Τα capital controls και το «μεγάλο κόλπο» με το πλαστικό χρήμα...

Του Γεράσιμου Ταυρωπού
Πότε θα αρθούν τα capital controls; Η… προεκλογική απάντηση εκ μέρους του κυβερνώντος κόμματος ήταν: μόλις ανακεφαλαιωθούν οι τράπεζες, δηλαδή από τις αρχές του 2016. Η απάντηση αυτή έχει ήδη ξεχαστεί. Ήδη, σε ομιλία του στις ΗΠΑ ο υποδιοικητής της ΤτΕ κ. Μουρμούρας έδωσε μια άλλη, τη μόνη επίσημη μετεκλογικώς: τα capital controls θα αρθούν όταν
εκπληρωθούν 4 προϋποθέσεις:.....

Σοκ και δέος από το άρθρο του Στάθη για τον πολιτικό απατεώνα Τσίπρα και τους γενίτσαρους του ΣΥΡΙΖΑ


(Αυτο)κριτική

Του Στάθη – enikos.gr
tsipras14709Δύσκολα εμφανίζεται στην Ιστορία τέτοια οβιδιακή μεταμόρφωση, τέτοια μετάλλαξη ενός πολιτικού ηγέτη, όπως αυτή του κ. Τσίπρα. Και το ίδιο δύσκολα ένα αριστερό κόμμα, ή έστω το μέρος εκείνο του κομματικού σώματος που του απέμεινε, παρακολουθεί αυτή τη μετεξέλιξη προσπαθώντας να μιλήσει τη γλώσσα που μιλούσε πριν να αυτομολήσει στην πολιτική που αντιμαχόταν.

 Σπανίως, επίσης, στην Ιστορία αυτή η μεταμόρφωση συντελείται τόσο γρήγορα. Και τόσο ξετσίπωτα.
Θα αναφερθώ μόνον σε ένα απ’ τα χίλια που έλεγε ο κ. Τσίπρας, πριν να αρχίσει κι αυτός να αραδιάζει τα χίλια ένα ………..
παραμύθια της Χαλιμάς.
Ελεγε: «Η λέξη ισοδύναμα έχει εισαχθεί απ’ την τρόικα. Οταν αναζητούνε ισοδύναμα, εννοούν ισοδύναμους πόνους».
Τώρα όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ομιλούν στα πάνελ και από του βήματος της Βουλής για τους εν λόγω πόνους -τα ισοδύναμα- ως να πρόκειται για φάρμακα που θεραπεύουν πάσα λύπη και στεναγμό, ως να πρόκειται για παραμυθία αυτών των ίδιων, ώστε να αντέξουν τον αυτοδιασυρμό τους.
Εσχατοι των Κλαζομενίων και υπομείονες των Αβδηριτών.
Δεν έχει, όμως, πλέον καμία σημασία να υπενθυμίζει κανείς στον κ. Τσίπρα τι έλεγε και τι λέει.
Το έργο έχει προχωρήσει, βρισκόμαστε σε μια νέα....

Νέες θέσεις εργασίας…

Οι τράπεζες έχουν χρεοκοπήσει! Δεν χρωστάει κανένας!-Δεν χρωστάει κανένας, δεν θα πληρώσει κανένας!

  Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση Εργαζομένων Εθνικής Τράπεζας


Η Τράπεζα, όταν σου έδινε τα δάνεια, δεν τα έδινε από την καλή της πρόθεση, ή επειδή της περίσσευαν…. Τα έδινε επειδή θα έβγαζε κέρδος και ήλπιζε στους καλούς οικονομικά καιρούς: ήξερε ότι είσαι Δημόσιος Υπάλληλος με έναν μισθό και τη δουλειά σου, ήξερε ότι δουλεύεις στο εργοστάσιο 10 χρόνια και ο μισθός σoυ θα είναι σχετικά σταθερός, υπολόγιζε στο μισθό σου, στη δουλειά σου. Και ας χρώσταγες κι αλλού, εις γνώση της σε δανειοδοτούσε…  Γιατί είχε βάλει τη ζωή και την περιουσία σου στο μάτι… Σου τα έδινε επειδή έτσι έβγαζε υπερκέρδη τόσα χρόνια…

Ανοιχτή επιστολή τραπεζοϋπαλλήλων στην κοινωνία

Είμαστε εργαζόμενοι στην Τράπεζα. Προσφέρουμε τον χρόνο μας προς εκμετάλλευση δουλεύοντας για λογαριασμό κάποιου άλλου. Ανήκουμε στην εργατική τάξη. Ανήκουμε δηλαδή στην τάξη αυτή που πλήττεται περισσότερο τα τελευταία 5 χρόνια τουλάχιστον…

Έτοιμη να σκάσει η «βόμβα» του ιδιωτικού χρέους! Μόνη λύση η επιστροφή της χωρας σε εθνικό νόμισμα,για να συνεχίσουμε να υπάρχουμε σαν λαός..


Άτυπη στάση πληρωμών και από το κράτος και από τους πολίτες – Τα Ταμεία είναι άδεια και στην κυβέρνηση παίζουν με τους αριθμούς. 
Η οικονομική κατάσταση της χώρας είναι κάτι παραπάνω από άθλια. Τα ταμεία του κράτους είναι άδεια, η ανεργία έχει πιάσει «κόκκινο», οι πολίτες δεν έχουν να πληρώσουν τους φόρους, η τρόικα δεν δίνει τη δόση των 2,5 δισ. και στο Μαξίμου ακόμα ψάχνουν να βρουν ισοδύναμα.
Κοινώς, πάμε ολοταχώς για τον «βούρκο» όπως τον είχε «ονειρευτεί», πριν από λίγους μήνες, ο αρχιτέκτονας του χάους, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Παράλληλα, με τρόπο αριστοτεχνικό και…

μαφιόζικο οι δανειστές μετατρέπουν το διακρατικό χρέος σε ιδιωτικό, φορτώνοντάς το στις πλάτες του ελληνικού λαού.
Εξαντλήθηκε η ικανότητα των πολιτών και των επιχειρήσεων να πληρώνουν συνεχείς φόρους, με αποτέλεσμα σήμερα το ιδιωτικό χρέος στην Ελλάδα να προσεγγίζει τα 100 δισ. ευρώ, που είναι πάνω από το 50% του φετινού ΑΕΠ που θα εμφανίσει η Ελλάδα και αναμένεται να ανέλθει στα 179 δισ. ευρώ.
Μόνο το φετινό εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου δημιουργήθηκαν νέα....

Η Κυβέρνηση των απατεώνων τα έκανε ρόϊδο! Λεφτά δεν υπάρχουν ούτε για την Κάρτα Σίτισης


Μεταφέρθηκε για την ερχόμενη εβδομάδα η καταβολή της δ’ δόσης για την Κάρτα Σίτισης 
Από τον Βασίλη Αγγελόπουλο Εκτός χρονοδιαγράμματος και προγραμματισμού βγήκε η καταβολή της δ’ δόσης της επιδότησης σίτισης, που πιστώνεται στην Κάρτα Σίτισης, σε 145.359 δικαιούχους, οι οποίοι αντιστοιχούν σε 349.826 ωφελούμενους, μέλη των οικογενειών τους.

Λεφτά δεν υπάρχουν ούτε για την Κάρτα ΣίτισηςΤο υπουργείο Εργασίας, δεν κατάφερε να εξασφαλίσει από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ούτε το ποσό των  16,7 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για την καταβολή κάθε μήνα, της συγκεκριμένης επιδότησης. Έως τώρα οι προηγούμενες τρεις δόσεις είχαν καταβληθεί στις 24 του κάθε μήνα. Τώρα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η καταβολή της δ’ δόσης …

ΑΣ ΤΟΥ ΔΕΙΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΙ ΥΠΕΓΡΑΨΕ

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι: 
 
"Η Ελλάδα υπέγραψε συμφωνία και όχι σύμφωνο παράδοσης της κυριαρχίας".
 
 Ας του δείξει επιτέλους κάποιος τι ακριβώς υπέγραψε, όχι τίποτε άλλο, αλλά για να ξέρει ο άνθρωπος.
 
Νόμος 4336/14-8-2015 (ΦΕΚ 94). Στο άρθρο 3 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Γ, περιλαμβάνεται
το κείμενο του Μνημονίου Συνεννόησης και στον αριθμό 1 παρ. β (σελίδα 1014), γράφει κατά λέξη:

«Η κυβέρνηση δεσμεύεται να διαβουλεύεται και να ΣΥΜΦΩΝΕΙ με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ για όλες τις ενέργειες που αφορούν την επίτευξη των στόχων του Μνημονίου Συνεννόησης, πριν από την οριστικοποίηση και τη νομική έγκρισή τους.».
Δηλαδή, αν η τρόϊκα δεν συμφωνεί η Ελλάδα δεν μπορεί να νομοθετήσει το παραμικρό.
Που είναι η εθνική κυριαρχία οέο;;;
 

Σε πέντε μήνες θα έχουμε δημοψήφισμα με ναι ή όχι

Είναι πασιφανές πλέον! Το πρόγραμμα δε βγαίνει, όλα δείχνουν ότι το ερώτημα της εξόδου από το ευρώ θα επιστρέψει με τη μορφή δημοψηφίσματος και πάλι. Δεν είναι επιτεύξιμοι οι όροι που τέθηκαν στην Ελλάδα και σύντομα θα κατηγορηθεί ξανά ότι δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της. H κυβέρνηση με τους θεσμούς δεν τα βρίσκει όπως βλέπουμε τις μέρες αυτές που οι πιστωτές βρίσκονται στη χώρα.

Σε αυτή την περίπτωση οι επιλογές είναι δύο:
Η 1η, να αντιστραφούν οι όροι ,δηλαδή, να καταφέρουμε να προηγηθεί η διαγραφή μέρους του χρέους ή η "εξαφάνισή του" και μετά να ακολουθήσει η εφαρμογή ήπιων μεταρρυθμίσεων

Η 2η, να αντιληφθούμε ότι....

26 τραπεζίτες στη φυλακή. Η Ισλανδία μόλις καταδίκασε τον 26ο τραπεζίτη της σε φυλάκιση

Σχόλιο: Σε χώρες όπου η δικαιοσύνη και η δημοκρατία λειτουργούν συμβαίνουν αυτά, ενώ στην χώρα μας όπου μετά την λαίλαπα των παλαιοκατοχικών και μετά την εξαπάτηση από τους αριστερίλους προοδευτικάντζαρους συριζαίους και πατριδότες ανέλια που αθωώνουν τα εγκλήματα των προηγούμενων συνεχίζουμε να βουλιάζουμε στην φτώχεια και την εξαφάνιση μας, αρκεί να θυσιαστούμε για το μαμημένο ευρώ των καθαρμάτων

Η Ισλανδία μόλις καταδίκασε τον 26ο τραπεζίτη της σε
φυλάκιση για το ρόλο που έπαιξε στην κρίση του 2008

Αλθίνγκι: Το Εθνικό Κοινοβούλιο (ή Γενική Συνέλευση) της Ισλανδίας
Με δύο διαφορετικές αποφάσεις από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισλανδίας και το Δικαστήριο του Ρέκιαβικ, πέντε ανώτατοι τραπεζικοί από τις δύο μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας, τις Landsbankinn και Kaupping, κρίθηκαν ένοχοι για χειραγώγηση των αγορών, υπεξαίρεση και παραβίαση πιστωτικών υποχρεώσεων......

Κοτσόργιος, πρόεδρος των αλιέων Ελλάδας: Να καταλάβουμε την Bουλή που αυτή την στιγμή είναι κατοχική

 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΤΑΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΚΟΤΣΟΡΓΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΑΛΙΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

¨Να καταλάβουμε την Bουλή που αυτή την στιγμή είναι κατοχική¨
.
Συνέντευξη ποταμός από τον Δημήτριο Κοτσόργιο πρόεδρο των αλιέων Ελλάδας

Ο Δημήτριος Κοτσόργιος είναι πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιοκτητών Παράκτιων Επαγγελματικών Αλιευτικών Σκαφών με καταγωγή από το Μεσολόγγι. 
 
Σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο Agrotes.eu μιλάει έξω από τα δόντια για όλους και για όλα, ειδικότερα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αλιευτικός τομέας της χώρας μας και γενικά όλος ο αγροτικός κόσμος. 
Κάνει αναφορά στην Ένωση τους και πως όλες οι διαδικασίες (εκλογές, ανάδειξη συμβουλίων κτλ.) γίνονται με άμεση δημοκρατία. Τονίζει επίσης την ανάγκη πολύ δυναμικών κινητοποιήσεων, όπως καταλήψεις Υπέργειων κτλ. Καυτηριάζει τέλος, με παραδείγματα τις κατηγορίες οι οποίες φέρουν τους αλιείς αμέτοχους στις κινητοποιήσεις των αγροτών.

Διαβάστε παρακάτω όλη την συνέντευξη του κ. Κοτσόργιου:...

Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος παρά μόνο ο λαϊκός ξεσηκωμός…

ΑΝ ΜΕ τη λέξη αλητεία εννοεί κανείς την ακρότατη έκφραση του ψεύδους και του αντικοινωνικού παρασιτισμού, τότε μπορούμε να πούμε, χωρίς να υπερβάλουμε, ότι ΟΛΑ τα μνημονιακά κόμματα είναι η αλητεία των ανδρεικέλων του 4ου Ράιχ: Η ακραία παρασιτική εκβλάστηση των μαφιόζων του… χρήματος.

Γιατί είναι αλητεία η ΝΔ να …βρυχάται εναντίον της φοροκαταιγίδας, όταν ψήφισε και μάλιστα με ευρώ-δουλικούς αλαλαγμούς, το Μνημόνιο με τις διατάξεις της φοροκαταιγίδας…
Το ίδιο και το ΠΑΣΟΚ μας δουλεύει αλήτικα. Ψήφισε το Μνημόνιο και η Φώφη κομπάζει: «Είμαστε μαχητικά αντίθετοι με τα μέτρα» (μας δουλεύει υστερικά κομπάζοντας)!!!
Για το «ποτάμι» τι να πούμε. Εδώ το δούλεμα παίρνει τις γκριμάτσες της φλύαρης αλητείας της τηλεοπτικής πόζας: Του «ΤΙΠΟΤΑ» που περιφέρεται σπασμωδικά…
Σε κυβερνητικό επίπεδο η κορύφωση της αλητείας είναι η «αριστερή» κυβέρνηση με σημαιοφόρο τον Τσίπρα......

Πόσο άλλο θα εξευτελιστεί αυτή η χώρα;

Οι χαρακτηρισμοί δικοί σας για τον φερόμενο ως πρωθυπουργό μας
Όταν απαξιείς συστηματικά τις έννοιες πατρίδα, έθνος, σημαία και εθνικός ύμνος και όταν έχεις υπηρετήσει ως επαγγελματίας αριστερός λουφαδόρος και κοπανατζής με βύσμα Πασοκικό στα επιτελεία, τότε έχεις τη στάση του Τσίπρα, τη στιγμή που παιανίζει ο έθνικός ύμνος μιας χώρας, που αποτελεί το βασικότερο σύμμαχό μας για να ξεπεράσουμε την εθνική περιπέτεια που μας έβαλε ο ίδιος.
Με τα χέρια σταυρωμένα και τα σκέλια ανοιχτά, τη στιγμή που ο φιλοξενούμενος υψηλός επισκέπτης, Πρόεδρος της Γαλλίας, στέκεται προσοχή.
Όσο για την εικόνα του παρακείμενου υπουργού Άμυνας, με τις γυναίκες υπασπίστριες, αποτελεί κι αυτό μέρος της εθνικής κατρακύλας.

Ο Τσίπρας σε ρόλο κομπάρσου.....Ο Φ.Ολάντ σε ρόλο ΥΠΟΙΚ της Ελλάδας: "Πρέπει να ξαναδούμε τα όρια για κατάσχεση της πρώτης κατοικίας"!

ΑΦΟΥ "ΒΟΥΛΙΑΞΕ" ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΑΝΕΛΑΒΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ! - ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΑ ΘΑ ΠΕΣΕΙ Η ΧΩΡΑ;

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Ο Φ.Ολάντ εμφανίστηκε στις δηλώσεις του στο Μέγαρο Μαξίμου σε ρόλο Ελληνα υπουργού Οικονομικών και προχώρησε σε δηλώσεις επί παντός επιστητού, αλλά επέμεινε στο όριο πάνω από το οποίο θα επιτρέπεται η κατάσχεση της πρώτης κατοικίας.

Είναι μια τουλάχιστον άστοχη δήλωση που δείχνει ότι ένα ζήτημα που αποφασίζεται από την ελληνική κυβέρνηση θα επιχειρηθεί να καθοριστεί από τον αρχηγό ενός ξένου κράτους.

Δηλαδή ο Φ.Ολάντ θεωρεί την Ελλάδα κάτα σαν γαλλική αποικία, και τους Έλληνες, υποψήφιους για την... Λεγεώνα των Ξένων (τουλάχιστον εκεί θα έχον στολές να δώσουν στους νεοσύλλεκτους;)!
 
 Δυστυχώς λίγο μετά την δήλωση του πρωθυπουργού Α.Τσίπρα ότι "Δεν υπογράψαμε σύμφωνο παράδοσης της κυριαρχίας της χώρας" ο Φ.Ολάντ όχι μόνο τον διαψεύδει αλλά καταδεικνύει ότι η κυριαρχία της χώρας έχει παραδοθεί ανεπιστρεπτί, αφού ένας ξένος ηγέτης πλέον ασχολείται ακόμα και με τις ρυθμίσεις των ξένων δανείων

Μάλιστα ο Φ.Ολάντ συνέδεσε την δέσμευση της ελάφρυνσης του χρέους με το ζήτημα των κατασχέσεων πρώτων κατοικιών. Δηλαδή ο Γάλλος πρόεδρος έδωσε μια...

Υπουλο μήνυμα υποταγής από τον Ιερώνυμο! "Δεν μπορεί ο λαός τη μία να ψηφίζει και την άλλη να επαναστατεί..."

Σχόλιο: Ο Ιερώνυμος από την αρχή, την περίοδο του ΓΑΠ είχε δείξει ότι είναι κατοχικός-μνημονιακός, δεν είναι πρώτη φορά που εκδηλώνεται έτσι.

Απίστευτη μνημονιακή δήλωση του Ιερώνυμου!!!
Τα κεφάλια κάτω και υποταγή στην κυβέρνηση των κατακτητών, προτείνει ο Ιερώνυμος!!!

Προτρέπει τους Έλληνες να ακολουθήσουν το πρόγραμμα ευθανασίας που έχει η κυβέρνηση


"Δεν μπορεί ο λαός τη μία να ψηφίζει και την άλλη να επαναστατεί"

Με υπομονή θα ξεπεραστούν οι δυσκολίες τόνισε σε δήλωσή του ο Αρχιεπίσκοπος....

Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Τ. Κορωνάκης.....

Την παραίτησή του από την Κεντρική Επιτροπή και την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ, γνωστοποίησε ο πρώην γραμματέας της Κ.Ε. του κόμματος Τάσος Κορωνάκης, με ανάρτησή του στο facebook.

Αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι καθώς οι λόγοι που τον οδήγησαν στην παραίτησή του
συνεχίζουν να ισχύουν και η απόστασή του από την κυβερνητική πολιτική συνεχώς μεγαλώνει, συναντήθηκε σήμερα με τον νέο γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και του δήλωσε την παραίτησή του από την Κ.Ε. και την αποχώρηση του από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφέρει επιπλέον ότι «προφανώς η αποχώρηση μου δεν συνδέεται με την συμμετοχή μου σε κάποια άλλη οργάνωση ή κόμμα της Αριστεράς, όπως εδώ και καιρό γράφεται, αν και φυσικά θα παραμείνω πολιτικά ενεργός στην ριζοσπαστική αριστερά».
Αναλυτικά η ανάρτηση του Τάσου Κορωνάκη:....

Ελλάς – Γαλλία – Ξεπούλημα

 Tsipras Hollande

 Στην Αθήνα βρίσκεται ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ως πλασιέ γαλλικών εταιριών, ενώ θα δει τι μπορεί να αγοράσουν φτηνά οι γαλλικές εταιρίες από το ξεπούλημα της Ελλάδας.

Τον Φρανσουά Ολάντ υποδέχτηκε ο Αλέξης Τσίπρας, γιατί ο πρωθυπουργός Αλέκος Φλαμπουράρης είχε ραντεβού με έναν Έλληνα ολιγάρχη και δεν μπορούσε να πάει στο αεροδρόμιο.
Ο Αλέξης Τσίπρας έπεσε στην αγκαλιά του Φρανσουά Ολάντ, οπότε καταλαβαίνουμε πως ο Ολάντ έχει υποσχεθεί πολιτικό άσυλο στην Γαλλία στον Τσίπρα, ενώ μπορεί να στείλει κι αεροπλάνο για να τον πάρει, ώστε να μην στριμώχνεται ο Αλέξης στο ελικόπτερο με τον Φίλη και τους άλλους αριστερούς του κώλου.
Η υποδοχή του Φρανσουά Ολάντ από την κυβέρνηση της Πρώτη και Δεύτερη φορά Αριστερά ήταν πολύ δουλοπρεπής, με αποτέλεσμα να μη μας λείψουν καθόλου οι ανάλογες υποδοχές επί Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ.

Ο Πάνος Καμμένος προσπάθησε να δώσει έναν τόνο εθνικής περηφάνιας, βάζοντας το.......

Παραπληροφόρηση...

 Αποτέλεσμα εικόνας για Παραπληροφόρηση

Παραπληροφόρηση είναι η μεταφορά διαφόρων ψευδών ή αναληθών ή τροποποιημένων πληροφοριών.
Πιθανός σκοπός είναι η παραπλάνηση του δέκτη προς εκπλήρωση προσωπικών σκοπιμοτήτων του παραπληροφορούντος, οπότε η παραπληροφόρηση είναι κακή πράξη. 
Άλλος πιθανός σκοπός είναι η προστασία ατόμων με την απόκρυψη πληροφοριών που θα ήταν επιβαρυντικές γι' αυτά, οπότε η παραπληροφόρηση είναι καλή πράξη ή επιβάλλεται από τον νόμο.

Αυτός που παραπληροφορεί, αν είναι η πηγή της πληροφορίας, έχει όλη την ευθύνη. 
Αν δεν είναι η πρωτογενής πηγή της πληροφορίας, αλλά απλώς μεταφέρει όσα γνωρίζει, έχει περιορισμένη ευθύνη στο ότι δεν έχει διασταυρώσει τις πηγές του.
Κατά την παραπληροφόρηση γίνεται προβολή των επιλεγμένων πτυχών ενός γεγονότος, κατασκευάζονται ψευδείς αλήθειες, γίνεται παραποίηση της αλήθειας και διαβάλλονται τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.
Σχετικά με τις ειδήσεις που μεταφέρονται από κάποιο Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ), μπορεί να ισχύει περίπτωση παραπληροφόρησης. Αν το μέσο είναι η πηγή της πληροφορίας, η παραπληροφόρηση θα οφείλεται :
1. Στο ότι το ΜΜΕ λειτουργεί με βάση κομματικά ή άλλα οργανωμένα συμφέροντα, άρα είναι γενικά αναξιόπιστο......

OI καναλάρχες αποφάσισαν απεργία στην ΕΣΗΕΑ..θα μας λειψει η παραπληροφόρηση

Χωρίς ιδιωτικά κανάλια και ΕΡΤ την Παρασκευή
Αντιγράφω λίγα από τα tweets δημοσιογράφων για την αυριανή 24ωρη απεργία της ΕΣΗΕΑ στα κανάλια το ΑΠΕ-ΜΠΕ και ...
τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, κατά του νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών:....

Ενοπλες Δυνάμεις υπό κατάρρευση! - Αρχηγός ΓΕΣ: "Δεν έχουμε ούτε καν στολές για τους νεοσύλλεκτους ούτε

ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ - ΨΕΜΑΤΑ ΕΛΕΓΑΝ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΓΙΑ "ΥΨΗΛΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ" ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ
του Γιάννη Πετρίδη
Ούτε λεφτά για στολές των νεοσύλλεκτων έχουν πλέον οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις αποκάλυψε ο Αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγις Βασίλειος Τελλίδης σε ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Χαρακτηριστικά τόνισε ότι "Δεν μπορούμε να δεχθούμε ούτε καν τους νέους που θέλουν να διακόψουν την αναβολη τους και να καταταγούν αλλλά είναι αδύνατον να τους δεχθούμε. Δεν έχουμε ούτε φαγητό, ούτε στολές να τους δώσουμε".

Και σημείωσε ότι.....

Λουράντος: Απεργία διαρκείας – Επ΄ αόριστον κλειστά τα φαρμακεία

Λουράντος: Απεργία διαρκείας - Επ΄ αόριστον κλειστά τα φαρμακείαΓια απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας, με χρονικό ορίζοντα τη δικαίωσή τους, αποφασίζουν το Σάββατο 24 Οκτωβρίου, οι φαρμακοποιοί στη Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, με τον πρόεδρο του ΠΦΣ, Κωνσταντίνο Λουράντο, να δηλώνει: «Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. Έτσι κι αλλιώς είμαστε χαμένοι».

Ο κ. Λουράντος δήλωσε στο Πρακτορείο 104,9 FM: «Λέμε κυλιόμενες απεργίες γιατί δεν επιτρέπεται, αλλά ουσιαστικά είμαστε επ’ αόριστον. Προκειμένου να μας τα πάρουν και να κάνουν αυτά που θέλουν για να δημιουργηθούν οι αλυσίδες κλπ., τα κλείνουμε μόνοι μας».
Οι ανάγκες των πολιτών θα καλύπτονται από τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία, τα οποία θα....

ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΡΗΤΑ Η ΣΟΥΗΔΙΑ. ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ… ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ...ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΑΕΡΑ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟ..


swish-appΗ Σουηδία επιταχύνει τις διαδικασίες για πλήρη ψηφιοποίηση των συναλλαγών από την πρώτη κορώνα.

Λίγα χρήματα κυκλοφορούν ήδη στη Σουηδία σε φυσική μορφή (σε αντιστοιχία περί τα 8 δις ευρώ) και από αυτά μόνο το 40% – 60% (δηλαδή σε αντιστοιχία περί τα 4 δις ευρώ) βρίσκονται πραγματικά σε κυκλοφορία, όπως έδειξε σχετική μελέτη. Τα υπόλοιπα μετρητά βρίσκονται φυλαγμένα σε σπίτια ή τραπεζικές θυρίδες ή κυκλοφορούν στην παραοικονομία.

Πέρα από τις κάρτες και τις υπηρεσίες e-banking, ένα σημαντικό εργαλείο που επιταχύνει τη μεταμόρφωση της χώρας είναι το Swish, ένα app που αναπτύχθηκε από μεγάλες σουηδικές και δανέζικες τράπεζες και επιτρέπει άμεσες πληρωμές μεταξύ ιδιωτών και επαγγελματιών σε πραγματικό χρόνο.

Σε λίγα χρόνια η Σουηδία θα είναι το πρώτο κράτος της παγκοσμιοποίησης που θα καταργήσει εντελώς το φυσικό χρήμα.

Σε μας, οι συνεχώς αυξανόμενοι φόροι, με την ταυτόχρονη πτώση των εισοδημάτων και κυρίως με τους περιορισμούς των capital controls, θα έχουν ως αποτέλεσμα την γρήγορη αφαίρεση του φυσικού χρήματος από την αγορά και την όλο και πιο ταχύτερη αντικατάστασή του από πλαστικό ψηφιακό χρήμα. Τυχαίο;;;....

Παπα-Γιώργης Χιωτάκης - Επαναστάτης ιερέας


Νομικιανά Σφακίων - Επαναστάτης ιερέας

«Μα πόσο ηλίθιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούν; Έχουν πάει κατά διαβόλου αυτή τη χώρα. Το ξέρω, είναι βαρύ αυτό που λέω, αλλά δυστυχώς έτσι είναι. Καταντήσαμε να εισάγουμε τα πιο πολλά προϊόντα απ’ έξω. Ακόμα και στο Λουτρό Σφακίων, ένα τόσο δα χωριουδάκι, που δεν έχει δρόμο και πας εκεί μόνο από τη θάλασσα, πουλάνε μέλι από την Αργεντινή, τη στιγμή που το δικό τους μέλι μένει απούλητο».

Η ιδιοκτησία είναι αδίκημα

Ο παπα-Γιώργης Χιωτάκης, από τα Νομικιανά Σφακίων, δεν βρίσκει λογική στο καπιταλιστικό σύστημα, που επιβάλει τους βάρβαρους νόμους της αγοράς ακόμα και στα απομονωμένα χωριά του Λιβυκού Πελάγους. Γι’ αυτό δηλώνει κομμουνιστής και απεχθάνεται την ιδιοκτησία όπως ο διάβολος το λιβάνι. ...

Γιατί ο αγώνας κατά της Κάρτας του Πολίτη πρέπει να δοθεί ΤΩΡΑ!


ΑΥΡΙΟ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ…
Η προσπάθεια να μας πείσουν ότι το τέλειο σύστημα ηλεκτρονικού οικονομικού ελέγχου θα φέρει την λύση σε όλα τα προβλήματα της χώρας έχει αρχίσει να γίνεται πολύ έντονος, στα επίπεδα της πλύσης εγκεφάλου όπως ξέρουν πολύ καλά να κάνουν τα ελληνόφωνα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης.

Ο στόχος τους την παρούσα στιγμή είναι η ταυτόχρονη επιβολή χρήσης μίας κάρτας, της λεγόμενης Κάρτας του Πολίτη με την οποία διαφημίζουν κυρίως ότι θα λυθούν όλα τα γραφειοκρατικά προβλήματα και θα παταχθεί η φοροδιαφυγή. …

ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΣ ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΟΥΣ. Είναι δυνατόν να τους υποστηρίζει όποιος στοιχειωδώς σέβεται τον εαυτόν του και την ιστορία του;;

426734Δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα και σε υπέργηρους  Έλληνες.
Αφ ενός τους «μηδενίζουν» τις συντάξεις τους και αφ ετέρουαυξάνουν σε 23% τον ΦΠΑ στα γηροκομεία όπου διαμένουν,  πληρώνοντας με τη σύνταξη του.
 Επιπλέον ούτε να πεθάνει θα μπορεί κανείς με αυτούς τουςνεοταξικούς άθλιους ψευτο-αριστεροδεξιούς ΤσιπροΚαμμένους,  αφού αύξησαν τον ΦΠΑ και στις κηδείες.
Ο Σαμαράς που τελικά δεν φορολόγησε τις στάνες και τα κοτέτσια, αποδεικνύεται «παράδεισος», συγκριτικά βεβαία,  με τους νυν

«πατριώτες»  υπηρέτες της κατοχής ΤσιπροΚαμμένους.
Είναι δυνατόν  να  υποστηρίζει κάποιος που στοιχειωδώς σέβεται τον εαυτόν του και την ιστορία του, αυτήν την ξένη  χούντα ;;
Ευριπίδης Μπίλλης

Βγάζουν τα σπίτια μας στο σφυρί! Τις κατασχέσεις κανονίζουν Σταθάκης Τρόικα

Αλλαζουν το νόμο Κατσέλη
stathaki_hr– O υπουργός Οικονομίας κ. Σταθάκης θα συναντηθεί την Πέμπτη για τους εκπροσώπους των θεσμών για τα κόκκινα δάνεια
– Αυτή τη στιγμή τα ακίνητα με αντικειμενική αξία κάτω των 375.000 ευρώ είναι προστατευμένα από πλειστηριασμούς
– Η τρόικα ζητά να τεθεί και εισοδηματικό κριτήριο κοντά στα όρια της φτώχειας
– Τα κριτήρια για την υπαγωγή στο νόμο Κατσέλη των κόκκινων δανείων θα

τεθούν επί τάπητος την Πέμπτη
Η αναμόρφωση του νόμου Κατσέλη και η διαχείριση των κόκκινων δανείων θα τεθούν στην αυριανή συνάντηση που θα έχει ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης με τους θεσμούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δανειστές ζητούν η αντικειμενική αξία της κατοικίας να μην υπερβαίνει τις 120 χιλιάδες ευρώ με εισοδηματικό κριτήριο να προσεγγίζει τα όρια της φτώχειας.
Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως ………

#JackySutton Η ναζιστική Τουρκία δολοφονεί και πληρώνει εφημερίδες τύπου Guardian για να συγκαλύψουν.


Η Jacky Sutton βρέθηκε κρεμασμένη στις τουαλέτες του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης. Περίμενε την πτήση για το Ερμπίλ του Ιρακινού Κουρδιστάν, εκεί που εδρεύει δυστυχώς ο πράκτορας των Τούρκων και προδοτης του Κουρδικού λαού, Μπαρζανί. Η Sutton ήταν επικεφαλής της ΜΚΟ Institute for War and Peace Reporting, για το Ιράκ. Η Sutton είχε διαδεχθεί τον Ammar Al Shahbander που επίσης ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ τον Μάιο στην Βαγδάτη σε τρομοκρατική επίθεση. Ήταν ο άνθρωπος που είχε αποκαλύψει ότι η Τουρκία ενίσχυε την ISIS με καθε τρόπο, πολιτικά, με προμήθειες, ακόμα και όπλα....

Δύο νεκροί από την πλημμύρα σε Μενίδι και Πετρούπολη

Δυστυχώς έγινε αυτό που όλοι απεύχονταν. Το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την Αττική άφησε πίσω του εκτός από καταστροφές και δύο νεκρούς.
Ένας άντρας ηλικίας 40 ετών ανασύρθηκε νεκρός από το αυτοκίνητό του, σε πλημμυρισμένο δρόμο στο Μενίδι. ......

Αποπομπή της Σαββαΐδου αποφάσισε η κυβέρνηση.


Απόφαση για αποπομπή της Κατερίνας Σαββαΐδου απο τη θέση της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, με βάση το νόμο περί πλημμελήματος, πήρε το
υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Πηγές του Μαξίμου χθες σχολιάζοντας την επιμονή της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων να μην παραιτηθεί, έλεγαν χαρακτηριστικά ότι ο χρόνος τρέχει εναντίον της.
Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος της κ.Σαββαΐδου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος, καθώς λίγες ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές, με απόφασή της, φέρεται να δόθηκε μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο στους τηλεοπτικούς σταθμούς από αυτήν που …

ΒΟΜΒΑ! Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ISIS ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ


O Hakan Fidan, ο επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Τουρκίας, που είναι γνωστή με το ακρωνύμιο MIT, o oποίος είναι ένθερμος υποστηρικτής του Τούρκου Προέδρου Ρ.Τ. Ερντογάν, σε δηλώσεις του καταδίκασε τη ρωσική στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, κατηγορώντας τη Μόσχα ότι προσπαθεί να «πνίξει» την επανάσταση των Ισλαμιστών της Συρίας καθώς επίσης και ότι παραβιάζει τους κανονισμούς των Ηνωμένων Εθνών.
«Το ΙSIS είναι μια πραγματικότητα και πρέπει να δεχτούμε ότι δεν μπορούμε να εξαλείψουμε μια καλά οργανωμένη και δημοφιλή δομή, όπως το Ισλαμικό Κράτος. Ως εκ τούτου, καλώ τους συναδέλφους μου στη Δύση να …….

Στόχος τους, τώρα, είναι: Το σπίτι, το μαγαζί, το χωράφι, οι καταθέσεις…

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΑΝΗΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Σε πάνω από 84 δισ ευρώ υπολογίζονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το κράτος!

Πρόκειται, κυρίως, για οφειλές, τις οποίες αδυνατούν να πληρώσουν οι οφειλέτες- φορολογούμενοι.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ίδιας της κυβέρνησης διαγράφεται σοβαρό ενδεχόμενο υστέρησης των φορολογικών εσόδων κατά 5 δισ σε σχέση με αυτά που είχαν προϋπολογισθεί για το 2015.

Βεβαίως, αν συμβεί κάτι τέτοιο, η κυβέρνηση οφείλει (βάσει του νέου μνημονίου) να καλύψει αυτή τη διαφορά με νέα εισπρακτικά μέτρα…

Και ενώ είναι γνωστό σε όλους ότι για τη συντριπτική πλειοψηφία των νοικοκυριών τα πράγματα θα πάνε προς το χειρότερο, η κυβέρνηση προωθεί προς είσπραξη (μέχρι το τέλος του χρόνου) νέο πακέτο φόρων, ύψους άνω των 6 δισ !

Στο πακέτο αυτό περιλαμβάνονται εκτός του.....

Υπάρχει Σατανάς πιστέψτε με...

 Σάστισαν οι δικαστές και οι ένορκοι με τον ψυχρό κυνισμό του 23χρονου σατανιστή της Γλυφάδας, που πολτοποίησε με μια πέτρα το κεφάλι μιας 40χρονης άστεγης το Πάσχα του 2014. 
Ο Αλέξανδρος Παπαγεωργίου ισχυρίστηκε ότι δεν είναι τρελός, αλλά... προφήτης του άρχοντα του σκότους, ο οποίος τον καθοδηγούσε, με αποτέλεσμα η καταδίκη του σε ισόβια κάθειρξη να είναι ομόφωνη!
 Σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά τη φρικτή δολοφονία της Ειρήνης Τσάβαρη που κατέληξε να...

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Ας αμυνθούμε, επιτιθέμενοι σε αυτό που τους πονά.


Ας αφήσουμε ό,τι διαφημίζεται, ως λύση κι όποιον προβάλλεται, ως "σωτήρας". Ας αφήσουμε, έστω και προσωρινά, ό,τι μας διαιρεί κι ας εγκαταλείψουμε την πληθώα των ψεύτικων διλημμάτων, όπως "ευρώ ή δραχμή", "αριστερά η δεξιά", "χρεοκοπία ή μνημόνιο"  κλπ. 

Υπάρχει ο απλός ελληνικός τρόπος, που, διαχρονικά, διέσωσε το Ελληνικό Έθνος. Είτε
Εκκλησία του Δήμου είτε Εκκλησία του Χριστού,  ο δικός μας τρόπος ήταν πάντα Εκκλησία. 

Ας επαναφέρουμε τις πανάρχαιες ανθρώπινες σχέσεις κοινωνίας και ευχαριστίας αλλήλων, ανασυστήν0ντας τον δήμο, την κοινότητα και την εκκλησία -όλα εκείνα που ξεχάσαμε, εξ αιτίας της εισβολής του βαρβαρικού ατομικισμού και των "ευρωπαϊκών ιδεολογιών". Δεν ανήκουμε και δεν ανήκαμε, ποτέ, πνευματικά στη Δύση. Απλώς, κάποιοι μας εκπαίδευσαν και μας προετοίμασαν να γίνουμε αποικία της, από την εποχή που ήρθαν στην Ελλάδα οι Βαυαροί.  

Ας αμυνθούμε, επιτιθέμενοι σε αυτό που τους πονά. 

Η Αγορά Είμαστε Εμείς - Η Αγορά Είμαστε Όλοι. Είμαστε αυτοί που......

Εικόνες ντροπής στη Σλοβενία που θυμίζουν εποχές Β' Παγκοσμίου Πολέμου.


Εικόνες από μια άλλη εποχή που η ανθρωπότητα υποτίθεται ότι άφησε πίσω της, κατέγραψε ο φακός του Reuters, στη Σλοβενία όπου μεταξύ άλλων δόθηκε εντολή στον στρατό να συνδιαχειριστεί με την αστυνομία τις ροές των προσφύγων που φτάνουν στη χώρα.

Εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες άνθρωποι οδηγούνται
περπατώντας μέσα στο κρύο και σε κάποιες περιπτώσεις και την βροχή, από τα σύνορα που συλλαμβάνονται σε "κέντρα υποδοχής", προκειμένου να καταγραφούν.

Μετά την Ουγγαρία που προτίμησε να δείξει το απάνθρωπο πρόσωπό της στους πρόσφυγες πολέμου και η Σλοβενία φαίνεται να ακολουθεί τον ίδιο δρόμο...

Όπως όλα δείχνουν μόνο η Ελλάδα, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει, προσπαθεί να κάνει ότι μπορεί αντιμετωπίζοντας με ανθρωπιά τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, κάτι που το παραδέχτηκαν και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.
Πηγή:  ht.ly

Απάντηση... στην απάντηση της Κατερίνας Σαββαΐδου...

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Κατερίνας Σαββαΐδου. Τα σχόλια με κίτρινο φόντο.

«Σε συνέχεια του αιτήματος του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, το οποίο διατυπώθηκε τηλεφωνικά από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, γα την υποβολή...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΕΙΝΑΙ !! Κατρούγκαλος στο Newpost: Δεν έχουμε προβλέψει τι θα γίνει με τους συνταξιούχους που έχουν δάνεια

Το θέμα των μειώσεων των συντάξεων και των δανείων των συνταξιούχων ανοίγει τοNewpost.
Κατρούγκαλος στο Newpost: Δεν έχουμε προβλέψει τι θα γίνει με τους συνταξιούχους που έχουν δάνειαΟ Τάκης Χατζής απευθύνθηκε προς τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο και τον ρώτησε σχετικά με τις μειώσεις των συντάξεων και τα δάνεια των συνταξιούχων  και το αν υπάρχει πρόβλεψη για αναπροσαρμογή των δόσεων.
Ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε πως πρόκειται για μια πολύ σοβαρή ερώτηση καθώς αυτή ηπαράμετρος δεν έχει ληφθεί υπόψη ούτε έχει εξεταστεί και προβλεφθεί.
Όπως τόνισε μάλιστα, θα επικοινωνήσει με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, προκειμένου να δουν τα περιθώρια παρέμβασης που ………

Η βρώμικη επίθεση της «Αυγής» στον Βαρουφάκη και η απάντηση του Γιάνη..


Από τη Μαδρίτη όπου βρίσκεται, διαμαρτυρήθηκε για το δημοσίευμα που τον παρουσίαζε ότι αμείβεται με...
 
55.000 ευρώ για κάθε ομιλία που κάνει. 
 
«Ως τώρα από τότε που έφυγα από την κυβέρνηση έχω κάνει 10 ομιλίες και 30 διαλέξεις. Και εισέπραξα για όλες περί τα 1.100 ευρώ. 
Ούτε τα ταξί μου δεν πληρώνουν. 
Τι είναι αυτά που έγραψαν ότι παίρνω για κάθε ομιλία μου 55.000 ευρώ...». Αυτά είπε και βιάστηκε να κλείσει το τηλέφωνο επειδή είχε να κάνει άλλη μία ομιλία, χωρίς να προλάβω να τον ρωτήσω αν του πλήρωσαν το ταξί για να μεταβεί στο συνεδριακό κέντρο.

πηγη "ΒΗΜΑτοδότης"

ΜΕΓΑΛΕΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΝΕΛΑΣ


 ΜΕΓΑΛΕΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΝΕΛΑΣ


Η Κανέλα έχει γίνει γνωστη από την αρχαιότητα. Ήταν σε τόσο υψηλή τιμή τότε που θεωρήθηκε ως
κατάλληλο δώρο για τους μονάρχες και ακόμη και τον Θεό Ήταν τόσο ακριβή ώστε θεωρήθηκε πιο πολύτιμη και από τον χρυσό.
Η κανέλα είναι ένα μπαχαρικό που προέρχεται από τον εσωτερικό φλοιό των δέντρων από το γενος «Cinnamomum» Προέρχεται από τη Σρι Λάνκα
Χρησιμοποιείται σε γλυκά και σε αλμυρά πιάτα, όπως μηλόπιτα ντόνατς,, τσάι, λικέρ, σε πλούσια σάλτσα ή κατά το μαγείρεμα στο κοτόπουλο ή στο αρνί. Εχει μεγάλες θεραπευτικές ιδιότητες
Τα οφέλη της κανέλας. Στη υγεία
Χοληστερόλη:.....

Κι όμως… Κάποιοι τελικά θα κρεμαστούν ανάποδα...


Αποκαλύπτουμε το ΦΕΚ 2289/15-10-2015 που δημοσιεύτηκε η απόφαση με αρ. 148/10/5.10.2015 με την υπογραφή του διοικητή της Τράπεζας Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα και βάζει τέλος στην παραπλάνηση της κυβερνητικής επικοινωνιακής διαχείρισης… 
12079086_10206077193541424_5124403110670779813_n
Τελευταία «ευκαιρία» η… 15η Δεκεμβρίου. Μετά όσοι δεν έχουν παρουσιαστεί στις τράπεζες θα χαρακτηριστούν μη συνεργάσιμοι και μέσα σε 30 μέρες θα…

Σε απόγνωση οι κοινωνία! Ιδιοκτήτης καφετέριας στο Χαλάνδρι αυτοπυρπολήθηκε μετά από πρόστιμο του δήμου!

 
 Την τελευταία στιγμή άνδρες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής απέτρεψαν την αυτοκτονία ιδιοκτήτη καφετέριας στο Χαλάνδρι.
 Ο 60χρονος περιέλουσε τον εαυτό του με βενζίνη  έξω από την καφετέρια στη συμβολή των οδών Γκίνη και Παλαιολόγου και απειλούσε να αυτοπυρποληθεί. Η αιτία που τον οδήγησε στην απεγνωσμένη αυτή ενέργεια ήταν το πρόστιμο που του επέβαλε ο δήμος, ύψους 8.500 ευρώ, για...

Καναλάρχης συνώνυμο του θράσους,δαβάζουμε απο την ανακοίνωση τους: Η ιδιωτική τηλεόραση συνέβαλε στην πολυφωνία, προήγαγε τον πολιτισμό...και όλα να κλείσουν δεκάρα δεν δίνουμε..

  Λέξη για την διαπλοκή…τις απολύσεις, τους παχυλούς μισθούς των προθύμων δημοσιογράφων… τα θαλασσοδάνεια τα χρέη τη διαπλοκή με το Δημόσιο, τις μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας για τους μικρούς του ρεπορτάζ (που αν επιδείξουν την κατάλληλη προθυμία, θα γίνουν κάποτε και αυτοί μεγάλοι) και πολλά ακόμη που δεν περιποιούν τιμή, τουλάχιστον στην προαγωγή του πολιτισμού...
 
Αποτέλεσμα εικόνας για KANALIA
Διαβάζουμε και ανατριχιάζουμε την ανακοίνωση των καναλαρχών για τα είκοσι πέντε χρόνια της «ελεύθερης τηλεόρασης»:.....

Πέντε άσπροι ​​ΟΙ κίνδυνοι ΣΤΗΝ Διατροφή μας


5 ΑΣΠΡΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ 

Το 1962, ο Δρ Frank Logsdon, προηγούμενος πάστορας στη διάσημη εκκλησία Moody Μνημείο στο Σικάγο, ήταν φιλοξενούμενος για γεύμα στο σπίτι μου. 
Την ώρα του γεύματος μου διηγήθηκε τη συναρπαστική ιστορία του ότι είχε καρκίνο και ότι – αντί να ακολουθήσει την ιατρική οδό – είχε πάει στο Σελίδα Ινστιτούτο στην Τάμπα της Φλώριντας.

Σε αυτό το ίδρυμα, τον υποχρέωσαν να αφαιρέσει πέντε άσπρα τρόφιμα από τη διατροφή του, και να μεταπηδήσει σε μια ωμή χορτοφάγο / φρουτοφάγο διατροφή. 
Το έκανε αυτό και ο καρκίνος του εξαφανίστηκε! Ο Δρ Logsdon ΗΤΑΝ περίπου 60 ετών τη χρονιά που ήταν στο σπίτι μου. Καιρό πριν, έμαθα ότι κήρυσσε ακόμα … δηλαδή η ηλικία του θα πρέπει να είναι κοντά στα 90 τώρα!
Κατά έναν ενδιαφέροντα τρόπο, τα πέντε άσπρα τρόφιμα που του είχαν προκαλέσει τον καρκίνο είναι τα ίδια τρόφιμα που η έρευνά μου έχει παρουσιάσει ότι προκαλούν τα περισσότερα από τα σωματικά μας προβλήματα.
Ποιά είναι τα πέντε άσπρα τρόφιμα που προκαλούν τα σωματικά μας προβλήματα? Θα τα απαριθμήσω, αρχίζοντας από την πιό επικίνδυνη ουσία που βάζουμε στο σώμα μας. ΚΡΕΑΣ ..!

Πρόβλεψη – σοκ για το μέλλον της Ελλάδος! Τα δυσβτάχτα και εξοντωτικά μέτρα εναντίον των ΕΛΛΗΝΩΝ αγγίζουν πλέον τα όρια της ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗΣ!


Αποκαρδιωτικά είναι τα στοιχεία της Eurostat για το μέλλον της Ελλάδος.


ellas1-600x338Η χώρα μας αναμένεται να αντιμετωπίσει τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα τα επόμενα 50 χρόνια.
Σύμφωνα με την έκθεση η Ελλάδα μέχρι το 2080 η Ελλάδα θα καταγράψει μια τρομακτική μείωση πληθυσμού. Υπολογίζεται, σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, ότι ο πληθυσμός της χώρας θα μειωθεί στα 7,7 εκατομμύρια!
Ο αριθμός αυτός προκύπτει με βάση τα στατιστικά των γεννήσεων και των θανάτων από το 2011 και μετά, αλλά ……..

Αυτοί είναι το νέο και ωραίο που έδιωξε το παλιό;;;!!! - Τρομερή καταγγελία σόκ για τον υπουργό κ. Γ. Σταθάκη

Tο σκάνδαλο που αφορά τον υπουργό κ. Γ. Σταθάκη είναι τεράστιο.

Γιατί δεν αφορά μόνο τον Σταθάκη αλλά πανστρατιά πανεπιστημιακών καθηγητάδων που πούλαγαν στημένες έρευνες υπέρ ιδιωτικών συμφερόντων. Ναι… καλά ακούσατε !

Έτσι έκαναν λεφτά ένα σωρό πανεπιστημιακοί καθηγητές που αργότερα τους συναντάμε σε βουλευτικά έδρανα και υπουργικούς θώκους.

Και σεις αναρωτιέστε που βρίσκουν τόσα χρήματα, έτσι;;
Διαβάστε παρακάτω να σας λυθούν αρκετές απορίες.
Επί τω πρακτέω, τον Σταθάκη τον γνωρίζω καλά ως δημοσιογράφος Κρήτης, όταν εκείνος ήταν καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, (Ρέθυμνο, Χανιά, κλπ)
Έτσι όπως τον γνωρίζω σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται νόμιμα το 1 εκατομμύριο που «ξέχασε» να δηλώσει … και αυτός (!!!) στο πόθεν έσχες του.
Όμως...

Αυξήθηκε το έλλειμμα, τα νούμερα δεν βγαίνουν,μόνη λύση πλέον η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα


greece_gdpΔευτέρα απόγευμα η Τράπεζα της Ελλάδος ανακοινώσε ότι διευρύνθηκε ξανά το έλλειμμα του Προϋπολογισμού σε Ταμειακή βάση στο εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2015 κατά 2.5 δις, έναντι ελλείμματος 2,213 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2014.
Ο χρόνος τρέχει το αδιέξοδο έρχεται και πάλι. Τα νούμερα δεν βγαίνουν. Αυτό το έλλειμμα -σύμφωνα με τους ειδικούς-, αντανακλά την υστέρηση των εσόδων που προέρχεται από την συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας.
Η λύση που θα προταθεί από τους τροϊκανούς και τους ευρωπαϊστές θα είναι νέες περικοπές ή επιβολή νέων φόρων, για να αυξηθούν τα έσοδα και να κλείσει ο προϋπολογισμός. Τόσο τα νέα μέτρα όσο και οι νέοι φόροι θα οδηγήσουν σε νέα ………

Κωνσταντοπούλου: Οι δανειστές τηλεφωνιόντουσαν με τον κ. Παυλόπουλο και με τον κ. Τσίπρα για να διοργανώσουν εκλογές

Νέα επίθεση εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στον Αλέξη Τσίπρα, ενώ αποκάλυψε ότι κάποια στιγμή σκέφτηκε να κρατηθεί μακριά από την πολιτική.

Σε συνέντευξή της, η οποία θα προβληθεί την ερχόμενη Πέμπτη στην Κύπρο, η τέως πρόεδρος της Βουλής είπε:
Ο αυταρχισμός είναι κάτι το οποίο απεχθάνομαι γιατί το έχω υποστεί. Και ο Αλέξης Τσίπρας φυσικά, επειδή ανέλαβε έναντι των δανειστών να διαλύσει και να εκκαθαρίσει το κόμμα του και τη βουλή προκειμένου να εφαρμόσει αυτά τα οποία υπέγραψε, θα κριθεί.
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, η κυρία Κωνσταντοπούλου αναφέρει:

Τηλεφωνιόντουσαν με τον κ. Παυλόπουλο και με τον κ. Τσίπρα για να διοργανώσουν εκλογές, την ώρα που η πρόεδρος της Βουλής και συνολικά το σώμα του κοινοβουλίου ήταν στο σκοτάδι», ενώ επισήμανε ότι «υπήρξε μια περίοδος που ήμουν αποφασισμένη να κρατηθώ μακριά από την πολιτική θεωρώντας ότι είναι μια πολύ ψυχοφθόρα διαδικασία.

«Ούτε η ελληνική κυβέρνηση στήριξε την Κύπρο ούτε η κυπριακή κυβέρνηση στήριξε την Ελλάδα στις κρίσιμες συνεδριάσεις», τόνισε.

Αυτός ο άνθρωπος επιλέχθηκε από την "Δεύτερη φορά Αριστερά", για να σώσει το ασφαλιστικό!


Στην επιτροπή "σοφών" της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για το συνταξιοδοτικό που εισηγήθηκε να πέσει και άλλο "τσεκούρι" στις συντάξεις είναι ο Μιλτιάδης Νεκτάριος, και σε ένα σύντομο βιογραφικό του διαβάζουμε:

"Ο Μιλτιάδης Νεκτάριος είναι πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της International Life ΑΕΑΖ,. Είναι αναπληρωτής
καθηγητής του Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Έχει εργασθεί ως Διευθύνων Σύμβουλος στην Χρηματιστηριακή Βορείου Ελλάδος (1991-1993), Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής (1993-1999) και Διοικητής του ΙΚΑ (1999-2004) επί κυβέρνησης Κ. Σημίτη. Έχει επίσης διατελέσει Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (1993-1996) και Πρόεδρος της ΑΕΔΑΚ Ασφαλιστικών Οργανισμών (2000-2004). Είναι γνωστή προσωπικότητα στον χώρο της Κοινωνικής και Ιδιωτικής Ασφάλισης καθώς και συγγραφέας αρκετών βιβλίων."

Πότε ήταν διοικητής του ΙΚΑ ο κύριος Νεκτάριος;

Μα την εποχή που το ΙΚΑ έπαιζε και έχασε στο χρηματιστήριο τις εισφορές των συνταξιούχων, που σήμερα δεν υπάρχουν....

Αυτός ο άνθρωπος επιλέχθηκε από την "Δεύτερη φορά Αριστερά", για να σώσει το ασφαλιστικό!


http://anemosantistasis.blogspot.gr/2015/10/blog-post_680.html

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ. ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑΣε τροχιά δυναμικών πανελλαδικών κινητοποιήσεων μπαίνουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι, οι οποίοι αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά και δεν αποκλείουν ακόμη και να στηθούν μπλόκα στους δρόμους πριν τα Χριστούγεννα, καθώς ο αγώνας τους θα κλιμακώνεται.

Σχετική απόφαση έλαβαν σήμερα το μεσημέρι στη Λάρισα αγρότες και κτηνοτρόφοι που συμμετείχαν μαζικά στην πανελλήνια συγκέντρωση που συγκάλεσε η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των μπλόκων, προκειμένου οι αγρότες να εκφράσουν την κάθετη αντίθεση τους στα προωθούμενα για τον κλάδο τους νέα μέτρα στο πλαίσιο του τρίτου μνημονίου. ...

Σε τροχιά συναινετικής εξόδου από το ευρώ και πάλι, έκρηξη του ιδιωτικού χρέους,.

 Τα ταμεία του κράτους είναι άδεια, η ανεργία έχει πιάσει «κόκκινο», οι πολίτες δεν έχουν να πληρώσουν τους φόρους, η τρόικα δεν δίνει τη δόση των 2,5 δισ. και στο Μαξίμου ακόμα ψάχνουν να βρουν ισοδύναμα και αν τα βρουν αυτό σημαίνει ότι θα κτυπηθούν ανηλεώς άλλοι τομοί της οικονομίας ή ότι έχει μείνει από αυτό που κάποτε λεγόταν "αλληνική οικονομία"
  Παράλληλα, με τρόπο αριστοτεχνικό και...

Παραιτήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και η Ηρώ Διώτη...

Την παραίτησή της από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε η πρώην βουλευτής Ηρώ Διώτη.

Η...
κ. Διώτη, που καταψήφισε τη συμφωνία του Ιουλίου και δεν βρισκόταν στα ψηφοδέλτια του κόμματος στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε την απόφασή της κατά τη διάρκεια συνέλευσης μελών του ΣΥΡΙΖΑ του νομού Λάρισας.

«Ήθελα την απόφασή μου να την ανακοινώσω σε αυτό το όργανο και να μην την μάθετε μέσω επιστολής μου» είπε η κυρία Διώτη, όπως μεταδίδει το onlarissa.gr.

Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι....

Κορυφαίος Αναλυτής Προειδοποιεί: «Έρχεται Οικονομική Τρέλα…» (Βίντεο)

Ο γνωστός Αμερικανός αποκαλυπτικός δημοσιογράφος, Alex Jones προχωρά σε οικονομικές προβλέψεις με τον Martin Armstrong, ο οποίος αναφέρει για το τι πιστεύει ότι σύντομα θα συμβεί με την οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών…

Στα 100 ευρώ το ελάχιστο «χαράτσι» για τους ελεύθερους επαγγελματίες υπέρ του ασφαλιστικού, θα εισπράττεται μέσω αποδείξεων

 Αποτέλεσμα εικόνας για παρε τα αρχιδια μου

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό το ποσό αυτό θα καταβάλλεται ακόμα και αν μια επιχείρηση εμφανίζει μηδενικά κέρδη, λόγω ζημιών!

Ελάχιστη οικονομική εισφορά σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες που θα κυμαίνεται γύρω στα 100 ευρώ μηνιαίως και θα εισπράττεται μέσω των αποδείξεων
προανήγγειλε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης για να σταθεί στα πόδια του ο ΟΑΕΕ, που βρίσκεται κυριολεκτικά στο χείλος της χρεοκοπίας με έλλειμμα 530 εκατ. Ευρώ για το 2015.

«Η εισφορά για ένα διάστημα θα είναι υποχρεωτική και είναι μια από τις σκέψεις για την εξεύρεση πόρων για τα ασφαλιστικά ταμεία», είπε χαρακτηριστικά.

 Ωστόσο, δεν θα είναι η μόνη που θα κληθούν να πληρώνουν οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ, καθώς από τα όσα είπε ο.....