Ένας μπάτσος σε κάθε σπίτι…
Μία απο τις θρυλικές ατάκες του ΓΑΠ που έμειναν στην ιστορία ήταν η περιβόητη φράση “για έναν εργαζόμενο σε κάθε οικογένεια”.
Μέσα σε αυτή τη φράση μπορούσαμε να αντιληφθούμε (από τότε), εκτός από την καθαρόαιμη ηλιθιότητα του ομιλητή, και τον…οικονομικό σχεδιασμό που είχε το ΔΝΤ για τη χώρα.

 Σήμερα, αυτός ο σωτήριος και σούπερ-μοναδικός-ειδικός σχεδιασμός από σπεσιαλίστες τεχνοκράτες έγινε αντιληπτός από όσους έχουν μάτια. Δεν είναι αυτό το θέμα μας όμως.Το θέμα μας σε αυτό το κείμενο, δεν έχει γίνει θέμα σε μεγάλα ΜΜΕ. Πρόκειται για ένα θέμα που δεν έχει “θέμα”. 

Δεν πουλάει, δεν ενδιαφέρει, δεν κάνει να προβληθεί και μας υπενθυμίζει ότι δεν πρέπει να ασχολούμαστε με ζητήματα εσωτερικής ασφάλειας. Τι θέλουμε να πούμε; Από τότε που ο Χριστόδουλος Ξηρός δεν επέστρεψε στη φυλακή μετά απο την ολιγοήμερη άδεια που πήρε, τα μαντρόσκυλα του κράτους έχουν μπουκάρει σε δεκάδες σπίτια.

Στο στόχαστρο των μπάτσων είναι κυρίως άτομα που συμμετέχουν σε συνελεύσεις, άνθρωποι που ανήκουν περήφανα στον αντιεξουσιαστικό χώρο, επισκέπτες ελεύθερων κοινωνικών χώρων κτλ. Οι μπάτσοι εστιάζουν πιο πολύ σε νεαρές ηλικίες γιατί γνωρίζουν ότι πρέπει να τρομοκρατηθεί όχι μόνο το άτομο που δέχεται την εισβολή, αλλά και όλοι όσοι τον/την γνωρίζουν. Φίλοι, συγγενείς, συνάδελφοι, συμφοιτητές και γείτονες πρέπει να πάρουν το μήνυμα.

Είναι σαφές ότι οι δεκάδες εισβολές των μπάτσων γίνονται με διαταγές της πολιτικής ηγεσίας. Η ακροδεξιά χούντα των Σαμαρά/Βενζέλου σπεύδει να επιδείξει “έργο” στα αφεντικά της και ταυτόχρονα να προσελκύσει ψήφους από τους ναζί. Λογικό και κατανοητό. Εκτός απο τα γεροσάψαλα και τους αφόρητα ηλίθιους, ποιους άλλους μπορεί να προσελκύσει η σημερινή κυβέρνηση;

Οι μπάτσοι δεν είναι τόσο πανίβλακες (αν και ποτέ δεν ξέρεις) για να πιστεύουν ότι θα μπουν σε ένα σπίτι και θα πετύχουν τον Χριστόδουλο να πίνει φραπέ και να τρώει πάστες. Η δικαιολογία για τις εισβολές των μπάτσων είναι πάντα η ίδια αφού η λέξη πρωτοτυπία δεν υπάρχει στο χοιρινό λεξιλόγιο: Δέχονται “ανώνυμο τηλεφώνημα” για όπλα και εκρηκτικά και πρέπει να ερευνήσουν το χώρο. Με αυτή την αιτιολογία μπήκαν σε ένα σπίτι, μπήκαν σε δύο, σε τρία, σε τριάντα. Αποτέλεσμα; Δεν τον βρήκαν.

Βρίσκουν όπλα, ή αντικείμενα που μπορούν να ονομάσουν όπλα, βρίσκουν μικροποσότητες ναρκωτικών, βρίσκουν κωλόχαρτα, βρίσκουν προφυλακτικά, βρίσκουν τις γυναίκες τους σε ξένα κρεβάτια, βρίσκουν ζυμαρικά, βρίσκουν βιβλία, βρίσκουν τασάκια, βρίσκουν ποτήρια. Χριστόδουλο όμως, μέχρι σήμερα, δεν βρίσκουν. 

Μιλάμε για ακόμα μία παταγώδης αποτυχία της ελληνικής αστυνομίας που μένει στην αφάνεια από τα καθεστωτικά ΜΜΕ. Τόσες εισβολές και τόσες έρευνες δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα. Τόσα “ανώνυμα τηλεφωνήματα” και τόση αστυνομική δράση, αλλά ουσία μηδέν για τους δαιμόνιους μπαλούρδους.

Το αληθινά εκπληκτικό της υπόθεσης είναι ότι όλο αυτό το μπατσικό πανηγύρι έχει θαφτεί εντελώς. Ελάχιστες αναφορές στις εφημερίδες και στα ραδιόφωνα και καμία αναφορά στα τηλεοπτικά κανάλια. Στην εποχή της εικόνας (όπως έλεγε το προηγούμενο κείμενο μας) δεν έχει σημασία τι γίνεται, αλλά το τι φαίνεται. Και αν αυτό που φαίνεται είναι το απροκάλυπτο φακέλωμα των μαθητών και οι αθώες προσκλήσεις στους διευθυντές των σχολείων για κουβεντούλα στο τμήμα, τότε μπορούμε να διαπιστώσουμε και τον κρυφό στόχο/πόθο της σημερινής κυβέρνησης: Ένας μπάτσος σε κάθε σπίτι…

ΥΓ: Η μεγάλη ξεφτίλα δεν είναι να τρως ξύλο επειδή σε πέρασαν για κάποιον άλλο. Η μεγάλη ξεφτίλα είναι να τρως ξύλο και να μην τολμάς να πεις ότι είσαι μπάτσος γιατί τότε θα πάθεις τα χειρότερα.

Μέρες οργής

Μεταναστες

“Γίναμε συνιστώσα του Ψαριανού, του Παπαδόπουλου και του γαμίκουλα Τατσόπουλου”!

simi2001702

Έξαλλος είναι πλέον ο Σημίτης με την Πρωτοβουλία των 58 κηφήνων του Κολωνακίου και του γαμίκουλα του Τατσόπουλου

-Καταφέραμε να κάνουμε την Πρωτοβουλία να βγαίνει προς τα έξω σαν συνιστώσα του Ψαριανού, του Παπαδόπουλου και του Τατσόπουλου. Είμαι πολύ απογοητευμένος…

Αυτά έλεγε τις προάλλες στον Τάσο Γιαννίτση ο οποίος παραδέχθηκε την αποτυχία της όλης προσπάθειας, η οποία είχε εξ αρχής στηθεί στο πόδι από ένα μάτσο τυχοδιώκτες της πολιτικής οι οποίοι δηλώνουν Αριστεροί ώστε να παραμένουν διαρκώς βολεμένοι κυρίως σε κρατικές θέσεις μια και το σύστημα χρειάζεται τα ψώνια της Αριστεράς που του παρέχουν άλλοθι.

Έτσι μια χούφτα προβεβλημένοι τραχανοπλαγιάδες αφού περιπλανήθηκαν για λίγο ως θεατρικό μπουλούκι σε Κηφισιά και Κολωνάκι διαπίστωσαν ότι στο τέλος δεν πρόκειται να πάρουν ούτε την ψήφο τους και έτσι ετοιμάζονται να διαλύσουν το μαγαζί-το οποίο στο μεταξύ το έχει καταπιεί ο Βενιζέλος.

Άντε και του χρόνου παιδιά να επιστρέψουμε πιο οργανωμένοι…

Ο Βουδούρης αποφάσισε χωρίς εμάς..Το θέμα θα έπρεπε να έχει λήξει

Σε αναζήτηση διεξόδου μετά την τροπή που πήραν οι υποψηφιότητες για τις περιφέρειες βρίσκεται η Κουμουνδούρου.

Το Το θέμα θα έπρεπε να έχει λήξει και αντί αυτού η κατάσταση τείνει να βγει εκτός ελέγχου στη βάση, με τις οργανώσεις της Πελοποννήσου να ψηφίζουν κατά της υποψηφιότητας Οδυσσέα Βουδούρη

ΑΜΕΣΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΕΟΠΥΥ                  μία και μόνον λέξη:
                        ..ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ..

Γλέζος: Ηγεσία στον ΣΥΡΙΖΑ είναι τα μέλη του


Γλέζος: Ηγεσία στον ΣΥΡΙΖΑ είναι τα μέλη του

Σε λανθασμένους χειρισμούς της πλειοψηφίας αποδίδει ο Μανώλης Γλέζος τις σφοδρότατες αντιδράσεις που έχουν προκύψει στις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την υποψηφιότητα του Οδυσσέα Βουδούρη, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».
Όπως υπογραμμίζει το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, η πρόταση να ψηφιστούν πακέτο και οι 13 υποψήφιοι περιφερειάρχες από την Κεντρική Επιτροπή πυροδότησε τη σύγκρουση στη βάση του κόμματος, με τις νομαρχιακές και τις τοπικές οργανώσεις στην Πελοπόννησο να απορρίπτουν τον κ. Βουδούρη.
Ο Μανώλης Γλέζος, με αφορμή την υπόθεση Βουδούρη, ουσιαστικά βάζει ζήτημα δημοκρατικής λειτουργίας στο κόμμα, υπενθυμίζοντας ότι ηγεσία στον ΣΥΡΙΖΑ είναι τα μέλη και οι οργανώσεις του. Ακόμη, ζητεί να γίνονται παρουσία των μέσων ενημέρωσης οι συνεδριάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Κεντρικής Επιτροπής.
Σε ό,τι αφορά το θέμα καταβολής.....

Λοξοκοιτάνε τις καταθέσεις…

 Του Σπύρου Ριζόπουλου
Όταν στη δεκαετία του 1990-2000 επικράτησε παγκοσμίως η πολιτική της λιτότητας και τα κέρδη στο δεύτερο μισό αυτής δεκαετίας αποκαταστάθηκαν στα επίπεδα του μεταπολεμικού οικονομικού θαύματος, έπρεπε να λυθεί το εξής δομικό πρόβλημα: πώς οι άνθρωποι θα κατανάλωναν όταν οι μισθοί τους καθηλώνονταν; Η απάντηση που επινοήθηκε, είναι πλέον γνωστή: ένα μέρος των κερδών αλλά και των χαμηλών αποταμιεύσεων έγινε δάνεια προς αυτούς που το ύψος των μισθών τους δεν τους επέτρεπε να καταναλώνουν στο επιθυμητό για την κατανάλωση και ανάπτυξη επίπεδο. Το ιδιωτικό χρέος γιγαντώθηκε, η κατανάλωση με δανειακά αυξήθηκε και η ευφορία διατηρήθηκε μέχρι και το 2008, οπότε ξέσπασε η κρίση. Αυτή η κατανάλωση με δανειακά, με χαρακτηρίστηκε και «χρηματο-οικονομικός κεϊνσιανισμός», δεν ήταν τίποτε άλλο παρά κατανάλωση μελλοντικών εισοδημάτων στο σήμερα και αύξηση των ρυθμών ανάπτυξης σε βάρος των μελλοντικών ρυθμών ανάπτυξης.

Στα επόμενα χρόνια και μέχρι σήμερα, πάνω από 5 τρισεκατομμύρια δολάρια δαπανήθηκαν στις δύο όχθες του Ατλαντικού για να καταλήξουν οι τράπεζες «επιτηρούμενα ζόμπι», χωρίς πλέον τη δυνατότητα να χρηματοδοτούν την ανάπτυξη, ενώ η ύφεση ή αναιμική ανάπτυξη υποσκάπτει τα θεμέλια της παγκόσμιας οικονομίας. Τώρα, ο χρηματο-οικονομικός κεϊνσιανισμός της ανάπτυξης με δανειακά δεν μπορεί να λειτουργήσει. Αλλά ούτε οι δημόσιες δαπάνες μπορούν να βοηθήσουν, αφού η δημοσιονομική ορθοδοξία επιτάσσει δημοσιονομική λιτότητα… Πώς λοιπόν θα «σηκωθούν» οι ρυθμοί ανάπτυξης; Πώς θα «ξεκολλήσει» η οικονομία από την ύφεση και τη στασιμότητα; Πώς θα χρηματοδοτηθούν οι επενδύσεις;

Με τις καταθέσεις! Σκέφτονται οι φωστήρες της Ε.Ε.! Σε έγγραφο που διέρρευσε στο πρακτορείο Reuters, λέγονται τα εξής:.....

Ξεκίνησε η παράνοια των χαλκευμένων δημοσκοπήσεων

Άχισαν τα εκλογικά χαλκεία του καθεστώτος τον τζόγο των στημένων δημοσκοπήσεων: Την άθλια αυτή σκηνοθεσία της πλύσης του εγκεφάλου του μέσου εκλογέα…
Το πρώτο επεισόδιο αυτού του σήριαλ της βολιδοσκοπικής ΑΠΑΤΗΣ το παρουσίασε η εταιρεία Metron Analysis, για λογαριασμό της... ιστοσελίδας Thetoc.gr.
Τα «ευρήματα» αυτού του επεισοδίου είναι:...
- Καμίνης 20%
- Κακλαμάνης 14%
- Σπηλιωτόπουλος 13%
- Κασσιδιάρης 11%
- Σακελλαρίδης 10%
- Σοφιανός 6%
- Καπερνάρος 5%
- Αμυράς 5%
- Αλλον 1%
- Δεν ξέρω/Δεν απαντώ 7%
Διαβάστε και τις λοιπές αλχημείες ΕΔΩ: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/404915/dimoskopisi-protos-o-kaminis-kai-sto-nima-nikitas-aris
Μόνο άνθρωποι που να ήρθαν από άλλο πλανήτη μπορεί να πάρουν στα σοβαρά τέτοιες δημοσκοπικές ηλιθιότητες…
Φυσικά ο στόχος των κατασκευαστών δεν είναι να τους πάρουν στα σοβαρά: Τόσο ηλίθιοι δεν μπορεί να είναι οι ίδιοι.
Ο στόχος είναι να σκορπίσουν τη σύγχυση, να αλατίσουν την περιέργεια και να ερεθίσουν το ποδοσφαιρικό πνεύμα της «μονομαχίας»: Της «μονομαχίας» ανάμεσα στους κυβερνητικούς υποψηφίους-ανδρείκελα, με την απειλή του Κασιδιάρη…...

Το πείραμα στην Ελλάδα περνάει τώρα στην εφαρμογή του "big brother".

Έχουν πια αντιληφθεί οι πάντες, πως η Ελλάδα έγινε το εργαστήριο πειραματισμών για για τον έλεγχο των λαών και το «σκάσιμο» της διεθνούς χρηματοπιστωτικής φούσκας πάνω στους λαούς, προς όφελος της διεθνούς ελίτ.

Μετά την μη προβολή οποιασδήποτε αντίστασης της ελληνικής κοινωνίας και της πλήρους...
παράδοσής της στους δανειστές και στις επιθυμίες της Γερμανίας,  τώρα περνάμε στη φάση εφαρμογής του Οργουελικού συστήματος «big brother”. 

Χθες, η ελληνική ελίτ, ανακοίνωσε πως μεγάλο μέρος των συναλλαγών των απλών πολιτών (όχι φυσικά και της ελίτ), θα περνούν στους κεντρικούς υπολογιστές του καθεστώτος, ώστε αυτόματα να παρακολουθούνται από το καθεστώς.  

Αυτό, εκτιμούμε, πως είναι η πρώτη φάση του πειράματος και εφόσον δεν υπάρξουν και τώρα αντιδράσεις, αναμένουμε στο μέλλον κλιμάκωση της εφαρμογής του μέτρου, ώστε να συμπεριλάβει κάθε συναλλαγή, με απώτερο στόχο την πλήρη κατάργηση της κυκλοφορίας του χρήματος και τη διενέργεια όλων των συναλλαγών ψηφιακά, κάτω από το άγρυπνο βλέμμα των κεντρικών κομπιούτερς του καθεστώτος.

Ο ελληνικός λαός λοιπόν με την αδράνειά του, προετοιμάζει το μέλλον του big brother όλης της ανθρωπότητας. Τουλάχιστον πρωτοπορούμε έστω και αρνητικά.....

Το πρόβλημα της φόρτωσης λύθηκε για τα RFID-chips: η θερμοκρασία του σώματος θα φορτίζει την μπαταρία του

Το πρόβλημα της φόρτωσης λύθηκε για τα RFID-chips: η θερμοκρασία του σώματος θα φορτίζει την μπαταρία του. Το Google Glas, θα διαβάζει το πρόσωπο σας και θα ξέρει τι ακριβώς θα θέλατε.
Το αγγλικό κρατικό κανάλι BBC δημοσίευσε ενα αρθρο με τον τίτλο: Γιατί χρειάζομαι το τσιπαρισμα; Σύμφωνα με το κανάλι το τσιπ θα σας λύσει όλα τα σύγχρονα προβλήματα. Όπως την προστασία της ηλεκτρονικής σας ταυτότητας όταν πληρώνετε τους νταβατζηδες για την προστασία των χρημάτων σας, να μην χάσετε τα παιδιά σας (παλιό αλλα πάντα ισχυρό επιχείρημα για τους γονείς) κτλ.
Το πιο ωραίο ειναι επιδη δεν είστε σε θεση να θυμάστε όλους τους κώδικες που σας έχουν φορτώσει γιατί σαν πρόβατα που είστε ελπιζετε ότι ο Τσοπανης θέλει μόνο την προστασία σας. Έτσι σας φορτώνει με ευκολίες για να σας εχει οπότε θέλει στο χέρι. Μπα όχι δεν νομίζω ότι τα εγγλεζακια τα πανε για σφαξιμο! Εσείς τι νομίζετε;
Για την νεολαία μάλλον ειναι πολυ αργά, ήδη η ηλεκτρονική εύκολια που προσφέρουν όλα τα σύγχρονα μηχανάκια σαν τα smartphones θα τους έρθει κουτί, όπως λέμε στην λαϊκή.
Έλληνες, για αυτούς που ακόμα αισθάνονται έλληνες, η προδοσία μας εχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρονια. Βρισκόμαστε σε μεταβατική εποχή. Τα κάθε λογής εγγλεζακια δεν ειναι νοητικα τόσο μακριά όπως είστε εσείς! Το DNA σας διαφέρει, εσείς είστε οι πολεμιστές, εσείς τους φέρατε τα φώτα....μόνο εσείς μπορείτε.
Οι κρυπτοεβραικη κυβέρνηση σας, μελλοντική και μη (Σαμαρας, Τσιπρας) θέλουν ενα πράγμα. Τον αφανισμό μας σαν έθνος.
Ποτε θα έρθει η ευλογημένη μέρα;;;

TO KOΡΑΚΙ

ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΤΗΣ MONSANTO


Έλεγχος της τροφής: “όχι” στο μονοπώλιο σπόρων των πολυεθνικών από την Επιτροπή Γεωργίας του Ευρωκοινοβουλίου

Υπερψηφίστηκε από την Επιτροπή Γεωργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η τροπολογία που κατέθεσε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Κρίτων Αρσένης, για την απόρριψη της πρότασης νομοθεσίας που θα υποχρέωνε τους έλληνες και ευρωπαίους αγρότες να αγοράζουν σπόρους μόνο από πολυεθνικές.
Μετά την ομόφωνη καταψήφιση της νομοθεσίας από την Επιτροπή Περιβάλλοντος, η Επιτροπή Γεωργίας – με κύρια αρμοδιότητα για τη συγκεκριμένη νομοθεσία – είπε ένα ηχηρό «όχι» στον κερδοσκοπικό έλεγχο της τροφής από τις πολυεθνικές.
Παράλληλα, οι Ευρωβουλευτές που υπερψήφισαν την τροπολογία, αντιτάχθηκαν στην επιβολή γραφειοκρατικών εμποδίων σε όσους αγρότες επιλέγουν να μην αγοράζουν σπόρους από το εμπόριο, ενώ υπερασπίστηκαν το δικαίωμα στην ελεύθερη πρόσβαση σε τροφή αλλά και τη διατροφική ασφάλεια.
Με αφορμή τη θετική αυτή εξέλιξη, ο Κρίτων Αρσένης δήλωσε:
«Καταφέραμε σήμερα να στείλουμε ένα ακόμη μήνυμα στις πολυεθνικές των σπόρων. Πλέον η πρωτόγνωρη για τα ευρωπαϊκά δεδομένα πρόταση που υποχρέωνε τους έλληνες και όλους τους ευρωπαίους αγρότες να αγοράζουν σπόρους αποκλειστικά από τις πολυεθνικές έχει απορριφθεί και από τις δύο αρμόδιες Επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Αν χάναμε θα ήταν πρακτικά αδύνατο για τους αγρότες να διατηρούν και να αναπαράγουν σπόρους όπως έκαναν από την εφεύρεση της γεωργίας έως σήμερα.
Η επόμενη μάχη θα δοθεί στην......

ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΡΕΥΣΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ - ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Τι είναι το μικροτσιπ, VeriChip, RFID chip.

Ετοιμάζονται να μας το φορέσουν.Θα το δεχτείς και αυτό:::Θα θέλατε να έχετε ένα μικροτσίπ RFID εμφυτευμένο κάτω από το δέρμα σας;

Προπαγάνδα του BBC: "Θέλω ένα εμφυτεύσιμο τσιπ"


Θα θέλατε να έχετε ένα μικροτσίπ RFID εμφυτευμένο κάτω από το δέρμα σας; Εάν και πολλοί συνειδητοποιημένοι άνθρωποι ποτέ δεν θα επέτρεπαν να γίνει κάτι τέτοιο, πολλοί άλλοι, ειδικά από τη νέα γενιά, βλέπουν τα πράγματα πολύ διαφορετικά.
Τα RFID μικροτσίπ εμφυτεύματα και άλλες μορφές «wearable τεχνολογίας» όλο και περισσότερο θεωρούνται "cool" και "trendy" από τους νέους που θέλουν να "ενισχύσουν" τον εαυτό τους. Και φυσικά τα mainstream μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι υπέρ κάθε "τεχνολογικής προόδου". Για παράδειγμα, το BBC δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο "Γιατί θέλω ένα μικροτσίπ εμφύτευμα" (“Why I Want A Microchip Implant“).
Μας λένε ότι τέτοια εμφυτεύματα θα μπορούσαν να λύσουν μια ολόκληρη σειρά προβλημάτων της κοινωνίας. Η κλοπή της ταυτότητας και η απάτη των πιστωτικών καρτών σχεδόν θα εξαλειφθεί, πολλές άλλες μορφές εγκλήματος θα μειωθούν σημαντικά, τα παιδιά ποτέ δεν θα χάνονται και δεν θα πρέπει να θυμόμαστε μια μεγάλη σειρά από κωδικούς πρόσβασης και αριθμούς PIN, όπως κάνουμε τώρα. Μας λένε ότι αν απλά υιοθετήσουμε μια τέτοια τεχνολογία, η ζωή μας θα γίνει πολύ καλύτερη. Αλλά είναι πράγματι έτσι;.....

ΘΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.. Στήνουν μηχανισμό φακελώματος και εκβιασμού,Φακέλωμα για κάθε πολίτη προωθεί η κυβέρνηση με την αποστολή στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων κάθε στοιχείου από τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες, ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και θεραπευτήρια, ΔΕΚΟ και άλλους φορείς. Δήθεν για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.
Τα στοιχεία των κατόχων τραπεζικών λογαριασμών με κίνηση άνω των 50.000 ευρώ σε ετήσια βάση και επενδυτικών λογαριασμών με κίνηση άνω των 100.000 ευρώ, όπως και κάθε δαπάνη των καταναλωτών σε ασφαλιστικές εταιρίες, ιδιωτικά θεραπευτήρια και Δημόσιες Επιχειρήσεις Κοινής Ωφέλειας, θα πρέπει να αποσταλούν στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων κατά περίπτωση από τον Φεβρουάριο έως και τις 31 Μαρτίου.
Τα στοιχεία που πρέπει να αποσταλούν περιγράφονται αναλυτικά σε απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, που απεστάλη στους αρμόδιους φορείς.
Οι τράπεζες πρέπει να αποστείλουν:

- Το ποσό των πιστωτικών και χρεωστικών τόκων καταθέσεων και repos που απέκτησαν κατά το προηγούμενο έτος οι κάτοχοί τους καθώς και τα πλήρη στοιχεία αυτών όπως όνομα, επώνυμο, ΑΦΜ
- Στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών, οι οποίοι εμφανίζουν συνολική ετήσια κίνηση χρέωσης και πίστωσης αθροιστικά μεγαλύτερη των πενήντα χιλιάδων ευρώ.
 - Ποσά με υπόλοιπα αρχής και τέλους κάθε χρήσης της αξίας χαρτοφυλακίου συνολικής αξίας μεγαλύτερης από 100.000 ευρώ.
 - Στοιχεία που αφορούν σε συναλλαγές καρτών πληρωμών που έχουν εκδοθεί στην αλλοδαπή από πιστωτικό ίδρυμα με έδρα εκτός Ελλάδας.
 - Στοιχεία για ομάδες πελατών τους που ανήκουν στην κατηγορία «υψηλού κινδύνου» όπως ελεύθεροι επαγγελματίες, που διατηρούν ή είναι πραγματικοί δικαιούχοι λογαριασμών.
Οι τράπεζες και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία θα αποστείλουν επίσης τα εξής στοιχεία:
 - Μεταφορές πίστωσης, εμβάσματα, άμεσες χρεώσεις και τραπεζικές επιταγές πελατών τους για μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό
 - Εισπράξεις συμβεβλημένων με αυτά επιχειρήσεων, μέσω πιστωτικών καρτών.

Σχολεία και εταιρείες κινητής τηλεφωνίας δίνουν στοιχεία
Εκτός από τις τράπεζες, οι επιχειρήσεις ιδιωτικής ασφάλισης θα πρέπει να αποστείλουν τα ποσά που καταγράφονται στις βεβαιώσεις που χορηγούν στους πελάτες τους για έχουν μείωση φόρου. Επίσης τα ποσά των αποζημιώσεων που καταβάλλουν, βάσει δικαστικής απόφασης σε δικαιούχους, λόγω ανικανότητας για εργασία αιτία ατυχήματος για την απώλεια του εισοδήματος

Τα ιδιωτικά θεραπευτήρια (με εξαίρεση εκείνων της ψυχικής υγείας, καθώς και των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων), αποστέλλουν στοιχεία με ιατρικές πράξεις.

Τα ιδιωτικά σχολεία στοιχειώδους και μέσης εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια), με εξαίρεση τα εσπερινά γυμνάσια και λύκεια, καθώς και τα ειδικά σχολεία ατόμων με ειδικές ανάγκες, διαβιβάζουν τα ποσά των καταβληθέντων διδάκτρων και πληρωμών για πρόσθετες παροχές (μεταφορά μαθητών, διατροφή, κλπ) ανά ημερολογιακό έτος.....

Διώξτε το χαμαιλέοντα....Και οι Νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Βουδούρη...Πάρτε ΤΩΡΑ πίσω την υποψηφιότητα

Καίτοι η προεδρική γραμμή για την υποψηφιότητα του Οδυσσέα Βουδούρη για την Περιφέρεια Πελοποννήσου συνοψίζεται ” τον θέλουμε, τον κρατάμε, προχωράμε”, δε λένε να κοπάσουν οι εσωκομματικές αντιδράσεις.
Νέα κρίση ημικρανίας προκάλεσαν σήμερα στην Κουμουνδούρου οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ στην Πελοπόννησο, οι οποίοι αντιδρούν σθεναρά και στηλιτεύουν σφόδρα την απόφαση της ηγεσίας να τοποθετήσει τον -προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ και κατόπιν από τη ΔΗΜΑΡ- βουλευτή, υποψήφιο περιφερειάρχη του κόμματος.
Αφού επισημαίνουν ότι αγνοήθηκε η γνωμοδότηση του Συντονιστικού, εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους για τις διαδικασίες που ακολούθησε η Κεντρική Επιτροπή και τονίζουν: “Θεωρούμε ότι και η ίδια η επιλογή Οδυσσέα Βουδούρη είναι λανθασμένη και καθόλου προωθητική για τον χώρο μας και τους κοινωνικούς αγώνες που συνεχίζονται καθημερινά”.
Οι νεολαίοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης μάλιστα δε φείδονται χαρακτηρισμών για τον κ. Βουδούρη, τον οποίο χαρακτηρίζουν “πολιτικό γυρολόγο”.
Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά:....

Άρης Σπηλιωτόπουλος: Αθήνα χωρίς άστεγους με ελεύθερα πεζοδρόμια..Αλήθεια τι θα τους κάνεις τους άστεγους Αρούλι;;;
«Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε. Με σχέδιο και με πρόγραμμα μπορούμε να αλλάξουμε την Αθήνα», ανέφερε πριν από λίγο ο Άρης Σπηλιωτόπουλος δίνοντας το στίγμα του προγράμματός του για το δήμο Αθηναίων. «Για μια Αθήνα με περισσότερη ασφάλεια, για μια Αθήνα χωρίς άστεγους, για μια Αθήνα με ελεύθερα πεζοδρόμια που μας αξίζει και αγαπάμε», τόνισε ουποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων.

Οι Βέλγοι ζητούν Ευθανασία για τα παιδιά με ανίατες ασθένειες

Σοκάρει στο Βέλγιο το συντριπτικό ποσοστό υπέρ της ευθανασίας παιδιών με ανίατες ασθένειες -Το 75% των Βέλγων λέει «ναι» στον επίμαχο νόμο
Σάλο προκαλεί η ευρεία αποδοχή των Βέλγων πολιτών στον υπό επεξεργασία νόμο για την επέκταση της ευθανασίας και στα παιδιά που πάσχουν από ανίατες ασθένειες.
Το Βέλγιο είναι μία από τις λίγες χώρες στον κόσμο όπου η υποβοηθούμενη αυτοκτονία είναι νόμιμη. Ο ισχύων νόμος θέτει όριο την ηλικία των 12 (με προϋπόθεση τη συναίνεση των γονέων). Με νομοσχέδιο όμως το οποίο ήδη συζητείται στη βελγική Βουλή, το όριο αυτό καταργείται. Παράλληλα όμως τίθενται και νέες προϋποθέσεις καθώς πέραν της συναίνεσης των γονέων, θα πρέπει να διαπιστωθεί από ψυχίατρο ή ψυχολόγο «σαφής ικανότητα διάκρισης» από την πλευρά του παιδιού.
Το επίμαχο νομοσχέδιο έχει ήδη πάρει από τον περασμένο Δεκέμβριο την έγκριση της Γερουσίας, με 50 ψήφους υπέρ και 17 κατά. Η ψηφοφορία για την τελική έγκρισή του είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη.
Η συντριπτική πλειοψηφία των Βέλγων -ποσοστό 75%- δηλώνει υπέρ του πρωτοφανούς νόμου. Όπως υποστηρίζουν οι υπέρμαχοί του, η επέκταση της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας αφορά όσα παιδιά βρίσκονται στο έσχατο σημείο......

Παραιτήθηκε ο Λέττα – Ραγδαίες οι εξελίξεις στην Ιταλία

Ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέττα ανακοίνωσε την παραίτησή του, αμέσως μετά την έγκριση από την ηγετική ομάδα του Δημοκρατικού Κόμματος (PD) της πρότασης του γραμματέα του και δημάρχου της Φλωρεντίας Ματέο Ρέντσι για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης με τετραετή θητεία με 136 ψήφους υπέρ και 16 κατά.


«Θα υποβάλω αύριο την παραίτησή μου στον Πρόεδρο Ναπολιτάνο», τόνισε σε...

ανακοίνωσή του.
Νωρίτερα ο γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος (PD) Ματέο Ρέντσι ενώπιον της ηγετικής ομάδας του ζήτησε να συναφθεί «συμφωνία για μια νέα κυβέρνηση», με τετραετή θητεία.
Ο Ενρίκο Λέττα επέλεξε να μην πάρει μέρος στη συνεδρίαση της ηγετικής ομάδας του PD.

«Προτιμώ να περιμένω στο γραφείο μου τις αποφάσεις που θα ληφθούν, ώστε όλοι. . . να μπορέσουν να κάνουν ελεύθερα τις εκτιμήσεις τους και να πάρουν τις αποφάσεις τους όπως κρίνουν εκείνοι», ανέφερε ο Λέττα.
Ο Ρέντσι, μιλώντας στα ηγετικά στελέχη του μεγαλύτερου κόμματος της ιταλικής κυβέρνησης συμμαχίας, τόνισε ότι «δεν θέλουμε να σύρουμε σε μια δίκη την κυβέρνηση, αλλά πρέπει να γυρίσουμε σελίδα».

Μαλάκυνση εγκεφάλου απο την παρατεταμένη έλλειψη ηλίου στην Δανία!!!

Υπεύθυνοι ζωολογικού κήπου στη Δανία σκότωσαν καμηλοπάρδαλη 18 μηνών, τη διαμέλισαν και την έδωσαν στα λιοντάρια για να τη φάνε! 

Και όλα αυτά τα έκαναν μπροστά στα μάτια των επισκεπτών του ζωολογικού κήπου της Κοπεγχάγης, ανάμεσα στους οποίους δεκάδες μικρά παιδιά!

Ο Μάριους ήταν 18 μηνών και απόλυτα υγιής. Αλλά οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου της Κοπεγχάγης τον έκριναν...


ανεπιθύμητο. Βασικά, έκριναν πως δε... χωρούσε στο ζωολογικό κήπο της δανικής πρωτεύουσας γιατί είχε πολλά κοινά γονιδιακά χαρακτηριστικά με τις άλλες καμηλοπαρδάλεις και θέλησαν να αποτρέψουν το ενδεχόμενο της ενδογαμίας. Και υποστήριξαν πως δε μπόρεσαν να του βρουν νέο σπίτι για να σωθεί, άρα έπρεπε να θανατωθεί!
 Όμως σύμφωνα με τη Daily Mail, το πάρκο άγριων ζώων του Yorkshire έκανε μέχρι και την τελευταία στιγμή προσπάθεια να αναλάβει τον Μάριους και να τον φιλοξενήσει, ενώ ιδιώτης προσέφερε 500.000 ευρώ για να τον αγοράσει. Επίσης, συγκεντρώθηκαν 20.000 υπογραφές για να μην θανατωθεί το ζώο. Αλλά οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου της Κοπεγχάγης φαίνεται πως είχαν πάρει την απόφασή τους. 


Το σοκαριστικό ήταν πως ό,τι έκαναν, το έκαναν σε δημόσια θέμα, Κυριακή μεσημέρι, μπροστά στα μάτια μικρών παιδιών. Ο Ζωολογικός Κήπος της Κοπεγχάγης προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, υποστηρίζοντας πως η μακάβρια «παράσταση» έγινε για εκπαιδευτικούς λόγους!http://griniarogatos.blogspot.gr/

http://wwwaristofanis.blogspot.gr/2014/02/blog-post_6460.html#more

Πρωτοποριακή ανακάλυψη των τραπεζιτών....Σκέφτονται να βουτήξουν τις καταθέσεις 500 εκατομμυρίων πολιτών της ΕΕ,για να μπορούν στη συνέχεια να τους τα δίνουν σε δάνεια..;Έξυπνο έτσι;;;

Reuters: Πιθανότητες ληστείας καταθέσεων των Ευρωπαίων για να σωθεί η οικονομία "ποιανού άραγε" και οι τράπεζες..ΒΑΣΙΛΗΣ: ...και το μυαλό σου είναι θολό και το δικό της πιο λειψό. Σας εθολώσαν τα λεφτά, γεια σου Φανφάρα φαφλατά. Κοκορίκο!... Κοκορίκο!

Οι αποταμιεύσεις των 500 εκατομμυρίων πολιτών της ΕΕ θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση των μακροπρόθεσμων επενδύσεων για την τόνωση της οικονομίας και για την κάλυψη του κενού των τραπεζών που άφησε η κρίση, αναφέρει έγγραφο της ΕΕ που έχει στην κατοχή του το πρακτορείο Reuters.
Η ΕΕ εξετάζει τρόπους για να περιορίσει την υψηλή εξάρτηση της ένωσης των 28 από την τραπεζική χρηματοδότηση και να βρει άλλους τρόπους χρηματοδότησης μικρών επιχειρήσεων, έργων υποδομής και άλλων επενδύσεων.....

Το μαντολίνο του πρωθυπουργού κουρέλι....Το θανάσιμο μυστικό των μελισσώνΠέντε χιλιάδες μέλισσες στην Τασμανία κουβαλούν, εδώ και λίγες εβδομάδες, στην πλάτη τους ολόκληρο... τσιπάκι ή, πιο συγκεκριμένα, έναν αισθητήρα που λειτουργεί με ραδιοσυχνότητες και καταγράφει όλες τους τις κινήσεις.

Και αυτό, ελπίζουν οι επιστήμονες, θα λύσει το μυστήριο της...
μαζικής εξαφάνισης των μελισσών, που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια σε ολόκληρο τον πλανήτη αλλά όχι στην Αυστραλία.

Ο τετράγωνος αισθητήρας, διαστάσεων 2,5 x 2,5 χιλιοστών και ελάχιστου βάρους, παρακολουθεί την καθημερινή τους διαδρομή και στέλνει όλα τα στοιχεία στους ειδικούς του επιστημονικού και βιομηχανικού ερευνητικού οργανισμού της Κοινοπολιτείας.

Για μπορέσουν να τοποθετήσουν στην πλάτη τους τους αισθητήρες, οι επιστήμονες έβαλαν πρώτα τις μέλισσες στην... κατάψυξη, όπου έπεσαν σε λήθαργο, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Daily Mail».

Οι επιστήμονες κόλλησαν στην πλάτη τους τα τσιπάκια, τα οποία, όπως λένε, δεν επηρεάζουν καθόλου την ικανότητά τους να πετούν.
Στη συνέχεια τις ξύπνησαν και τις άφησαν ελεύθερες να κάνουν τη δουλειά τους, δηλαδή να παράγουν μέλι και να βοηθήσουν στην γονιμοποίηση των φυτών.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, σε περισσότερες από τις μισές χώρες της Ευρώπης δεν υπάρχουν πλέον αρκετές μέλισσες για να γονιμοποιήσουν τα φυτά, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να μειωθούν δραματικά οι καλλιέργειες.

Συγκεκριμένα, υπολογίζεται πως στην Ευρώπη χρειάζονται 13,4 εκατομμύρια περισσότερες αποικίες μελισσών - περίπου επτά δισεκατομμύρια μέλισσες - από όσες υπάρχουν σήμερα για να γονιμοποιήσουν όλα τα φυτά.

Το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο στη Βρετανία, στη Φινλανδία και στις υπόλοιπες βαλτικές χώρες, όπου η προσφορά μελισσών καλύπτει λιγότερο από το 25% της ζήτησης.
Κυριότεροι λόγοι πιστεύεται ότι είναι κάποιοι ιοί που έχουν εξαπλωθεί ευρέως στις μέλισσες σε ΗΠΑ και Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, η απώλεια ενδιαιτημάτων όπως τα λιβάδια, η εντατική γεωργία, αλλά και τα φυτοφάρμακα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία 25 χρόνια ο πληθυσμός των μελισσών στη Βρετανία έχει μειωθεί κατά 50%. Ηδη στην Ευρώπη έχουν ληφθεί ορισμένα μέτρα προστασίας των μελισσών, όπως το μορατόριουμ στη χρήση εντομοκτόνων με νεονικοτινοειδή.

«Οποιαδήποτε αλλαγή στη συμπεριφορά τους είναι ένδειξη αλλαγών στο περιβάλλον», λέει ο Σάιμον Ποτς από το Πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ, ο οποίος ήταν επιστημονικός υπεύθυνος της συγκεκριμένης έρευνας, και προσθέτει:
«Αν μπορέσουμε να καταγράψουμε λεπτομερώς τις κινήσεις τους θα εντοπίσουμε γρήγορα τυχόν αλλαγές στις καθημερινές τους δραστηριότητες και θα βρούμε την αιτία. Αυτό θα μας βοηθήσει να αυξήσουμε την παραγωγικότητά τους».

Οπως επισημαίνει ο......

Πρωτογενές πλεόνασμα βλακείας και αλητείας…EΞΑΙΡΕΤΙΚΟ«Ο βλαξ είναι ζώον πνευματικώς πανικόβλητο και η πονηρία είναι η ενεργητική όψις της καχυποψίας. Στην πονηρία περιλαμβάνεται κολακεία, ψεύδος, ραδιουργία, συκοφαντία, χαφιεδισμός, “ξεσκονίσματα”, δουλοφροσύνη κ.λπ.»

Όταν ήµουν νέοs, οι άνθρωποι µε αποκαλούσαν ριψοκίνδυνο παίκτη. Όταν οι δουλειές µου …µεγάλωσαν, µε είπαν κερδοσκόπο. Τώρα µε αποκαλούν τραπεζίτη. Αλλά εγώ πάντα το ίδιο πράγµα έκανα»
Σερ Έρνεστ Κάστελτραπεζίτηs του βασιλιά Εδουάρδου VII τns Αγγλίαs.
Είναι φανερό εδώ και μήνες, ότι εσμός της πιο σιχαμένης, της πιο χυδαίας και της πιο επικίνδυνης πολιτικής συμμορίας (Σαμαρά-Βενιζέλου), που’ χει γνωρίσει η σύγχρονη Ελλάδα έχει χάσει κάθε κοινωνικό στήριγμα, διότι έγινε γρήγορα αντιληπτός, ο τρόπος με τον οποίον ανέλαβε και διατηρεί την εξουσία. Ακόμα και τ’αφεντικά τους,
έχουν αποφασίσει ότι είναι ξεγραμμένοι.
Είναι επίσης φανερό, ότι τα μόνα εναπομείναντα στηρίγματά τους είναι η Αστυνομία, οι τραπεζίτες και τα ΜΜΕ, ιδίως τα τελευταία.

Έχουν επιστρατεύσει τον τηλε-κατιμά, μήπως και γλυτώσουν αυτό που τους περιμένει. Κάθε μέρα, Ευαγγελάτοι, Χατζήδες, Κάτιες, Κοραήδες, Πρετεντέρηδες και Χούκληδες ξερνούν ψέμα, βλακεία, περιφρόνηση και ειρωνεία στο πρόσωπο της κοινωνίας. Σκέτη πλέμπα, που προκαλεί κάθε νοήμονα άνθρωπο, που έχει «ένα κόκκο μυαλό παραπάνω από το Σίμο Κεδίκογλου», όπως γράφει πολύ εύστοχα ο Στάθης.
Αυτούς έχουν, μ’ αυτούς πορεύονται. 
Από δίπλα και διάφορα χρεοκοπημένα πολιτικά ρετάλια επιπέδου Βούλτεψη, Χρυσοχοίδη κλπ, τα οποία σπεύδουν να βρουν καταφύγιο στο σύγχρονο πολιτισμικό κωλοχανείο της χώρας, που -κατ’ ευφημισμό- αποκαλείται «τηλεοπτική δημοσιογραφία» και προσβάλλει την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά αυτού του τόπου!....

Καταργούν την ιδιοκτησία οι ψυχοπαθείς βάρβαροι της Τρόικας!


Το φωνάζουμε εδώ και καιρό: οι αρρωστημένοι εγκέφαλοι της Τρόικας, αυτοί οι νεοφιλελεύθεροι βάρβαροι, καταστρέφουν ηθελημένα και με σχέδιο ολόκληρη την περιοχή της Μεσογείου!
Τόσο αυτοί όσο και τα υποχθόνια αφεντικά τους έχουν βάλει στο στόχαστρο λαούς και έθνη της περιοχής και γι’ αυτό την τελευταία πενταετία βιώνουμε την απίστευτη κρίση, με τις διάφορες εκφάνσεις της: «αραβική άνοιξη», «οικονομική κρίση του ευρωπαϊκού Νότου», εμφύλιος στη Συρία, ταραχές στην Τουρκία, Ουκρανία προ της διάσπασης κτλ.
Ένας βασικός στόχος των ψυχανώμαλων αυτών όντων (δεν γράφουμε «ανθρώπων», διότι τίποτε ανθρώπινο δεν μπορούν να έχουν!) είναι η αφαίρεση της ιδιοκτησίας από τους ανθρώπους… Η δήμευση των περιουσιών τόσο των ξεχωριστών ατόμων όσο και ολόκληρων κρατών. Τοκογλυφικά επιτίθενται με μίσος και κακία κατά όλων μας, χρησιμοποιώντας ως όργανα της πολιτικής αυτής αθλίους πολιτικάντηδες. Στο πρόσωπο του κάθε ημίτρελου Άδωνι βρίσκουν το κατάλληλο εργαλείο εφαρμογής αυτής της βαθύτατα αντιανθρώπινης και αντίχριστης πολιτικής…
Δεν είναι τυχαίες οι ρήσεις του Άδωνι Γεωργιάδη να μην έχουν οι Έλληνες ιδιόκτητη κατοικία! Ούτε αυτό που είπε ο «Ταμτάκος» της ΝΔ, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, να… κλείσουν οι Έλληνες τις μικροεπιχειρήσεις τους!… Τα άθλια αυτά πλάσματα εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία. Ό,τι κάνουν κατά του έθνους και του λαού μας, το κάνουν επίτηδες. Δεν είναι άβουλοι, ούτε και άμοιροι ευθυνών. Σύντομα η οργή της ιστορικής νομοτέλειας θα καταπέσει επί των κεφαλών τους…
Αλλά και στην Κύπρο τα ίδια! Πρόσφατα ένας πολιτικάντης της Μεγαλονήσου είπε τα ίδια ακριβώς πράγματα: ότι…....

Η περιπέτεια μιας διαφήμισης…Ούτε επί Χούντας δεν γίνονταν αυτά!!


Άλλαξε με εντολή της κυβέρνησης η διαφήμιση για το φυσικό αέριο.

Την Κόκα Κόλα και την Πέπσι Κόλα ζήλεψαν κάποιοι κυβερνητικοί φωστήρες. Και αν οι δύο αμερικανικοί κολοσσοί «έκοψαν» από διαφήμιση ισραηλινού αναψυκτικού τη φράση της Σκάρλετ Γιόχανσον «Συγγνώμη Κόκα και Πέπσι», οι δικοί μας… νάνοι «έκοψαν» από τη διαφήμιση του Φυσικού Αερίου φράσεις που θεώρησαν ότι μειώνουν την κυβέρνηση!

Η έξυπνη ομολογουμένως διαφήμιση δείχνει μια οικογένεια που κρυώνει επειδή η Τρόικα (όπως την αποκαλεί ο πατέρας) της πολυκατοικίας δεν τους αφήνει ν’ ανάψουν το καλοριφέρ.

«Μέχρι πότε θα αποφασίζουν για σας οι ξένοι;» ακούγεται μια φωνή και όταν η οικογένεια βάζει φυσικό αέριο και ζεσταίνεται, ο πατέρας αναφωνεί «Λευτεριά!» και έπειτα από μια παύση «στη θέρμανση».

Ε, αυτή η διαφήμιση κατόπιν άνωθεν εντολών «αναμορφώθηκε»! Η «Τρόικα« έγινε «Τρίο Κρύο», οι «Ξένοι» άλλαξαν σε «Αλλοι» και τη «Λευτεριά» την έφαγε το μαύρο σκοτάδι…

Αλλά ακόμα και στη νέα της μορφή φαίνεται ότι δεν ικανοποίησε τους κυβερνητικούς λογοκριτές κι έτσι, ω του θαύματος, το Σάββατο δεν έπαιξε καθόλου!

Πιθανόν όταν θα την ξαναδούμε, ο πατέρας θα ευχαριστεί την Τρόικα και τους ξένους συμμάχους και θ’ αναφέρεται στη λευτεριά της εγκύου γυναίκας του! Αν θα ζεσταίνεται ή όχι η οικογένεια, μικρή σημασία θα έχει (για τους κυβερνώντες…).

B. Mπούτας : Κόλαση η επόμενη διετία για τους μικρούς αγρότες

οι κ.κ. Γ. Κουκούτσης, Β. Μπούτας και Κ. Τζέλας, απο το συντονιστικό του μπλόκου της Νίκαιας, στη συνέντευξη τύπου

Kάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Πέμπτης στο μπλόκο των αγροτών της Νίκαιας απηύθυνε ο Βαγγέλης Μπούτας και τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής των μπλόκων, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου.

Ο κ. Μπούτας, όπως και άλλοι εκπρόσωποι μπλόκων θα βρίσκονται την ίδια ώρα στην Αθήνα για συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα, υπογράμμισε ότι είναι αναγκαία η πλατιά λαϊκή και κοινωνική συμμαχία για την αποτροπής των κυβερνητικών πολιτικών, ενώ εμφανίστηκε ικανοποιημένος από το συλλαλητήριο της περασμένης Κυριακής.

Σ εότι αφορά στα αγροτικα ζητήματα υποστήριξε ότι η επόμενη διετία θα είναι κόλασή για τους μικρούς αγρότες, αφού με τις πολιτικές και τα μέτρα που υλοποιηθούν θα είναι δύσκολη η παραμονή των αγροτών στο χωράφι.

Υποστήριξε ότι και στις τάξεις των αγροτών υπάρχουν διαφορετικά συμφέρονταν και επιδιώξεις αναλόγως της κατηγορίας που βρίσκεται ο καθένας.

Ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά ότι ο αγώνας των αγροτών έχει πολιτικά χαρακτηριστικά και τόνισε ότι οι όποιες αποφάσεις για τη συνέχιση την κλιμάκωση ή την αναστολή των κινητοποιήσεων λαμβάνονται από τους ίδιους τους αγρότες των μπλόκων.

Επίσης κάλεσε φορείς, συλλογικότητες, οργανώσεις και κόμματα να στηρίξουν τον αγώνα, τονίζοντας ότι,,,,,

Στη Ρωσία ο επικεφαλής του αιγυπτιακού στρατού Αλ Σίσι

al-sisi


Σημαντική είδηση που αναμένεται να φέρει εξελίξεις στην περιοχή.
Ο στρατάρχης Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, ο επικεφαλής του αιγυπτιακού στρατού και νέος ισχυρός άνδρας της Αιγύπτου αφότου οι ένοπλες δυνάμεις ανέτρεψαν τον εκλεγμένο ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι, αναχώρησε σήμερα για τη Ρωσία όπου πρόκειται να συζητήσει σχετικά με την διμερή συνεργασία, όπως ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας.
Ο υπουργός Άμυνας —και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης η οποία ασκεί την εξουσία μετά την ανατροπή του Μόρσι την 3η Ιουλίου— δεν κρύβει πλέον την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές αργότερα φέτος, τις οποίες θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα κερδίσει, καθώς έχει γίνει αντικείμενο προσωπολατρίας στην Αίγυπτο. Συνοδεύεται σε αυτή την επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα από τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Νάμπιλ Φάχμι.
Ο στρατάρχης Σίσι και ο Φάχμι «θα συζητήσουν για τις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες και την διμερή συνεργασία» με τους ομολόγους τους Σεργκέι Λαβρόφ και Σεργκέι Σόιγκου, τους υπουργούς Εξωτερικών και Αμύνης της Ρωσίας αντίστοιχα, όπως ανέφερε ο συνταγματάρχης Άχμεντ Άλι, εκπρόσωπος των αιγυπτιακών ένοπλων δυνάμεων, σε μια ανακοίνωση του επιτελείου.

Ανακοίνωση – κόλαφος από την Ρωσία για το διαφαινόμενο ξεπούλημα της Κύπρου! “Δεν θα ανεχθούμε τελεσίγραφα”!


Премьер-министр РФ Владимир Путин принял участие в работе 60-й сессии ЕРБ ВОЗ


Αν είναι δυνατόν! Θέλουμε να “δώσουμε” την Κύπρο και αντιδρούν οι …Ρώσοι!
Φαίνεται ότι το καινούριο σχέδιο “Ανάν” δεν θα περάσει αμαχητί αφού η ανακοίνωση του Ρωσικού υπουργείου εξωτερικών έπεσε ως κεραυνός στην μακαριότητα των νεοανανιστών.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση δια στόματος του Αλεξάντερ Λουκάσεβιτς, καθίσταται ξεκάθαρο πως η Ρωσία δεν θα ανεχθεί ούτε τελεσίγραφα ούτε χρονοδιαγράμματα ως εκβιασμό στην Κυπριακή δημοκρατία, ενώ ξεκαθαρίζει ότι η μόνη λύση που θα στηρίξει είναι αυτή που θα βασίζεται στα ψηφίσματα του ΟΗΕ (1977, 1979) και όχι βεβαίως στο σχέδιο Ανάν.
Διαβάστε:....

Διαγράφουν τ χρέη του Μεγάρου Μουσικής!..


megaro4_450x338


Της Δήμητρας Καδδά από το capital.gr
Η διαγραφή των χρεών του Μεγάρου Μουσικής από δάνεια με εγγυητή το ελληνικό δημόσιο, αποφασίστηκε σε συνάντηση που είχε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρα με τον υπουργό Πολιτισμού, Πάνο Παναγιωτόπουλο και τον προέδρου του δ.σ. του Μεγάρου Μουσικής, Ιωάννη Μάνο.
Αυτό ανέφεραν στελέχη που μετείχαν στη συνάντηση προσθέτοντας ότι αποφασίστηκε να περάσει στην κατοχή του δημοσίου παλαιό κτίριο του Μεγάρου ενώ το νέο κτίριο να παραμένει ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου στο οποίο το δημόσιο θα μετέχει με 6 επί συνόλου 10 μελών διοικητικού συμβουλίου.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές αναζητείται ακόμη βιώσιμη λύση. «Ο πολιτισμός δεν πωλείται» απάντησε αρμόδιο στέλεχος στο ερώτημα αν ισχύουν τα σενάρια περί αξιοποίησης του Μεγάρου από το ΤΑΙΠΕΔ.
Για το μέλλον του Μεγάρου αναφέρθηκε ότι....

ΕΠΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ MEGA ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ!

mega kaminis
Δελτίο ειδήσεων Mega πριν από λίγο:
- Ανακοινώθηκε επίσημα από τη Νέα Δημοκρατία η υποψηφιότητα του Άρη Σπηλιωτόπουλου για την Αθήνα
…και μετά από 40 δευτερόλεπτα…
-Θέμα διαγραφής του Νικήτα Κακλαμάνη για το αντάρτικο δεν τίθεται, διότι η Νέα Δημοκρατία δεν έχει δώσει επίσημο χρίσμα!!!!
Είπαμε βρε παιδιά, χρυσόψαρα αλλα όχι και έτσι…
Για την ρεκλάμα στον μέγα Καμίνη, δεν το συζητάμε καν.

Ένα ανεβαίνει, ένα κατεβαίνει. Έριξαν τα “Παράπονα Ρόδου”.

Η είδηση είναι από το ιστολόγιο Έλευσις Διαγορίδων:Στην προσπάθεια να φιμώσουν κάθε ελεύθερη φωνή που υπάρχει, κατεβάζουν με το έτσι θέλω, οποιαδήποτε ελεύθερη φωνή που δεν είναι του καθεστώτος!!
Προετοιμάζουν το έδαφος για την πρώτη Μαρτίου που μπαίνουμε και επίσημα σε Γερμανική
εποπτεία!!{Μεγάλο θέμα που θα το προσεγγίσουμε σύντομα}
Δέν ξέρω για πόσο καιρό θα έχουμε την δυνατότητα να γράφουμε και εμεις ελεύθερα στο Μπλόγκ μας, λόγο πως ενοχλούμε το κατεστημένο ,τους εβραιοπουλημένους δημοσιογράφους και τα τσιράκια τους.

Αυτό που συνέβη σήμερα αποδεικνύει πως δεν υπάρχει ελευθερία του λόγου στην δύσμοιρη πατρίδα μας την χιλιο προδομένη, και άρα δεν υπάρχει και η δημοκρατία που γνωρίζαμε ,,,σε αυτή τέλος πάντων που μεγαλώσαμε,και αυτό προμηνύει πως τα παιδιά μας θα δούν την απόλυτη χούντα στα χρόνια που έρχονται,,,,μήπως όμως άρχισαν τα όργανα από τώρα?

Σήμερα κατέβασαν τα παράπονα Ρόδου! χθές κάποια άλλα μπλόγκς στην ΑΘήνα τον Βόλο και Κρήτη,αύριο?

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΠΙΒΆΛΛΕΤΑΙ ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Η Αθέμιτη Διόγκωση του Ελλείμματος 2009 με 9,7 δισ. ευρώ λόγω νοσοκομειακών οφειλών, του SWAP 2001 και “αλληλεγγύης”

20140212-193559.jpg
Ζωή Γεωργαντά
Καθηγήτρια Εφαρμοσμένης Οικονομετρίας και Παραγωγικότητας
Πανεπιστημίου Μακεδονίας Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών
τέως Μέλος του Συμβουλίου της ΕΛΣΤΑΤ
μετά από έγκριση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής των Ελλήνων
Νοσοκομειακές Οφειλές
Από την μέχρι τώρα μελέτη των σχετικών στοιχείων, των καταθέσεων των μαρτύρων στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής τον Μάρτιο 2012, καθώς και στην βάση συζητήσεων με στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ, και άλλους ειδικούς,
αναφέρω τα εξής:
(1) Οι οφειλές των δημόσιων νοσοκομείων προς τους προμηθευτές νοσοκομειακού υλικού τον Νοέμβριο 2010, που ανακοινώθηκε το έλλειμμα του 2009 από την ΕΛΣΤΑΤ και την Eurostat, ήταν 5,5-6 δισεκ. ευρώ που αφορούσαν μια σειρά ετών, 2005-μέρος του 2010.
(2) Ιδιαίτερα κατά το 2009 και 2010 υπήρχαν στα Μέσα Ενημέρωσης καταγγελίες για διαφθορά στις συμφωνημένες δαπάνες νοσοκομειακού υλικού. Μάλιστα στις 7 Μαρτίου
2010, η Ελευθεροτυπία δημοσίευσε συμπεράσματα μεγάλης έρευνας από το Κέντρο Μελετών Υπηρεσιών Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας και με επικεφαλής τον καθηγητή Γ. Τούντα. Στην μελέτη αυτή, μεταξύ άλλων ευρημάτων διαφθοράς, είχε διαπιστωθεί ότι:......

Ο Άρης δεν γνωρίζει μόνο το Κολωνάκι όπως λένε κάποιοι κακοήθεις, γνωρίζει και τα… περίχωρα!

20140212-200743.jpg

«Άρχισαν τα όργανα» στην Κριμαία-«Χοντραίνει το παιχνίδι».


Μετάφραση - Απόδοση - Σχόλιο Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών


Το Ανώτατο Συμβούλιο της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας απαίτησε αλλαγές στο σύνταγμα της Κριμαίας και το κοινοβούλιο ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει έκκληση στη Ρωσία για βοήθεια και προστασία.

Σύμφωνα με τον βουλευτή του κόμματος των Περιφερειών της Κριμαίας , Vladimir Klychnikova , λόγω της τρέχουσας πολιτικής κρίσης, διάφορες εθνικιστικές ομάδες επιδιώκουν να «εξαλείψουν» το αυτόνομο καθεστώς της Κριμαίας και για αυτό οι τοπικές αρχές πρέπει και οφείλουν να επιδείξουν την απαραίτητη πολιτική βούληση για την προστασία των δικαιωμάτων και ελευθεριών των κατοίκων της, αναφέρει η μεγάλης κυκλοφορίας ρωσική εφημερίδα της Μόσχας Vzgliad .
«Προτείνω στο προεδρείο του Ανώτατου Συμβουλίου της Κριμαίας στην ημερήσια διάταξη της συνόδου του Φεβρουαρίου τις παρακάτω προτάσεις», δήλωσε οKlychnikov .
Πρώτον , να δημιουργηθεί ομάδα εργασίας για την τροποποίηση του συντάγματος της Ουκρανίας και την διενέργεια δημοσκόπησης στην Κριμαία σχετικά με το καθεστώς.
Δεύτερον , να πραγματοποιηθεί έκκληση προς τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας να ενεργήσει ως εγγυητής του απαραβίαστου της αυτονομίας του καθεστώτος της Κριμαίας , καθώς και του απαραβίαστου των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των πολιτών μας , δήλωσε ο Klychnikov , στο πρακτορείο. depo.ua.
Με τη σειρά του , ο επικεφαλής του κοινοβουλίου της Κριμαίας , Βλαντιμίρ Κονσταντίνοφ εξέδωσε ένα διαδικαστικό πρωτόκολλο προκειμένου να εργαστούν πάνω στα θέματα αυτά . Έδωσε , επίσης άλλο πρωτόκολλο προς την γραμματεία της επιτροπής του κοινοβουλίου VR ARC κατόπιν αιτήματος άλλου βουλευτή Sergei Tsekov για την διενέργεια έκκλησης προς την Ρωσία για βοήθεια και προστασία ......

Όμορφα διόδια – όμορφα ξηλώνονται!


Όμορφα διόδια – όμορφα ξηλώνονται!

Ο κ.Χρυσοχοίδης σε ένα ρεσιτάλ κυβερνητικής αξιοπιστίας στη Βουλή, όταν μόλις πριν από μόλις 2 μήνες έλεγε ότι δεν θα υπάρξουν νέες αυξήσεις στα διόδια…
Ληστεία άνευ προηγουμένου! Για την ακρίβεια: Η άνευ προηγουμένου ληστεία και το χαράτσωμα των λαϊκών στρωμάτων κάθε φορά που διασχίζουν κάποιο τμήμα του εθνικού οδικού δικτύου, συνεχίζεται. Και εντείνεται!
Οι μισθοί εξατμίστηκαν, οι συντάξεις λεηλατήθηκαν, αλλά από το 2008 που ιδιωτικοποιήθηκαν οι αυτοκινητόδρομοι τα χαράτσια των διοδίων αυξήθηκαν ακόμη και… κατά 500%, ανάλογα με την κατηγορία του οχήματος. Πλέον μια διαδρομή με ΙΧ από την Αθήνα στην Θεσσαλονίκη μόνο σε διόδια στοιχίζει 26,45 ευρώ και 52,90 ευρώ μετ’ επιστροφής. Αν περάσεις και από την Αττική Οδό στοιχίζει 58,50 ευρώ. Περισσότερο και από τη βενζίνη…
Προς δόξαν των δηλώσεων Χρυσοχοίδη ότι δεν θα επιβληθούν αυξήσεις στα διόδια, από την περασμένη βδομάδα παραχωρήθηκε το δικαίωμα στους ιδιωτικούς ομίλους να επιβάλλουν νέες απίθανες αυξήσεις στα χαράτσια των διοδίων που ξεκινούν από 12,50% και φτάνουν το 62,50%.
Συγκεκριμένα:.........