Eίτε είστε για δέσιμο είτε για ... κλωτσιές!!!Η δήλωση του κ. Βενιζέλου, πρίν την συνέντευξη για τα αποτελέσματα της διαδικασίας PSI. «Εκ μέρους της Ελλάδας, θέλω να εκφράσω την εκτίμησή μου σε όλους τους πιστωτές μας που έχουν στηρίξει το φιλόδοξο πρόγραμμά μας των μεταρρυθμίσεων και προσαρμογών, και που έχουν μοιραστεί τις θυσίες του ελληνικού λαού σε αυτήν την ιστορική προσπάθεια. 

(ε.σ. Μοιράστηκαν οι πιστωτές μας, τίς θυσίες, μαζύ με τον Ελληνικό λαό ;;; Είναι δυνατόν ;;;)
Συνεχίζοντας ο κ. Βενιζέλος δηλώνει : "Με τη στήριξη του επίσημου τομέα και των ιδιωτών πιστωτών, η Ελλάδα θα συνεχίσει να εφαρμόζει τα μέτρα που χρειάζονται για να πετύχει τις δημοσιονομικές προσαρμογές και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί, και που θα επιστρέψουν την Ελλάδα σε δρόμο βιώσιμης ανάπτυξης".

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης του κ. Βενιζέλου, για τα αποτελέσματα της διαδικασίας του PSI, μάθαμε και τα πραγματικά "ανταλλάγματα" του Ελληνικού δημοσίου, πρός τους κατόχους ομολόγων του, όπως και το ότι υπάρχουν τριών ειδών ομόλογα, ή αλλιώς τριών ειδών τίτλοι ομολόγων (οι περιβόητες “δεξαμενές” ομολόγων).

Ανταλλάγματα απο το Ελληνικό δημόσιο πρός τούς ομολογιούχους, όπως ο κ. Βενιζέλος τα απαρίθμησε στην συνέντευξη του, είναι, α) Ισοδύναμο ρευστού , β) ομόλογα υπο το ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ, γ) επιβολή ρήτρας ΑΕΠ, η αλλιώς ρήτρα ανάπτυξης (GDP warren), δ) εφαρμογή σχήματος συνχρηματοδότησης μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Και επειδή εσκεμμένα χρησιμοποιήται, ειδική ορολογία οικονομικών όρων, για να μην καταλαβαίνουν και όλοι, θα προσπαθήσω σε επόμενο άρθρο μου, με την βοήθεια φίλων οικονομολόγων, να μεταφράσω αυτούς τούς όρους οι οποίοι αποτελούν και την “ουσία” της ανταλλαγής ομολόγων δηλ. του PSI .
Σήμερα επιβεβαιώνεται πανηγυρικά η εμμονή μου, περί της έρευνας της ποιότητος του χρέους, όπως και για τα ειδικά χαρακτηριστικά του. 
Δια στόματος του πλέον αρμοδίου υπουργού (κ. Βενιζέλου) ακούσαμε, όλοι οι Έλληνες, ότι υπάρχουν τριών ειδών τίτλοι ομολόγων, (δεξαμενές) με διαφορετικές “ποιότητες” χρέους, η κάθε μία των οποίων, έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τα οποία ίσως διαφοροποιούν και την ουσία του ιδίου του χρέους.

Σε αυτήν την διαδικασία (PSI), οι πιστωτές-τοκογλύφοι "χαρίσαν" το 53.5% του χρέους (κούρεμα), ανανεώνοντας την οφειλή του Ελληνικού δημοσίου πρός αυτούς, διασφαλίζοντάς την στο πολλαπλάσιο.Υπάρχει έστω και ένας Έλληνας που να πιστεύει ότι αυτό έγινε πρός όφελος του Ελληνικού δημοσίου και όχι πρός όφελος των Τραπεζιτών;;;

Πιστωτικό γεγονός σημειώθηκε στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους (PSI), λόγω της ενεργοποίησης των ρητρών συλλογικής δράσης (CADs), αποφάσισε ομόφωνα, μετά από ερώτημα που του υποβλήθηκε, ο Διεθνής Σύνδεσμος Ανταλλαγής και Παραγώγων (ISDA).

Ως εκ τούτου ενεργοποιούνται τα ασφάλιστρα κινδύνου έναντι χρεοκοπίας (CDS) τα οποία θα πρέπει να αποπληρωθούν, από όσες τράπεζες τα είχαν πουλήσει σε επενδυτές. Ειδικότερα η αρμόδια επιτροπή του διεθνούς οργανισμού αποφάσισε να διενεργήσει δημοπρασία για τα CDS στις 19 Μαρτίου.

“Και βρεγμένοι και δαρμένοι” λένε στο χωριό μου. 

Και σωθήκαν οι Τραπεζίτες με μία συμφωνία-απάτη, “σταθμό” για τα παγκόσμια δεδομένα, και συγχρόνως πληρώνονται και οι κάτοχοι των CDS, αυτοί οι οποίοι “έπαιξαν” την χρεοκοπία της Πατρίδος μας, οι ίδιοι Τραπεζίτες, όλοι λοιπόν είναι ευχαριστημένοι, εκτός από αυτόν τον δύσμοιρο Ελληνικό λαό, ο οποίος δεν έχει κανέναν ουσιαστικό λόγο να είναι ευχαριστημένος, είναι αυτός που θα πληρώσει τον “λογαριασμό”, αυτόν που μας άφησε ο κ. Παπανδρέου, ο κ. Βενιζέλος και οι παρατρεχάμενοι νεοαστοί, οι "παίζοντες τέννις".


Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, στην ηλεκτρονική του έκδοση, επικαλούμενο τις εκτιμήσεις κορυφαίου οικονομολόγου, σχολίαζε πως η μεγάλη κρίση στην Ελλάδα δεν έχει έρθει ακόμη, ενώ η εξέλιξη του PSI+ θα αποτελέσει μεγάλο βάρος στις πλάτες των Ελλήνων φορολογουμένων.
Εμείς, ο Ελληνικός λαός, θα πληρώσουμε τον "λογαριασμό" τελικά, σύμφωνα με τον "αγώνα" του σοσιαλ(η)στή, κ. Ε. Βενιζέλου ;;; 

Έρχεται κι άλλη αναδιάρθρωση χρέους, κι άλλο PSI, στην επόμενη στροφή του δρόμου για την Ευρώπη. ΔΥΣΤΥΧΩΣ !!! (βρήκαν, βλέπετε "καλό πελάτη").


Διαβάζω στο protothema.gr, (09/03/2012  16:54), 

“Ο κ. Βενιζέλος απέκλεισε πάντως το ενδεχόμενο να αναλάβει η κυβέρνηση νομοθετική πρωτοβουλία για ρύθμιση ή διαγραφή των τραπεζικών δανείων, καθώς, όπως είπε, έχει κόστος και δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα. 

Έκανε λόγο για συμβατικές λύσεις, ήτοι......

ΗΠΑ: Νοθευμένα τα φάρμακα της TEVA που προμηθεύει τα νοσοκομεία μας!


ΗΠΑ: Νοθευμένα τα φάρμακα της TEVA που προμηθεύει τα νοσοκομεία μας!
Η Teva, που σάρωσε στις ηλεκτρονικές δημοπρασίες του υπουργείου Υγείας, έχει καταγγελθεί από τον αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων για μαύρα σωματίδα, ακαθαρσίες, ανεπαρκείς συνθήκες υγιεινής, μολύνσεις και μπερδέματα στην παραγωγή!
Τα επικίνδυνα φάρμακα made in India είναι εδώ. Σε πολύ λίγο καιρό, τα ελληνικά νοσοκομεία θα χορηγούν αφειδώς σκευάσματα της ισραηλινής εταιρείας, Teva, την οποία οι αμερικανικές αρχές έχουν συλλάβει να παρασκευάζει νοθευμένα φάρμακα!
Μάλιστα, οι συνθήκες παραγωγής σκευασμάτων σε εργοστάσιο του ομίλου Teva στο Μιζούρι των ΗΠΑ ήταν τέτοιες που οδήγησαν τονΑμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων (Food and Drug Administration – FDA) να του βάλει λουκέτο!
Η ασυλλόγιστη πολιτική της κυβέρνησης και η εμμονή της στη χορήγηση του πιο φθηνού φαρμάκου με βάση τη δραστική ουσία έχει ανοίξει διάπλατα την πόρτα στην Teva, η οποία μέσω της θυγατρικής της TAPI παράγει δραστική ουσία –μεταξύ άλλων- σε Ινδία, Κίνα, Ισραήλ, Πουέρτο Ρίκο και Μεξικό.
Είναι χαρακτηριστικό ότι, η Teva με τα πάμφθηνα σκευάσματά της σάρωσε στο δεύτερο διαγωνισμό του υπουργείου Υγείας για την προμήθεια δραστικής ουσίας στα ελληνικά νοσοκομεία, καθώς μειοδότησε σε 9 από τις 23 δραστικές ουσίες!
Ουσιαστικά, τώρα που μοναδικός γνώμονας είναι η τιμή και όχι η ποιότητα του φαρμάκου, η ισραηλινή εταιρεία θα κατακλύσει με τα σκευάσματά της τα ελληνικά νοσοκομεία, αφήνοντας μακράν πίσω όλες τις άλλες ελληνικές και ευρωπαϊκές εταιρείες των οποίων τα standards ελέγχονται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Είναι ενδεικτικό ότι η δεύτερη, μετά την Teva, φαρμακοβιομηχανία μειοδότησε σε μόλις τρία σκευάσματα.
Την ώρα, όμως, που το υπουργείο Υγείας πανηγυρίζει για τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης την οποία επιτυγχάνουν οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες με βάση τη δραστική ουσία,συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από τους ελέγχους του αμερικανικού ΕΟΦ στα ανά τον κόσμο εργοστάσια της Teva, τα προϊόντα της οποίας θα χορηγούνται αναγκαστικά στους Ελληνες ασθενείς:
Νοθευμένα φάρμακα, ανεπαρκείς έλεγχοι, ακαθαρσίες, μαύρα σωματίδια αγνώστου προέλευσης, ακύρωση ελέγχων με αρνητικά αποτελέσματα και αντικατάστασή τους από άλλα πιο «βολικά», μελέτες επιστημονικά ανεπαρκείς, μολύνσεις και μπερδέματα κατά την παραγωγή φαρμάκων, ανεπαρκείς καθαρισμοί του εξοπλισμού, είναι μερικά μόνο από τα ευρήματα των ελέγχων του Αμερικανικού Οργανισμού Φαρμάκων στα εργοστάσια της Teva σε Ιερουσαλήμ και Καλιφόρνια.
Αναλυτικά:.....

Πιστωτικό γεγονός = Χρεοκοπία + νέα μέτρα (βίντεο)


Ζήτω πτωχεύσαμε! Αυτό πανηγυρίζουν σήμερα τα μέλη της συμμορίας των κηφήνων της Βουλής μαζί με τα αφεντικά τους, τους ξεδιάντροπους τοκογλύφους. Το κόλπο τους πέτυχε. Τα λεφτά των ταμείων χάθηκαν και επίσημα.
Τα λεφτά μας, τα έκαναν ομόλογα υποχρεωτικά, και τώρα τα κουρεύουν. Το υστέρημα των εργαζομένων ληστεύτηκε. Μένει τώρα, να κοροϊδέψουν και άλλο, να κερδίσουν χρόνο.
Μια διεθνής χρηματοπιστωτική Αρχή αποφάσισε αργά σήμερα, ότι η ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων, που κρατούν ιδιώτες ομολογιούχοι, αποτελεί ένα «πιστωτικό γεγονός» δηλαδή χρεοκοπία.
Η απόφαση, την οποία έλαβε η «Διεθνής Ένωση για την Ανταλλαγή Νομίμων υποχρεώσεων και Παραγώγων», η «International Swaps and Derivatives Association (ISDA)», πυροδοτεί την ενεργοποίηση των «ασφαλίστρων κινδύνου», των CDS.
Τι θα πει αυτό; Αυτό σημαίνει ότι όσοι ποντάρισαν στην χρεοκοπία της χώρας κερδίζουν διπλά. Αλλά δεν με ενδιαφέρει τι λένε οι ξένοι. Με νοιάζει που τα ταμεία θα μπουν αναγκαστικά στο κούρεμα, ενώ είναι τα μόνα, που δε παίρνουν τα λεφτά τους. 
Επιπλέον, όπως είπαν σε προηγούμενο άρθρο, έρχεται καταιγίδα μέτρων ύψους 12 δισεκατομμυρίων ευρώ. Δηλαδή θα πληρώσουν και άλλα οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι. Θα μειωθούν και άλλο οι μισθοί, συντάξεις, θα μπουν βαρύτεροι φόροι.
Είναι εγκληματίες. Σκέφτονται μόνο πως θα γλυτώσουν από την παρέλαση. Δεν θα τους σώσουν ούτε τα ΜΑΤ, ούτε τα χρυσά αυγά. Ότι και να κάνουν, τελειώσανε. 
Κάνουν σχέδια να μας σταματήσουν. Δεν μπορούν. Αν μαζευτούμε πάρα πολλοί, δε θα κάνουν τίποτα. Δεν μπορούν να βρίσκονται παντού τα σκυλιά τους, το ξέρουν καλά.
Σε σένα μιλάω, που σου έκοψαν το μισθό. Σε σένα, που....

Τα βοθροκάναλα κάνουν γαργάρα το πιστωτικό γεγονός…


Ενώ η Ελλάδα ανακηρύχθηκε και επίσημα από την ISDA σε χρεοκοπημένη χώρα, κάτι για το οποίο οι Έλληνες πολιτικοί μας εκβίαζαν και μας τρομοκρατούσαν τόσο καιρό για να δεχόμαστε τα μνημόνια, εντούτοις από το πρωϊ τα καθεστωτικά κανάλια κάνουν εντελώς γαργάρα το γεγονός. 
Ασχολούνται με την ΔΕΗ, με την πατάτα, με το εθνικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, με τον νέο αρχηγό στο ΠΑΣΟΚ, λες και νοιάζεται κανείς, πέρα από το καθεστώς για το γεγονός αυτό, αλλά για το ότι η Ελλάδα και επίσημα πλέον δεν θα μπορεί να…. βγει στις αγορές για τα επόμενα τουλάχιστον 15 χρόνια και θα παραμείνει υπόδουλη στη Γερμανία και στην τρόϊκα, με τον λαό πτωχευμένο και εξαθλιωμένο, ούτε κουβέντα.

Τελικά πράγματι, καλά λένε, το μεγάλο πρόβλημα της χώρας είναι τα καθεστωτικά ΜΜΕ ύπνωσης του λαού και καταστολής της κοινωνίας για την εξυπηρέτηση αντιλαϊκών συμφερόντων.

Πέτρος Χασάπης

Φωτο το γιάουρτωμα Ε.Βενιζέλου.....Οργισμένοι πολίτες από την είδηση της χρεοκοπίας της χώρας, παρά την εξαθλίωση που υφίστανται, επιτέθηκαν με γιαούρτια και μπουκάλια νερό στον Υπουργοί Οικονομικών Ε.Βενιζέλο ενώ αυτός παρακολουθούσε ομιλκία του Πάρι Κουκουλόπουλου στην αίθουσα όπου διεξάγονται οι εργασίες της Εθνικής Συνδιάσκεψης.

Από την ενέργεια των αγανακτισμένων πολιτών συνελήφθη ένας ηλικιωμένος, ενώ ο Ε.Βενιζέλος αποχώρησε από την αίθουσα μέχρι να έρθει η ώρα του να μιλήσει στο από το βήμα της Εθνικής Συνδιάσκεψης.

Στην δεύτερη φωτογραφία φαίνεται ένας κλασικός εκπρόσωπος αυτού που κάποτε ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Παπανδρέου είχε χαρακτηρίσει ως "τιμημένα γερατιά", να πλησιάζει τον Ε.Βενιζ'έλο με το χέρι σε μία υφασμάτινη τσάντα και στην δεύτερη ο γιαουρτωμένος ΥΠΟΙΚ.

Ο συνταξιούχος που συνελήφθη λέγεται Ιωάννης Λεμονής και μαζί του αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι ήταν ακόμα δύο γεροντάκια που αποχώρησαν από την φόβο μην συλληφθούν..

Η οργή των πολιτών ξεχειλίζει πλέον και έχουμε να δούμε πολλά ακόμα μέχρι να ολοκληρωθούν οι εκλογές νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και οι εθνικές εκλογές.πηγη

Σακοράφα στην ετ3: για το PSI. ” Όταν πας σε μια κηδεία, δεν μπορείς να λες ότι, ήταν πετυχημένη η κηδεία”

Σήμερα κηδέψαμε τα ασφαλιστικά μας ταμεία και πανηγυρίζουμε…

"Mαύρες" οι εκτιμήσεις των ξένων για ΕλλάδαΟι οικονομικοί αναλυτές διεθνώς, έχουν τελείως διαφορετική γνώμη από την ελληνική κυβέρνηση και επ'ουδενί ... ποανηγυρίζουν για την ελληνική χρεοκοπία. Οι αναλυτές του εξειδικευμένου πρακτορείου MarketWatch και την εφημερίδα Wall Street Journal τόνιζαν πως η Ελλάδα «δεν έχει βγει ακόμα από το πρόβλημα. Η συμφωνία ( bond swap) επ’ ουδενί δεν αμβλύνει τους φόβους ότι η χώρα μας μπορεί τελικώς να χρειαστεί κι ένα ακόμα, τρίτο κατά σειρά, πρόγραμμα «διάσωσης»  κυρίως γιατί τα εγγενή προβλήματα της οικονομίας της, με πρώτο την έλλειψη αναπτυξιακών προοπτικών, παραμένουν άλυτα".
Μάλιστα εστιάζουν στην κρίσιμη περίοδο 2015-2020 (φαντασθείτε σε ποια χρονομηχανή που μας έριξαν οι κυβερνώντες από το 2009), λέγοντας πως τότε είναι που θα χρειαστεί η Ελλάδα νέα βοήθεια.

Ανάλογες προβλέψεις κάνουν και οι ειδικοί που σχολίασαν τις εξελίξεις στο REUTERS TV, όπου η … γενική ιδέα ήταν το ότι η«ελληνική χρεοκοπία δεν είναι λόγος για πανηγυρισμούς στην Ευρωζώνη». 

Νωρίτερα και το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, στην ηλεκτρονική του έκδοση, επικαλούμενο τις εκτιμήσεις κορυφαίου οικονομολόγου, σχολίαζε πως η μεγάλη κρίση στην Ελλάδα δεν έχει έρθει ακόμη, ενώ η εξέλιξη του PSI+ θα αποτελέσει μεγάλο βάρος στις πλάτες των Ελλήνων φορολογουμένων. 

Τέλος, ο αμερικανικός οίκος JP Morgan κάνει λόγο για «πιέσεις ρευστότητας πριν το 2014 στην Ελλάδα, και παρά το PSI». Μάλιστα υποστηρίζει ότι.....

ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ


   

   Αλλά απλά,
   γιατί ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ποιοι είμαστε & πώς πρέπει να παραμείνουμε
   εμείς οι "απολίτιστοι"  Έλληνες ...

   Ο
   γερμανικός "πολιτισμός":

   Ο επικεφαλής του
   Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού στην Ελλάδα, Σουηδός Στούρε Λιννέρ, στο
   βιβλίο του «Η Οδύσσειά μου» γράφει
   για το Δίστομο:

Παντρευτήκαμε στις 14 Ιουνίου. Ο υπεύθυνος της ελληνικής επιτροπής,
   Έμιλ Σάντστρομ, παρέθεσε γαμήλιο γεύμα προς τιμήν μας. Αργά το βράδυ με
   πλησίασε και με απομάκρυνε από τα γέλια και τις φωνές, προς μια γωνιά
όπου
   θα μπορούσαμε να μιλήσουμε οι δυο μας. Μου έδειξε ένα τηλεγράφημα που
μόλις
   είχε λάβει: οι Γερμανοί έσφαζαν για
   τρεις ημέρες τον πληθυσμό του Διστόμου, στην περιοχή των Δελφών, και στη
   συνέχεια πυρπόλησαν το χωριό. Πιθανοί επιζώντες είχαν ανάγκη
   άμεσης βοήθειας. Το Δίστομο ήταν μέσα στα όρια της περιοχής την οποία,
την
   εποχή εκείνη, ήμουν αρμόδιος να τροφοδοτώ με τρόφιμα και φάρμακα. Έδωσα
με
   τη σειρά μου το τηλεγράφημα στην Κλειώ να το διαβάσει, εκείνη έγνεψε κι
   έτσι αποχωρήσαμε διακριτικά από τη χαρούμενη γιορτή.

   Περίπου μα ώρα αργότερα ήμασταν καθ' οδόν μέσα στη νύχτα.
   Απαιτήθηκε ανυπόφορα μεγάλο χρονικό διάστημα έως ότου διασχίσουμε τους
   χαλασμένους δρόμους και τα πολλά μπλόκα για να φτάσουμε, χαράματα πια,
στον
   κεντρικό δρόμο που οδηγούσε στο Δίστομο. Από τις άκρες του δρόμου
   ανασηκώνονταν γύπες από χαμηλό ύψος, αργά και απρόθυμα, όταν μας άκουγαν
   που πλησιάζαμε. Σε κάθε δέντρο, κατά
   μήκος του δρόμου και για εκατοντάδες μέτρα, κρεμόντουσαν ανθρώπινα
σώματα,
   σταθεροποιημένα με ξιφολόγχες, κάποια εκ των οποίων ήταν ακόμη
   ζωντανά. Ήταν οι κάτοικοι του χωριού που τιμωρήθηκαν με
   αυτό τον τρόπο: θεωρήθηκαν ύποπτοι για παροχή βοήθειας στους αντάρτες
της
   περιοχής, οι οποίοι επιτέθηκαν σε δύναμη των Ες-Ες.

   Η μυρωδιά ήταν ανυπόφορη. Μέσα
   στο χωριό σιγόκαιγε ακόμη φωτιά στα αποκαΐδια των σπιτιών. Στο χώμα
   κείτονταν διασκορπισμένοι εκατοντάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας, από
υπερήλικες
   έως νεογέννητα. Σε πολλές γυναίκες είχαν σχίσει τη μήτρα με την
ξιφολόγχη
   και αφαιρέσει τα στήθη, άλλες κείτονταν στραγγαλισμένες, με τα εντόσθια
   τυλιγμένα γύρω από το λαιμό. Φαινόταν σαν να μην είχε
   επιζήσει κανείς.
   Μα να! Ένας παππούς στην άκρη του χωριού! Από θαύμα είχε καταφέρει
   να γλιτώσει τη σφαγή. Ήταν σ ο κ α ρ    ι σ μ έ ν ο ς από τον τρόμο, με
άδειο βλέμμα, τα λόγια του πλέον μη  κατανοητά. Κατεβήκαμε στη μέση της
συμφοράς και φωνάζαμε στα ελληνικά: «Ερυθρός Σταυρός! Ερυθρός Σταυρός!
Ήρθαμε να βοηθήσουμε».

   Από μακριά μας πλησίασε διστακτικά μια γυναίκα. Μας αφηγήθηκε ότι
   ένας μικρός αριθμός χωρικών πρόλαβε να διαφύγει προτού ξεκινήσει η
επίθεση.
   Μαζί με εκείνη αρχίσαμε να τους ψάχνουμε. Αφού ξεκινήσαμε οι τρεις
μας, διαπιστώσαμε
   ότι [η γυναίκα] είχε πυροβοληθεί στο χέρι. Τη χειρουργήσαμε αμέσως με
   χειρουργό την Κλειώ. Ήταν το ταξίδι του μέλιτός μας.

 Και ο Ελληνικός Πολιτισμός:

   Λίγο καιρό αργότερα η επαφή μας με το Δίστομο θ' αποκτούσε και
   έναν αξιοσημείωτο επίλογο. Όταν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής
   αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Ελλάδα, δεν πήγαν και τόσο καλά τα
   πράγματα, αφού μια γερμανική μονάδα κατάφερε να περικυκλωθεί από
αντάρτες
   ακριβώς στην περιοχή του Διστόμου. Σκέφτηκα
   ότι αυτό ίσως θεωρηθεί από τους Έλληνες ως ευκαιρία για αιματηρή
εκδίκηση,
   πόσο μάλλον που η περιοχή εδώ και καιρό είχε αποκοπεί από κάθε παροχή
   βοήθειας σε τρόφιμα. Ετοίμασα λοιπόν φορτηγά με τα αναγκαία
   τρόφιμα, έστειλα μήνυμα στο Δίστομο για την άφιξή μας και έτσι βρεθήκαμε
   στο δρόμο για εκεί, για άλλη μια φορά, η Κλειώ και εγώ.
   Όταν
   φτάσαμε στα όρια του χωριού, μας συνάντησε μια επιτροπή, με τον παπά στη
   μέση. Έναν παλαιών αρχών πατριάρχη, με μακριά, κυματιστή, λευκή
γενειάδα.
   Δίπλα του στεκόταν ο αρχηγός των ανταρτών, με πλήρη εξάρτυση. Ο παπάς
πήρε
   το λόγο και μας ευχαρίστησε εκ μέρους όλων που ήρθαμε με τρόφιμα. Μετά
   πρόσθεσε:«Εδώ είμαστε όλοι πεινασμένοι,
   τόσο εμείς οι ίδιοι, όσο και οι Γερμανοί αιχμάλωτοι. Τώρα, εάν εμείς
   λιμοκτονούμε, είμαστε τουλάχιστον στον τόπο μας. Οι Γερμανοί δεν έχουν
   χάσει μόνο τον πόλεμο, είναι επιπλέον και μακριά από την πατρίδα τους.
   Δώστε τους το φαγητό που έχετε μαζί σας, έχουν μακρύ δρόμο μπροστά
τους». Σ'
   αυτή του τη φράση γύρισε η Κλειώ το βλέμμα της και με κοίταξε.
Υποψιαζόμουν
   τι ήθελε να μου πει με αυτό το βλέμμα, αλλά δεν έβλεπα πλέον
καθαρά. Απλά στεκόμουν κι έκλαιγα.

Από  το βιβλίο "Η Μαύρη Βίβλος της Αντίστασης"

Γιάννης Μανώλης: “Παγκόσμια πρωτοτυπία η διαγραφή μου από τον Σαμαρά!”


 “Πρώτη φορά βλέπω να διαγράφεται κάποιος από ένα κόμμα, αφού πρώτα έχει αποχωρήσει μόνος του από το κόμμα αυτό !

Πρόκειται για παγκόσμια πρωτοτυπία του Σαμαρά και του κόμματος του”τόνισε στα parapolitika.gr o Γιάννης Μανώλης, αφού έγινε γνωστή η απόφαση της επιτροπής δεοντολογίας για οριστική δοιαγραφή του από τα μητρώα του κόμματος.

Πάράλληλα τόνισε πως “ο πανικός τους δεν έχει όρια από την συνεχόμενη άνοδο των ανεξάρτητων Ελλήνων”


ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΑΦΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΑΛΑΡΑ ΜΑΣ!


ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΕΝΑΝ ΜΕΓΑΛΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΚΑΛΙΤΕΧΝΗ ΠΟΥ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΞΑΝΑ ΒΟΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙ ΠΩΣ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΑΓΙΑΔΕΣ ΕΠΙ ΣΗΜΙΤΗ ΚΑΙ ΤΗ ΠΟΥΣΤΙΑ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΦΟΡΙΑ...


Να θυμήσω την πρόσφατη δήλωσή του για τις "δύσκολες κοινωνικές συνθήκες", όπως ο ίδιος λέει: «Δεν συμφωνώ με τα Μνημόνια αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω. Είναι: Ή Μνημόνιο ή καταστροφή»!ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΟΥ  Ο ΝΤΑΛΑΡΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΤΟΥ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ 100 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΔΡΑΧΜΕΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΤΑΓΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΥ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΙΜΗΤΗ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ... ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ...


Arcadiaportal.gr - Φραστική επίθεση στον Λυκουρέντζο.wmv

«Δεν μπορώ να το ταΐζω πια- Είμαι άνεργος 6 μήνες»

Γράφει: Αργύρης Κωστάκης
Η εικόνα ήταν σπαρακτική. Μεσημέρι στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Ένα σκυλάκι τρέχει πίσω από μία μοτοσικλέτα, η οποία σταματάει μόνο στα κόκκινα φανάρια. Ο οδηγός της φανερά ταραγμένος προσπαθεί με το πόδι του να απωθήσει το σκυλάκι, ενώ τα αυτοκίνητα που περνούν δίπλα κορνάρουν επιτείνοντας την ένταση. Προσέξτε όχι να το κλωτσήσει – γιατί δεν του επιτίθεται – αλλά να το απομακρύνει...
όσο πιο ήπια μπορεί. «Κάτι δεν πάει καλά», συνειδητοποιώ, γιατί ξέρω καλά από συμπεριφορά σκυλιών. Μετά από εκατοντάδες μέτρα σταματώ με τη μοτοσικλέτα μου δίπλα του. «Γιατί σε ακολουθεί το σκυλί με τόση μανία», τον ρωτώ. Η απάντηση είναι σιωπή, ενώ συνεχίζει να προσπαθεί να το απωθήσει χωρίς να το τραυματίσει. Το βλέμμα του σκύλου είναι ικετευτικό, ενώ και ο οδηγός της μηχανής είναι βουρκωμένος. Και τότε αντιλαμβάνομαι το προφανές και επιμένω. «Θέλεις να τον εγκαταλείψεις ρε φίλε, αλλά γιατί στο κέντρο της πόλης» τον ξαναρωτώ. «Δεν μπορώ να τον ταΐζω πια αδελφέ, είμαι άνεργος έξι μήνες», μου λέει ξεσπώντας και γκαζώνει μόλις ανάβει το φανάρι. Επειδή δεν άντεχα την εικόνα, άλλαξα διαδρομή για τον προορισμό μου έχοντας γίνει κουρέλι. 
«Κοίτα τι συμβαίνει γύρω σου», σκέφτηκα. Ο άνθρωπος παράτησε το σκυλί του στο δρόμο γιατί δεν είχε να το ταΐσει. Και σίγουρα δεν θα είναι ο μόνος. Ομολογώ ότι αυτή την κοινωνική παράμετρο δεν την είχα σκεφτεί. Όλοι αυτοί οι παλιάνθρωποι – στη συντριπτική τους πλειοψηφία – που κυβέρνησαν την Ελλάδα από τη Μεταπολίτευση και μετά- κατάντησαν τους ανθρώπους να πετάνε τα σκυλιά τους στο δρόμο γιατί δεν μπορούν να τα ταΐζουν. «Μα κάθεσαι και ασχολείσαι με τα σκυλιά», θα αναρωτηθεί κάποιος, «όταν το κράτος πετάει ανθρώπους κυριολεκτικά στα σκουπίδια; Υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που είναι άστεγοι και πηγαίνουν σε συσσίτια να φάνε».
Η απάντηση είναι διαυγής. Φυσικά και πονάω και γι αυτούς. Αλλά και για τα σκυλιά. Πλάσματα του Θεού είναι κι αυτά.Φανταστείτε μια ζωή πεταμένη στο δρόμο, χωρίς φαί, νερό και στέγη να αργοπεθαίνει βασανιστικά. Να κινδυνεύει κάθε δευτερόλεπτο να χτυπηθεί από αυτοκίνητο. Να πέσει θύμα φόλας ή κακοποίησης. Ένα πλάσμα που ήξερε ότι κάθε μέρα θα έχει λίγο φαί και νερό, ένα χάδι κι ένα σπιτάκι ή ένα χαλάκι σε ένα υπόστεγο να κοιμηθεί. Και, ξαφνικά, το σκυλάκι μένει χωρίς τον άνθρωπο που το αγαπούσε και τον αγαπούσε. Σας παρακαλώ κλείστε τα μάτια για δέκα δευτερόλεπτα, όσοι διαβάζετε αυτό το κείμενο, και αναλογιστείτε πώς θα νιώθατε αν ξαφνικά σας πετάγανε οι άνθρωποί σας στο δρόμο μόνο και απροστάτευτο. Και δεν τους ξαναβλέπατε ποτέ. Τι διαφορά έχει η ψυχή ενός ανθρώπου από ενός σκύλου;
Προσεύχομαι και κάνω ό,τι μπορώ να μη φτάσω ποτέ στο σημείο να μην μπορώ να ζήσω με τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια εγώ η σύντροφός μου και τα σκυλιά μας. Προσεύχομαι να μη χάσω το μίνιμουμ της αξιοπρέπειας που μας απέμεινε.

www.aixmi.gr

Προς κατάργηση από τον Ιούνιο 13ος και 14ος μισθός


Προς κατάργηση από τον Ιούνιο 13ος και 14ος μισθός


Διμέτωπη επίθεση θα δεχθούν μισθοί και δώρα στον ιδιωτικό τομέα τον προσεχή Ιούνιο από την τρόικα, αλλά ταυτόχρονα και από τις «συμμαχικές» επιχειρηματικές δυνάμεις…
Ευθεία επίθεση από όλα τα επιχειρηματικά μέτωπα με «εμπροσθοφυλακή» τηνΤρόικα και τους Έλληνες και ξένους «επιτελείς» σχεδιασμού αναβάθμισης της ανταγωνιστικότητας θα δεχθεί ο 13ος και 14ος μισθός με σκοπό την κατάργηση τους. Εάν οι αντιστάσεις και τα «οχυρά» φανούν ισχυρά, τα ιστορικά δώρα των μισθωτών μπορεί να διατηρηθούν αλλά με μειώσεις που τελικά θα πάρουν την μορφή χαρτζιλικιού…
και τίποτε περισσότερο.
Στους μισθούς θα «επιτεθούν» οι επιχειρηματικές δυνάμεις της μεταποίησης με σκοπό την πλήρη κατάργηση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων των ήδη εργαζομένων με αμοιβές άνω των 1.000 ευρώ.
Τα μέτωπα των νέων επιθέσεων έχουν ήδη σχηματιστεί και έχουν προσδιορίσει την στρατηγική τους σε επιχειρηματικές συγκεντρώσεις τόσο σε συλλογικό επίπεδο όσο και σε κλαδικό.
Μέχρι στιγμής έχει συμφωνηθεί να υπάρχει ενιαία γραμμή στις επιθέσεις σε δώρα και μισθούς και να μην διαφοροποιούνται από τάξη σε τάξη επιχειρήσεων ώστε να μην παρουσιάζεται προς τα έξω μια εικόνα Κοινωνικών Εταίρων με ευαισθησίες και εργοδοτών με συμφέροντα και χωρίς ευαισθησίες.
Πριν εκδηλωθούν οι επιθέσεις που χρονικά τοποθετούνται μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου και βεβαίως μετά τις εκλογές, θα υπάρξει προσπάθεια να δημιουργηθεί κλίμα αναγκών της οικονομίας για παραπέρα αναβάθμιση της ανταγωνιστικότητας προκειμένου να προσελκυσθούν επενδύσεις και να δημιουργηθούν έτσι νέες θέσεις εργασίας.
Η ήδη δημιουργία ατμόσφαιρας αναμονής για σκληρά μέτρα τον Ιούνιο εξυπηρετεί τους...

Spiegel: «Η κανονική χρειοκοπίας της Ελλάδος δεν έχει έρθει ακόμη»Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της θετικής έκβασης του PSI και ενώ όλοι πανηγυρίζουν, το γερμανικό περιοδικό Spiegel φιλοξενεί δηλώσεις γνωστού οικονομολόγου ο οποίος ισχυρίζεται πως η μεγάλη κρίση για την Ελλάδα όχι μόνο δεν αποφεύχθηκε αλλά βρίσκεται... προ των πυλών!
Ο διακεκριμένος οικονομολόγο Χάραλντ Χάου τονίζει σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό πως η σημερινή απόφαση θα αποτελέσει μεγάλο βάρος στην πλάτη των Ελλήνων φορολογουμένων και επισημαίνει πως « η έκβαση αυτή δείχνει ότι υπάρχουν ακόμη πιστωτές που αναμένουν να πληρωθούν στο 100%. Όσοι πιστωτές δε συμμετείχαν στο PSI είναι κερδοσκόποι που αγόρασαν τα χρεόγραφα στο 30-40% της ονομαστικής αξίας και τώρα θέλουν να αποζημιωθούν στο έπακρον. Όμως, τώρα θα αναγκαστούν να συμμετάσχουν στο "κούρεμα"».

Ο κ. Χάου μιλά ανοιχτά για «μετάθεση του προβλήματος» ενώ προβλέπει πως σύντομα θα υπάρξει και «δεύτερη, κανονική χρεοκοπία».
«Πιθανόν να πάρει άλλους εννιά μήνες με τρία χρόνια αλλά θα υπάρχει μία πραγματικά μεγάλη κρίση, και οικονομική και πολιτική» υποστηρίζει και εκφράζει την άποψη ότι την επόμενη φορά θα επηρεάσει μόνο τους φορολογούμενους.
Που εδράζεται η βεβαιότητα του κ. Χάου; Ο οικονομολόγος υποστηρίζει πως «οι τράπεζες εδώ και μισό αιώνα είχαν το πάνω χέρι στις διαπραγματεύσεις. Θέλουν να πάρουν όσο περισσότερες πληρωμές τόκων δύνανται, όμως τώρα συνειδητοποιούν ότι ο χρόνος εξαντλείται και έτσι αναγκάστηκαν να αλλάξουν τη στρατηγική τους».
«Τώρα προσπαθούν να μετατοπίσουν όσο μπορούν το χρέος από τη δημόσια στήριξη και αυτό είναι μια πολύ έξυπνη τακτική που ακολουθούν. Αλλά πρόκειται για τακτική που οδηγεί τους φορολογουμένους στο χείλος μιας καταστροφής»,σημειώνει.
Επισημαίνει δε πως θα ήταν σοφότερο το PSI να εφαρμοστεί σε μεγαλύτερο τμήμα του χρέους που θα περιλαμβάνει όλους τους πιστωτές λέγοντας πως το εθνικό χρέος πρέπει να μειωθεί όχι στο 120% του ΑΕΠ αλλά στο 60%. «Αυτό απαιτεί μια σωστή εθνική χρεοκοπία. Έτσι θα βρισκόμασταν σε πολύ διαφορετική διαπραγματευτική θέση. Κάθε ευρώ που θα λάβει ο εκάστοτε πιστωτής θα είναι δώρο για εκείνον», τονίζει χαρακτηριστικά.
«Υπάρχουν πολλές διαφορετικές απόψεις για τα οφέλη μιας εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ. Οι εξαγωγές θα ήταν φθηνότερες, αλλά......

«Αλήτη, προδότη, Σαμαρά»
«Αλήτη, προδότη, Σαμαρά»  φώναζαν το 1993 τα γαλάζια αιγοπρόβατα. Σήμερα όσοι απέμειναν στην Πόλα (πρώην νέα δημοπρασία) είναι, όπως λένε τα τουρκουάζ φερέφωνα , έτοιμοι να υπερασπιστούν αυτόν τον αλήτη, τον προδότη.  
Κατ’ αρχήν γαλάζιοι «ράμπο», το απόκομμα που παρουσιάζεται ως κόμμα, με το όνομα ΝΔ, επιχειρεί να σας κοροϊδέψει για άλλη μια φορά.
Μιλάει λοιπόν για «προβοκάτσια», από αναρχικούς, αριστερούς κλπ. Προβοκάτσια ξέρετε τι θα πει; Είναι όταν κάποιοι καταστρέφουν αυτό που ανήκει στους ίδιους ή τους συμμάχους τους, για να κατηγορήσουν τους αντιπάλους τους. Ο όρος λοιπόν τα λέει όλα.
Θέλουν στη ΝΔ να συσπειρώσουν εναπομείναντα πρόβατα μες το μαντρί. Αλλά ματαιοπονούν. Είστε κάτω από 20% και με τέτοια θα βρεθείτε κάτω από 3%. Μάλλον περάσατε δεύτεροι έτσι;
Αυτά βέβαια εντάσσονται στην νέα γραμμή αποπροσανατολισμού. Ξέρουν ότι είναι στα χνάρια του μπατσοκ. Διαλύονται. Ξέρουν ότι στην Ρόδο, κυνήγησε τους πολιτικούς ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ που τους είδε.
Απόδειξη, ότι δεν βρέθηκε ούτε ένας να μη τους κράξει. Μόνο οι διορισμένοι από το Σαμαρά στα Μουσεία, και η Πόλα τους απέμεινε.
Τα στελέχη τους λακίζουν κατά Καμένο μεριά. Ο πολύς κόσμος όμως, που αισθάνεται πολλαπλά προδομένος από την ηγεσία, φεύγει σωρηδόν προς την Αριστερά. Και ότι και να κάνετε, δε ξαναγυρνά.
Σαμαρά, θα έχεις «θερμή» υποδοχή όπου και να πας. Σε περιμένουν οι πρώην ψηφοφόροι σου στη γωνία, να σε φιλέψουν γιαούρτι, αυγά, πέτρες και άλλα προϊόντα της μάνας γης. Οι λόγοι που θα το κάνουν;  Ας πούμε μερικούς.
Κατ’ αρχήν υποσχέθηκες, αν θυμάσαι, να κάνεις αντιπολίτευση. Κορόιδεψες τον κόσμο λέγοντας όχι στην οικογενειοκρατία, όχι στο μνημόνιο, επαναδιαπραγμάτευση και άλλα.  Τι έκανες; Στήριζες τον συμμαθητή σου. Είσαι στην κυβέρνηση τόσους μήνες. Όχι μόνο δεν κατάργησες κανένα χαράτσι, όπως έλεγες πριν, αλλά έβαλες ακόμα περισσότερα.
Καταληστέψατε τα ασφαλιστικά ταμεία. Είναι τα μόνα που χάνουν από το PSI. Οι ξένοι τοκογλύφοι και οι Τράπεζες παίρνουν στο ακέραιο τα χρήματα τους από το πακέτο. Έκοψες μισθούς, συντάξεις, έκανες απολύσεις, δημιούργησες χάος στο δημόσιο με την εργασιακή εφεδρεία (δικό σου έργο), εκβιάζεις τους εργαζόμενους με κατάργηση συμβάσεων, κατήργησες το άσυλο, είσαι αγκαλιά με φασίστες, ξεπούλησες τη χώρα μαζί με τους πράσινους.
Είσαι γάγγραινα για τον τόπο. Πληγή.
Ξεφτιλίστηκες, όταν είπες ότι δε θα υπογράψεις κανένα χαρτί παράδοσης της χώρας και την επομένη υπέγραψες. 

Είσαι επικίνδυνος και μπορεί να βάλεις τη χώρα σε περιπέτειες, φτάνει να έχεις την κουτάλα.
Παρόλα αυτά δεν έχεις το θάρρος, αν και πατριδοκάπηλος, να πεις ένα όχι στους ξένους. 
Στέλνεις.....

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Κατηγορώ εσένα ηλίθιε Ευρωπαίε


Με αφορμή την ειρωνεία ενός Βρετανού προς τους Έλληνες και μια συζήτηση που είχε μαζί του στο Λονδίνο, ο γνωστός τραγουδοποιός Αλκίνοος Ιωαννίδης προσπάθησε με ιστορικές αναφορές να καταδείξει την ευθύνη των Ευρωπαίων, παραδεχόμενος ωστόσο και τα....

Σκηνές ΣΟΚ στα Βριλήσσια. Mάχη για ένα ληγμένο Γεύμα.(video)

Πιστωτικό γεγονός στην Ελλάδα

Ομόφωνα η αρμόδια επιτροπή της Διεθνούς Ένωσης Συμφωνιών Ανταλλαγής και Παραγώγων (ISDA) αποφάσισε ότι στην Ελλάδα συνέβη πιστωτικό γεγονός. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ενεργοποιούνται τα ασφάλιστρα κινδύνου (cds), με μόνο ερώτημα το πότε, καθώς μέχρι την ύστατη στιγμή μιας πολύωρης συνεδρίασης τα μέλη της ISDA τόνιζαν πως τα cds...

O ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ BENY ΕΧΕΙ 3 ΜΥΡΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΕ 14 ΤΡΑΠΕΖΕΣ!


ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥΡΚΟΓΛΟΥ ΔΙΚΤΑΤΩΡ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΟΡΙΖΕΙ ΤΟ …ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ!

Αυτός με τα 3 μύρια μόνο σε καταθέσεις σου παίρνει τη σύνταξη, το μισθό, τα σχολεία και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Είναι τώρα μοναδικός υποψήφιος για αρχηγός στην εγκληματική οργάνωση ΠΛΑΣΤΟΚ μετά το
"έξυπνο" κόλπο με την απόσυρση του Παπουτσή !

 ΑΕΙ ΧΑΣΟΥ ΡΕ!

Η ΑΛΗΤ ΣΕ ΕΜΦΥΛΙΟ !

ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΜΑΣ…

Γύρισε το μάτι μας. Υπουργός Οικονομικών όλων των φτωχών Ελλήνων με τραπεζικές καταθέσεις μαμούθ.
Πολιτικοί που θα έπρεπε ο ελληνικός λαός να τους έχει στείλει από εκεί που ήρθαν.
Ευάγγελος Βενιζέλος: Από τα δηλωμένα, φαίνεται να έχει μια αμύθητη περιουσία σε τραπεζικούς λογαριασμούς.: Γύρω στα 3 εκ ευρώ. 1 δισεκατομύριο δραχμές, εαν τον ικανοποιεί η αντιστοιχία στην δραχμή.
Αυτόν τον πολιτικό περιμένει ο λαός που πεινάει, να τον σώσει.
Αυτό τον πολιτικό θα κατέβει ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ να ψηφίσει για αρχηγό του.
Είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
Λίγο πολύ αυτά τα ποσά τα ξέραμε.
Άλλο όμως να τα ξέρεις και άλλο να τα βλέπεις.
Θα τα βγάλουμε σε όλους.
Όσο πιο ρόμπα, τόσο πιο....

Καρατζαφέρης: Να πυροβολεί αστυνομικός όταν απειλείται


Αλλαγή της νομοθεσίας ώστε να επιτρέπεται στους αστυνομικούς η χρήση όπλου, ακόμα και χωρίς να έχουν δεχθεί πρώτοι επίθεση, ζήτησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης στη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή επίκαιρης ερώτησης προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για θέματα ασφάλειας.

Ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά ότι "Δεν μπορούμε να είμαστε και πεινασμένοι και τρομαγμένοι", ενώ ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό να ληφθούν μέτρα για τη μείωση της εγκληματικότητας. "Ή θα αποφασίσουμε να λάβουμε μέτρα προστασίας της κοινωνίας ή όλες αυτές οι ψευτοπροοδευτικές υστερίες θα στερούν ζωές από τον ελληνικό λαό", δήλωσε.

Ο υπουργός από την πλευρά του απάντησε "Θα αποκαταστήσουμε την κοινωνική ειρήνη και την ασφάλεια στους δημόσιους χώρους", ενώ δεσμεύτηκε την πάταξη της εγκληματικότητας.

Επικαλούμενος μάλιστα στοιχεία για την αύξηση των ληστειών, ο κ. Καρατζαφέρης ζήτησε συγκεκριμένα την άμεση αλλαγή της νομοθεσίας για την οπλοχρησία.

"Πρέπει να ληφθούν μέτρα, να αλλάξει η νομοθεσία. Όταν ληστής μπαίνει στο σπίτι σου ή μπαίνει στην επιχείρησή σου μπορείς και τον πυροβολείς. Ξεκάθαρα. Εκείνη τη στιγμή που μπαίνει μέσα ο ληστής δεν θα κάνεις διάκριση όπλων", είπε.

Σε στρατόπεδα οι μετανάστες

Για το θέμα της μετανάστευσης, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ζήτησε ενημέρωση για το θέμα της κατασκευής του φράχτη στον Έβρο, απεμπλοκή της Ελλάδας από το "Δουβλίνο 2", ενώ πρότεινε οι παράνομοι μετανάστες να μεταφερθούν σε στρατόπεδα, σημειώνοντας: "Όταν θα έρθουμε στα πράγματα θα διώξουμε όλους τους λαθρομετανάστες".

"Ο στρατός εγκαταλείπει στρατόπεδα. Βάλτε τους μέσα. Και θα τρώει όποιος παράγει για την Ελλάδα. Ένα πιάτο φαγητό για την Ελλάδα. Να ξέρει αυτός που έρχεται από το Αφγανιστάν ότι αν έρθει εδώ θα μπει σε στρατόπεδο, δεν θα κυκλοφορεί ελεύθερος να εγκληματεί. Και θα τρώει εάν παράγει", είπε χαρακτηριστικά ο Γ.Καρατζαφέρης.

Προσέθεσε δε ότι από τους παράνομους μετανάστες βγαίνουν ετησίως από τη χώρα 12 δισ. ευρώ. "Ό,τι και να κάνει ο Έλληνας, όποια θυσία και να κάνει, το έλλειμμα δημιουργείται από τα 12 δισ. που βγάζουν στη χώρα τους".

"Δεν θα πληρώνουμε ισοβίως το έγκλημα του Σαμαρά να ανοίξει τα σύνορα το 1991. Αυτό το έγκλημα δεν μπορεί να συνεχιστεί", κατέληξε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ.

Ο γελοτοποιός του συστήματος τώρα και σε ρόλο προβοκάτορα..Πυρά εναντίον της σατιρικής εκπομπής"Ράδιο Αρβύλα"εξαπέλυσε το ΚΚΕ, το οποίο μέσω του επίσημου κομματικού εντύπου, του Ριζοσπάστη, επικρίνει τα λεγόμενα των παρουσιαστών της  εκπομπής για τη στάση του κόμματος αναφορικά με το "Κίνημα της πατάτας".
Σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στον "Ριζοσπάστη", υπό  τον τίτλο "Η μπόχα της αρβύλας", κάνει λόγο για αντικομουνισμό σε βαθμό υστερίας, υποστηρίζοντας ότι το "Ράδιο Αρβύλα" ξέφυγε από κάθε όριο.
Το άρθρο του Ριζοσπάστη
Το λεγόμενο "κίνημα της πατάτας" έγινε αφορμή για να βγει στην επιφάνεια ο πιο ωμός αντικομουνισμός από διάφορους "παρουσιαστές" - "διασκεδαστές" των ΜΜΕ.
Πιο χαρακτηριστική περίπτωση τέτοιας υστερίας, τη Δευτέρα το βράδυ η "σατιρική" εκπομπή "Ράδιο Αρβύλα" όπου ξέφυγαν από κάθε όριο ακόμη και της πιο καυστικής σάτιρας.
Το μόνιμο μοτίβο τους ότι "κάτι που δεν μπορεί να ελέγξει το ΚΚΕ, το καταδικάζει" ή η γελοιότητα ότι το ΚΚΕ ισχυρίζεται πως "έχει τα πνευματικά δικαιώματα των λαϊκών κινητοποιήσεων" ή ότι είναι αντίθετο να καταργηθούν οι μεσάζοντες.
Μετά ακολούθησε και ένας λίβελος που ντύθηκε με βίντεο, όπου με πλάνα από συγκεντρώσεις του ΚΚΕ χάριν σάτιρας εμφανίζονται η "1η Πανελλήνια διαμαρτυρία για τη χαμηλή τιμή της πατάτας" ή πανό "Φτηνές πατάτες χωρίς να το πει το ΚΚΕ, όχι ευχαριστώ" ενώ ακολούθησαν και άλλα ...αστειάκια.
Οι του "Ράδιο Αρβύλα" δεν τόλμησαν να αναφερθούν στην άποψη του ΚΚΕ για το θέμα.
Στα ζητήματα που βάζει στους εργαζόμενους και αγρότες και όλο το λαό, ότι τέτοιες κινήσεις όπως το "κίνημα της φτηνής πατάτας" έχουν περιορισμένο χαρακτήρα και δεν μπορούν να λύσουν συνολικά το διατροφικό πρόβλημα.
Χλευασμός και λοιδορία του ΚΚΕ από τους "αρβύλες" στο όνομα της σάτιρας.
Η "σάτιρα της αρβύλας" έβγαλε τη μπόχα της σαπίλας του συστήματος. Γιατί το ΚΚΕ δεν σπέρνει αυταπάτες στο λαό για τα προβλήματά του και τη λύση τους.
Τον καλεί να οργανώσει τον αγώνα για αξιοπρεπή μισθό, για ζωή με δικαιώματα και απαιτήσεις και όχι χαμοζωή της ευκαιριακής "ανακούφισης" και της "φιλανθρωπίας".
Εχθροί του λαού δεν είναι μόνο οι μεσάζοντες αλλά και τα μονοπώλια και είναι μονόδρομος η σύγκρουση και ρήξη, για να μπορούν οι παραγωγοί του κοινωνικού πλούτου να τον απολαμβάνουν χωρίς παράσιτα.

ΚΚΕ : «Πρόκληση και αδιαντροπιά οι πανηγυρισμοί για το PSI»

«Πρόκληση» και «αδιαντροπιά» χαρακτήρισε η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα τους «πανηγυρισμούς» για την επιτυχή έκβαση του PSI, χάρη στο οποίο –όπως είπε- «θα αρχίσει νέα λεηλασία, από τον Ιούνιο και βάλε».

«Είναι πρόκληση κυριολεκτικά και αδιαντροπιά να χειροκροτά και να πανηγυρίζει ο κ. Βενιζέλος, ο κ. Παπαδήμος και οι συν αυτώ», τόνισε η κ. Παπαρήγα και υποστήριξε ότι «η εξέλιξη η οποία υπάρχει, αφορά πριν απ' όλα στην προσπάθεια να κερδίσουν οι τράπεζες, να πάρουν όσο γίνεται περισσότερα οι πιστωτές και η προϋπόθεση ήταν να αδειάσουν μέχρι τώρα την τσέπη του λαού».
«Υπονομεύουν», πρόσθεσε, «τα δικαιώματα του ελληνικού λαού για πάνω από 30 χρόνια και χάριν αυτού του περίφημου PSI θα αρχίσει νέα λεηλασία, από τον Ιούνιο και βάλε».  

«Όμως», συνέχισε η κ. Παπαρήγα, «είμαστε αισιόδοξοι ότι ο ελληνικός λαός, όχι μόνο δεν θα περιμένει τριάντα χρόνια για να τους πετάξει έξω, αλλά πολύ γρηγορότερα θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις της ανατροπής αυτής της βάρβαρης πολιτικής που δεν πρόκειται να ημερέψει με τίποτα γι αυτό ο λαός να τη βγάλει από τη μέση».  


πηγη

ΔΝΤ= ΒΙΑΙΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


ΧΕΝΡΥ ΚΙΣΣΙΝΓΚΕΡ(ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ): 
“ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΧΟΡΗΓΟΥΝ ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ,ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΝΑ... 
ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΟΥΣ,
 
ΟΠΩΣ Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ!
 
ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ Η ΤΡΟΦΗ ΣΑΝ ΟΠΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΑΥΤΟ
ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΥΠΟΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΕΜΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΔΥΝΑΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΩΘΕΙ Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ…”on-news

Μαξ Κάιζερ: Σύντομα θα γίνουμε όλοι μάρτυρες ενός οικονομικού ολοκαυτώματος στην Ελλάδα!


O γνωστός Αμερικανός οικονομικός αναλυτής και παραγωγός ντοκιμαντέρ Max Keiser, εμφανίστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του δορυφορικού τηλεοπτικού σταθμού Russia Today.
Τα όσα είπε έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον:

 «Το απίστευτα δυσανάλογο χρέος της Ελλάδας έχει, στην πραγματικότητα, συσσωρευθεί σε διάφορες τράπεζες ανά τον κόσμο και φορτώθηκε στον ισολογισμό της Ελλάδας. Το χρέος της Ελλάδας δεν προέρχεται από την Ελλάδα, προέρχεται από
αυτές τις άλλες χώρες, που έχουν χρησιμοποιήσει την Ελλάδα ως χωματερή τοξικού χρέους. Και τώρα η ελληνική κυβέρνηση απαιτεί να αποπληρώσει αυτό το τοξικό χρέος ο ελληνικός λαός. Αλλά εξυπακούεται ότι οι Έλληνες δεν θα είναι σε θέση να πληρώσουν αυτό το χρέος. Επομένως, σύντομα θα γίνουμε όλοι μάρτυρες ενός οικονομικού ολοκαυτώματος.
Το όλο εγχείρημα του ευρώ ήταν ιδέα της Γερμανίας. Ήταν ένα εγχείρημα ύπουλο, που αποσκοπούσε στο να γίνει δυνατή η επανένωση Ανατολικής και Δυτικής Γερμανίας. Τώρα που η Γερμανία επανενώθηκε, τριγυρνάει στην Ευρώπη σαν το πεινασμένο θηρίο και λεηλατεί τη δημόσια περιουσία χωρών όπως η Ελλάδα. 
Οι Έλληνες είναι σήμερα αυτό που ήταν κάποτε οι Εβραίοι της Ευρώπης.
Βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός οικονομικού ολοκαυτώματος που οργάνωσε η Γερμανία. Τα τελευταία δέκα χρόνια, από το ξεκίνημα αυτής της νομισματικής ένωσης, όλοι οι προαναφερθέντες ταΐζουν τους Έλληνες τοξικό χρέος με το ζόρι.
Όλοι γνωρίζουμε τον ρόλο της Goldman Sachs σε αυτή την υπόθεση, και πώς η τράπεζα αυτή, με το τεράστιο τοξικό χρέος που είχε, φρόντισε ώστε η Ελλάδα να συμπεριληφθεί στη ζώνη του ευρώ. Ήταν όλα προσχεδιασμένα. 
Η Γερμανία γνώριζε πολύ καλά ότι....