Λίστα Μπίλντερμπεργκ 2009 με ονόματα και φωτογραφίες!

Διαμαντοπούλου και Λέσχη Μπίλντερμπεργκ

Του Θωμα Ακρωτηριανάκη

Η Άννα Διαμαντοπούλου, όχι μόνο έχει υπάρξει
προνομιούχος καλεσμένη της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, σε ετήσια συνδιάσκεψή της,αλλα και τη θυμάμαι να λέει στην....
τηλεόραση λόγια εξωραϊστικα,υπερασπιστικα για τη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ,ότι,τάχα,πρόκειται απλως για μια
"δεξαμενη σκέψης" ...
Και θεωρω αυτονόητο ότι ο νόμος της Διαμαντοπούλου για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ είναι ο απόλυτα τέλειος, ... για τη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ (!!).
πηγη

SKAI YouTube DEBATE: Διαμαντοπούλου και λέσχη Bilderberg

Επίθεση στην Τρόικα από αναλυτές του STRATFOR!
Το αδιέξοδο των περικοπών που επιβάλλονται στην Ελλάδα φαίνεται να συνειδητοποιείται από όλο και περισσότερους αναλυτές με σημαντική επιρροή διεθνώς. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά των αναλυτών της εταιρία γεωστρατηγικών εκτιμήσεων Strategic Forecasting (STRATFOR) οι οποίοι εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον του διεθνούς παράγοντα για την πολιτικοοικονομική «συνταγή» που προωθούν στην 
Ελλάδα.


Κεντρικό επιχείρημα είναι ότι πολιτικές που οδήγησαν για παράδειγμα σε ευημερία τη Γερμανία, δεν σημαίνει ότι μπορούν να εφαρμοστούν και στην Ελλάδα με επιτυχία, ακόμη και λόγω γεωγραφικών παραγόντων. Τα ίδια υποστηρίζουν ότι ισχύουν για το σύνολο του Νότου της ευρωπαϊκής ηπείρου, όπου όπως και στην περίπτωση της Ελλάδας, δεν μπορεί να επιτευχθεί μοντέλο ανάπτυξης το οποίο να δίνει έμφαση στην καθήλωση του πληθωρισμού.


Η γεωγραφική διαμόρφωση της Γερμανίας, η οιποία διαθέτει ποτάμια τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη της οικονομίας στο σύνολο της χώρας, ενώ πρόκειται για χώρα για μια ενιαία χερσαία μάζα χωρίς σοβαρά εμπόδια (π.χ. βουνά), διευκολύνουν την οικονομική ανάπτυξη και μάλιστα την ισόρροπη ανάπτυξη στο σύνολο της χώρας.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η γεωγραφική διαμόρφωση της Ελλάδας με κύριο χαρακτηριστικό την κατάτμηση του εδάφους (νησιωτικά συμπλέγματα) και αρκετά βουνά, σε συνδυασμό με την έλλειψη πόλεων με ικανό πληθυσμό, δεν διευκολύνει την επίτευξη οικονομιών κλίμακος.

Οι αναλυτές αναφέρουν χαρακτηριστικά, ότι στην περίπτωση της Ελλάδας δεν μπορεί να δουλέψει η ίδια μονεταριστική και φορολογική πολιτική, ενώ και οι ανάγκες δημοσίων δαπανών και επενδύσεων δεν είναι οι ίδιες.

Η άποψη που διατυπώνουν καταλήγει με το συμπέρασμα ότι μπορεί η Γερμανία να διαθέτει το ειδικό βάρος να επιβάλλει τις πολιτικές που θεωρεί σωστές βασιζόμενη στη δική της εμπειρία, ωστόσο, με τον τρόπο αυτό καταδικάζουν την Ελλάδα σε υπανάπτυξη και προφανώς ζημιώνουν την Ευρωπαϊκή Ένωση.
πηγη

Σύγκρουση Παπανδρέου – ΠΑΣΠ στη συνδιάσκεψη

Βαθαίνει το χάσμα μεταξύ του Γ. Παπανδρέου και την νεολαίας του κόμματος. Σήμερα κατά τη διάρκεια της Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ, ομάδα νεολαιών της ΠΑΣΠ αποδοκίμασε την ομιλία Παπανδρέου με αφορμή το νέο Νόμο Πλαίσιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Δ
Οι «Πασπίτες» φώναζαν ρυθμικά συνθήματα όπως «ΠΑΣΠ ιδέα πεθαίνει τελευταία», «Κάτω τα χέρια από το άσυλο», και «Οι νέοι παλεύουν σοσιαλιστικά για μια Παιδεία δημόσια και δωρεάν», ήταν τα συνθήματα που φώναξαν τα μέλη της νεολαίας ΠΑΣΟΚ.
«Δεν είναι καθόλου σοσιαλιστικό, συντρόφισσες και σύντροφοι, ορισμένοι να παριστάνουν τους κατ' επάγγελμα φοιτητοπατέρες μέχρι τα 30 τους, αποκομίζοντας οφέλη για τους εαυτούς τους και λειτουργώντας παρασιτικά εις βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας των φοιτητών, που διψούν να αποκτήσουν εφόδια για να γίνουν ελεύθεροι και δημιουργικοί πολίτες», απάντησε ο Γ. Παπανδρέου ο οποίος σταμάτησε για λίγα δευτερόλεπτα την ομιλία του για να ακούσει ακριβώς τα συνθήματα της ΠΑΣΠ.
«Όσο και αν αντιδρούν αυτές οι κατά βάση βαθιά αντιδραστικές δυνάμεις, εμείς δεν θα κάνουμε πίσω. Ας μην ματαιοπονούν λοιπόν. Θέλουμε δίπλα μας την ΠΑΣΠ για να αλλάξει η παράταξη. Να πάμε μπροστά», τόνισε ο πρωθυπουργός ανοίγοντας ακόμα ένα μέτωπο αντιπαράθεσης, αυτή τη φορά με τα «σπλάχνα» του Κινήματος.

Ο Καρατζαφέρης ζητούσε επαφές με Αμερικανούς και την εβραϊκή κοινότητα και "τυχαία" συνάντηση με ΕρντογάνΦρικτά πράγματα αποκαλύπτονται από τη Wikileaks όσον αφορά τον γνωστό κολοτούμπα!! Σε συνάντηση της Τζαβέλα με αμερικάνο αξιωματούχο στις 23 Σεπτεμβρίου 2009 ο Καρατζαφέρης ξεβρακώθηκε κανονικά μπροστά τους: Παρακαλούσε, μέσω της Τζαβέλα, για....
συνάντηση μαζί τους υποσχόμενος πως μετά τις εκλογές, αφού θα έχει υποκλέψει την ψήφο των ηλιθίων, θα έβγαζε ανακοίνωση υπέρ της αποζημίωσης των εβραίων για το εβραϊκό νεκροταφείο της Θεσσαλονίκης σαν κίνηση καλής θέλησης προς την εβραική κοινότητα... έλεγε στους αμερικάνους ότι έχει δώσει εντολή να πέσουν οι τόνοι από τα στελέχη του... θύμιζε ότι είχε συναντηθεί με λαθρομετανάστες... και τέλος επιζητούσε μια συνάντηση με τον Ερντογάν που όμως θα φαίνονταν "τυχαία" για να μην πονηρευτούν οι ηλίθιοι που τον στηρίζουν...

Διαβάστε τα χάλια του και μόνοι σας:

C O N F I D E N T I A L ATHENS 001515 SIPDIS
DECL: 2019/09/28
SUBJECT: Greece's Surging Far-Right LAOS Party Inches Towards Center

SUMMARY: In the aftermath of their unprecedented success in European Parliament elections in June, the leaders of Greece's surging, far-right Popular Orthodox Rally (LAOS) expect to win 6 to 7 percent of the vote and up to 20 parliamentary seats in October 4 domestic elections and are preparing to be a "more responsible party" on human rights and foreign affairs issues. Niki Tzavella, LAOS' senior Member of European Parliament (MEP) and a party strategist, described to Poloff on September 23 how party chief Georgios Karatzaferis understood that LAOS' rising political fortunes meant that the
“Άνεργοι όλου του κόσμου καιρός είναι να κάνετε τα νεφρά
και τα συκώτια σας μετοχές ἤ υποθήκες δανείων.”


Ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος πρότεινε και το υπουργικό συμβούλιο απεδέχθη, να γίνουν τα μέλη του δωρητές οργάνων. Μετά την πολιτική επιστράτευση των μισθών και συντάξεων και την πολιτική αποστράτευση του συντάγματος, των νόμων και των θεσμών, έχουμε την πολιτική επιστράτευση των οργάνων του σώματός μας, τα οποία μόνο αν τα θωρακίσουμε, υποτίθεται νομικά, θα ακολουθήσουν την μοίρα μας στον τάφο, άλλως αποδεσμεύονται από μας και μεταβάλλονται σε πλουτοπαραγωγικό αγαθό της αγοραίας πατρίδας.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες διαγράφεται ελπιδοφόρο μέλλον για εταιρίες ευθανασίας τύπου Παπαδόπουλου και πρόωρος αποδημία πολλών, από τον μάταιο κόσμο μας, για την καλύτερη …σταδιοδρομία των οργάνων τους. Όταν λοιπόν θα μαζικοποιηθούν οι μεταμοσχεύσεις και αποτιμηθούν πλήρως οι αξίες των εσωτερικών σωματικών οργάνων, τότε οι άνθρωποι, σαν τα αυτοκίνητα, θα διαπιστώσουν πόσο πιο πολύτιμοι είναι σαν ανταλλακτικά της βιολογικής ανθρώπινης μηχανής, παρά σαν οντότητες. Κι όταν ο άνθρωπος δει τον άνθρωπο ως χρήμα και μάλιστα χρήμα θαμμένο κάτω από λεπτή στρώση δέρματος, τότε οι πειρασμοί εξόρυξης θ’ αυξηθούν.

Μετά την νομική απώλεια της εθνικής κυριαρχίας, τι άραγε μας επιφυλάσσει η νομική απώλεια της σωματικής μας κυριαρχίας; Και αν εμπίπτει κάποιος από μας στο σωματότυπο κάποιου πλανητάρχη, πόσο θα σεβασθεί αυτός το δικαίωμα της παρουσίας μας στον κόσμο του, όταν η αποχώρησή μας απ’ αυτόν μπορεί να διαιωνίσει την δική του; Αν δε, όπως ανακαλύψαμε πρόσφατα, τους μισθούς, τις συντάξεις μας και τα προς το ζην, τα χρωστούμε στους ξένους και μόνο στο βαθμό που μας επιτρέπουν αυτοί, δικαιούμεθα να συνεχίσουμε να τρώμε και να υπάρχουμε, κι αν κι η πατρίδα μας το ίδιο υποθηκεύεται αναγκαστικά ως εχέγγυον της αποπληρωμής τους, γιατί να μην υποθηκευτούν και τα σωματικά μας όργανα;

Ήδη ακούστηκε από γερμανικά χείλη πως θα πρέπει να υποθηκευθεί και η περιουσία των Ελλήνων ιδιωτών για την αποπληρωμή του Ελληνικού χρέους. Γιατί άραγε να μην υποθηκευθεί και η βιολογική περιουσία τους; Τρώγοντας εξάλλου έρχεται η όρεξη. Η νεοφιλελεύθερη λογική επιδιώκει να διασπάσει τα έθνη σε μειονότητες και την κοινωνία σε άτομα, γιατί λοιπόν όχι και τα άτομα σε όργανα και τα όργανα σε κύτταρα; Όλα θυσία λοιπόν για την πατρίδα από την μια και τον ανθρωπισμό από την άλλη.

Άνεργοι όλου του κόσμου καιρός είναι να κάνετε τα νεφρά και τα συκώτια σας μετοχές ἤ υποθήκες δανείων αν χρειάζεστε χρήματα. Το κράτος δεν έχει ταμπού. Όταν πλέον δεν μετράει η προσωπική ελευθερία σας μπροστά στην πατριδοκαπηλική αναγκαιότητα των αγορών, γιατί να μετρήσει η προθανάτια βούληση σας, ἤ η έγγραφη δήλωσή σας πως δεν θέλετε να γίνετε δωρητής μετά θάνατον; Ποιος θα σεβαστεί την παράλογη ιδιοτροπία σας και ποιος θ’ αγωνισθεί γι αυτήν, όταν δεν θα ζείτε σεις ο ενδιαφερόμενος, ἤ άθελά του θυσιαζόμενος;

Κατακαημένη Ιφιγένεια! Σε σένα, η πατρίδα είχε υπερισχύσει του ανθρωπισμού. Σύντομα ο ανθρωπισμός και ο εξανδραποδισμός των αγορών θα αφανίσει όλες τις πατρίδες. Βέβαια οι φύλακες αγρυπνούν. Εκείνοι που δεν προστάτευσαν την πατρίδα μας, θα δώσουν και πάλι πρώτοι το παράδειγμα της έλλειψης αυτοσυντήρησης, βέβαιοι πως οι ίδιοι δεν κινδυνεύουν από όποια δήλωση, καθώς είναι πολίτες ΑΑΑ Αντιθέτως μάλιστα, μπορεί και να ωφεληθούν από την φιλελευθεροποίηση στην μετακίνηση οργάνων από το σώμα του ενός, στου άλλου, όπως ωφελήθηκαν ήδη τόσοι μεγάλοι και ισχυροί από την μετακίνηση αλλοδαπών εγχρώμων και μουσουλμάνων στην εγχώρια, μα και την πανευρωπαϊκή αγορά εργασίας.

Εμπρός λοιπόν πολίτες των πολλών ταχυτήτων. Δείτε το καλό παράδειγμα των πάλαι ποτέ λαοπρόβλητων τυράννων σας που από λαοπρόβλητοι, έγιναν το κύριο πρόβλημα του λαού. Τι κι αν είστε πτωχοί και κείνοι πλούσιοι. Δείτε πόσο φιλάνθρωποι είναι αυτοί, αν και πλούσιοι, που δεν έχουν κανένα λόγο να πουλήσουν το όργανά τους, μπορούν όμως να αγοράσουν τα δικά σας μισοτιμής. Δεν είναι πράγματι άδικο να πεθαίνει κάποιος πλούσιος και να μη βρίσκει όργανο για μεταμόσχευση, μόνο και μόνο γιατί αυτοί οι πτωχοί και άνεργοι, οι απολυμένοι στα 50 χωρίς περιθώριο ανεύρεσης εργασίας, οι ανάπηροι, οι άστεγοι, οι ορφανοί και απόκληροι επιμένουν να θέλουν να πάρουν μαζί τους τα όργανά τους με το δέρμα τους στον τάφο, προσδοκώντας την 2η παρουσία, ἤ από πίκα και μόνο, για τους πλούσιους που τους άφησαν όλη τους τη ζωή άνεργους και στερημένους;

Βέβαια θα επωφεληθούν και κάποιοι πτωχοί που θ’ ανοίξει γι’ αυτούς λογαριασμός εράνου από κάποια σωματεία σε κάποιες τράπεζες. Μα αυτοί θα είναι το άλλοθι, όπως αυτοί που πιάνουν τον πρώτο αριθμό του λαχείου, για την μεγάλη μάζα των ευνοημένων του άδικου κόσμου μας που θέλουν να κρατηθούν σ’ αυτόν όσο γίνεται περισσότερο, γιατί είναι ευνοημένοι και γιατί έχουν χρήματα να πληρώσουν μοσχεύματα, γιατρούς και χειρουργεία. Ας γίνει δωρεάν η υγεία για όλους, ας κρατικοποιηθούν οι κλινικές και οι πολλών χιλιάδων ευρώ μεγαλοχειρουργοί, ας τερματισθούν τα φακελάκια και ας μας κατάσχουν μετά και τα όργανα. Νωρίτερα όμως, όσο τα πάντα τα ρυθμίζει ο νόμος της αγοράς, κανείς δεν έχει δικαίωμα ν’ απλώσει νομικό χέρι πάνω μας…

Άκουσες κ. Λοβέρδο, κι είσαι και συνταγματολόγος, σαν κάποιους που έγραψαν το σύνταγμα στα παλιά τους υποδήματα, φιλοδοξούν όμως να σταδιοδρομήσουν σαν ανθρωπιστές, άπαξ και πείσθηκαν πως ο άνθρωπος για να ζήσει χρειάζεται μόνο όργανα και όχι τροφή, παιδεία, εργασία ασφάλεια, αγάπη, ομορφιά και δικαιοσύνη. Σοσιαλισμός λοιπόν σοσιαλιστή μου πρώτα στην ενεργό ζωή και στην οικονομία και μετά στα όργανα. Πολεμείστε πρώτα την βαρβαρότητα των αγορών που αφήσατε να αλωνίζει ελεύθερα στην χώρα και μετά αγωνισθείτε για την παράταση της εκβαρβαρισμένης ζωής μας.


Πηγή

Στη λεία με μάσκα τον «ανθρωπισμό» η ΔΗ.ΑΡ.Από τον "Ριζοσπάστη"

Με ασπίδα τον «ανθρωπισμό» η ΔΗΜ.ΑΡ. υποδεικνύει στην κυβέρνηση να διεκδικήσει για λογαριασμό της ντόπιας πλουτοκρατίας μερίδιο της «λείας» απ' την επέμβαση στη Λιβύη. Η ανακοίνωση που εξέδωσε είναι πραγματικά «μνημείο» μιας κατ' ευφημισμόν «αριστεράς», που άγεται και φέρεται καταπώς προστάζουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Αναφέρει μεταξύ άλλων: «Επείγουσα προτεραιότητα της διεθνούς κοινότητας, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της ελληνικής διπλωματίας πρέπει να είναι η άμεση κατάπαυση των εχθροπραξιών, η εδραίωση της ειρήνης και της ομαλής μετάβασης της Λιβύης στη δημοκρατική ομαλότητα χωρίς πράξεις αντεκδίκησης και με εξασφάλιση της εδαφικής και κοινωνικής ενότητας της χώρας».

Ζητά, δηλαδή, απ' το λύκο να φυλάει τα πρόβατα. Ισχυρίζεται ότι οι ίδιοι που προκάλεσαν τον πόλεμο στη Λιβύη για να βάλουν στο χέρι τον πλούτο της, οι πρωτεργάτες της ΝΑΤΟικής επέμβασης, μπορούν τώρα να γίνουν οι εγγυητές της ειρήνης, της ομαλότητας και της ενότητας της χώρας! Και συγκαλύπτει ότι η ιμπεριαλιστική ειρήνη είναι η άλλη όψη του ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Και συνεχίζει η ΔΗΜ.ΑΡ. αποκαλύπτοντας ότι δεν την πήρε ο ανθρωπιστικός πόνος, αλλά ο πόνος μη και μείνουν έξω απ' τη λαφυραγώγηση τα ντόπια μονοπώλια: «Αυτές είναι οι προτεραιότητες που οφείλει να προωθήσει η ελληνική κυβέρνηση στη συνάντηση της ομάδας επαφής, στο Παρίσι, μαζί με την ετοιμότητά της να συμβάλει στην απαραίτητη ανθρωπιστική και πολιτική βοήθεια και την προώθηση της ελληνικής επιχειρηματικότητας και θετικής παρουσίας της στην περιοχή».

Ακόμη μεγαλύτερες αμερικανικές απώλειες στο Αφγανιστάν.Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ έχουν μπλέξει άσχημα στο Αφγανιστάν. Το απάνθρωπο καθεστώς της ιμπεριαλιστικής κατοχής με τους απατεώνες, διεφθαρμένους, εμπόρους ναρκωτικών Αφγανούς πολιτικούς και πολέμαρχους, με τα μαζικά νατοϊκά εγκλήματα κατά αμάχων, την προκλητική δράση ιδιωτικών εταιρειών ασφάλειας τροφοδοτούν το μίσος του αφγανικού λαού, το αίσθημα εκδίκησης και την ανάγκη του να απελευθερωθεί από τα διπλά δεσμά.

Η αφγανική αντίσταση, με πενιχρά στρατιωτικά μέσα έναντι της μεγαλύτερης ιστορικά πολεμικής μηχανής χτυπά συνεχώς τους κατακτητές, κατορθώνει συχνά συντριπτικά χτυπήματα, αποδεικνύει ότι οι Μισθοφόροι του ΝΑΤΟ δεν είναι πουθενά ασφαλείς, ενώ το αίσθημα αυταπάρνησης ενισχύεται από ένα πολύ καλό δίκτυο πληροφοριών, που διαπερνά και τα πιο απροσπέλαστα σημεία φρούρησης των ντόπιων ταγματασφαλιτών, αλλά και των δυτικών στρατευμάτων.

Ολοένα οι απώλειες μεταξύ των μισθοφόρων αυξάνονται. Ο Αύγουστος ήταν ο μήνας με τις μεγαλύτερες απώλειες για τους Αμερικανούς στο Αφγανιστάν από το 2001, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πενταγώνου, συνολικά τον Αύγουστο σκοτώθηκαν 6 αμερικανοί στρατιώτες. Οι περισσότεροι θάνατοι προκλήθηκαν από αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Πρέπει να σημειώσουμε το οδυνηρό πλήγμα που υπέστησαν οι αμερικανικές δυνάμεις με την απώλεια 30 στρατιωτών μελών της επίλεκτης μονάδας των Navy Seals, που επέβαιναν σε ελικόπτερο το οποίο κατέρριψαν οι αντιστασιακές δυνάμεις αποδεικνύοντας ότι και ιδιαίτερα κρίσιμες πληροφορίες μπορούν να αντλούν και υψηλή επιχειρησιακή δυνατότητα διαθέτουν.


Το 2011, 418 ξένοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους στο Αφγανιστάν από τους οποίους οι 306 ήταν Αμερικανοί, σύμφωνα με στοιχεία της ιστοσελίδας www.icasualties.org. Συνολικά από την έναρξη του πολέμου έχουν σκοτωθεί 1.752 αμερικανοί στρατιώτες.

Το υψηλό κόστος της νατοϊκής κατοχής για τα αμερικανικά στρατεύματα, σε συνδυασμό με τον επανασχεδιασμό και την επαναχάραξη των παρεμβατικών πρωτοβουλιών του Πενταγώνου επιβάλλει την απόσυρση 10.000 στρατιωτών μέσα στο 2011 από το Αφγανιστάν, στο πλαίσιο του σχεδίου αποχώρησης των αμερικανικών στρατευμάτων από τη χώρα, που θα ολοκληρωθεί το 2014. Να υπενθυμίσουμε ότι σειρά χωρών έχουν δηλώσει ότι θα ακολουθήσουν την αμερικανική φυγή, κάτι που το ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αρνούνται πεισματικά να Πράξουν!


ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Η Τουρκία διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ! - Ένταση...


ImageΤην απέλαση ("expel" χαρακτηρίζει την ενέργεια το BBC, δηλαδή "απέλαση") του Ισραηλινού πρέσβη στην Άγκυρα διέταξε η τουρκική κυβέρνηση και στην ουσία διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις, αφού λίγο ενωρίτερα είχε ανακαλέσει τον πρεσβευτή της από το Τελ Αβίβ.
Ο λόγος για αυτή κίνηση που σηματοδοτεί την κλιμάκωση στην διπλωματική κρίση που ταλανίζει τις σχέσεις των δύο χωρών ήταν η άρνηση του Ισραήλ να ζητήσει συγγνώμη για τον θάνατο των 9 Τούρκων ακτιβιστών κατά την διάρκεια της επιχείρησης των ισραηλινών καταδρομέων στο πλοίο Mavi Marmara.
Επιπλέον όπως αναφέρουν Τούρκοι αξιωματούχοι αναστέλλονται όλες οι στρατιωτικές συμφωνίες με το Ισραήλ. Η ανακοίνωση αυτή της τουρκικής κυβέρνησης σχετίζεται με την έκθεση του ΟΗΕ σύμφωνα με την οποία από διαρροές που έχουν γίνει μέχρι στιγμής αναφέρεται ότι οι Ισραηλινοί καταδρομείς έκαναν υπερβολική χρήση βίας κατά την διάρκεια της επιχείρησης, αλλά και ότι ο ναυτικός αποκλεισμός της Γάζας από το Ισραήλ είναι νόμιμος.

Η Τουρκία θα εκπροσωπείται πλέον στο Ισραήλ από υποπρόξενο! Όλα αυτά μετά από την ανακοίνωση της έκθεσης του ΟΗΕ για την επίθεση στο στολίσκο για τη Γάζα.

Επιπλέον ακυρώνονται όλες οι στρατιωτικές συμφωνίες και ο A.Νταβούτογλου απείλησε ότι η Τουρκία ως χώρα με τις μεγαλύτερες ακτές στη Μεσόγειο "θα διασφαλίσει την ελεύθερη ναυσιπλοία". Eπίσης προέβλεψεΟι σχέσεις Ισραήλ-Τουρκίας θα επιδεινωθούν,προέβλεψε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Η έκθεση του ΟΗΕ για την επίθεση στον στολίσκο που κατευθυνόταν στη Γάζα το 2010 υπογραμμίζει ότι η επιχείρηση του ισραηλινού ναυτικού ήταν "υπερβολική", σύμφωνα με αποσπάσματα που δημοσιεύτηκαν σήμερα από την εφημερίδα New York Times.


Ο Νταβούτογλου κατηγόρησε το Ισραήλ για εγκλήματα εναντίον της ανθρωπότητας και επανελαβε ότι η Τουρκία απαιτεί τη συγνώμη του.
Η έκθεση, η οποία δεν έχει ακόμα κυκλοφορήσει επίσημα και προκάλεσε κρίση μεταξύ του Ισραήλ και της Τουρκίας, σημειώνει ωστόσο ότι ο ισραηλινός αποκλεισμός της Γάζας είναι νόμιμος βάσει του διεθνούς δικαίου. 


Το κείμενο προσθέτει, ωστόσο, ότι ο στόλος των έξι πλοίων, "ενήργησε απερίσκεπτα στην προσπάθειά του να σπάσει το ναυτικό αποκλεισμό" που είχε δημιουργηθεί γύρω από τη Γάζα, παλαιστινιακού εδάφους που ελέγχεται από το ισλαμιστικό κίνημα της Χαμάς. 
Κυβέρνηση και τρόικα βάζουν πάλι από κοινού το φόβητρο της χρεοκοπίας


Τι καταλάβαμε από την συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος; Ότι έρχεται επίσπευση και κλιμάκωση των αντιλαϊκών μέτρων που έχουν ψηφιστεί στο λεγόμενο Μακροπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Μπορεί ο Βενιζέλος να διέψευσε τα δημοσιεύματα για διακοπή συναντήσεων με την τρόικα -«Καμία σχέση με την πραγματικότητα οι πληροφορίες και τα δημοσιεύματα σχετικά με "σπάσιμο" των διαπραγματεύσεων με την τρόικα Ε.Ε.-Ε.Κ.Τ.-Δ.Ν.Τ.» μας είπε και συμπλήρωσε «Πρώτη προτεραιότητά μας είναι να προωθηθούν και θα προωθηθούν οι μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές»,- αλλά δεν αμφισβήτησε τις νέες απαιτήσεις που θέτει η τρόικα για την λείψει νέων σκληρών αντιλαϊκών μέτρων, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι που μας έχουν επιβάλλει.

Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση του υπουργού οικονομικών για τα θέματα της εργασιακής εφεδρείας η οποία ξεκαθάρισε ότι δεν θα αφορά μόνο τους οργανισμούς που κλείνουν ή συγχωνεύονται αλλά θα αφορά το σύνολο της γενικής κυβέρνησης ενώ άφησε ανοιχτό να υπάρξουν στο μέλλον ρυθμίσεις που να πιάσει και τον στενό δημόσιο τομέα.
Με δυο λόγια θα έχουμε νέο μπαράζ απολύσεων ενώ παράλληλα όπως είπε θα πρέπει να ενταθούν όλα τα διαρθρωτικά μέτρα που τα προσδιόρισε στα θέματα της αγοράς εργασίας, τις ιδιωτικοποιήσεις, το θέμα της επέκτασης του ενιαίου μισθολογίου πέρα απ’ το δημόσιο και στις ΔΕΚΟ κλπ. Η αίσθηση δηλαδή που δημιούργησε η συνέντευξη Βενιζέλου είναι ότι τα μέτρα θα είναι πιο οδυνηρά για τα λαϊκά στρώματα απ’ ότι είχαν αφήσει να φανεί μέχρι σήμερα με την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου.

Σε 10 μέρες οι εκπρόσωποι της τρόικας επιστρέφουν στην χώρα μας και στις συζητήσεις που θα ακολουθήσουν θα αποφασιστεί αν θα ανακοινωθούν νέα αντιλαϊκά μέτρα ή όχι παράλληλα με την σύνταξη του προϋπολογισμού του 2012.

Κυβέρνηση και τρόικα βάζουν πάλι από κοινού το φόβητρο της χρεοκοπίας και είναι τακίμια στην κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής ενώ αυτά που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση δεν αφορούν τα συμφέροντα των εργαζομένων αλλά τα συμφέροντα της ντόπιας οικονομικής ολιγαρχίας η οποία πιέζει –κυρίως στο σκέλος της ύφεσης γιατί αυτή επηρεάζει και τα κέρδη των ντόπιων πλουτοκρατών και κυρίως δεν δέχεται κανένα μέτρο φορολογικού χαρακτήρα που την αφορά-.
πηγη

Απειλούν να στείλουν πλοία στην Κύπρο οι Τούρκοι – Προς κρίση τύπου S-300…Την ευθεία απειλή ότι η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει κάθε πρόσφορο μέσο για να σταματήσει τις έρευνες της Κυπριακής Δημοκρατίας για τον εντοπισμό φυσικού αερίου εξαπέλυσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα κ. Εγκεμέν Μπαγίς.
Περίπου ένα μήνα πριν την προγραμματισμένη έναρξη ερευνητικών γεωτρήσεων από την αμερικανική εταιρεία Noble Energy στην κυπριακή αποκλειστική οικονομική ζώνη, ο κ. Μπαγίς επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι ειναι παράνομο να κάνει η Κύπρος έρευνα για πετρέλαιο σε ύδατα που δήθεν δεν της ανήκουν.
Μιλώντας στην τουρκική εφημερίδα “Ζαμάν”, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης προειδοποίησε ότι “γι’ αυτό υπάρχει ο στόλος” και συμπλήρωσε ότι “στο παρελθόν η ελληνοκυπριακή πλευρά είχε επιχειρήσει να κάνει παρόμοια πράγματα, αλλά υπάρχουν αυτοί που θυμούνται τι αντιμετώπισε”.

Με την αναφορά αυτή, ο κ. Μπαγίς παρέπεμψε εμμέσως στην κρίση με τους ρωσικούς πυραύλους S-300. Η Τουρκία απειλούσε τότε ότι αν το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα εγκατασταθεί στην Κύπρο “θα αντιδράσει χωρίς όριο” και τελικώς είχε επιτύχει να μεταφερθούν οι S-300 στην Κρήτη.
πηγη

Pravda: Ο Σαρκοζί παριστάνει το …Μέγα Ναπολέων!

Ο Σαρκοζί θέλει να μοιάσει στο Μέγα Ναπολέων και να επιτεθεί στο Ιράν. Αντί να κοιτάζει τα πραγματικά προβλήματα της χώρας του υποστηρίζει εμπράκτως την “αραβική άνοιξη” σε όλες τις χώρες. Ακόμα δεν πιάσανε τον Καντάφι και θέλουν να επιτεθούν στο Ιράν. Ο Σαρκοζί αποπροσανατολίζει το λαό της Γαλλίας φωτογραφίζοντας το Ιράν ως τον …κακό της υπόθεσης ώστε να μην ασχολούνται με τα δικά τους πρόβληματα”, είναι ορισμένες από τις φράσεις που χρησιμοποιεί ο Ρώσος δημοσιογράφος/αναλυτής Sergei Balmasov σε σημερινό του άρθρο στη Ρωσική εφημερίδα Pravda.

“Η Δύση απαιτεί από το Ιράν να σταματήσει το πυρηνικό του πρόγραμμα, ωστόσο το Ιράν απαντά πως δεν προτίθεται να το πράξει και επισημαίνει πως το πυρηνικό του πρόγραμμα βασίζεται σε ειρηνικούς σκοπούς. Αν η Γαλλία θέλει να επιτεθεί στο Ιράν, το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να λάβει πρώτα σχετική έγκριση από ΗΠΑ και Ισραήλ.
Αν κάποια χώρα πρέπει να το κάνει, αυτή είναι το Ισραήλ γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα δει ξαφνικά χιλιάδες μικρού και μεσαίου βεληνεκούς πυραύλους να πετάνε στον ουρανό του”, ολοκληρώνει.

notis sfakianakis-ta klemena

Κυβέρνηση προς ξένες τράπεζες: "Προσέξτε γιατί ... θα αυτοκτονήσουμε"!


ImageΓια πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία των δημόσιων οικονομικών ένα κράτος απειλεί ευθέως τους πιστωτές του με πτώχευση και αυτό το κράτος είναι η Ελλάδα. Μια κίνηση που αν είχε γίνει πέρσι την άνοιξη, αντί να αντιμετωπίζεται φοβικά το χρέος μπορεί να είχε κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα, αλλά τώρα απλά εντυπωσιάζει το γεγονός ότι η αποτυχία συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στην ρύθμιση του χρέους είναι τόσο μεγάλη που η κυβέρνηση απειλεί με το πιστόλι όχι στο τραπέζι, αλλά στο κρόταφο της χώρας!
Όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές στο defencenet.gr το υπουργείο Οικονομικών με επίσημη επιστολή του σε 57 κυβερνήσεις έχει ζητήσει εμμέσως από τα αντίστοιχα υπουργεία να τους τονιστεί ότι θα χάσουν τα λεφτά τους αν δεν συμμετάσχουν στην ρύθμιση του ελληνικού χρέους, ώστε να εκδηλωθούν επιτέλους επισήμως οι δηλώσεις συμμετοχής. Γιατί αν δεν συμμετάσχουν οι ξένες τράπεζες σε ικανοποιητικό ποσοστό, η χώρα πτωχεύει!

Στην επιστολή αυτή τονίζεται το πρωτοφανές: Η Ελλάδα διατηρεί το δικαίωμα να μην προχωρήσει στην ανταλλαγή αν δεν συγκεντρώσει το ποσοστό συμμετοχής που επιθυμεί από τον ιδιωτικό τομέα, το οποίο στην παρούσα φάση, οκτώ ημέρες πριν από την λήξη της προθεσμίας που έχει οριστεί βρίσκεται στο … 50%. Και υπό ιδανικές προϋποθέσεις δεν προβλέπεται να ξεπεράσει το 70%.

Τι σημαίνουν αυτά; Ότι δεν θα δεχθούμε καθόλου την συμμετοχή των ιδιωτών, των τραπεζών και των λοιπών επενδυτικών φορέων στο «κούρεμα» που φτάνει το 21% και την επέκταση αποπληρωμης του ελληνικού χρέους και άρα πτωχεύουμε! "Άρα τα χάνετε όλα. Ή συμφωνείτε ή ψάξτε να βρείτε τα λεφτά σας". Πραγματικά πρέπει να είναι πολύ απελπισμένοι στην κυβέρνηση για να στείλουν τώρα τέτοια επιστολή. Μια επιστολή που αν είχε σταλεί τον Μάρτιο του 2010, όταν οι ξένοι ήταν τελείως απροετοίμαστοι, ίσως όλα θα ήταν διαφορετικά σήμερα!

Αλλά και το ποσοστό του 70% που θεωρείται ότι μπορεί να συγκεντρωθεί είναι θετικό; Αφού ζητούσαμε κατ’ελάχιστον το 90%. Κατ’αρχήν πρέπει να το συγκεντρώσουμε το 70% για να δούμε. Αλλά ακόμα και αν είναι μένει το 30% κάποιος θα πρέπει να το καλύψει με κάποιο τρόπο.

Στο τραπέζι έχει ριχθεί η ιδέα μετακύλισης της εξόφληση του χρέους το 2024, αντί για το 2020 για αυτούς που θα συμφωνήοσυν, αλλά υπάρχουν φόβοι ότι και αυτό το 50% θα φυλλοροήσει οπότε το πήραν πίσω.

Σύμφωνα με το Διεθνές Χρηματοοικονομικό Ινστιτούτο (IIF), περίπου 40 τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες έχουν δηλώσει μέχρι σήμερα την πρόθεση τους να συμμετέχουν στο πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων έως το 2020.

Αυτοί οι χρηματοοικονομικοί οργανισμοί κατέχουν ομόλογα αξίας 70 δισ. ευρώ, κάτι που διαμορφώνει το ποσοστό συμμετοχής στο 50% έναντι στόχου 90% ή 135 δισ. ευρώ.

Από τις ελληνικές τράπεζες, η Marfin Popular ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα συμμετέχει στο πρόγραμμα με ομόλογα ονομαστικής αξίας 2,7 δισ. ευρώ. Οι ζημίες των τεσσάρων μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών είναι 3,34 δισ. ευρώ περίπου, μετά από φόρους, ενώ συνολικά η επίπτωση από την απομείωση του χαρτοφυλακίου ομολόγου ξεπερνά τα 4 δισ. ευρώ.

Το θέμα της Πειραιώς που έχει προσφύγει στον ELA, τον μηχανισμό σταθερότητας, είναι χαρακτηριστικό του τοπίου στις ελληνικές τράπεζες, αλλά και της Άγριας Δύσης που πρόκειται να συμβεί: Μια τράπεζα και εισηγμένη εταιρεία έφτασε πριν μήνες στο χείλος της χρεοκοπίας, ζήτησε και εντάχθηκε στην μηχανισμό παροχής ρευτότητας, πήρε δισεκατομμύρια ευρώ από τα κρατικά ταμεία και δεν ανακοινώθηκε το παραμικρό, ούτε από την ίδια την τράπεζα προς το επενδυτικό κοινό, ούτε προς το Χρηματιστήριο, ούτε καν η Τράπεζα της Ελλάδος ανακοίνωσε το ελάχιστο.

Η ανακοίνωση έγινε "by the way" χθες σε συνέντευξη του διευθυνόντος συμβούλου στο δίκτυο DJN.

Δηλαδή συνεχείς και επανειλημμένες παραβιάσεις του νόμου ακόμα και από τον Γ.Προβόπουλο, διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας. Αυτά για να καταλάβουμε τι συμβαίνει τώρα και τι έρχεται στο μελλον.

Μειώσεις μισθών, απολύσεις και λουκέτα απαιτεί η Τρόικα!

Απολύσεις «εδώ και τώρα» για όσους βγαίνουν σε «χρυσή εφεδρεία» επειδή… περισσεύουν, λουκέτο σε δεκάδες άχρηστους φορείς του δημοσίου, αλλά και «τσεκούρι» έως και 80% στα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων από τον Οκτώβριο κιόλας αντί το 2012, περιλαμβάνει το “μενού” των περικοπών στο δημόσιο που συζητούν η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών με την Τρόικα.

Οι συζητήσεις Βενιζέλου-Tρόικας συνεχίζονται και σήμερα το μεσημέρι με κύριο θέμα (τι άλλο;) από πού θα κοπούν κρατικά κονδύλια, εφόσον δεν μπορούν να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα.

Παρότι η Τρόικα φαίνεται να δέχεται μια «χαλάρωση» στο στόχο για το έλλειμμα φέτος λόγω ύφεσης, πιέζει έντονα για την άμεση λήψη μέτρων. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, ο διάλογος διεξάγεται ως εξής:- για το πλεονάζον προσωπικό: η κυβέρνηση υποστηρίζει την εργασιακή εφεδρεία για 1 χρόνο και μετά απόλυση. Η Τρόικα απαντά ότι η εργασιακή εφεδρεία είναι «στα χαρτιά». Ζητά απολύσεις «εδώ και τώρα» και όχι το 2013, για όσους βγουν σε εφεδρεία από το 2012 και εφεξής.

- Για τα λουκέτα σε κρατικούς φορείς: η κυβέρνηση υποστηρίζει πως ξεκίνησε η διαδικασία για περίπου 40 φορείς του δημοσίου. Η τρόικα αντιδρά γιατί έχουν προβλεφθεί χρονοβόρα χρονοδιαγράμματα και προσωποπαγείς θέσεις για να συνεχίσουν να εργάζονται όσοι περισσεύουν.

- για το νέο μισθολογιο: η κυβέρνηση δέχεται να μπει πλαφόν στην «προσωπική διαφορά» που θα διατηρεί στις αμοιβές του κάθε παλαιός εργαζόμενος, εφόσον ξεπερνά τα όρια του νέου ενιαίου μισθολογίου. Υποσχέθηκε να εξαιρέσει τα ειδικά μισθολόγια. Η τρόικα όμως το ξεκόβει πως έτσι δεν μπορεί να υπάρξει εξοικονόμηση. Ζητά να μπει μεγαλύτερο μαχαίρι στους μισθούς, με πλαφόν έως 20% ή 30% το πολύ στα «έξτρα» του παρελθόντος.

- Επίσης, πιέζεις να ισχύσει το νέο μισθολόγιο από τον Οκτώβριο φέτος και όχι από τον Ιανουάριο του 2012, για να καλυφθούν νέες «τρύπες» του 2011.

Με τα δεδομένα αυτά, ενδέχεται οι περικοπές σε μισθούς και επιδόματα να αποδειχτούν τελικά βαρύτερες και από εκείνες που απέφυγαν πέρυσι οι δημόσιοι υπάλληλοι. Ενώ η συζήτηση που γινόταν ως και τις αρχές του 2011 αφορούσε περικοπές επιδομάτων μέχρι 40%, αν το πλαφόν στα «έξτρα» μπει τόσο χαμηλά όσο πιέζει η τρόικα η απώλεια θα είναι ακόμα και διπλάσιες για τους μισθούς των μεσαίων και υψηλών αμοιβών των υπαλλήλων.

Σενάρια αναδιάρθρωσης μέχρι εξόδου από το ευρώΤης ΜΑΤΙΝΑΣ ΣΤΕΒΗ
Με απ’ ευθείας ανάθεση και χωρίς πολλές λεπτομέρειες, η Ελλάδα απασχολεί κορυφαία αμερικανική δικηγορική εταιρεία, η οποία εδώ και ένα χρόνο εξετάζει τον τρόπο ολοκληρωτικής αναδιάρθρωσης του χρέους και τη δυνατότητα εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη.

Στις 27 Ιουλίου η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε την ανάθεση του ρόλου χρηματοοικονομικών συμβούλων για το εν εξελίξει πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων στις τράπεζες ΒΝΡ Paribas, Deutsche Bank και HSBC.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται η συνεργασία της κυβέρνησης με τη νεοϋορκέζικη δικηγορική εταιρεία Cleary Gottlieb (πλήρες όνομα «Cleary, Gottlieb, Steen and Hamilton LLP») «ως διεθνούς νομικού συμβούλου (…) σε σχέση με την εφαρμογή του PSI». Οπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «Ε», όμως, η πρόσληψη της εν λόγω εταιρείας κάθε άλλο παρά απλή υπόθεση είναι.
Ποια είναι η Cleary Gottlieb

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες και ισχυρότερες δικηγορικές εταιρείες της Νέας Υόρκης, με εξειδίκευση σε τραπεζικές και χρηματοοικονομικές υποθέσεις. Η εταιρεία εδραιώθηκε μέσω της ανάμειξής της στις αναδιαρθρώσεις χρέους της Ουρουγουάης, της Αργεντινής και, πιο πρόσφατα, της Ισλανδίας.
Επικεφαλής της ομάδας που θα δουλέψει στην Ελλάδα και «αστέρας» της εταιρείας σε ζητήματα αναδιάρθρωσης χρέους είναι ο δικηγόρος Λι Μπούχαϊτ, ο οποίος εκπροσώπησε τις κυβερνήσεις της Ισλανδίας και της Αργεντινής κατά τις διαπραγματεύσεις τους με τους πιστωτές τους.

Ο κ. Μπούχαϊτ είχε αρχίσει να ασχολείται με το ελληνικό θέμα πολύ πριν η εταιρεία του προσληφθεί από τη χώρα μας. Συγκεκριμένα εξέδωσε, σε συνεργασία με τον καθηγητή Δικαίου του Πανεπιστημίου Ντιουκ των ΗΠΑ, Μίτου Γκουλάτι, δύο μελέτες. Η πρώτη, τον Απρίλιο του 2010, είχε τίτλο «Πώς να αναδιαρθρώσουμε το ελληνικό χρέος», ενώ η δεύτερη, του Απριλίου 2011, «Ελληνικό χρέος: Τα τελικά σενάρια».

Και οι δύο μελέτες, οι οποίες είναι ελεύθερα διαθέσιμες στο Διαδίκτυο, εξετάζουν εις βάθος το νομικό καθεστώς των ελληνικών ομολόγων και τις εναλλακτικές που έχει στη διάθεσή της η Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και η ολική αναδιάρθρωση του χρέους.

Η συνάντηση της Ρώμης
Αυτό που δεν έχει γίνει ώς τώρα γνωστό, όμως, είναι το γεγονός ότι η Cleary Gottlieb οργάνωσε συνέδριο κεκλεισμένων των θυρών στη Ρώμη στις 3 Φεβρουαρίου, με συμμετοχή του κ. Μπούχαϊτ και υψηλόβαθμων στελεχών από άλλες διεθνείς δικηγορικές εταιρείες, με αντικείμενο την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και το ενδεχόμενο εξόδου από την ευρωζώνη.

Συγκεκριμένα, εισήγηση που παρουσιάστηκε και συζητήθηκε εκεί, την οποία έχει στη διάθεσή της η «Ε», εξετάζει την εθελοντική έξοδο ή έξωση χώρας από την ευρωζώνη και πώς αυτή μπορεί να γίνει σύννομα, παρά την έλλειψη σχετικής πρόβλεψης στις συνθήκες του Μάαστριχτ και της Λισαβόνας.

Η συγκεκριμένη εισήγηση παρουσιάστηκε από τον δικηγόρο Τσαρλς Πρόκτορ, της λονδρέζικης εταιρείας Μπερντ & Μπερντ, με τίτλο «Φεύγοντας από την ευρωζώνη» και αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης μετά την παρουσίασή της ανάμεσα στον κ. Πρόκτορ, τον κ. Μπούχαϊτ και τους λοιπούς συνέδρους της Cleary Gottlieb.

Στην παρουσίαση αναγνωρίζεται η νομική δυσκολία εξόδου από την ευρωζώνη, λόγω των διατάξεων των συνθηκών του Μάαστριχτ και της Λισαβόνας, παρουσιάζεται όμως ένα «παράθυρο» για εθελοντική και μόνο αποχώρηση. Συγκεκριμένα, το άρθρο 50 της συνθήκης του Μάαστριχτ, το οποίο αποτελεί μεταγενέστερη προσθήκη που έγινε στη Λισαβόνα, επιτρέπει σε χώρα να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ενωση «ανάλογα με τις συνταγματικές διατάξεις του κράτους-μέλους».

Σύμφωνα με την ανάλυση που παρουσιάστηκε στο συνέδριο της Cleary Gottlieb, εάν μία χώρα επιθυμεί να αποχωρήσει από την ευρωζώνη πρέπει πρώτα να κάνει χρήση του συγκεκριμένου άρθρου και να αποχωρήσει από την Ε.Ε. «Συνεπώς, υπάρχει μηχανισμός εξόδου που περιλαμβάνει την Ε.Ε. και την ευρωζώνη», επισημαίνεται στην εισήγηση, ενώ «δεν υφίσταται διαδικασία υπό την οποία κράτος-μέλος να μπορεί να αποχωρήσει από την ευρωζώνη αλλά να παραμείνει στην Ε.Ε.».

Τέλος, στην εισήγηση σημειώνεται ότι ενδεχομένως υπό άλλο άρθρο της συνθήκης του Μάαστριχτ το απερχόμενο κράτος να μπορεί άμεσα να κάνει αίτηση για να ξαναμπεί στην Ε.Ε. έχοντας αποχωρήσει από την ευρωζώνη.

Σε κανένα σημείο της εισήγησης δεν γίνεται αναφορά στην Ελλάδα συγκεκριμένα, ενδεχομένως για προσχηματικούς λόγους, καθότι το αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν ούτως ή άλλως η Ελλάδα.

Παρά τη μυστικότητα της συνάντησης, η ιταλική οικονομική εφημερίδα «Linkiesta» με άρθρο της στις 10 Φεβρουαρίου έγραφε ότι «η Ελλάδα μπορεί να σπάσει το ταμπού και να βγει από την ευρωζώνη. Μεγάλες δικηγορικές εταιρείες απεργάζονται σχέδια ώστε αυτό να γίνει με νόμιμο τρόπο, χωρίς να παραβιάζονται οι κανόνες της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Σε άρθρο των «Financial Times» την 1η Αυγούστου, η εφημερίδα σχολίαζε την πρόσληψη της Cleary Gottlieb από την Ελλάδα και ειδικά τον ρόλο του κ. Μπούχαϊτ. Η πρόσληψη ερμηνευόταν ως επιθετική κίνηση από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, δεδομένου του ιστορικού του κ. Μπούχαϊτ ως σκληρού διαπραγματευτή σε παλαιότερες αναδιαρθρώσεις αλλά κυρίως λόγω των απόψεών του για το ενδεχόμενο ελληνικής αναδιάρθρωσης εκτός συμφωνιών με την Ε.Ε.

Συγκεκριμένα, αφού παρουσίαζε τη θέση του κ. Μπούχαϊτ για ολική αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους που διοικείται από ελληνικό δίκαιο με τρόπο ιδιαίτερα επώδυνο για τους ξένους πιστωτές, ο δημοσιογράφος της έγκριτης οικονομικής εφημερίδας σημείωνε καυστικά: «Σας ακούγονται όλα αυτά σαν μονομερής και αντι-ευρωπαϊκή δράση; Ισως, όμως φαίνεται ότι οι λέξεις “πολυμερής”, “ευρωπαϊκή” και “δράση” δεν συνδυάζονται με επιτυχία αυτές τις μέρες».

Τα ερωτήματα

Σε επικοινωνία που είχαμε με την Cleary Gottlieb μάς επιβεβαιώθηκε η πρόσληψή της από την ελληνική κυβέρνηση για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, στο πλαίσιο των αποφάσεων της συνόδου κορυφής της 21ης Ιουλίου. Η εταιρεία δεν ήταν σε θέση να μας εξηγήσει πώς έγινε η συνεργασία (με απ’ ευθείας ανάθεση, κατόπιν πρωτοβουλίας ποίου;) ούτε αν ο ρόλος της περιορίζεται στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων.

Επίσης, παρ’ ότι μας επιβεβαίωσε την πραγματοποίηση του συνεδρίου της Ρώμης, η Cleary Gottlieb δεν ήταν σε θέση να μας δώσει λεπτομέρειες για τον λόγο και την αφορμή της διοργάνωσής του.

Τα ερωτήματα λοιπόν παραμένουν: Πώς επιλέχθηκε η Cleary Gottlieb; Θα παίξει ευρύτερο ρόλο νομικού συμβούλου της Ελλάδας; Ποια η άποψη της κυβέρνησης για το έντονο ενδιαφέρον της εταιρείας για το πώς μπορεί να γίνει ολική αναδιάρθρωση του χρέους και το ενδεχόμενο εξόδου από την ευρωζώνη; Είναι και αυτά σενάρια που εξετάζονται.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ Ο ΜΗΝΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!!

ΓΙΑΤΙ. ..ΛΑΟΣ ΧΩΡΙΣ ΜΝΗΜΗ ΛΑΟΣ ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΛΟΝ.!!


Ο Αγώνας, κοινωνικοί και εργατικοί αγώνες 1974-1980
Το ντοκιμαντέρ «Ο Αγώνας, κοινωνικοί και εργατικοί αγώνες 1974-1980» αποτελεί ένα πραγματικό ιστορικό ντοκουμέντο των αγώνων της εργατικής τάξης στα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης.
Το ντοκιμαντέρ αυτό (εξαιρετικά επίκαιρο στην εποχή μας) αναφέρεται στους κοινωνικούς και εργατικούς αγώνες λίγο μετά την πτώση της χούντας.Η δικτατορία είχε απαγορεύσει όλες τις απεργίες και εργατικές κινητοποιήσεις, όπως φυσικά και την ύπαρξη κομμάτων. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα μετά την πτώση της να ξεσπάσουν αυθόρμητοι εργατικοί αγώνες που δεν ελέγχονταν από τα κομματικά επιτελεία. Αυτοί οι αυθόρμητοι και αυτοοργανωμένοι αγώνες που πολλές φορές έπαιρναν και τα χαρακτηριστικά άγριων απεργιών–καταλήψεων, έφτασαν λίγο πολύ να διεξάγονται μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του΄70.
Από κει και πέρα άρχισε ο κομματικός εναγκαλισμός των σωματείων από όλα τα κόμματα με στόχο τη διαχείριση της εργατικής τάξης μέσα στα όρια του συστήματος. Τις συνέπειες αυτής της διαχείρισης τις ζούμε μέχρι σήμερα. Παράλληλα, καταγράφονται με εμφανή τρόπο οι πρώτοι αγώνες που έκαναν μαζί Έλληνες και ξένοι εργάτες.

πηγη

ΔΙΚΤΥΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ: «η ώρα της μάχης!»Η κυβέρνηση της Τρόικας και του Μνημονίου, υπό την ιδεολογική καθοδήγηση του ΛΑΟΣ και με την ανοιχτή σύμπραξη της ΝΔ και της ΔΗΣΥ προχώρησε στην ψήφιση του νόμου που κατεδαφίζει ό,τι έχει απομείνει από τη δημόσια και δωρεάν ανώτατη εκπαίδευση. Για να νομιμοποιήσουν αυτή την επίθεση και να επιβάλουν την πλήρη συμμόρφωση στις επιταγές του κεφαλαίου και των διεθνών οργανισμών του, αυτά τα κόμματα, τα βυθισμένα στη διαπλοκή, τη διαφθορά, τα σκάνδαλα και την προκλητική συγκάλυψή τους, δημιούργησαν, με την αρωγή των ΜΜΕ, ένα κλίμα άκρως πολεμικό και δυσφημιστικό κατά των δημόσιων πανεπιστημίων και του συνόλου των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας. Σε κλίμα εμφυλιοπολεμικό, πανηγύρισαν προκλητικά τη σύμπνοιά τους για την πλήρη παράδοση των πανεπιστημίων στην πολιτική και οικονομική εξουσία, και ιδιαίτερα για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Ο νέος νόμος υποτάσσει πλήρως την εκπαίδευση και την έρευνα στις ανάγκες του κεφαλαίου, καταργεί πλήρως το αυτοδιοίκητο, απαξιώνει και συρρικνώνει την ανώτατη εκπαίδευση με τις απολύσεις προσωπικού και τον αποκλεισμό χιλιάδων νέων, περιορίζει το ακαδημαϊκό προσωπικό, προσθέτει στις μισθολογικές περικοπές την επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων, μετατρέπει τις σπουδές σε κατάρτιση, απαξιώνει τα πτυχία, καταργεί τα συλλογικά επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων, επιβάλει την πειθάρχηση των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, προβλέπει τις διαγραφές φοιτητών και καταργεί το πανεπιστημιακό άσυλο. Ο νέος νόμος δεν φέρνει μόνο την Ανώτατη Εκπαίδευση της Μπολόνια, της Ε.Ε. και των εκθέσεων του ΟΟΣΑ, δηλαδή, τη μετατροπή των πανεπιστημίων σε χώρους φτηνής κατάρτισης με δομές οι οποίες ταιριάζουν σε επιχειρήσεις που λειτουργούν σύμφωνα με τους κανόνες και της ανάγκες της αγοράς. Ένα τέτοιο πανεπιστήμιο δεν έχει καμιά σχέση με ακαδημαϊκές ελευθερίες, κριτική σκέψη, αναστοχασμό, αμφισβήτηση και παραγωγή νέας γνώσης. Αποτελεί ένα κολέγιο χαμηλής ποιότητας.

Η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου αναδείχθηκε σε στρατηγικό στόχο της συμμαχίας ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-ΝΔ και ΔΗΣΥ. Το πανεπιστημιακό άσυλο καταργείται γιατί οι κυρίαρχες δυνάμεις θεωρούν επικίνδυνο αντίπαλο πρωτίστως το μαχόμενο φοιτητικό κίνημα και θέλουν να συντρίψουν την αμφισβήτηση, την κριτική σκέψη, την αγωνιστική συμπόρευση με τις μαχόμενες δυνάμεις της κοινωνίας. Θέλουν να προχωρήσουν με τη βία, την καταστολή και τις πειθαρχικές διώξεις, στην «εκκαθάριση» των πανεπιστημίων από κάθε ριζοσπαστική ιδεολογία και πρακτική. Χρόνια τώρα οι κάθε λογής «εκσυγχρονιστές», η ΝΔ, η άκρα δεξιά και όλα τα επιτελεία που τους στηρίζουν κραυγάζουν για την κατάργηση αυτής της μεγάλης κοινωνικής κατάκτησης. Σήμερα ειδικά, που στην κοινωνία σωρεύονται «εκρηκτικά υλικά» από την ανεργία, τη φτώχεια και τον εργασιακό μεσαίωνα, φοβούνται ότι το μαχόμενο φοιτητικό και πανεπιστημιακό κίνημα μπορεί να πυροδοτήσει ευρύτερες εκρήξεις λαϊκής οργής. Γιʼ αυτό και σπεύδουν να καταργήσουν μια από τις σημαντικότερες κατακτήσεις της μεταπολίτευσης.

Ο νόμος αυτός έχει ήδη απέναντί του τη συντριπτική πλειονότητα της πανεπιστημιακής κοινότητας. Στο χέρι μας είναι να έχει απέναντί του και τη μεγάλη πλειονότητα της κοινωνίας: τους γονείς που σύντομα θα κληθούν να πληρώσουν δίδακτρα όχι μόνο για τις μεταπτυχιακές αλλά και για τις προπτυχιακές σπουδές, τους νέους που θα παραδίδονται στη βαρβαρότητα της αγοράς εργασίας με ατομικούς φακέλους προσόντων και όχι πτυχία, στα κινήματα που θα δουν τα πανεπιστήμια από χώρους ζύμωσης, κριτικής σκέψης και συλλογικής δράσης να γίνονται πεδία ασκήσεων των δυνάμεων καταστολής και παραρτήματα εταιρειών.

Απέναντι σε αυτή την πολιτική, ένας μόνο δρόμος υπάρχει: η κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, η συλλογική πάλη και αντίσταση για να ανατραπεί αυτός ο νόμος και μαζί κι η κυβέρνηση της εξαθλίωσης και της υποταγής στην Τρόικα. Οι αποφάσεις συγκλήτων και άλλων πανεπιστημιακών οργάνων κατά του νόμου και οι δεσμεύσεις ενάντια στην εφαρμογή του πρέπει να στηριχθούν από όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας. Κάθε απόπειρα εφαρμογής ή στήριξης αποτελεί μορφή ακαδημαϊκού δοσιλογισμού. Όμως, μόνο η ανάπτυξη του πανεπιστημιακού κινήματος με πρωτοπόρα τη δράση του φοιτητικού κινήματος, με στόχο την αντίσταση στην εφαρμογή και την οριστική ανατροπή του νόμου, μπορεί να δώσει προοπτική νίκης.

Το προεδρείο της ΠΟΣΔΕΠ, εκφράζοντας σταθερά την κυβερνητική πολιτική μέσα στα πανεπιστήμια, δήλωσε ικανοποιημένο από το νέο νόμο «επειδή υιοθετήθηκαν οι προτάσεις του»! Επιλογή τους είναι η εφαρμογή του ψηφισμένου νόμου και η συμμετοχή στα όργανα κατάλυσης της ανώτατης εκπαίδευσης. Αυτή είναι η κατάντια του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Αγνοούν την πληθώρα αποφάσεων συγκλήτων και άλλων οργάνων. Δεν εκφράζουν τον κλάδο, και δεν δικαιούνται να τον εκπροσωπούν, ούτε φυσικά να τον δυσφημούν. Γιʼ αυτό πρέπει να παραιτηθούν!

Ο αγώνας πρέπει να περάσει στα χέρια των αγωνιζόμενων κομματιών της πανεπιστημιακής κοινότητας. Τα πρώτα μηνύματα από τις φοιτητικές συνελεύσεις και κινητοποιήσεις δείχνουν ότι θα έχουμε μεγάλες κινητοποιήσεις. Να προχωρήσουμε τώρα σε συνελεύσεις όλων των συλλόγων ΔΕΠ και να πάρουμε αποφάσεις για απεργιακό αγώνα διαρκείας, απαιτώντας την κατάργηση του νόμου, σε συντονισμό από τα κάτω με τους φοιτητές, που ήδη ξεκινούν καταλήψεις, με τους εργαζομένους, με τους άλλους εκπαιδευτικούς. Να κάνουμε εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της εκπαιδευτικής κοινότητας και της αγωνιζόμενης κοινωνίας, για να γίνει η μάχη για το δημόσιο πανεπιστήμιο υπόθεση όλης της κοινωνίας. Να πάμε στα σχολεία και τις πλατείες, στα συνδικάτα και τους χώρους δουλειάς. Να καλέσουμε, με εκδηλώσεις και πολύμορφες παρεμβάσεις, την κοινωνία και τα κινήματα μέσα στα πανεπιστήμια. Κλείνουμε τα πανεπιστήμια στις δυνάμεις της αγοράς – τα ανοίγουμε στην κοινωνία, στις ανάγκες της και τους αγώνες της.

Να συναντηθούμε στις 3 Σεπτέμβρη με την αγωνιζόμενη κοινωνία στις συνελεύσεις των πλατειών, να στηρίξουμε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 8 Σεπτέμβρη και στις διαδηλώσεις στην ΔΕΘ στις 10 Σεπτεμβρίου.

Σε κάθε περίπτωση μπροστά μας έχουμε μια από τις μεγαλύτερες μάχες που κλήθηκε ποτέ να δώσει το πανεπιστημιακό κίνημα. Το διακύβευμα δεν αφορά τα στενά συμφέροντα της μίας ή της άλλης κατηγορίας, αλλά τη δημόσια δωρεάν ανώτατη παιδεία ως κοινωνικό αγαθό καθώς και θεμελιώδεις δημοκρατικές κατακτήσεις. Οι αντίπαλοι μας είναι ισχυροί και συσπειρωμένοι. Όμως ποτέ άλλοτε δεν ήταν και τόσο οργισμένη η κοινωνία. Με επίγνωση της ευθύνης που έχουμε απέναντι στις φοιτήτριες και τους φοιτητές μας αλλά και την κοινωνία συνολικά, με εμπιστοσύνη στην ικανότητα της συλλογικής πάλης να ανατρέπει συσχετισμούς, με αποφασιστικότητα, αλληλεγγύη και συναδελφικότητα ας δώσουμε τη μάχη με όλες μας τις δυνάμεις. Για να καταργήσουμε το νέο νόμο, να συντονίσουμε το βηματισμό μας με το κίνημα των εργαζομένων, με σκοπό να ανατραπεί συνολικά η αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική και η κυβέρνηση που την επιβάλλει.

Οι φοιτητές ψηφίζουν καταλήψεις!Τώρα είναι η ώρα των φοιτητών. Και οι φοιτητές ψηφίζουν καταλήψεις για την ανατροπή του νόμου μετάλλαξης του Πανεπιστημίου σε Ανώνυμη Εταιρεία. Ακόμη δεν βγήκε ο Αύγουστος και τα αμφιθέατρα γέμισαν από φοιτητές. Δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ άλλοτε. Γενικές Συνελεύσεις, και μάλιστα μεγάλης μαζικότητας, τέτοια εποχή. Οι φοιτητές ανατρέπουν και πάλι τα δεδομένα.

Οι Γενικές Συνελεύσεις που πραγματοιήθηκαν χθες, μία απόφαση έβγαλαν: Κατάληψη. Όπως δείχνουν τα πράγματα, μέχρι το τέλος της εβδομάδας, όταν θα έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος των Γενικών Συνελεύσεων, τα περισσότερα ιδρύματα θα τελούν υπό κατάληψη. Ήδη, μετά το Πάντειο, την Αρχιτεκτονική Θεσσαλονίκης και το Πολυτεχνείο Κρήτης, χθες αποφασίστηκαν εβδομαδιαίες καταλήψεις και στις 9 σχολές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στις 16 από τις 21 σχολές του Παντεπιστημίου Πατρών, στο Μαθηματικό, το Βιολογικό και το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και στους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς, τους Φυσικούς και τους Πολιτικούς Μηχανικούς του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Καμία από τις μαζικές Γενικές Συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες δεν έλαβε διαφορετική απόφαση. Αυτή τη φορά δεν υπάρχει αντι-κατάληψη μπλοκ. Η συνεχής επίκληση των διατάξεων του νέου νόμου ότι, αν συνεχιστούν οι καταλήψεις θα χαθεί το εξάμηνο, δεν τρομάζουν τους φοιτητές, που μάλιστα με την έναρξη του Σεπτέμβρη, αύριο, κάνουν και την πρώτη τους εμφάνιση στους δρόμους. Σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και σε άλλες πόλεις θα πραγματοποιηθούν τα πρώτα συλλαλητήρια κατά του νόμου που ψήφισαν η κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της.

Σε αγωνιστική κατεύθυνση πορεύονται και οι υπόλοιπες συνιστώσες της πανεπιστημιακής κοινότητας. Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εκφράζει την αντίθεσή της στον νόμο και, αφού συντάσσεται με τα άλλα ιδρύματα σε ό,τι αφορά την υπεράσπιση του Συντάγματος, προχωρά ένα βήμα παραπέρα: Εξουσιοδοτεί το πρυτανικό συμβούλιο να προβεί, σε συνεργασία με τα άλλα ΑΕΙ της χώρας, σε έλεγχο συνταγματικότητας συγκεκριμένων διατάξεων του νόμου και σε κάθε άλλη νόμιμη ενέργεια.

Καταπέλτης και η πρώτη απόφαση του Σύλλογου Διδασκόντων του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στην απόφαση τονίζεται ότι ο νέος νόμος δεν μπορεί και δεν πρέπει να εφαρμοστεί διότι δεν εκφράζει ούτε την πανεπιστημιακή κοινότητα ούτε την κοινωνία. Επιβλήθηκε με «συνοπτικές» διαδικασίες και τη συμφωνία της μείζονος αντιπολίτευσης διότι αντικατοπτρίζει την πρόσδεση των κομμάτων της εξουσίας σε συμφέροντα που προωθούν ένα διαφορετικό πανεπιστήμιο με καθαρά επιχειρηματικά χαρακτηριστικά, όπου το «προϊόν» που θα διατίθεται θα έχει άμεσο αγοραίο αντίκρισμα. Στο πλαίσιο αυτό ο Σύλλογος Διδασκόντων καλεί τα εκλεγμένα όργανα διοίκησης του Πανεπιστημίου να εξασφαλίσουν την συνέχιση της λειτουργίας τους, τη μη συγκρότηση των «νέων οργάνων» του νέου νόμου και τη μη μετάβαση στο «νέο» πανεπιστήμιο. Καλεί όλους τους διδάσκοντες να μη συμμετάσχουν σε καμιά από τις διαδοχικές διαδικασίες για τη συγκρότηση των νέων οργάνων.

Το Δίκτυο Πανεπιστημιακών καλεί τους συλλόγους διδασκόντων να αποφασίσουν απεργιακό αγώνα διαρκείας και θέτει θέμα παραίτησης του προεδρείου της ΠΟΣΔΕΠ τονίζοντας ότι επιλογή του είναι η εφαρμογή του νόμου και η συμμετοχή στα όργανα κατάλυσης της ανώτατης εκπαίδευσης. 'Οπως επισημαίνεται, σε σχετική ανακοίνωση, αγνοούν την πληθώρα αποφάσεων συγκλήτων και άλλων οργάνων. Δεν εκφράζουν τον κλάδο και δεν δικαιούνται να τον εκπροσωπούν, ούτε φυσικά να τον δυσφημούν. Γι' αυτό πρέπει να παραιτηθούν!

Απαντώντας στην επίθεση της Α. Διαμαντοπούλου κατά του ΣΥΝ, το Τμήμα Παιδείας τονίζει ότι η κυβέρνηση και οι επιτελείς της, που ψεύδονται από την πρώτη ημέρα που ανέλαβαν τη διακυβέρνηση της χώρας, θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί όταν τολμούν να εγκαλούν για ψευδείς δηλώσεις την αριστερά και τον Συνασπισμό. Αλλά η ώρα της κρίσης θα έρθει πολύ σύντομα και η κρίση του ελληνικού λαού γι' αυτούς θα είναι αμείλικτη.

Το Τμήμα Παιδείας του Συνασπισμού τονίζει πως η κ. Διαμαντοπούλου και οι επιτελείς της ελπίζουν ότι οι φοιτητές δεν θα θυμούνται τους ψευδείς ισχυρισμούς του υπουργείου Παιδείας όταν θα κληθούν, μετά από τρία χρόνια, να καταβάλουν δίδακτρα ολοκληρώνοντας τον υποβιβασμένο πρώτο κύκλο σπουδών και θα υποχρεωθούν να συνεχίσουν στον δεύτερο κύκλο, που θα ονομάζεται μεταπτυχιακό και διά νόμου θα έχει δίδακτρα. Όσον αφορά τα συγγράμματα, ας ρωτήσει ακόμη και τους φετινούς φοιτητές αν είχαν δωρεάν συγγράμματα. Θα ήταν πολύ χρήσιμο.

Πηγή: "Αυγή"

Συνέντευξη με τον Ακαδημαϊκό Καθηγητή κ. Βασίλειο Μαρκεζίνη σχετικά με την οικονομική, πολιτική, και εξωτερική κρίση που αντιμετωπίζει η Χώρα μας.


Αν, αντί συνενεντεύξεως, σας είχαμε ζητήσει άρθρο, τι τίτλο θα διαλέγατε για να εκφράσετε την κεντρική ιδέα που περιέχουν τα όσα θα μας πείτε;

            Ασφαλώς την φράση από την Κόλαση του Δάντη  «Εγώ ειμί η άγουσα εις την αλγούσαν πόλιν» που καταλήγει με την πασίγνωστη και ανατριχιαστική φράση: «Άφετε πάσαν ελπίδα όλοι εσείς οι εισερχόμενοι» [στην Κόλαση].

Δηλαδή, σκοπίμως χρωματίζετε από την αρχή με μελανά χρώματα το περιεχόμενο της συνεντεύξεως και, φαντάζομαι, το μέλλον της Χώρας μας όπως το βλέπετε. Δύο ερωτήματα λοιπόν: Πρώτον, εδώ, το «εγώ» στη φράση του Δάντη πού αναφέρεται; Δεύτερον, γιατί τέτοια μελαγχολία;

Το «εγώ» αναφέρεται πρωτίστως στην κυβέρνηση αλλά και στην υποτακτική μερίδα των ΜΜΕ που με απίστευτη συνέπεια αλλά και – κατά την άποψη μερικών - ασύλληπτη ιδιοτέλεια μετέτρεψαν το μισο-κατεστραμμένο κράτος, που κληρονόμησαν, σε πλήρες ερείπιο, γεμάτο από ψυχολογικά ημιθανείς πολίτες χάρη στην από κοινού παραπληροφόρηση που μαζί – κυβέρνηση και ΜΜΕ – εγκληματικά ενορχήστρωσαν για να καλύψουν την κυβερνητική ασυνεννοησία, την έλλειψη σχεδίου, και την μικροπολιτική νοοτροπία με την οποίαν μας κυβέρνησαν τα τελευταία δυο χρόνια.

Η «καταστροφή» στην οποία αναφέρεσθε έχει κυρίως να κάνει με την οικονομία ή και με άλλες πτυχές του δημοσίου βίου;...

MATRIX - Το κρυφό μήνυμα (The message)

Οι Μιλιταριστές Πανηγυρίζουν για την αύξηση της θητείας.Δε θα τους κάνουμε την χάρη!

 

Χαρές και πανηγύρια για ολόκληρο το μαύρο, φιλοπόλεμο μπλοκ, για όλους αυτούς που ζουν και υπάρχουν για τον πόλεμο, για ολόκληρο το άθλιο σύστημα πολεμικών περιοδικών-μισθοδοτούμενων δημοσιογράφων από εμπόρους όπλων-τους αντιπροσώπους πολεμικών βιομηχανιών και τους Έλληνες και ξένους βιομήχανους του ολέθρου, για τον σκοτεινό κόσμο της Διαφθοράς, της Μίζας και της Διαπλοκής.
Όπως μας πληροφορεί σχετικό άρθρο του πολεμικού περιοδικού ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, με τίτλοΟριστικό: 12-15 μήνες η θητεία - Σαφές μήνυμα προς "κάθε ενδιαφερόμενο"... «Kατ' ελάχιστον τρεις μήνες, με μέγιστο τους έξι μήνες θα είναι το χρονικό διάστημα που θα αυξηθεί η στρατιωτική θητεία και αυτό είναι οριστική απόφαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με τον Πάνο Μπεγλίτη να δείχνει εντυπωσιακή υπευθυνότητα και πάνω απ' όλα αποφασιστικότητα στο κρίσιμο αυτό θέμα. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν οσονούπω και ούτε και οι επερχόμενες εκλογές (αν τελικά γίνουν) θα εμποδίσουν να αποκατασταθεί το ιστορικό λάθος των Γ.Παπαντωνίου και Β.Μεϊμαράκη που προχώρησαν σε αφαίρεση σημαντικού αποθέματος ασφάλειας από την χώρα, μειώνοντας την θητεία από τους 15 στους 12 και μετά στους 9 μήνες στον Στρατό Ξηράς, χωρίς καμία προετοιμασία. Η Ν.Δ. συμφωνεί απόλυτα και στηρίζει τον υπουργό και αν γίνουν εκλογές και κερδίσει η νυν αξιωματική αντιπολίτευση και πάλι θα αυξήσει την θητεία. Το θέμα είναι καθαρά εθνικής ασφάλειας. Εκτός αυτού είναι και το ψυχολογικό μέρος: Η αύξηση της θητείας στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στο εξωτερικό προς πάσα κατεύθυνση: Μπορεί να χρεοκοπήσαμε οικονομικά, αλλά γεωστρατηγικά ούτε παραδιδόμαστε, ούτε θα μας πάρουν κάτι χωρίς να χρειαστεί να πολεμήσουν. Αυτό είναι και το σημαντικότερο εκτιμούμε: Το μήνυμα ισχυρής βούλησης να υπερασπιστούμε κεκτημένα αυτές τις δύσκολες στιγμές».

Από τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην αύξηση της θητείας στο 12μηνο άμεσα, είτε στην Σειρά Νοεμβρίου 2011, είτε στην Πρώτη Σειρά Κατάταξης 2012 και σπέρνει φήμες αύξησης μέχρι τους 14-15 μήνες ώστε να φανεί πιο διαλλακτική με την τελική αύξηση κατά τρείς (3) μήνες. Στην ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ενάντια στην νεολαία και τους εργαζόμενους φαίνεται να βρίσκει για μια ακόμη φορά (μετά και την ψήφιση των μνημονίων, των αντεργατικών νόμων και του εκπαιδευτικού εκτρώματος) την στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ. Τα ΜΜΕ φυσικά των εθνικών εργολάβων-εφοπλιστών-εμπόρων όπλων είναι μαζί της!

Η πρόφαση περί κενών στην επάνδρωση των μονάδων της παραμεθορίου καταρρέει. Καταρχήν πως υπολογίζεται η δύναμη του Στρατού Ξηράς; Στους 93.000 ή στους 103.000 που αυθαίρετα εκτίναξε το σχέδιο αναδιάρθρωσης του πρώην Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Δ.Γράψα, που φυσικά ποτέ δεν εφαρμόστηκε! Και το λέμε αυτό γιατί έτσι απογειώνονται τα κενά σε 20000. Από την άλλη μεριά αναπάντητο παραμένει το εξής:
Γιατί η κυβέρνηση στέλνει 6000 στρατιώτες, ένα ολόκληρο εξάμηνο στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις ως υπηρέτες των αξιωματικών, Αποσπώντας τους από τις μονάδες της παραμεθορίου;
Γιατί διατηρεί 4000 στρατό εκτός συνόρων από τα Βαλκάνια και την Κύπρο, μέχρι την Αφρική και το Αφγανιστάν, στο πλαίσιο των βάρβαρων ιμπεριαλιστικών αποστολών των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ;
Γιατί δεν κλείνει τα εκατοντάδες άχρηστα στρατόπεδα που διατηρούνται μόνο για να συντηρείται το άθλιο πελατειακό σύστημα των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και να υπάρχουν θέσεις διοίκησης για την συντήρηση της τεράστιας μάζας επίσης περιττών υψηλόβαθμων αξιωματικών;
Εκτός από τις υποσχέσεις περιορισμού των μονάδων, που δίνονται και ξαναδίνονται, τα απόρρητα σχέδια αναδιάρθρωσης του Στρατού που φυσικά διαρρέουν στα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια των φίλα προσκείμενων εργολάβων-εκδοτών-καναλαρχών, για να δημιουργούν εντυπώσεις και να φτιάχνουν το προφίλ του Π.Μπεγλίτη, στην πραγματικότητα οι Ευ.Βενιζέλος και Π.Μπεγλίτης άνοιξαν ένα ακόμα ΚΕΝ Πυροβολικού στην εκλογική περιφέρεια του Βενιζέλου και μετονόμασαν το ΚΕΥΓ της Άρτας, που είχαν υποσχεθεί να κλείσουν, σε ΚΕΝ!

Μετά το ψέμα για την επάνδρωση των μονάδων μίλησαν για τις πιέσεις της τρόικας που επιβάλλει τη μη πρόσληψη ΕΠ.ΟΠ. Να τους θυμίσουμε ότι η Τρόικα δεν υπήρχε το 2008-9 όταν ο Β.Μεϊμαράκης, τότε ΥΠΕΘΑ στην κυβέρνηση ΝΔ μείωσε τη θητεία στους (9) μήνες και υποσχέθηκε προσλήψεις 10000 ΕΠ.ΟΠ. Να τους θυμίσουμε ότι ήταν οι ίδιοι επιτελικοί αξιωματικοί, τα πολεμικά περιοδικά και τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια των εμπόρων όπλων που εναντιώθηκαν στην μείωση της θητείας, απαίτησαν Περιορισμό και αντικατάσταση των ΕΠ.ΟΠ. για να μειωθούν τα λειτουργικά έξοδα και να εξοικονομηθούν χρήματα για την πραγματοποίηση αγορών όπλων!

Άρα, η κυβέρνηση υλοποιεί αυτές τις δεσμεύσεις απέναντι στους Έλληνες και Ξένους βιομήχανους και εμπόρους όπλων καθώς το επόμενο διάστημα πρέπει να αγοράσει όπλα αξίας 25 δις ευρώ: νέο πολεμικό αεροσκάφος, όχημα μεταφοράς προσωπικού, φρεγάτες κλπ.

Οι φαντάροι λοιπόν ως δωρεάν εργατικό δυναμικό θα αντικαταστήσουν τους ΕΠ.ΟΠ. και «οι εθνικοί κίνδυνοι» θα δικαιολογήσουν τους τεράστιους εξοπλισμούς;

Για αυτό τώρα μιλούν ξανά για εθνικούς κινδύνους!

Ας δώσουμε ξανά το λόγο στους μιλιταριστές της ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ:

«Και είναι ιδιαίτερα ευχάριστο το ότι ο Π.Μπεγλίτης δείχνει το θάρρος που δεν είχαν άλλοι "πρωτοκλασάτοι" υπουργοί Άμυνας και γνωρίζει τι λέει και τι θέλει. Μάλιστα μιλώντας στη "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" ο υπουργός απαντώντας στην ερώτηση "Γιατί θα προχωρήσει στην αύξηση της θητείας ενώ όλες οι χώρες του κόσμου τη μειώνουν ή τη καταργούν" απαντά με σοβαρότητα και υπευθυνότητα: "Προφανώς οι χώρες της Ευρώπης στις οποίες αναφέρεστε δεν αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις και τις απειλές που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Η ιστορία και η γεωγραφία πρέπει να συνεχίσουν να μας διδάσκουν. Η εθνική ασφάλεια της Ελλάδας είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να αφεθεί η διαχείρισή της σε "φιλελευθεριάζουσες" αντιλήψεις"».

Αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατόν από τη μια μεριά ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου και το υπουργείο Εξωτερικών να ασκεί Μυστική Διπλωματία από το λαό μας και να συνδιαλέγεται με το τουρκικό κατεστημένο για το καθεστώς του Αιγαίου, την συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων ενέργειας και τις ΑΟΖ, και από την άλλη μεριά ο ΥΠΕΘΑ Π.Μπεγλίτης να βγαίνει εθνικιστικά!

Πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κινηθεί στην κατεύθυνση του πολεμικού παροξυσμού και της εθνοκαπηλείας προκειμένου να αποπροσανατολίσει από τα καυτά κοινωνικά προβλήματα. ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ σε πλήρη συνεννόηση θα απαιτήσουν «εθνική ενότητα», θα απαγορέψουν την κοινωνική αμφισβήτηση του εργασιακού και κοινωνικού μεσαίωνα, που από κοινού με την Ε.Ε.-ΔΝΤ επιβάλλουν.

Στο πλαίσιο αυτό ο ΥΠΕΘΑ επιδιώκει να εκμεταλλευτεί το εθνικιστικό κλίμα, που πρωταγωνιστικά δημιουργεί, ώστε να προωθήσει την αντιδραστική αναδιάρθρωση των Ενόπλων Δυνάμεων στην προοπτική δημιουργίας του Ισραήλ των Βαλκανίων! Σημαντικοί κρίκοι της νέας αναδιάρθρωσης η αύξηση της στρατιωτικής θητείας, το κόψιμο των αναβολών και η Στράτευση αμέσως μετά το σχολείο, η εργασιακή εκμετάλλευση των φαντάρων, η επίτευξη πολεμικής ετοιμότητας των εφέδρων, αλλάζοντας το καθεστώς εκπαίδευσης τους.

Το ελληνικό αστικό κατεστημένο θέλει επίσης να εκμεταλλευτεί το σημαντικό ρόλο που έπαιξε στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη και την στρατηγική συμμαχία του με το κράτος Τρομοκράτη-Ισραήλ προκειμένου να ενισχύσει τη θέση του σε Αιγαίο-Κύπρο, να διεκδικήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο από τις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες (ΑΟΖ) και των κοιτασμάτων ενέργειας έναντι στην Τουρκία. Ο ανταγωνισμός επομένως για αυτά τα σιχαμένα συμφέροντα τρέφει την εθνοκαπηλείας, απειλεί με θερμά επεισόδια και πολεμική εμπλοκή, απαιτεί την μετατροπή της νεολαίας και των εργαζόμενων σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρος, σε κρέας για τα κανόνια τους.

Βλέπεις στον σύγχρονο Κοινοβουλευτικό Ολοκληρωτισμό το αστικό σύστημα εξουσίας και τα κόμματα αυτού ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ επιφυλάσσουν ρόλο Δούλου στον Εργασιακό και Κοινωνικό Μεσαίωνα, απαιτώντας θυσίες στο όνομα των εθνικών κινδύνων και εθνική ενότητα, δηλαδή να εξυπηρετείς χωρίς καμιά αντίρρηση τα κερδοφόρα για τον κόσμο του πλούτου σχέδια, και να αποφασίσουν να Σκοτώνεις και να Σκοτώνεσαι για τα συμφέροντα τους.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ-ΕΜΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕΡΟΣ!

Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΣΤΑ 18 ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437   diktiospartakos.blogspot.com