Καμμένος: Ο Σαμαράς διαγωνίζεται με το "Ποτάμι"...


Για κατάντια κάνει λόγο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ,  Πάνος Καμμένος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Σαμαρά.

"Οι δηλώσεις Σαμαρά δείχνουν...
ξεκάθαρα πλέον ότι ο πολιτικός του ρόλος είναι να διαγωνίζεται με το Ποτάμι για το ποιος θα είναι η καλύτερη ορτινάτζα του όλου ΠΑΣΟΚ που θα το προστατεύει από μνημόνια και εισαγγελείς. Κατάντια", επισημαίνει ο  Καμμένος...

ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ Η ΚΡΙΤΙΚΉ


Αρθρο του
 Γιώργος Κασιμάτης, Ομότιμος Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου 
Γιώργος Κατρούγκαλος, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, αν. υπουργός 


Όπως έχουμε υποστηρίξει επανειλημμένα και οι δύο (βλ. ήδη Γ. Κασιμάτη, Το απάνθρωπο καθεστώς δανεισμού της Ελλάδας, Α. Λιβάνης, Αθήνα, 2015), οι Δανειακές Συμβάσεις και τα Μνημόνια παραβιάζουν με βασικούς τους όρους σε βάρος της χώρας μας θεμελιώδεις αρχές του Συντάγματος, καθώς και της ευρωπαϊκής και της διεθνούς νομιμότητας. Ειδικότερα, οι Συμβάσεις Δανεισμού και τα μνημόνια πλήττουν την εθνική κυριαρχία, την ύπαρξη, δηλαδή, της Ελληνικής Δημοκρατίας, τα αγαθά της πολιτισμικής της κληρονομιάς και της ιστορίας της, προσβάλλουν θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη, κυρίως δικαιώματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων, καθώς και αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης, του κοινωνικού κράτους δικαίου και της αναλογικότητας, παραβιάζουν όλες τις βασικές ανάγκες αξιοπρεπούς διαβίωσης και ανάπτυξης της προσωπικότητας του ανθρώπου, επιπλέον δε παραβιάζουν, με την παράκαμψη της Βουλής των Ελλήνων, τη δημοκρατική και την αντιπροσωπευτική αρχή. 

Συγκεκριμένα, είναι φανερό ότι με τους όρους που περιλαμβάνουν την παραίτηση από τις ενστάσεις προστασίας της εθνικής κυριαρχίας και κάθε άλλου υπέρτερου αγαθού της χώρας, την καθολική δέσμευση της δημόσιας περιουσίας και της οικονομικής πολιτικής της, την εξευτελιστική υποχρέωση συνεχούς, σε κάθε στάδιο εκτέλεσης των συμβάσεων, υπογραφής γνωμοδότησης από απλούς νομικούς συμβούλους του κράτους που βεβαιώνει τη νομιμότητα των Συμφωνιών και την πολλαπλή παραβίαση της συμβατικής ισότητας σε βάρος της Ελλάδας, με όλα αυτά προσβάλλουν τα υπέρτερα αγαθά και της υπόστασης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της αξίας και αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού. 

Για τη σωστή κατανόηση των συζητήσεων που διεξάγει σήμερα η κυβέρνηση με τους δανειστές της, πρέπει να είναι σαφές ότι: πρώτον, οι εν λόγω συζητήσεις ανήκουν στο στάδιο των διαπραγματεύσεων που δεν δεσμεύουν το περιεχόμενο της τελικής συμφωνίας, αν υπάρξει, και δεύτερον, ότι κάθε συζήτηση και συμφωνία γίνεται στη βάση της συνταγματικής, της ευρωπαϊκής και της διεθνούς νομιμότητας. Καμιά συζήτηση και καμιά συμφωνία δεν μπορεί να γίνει, ούτε, και αν γίνει, μπορεί να έχει κύρος και να δεσμεύει, αν παραβιάζει τις αρχές και τους κανόνες έστω και ενός από τα τρία αυτά επίπεδα νομιμότητας. 

Και οι δύο αυτές αρχές έχουν παγκόσμια ισχύ, ισχύ διεθνούς δικαίου, και δεν 2 μπορούν να αμφισβητηθούν ή να παραβιασθούν από κανένα μέρος των συζητήσεων. Οι λογικές συνέπειες που προκύπτουν από τις δύο αυτές αρχές είναι οι ακόλουθες: 

1) Οι συμφωνίες και η σύμβαση παράτασης της «δανειακής σύμβασης» και οι όποιες προτάσεις έχουν κατατεθεί για συζήτηση από την κυβέρνηση ανήκουν στο στάδιο των διαπραγματεύσεων και δεν δεσμεύουν το τελικό περιεχόμενο της συμφωνίας που, ενδεχομένως, θα υπάρξει στο τέλος της τετράμηνης παράτασης. Η σύμβαση παράτασης δεν αναγνωρίζει ούτε το περιεχόμενο της δανειακής σύμβασης ως βάση της υπό διαπραγμάτευση επόμενης σύμβασης, ούτε, φυσικά, τη νομιμότητα της παρατεινόμενης δανειακής σύμβασης –ούτε, άλλωστε, θα μπορούσε να αναγνωρίσει, όπως είπαμε, παράνομους όρους και νομικές ακυρότητες. Οι ασάφειες που παρατηρούν επικριτικά πολλοί ανήκουν στο διαπραγματευτικό λόγο. Η συμφωνία παράτασης είναι συμφωνία χρόνου, τρόπου και διαδικασίας διαπραγμάτευσης και μόνο μέσα στα πλαίσια της συνταγματικής και της διεθνούς νομιμότητας. Η κυβέρνηση θα κριθεί στο τέλος των διαπραγματεύσεων. 

2) Άμεση συνέπεια της παραπάνω διευκρίνισης είναι ότι η συμφωνία παράτασης της δανειακής σύμβασης, ως διαπραγματευτική πράξη, δεν είναι ανάγκη, ούτε πρέπει πολιτικά και συνταγματικά να εγκριθεί από την Βουλή. Μόνο ενημέρωση του αντιπροσωπευτικού σώματος, στο μέτρο που επιτρέπει η φύση των διαπραγματεύσεων, και κοινοβουλευτική έγκριση της διαδικασίας επιβάλλονται από τη δημοκρατική και την κοινοβουλευτική αρχή. Διαφορετικά, εάν υποβληθεί για κύρωση, θα πρέπει η Βουλή να μπει τώρα, κατά το στάδιο των διαπραγματεύσεων για νέα νόμιμη συμφωνία, στη συζήτηση του ζητήματος και να αποφασίσει σχετικά για το κύρος των δανειακών συμφωνιών, που στην ουσία θα σημαίνει την πλήρη άρση της σημερινής βάσης των διαπραγματεύσεων που ακολουθεί η κυβέρνηση. Αν τεθεί αυτό το ζήτημα στη Βουλή, η κυβέρνηση, φυσικά, θα αρνηθεί το κύρος των δανειακών συμφωνιών. 

3) Η κατά το τέλος των τετράμηνων διαπραγματεύσεων οποιαδήποτε ενδεχόμενη συμφωνία θα πρέπει να είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα, με τις Συνθήκες της ΕΕ και με το διεθνές δίκαιο, που αποτελούν και εσωτερικό δίκαιο της Ελλάδας. Εάν παραβιάζει τις αρχές και τους κανόνες αυτούς 3 νομιμότητας (την αρχή προστασία της εθνικής κυριαρχίας, των δικαιωμάτων του ανθρώπου και της δημοκρατικής νομιμότητας) –και αν ακόμη κυρωθεί από τη Βουλή- θα είναι άκυρη και δε θα δεσμεύει την Ελλάδα –ούτε τις επόμενες κυβερνήσεις. Η αρχή του διεθνούς δικαίου “pacta sund servanda” («οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται») εννοεί τις κατά το διεθνές δίκαιο νόμιμες συμφωνίες. 

4) Εάν κατά το τέλος του τετραμήνου οι δανειστές δεν συμφωνήσουν σε μια νόμιμη σύμβαση, σύμφωνα με τα παραπάνω, δεν απομένει πια παρά να τεθεί το ζήτημα κύρους των συμφωνιών και νομιμότητας του χρέους της Ελλάδας. (Η ακυρότητα των συμφωνιών και η ανάγκη ρύθμισης του χρέους στη βάση της συνταγματικής νομιμότητα και της νομιμότητας των συνθηκών της ΕΕ και του διεθνούς δικαίου θα είναι καλύτερο να τεθούν τώρα και στη Βουλή και στους δανειστές). 

5) Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, η μη καταβολή της δανειακής δόσης προς την Ελλάδα στο τέλος του τετραμήνου για οποιοδήποτε λόγο διαπραγματευτικό και ιδίως για λόγους αμφισβήτησης του κύρους των συμφωνιών, δεν θα είναι νόμιμη, γιατί θα αποτελεί άσκηση οικονομικής βίας, εάν ληφθούν υπόψη οι άμεσες ανάγκες της χώρας και του ελληνικού λαού και η αρχή της διεθνούς αλληλεγγύης και των Συνθηκών της ΕΕ. 

6) Ας επιτραπεί στον πρώτο από εμάς, που δεν είναι μέλος της κυβέρνησης και δεν έχει τις εκείθεν απορρέουσες δεσμεύσεις, η διατύπωση των παρακάτω καταληκτικών σκέψεων: Παρατηρείται τελευταία μια πολύπλευρη κριτική των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης, η οποία έχει σαφή τα στοιχεία της ενορχήστρωσης, άρα και της διεύθυνσης και κατεύθυνσης. Φαίνεται σαφώς να αποβλέπει στη διάσπαση της παλλαϊκής αντιμνημονιακής βάσης στις διαπραγματεύσεις. Η αντιπολίτευση αυτού του είδους που γίνεται κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων της χώρας δεν είναι σύμφωνη με το πολιτικό ήθος. Γι’ αυτό δεν πρέπει να παρασυρθούν άδολοι πολίτες. Θα πρέπει να περιμένουν, όταν πραγματικά θα πρέπει να κριθεί η κυβέρνηση. Ο λαός θα έχει τον τελικό λόγο και την τελική κρίση.

Γιαούρτωσαν τον iefimerida.gr Χρήστο ΡάπτηΓνωστό για την θερμή υποστήριξη του μνημονίου, της ΠΑΣΟΚΟΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και της στενής του σχέσης με τον αντρίκο παπανδρέου.
Να πω οτι δεν του άξιζε;;; Ψέματα θα ναι.

Α.Τσίπρας: "Μας είχαν στήσει παγίδα με στόχο τη χρηματοπιστωτική ασφυξία - Η ΕΕ θέλει την ανατροπή της κυβέρνησης"

Αποτέλεσμα εικόνας για tsipras "ΘΑ ΔΙΑΨΕΥΣΤΟΥΝ ΟΣΟΙ ΠΟΝΤΑΡΟΥΝ ΣΕ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ 
Ευθέως αποκάλυψε σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας και της κυβέρνησής του ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στον Κεραμεικό λέγοντας χαρακτηριστικά "Μας είχαν στήσει «παγίδα» με στόχο τη χρηματοπιστωτική ασφυξία - Δεν θα δραπετεύσουμε από τις δεσμεύσεις μας. Το σχέδιο των δανειστών ήταν και παραμένει να οδηγήσουν την κυβέρνηση μας σε φθορά, ανατροπή ή σε άνευ όρων παράδοση στις μνημονιακές επιτάγες"
Ο Α.Τσίπρας δεν προχώρησε σε καμια φιλοφρόνηση προς την ΕΕ και συνέχισε να αποκαύπτει το πραγματικό της πρόσωπο. Από τις δηλώσεις του αυτές πάντως καθίσταται σαφές ότι έχει στο μυαλό του και άλλες γεωπολιτικές λύσεις,και ότι την συμφωνία την βλέπει ως "γέφυρα"-"ανάσα" μέχρι να προετοιμαστεί η χώρα για παν ενδεχόμενο.....
Άλλωστε το είπε ξεκάθαρα "Θα διαψευστούν όσοι ποντάρουν σε τρίτο μνημόνιο τον Ιούνιο" και η Ρωσία ετοιμάζεται να ανοίξει την αγορά της ξανά στα ελληνικά προϊόντα και οχι μόνοιμάζεται .....

"ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ" Μόσχα: "Αιματηρή απόπειρα αποσταθεροποίησης της Ρωσίας η δολοφονία του Μ.Νεμτσόφ


 "Aιματηρή απόπειρα αποσταθεροποίησης κατά του Β.Πούτιν" ήταν η δολοφονία του Μπόρις Νεμτσόφ δήλωσε πριν από λίγο πηγή από το Κρεμλίνο στο defencent.gr.
"Πρόκειται για προβοκάτσια χειρίστου είδους οργανωμένη από τις ΗΠΑ" συνέχισε η ίδια πηγή "που ως στόχο έχει να εμφανίσει το Κρεμλίνο ως εμπλεκόμενο με μια δολοφονία που έγινε έξω από την πόρτα του!"
Φυσικά αυτό θα ήταν παγκόσμια πρωτοτυπία, ουδείς δεν επιδιώκει να στρέψει τους προβολείς επάνω του αν είναι να διοργανώσει κάτι το τόσο κακό, αφού αφού υπάρχουν πολύ πιο "ήσυχοι" τρόποι για να γίνουν τέτοιες ενέργειες.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το κύμα προπαγάνδας που έχει ξεκινήσει από τις ΗΠΑ τις τελευταίες μέρες προσπαθώντας να αποδώσουν στον Ρώσο Π΄ροεδρο Β.Πούτιν ιδιότητες που δεν έχει όπως ότι είναι "Αυτιστικός" (από μια "έρευνα" κυριολεκτικά για γέλια του Πενταγώνου), "υπναράς" (από μια άλλη εξίσου σούπερ-"αντικειμενική" έρευνα), "ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο" ("γνώμες" δήθεν "έγκριτων" ατόμων που δεν στηρίζονται σε κανένα στοιχείο απλά τα λέμε για να φτιάξουμε κλίμα), και το πρόσφατο, που στο CNN παρουσίασαν τον δολοφόνο της ISIL (που οι ίδιοι οι Αμερικανοί δημιούργησαν και εξόπλισαν για να σφάζουν Ελληνορθόδοξους, και Σιίτες στη μέση Ανατολή και για να καταστρέφουν τα μνημεία των Ασσυρίων) Τζιχάντι Τζον σαν τον Β.Πούτιν για αν τον συνδέσουν στο συλλογικό ασυνείδητο με την τρομοκρατία.....

Ο άξονας της Γης έχει μετατοπιστεί…Ο ουρανός έχει αλλάξει…Κοσμοϊστορικά γεγονότα έρχονται!

Ο άξονας περιστροφής της Γης έχει μετατοπιστεί σημαντικά.

 Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η εμφάνιση ακραίων καιρικών φαινομένων θα γίνει ολοένα και πιο συχνή. Οι σφοδρές χιονοπτώσεις που σημειώθηκαν πρόσφατα στις ΗΠΑ είναι μόνο η αρχή. Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι και τον Απρίλιο με πρωτοφανείς χιονοθύελλες.
 Ο ήλιος που ποτέ δεν φαινόταν βορειότερα από τον...
Τροπικό του Καρκίνου ή πιο νότια από τον Τροπικό του Αιγόκερω εμφανίζεται πλέον πολύ πιο μακριά ​​από αυτά τα σημεία.
 Οι Εσκιμώοι, οι οποίοι έχουν μάθει να επιβιώνουν στις πιο ακραίες συνθήκες, χωρίς τη βοήθεια της τεχνολογίας, προβλέπουν τον καιρό ερμηνεύοντας τα σημάδια της φύσης.
 Σε αντίθεση λοιπόν με τους επιστήμονες, οι γηραιότεροι ισχυρίζονται ότι για τις ακραίες συνθήκες, τους σεισμούς και τις ηφαιστειακές εκρήξεις που σημειώνονται τα τελευταία χρόνια σε όλο τον πλανήτη, δεν ευθύνεται η υπερθέρμανση αλλά η μετατόπιση της γης!
 Όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα στον πλανήτη είναι απλά το πρελούδιο των κοσμοϊστορικών γεγονότων που έρχονται…
Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο:....

Δραγασάκης: «Στις διαπραγματεύσεις που κάναμε μας οδηγούσαν σε εκβιασμό»...

Δραγασάκης: «Στις διαπραγματεύσεις που κάναμε μας οδηγούσαν σε εκβιασμό»Στα λεγόμενα του Αλέξη Τσίπρα περί σχεδίου των δανειστών για ανατροπή της κυβέρνησης, ή παράδοσης άνευ όρων στις μνημονιακές επιβολές, στάθηκε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, στην ομιλία του κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.
«Στις... διαπραγματεύσεις που κάναμε μας οδηγούσαν σε εκβιασμό. Ή υπογράφετε νέο μνημόνιο ή χρεοκοπείτε. Η μεταβατική συμφωνία είναι προωθητικός συμβιβασμός. Κερδίσαμε χρόνο. Δεν απεμπολούμε τους στρατηγικούς στόχους μας. Η μεγάλη διαπραγμάτευση είναι μπροστά μας. Το στοίχημα είναι να κυβερνήσουμε αποτελεσματικά και με δικαιοσύνη. Πρέπει να οργανώσουμε τη θωράκιση της χώρας για να μην υποκύπτουμε εύκολα σε εκβιασμούς. Να οργανώσουμε τη διαπραγμάτευση γιατί τα μεγάλα θέματα όπως η ρύθμιση του χρέους και το αναπτυξιακό μέλλον της χώρας είναι μπροστά». 

Ο κ. Δραγασάκης στάθηκε και στα μελλοντικά σχέδια για αποφυγή νέου μνημονίου, αλλά και στη λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ: «Απαιτείται συγκρότηση μιας μεγάλης πολιτικής και κοινωνικής συμμαχίας για να αποτρέψουμε την απειλή ενός νέου μνημονίου.......

ΠΑΕ Ολυμπιακός: "Παρανοϊκό ανθρωπάκι ο Γ.Αλαφούζος" - "Χοντραίνει" η κόντρα των "αιωνίων"


 

Σκληρή απάντηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός στον Γιάννη Αλαφούζο.
 
Περίπου μια ώρα μετά τη συνέντευξή Τύπου του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, οι «ερυθρόλευκοι» προανήγγειλαν την κατάθεση μήνυσης εναντίον του για όσα ανέφερε.
 
«Το παρανοϊκό ανθρωπάκι που είναι υπεύθυνο για τα προσχεδιασμένα έκτροπα και τις προσχεδιασμένες δολοφονικές απόπειρες στη Λεωφόρο, αντί να ζητήσει συγγνώμη μετέφερε απλώς τη γελοιότητα και τα ψέματα της Δίκης της Δευτέρας σε σαββατιάτικη εκπομπή», αναφέρει η θέση των Πειραιωτών.

Κλέβουν χίλιους, για να ταΐζουν δέκα οι απατεωνες νταβατζήδες…

https://olympiada.files.wordpress.com/2015/02/wpid-20150228092425.jpg

Ήρθε η ώρα της ενεργοποίησης του Βασικού Μετόχου....Ο λαός περιμένει και ελπίζει.


 https://olympiada.files.wordpress.com/2015/02/wpid-20150228092952.png


Μιας αναγκαιότητας όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη.
Ήρθε η ώρα της εφαρμογής ενός νόμου που πολεμήθηκε λυσσαλέα από τη διαπλοκή και σήμανε την αρχή του τέλους για τον Κ. Καραμανλή.
Ελάχιστοι ήταν αυτοί που στήριξαν τον τέως πρωθυπουργό και το νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Παυλόπουλο σε αυτό τον αγώνα.
Η διαπλοκή, βλέπετε, δεν έχει χρώμα, δεν έχει κόμμα.
Ρούφηξε στα γρανάζια της όλους όσοι θέλησαν να εξαρτηθούν από τη δύναμή της και επένδυσαν σ’ αυτή, απαξιώνοντας τη δημοκρατία που θέλει ο λαός να είναι κριτής και ρυθμιστής των αποφάσεων που αφορούν στη χώρα.
Αποσιωπήθηκε καθολικά η δικαίωση του νόμου στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.......

ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ «ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ» στο MEGA από τις τράπεζες, λίγο πριν πέσουν οι Σαμαροβενιζέλοι!


ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΕΡΑΥΝΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ!
Την ίδια στιγμή που έκαναν την τρομοκρατική, αντεθνική προπαγάνδα για «άδειες τράπεζες», γιόμιζαν το ταμείο του Mega με σκανδαλώδη μετάθεση πληρωμής της δόσης. Της δόσης του περιβόητου δανείου που πηραν απο την συμμορία Παπανδρέου, όταν «λεφτά δεν υπήρχαν»…
Διαβάστε και ΦΡΙΞΤΕ την ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ της Δημοκρατίας για να δειτε που πηγαίνουν τα λεφτά σας.
Η κυβέρνηση τι θα κάνει;

Στο 23,8% η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ!..


Μεγάλο προβάδισμα πρόθεσης ψήφου στον ΣΥΡΙΖΑ και σημαντική υπεροχή του Αλέξη Τσίπρα έναντι του Αντώνη Σαμαρά στην καταλληλότητα για Πρωθυπουργός καταγράφει δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά».

Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 42,1% έναντι της Νέας Δημοκρατίας που βρίσκεται στο 18,3%.

Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το Ποτάμι με 5,7% και ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 5,3%, ΚΚΕ με 4,1%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,8%, ΠΑΣΟΚ με 3%, Ένωση Κεντρώων με 2,5% , Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών 1,4% και ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,1%.
Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει ποσοστό 55%, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς έχει υποχωρήσει στο 13%!

Στην εκτίμηση ψήφου πάλι, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μπροστά με 47,6%, ενώ η ΝΔ έχει πέσει στο 20,7%. Ακολουθούν: Ποτάμι 6,4%, Χρυσή Αυγή 5,9%, ΚΚΕ 4,7%, ΑΝΕΛ 4,3%, ΠΑΣΟΚ 3,4%, Ένωση Κεντρώων 2,8%, ΚΙΔΗΣΟ 1,6%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,3 και άλλα κόμματα 1,3%...

Ο Κολλάτος ξαναχτυπά... Πανό απέναντι από τη Γερμανική Πρεσβεία (ΦΩΤΟ)...

Ο Κολλάτος ξαναχτυπά. Πανό απέναντι από τη Γερμανική Πρεσβεία - ΦΩΤΟΔιαμαρτυρία κατά της Γερμανίας έχει ξεκινήσει εδώ και μέρες ο γνωστός σκηνοθέτης, Δημήτρης Κολλάτος, έξω από το σπίτι του στο Κολωνάκι, μερικά μέτρα μακριά από τη γερμανική πρεσβεία. Όπως ...φαίνεται στη φωτογραφία που έστειλε στο enikos.gr συνεργάτης του κ. Κολλάτου, στο μπαλκόνι του σπιτιού του υπάρχει ένα πανό που δείχνει την Άνγκελα Μέρκελ και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ως ναζί και στο οποίο αναγράφονται συνθήματα για την καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα. 

Όπως είπε ο ίδιος στο enikos.gr, το πανό έχει προκαλέσει αντιδράσεις από τους εργαζόμενους στη γερμανική πρεσβεία με τους άνδρες ασφαλείας του κτιρίου να του ζητούν να κατεβάσει το πανό.


Δείτε τη φωτογραφία:
...........

Ο λαός τους γυρνά την πλάτη. Υπό βροχή χίλια περίπου άτομα στη συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα..

Υπό βροχή και παρουσία χιλίων περίπου ατόμων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα η
συγκέντρωση του ΚΚΕ στην πλατεία Συντάγματος.
Ομιλία απηύθυνε ο γ.γ. της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας...
 


Παπαδημούλης κατά ΚΚΕ για τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα...Για το μαγαζάκι τους ρε γαμώτο  "H Αριστερά όλου του πλανήτη,  συμπαραστέκεται στη νέα ελληνική κυβέρνηση. 

Tο πρώτο όμως...
αντικυβερνητικό συλλαλητήριο, γίνεται από το ΚΚΕ", γραφει στο Twitter, ο  ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, Δ. Παπαδημούλης, με αφορμή το  σημερινό συλλαλητήριο του ΚΚΕ, ενάντια στην επέκταση δανειακής σύμβασης και μνημονίου. 
Δειτε το "tweet":.....

Πέθανε ο σεισμολόγος Γ. Σταυρακάκης...

stavrakakis

Έφυγε την Παρασκευή από τη ζωή ο Γιώργος Σταυρακάκης, σεισμολόγος που διατέλεσε για χρόνια διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Ο Γ.Σταυρακάκης γεννήθηκε το 1954 και πήρε διδακτορικό στη Σεισμολογία από το Πανεπιστήμιο Αθηνών το 1986. Ξεκίνησε

την καριέρα του στον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας και συνέχισε ως ερευνητής στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Διατέλεσε διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών για οκτώ χρόνια μέχρι το 2008, και ήταν για πολλά χρόνια μέλος και πρόεδρος της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού κινδύνου του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας.
Ήταν μέλος πολλών επιστημονικών επιτροπών σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο με πλούσιο δημοσιευμένο επιστημονικό έργο.
Εξελέγη ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ το 2009 και ήταν ο πρώτος αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Άφησε πίσω του τη σύζυγό του και δύο παιδιά.
Όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί του Σαββάτου στο κοιμητήριο Μελισσίων

Der Spiegel: Το ελληνικό χρέος πρέπει να "κουρευτεί"... "δανείζουμε τους Έλληνες για να πάρουμε πίσω τα λεφτά που τους δανείσαμε προηγουμένως. Δεν έχει νόημα να συνεχίζεται αυτό".

Το ελληνικό χρέος πρέπει να κουρευτεί αναφέρει σε σημερινό άρθρο γνώμης το περιοδικό “Der Spiegel” στην ηλεκτρονική του έκδοση.

Σύμφωνα με...
το δημοσίευμα ένα κούρεμα θα ήταν η πιο ειλικρινής επιλογή και σημειώνει ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται φρέσκο χρήμα για κοινωνικές παροχές αλλά για να ξεπληρώσει το χρέος της. Σύμφωνα με τον αρθρογράφο του περιοδικού "δανείζουμε τους Έλληνες για να πάρουμε πίσω τα λεφτά που τους δανείσαμε προηγουμένως. Δεν έχει νόημα να συνεχίζεται αυτό".

Όπως τονίζεται, "μπορεί να είναι λάθος ο τρόπος που το εκφράζουν οι Έλληνες αλλά στον πυρήνα του προβλήματος έχουν δίκιο, η Ελλάδα χρειάζεται κούρεμα του χρέους, δεν μπορεί να σωθεί με νέα δάνεια".

Ωστόσο, εκτιμάται ότι.....

Τα πέντε πρώτα νομοσχέδια και προαναγγελία Εξεταστικής για το Μνημόνιο στο Υπουργικό Συμβούλιο..


Η προετοιμασία του κυβερνητικού έργου βρίσκεται στο επίκεντρο του υπουργικού συμβουλίου το οποίο συγκαλείται στις 7.30 το απόγευμα - η εισήγηση του πρωθυπουργού θα μεταδοθεί σε...
απευθείας τηλεοπτική κάλυψη.

Ο πρωθυπουργός θα εξαγγείλει τα πρώτα νομοσχέδια που θα προωθήσει η κυβέρνηση την ερχόμενη εβδομάδα, αρχής γενομένης από την Δευτέρα και στη συνέχεια θα ενημερώσει  τους υπουργούς, αναπληρωτές υπουργούς και υφυπουργούς για τον σχετικό σχεδιασμό της προώθησης του κυβερνητικούς έργου και τις λεπτομέρειες των νομοσχεδίων.

Πρόκειται για πέντε νομοσχέδια: για την ανθρωπιστική κρίση, για την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, για τις 100 δόσεις (ληξιπρόθεσμες οφειλές σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία), για την ΕΡΤ και την πάταξη της φοροδιαφυγής......

Προς εξαίρεση από το ρωσικό εμπάργκο φράουλες, πορτοκάλια και ροδάκινα...

Προς εξαίρεση από το ρωσικό εμπάργκο φράουλες, πορτοκάλια και ροδάκιναΕκτός των περιορισμών του ρωσικού εμπάργκο και εντός της ρωσικής αγοράς ενδέχεται να βρεθούν ξανά τα... ελληνικά ροδάκινα, φράουλες και πορτοκάλια, όπως προέκυψε από τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη μεταξύ του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτη Σγουρίδη και του εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Γεωργίας Αλεξέι Αλεξένκο για την εξαίρεσή τους από τον αποκλεισμό.
Συγκεκριμένα, έπειτα από αίτημα του έλληνα υπουργού, ο κ. Αλεξένκο δεσμεύτηκε να στείλει επιστολή στον ρώσο πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ, γνωμοδοτώντας υπέρ της εξαίρεσης των τριών ελληνικών προϊόντων από τον αποκλεισμό που η Ρωσία επέβαλε τον περασμένο Αύγουστο σε οπωροκηπευτικά προέλευσης κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ως αντίμετρο στις κοινοτικές κυρώσεις σε βάρος της χώρας.....

Ανάκληση αδειών στις Σκουριές... ΣΩΣΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣ

Στην ανάκληση της θεώρησης της Αρχιτεκτονικής και της Ηλεκτρομηχανολογικής Μελέτης της «Μονάδας Εμπλουτισμού Σκουριών» προχωρά το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης – Κινητικότητα αυτή την ώρα έξω από τα...μεταλλεία.

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Παναγιώτη Λαφαζάνη πρέπει να διενεργηθεί επανέλεγχος για το κατά πόσο οι υποβληθείσες μελέτες, πάνω στις οποίες βασίστηκε η θεώρηση, είναι σύμφωνες με τις κείμενες πολεοδομικές και περιβαλλοντικές διατάξεις.

«Ο επανέλεγχος αυτός κρίθηκε επιβεβλημένος, μετά από έγγραφες καταγγελίες φορέων και έχει ως στόχο να προασπίσει με όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό και ουσιαστικό τρόπο τη νομιμότητα και πρώτα από όλα το περιβάλλον και το δημόσιο συμφέρον», σημειώνεται στην απόφαση.

Η απόφαση προκάλεσε την άμεση αντίδραση των εκπροσώπων των εργαζομένων στα μεταλλεία οι οποίοι απέστειλαν επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με την οποία βάλουν κατά της απόφασης του Π. Λαφαζάνη, με προσωπικούς μάλιστα χαρακτηρισμούς.


Οι αντιδράσεις της Ελληνικός Χρυσός

Η εταιρεία "Ελληνικός Χρυσός" μετά την ανάκληση της άδειας δόμησης του εργοστασίου εμπλουτισμού στις Σκουριές από το ΥΠΑΠΕΝ προσφύγει στη δικαιοσύνη και ειδικότερα στο ΣτΕ.

Πιο συγκεκριμένα....

Η θυμωμένη Ελλάδα διαβάζει τα ψιλά γράμματα της συμφωνίας...Ο Latuff ξαναχτυπά με νέο σκίτσο...

View image on Twitter
Προσθήκη λεζάντας


Με νέο σκίτσο για την Ελλάδα επανέρχεται ο Αραβοβραζιλιάνος καρτουνίστας, Carlos Latuff.
Στο σκίτσο του πρωταγωνιστεί ο Αλέξης Τσίπρας, η θυμωμένη Ελλάδα και...
η Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Έλληνας πρωθυπουργός καταϊδρωμένος απέναντι από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που του κάνει σήμα ότι όλα βαίνουν καλώς, τη στιγμή που η Ελλάδα αρκετά θυμωμένη κρατά έναν μεγεθυντικό φακό και διαβάζει τα ψιλά γράμματα στη συμφωνία, ενώ κοιτά δολοφονικά τον Αλέξη Τσίπρα. Το σχόλιο που συνοδεύει το σκίτσο είναι ενδεικτικό: «Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει παραχωρήσεις για να φτάσει σε συμφωνία με το Eurogroup».  
Υπενθυμίζεται ότι στο προηγούμενο σκίτσο του ο Latuff αναπαριστούσε την εξαντλημένη Ελλάδα υποβασταζόμενη από τον Αλέξη Τσίπρα να παραδίδουν το κείμενο- άρνηση στη λιτότητα.

Ο Αραβοβραζιλιάνος καρτουνίστας ειδικεύεται στα σκίτσα που αφορούν....

Περίεργες βολές του Κρούγκμαν για την «εσωτερική αντιπολίτευση» της κυβέρνησης. Ξέρει κάτι;Ως «μεγάλη ελληνική νίκη» χαρακτηρίζει ο γνωστός αρθρογράφος των New York Τimes, Πολ Κρούγκμαν. 

Προκαλεί όμως εντύπωση ο εξαιρετικά σκληρός χαρακτηρισμός που κάνει για τις φωνές αντίδρασης, μιλώντας για «ανίερη συμμαχία»…
 

Σε σημερινό του άρθρο στην παγκοσμίου εμβέλειας εφημερίδα, ο Κρούγκμαν υποστηρίζει ότι η αρχική εικόνα που δόθηκε στα media μετά τη συμφωνία, ήταν ότι αυτή συνιστούσε καθαρή ήττα για την ελληνική πλευρά.
Ο Κρούγκμαν διαφωνεί με αυτή την εκτίμηση και εξηγεί το λόγο: «Για να καταλάβουμε τι συνέβη θα πρέπει να κατανοήσουμε το κύριο θέμα της έριδος. 

Αφορά μόνο έναν αριθμό: το μέγεθος του πρωτογενούς πλεονάσματος.....

Οι BMW και τα μυστικά κονδύλια...
Επειδή στην κυβέρνηση, με εντολή του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα θέλουν να πουλήσουν τις δύο αλεξίσφαιρες και αλεξίβομβες (μνημονιακές) BMW, το αρμόδιο για τα κρατικά αυτοκίνητα υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιχειρεί εδώ και δύο εβδομάδες να μάθει ποιος...
τις αγόρασε, πόσο ακριβώς στοίχισαν, ώστε να τις κοστολογήσει. Προς μεγάλη του έκπληξη ο υπουργός Γ. Κατρούγκαλος (φωτογραφία) διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει πουθενά ούτε εντολή για την αγορά τους ούτε τιμολόγια ούτε καμία απόδειξη για την παραλαβή τους. 
Κατά τον υπουργό οι BMW είναι για το κράτος... αόρατες, δεν υπάρχουν σε κανένα κρατικό έγγραφο. 
Επειδή πάλι τέτοια πράγματα δεν γίνονται σε ένα σοβαρό κράτος όπως είναι η χώρα μας, οι ελεγκτές έκαναν φύλλο και φτερό όλα τα αρχεία με τα κρατικά αυτοκίνητα και πάλι δεν βρήκαν τίποτε. Υστερα απ' αυτό συμπεραίνουν ότι τα δύο αυτά πανάκριβα αυτοκίνητα αγοράστηκαν από τα... μυστικά κονδύλια της κυβέρνησης. Ως γνωστόν, στα μυστικά κονδύλια δεν ζητούνται αποδείξεις. Τι είδους μυστικά θα ήταν; Από την άλλη όμως, οι «Μπέμπες» φαίνονται και προκαλούσαν...

"ΒΗΜΑτοδότης"

Είναι σαφές ότι βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας.–     Με τους Γιούνκερ και Σόιμπλε να αρχίζουν να υβρίζουν και να απειλούν πάλι.


–     Με τα γνωστά ΜΜΕ που βλέπουν να χάνουν το παιγνίδι με τα χρέη τους προς τις σχεδόν κρατικές τράπεζες, με την προκήρυξη νέου διαγωνισμού για τις συχνότητες  κτλ., να υβρίζουν νυχθημερόν
–     Με τον Μηλιό (θού Κύριε φυλακήν τω στόματι μου) να «αντιδρά»
–     Με τους κουκουλοφόρους να
καίνε και το ΚΚΕ να μετέχει στο ύπουλο παιγνίδι τους αποσταθεροποίησης της χώρας.

 Μόνο η ενότητα του λαού θα αποτρέψει τα σχέδια τους.

Ούτε και πρέπει να διστάσει η κυβέρνηση να φέρει τη συμφωνία στη βουλή.
Επειδή οι Βενιζέλοι και οι Σαμαράδες ο Ποταμήσιος (που ευχαρίστησε τους Γερμανούς, άκουσον-άκουσον, μας έκαναν λέει χάρη ο «έξυπνος»,  που κατάντησε η Ελλάδα να έχει τέτοιο «πολιτικό» αρχηγό) θα ψηφίσουν τη συμφωνία για να αποδείξουν δήθεν κωλοτούμπα;.

 Ξεσκεπάσατε τους στη Βουλή.

Ευριπίδης Μπίλλης

Σκληρή κόντρα Μαριά-Ντράγκι στην Ευρωβουλή για τα Ελληνικά Ομόλογα

Αλέξη, Πάνο, βγάλτε τα δόντια της ολιγαρχίας πριν σας «δαγκώσει».

newego_LARGE_t_1101_54457119Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος έχουν τέσσερις μήνες προθεσμία. Αυτοί οι τέσσερις μήνες θα είναι δημοσιονομική κόλαση και το πολιτικό κόστος θα είναι μεγάλο. Μέσα σ’ αυτό το τετράμηνο και πάνω στον δικαιολογημένο πολιτικό πανικό, τα καθεστωτικά ΜΜΕ θα τους χαϊδεύουν και θα τους προβάλουν για να τους καταστήσουν υποχείριά τους.
Μετά το τέλος των τεσσάρων μηνών όμως, τα πράγματα θα αλλάξουν δραματικά. Αν η συγκυβέρνηση δεν καταφέρει να καλύψει τα τεράστια χρηματοδοτικά κενά (πως άραγε;), τότε οι δανειστές θα επιβάλλουν ένα τέτοιο σκληρό μνημόνιο που όμοιό του δεν θα έχουμε δει. Τότε τα καθεστωτικά ΜΜΕ, θα «δαγκώσουν» την κυβέρνηση, για να την θέσουν στην απόλυτη υποταγή των συμφερόντων της ολιγαρχίας.
Μέσα σ’ αυτούς τους τέσσερις μήνες, από αύριο κιόλας, θα πρέπει να έρθει στη Βουλή επειγόντως νομοθέτημα που θα βάζει τάξη στα ελληνικά ΜΜΕ......

Πήρα ένα τεστ εγκυμοσύνης σήμερα και επιβεβαίωσα το χειρότερο φόβο μου.Είμαι χοντρή.


Το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Όχι..

Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα
που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Όχι
να πούνε. Φανερώνεται αμέσως όποιος τόχει
έτοιμο μέσα του το Ναι, και λέγοντάς το πέρα

πηγαίνει στην τιμή και στην πεποίθησί του.
Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Aν ρωτιούνταν πάλι,
όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει
εκείνο τ' όχι - το σωστό - εις όλην την ζωή του.

Επεισόδια στα εξάρχεια απο παρακρατικούς..Αλέξη μη κάνεις το λάθος να νομίζεις οτι έχοντας την κυβέρνηση στα χέρια σου ελέγχεις και την εξουσία.. Προχώρα γρηγορα πριν είναι αργά


Κουκουλοφοροι του μνημονίου τρομοκρατούσαν για να καταρρεύσει η χώρα. Κουκουλωμένοι της βουλής προπηλακίζουν την πρόεδρο, ε, δεν θα έβγαιναν και οι κόνδορες; 

Αφού η κυβέρνηση απείλησε ότι δεν θα πληρώσει την δόση του ΔΝΤ. Με σταυρωμένα τα χέρια θα έμεναν;
Από πότε έχουμε να τους δουμε;
Μα από τότε που μαχαίρωναν «Αγανακτισμένους» στο Σύνταγμα! Για να σωθεί ο μέγας στοχαστής.
Σήμερα, επανέρχονται. Πάντα στο πλευρό του ΔΝΤ.

Μπλόφα, ή εκβιασμός?...

Πιστωτικό γεγονός, αν δεν πληρώσει η Ελλάδα την δόση της στο ΔΝΤ?...
Η Τρέμη μπήκε κατευθείαν στο ψητό. Τι θα γίνει Μιχάλη (Ιγνατίου), αν δεν πληρώσει η Ελλάδα την  δόση της στο Ταμείο? 
Η απάντηση ήταν...
"ρωτήσαμε Ολγα και μας είπαν, πως, δεν έχουν τίποτα να πουν".
Ο ανταποκριτής του MEGA παρέθεσε στην συνέχεια την ροή των πληροφοριών, σύμφωνα με τις οποίες, αν η Ελλάδα δεν μπορεί να πληρώσει την δόση και δεν υποβληθεί σχετικό αίτημα στο Ταμείο, μπορεί να έχουμε πιστωτικό γεγονός. 
Τέλος, αναφέρθηκε στη συνεδρίαση, υπό την προεδρία της Λαγκαρντ, του ΔΣ του Ταμείου,  την οποία απέφυγαν να την ονομάσουν "εκτακτη".
Και εδω υπηρξε και μια ενδιαφέρουσα δήλωση του - γνωστού μας - Τόμσεν, σύμφωνα με την οποία, "το όνομα δεν μας ενδιαφέρει.....

CNBC: Η φυγή εγκεφάλων είναι η πραγματική τραγωδία για την Ελλάδα...

CNBC: Η φυγή εγκεφάλων είναι η πραγματική τραγωδία για την Ελλάδα "Η πραγματική τραγωδία για την Ελλάδα, η οποία παραβλέπεται από...
πολλούς οικονομολόγους, είναι η φυγή εγκεφάλων" αναφέρεται σε δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNBC.

Όπως σημειώνεται, «τα στατιστικά στοιχεία για το άρθρο προέρχονται από την έρευνα του καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και συγγραφέα Λόη Λαμπριανίδη.

«Οι μισοί από τους 160.000 με 180.000 αποφοίτους πανεπιστημίων που έχουν φύγει από την Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια, είναι κάτοχοι διδακτορικού» όπως σημειώνεται.

Επιπλέον, αντλούνται στατιστικά στοιχεία από την έρευνα της Endeavor Greece και τη σχετική έκθεσή της, «σύμφωνα με την οποία, 200.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν την Ελλάδα από την αρχή της κρίσης, πριν από πέντε χρόνια».....

Ο Σόιμπλε "κουνάει το δάχτυλο" στον Βαρουφάκη...


 
Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος CDU ανεφεραν, ανωνύμως, στο πρακτορείο "Reuters", ότι ο Σόιμπλε δήλωσε στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του, πως, οι δηλώσεις Βαρουφάκη, «πλήττουν την...

αλληλεγγύη των Ευρωπαίων εταίρων». Προειδοποίησε,μάλιστα, ότι εάν η Αθήνα δεν υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της βάσει της συμφωνίας, τότε αυτή θα θεωρηθεί άκυρη...

Έπεσαν οι μάσκες: ΣΚΑΪ και Αλιβιζάτος προσπαθούν να γλιτώσουν τον Παπακωνσταντίνου!


Μάρτυρας υπεράσπισης του απατεώνα ο «παρολίγον πρόεδρος της δημοκρατίας», κύριος Αλιβιζάτος!
Υπό ποια ιδιότητα; Πήγε για να πείσει το δικαστηριο για τα οικογενειακά του Παπακωνσταντίνου!!
Και που γνωρίζεις εσύ, παρολίγον πρόεδρε, τις οικογενειακές σχέσεις του Παπακωνσταντίνου;
Κατέθεσες ως «οικογενειακός σύμβουλος»;
Ή πήγες για να παραπλανήσεις το δικαστήριο για δηθεν παραγραφή του εγκλήματος;
ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ λοιπόν τον «παρολίγον πρόεδρο» και μην ξεχάσετε να ξαναψηφίσετε όσους τον πρότειναν.

Γ. Κουρτάκης: Ο Σαμαράς και ο Μουρούτης ήθελαν να προφυλακίσουν τον πρόεδρο του Ολυμπιακού!...


"Το επαιζαν Ολυμπιακοί αλλά ήθελαν το κακό της ομάδας"...

fimotro.blogspot

Σε μια ακόμα απίστευτη καταγγελία προχώρησε σήμερα ο Γ. Κουρτάκης. Από την εκπομπή του που παρουσιάζει μαζί με τον Π. Τζένο στα Παραπολιτικά 90,1, αποκάλυψε ότι  ο Σαμαράς μαζί... 

με τον γελοίο Μουρούτη ήθελαν και έσπρωχναν στην προφυλάκιση του γνωστού εφοπλιστή και ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός Β. Μαρινάκη!!! Μάλιστα προχωρώντας ακόμα πιο πολύ τις συγκεκριμένες αποκαλύψεις, ο Γ. Κουρτάκης επισήμανε ότι Σαμαράς και Μουρούτης που το έπαιζαν Ολυμπιακοί ήθελαν να χτυπήσουν την ομάδα γι αυτό και εξαπέλυαν λάσπη κατά του προέδρου τους. "Ο Σαμαράς ήθελε την εύνοια του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής, γι αυτό τα έκανε όλα αυτά". Απίστευτα πράγματα με τους άχρηστους που μας κυβερνούσαν επί 2,5 χρόνια...

Χρυσόγονος: Αν συνεχιστεί η πτώση των δημοσίων εσόδων, καήκαμε...

Χρυσόγονος: Αν συνεχιστεί η πτώση των δημοσίων εσόδων, καήκαμε - ΒΙΝΤΕΟ
-Δεν θα γίνει "κούρεμα" σε καταθέσεις κάτω των 100 χιλ. ευρώ ανά λογαριασμό.
-"Δεν μπορεί να βγάλει μαγικά από το καπέλο του, ούτε ο κ. Μάρδας ούτε ο κ. Βαρουφάκης ούτε να τυπώσουν ευρώ μπορούν".
ΒΙΝΤΕΟ...
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος. «Αν συνεχιστεί η πτώση των δημοσίων εσόδων που υπήρξε τον Ιανουάριο, 1 δισ. και πλέον τρύπα στα δημόσια έσοδα, καήκαμε κυριολεκτικά», είπε στην...
Πόπη Tσαπανίδου (STAR) και επανέλαβε τη θέση του ότι δεν υπάρχει συμφωνία, επισημαίνοντας ότι το πεντασέλιδο κείμενο το οποίο αποδέχτηκαν οι εταίροι, δεν είναι συμφωνία, αλλά ένα πλαίσιο διαπραγμάτευσης.Παράλληλα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνει "κούρεμα" σε καταθέσεις κάτω των 100 χιλ. ευρώ ανά λογαριασμό. Όπως είπε, δεν νοείται κάτι τέτοιο, με βάση το ευρωπαϊκό δίκαιο.Ο κ. Χρυσόγονος τόνισε ότι πρέπει να στηρίξουμε τα φορολογικά έσοδα, απευθύνοντας έκκληση σε όποιον μπορεί να πληρώσει την εφορία, να την πληρώσει. «Δεν μπορεί να βγάλει μαγικά από το καπέλο του, ούτε ο κ. Μάρδας ούτε ο κ. Βαρουφάκης ούτε να τυπώσουν ευρώ μπορούν. Αυτός ο οποίος έχει λεφτά και δεν πληρώνει τις φορολογικές του υποχρεώσεις, στην ουσία πυροβολεί τα πόδια του».Δείτε τα βίντεο από το Star:....

ΒΟΜΒΑ για τον Παπακωνσταντίνου! «Αυτός μου είπε να διαγράψω το αρχείο» ομολόγησε ο βασικός μάρτυρας.


ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟΝ «ΑΘΩΟ»!
Μού είπε ο Παπακωνσταντίνου να διαγράψω το αρχείο και το έκανα! Αυτό υποστήριξε o Γιώργος Αγγελόπουλος, εξειδικευμένος συνεργάτης του υπουργείου Οικονομικών σε θέματα τεχνολογίας, κατά τη δεύτερη μέρα της δίκης του Γ. Παπακωνσταντίνου. Αναλυτικά η στιχομυθία με τον πρόεδρο:
Μάρυτρας: Το τελευταίο τρίμηνο του ’10 μου έδωσε το cd. Αδυνατώ να θυμηθώ ακριβώς το πότε γιατί γενικώς φοράω κοντομάνικα και δεν μπορώ να προσδιορίσω το χρόνο. Ηταν μια δουλειά σαν όλες τις άλλες. Δεν μου είπε ποτέ ότι είναι εμπιστευτικό ή να προσέχω. Ασχολήθηκα με αυτό την ίδια μέρα και είδα ότι περιελάμβανε πολλά αρχεία, πάνω απο 2000″.
Πρόεδρος: Αυτό δεν μας λέει τίποτα. Εδώ παίζουμε μεταξύ 2059 και 2062. Γιατί κάποιος είπε στη Βουλή ότι το cd ήταν άλλο από αυτό που δόθηκε μετά.
Μάρτυρας:....

Νέα τουρκική πρόκληση...

Τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από το Μακρονήσι και τους Ανθρωποφάγους του συμπλέγματος των Φούρνων, καθώς και πάνω από το...
Αγαθονήσι.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, σχηματισμός 6 τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 εισήλθε στις 11:02 στο FIR ΑΘΗΝΩΝ μεταξύ Λέσβου και Χίου. Ο σχηματισμός διασπάστηκε σε 4 και 2 αεροσκάφη αντίστοιχα και: Στις 11:26 τα 4 αεροσκάφη πέταξαν πάνω από το Μακρονήσι του νησιωτικού συμπλέγματος Φούρνων, στα 5.000 πόδια και στις 11:27 πάνω από τους Ανθρωποφάγους του ιδίου συμπλέγματος , επίσης στα 5.000 πόδια.

Στις 11:28 τα 2 αεροσκάφη πέταξαν πάνω από.....

Ξηλώνει τους Μνημονιακούς από το Κράτος ο Τσίπρας!..Να ξηλωθεί άμεσα ο υπόδικος Γεωργιού απο την ΕΛΣΤΑΤ..

wpid-20150226050405.jpg

Στη συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίστηκε την Πέμπτη η συζήτηση περί της συμφωνίας με τους εταίρους, η οποία την προηγούμενη ημέρα είχε απασχολήσει επί 12ωρο την ΚΟ.
Κατά την εισήγησή του, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας επανέλαβε εν πολλοίς όσα είχε αναφέρει και την προηγούμενη ημέρα, όμως επιχείρησε να περιγράψει τους στόχους και τις προκλήσεις για το διάστημα του προσεχούς


τετραμήνου, δίνοντας μία εικόνα κρίσιμης κατάστασης, μάχης με τον χρόνο, ενδεχόμενων εσωτερικών αντιπαραθέσεων και προβλημάτων που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν.
Μίλησε πάντως ο κ. Τσίπρας ειδικώς και για «ξήλωμα από τον κρατικό μηχανισμό των εκπροσώπων του μνημονίου».
Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε την εκλογή νέου γραμματέα και νέας 11μελούς γραμματείας στην επόμενη συνεδρίαση της ΚΕ, καθώς τα περισσότερα μέλη του οργάνου έχουν εκλεγεί βουλευτές ή είναι πλέον υπουργοί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στα μέλη της ΠΓ είπε μεταξύ των άλλων: «Το επόμενο διάστημα των 4 μηνών θα δίνουμε μάχη μέρα με τη μέρα».
Σε αυτό το πνεύμα, απαρίθμησε τους βασικούς στόχους ως εξής:
«-Να προχωρήσουμε γοργά στις σαρωτικές μεταρρυθμίσεις για την πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς και την ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης.
-να υλοποιήσουμε τη λαϊκή εντολή για άσκηση της διακυβέρνησης της χώρας, ξεκινώντας το ξήλωμα του καθεστώτος του μνημονίου και των εκπροσώπων του στον κρατικό μηχανισμό.
– να διατηρήσουμε και να αυξήσουμε την πλατειά και πρωτοφανή λαϊκή ενότητα, υλοποιώντας το βασικό κορμό των δεσμεύσεών μας στα λαϊκά στρώματα
– να αξιοποιήσουμε τη γεωπολιτική δυναμική της χώρας στη διαπραγματευτική δύναμη της κυβέρνησης».

"Slate": «Ιδού οι φοροφυγάδες σας κύριε Βαρουφάκη…»...Τα 2.062 ονόματα της λίστας Λαγκάρντ παραμένουν ανέγγιχτα κι ανέλεγκτα στα συρτάρια του ΣΔΟΕ, η κυβέρνηση ζητά εναγωνίως 7 δις από διαφυγόντες φόρους για να κλείσει «τρύπες» και χρηματοδοτικό κενό, κι ο πλανήτης ανακαλύπτει ξανά εμβρόντητος το μοναδικό, μικρό θαύμα της ελληνικής φοροδιαφυγής.

Το...
περιοδικό Slate, έως ότου βγουν στο φως οι κρυμμένοι θησαυροί των ολιγαρχών, αποκαλύπτει τους… φτωχότερους ίσως φοροφυγάδες αυτού του κόσμου. Οι οποίοι είναι Έλληνες, ελεύθεροι επαγγελματίες της ανώτερης μεσαίας τάξης και πληρώνουν κάθε μήνα – συστηματικά και αδιαλείπτως - σε πιστωτικές κάρτες και δάνεια περισσότερα χρήματα απ’ όσα, επισήμως τουλάχιστον, εισπράττουν.

Τα στοιχεία του Slate βασίζονται σε έρευνα του Πανεπιστημίου του Σικάγο του 2012 και αποδεικνύουν το αυτονόητο: Ότι ουδείς μπορεί να αποπληρώνει κάθε μήνα δόσεις δανείων που είναι υψηλότερες από τα δηλωμένα εισοδήματά του, εκτός εάν είναι…

Πώς συνδέονται η Goldman Sachs, το Grexit και οι κυβερνήσεις Σημίτη-Παπαδήμου. Η τοποθέτηση Βαρουφάκη


 Είναι η τράπεζα που ορίζει το παγκόσμιο καπιταλιστικό παιχνίδι. Ο φαντομάς - αφέντης που κινεί τα νήματα και δίνει τροφή για θεωρίες συνωμοσίας. Μερικές φορές όμως, τα πραγματικά γεγονότα ξεπερνούν και το πιο ακραίο σενάριο οικονομικής διαπλοκής και προκαλούν ερωτήματα σχετικά με το μέλλον.
 Η Goldman Sachs είναι η τράπεζα που λειτουργεί σαν κράτος εν κράτει και ο διευθύνων σύμβουλος της, Λοϊντ Μπλακφειν, ο άνθρωπος που αυτοαποκαλείται "το αφεντικό του κόσμου".
 Καθόλου άδικα μιας και κατάφερε να διεισδύσει στην κυβέρνηση Κλίντον, να σώσει το κεφάλι του επί των ημερών Ομπάμα και να παρεισφρήσει στα άδυτα της Ευρωζώνης ελέγχοντας την ίδια την ΕΚΤ με τον διορισμό του Ντράγκι.
 Θύματα της GS, κυβερνήσεις και μεγάλες επιχειρήσεις. Αδίστακτοι τραπεζίτες που δεν είχαν πρόβλημα με το να ποντάρουν στην καταστροφή των ιδίων των πελατών τους, αμοραλισμός, στοιχήματα εις βάρος του ευρώ και στη μέση η χώρα μας.

Η Ελλάδα, αποτέλεσε το "πρώτο αίμα" για τους λευκούς καρχαρίες της Wall Street που εν έτει 2001, λίγο πριν την είσοδο μας στην ενιαία νομισματική ένωση, μας άπλωσαν το χέρι. Με το αζημίωτο φυσικά, σαν τοκογλύφοι περιωπής.

Η κυβέρνηση μας τους δέχθηκε και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 έγιναν η θρυαλλίδα. Η αποπληρωμή των χρεών μας στην Τράπεζα, με "Τ" κεφαλαίο, θα εκκινούσε μετά το πέρας των αγώνων και οι όροι θα άλλαζαν ραγδαία εις βάρος μας.

Την ίδια ώρα οι τραπεζίτες της Goldman Sachs περίμεναν την ώρα και τη στιγμή που θα έπαιζαν τα λεφτά τους στην καταστροφή. 2010 και έξοδος από το ευρώ........

Εαν ο Παπακωνσταντίνου γλιτώσει τα ισόβια, ψάξτε τρύπα να κρυφτείτε.


Συγκλονιστικές οι πρώτες μαρτυρίες στο ειδικό δικαστήριο, όπου δικάζεται ο διορισμένος συνεργός του Παπανδρέου. Από την πρώτη μερα κι’ όλας αποκαλύπτονται συντριπτικά στοιχεία που οχι μονον δείχνουν το μέγεθος του συγκεκριμένου εγκλήματος, αλλά αποδεικνύουν ότι οι νταβατζήδες διαδίδοντας ψεύδη, επιχείρησαν να φυγαδεύσουν τον εγκέφαλο του εγκλήματος.
Ακόμα και το πρόστιμο που διέδιδαν οτι επεβλήθη στους διεγραμμένους συγγενείς, ήταν το 1/5 του πραγματικού!
Εδώ το έργο της δικαιοσύνης ειναι ξεκάθαρο και επιβεβλημένο. Η ζημια του δημοσιου που προκύπτει, επιβαρύνει αμέσως το κατηγορητήριο και δείχνει «ισοβια». Εκτός εαν ο Παπακωνσταντινου αποκαλύψει ανώτερο του που τον πίεσε να κρύψει την λιστα, οπότε θα εχει τις ευεργετικές ελαφρύνσεις που προβλέπει ο νόμος.
Σε καθε περίπτωση, ο κύριος αυτουργός δεν μπορει να εχει ποινή μικρότερη από ισόβια. Και όταν λέμε ισοβια, εννοούμε ισόβια.

Και κάποια κτήνη, μιλούσαν για σουξέ στόρι… Το έπος και το δράμα ενος έθνους, σε μια αυτοκτονία.


Το 2011, της έκοψαν την αναπηρική σύνταξη, ενώ την είχε ανάγκη.
Ο γιος της, άνεργος. Όχι τεμπέλης, άνεργος.
Οι σπιτονοικοκύρηδες δεν της ζητούσαν ενοίκιο εδώ και τρία χρόνια. Αντίθετα την βοηθούσαν όπως μπορούσαν. Αλήθεια, στην Γερμανία π.χ. θα γινόταν αυτό;
Σε μία πράξη αρχαίας τραγωδίας λοιπόν, μάνα και γιος έβαλαν τέλος στην ζωή τους, μην αντέχοντας την ντροπή.
Χιλιάδες Έλληνες νεκροί, οι δράστες ελεύθεροι να συκοφαντούν την χώρα διαβεβαιώνοντας τους ξένους ότι «εδώ είχαμε σουξέ στόρι»… Δηλαδή, οι ξένοι έχουν την εντύπωση ότι εδω καλοπερνάμε, επειδή κάποιοι γενίτσαροι τους διαβεβαίωσαν γι’ αυτό. Σαν τους κοτζαμπάσηδες στην τουρκοκρατία.
Δειτε την τραγική ιστορία όπως την περιγράφει το news247:
Μητέρα και γιος πήδηξαν από τον 5ο όροφο όπου βρισκόταν το διαμέρισμα όπου διέμεναν οι δύο τους τα τελευταία χρόνια.
Η γυναίκα πάλευε για να της δώσουν την αναπηρική σύνταξη που έπαιρνε εδώ και χρόνια καθώς σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετώπιζε σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα.
Η ίδια είχε περάσει επιτροπή πριν από 3,5 χρόνια και το ποσοστό αναπηρίας μειώθηκε κατά πολύ με αποτέλεσμα να της κόψουν την αναπηρική σύνταξη. Μάταια προσπαθούσε με κάθε τρόπο να βρει λύση στο πρόβλημα της. Χτύπησε τις πόρτες δημοσιογράφων, γιατρών, πολιτικών. Καμία εξέλιξη. Είχε φτάσει σε σημείο να λέει στους γνωστούς της ότι θα πέσει από την Υψηλή Γέφυρα γιατί δεν άντεχε άλλο αυτή την κατάσταση.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η δημοσιογράφος του eviakosmos, Έφη Ντίνη, η μητέρα την είχε επισκεφτεί τον περασμένο Σεπτέμβριο στο γραφείο της στο ΡΑΔΙΟ ΕΥΡΙΠΟΣ 90FM.
«Δεν έχω που να πάω δεν ξέρω ποιος μπορεί να με βοηθήσει» της είχε πει τότε και της εξήγησε τα όσα περνούσε!
«Πώς είναι δυνατόν με παθήσεις που δεν γιατρεύονται να μου μειώνουν το ποσοστό αναπηρίας; Πώς θα ζήσω εγώ και ο γιός μου τώρα;» της είχε πει.
Οι μοναδικοί άνθρωποι που ζούσαν το πρόβλημα μαζί της ήταν.....

ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΡΕ ΝΑΖΙΣΤΟΜΟΥΤΡΑ ΤΟ ΚΩΛΟΕΥΡΩ ΣΑΣ... ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΤΕΗ


Νέο ρατσιστικό παραλήρημα της Bild κατά των Ελλήνων.

«ΟΧΙ» άλλα λεφτά στους «άπληστους Έλληνες», λέει η ναζιστοφυλλάδα τουρκικών συμφερόντων, Bild. 

Άντε να εξηγήσεις στους ανεγκέφαλους αναγνώστες της βρωμοφυλλάδας ότι εμείς δεν θέλουμε δεν θέλουμε τα βρώμικα λεφτά τους. Αυτά που μας έκλεψαν ζητούμε, για να στήσουν την νεα παντοδυναμία της διαφθοράς τους…

Αυτοί σε τάιζαν με θεάματα για να σε κάνουν ραγιά. Εμείς μιλάμε για αγώνα και αξιοπρέπεια.


Μια ματιά στο τουίτερ πριν από λίγο. Δεν είναι μοντάζ, με την ίδια χρονική σειρά αναρτήθηκαν τα τουιτς του Πέτρου και της «μαϊμους της ενημερωσης».
Θα μπορούσε να ειναι ο δρόμος της αρετής και της κακίας, σε σύγχρονη έκδοση.

Σ

Μήπως είναι η ώρα να γυρίσουμε στην δραχμούλα μας και να πάνε να γ@μηθούν οι τοκογλύφοι;


Με την  δραχμούλα μας γίναμε ότι γίναμε Αντε να πα΄νε να γαμηθούν οι δενδρόβιοι. .
Γύρω στα 30 με 40 δις χρειάζεται η Ελλάδα σύμφωνα με υπολογισμούς του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών ερευνών (DIW).
Γι’ αυτό θα χρειαστεί και τρίτο πακέτο για την Ελλάδα. Στο μεταξύ οι ερευνητές επαινούν τα μέτρα που εξήγγειλε η ελληνική κυβέρνηση. H συμφωνία που επιτεύχθηκε αποτελεί το ευκολότερο κομμάτι των διαπραγματεύσεων –πολλά ζητήματα παραμένουν ανοιχτά και πρέπει να λυθούν όπως αυτό της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, δήλωσε ο

πρόεδρος του DIW, Marcel Fratzscher. [Griechenland fehlen bis zu 40 Milliarden Euro,manager-magazin.de]
Η δραχμή ως ευκαιρία –δεν αποτελεί η έξοδος από το ευρώ λύση στα προβλήματα της Ελλάδας εκτιμά ο ειδικός σε οικονομικά ζητήματα Markus Henn στηHandelsblatt. [Die Drachme als Chance?]
Ψηφοφορία στη γερμανική Βουλή.....

Μετά από 6 χρόνια Μνημονίου το ΚΚΕ κατεβαίνει στους δρόμους! Αν πετύχει ο ΣΥΡΙΖΑ μας το κλείνει το μαγαζί..


Συλλαλητήριο του ΚΚΕ στο Σύνταγμα κατά της κυβέρνησης..

Συλλαλητήριο του ΚΚΕ στο Σύνταγμα κατά της κυβέρνησης Συλλαλητήριο την Παρασκευή στο Σύνταγμα με κεντρικό ομιλητή τον γενικό γραμματέα του κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα, διοργανώνει το ΚΚΕ, που συντάσσεται πλήρως στην γραμμή των μνημονιακων και εξαπολύει σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την συμφωνία που υπέγραψε. «Καμία ανοχή στη νέα συμφωνία κυβέρνησης και Ε.Ε. για επέκταση του μνημονίου, άμεση κατάργηση μνημονίων –εφαρμοστικών νόμων, ανάκτηση των απωλειών και ρήξη με την Ε.Ε., το κεφάλαιο και την εξουσία τους», αναφέρει η ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. Η ανακοίνωση: Η νέα συμφωνία, που υπέγραψε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, αποτελεί ουσιαστικά και τυπικά επέκταση του μνημονίου και των δεσμεύσεων που προέβλεπε, συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. .....

Στελέχη τραπεζών προέτρεπαν πελάτες να “βγάλουν” τα χρήματά τους στο εξωτερικό...Ακούει κανένας εισαγγελέας ρε παιδιά...

Του Βαγγέλη Τριάντη
Μία σοβαρότατη καταγγελία η οποία χρίζει άμεσης διερεύνησης από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το koutipandoras.gr.
Στελέχη τραπεζών φέρονται, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες, να προέτρεπαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες τους πελάτες τους να βγάλουν τα χρήματα τους στο εξωτερικό μέσω της επένδυσης τους σε αμοιβαία κεφάλαια του εξωτερικού, σε διαφορετική περίπτωση θα έχαναν τα χρήματα τους.
Η καταγγελία αφορά στελέχη του private banking δύο εκ των τεσσάρων συστημικών τραπεζών. Πρόκειται για τα τμήματα εκείνα των τραπεζών τα οποία απευθύνονται σε πελάτες με σημαντικές αποταμιεύσεις και τα οποία λειτουργούν σαν ένα άτυπο κλειστό “κλαμπ” για λίγους πελάτες.
Τα τραπεζικά στελέχη φέρονται τις τελευταίες δύο εβδομάδες να τηλεφωνούσαν διαρκώς σε πελάτες τους και να προέτρεπαν να επενδύσουν τα χρήματα τους σε αμοιβαία κεφάλαια του εξωτερικού, προκειμένου να διασώσουν τις καταθέσεις τους. Και αυτό διότι σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχει στη διάθεση του το koutipandoras.gr, “μετά την Καθαρά Δευτέρα οι τράπεζες θα ήταν κλειστές”.
Με λίγα λόγια την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση έδινε τη δική της μάχη με τους ευρωπαίους εταίρους στο εξωτερικό, στελέχη των τραπεζών που ανακεφαλαιοποιήθηκαν με χρήματα του ελληνικού λαού υπέσκαπταν την ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος.....

Ο Καραμέρος ξεφτίλισε LIVE τον γερμανόφιλο Τζήμερο (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο φιλογερμανός Τζήμερος 
“ Τον ΔΙΕΛΥΣΕ ”
Με σφοδρότητα αντιπαρατέθηκαν τηλεοπτικά ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Γιώργος Καραμέρος, με τον γνωστό γερμανόφιλο, νεοφιλελεύθερο, απόφοιτο λυκείου, Θάνο Τζήμερο.
Ο Γιώργος Καραμέρος υπενθύμισε την γερμανόφιλη στάση του Τζήμερου, ο οποίος πρόσφατα υπέγραψε μαζί με άλλους 41 κείμενο εθελοδουλίας προς τη Γερμανία (Διαβάστε ΕΔΩ), και κυριολεκτικά τον διέλυσε τηλεοπτικά. Ο Τζήμερος κατέφυγε σε πρωτοφανές υβρεολόγιο για να λάβει την απάντηση όπως ακριβώς του άξιζε χαρακτηρίζοντας "ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑ".
Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ.


Τρισέ: Το Grexit τώρα θα ήταν το ίδιο καταστροφικό για την Ευρώπη όσο και στο απόγειο της κρίσης!

Ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν σήμερα το ίδιο επικίνδυνη για την Ευρωζώνη όσο θα ήταν και στο αποκορύφωμα της κρίσης χρέους, προειδοποίησε ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν Κλοντ Τρισέ.
Το Grexit θα ήταν «ένα απόλυτο δράμα για τους Έλληνες και θα ήταν, επίσης,
φυσικά ένα μεγάλο σοκ για την υπόλοιπη Ευρώπη», ανέφερε ο κ. Τρισέ σε συνέντευξή του στους Financial Times.
Η δήλωσή του αυτή, σύμφωνα με τους F.T., αποτελεί σαφή απάντηση στους ισχυρισμούς ορισμένων οικονομολόγων, ότι ένα Grexit θα ήταν πιο εύκολα διαχειρίσιμο σήμερα απ’ ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του κ. Τρισέ, ο οποίος ήταν επικεφαλής της ΕΚΤ όταν ξέσπασε η κρίση στην Ελλάδα το 2010.

Τσίπρας σε βουλευτές: Πείτε μου ποιοι είστε υπέρ της συμφωνίας και ποιοι κατά...


EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ


Σε εξέλιξη παραμένει η μαραθώνια συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ η οποία έχει ως κεντρικό θέμα την...
συμφωνία της κυβέρνησης με την Ευρωζώνη και τη λίστα Βαρουφάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός έκανε εκ νέου παρέμβαση στους βουλευτές του και ζήτησε από όλους να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους.

«Πείτε μου ποιοι είστε υπέρ και ποιοι κατά της συμφωνίας» φέρεται να δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Η μαραθώνια συνεδρίαση, πάντως, αναμένεται να κρατήσει τουλάχιστον άλλες δύο ώρες...
πηγη

Την αλήθεια κι ας μη βολεύει...Είπε ο Γ. Βαρουφάκης ότι δεν είχε εντολή για ρήξη, αλλά για συμφωνία. 
 Σωστό. 
 Είχε όμως επίσης πει, όταν ξεκίναγαν οι συζητήσεις,  ότι...
αν πηγαίνεις σε μια διαπραγμάτευση δηλώνοντας προκαταβολικά πως δεν θα επιδιώξεις τη σύγκρουση και δεν θα απειλήσεις με ρήξη, περιορίζεις τις κινήσεις σου και στέλνεις στους αντιπάλους σου το μήνυμα ότι είσαι διαθέσιμος, δηλαδή πρόθυμος να κάνεις εκπτώσεις. Δεν έχεις να κάνεις με φίλους και συμμάχους.

Παλιές καραβάνες είναι, δεξιοτέχνες της ίντριγκας είναι, σαν τσακάλια συμπεριφέρονται και ξέρουν πως να μανιπουλάρουν τους ατίθασους, όταν μάλιστα αυτοί καίγονται για ρευστότητα. 


Η εσκεμμένη ασάφεια του κειμένου επιτρέπει προς το παρόν και στις δύο πλευρές να δώσουν τις ερμηνείες που θέλουν. Σύντομα όμως τα πράγματα θα ξεκαθαρίσουν.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ δεν έχει πάρει πράγματι εντολή για αναμέτρηση μέχρι τελικής πτώσεως με τους εταίρους. Η εξουσιοδότηση που έχει είναι να προσπαθήσει να εφαρμόσει το πρόγραμμά της εντός της ευρωζώνης.

Το ερώτημα που προκύπτει μετά τις εξελίξεις είναι το εξής:.....

Πρωτάθλημα ΤΕΛΟΣ ή ηλεκτρονικό εισιτήριο για τα γήπεδα!!


ileisΜιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ ο υφυπουργός αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, αποκάλυψε ότι σε περίπτωση που δεν ισχύσει το πακέτο μέτρων που συμπεριλαμβάνει την λειτουργία καμερών σε όλα τα γήπεδα και την εφαρμογή του ηλεκτρονικού ειστιηρίου, τότε η κυβέρνηση και ο ίδιος είναι αποφασισμένοι να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα της σεζόν 2015-2016. «Θα εφαρμοστεί το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Έχουν δοθεί 13 εκατ. ευρώ για να δημιουργηθούν οι προδιαγραφές λειτουργίας του μέτρου και δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα τόσον καιρό. Το ίδιο θα γίνει και με το μέτρο με τις κάμερες. Το ανακοινώνω από τώρα ότι κανένα πρωτάθλημα δεν πρόκειται να ξεκινήσει αν δεν γίνει αυτό», τόνισε