Όλοι μαζί δεν θα τα βολέψουμε κύριοι. Τελειώσαμε!

Πέρα και πάνω από κάθε ευρωπαϊκό σχέδιο διάσωσης σταθεροποίησης  του ευρώ και ανάταξης της  ευρωπαικής οικονομίας  που μας αφορά, υπάρχει η ανάγκη εθνικού σχεδίου. Υπάρχει η ανάγκη ενός σχεδίου που θα παραμερίσει εν ανάγκη το  ευρωπαϊκό συμφέρον για χάρη του εθνικού.
Και για κάτι τέτοιο δεν είστε ώριμοι ακόμη. 
Δεν είστε ώριμοι ακόμη για να σωθείτε. Δενέχουν ακόμη χαθεί αρκετά… Υπάρχει ο μισθός σας, υπάρχει η σύνταξη σας,  έχετε το ευρώ υπάρχει ακόμη πολλή άγνοια…!
Όσο αφήνεστε και περιμένετε λύση από την Μέρκελ  και στον Σαρκοζί τόσο η Ελλάδα θα είναι μέρος ενός εκλογικού κύκλου, ένα προεκλογικό τσιτάτο και προγραμματική δέσμευση ένα σχέδιο που δεν εφαρμόζεται ποτέ σωστά. Είστε παρακμιακοί…
Ποια αξιοπρέπεια και ποια μοίρα αρμόζει σε ένα λαό που κρατά την ανάσα  του για μια θετική δήλωση ξένων. Ποια αξιοπρέπεια και ποια μοίρα αρμόζει σε ένα λαό που δεν καταλαβαίνει που βαδίζει ή χώρα; Που στέκεται ασφαλής μόνο στο γεγονός ότι σήμερα υπάρχει μισθός και σύνταξη και δεν ψυχανεμίζεται ότι δεν υπάρχει αύριο;
Ποια αξιοπρέπεια και ποια μοίρα αρμόζει στο πολιτικό σύστημα, στους ανθρώπους του φωτός, της τέχνης, του λόγου, των οραμάτων που αφήνουν την Ελλάδα να σβήνει;
[...]
Όχι!  Όλοι μαζί δεν θα τα βολέψουμε κύριοι. Τελειώσαμε! Κανένας εχθρός δεν βρίσκει χώρο εκεί που δεν υπάρχει. “Καμία αυτοκρατορία δεν έπεσε πριν να έχει παρακμάσει πρώτα εκ των έσω”
Ένας ένας θα σωθούμε και εκτός Ελλάδος. Ίσως κάποιοι τα καταφέρουν ίσως όχι. Εδώ δεν υπάρχουν καν προοπτικές.
Δίκαιο η άδικο όλα εδώ πληρώνονται  και όλα θα πληρωθούν τελικά

Από την Ελλάδα στη Μ. Βρεττανία: Οι νέοι νιώθουν ότι τους κλέβουν το μέλλονΟι εκτεταμένες ταραχές στη Βρετανία είναι πρωτοσέλιδο θέμα αλλά και το κύριο θέμα ανάλυσης στα ηλεκτρονικά μέσα. Ο Σίμον Τόινε από το Επιστημονικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών του Βερολίνου επιχειρεί μια εξήγηση.
Διαδηλώσεις στη Μαδρίτη, τη Λισαβόνα, την Αθήνα. Και τώρα ήρθαν να προστεθούν οι απίστευτες εικόνες από το Λονδίνο και άλλες βρετανικές πόλεις. Έχουν κάτι κοινό ή όχι αυτές οι κινητοποιήσεις. Ο Σίμον Τόινε από το Επιστημονικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών του Βερολίνου απαντά:
«Το κοινό αυτών των διαμαρτυριών τώρα στο Λονδίνο με τους αγανακτισμένους στη νότια Ευρώπη είναι ότι αισθάνονται εξαπατημένοι σε σχέση με το μέλλον τους. Καθώς επίσης και η αντίληψη ότι σε αυτή τη λεγόμενη αντιπροσωπευτική δημοκρατία δεν εκπροσωπούνται. Και παρόλο που έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν δεν πάνε να ψηφίσουν. Αν θέλει λοιπόν κάποιος να βρει ένα κοινό, σίγουρα είναι αυτό».
Τι εννοούμε όμως όταν λέμε ότι αισθάνονται εξαπατημένοι σε σχέση με το μέλλον τους;

«Το πρόβλημα είναι και κυρίως στην Ισπανία αλλά και στην Ελλάδα, ότι η εξωτερική πίεση είναι εξαιρετικά μεγάλη. Στην Ισπανία η ανεργία των νέων ξεπερνάει το 40%, και οι άνθρωποι που βρίσκουν μια δουλειά πληρώνονται τόσο άσχημα που δεν αποτελεί πλέον προοπτική το να βρουν μια δουλειά. Έχουν δηλαδή το αίσθημα πως το σύστημα δεν εργάζεται για το καλό τους και δεν μπορούν να βρουν μια θέση μέσα σε αυτό. Και πιστεύουν επίσης πως η πολιτική δεν τους στηρίζει και δεν τους προσφέρει καμία προοπτική».
Ας ξαναγυρίσουμε όμως στο Λονδίνο. Γιατί τόση βία όταν κάποιος θέλει να διαμαρτυρηθεί;
«Μπορεί να το δει κανείς σαν διαμαρτυρία, αν και οι άνθρωποι που βρίσκονται στους δρόμους δεν θα είχαν ποτέ την ιδέα να οργανώσουν μια διαδήλωση, διότι απλά δεν το ξέρουν, δεν το έχουν μάθει. Αλλά ούτε νομίζουν ότι μπορούν να ζητήσουν κάτι από τους πολιτικούς, διότι δεν πιστεύουν ότι θα εισακουστούν. Πρόκειται για μια καθημερινή απόρριψη, για έναν καθημερινό ρατσισμό, για τις ευκαιρίες που δεν έχουν εκεί που μένουν. Πρόκειται για καθαρή οργή που ξεσπάει σε αυτές τις περιπτώσεις».
Και ο κ.Τόινε καταλήγει πως το βρίσκει αξιοθαύμαστο και περίεργο που οι διαδηλωτές στη νότια Ευρώπη παραμένουν τόσο ειρηνικοί.
* Άρθρο της Deutsche Welle / Μαρία Ρηγούτσου Υπεύθ. σύνταξης: Βιβή Παπαναγιώτου

FORBES: Επτά χρόνια από τους Ολυμπιακούς του 2004

Επτά χρόνια μετά την τελετή έναρξης των 28ων σύγχρονων Ολυμπιακών αγώνων, στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας (13 Αυγούστου 2004), το αμερικανικό περιοδικό Forbes δημοσίευσε ρεπορτάζ στο οποίο επιχειρείται ο άμεσος συσχετισμός ανάμεσα στο κόστος της διοργάνωσης και στην σημερινή κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το κόστος των Ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας ανήλθε στο ποσό των 10, 5 δισ. €, 4 φορές ακριβότερο από τους αμέσως προηγούμενους, στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας. “Η Ελληνική τραγωδία των Αγώνων της Αθήνας συνίστατο στο τεράστιο χρέος που φορτώθηκαν οι Έλληνες μετά τους αγώνες”. Αυτό αναφέρει το ρεπορτάζ, ερευνώντας ταυτόχρονα και τους λόγους του υπερβολικού κόστους:“Με δεδομένο ότι ήταν οι πρώτοι αγώνες μετά την 11η Σεπτεμβρίου του 2001, το κόστος για την ασφάλεια οδήγησαν τις δαπάνες σε εκρηκτική άνοδο. Ως αποτέλεσμα, το εθνικό έλλειμμα ανήλθε στο 5,3 % του Aκαθάριστου Eθνικού Προϊόντος, ποσοστό που ήταν σχεδόν διπλάσιο από το όριο (3%) που ήταν επιτρεπτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το δε συνολικό χρέος ανήλθε στο 112% του Α.Ε.Π. επιβαρύνοντας κατά 50.000 € το κάθε νοικοκυριό”.

Το γεγονός ότι οι επόμενοι Ολυμπιακοί, του Πεκίνου, στοίχισαν άλλες τρείς φορές ακριβότερα, από εκείνους της Αθήνας, αγγίζοντας στα 30 δισ. €, χωρίς, όπως τονίζεται, να αφήσουν καμιά κληρονομιά χρέους στην χώρα, οφείλεται στο ότι η γιγάντια Κινέζικη οικονομία διέθετε τα κεφάλαια για τα έργα υποδομών που απαιτούνται. Για την ακρίβεια, ένα μεγάλο τμήμα από αυτά τα δημιούργησε στο χρονικό διάστημα από την ανάθεση έως την διεξαγωγή, καθώς τα έσοδα από την φορολογία ανέβαιναν από 20 έως 30% σε ετήσια βάση από το 2002 έως το 2007, ενώ την ίδια χρονική περίοδο το έλλειμα από το 3%, περιορίστηκε στο 1% του Α.Ε.Π.

Υπάρχει αραγε, ένας νοήμων Έλλην που να είχε ερωτήθεί αν είναι διατεθειμένος να αυξηθεί η φορολογία του από το 1998 έως το 2003 (την αντίστοιχη δηλαδή πενταετία) από 20 έως 30% σε ετήσια βάση προκειμένου η πατρίδα του να φιλοξενήσει τους αγώνες και να είχε απαντήσει καταφατικά;Από την τελετή λήξης των Αγώνων του 2004

Το ερώτημα προφανώς είναι ρητορικό, αλλά εδώ ακριβώς αποκτά το θέμα, την πολιτική του διάσταση, καθώς μάλιστα το δημοσίευμα του Forbes προχωρά αναφέροντας πως στους αγώνες του Μόντρεαλ (’76), της Μόσχας (’80), του Σίδνεϋ (2000), φυσικά των Αθηνών το 2004, αλλά και στους επικείμενους (2012) του Λονδίνου έχει παιχτεί, από τις κυβερνήσεις, το παιχνίδι της σκόπιμης υποτίμησης των εξόδων, το οποίο μάλιστα αναλύεται στα εξής στάδια:

“1. Κατ’ αρχήν λες στους πολίτες ότι τα έξοδα θα είναι πολύ μικρότερα από τα πραγματικά ώστε να περάσεις στο έθνος σου τα οικονομικά πλεονεκτήματα της διοργάνωσης των αγώνων.

2. Ακολούθως, προσποιείσαι τον έκπληκτο όταν τα έξοδα τραβούν την ανιούσα


3. Τέλος, δείχνεις ακόμα περισσότερη έκπληξη όταν η πραγματικότητα για τα έσοδα και τα οικονομικά οφέλη δεν ανταποκρίνεται στις προβλέψεις”.

To άρθρο στο αμερικάνικο περιοδικό, ολοκληρώνεται με αναφορές τόσο στους οικονομικά επιτυχημένους Αγώνες, με σημαντικότερη όλων η διοργάνωση του ’84 στην πόλη των Αγγέλων, όπου απέφερε, πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα και τον Dr. Zarnowski, 546 εκατομμύρια δολάρια κέρδη, όσο και στις οικονομικές καταστροφές, όπως εκείνη του Μόντρεαλ που τρόμαξε πολλές υποψήφιες πόλεις καθώς χρειάστηκαν 30 έτη προκειμένου να αποπληρώσει τα χρέη που συσσωρεύτηκαν.

Η κριτική και μάλιστα…

ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΖΟΥΝ ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΞΑΠΟΛΥΟΥΝ ΔΙΩΓΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ BLOGS! ΦΡΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΦΡΙΚΗ!


http://images.inews.gr/27/miltiadis-papaioannou.jpg
Είναι ασύλληπτο αυτό που συμβαίνει και το υπουργείο δικαιοσύνης δεν μπορεί πλεόν να κρύβεται πίσω από το δάχτυλο του. Μετά τις ευεργετικές διατάξεις για την αποφυλάκιση κακούργων, που μετέπειταν δολοφονούν εργαζομένους και οικογενειάρχες, η κατάσταση με τους διακινητές παιδικής πορνογραφίας έρχεται να βάλει βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας!                                                                                           Βασιζόμενοι σε νομικίστικα τερτίπια και στην γενικότερη ασυδοσία που επικρατεί, αυτοί οι υπάνθρωποι καταφέρνουν και παίρνουν μακρινές δικασίμους, χωρίς εντέλει ΟΥΔΕΠΟΤΕ να φυλακίζονται.και μην βιαστεί κάποιος να πει ότι “απλά έβλεπαν αλλά δεν πείραξαν παιδί…” τα στοιχεία είναι ΚΟΛΑΦΟΣ. Δεν υπάρχει ούτε ένας βιαστής ανηλίκου που να μην είχε στην κατοχή του παρόμοιο υλικό.

Την ίδια στιγμή μάλιστα η κυβέρνηση φτιάχνει επιτροπές και αναλώνεται για τον έλεγχο των blogs, αυτά τα καθάρματα κυκλοφορούν ελεύθερα ανάμεσα μας.

Το γεγονός αυτό έχει εξοργίσει και την υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αλλά και προσωπικά τον διοικητή Μανώλη Σφακιανάκη. Ο λόγος είναι απλός: Όταν ένας φυσιολογικός άνθρωπος και δη οικογενειάρχης αντιληφθεί τι ακριβώς περιεχει το υλικό που διακινούν αυτοί οι άνθρωποι, τότε πρέπει να ενεργοποιήσει και το τελευταίο ίχνος ψυχραιμίας που του απομένει για να μην τους φυτέψει μία σφαίρα στο κεφάλι.

Αφήστε λοιπόν την οπερέτα με τα Blogs κύριε Παπαϊωάννου, γιατί ΕΝΑ έγκλημα να συμβεί εις βάρος παιδιού από κάποιο “ελεύθερο διεστραμμένο πουλί”, τότε πραγματικά θα δείτε τι σημαίνει λαϊκή οργή.

Χρεοκοπούν τους πολίτες για να σώσουν το σπάταλο κράτος!


Επικρατεί στη χώρα μια απαράδεκτη παρεξήγηση. Γίνονται τα πάντα προκειμένου να μην χρεοκοπήσει το κράτος. Και στον σκοπό αυτό θυσιάζεται η κοινωνία. Σε οικονομικό αδιέξοδο η χώρα έφτασε με ευθύνη του δημόσιου τομέα. Αυτός έφαγε ουσιαστικά τα λεφτά. Και υπερδιογκώθηκε βασανίζοντας ουσιαστικά τους πολίτες με νέους φορείς, εγκρίσεις, άδειες, ελεγκτικούς μηχανισμούς και κανονισμούς. Για να δικαιολογήσει κυρίως την ύπαρξη, τον όγκο και τα έξοδά του.

Μπροστά στην προοπτική της χρεοκοπίας τώρα επιβαρύνεται δυσβάστακτα ο ιδιωτικός τομέας της οικονομίας. Για να μην χρεοκοπήσει το κράτος. Που μας οδήγησε με το μέγεθος και τις πράξεις του στο χείλος του γκρεμού. Εν τούτοις όλα σχεδόν τα κόμματα ομονοούν πως το Δημόσιο δεν πρέπει να πειραχτεί στην προσπάθεια διάσωσης της οικονομίας. Παρά τις συστάσεις των δανειστών μας για δραστικές περικοπές στις δημόσιες δαπάνες οι πολιτικές αρχές επιμένουν σε μέτρα αύξησης των εσόδων. Που καταλήγουν βέβαια σε εξοντωτικές φορολογικές επιδρομές.

Να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Όλη η προσπάθεια αποφυγής της χρεοκοπίας εστιάζεται την ανάγκη αποφυγής του ενδεχομένου αδυναμίας του κράτους να πληρώσει κατά κύριο λόγο μισθούς. Στον δημόσιο τομέα βέβαια. Γιατί παντού αλλού οι αμοιβές καταβάλλονται από ιδιωτικές πηγές. Εξοντώνεται λοιπόν ο ιδιωτικός τομέας οδηγούμενος σε αδυναμία να εκπληρώσει στόχους και υποχρεώσεις. Με αποτέλεσμα εκτεταμένη ιδιωτική χρεοκοπία και αυξανόμενες απολύσεις. Κανένας όμως δεν αποφασίζει να αρχίσει νε περικόπτει δαπάνες στο δημόσιο. Που είναι και ο υπεύθυνος της κρίσης αλλά και ο ουσιαστικά ωφελούμενος από τις θυσίες.

Το σύνηθες επιχείρημα για την άρνηση περικοπών στο κράτος είναι η ενδεχόμενη ανεργία. Μα αυτοί που συνέχεια απολύονται στον ιδιωτικό τομέα δεν είναι άνεργοι; Γιατί αυτών των ανθρώπων τις δυσκολίες τις ξεπερνάμε; Και είμαστε έτοιμοι να τους θυσιάσουμε στο όνομα της διάσωσης της κρατικής γραφειοκρατίας; Για κάθε θέση εργασίας που διασώζεται στο δημόσιο θυσιάζονται δύο στον ιδιωτικό τομέα! Αυτό που συμβαίνει είναι σε κάποιο βαθμό παράλογο. Για να αποφύγουμε την χρεοκοπία του κράτους (που συμβολίζεται με την αδυναμία πληρωμής μισθών) εξοντώνουμε με την βαριά φορολογία τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας. Αρνούμενοι παράλληλα να επιβάλουμε μεγάλες περικοπές στο κράτος – από κατάργηση υπηρεσιών και φορέων μέχρι απολύσεις. Περίπου 4 δις στοχεύουν να εξασφαλίσουν φορολογώντας τους ιδιώτες. Και μόνο 400 εκ. από περικοπές στο κράτος!!

Πασχίζουμε λοιπόν να σώσουμε το κράτος εξοντώνοντας την αγορά. Δεν είναι λογικότερο, για την διάσωσή του, το ίδιο το κράτος να υποστεί και τις μεγαλύτερες θυσίες; Το κράτος όμως έχει σύμμαχο σ’ αυτή την πάλη την πολιτική τάξη. Που έχει πλημμυρίσει τον δημόσιο τομέα με στρατούς κομματικών στελεχών. Κάθε περικοπή λοιπόν φορέων και προσωπικού έχει άμεσο πολιτικό κόστος. Που καμία πολιτική παράταξη δεν είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει. Γι’ αυτό και το δημόσιο εξακολουθεί να παραμένει στο απυρόβλητο.

Με την φορολογική επιδρομή μάλιστα που ετοιμάζει η κυβέρνηση (και που κάποιοι μάλιστα ανίδεοι αποκαλούν «νεοφιλελεύθερη») από πουθενά δεν προκύπτει πως θα εξασφαλισθεί η διάσωση της οικονομίας. Η χρεοκοπία με βάση την λογική αυτή είναι αδύνατον να αποτραπεί. Με την ιδιωτική οικονομία όμως να έχει εν τω μεταξύ συνθλιβεί. Και με το μέγεθος του κράτους ανέπαφο. Αν πρόκειται να φθάσουμε λοιπόν στην κατάρρευση, γιατί να μην οδηγηθούμε εκεί με την ιδιωτική οικονομία ισχυρότερη και το κράτος ψαλιδισμένο; Εκεί νομίζω πως βρίσκεται η ουσία των προβλημάτων μας αλλά και οι δυνατότητες μας για μελλοντική ανάκαμψη.

Αν η προσπάθεια αποφυγής της χρεοκοπίας στοχεύει να αποτρέψει απλά την στάση πληρωμών του κράτους και να διαλύσει την κοινωνία και την ιδιωτική οικονομία δυσκολεύομαι να καταλάβω γιατί πρέπει να αποφύγουμε την χρεοκοπία. Η λύση είναι απλή και στηρίζεται στην λογική. Κατάργηση των επικείμενων φορολογικών επιβαρύνσεων και αντικατάσταση των ποσών που, κατ’ εκτίμηση, επρόκειτο να εισπραχθούν με δραστικές περικοπές κρατικών δαπανών. Με τον τρόπο αυτό και οι δανειστές μας θα είναι ικανοποιημένοι και η χρεοκοπία θα αποφευχθεί. Διαφορετικά, ανάμεσα στην χρεοκοπία του κράτους και στην χρεοκοπία της κοινωνίας, προτιμότερη είναι η πρώτη.


George Soros: Στη Γερμανία η ευθύνη για την κρίση – Σώσανε τις τράπεζες και όχι την Ελλάδα!Ο Αμερικανός επενδυτής Τζορτζ Σόρος ασκεί κριτική στη Γερμανία για την διαχείριση της ευρωκρίσης. Συγκεκριμένα σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στην οικονομική εφημερίδα Handelsblatt παρατηρεί ότι «ήταν η γερμανική διστακτικότητα, που ενίσχυσε την άσχημη κατάσταση στην Ελλάδα και οδήγησε στην επέκταση της κρίσης, η οποία μεταβλήθηκε σε υπαρξιακή κρίση για την Ευρώπη». Ο Σόρος επικρίνει ‘την πολιτική των μικρών βημάτων’ της Άγκελα Μέρκελ χαρακτηρίζοντάς την υπερβολικά αργή.

Επισημαίνει ότι η ηγέτες της ευρωζώνης έδωσαν στην Ελλάδα ένα πακέτο βοήθειας χωρίς να πείσουν για τη σωτηρία της, ενώ ταυτόχρονα επιθυμούν τη συμμετοχή ιδιωτών πιστωτών, όπου ο κερδισμένος είναι περισσότερο οι τράπεζες και λιγότερο η Ελλάδα.

Ο Τζορτζ Σόρος εκτιμά ότι μια ανεξέλεγκτη στάση πληρωμών της Ελλάδας ή ο αποκλεισμός της από την ευρωζώνη θα ήταν η απαρχή μιας τραπεζικής κρίσης παρόμοιας με το αμερικανικό κραχ του ΄28 – ΄30 και την περίοδο της «Μεγάλης Κατάθλιψης».

Ρόλος κλειδί για το ευρωομόλογο

Ο Τζορτζ Σόρος γράφει ότι ήταν λάθος η ανάληψη εγγυήσεων από μεμονωμένες χώρες για να αντιμετωπιστεί η αδυναμία κάποιων άλλων χωρών να εξυπηρετήσουν το χρέος τους. Κατά την άποψή του η ανάληψη εγγυήσεων είναι υπόθεση της ΕΕ.

Γι’ αυτό ο Σόρος τάσσεται υπέρ την έκδοση ευρωομολόγου. «Διαφορετικά το ευρώ θα καταρρεύσει», επισημαίνει ο Αμερικανός επενδυτής και ζητά από τη Γερμανία να στηρίξει εκείνη πρώτη το ευρωομόλογο. Σημειώνει μάλιστα ότι όσο το Βερολίνο δεν δίνει το πράσινο φως στο ευρωομόλογο θέτει σε κίνδυνο ακόμα και το επίπεδο ΑΑΑ της πιστοληπτικής της ικανότητας.

Τέλος ο Τζορτζ Σόρος θεωρεί προβληματική την χορήγηση πιστώσεων στην Ελλάδα από τον μηχανισμό στήριξης. Διότι η Ιταλία και Ισπανία δίνουν οι ίδιες υψηλότερο επιτόκιο για τα ομόλογά τους από τα επιτόκια που παίρνουν από την Ελλάδα για τις πιστώσεις.

Μέσω ΜΚΟ της τελευταίας στιγμής «δουλειά» στα «δικά μας παιδιά»!

Μέσω ΜΚΟ της τελευταίας στιγμής «δουλειά» στα «δικά μας παιδιά»!Τι κοινό έχουν το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, το ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ, μια πολιτική οργάνωση που σχετίζεται με το ΠΑΣΟΚ, αλλά και μια σειρά νεοσυσταθεισών...

Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ);

Είναι όλοι τους φορείς που έχουν υπογράψει τα περισσότερα μνημόνια συνεργασίας με δήμους, προκειμένου να αναλάβουν τη διαχείριση των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, τα οποία, όπως πρώτα είχαν αποκαλύψει τα «Επίκαιρα» (τεύχος 91ο, 14/7/11), χρησιμοποιούνται από την κυβέρνηση ως μια νέα μορφή «stage».
Η επιλεκτική, μάλιστα, σύμπραξη με οργανώσεις που κινούνται πλησίον της εξουσίας δημιουργεί, αν μη τι άλλο, ερωτηματικά για τη διαφάνεια των ακολουθούμενων διαδικασιών, οι οποίες από κάποιους… κακοπροαίρετους χαρακτηρίζονται ρουσφετολογικές.

Υπενθυμίζεται ότι τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και προβλέπουν καταβολή επιδόματος κοινωνικής εργασίας με αποδοχές που μπορεί να φτάσουν και τα 625 ευρώ μηνιαίως, με ημερομηνία λήξης τους πέντε μήνες και συνολικό προϋπολογισμό 280 εκατ. ευρώ.

Η επιτροπή έγκρισης ή απόρριψης των υποβληθέντων μνημονίων –η προθεσμία έχει λήξει από τα τέλη Ιουλίου– απαρτίζεται από στελέχη τής Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

πηγη

THAT's GREECE

VIDEO: Τον γύρο του κόσμου κάνει ένα βίντεο για την ΕλλάδαΤο βιντεάκι αυτό κάνει τον γύρο του κόσμου και ήδη μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα περισσότεροι από 250.000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο το έχουν παρακολουθήσει. Άλλοι συμφωνούν και άλλοι όχι με το περιεχόμενό του και αυτό το καταλαβαίνει κανείς εάν δει και τα σχόλια που το συνοδεύουν. Όπως και να έχει όμως βοηθάει στο να καταλάβουν με έναν απλό και σύντομο τρόπο όλοι, ότι όσα ακούν από τα ΜΜΕ των χωρών τους δεν είναι πάντα αληθινά ..και σίγουρα παντού υπάρχει ένας μύθος!


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΣΕΛΜΑ ( ΜΕΤΡΟ) ...Έφτασε η ώρα για δράσεις!Οι προκλήσεις εκ μέρους των Ε.Χ. διευθυντικών στελεχών της νέας διορισμένης διοίκησης Σπυράκου κορυφώνονται με βαρβαρότητα και αυθαιρεσίες σε βαθμό παρανομίας!..
Δεν καταβάλλονται δεδουλευμένα σε εργαζόμενους εντελώς παράνομα, παροχές ετών που αποτελούν κατοχυρωμένους όρους συμβάσεων εργασίας καταργούνται (ιδιωτική ασφάλιση, οδοντιατρική περίθαλψη), η εκπαίδευση του προσωπικού συρρικνώνεται επικίνδυνα δημιουργώντας ανασφάλεια, υπάλληλοι αναγκάζονται να εκπαιδεύσουν νέο προσωπικό που θα καταλάβει τις θέσεις τους μένοντας οι ίδιοι μετέωροι, παγώνουν ακόμη και το ρόλο του μεσολαβητή που έπαιζε η εταιρεία σε παροχές εργαζομένων (κινητή τηλεφωνία) έχοντας ολοφάνερους ιδιοτελείς σκοπούς κ.α. Με αποκορύφωμα τις απειλές πως «θα πάρουν κεφάλια» για να τοποθετήσουν τα δικά τους!!!
Με ποιανού εντολή έχει ξεκινήσει αυτός ο ύπουλος αντεργατικός πόλεμος αυγουστιάτικα; Είναι άραγε θέμα τακτικής αποπροσανατολισμού εν όψει διαπραγμάτευσης ΣΣΕ, ή το κάνουν για να μας συσπειρώσουν ακόμη περισσότερο απέναντι στην πάλη που έρχεται;
Έφτασαν στο σημείο να απειλήσουν, επώνυμα πια, ακόμα και τον πρόεδρο του σωματείου επειδή ζητάει ενημέρωση και εξηγήσεις και επειδή διαμαρτύρεται για όλα τα παραπάνω. Φυσικά δεν είναι..
η πρώτη φορά που θεσμικό όργανο του σωματείου δέχεται απειλές. Όμως επειδή η υπομονή εξαντλήθηκε θα φροντίσουμε αυτή να είναι και η τελευταία…
Αντιμετωπίζοντας τέτοιου είδους προσβλητικές και επιθετικές συμπεριφορές κρίνουμε πως δεν υπάρχει κανένα σχέδιο, καμία οργάνωση και κυρίως καθόλου λογική σε κρίσιμα ζητήματα εύρυθμης λειτουργίας του μέσου. Αντιθέτως η αυθαιρεσία, ο εργασιακός κανιβαλισμός και η ρουσφετολογία βασιλεύουν!
Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο προσπαθείτε να εξυγιάνετε και να αναδιαρθρώσετε την εταιρεία απαξιώνοντάς την ακόμη περισσότερο με τα ίδια διεφθαρμένα στελέχη τα οποία ευθύνονται για την σημερινή κατάντια της;
Καλούμε την διοίκηση να βάλει τέλος στον παραλογισμό που βιώνουμε, στις άδικες επιθέσεις και στην καταπάτηση της αξιοπρέπειά μας γιατί η ανοχή των εργαζομένων έχει και όρια.

Τα λόγια είναι πολύ λίγα μπροστά σε όσα βιώνουμε. Έφτασε η ώρα για δράσεις…

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ο ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΓΙΑΤΙ ΧΑΘΗΚΕ;ΠΟΣΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟΣ ΒΓΗΚΕ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟΣ την φίμωση
ΣΤΟ 6 ΛΕΠΤΟ ΛΕΕΙ

Θέλει προσοχή γιατί μπορεί να υπάρξει στόχευση του πολίτη που μπαίνει στο ίντερνετ από κυβερνήσεις ,και να το αλλοιώσουν διάφορα κέντρα εξουσίας ,και να αλλοιώσουν συνειδήσεις

δείτε και ακούστε τι έλεγε 2 χρόνια προτού γίνει πρωθυπουργόςτο δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο είναι κοινωνικό αίτημα
εμείς οι σοσιαλιστές πρέπει να το στηρίξουμε
το διαδίκτυο παράγει πολιτισμό
αυτο το μεσο θα αλλαξει και την τηλεοραση
που κάνει μονόλογο

Για τα γεγονότα του Λονδίνου

Η λεζάντα που συνοδεύει τις εικόνες από την εγγλέζικη πρωτεύουσα ίδια παντού: «Το Λονδίνο καίγεται». Ε, και; Ούτε η πρώτη φορά είναι, ούτε η τελευταία.
Τι αλλάζει προς το καλύτερο για την εργατική τάξη όταν καίγονται κάποια κτίρια σε μια από τις μητροπόλεις του καπιταλισμού; Τι άλλαξε μετά από κάθε φωτιά που εύκολα φούντωσε σε μια πόλη σαν το Λονδίνο; Κάθε φωτιά όσο εντυπωσιακή κι αν είναι, όταν δεν βάζει φωτιά στο ίδιο το σύστημα της εκμετάλλευσης, μοιάζει περισσότερο με τη φωτεινή αναγγελία μιας ακόμα πιο βαθιάς υποταγής. Δυστυχώς..."Ριζοσπάστης"
_______________
Του Γ.Γ. Πραγματικά δυσκολεύομαι να καταλάβω το σκεπτικό του συντάκτη αυτού του δημοσιεύματος του οργάνου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. Σίγουρα δεν έχω την βαθιά μαρξιστική – λενινιστική κατάρτηση που διακρίνει όλους τους αρθρογράφους του «Ριζοσπάστη» αλλά θα ήθελα να με βγάλουν απ’ την άγνοια μου και να με ενημερώσουν στο απλό: Από πού προκύπτει ότι όλα όσα συμβαίνουν αυτές τις μέρες στην Βρετανία μοιάζουν «περισσότερο με τη φωτεινή αναγγελία μιας ακόμα πιο βαθιάς υποταγής»; (Αναφέρεται στα λαϊκά στρώματα αυτής της χώρας, προφανώς ο «Ριζοσπάστης»).

Ας μην αναφερθώ σε σχόλια αστών αναλυτών σε όλα τα ξένα ΜΜΕ που έντρομοι προβλέπουν κοινωνικές εκρήξεις σε μια σειρά χώρες στις οποίες το χάσμα ανάμεσα στους πλουσιότερους και στους φτωχότερους διευρύνεται συνεχώς. Το ότι δεν θα έχουν αποτελεσματικότητα αυτές οι κοινωνικές εκρήξεις και δεν θα βλάψουν ουσιαστικά το αστικό σύστημα απ’ την στιγμή που δεν έχουν «ενιαία καθοδήγηση και επιτελικό σχέδιο», που θα έλεγε και ένας μαρξιστής είναι σωστό.

Γι’ αυτό και δύσκολα θα διαφωνήσει κανείς με την συνέχεια του άρθρου από τον «Ριζοσπάστη»:

«Η ευκολία με την οποία αστοί αναλυτές μιλούν ως και για "προεπαναστατική κατάσταση| με αφορμή το γεγονός ότι μεγάλα τμήματα του πληθυσμού δηλώνουν πως οι κυβερνήσεις δεν έχουν νομιμοποίηση για τις πολιτικές που εφαρμόζουν, δεν πρέπει να δημιουργεί αυταπάτες ως προς το πού είναι στραμμένη σ' αυτή τη φάση η αντίδραση των λαϊκών στρωμάτων. Είτε στην Αγγλία είτε στις ΗΠΑ εκδηλώνεται η αμφισβήτηση, αυτή παραμένει εντός των τειχών. Γεγονός που επιτρέπει στους αστούς αναλυτές μαζί με την διαπίστωση της αμφισβήτησης να προβάλλουν και τις λύσεις που βολεύουν το σύστημα. (...)
Για την εργατική τάξη όλου του κόσμου προβάλλει και πάλι έντονα το δίλημμα "σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα", δίλημμα που αναγκαστικά οδηγεί και στο επόμενο βήμα: Οργάνωση της εργατικής τάξης σε τάξη για τον εαυτό της κι αυτό σημαίνει οργάνωση της εργατικής τάξης στο δικό της κόμμα, το κομμουνιστικό, με στόχο την ανατροπή της εξουσίας των καπιταλιστών για την επιβολή σοσιαλιστικών σχέσεων παραγωγής.
Αυτό είναι το αίτημα των καιρών και μόνο ένας τέτοιος δρόμος μπορεί να χαροποιεί».

Κι αν επί της ουσίας δεν μπορείς να διαφωνήσεις σ’ αυτά τα γραφόμενα από τον συντάκτη του «Ριζοσπάστη» είναι δύσκολο να καταλάβεις γιατί απαξιώνει με τον τρόπο του όσα γίνονται αυτές τις μέρες στο Λονδίνο.

«Θα έρθει ίσως καιρός που τα ρεπορτάζ από τις πρωτεύουσες του δυτικού κόσμου θα μοιάζουν πιο πολύ με πολεμικές ανταποκρίσεις: θα περιγράφουν οδομαχίες σώμα με σώμα και θα μετρούν νεκρούς και τραυματίες. Το τοπίο που αφήνουν πίσω τους οι μαζικές νυχτερινές ταραχές στο Λονδίνο μοιάζει με πολεμική ζώνη», έγραφε χτες σε ένα πολύ καλό του κείμενο ο δημοσιογράφος Ρ. Βρανάς στα «Νέα», απεικονίζοντας τι θα επιφέρει το όσο και πάει βαθύτερο σάπισμα του καπιταλισμού.

Σίγουρα είναι αυθόρμητα ξεσπάσματα αυτά που δεν μπορεί να έχουν διάρκεια και ξεκάθαρους στόχους. Όμως στους δρόμους διαμορφώνονται συνειδήσεις και όπως έγραφε ο Λένιν «...το "αυθόρμητο στοιχείο" δεν αποτελεί στην ουσία τίποτε άλλο παρά εμβρυακή μορφή του συνειδητού». Είναι ελιτισμός κατά την άποψη μου να απαξιώνεις αυτά τα ξεσπάσματα και πολιτική μυωπία να ισχυρίζεσαι ότι μοιάζουν «περισσότερο με τη φωτεινή αναγγελία μιας ακόμα πιο βαθιάς υποταγής».
πηγη

Η ψυχή μας είναι με τους Βρετανούς εξεγερμένουςΥπήρχε η αίσθηση μιας ανώτερης κοινωνίας με μεγάλα κάμπους, ειρηνικούς πληθυσμούς που είτε εργαζόταν είτε σπούδαζαν. Πολλοί γνωστοί μου τα τελευταία χρόνια μιλούσαν για την Ελλάδα λες και ήμασταν Ουγκάντα, ιδίως μετά τον Δεκ του 2008.
Από που ήρθε τώρα αυτό το ξέσπασμα βίας αν όλα ήταν τόσο ειρηνικά και ιδανικά όσο υποστηρίζουν οι αφελείς;
Πιστεύω ακράδαντα ότι πίσω από το ειρηνικό προσωπείο των προαυλίων των μεγάλων πανεπιστημίων υπάρχει μια κοινωνική τάξη σε μεγάλη πίεση. Σε αυτή την κοινωνική τάξη ή κοινωνικές τάξεις, ασκείται βία είτε στην εργασία της είτε λόγω ανεργίας είτε επειδή οι άνθρωποι δεν μπορούν να εκπληρώσουν τις προσδοκίες που η ίδια η κοινωνία τους έκανε να έχουν από την ζωή τους. Μια ζωή χωρίς ελπίδες και μέλλον και μια δουλειά που τους σκοτώνει αργά, αν υπάρχει και αυτή.


Και πολύ μικρό είναι το ξέσπασμα που παρατηρείται στην Αγγλία και είναι θετικό που είδαμε αυτό το ξέσπασμα με την έννοια του να διαλύσουμε τα παραδεισένια ονειρικά σύννεφα που μας έκρυβαν την αληθινή όψη πίσω από την βρετανική βιτρίνα. Και είναι πολύ καλό όταν βλέπουμε ότι υπάρχει ακόμη λάβα που καίει εκεί κάτω, το ηφαίστειο δεν έχει σβήσει ακόμη, οι άνθρωποι έχουν ζωή μέσα τους παρόλες τις δυσάρεστες ακρότητες μέσα στο χάος.
Και είναι νομίζω σαφές ότι οι προσδοκίες των χαμηλότερων κοινωνικών τάξεων χάθηκαν ακόμη περισσότερο με τις αποφάσεις λιτότητας της τελευταίας κυβέρνησης φιλελευθέρων στη Μ.Βρετανία.

ΜΙΑ ΣΑΚΟΥΛΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΓΕΜΑΤΗ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ


Καμπάνια κάνουν καποιοι φιλανθρωποι καναλαρχες-μεγαλοεργολαβοι και βιομηχανοι με τιτλο : "ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ" .


Σκάι, Νεα οδος ΑΕ, Ολυμπια οδος ΑΕ και Συνδέσμος Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδας φροντίζουν να μας...καθαρισουν.

Τι μεγεθος υποκρισιας. Αφου πρωτα εχουν φροντισει να μας καθαρισουν τις τσεπες μας με τα χαρατσια τους σε δρομους δικους μας και χιλιοπληρωμενους. Αφου πρωτα μας "καθαριζουν" σε δρομους κακοφτιαγμενους και ανασφαλεις, σαν την εθνικη μας καρμανιολα, Κορινθου- Πατρων. Μας περνουν για σκυλακια του Παβλοφ ξεκαθαριζοντας οτι θα μας δινουν σακουλιτσα μονο οταν εχουμε πληρωσει διοδια.

Με την αποδειξη καταβολης διοδιων λενε. Εμεις οι υπολοιποι, τα κακα παιδια, που ειτε δεν εχουμε να πληρωσουμε διοδια, ειτε δεν θελουμε να ξαναπληρωσουμε για πολλοστη φορα τους δικους μας δρομους θα πρεπει εκτος απο "τζαμπατζηδες" να μεινουμε και "βρωμιαρηδες". Ακου τι λενε οι λαδιαρηδες!

Να σε καψω Γιαννη, να σε αλοιψω λαδι! Μας περνουν για τελειως ιθαγενεις. Η ιδεα να μας δινουν και χαντρες και καθρεφτακια απορριφθηκε σαν οικονομικα ασυμφορη. Το ιδιο και το να μας δινουν σακουλες στο μεγεθος του ανθρωπινου σωματος, μιας και οι δρομοι μας σε πολλα σημεια ειναι σκετες καρμανιολες.

Αληθεια ποια ηταν η οικονομικη σχεση που εχει δημιουργηθει αναμεσα σε ενα "αντικειμενικο" ΜΜΕ και καποιες εταιριες εκμεταλλευσης των εθνικων μας δρομων;
Ποιες διαδρομες επικοινωνιας υπαρχουν και με τι ανταλλαγματα;

Οταν ακουω Σκάι να δινω βαση οταν μιλανε οι εγκριτοι και αντικειμενικοι δημοσιογραφοι του για το κακο κινημα των τζαμπατζηδων και ποσο κακο κανει στην χωρα ή να σκεφτομαι οτι καποιες απο τις σακουλες που κυκλοφορουν δεν ειναι γεματες με σκουπιδια; Αληθεια οταν μοιραζονται οι σακουλες δεν θα διαπρατεται το αδικημα της παρακωλυσης των συγκοινωνιων απο τους διανομεις, οπως εχουν κατηγορηθει τοσο οι ταξιτζηδες όσο και το κινημα μας;

Μηπως θα πρεπει να μοιρασουν καλυτερα σακουλες σκουπιδιων στο Βατοπεδι, το χρηματιστηριο, στην Ζιμενς , στην Βουλη, στα τηλε μεγαρα; Εκει ειναι πιο απαραιτητες.

Εμείς παντως την Παρασκευή 12/8, 7 μμ, θα ανοιξουμε τα διοδια της Ελευσινας. Δεν θα προσφερουμε σακουλες.Θα προσφερουμε αξιοπρεπεια και την ενεργη εφαρμογη του συνταγματικα κατοχυρωμενου δικαιωματος για την ελευθερια του να ταξιδευουμε ανεμποδιστα στην χωρα μας.

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ
www.oxidiodia.gr και www.denplironodenplirono.com

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΜΜΕ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΜΑΣ
http://www.youtube.com/watch?v=wzTyLewMWsA&feature=player_embedded


www.oxidiodia.gr

Read more: http://anarhogatoulis.blogspot.com/2011/08/blog-post_7153.html#ixzz1UjSGY3GL

Αυτή η "εγκληματικότητα" είναι χάδι σε ό,τι έρχεται

Που είναι τώρα όλοι αυτοί που θαυμάζουν τους Αγγλοσάξωνες και που μας κορόιδευαν για τον Δεκέμβριο του 2008 λέγοντας ότι αυτά δεν συμβαίνουν στο Λονδίνο;Ε να που τελικά συμβαίνουν και στο Λονδινάκι! Και όλο και συχνότερα θα συμβαίνουν τέτοια φαινόμενα όσο η φτώχεια θα επεκτείνεται καθώς οι αγορές θα καίνε στο διάβα τους τις κοινωνίες αφήνοντας πίσω τους κατεστραμμένους ανθρώπους που δεν έχουν τίποτα να χάσουν.                                                  Και ποια είναι η απάντηση των νεοφιλελευθέρων; 


Οι περισσότερες φυλακές, οι ιδιωτικές φυλακές, η επαναφορά της θανατικής ποινής και το ύψωμα πιο ψηλών συρματοπλεγμάτων έξω από τις συνοικίες των πλουσίων.
Τις κοινωνίες ρε τις έχουν χεσμένες. Και αν ήταν νόμιμο να σκοτώνουν για 1% περισσότερο κέρδους θα το έκαναν, και μωρά παιδιά θα σκότωναν και θα έβγαζαν και γλώσσα από πάνω για τις ωφέλειες της θανάτωσής τους.

Δεν έχετε ιδέα τι σας περιμένει όλους εσάς που νομίζετε ότι η απόλυτη φιλελευθεροποίηση των πάντων θα σας σώσει.
Με την αφέλεια σας θρέφεται το νεοφιλελεύθερο τέρας.

πηγη

Οχι στην αύξηση της στρατιωτικής θητείας «ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ!» ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΗΜΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ


Η κυβέρνηση της αγριότερης λεηλασίας εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, που εμφανίστηκε ποτέ στο ελληνικό κράτος, «χτύπησε» πάλι. Όπως συνήθως ξέρει να κάνει: Με διασπορά φημών, συνεντεύξεων, «πηγών» και «διαρροών», σαν τον μικροκακοποιό, απειλεί με αύξηση της στρατιωτικής θητείας στους 12 μήνες.

Μετά την επιβολή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος με τη βοήθεια του στρατού κατοχής των πραιτοριανών της «τάξης και ασφάλειας» του Παπανδρέου, του Πάγκαλου του Βενιζέλου και του Παπουτσή, τώρα στρέφεται για μια ακόμη φορά εναντίον της νεολαίας, με «εμπιστευτικές πηγές» του υπουργείου εθνικής άμυνας και «επείγουσες αποφάσεις» του Π. Μπεγλίτη, που ανακοινώνονται στα μέσα ενημέρωσης.

Μπορούμε να κάνουμε μερικές αρχικές παρατηρήσεις για τις «πρώτες σκέψεις» του υπουργείου σχετικά με τη στρατιωτική θητεία και το θεσμό τον ΕΦ.ΟΠ.

1. Πρώτα, αφού οι διαδοχικές κυβερνήσεις του κοινωνικού μεσαίωνα οδήγησαν (και οδηγούν) τη νεολαία - ειδικά της επαρχίας - στον καιάδα της ανεργίας και της απόγνωσης, έφεραν το θεσμό των ΕΠ.ΟΠ. (του «χιλιάρικου») ως υποψήφιο φτηνό δυναμικό πραιτοριανών. Ύστερα, η κυβέρνηση του κοινωνικού, οικονομικού και κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού του ΠΑΣΟΚ, αποφάσισε να αλλάξει ακόμα και τους ΕΠΟΠ του «χιλιάρικου» με Έφεδρους Οπλίτες των 400 ευρώ, κρατώντας το ίδιο όνειρο για ένα στρατό - «σιδερένια φτέρνα του εθνικού οράματος» της «πατριωτικής» χούντας κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ, ΔΝΤ. Σήμερα, τα νούμερα «δε βγαίνουν» για το υπουργείο. Η σκληρότερη εργασιακή εκμετάλλευση της νεολαίας, με καύσιμο το όραμα των «εθνικών αναγκών», πρέπει να γίνει με ακόμα λιγότερα χρήματα, με ακόμη περισσότερη βαρβαρότητα.

2. Μπορεί να πρέπει «να περικοπούν» οι δαπάνες στο στρατό, όμως αυτό περιλαμβάνει μόνο τις συνθήκες διαβίωσης των στρατευμένων, τα δικαιώματά τους και τις ελάχιστες παροχές που ως τώρα είχαν, την ακόμα περισσότερη εκμετάλλευση τους για να βγαίνει η δουλειά τζάμπα, την αύξηση της θητείας για περισσότερη δωρεάν εργασία. Δεν περιλαμβάνει φυσικά τις ρεμούλες των δισ. των πολεμικών εξοπλισμών, τα εκατομμύρια των αποστολών εκτός συνόρων, διεθνών ασκήσεων και βάσεων, τη FRONTEX, τα δεκάδες άχρηστα στρατόπεδα που συντηρούν μαγαζάτορες κι επιχειρηματίες με το υστέρημα των φαντάρων και των οικογενειών τους, συντηρούν τις ντόπιες εκλογικές πελατείες των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

3. Απέναντι σε αυτές τις επιλογές της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, η νεολαία τους γυρίζει την πλάτη! Ο θεσμός της μεσαιωνικής εκμετάλλευσης των ΕΦΟΠ βουλιάζει, οι νέοι άνθρωποι απαξιώνουν το στρατό και τη θητεία, οι ΕΠΟΠ αναδεικνύονται σε «πολύ ακριβό», κι όχι τόσο αποδοτικό, μέτρο της αναδιάρθρωσης των ενόπλων δυνάμεων και των στρατιωτικών δογμάτων ενάντια σε εξωτερικό και εσωτερικό εχθρό. Ακόμα και μέσα στα στρατόπεδα, η εξοντωτική πειθαρχία που θέλει να επιβάλλει ο παραλογισμός της ακραίας «εθνικής» εκμετάλλευσης, δεν πιάνει τόπο, αφού οι φαντάροι διεκδικούν, αρνούνται, παλεύουν για τα δικαιώματά τους. Συναντιούνται με τα στρώματα μόνιμων-ΕΠΟΠ που βιώνουν ανάλογη ανασφάλεια και βαρβαρότητα.

4. Θυμίζουμε ότι η μείωση της θητείας στους εννιά μήνες, από την τότε κυβέρνηση της ΝΔ, ήταν η άτακτη οπισθοχώρηση ύστερα από τη συντριβή της προσπάθειας να περάσει η στράτευση στα 18, και η αγωνιώδης προσπάθεια να χρυσωθεί το χάπι στη στρατευμένη νεολαία προκειμένου να διασωθεί η υπόλοιπη αναδιάρθρωση των ενόπλων δυνάμεων. Τι κάνει τον κύριο Μπεγλίτη και την κυβέρνηση να πιστεύει ότι, αυτή τη φορά, μια ακόμη άγρια επίθεση στη νεολαία και τις συνθήκες στράτευσής της θα έχει καλύτερη τύχη;

ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ - ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΡΑ ΣΤΟΥΣ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ

ΠΛΗΡΕΙΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ


Αδιαφορούμε για τις «εθνικές ανάγκες» των εκμεταλλευτών μας

Παλεύουμε για τις κοινωνικές μας ανάγκες
ΑΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΔΕ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ

ΜΕ ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΖΙΚΟ ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΞΩ ΑΠ' ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ


ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6932 955437
http://diktiospartakos.blogspot.com

Νέες θεωρίες οικονομίας. Δεν μπορούμε να εισπράξουμε φόρους, για αυτό τους αυξάνουμε!!

Ο  χοντρός  μας δουλεύει χοντρά, νομίζει  ότι είναι ο πιο έξυπνος απο όλους μας και μας παραμυθιάζει  από τότε που ανέλαβε την (κυβέρνηση)  προσπαθώντας να κερδίσει χρόνο. Ο χρόνος έχει τελειώσει προ πολλού για την εμετικά προδοτική κυβέρνηση σας.  Διαλύσατε την χώρα λειτουργώντας μεθοδικά βάση σχεδίου και αυτό δεν θα μείνει ατιμώρητο!!
O κ. Βενιζέλος σε συνέντευξή του προχθές στον Real FM, αναφέρθηκε στις λεπτομέρειες και την πορεία εφαρμογής των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου. Μεταξύ των άλλων δήλωσε ότι: Κατανοεί πως ο ΦΠΑ 23% είναι υψηλός για την εστίαση, αλλά τόνισε πως πρέπει η χώρα να είναι συνεπής σε όσα συμφώνησε και πρόσθεσε ότι το θέμα θα εξεταστεί στον διάλογο για το εθνικό φορολογικό, καθώς και το θέμα των μηχανισμών είσπραξης αφού.... «όταν ο ΦΠΑ δεν εισπράττεται κάποιοι επιβαρύνονται με υψηλότερο συντελεστή». Τι μας είπε δηλαδή ο κ. Βενιζέλος ;
Tο αδιανόητο: Ότι θα αυξήσει το Φ.Π.Α. στα είδη εστίασης, από το 13% στο 23%, επειδή δεν λειτουργούν οι εισπρακτικοί μηχανισμοί του κράτους.


Δηλαδή μετά από 20 μήνες στην εξουσία, τιμωρεί ολόκληρη την κοινωνία και την πραγματική οικονομία για την ανεπάρκεια του κράτους και την ανικανότητα της κυβέρνησης.
Αναγνωρίζει ότι αυτό που κάνει “δεν είναι ούτε δίκαιο ούτε λογικό”, αλλά επιμένει στο άδικο και το λάθος.
Ξέρει ότι, αυξάνοντας κατά 77% τον Φ.Π.Α., δεν πρόκειται να αυξηθούν, αλλά, αντίθετα, θα μειωθούν τα φορολογικά έσοδα, διότι θα προκαλέσει πολύ μεγαλύτερη μείωση της ζήτησης.
Η απόφαση αυτή, θα πλήξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, θα αυξήσει τα λουκέτα και θα αφανίσει χιλιάδες θέσεις εργασίας, τροφοδοτώντας ακόμη περισσότερο την έκρηξη της ανεργίας.

Τέλος είναι προφανές ότι, η αύξηση του Φ.Π.Α. στην εστίαση θα είναι καταστροφική για τον κλάδο, θα αποτελέσει άλλο ένα πλήγμα στον Τουρισμό και θα έχει σοβαρότατες επιπτώσεις στο σύνολο της Οικονομίας.
πηγη 

Το τελευταίο φασιστικό κράτος της Ευρώπης


Στην πολύπαθη χώρα μας είναι πολλοί αυτοί που έχουν εξισώσει αλλοτινά αυταρχικά ή μιλιταριστικά καθεστώτα, με τα αντίστοιχα φασιστικά της Ευρώπης του περασμένου αιώνα. Υπάρχει όμως μια ιδιαίτερα σημαντική ειδοποιός διαφορά. Σε αυτό που η ιστορία έχει ονομάσει φασισμό, το καθεστώς καταλαμβάνει την εξουσία με απολύτως δημοκρατικό τρόπο, στηριζόμενο σε μια μάζα πολιτών οι οποίοι στη συνέχεια μετατρέπονται σε δυνάστες της μειοψηφίας και γαντζώνονται στην εξουσία με οποιοδήποτε μέσον. Κι αν κάποιοι αφελείς πιστεύουν ότι η Ελλάδα ξόφλησε με τα φαντάσματα του παρελθόντος, δυστυχώς η πραγματικότητα έρχεται να τους διαψεύσει. Γιατί σήμερα η Ελλάδα είναι το τελευταίο φασιστικό κράτος της Ευρώπης και διαθέτει όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά για να ονομαστεί έτσι.

Η ιστορία ξεκινάει στις αρχές της δεκαετίας του 1980 όπου ένα εμφανώς καταπιεσμένο πλήθος καταλαμβάνει δημοκρατικά την εξουσία υπακούοντας τυφλά τα ανατρεπτικά εθνικιστικά συνθήματα ενός κατά τα άλλα χαρισματικού ηγέτη. Κραδαίνοντας πράσινες σημαίες και τραγουδώντας Μίκη, οι μεθυσμένοι προλετάριοι καταφέρνουν ότι δεν κατάφερε ένας εμφύλιος και μια δικτατορία. Είναι απόλυτοι κυρίαρχοι ενός ευρωπαϊκού κράτους, με στιβαρή οικονομία, διεθνείς σχέσεις υψηλού επιπέδου και μάλιστα χωρίς τα βαρίδια του παρελθόντος, χωρίς δηλαδή ένα παρεμβατικό παλάτι ή μια ανένδοτη αριστερά.

Οι ιδεολόγοι ηγέτες, αλλοτινοί αγωνιστές του Γράμμου, αντιφρονούντες της δικτατορίας και εξεγερμένοι του πολυτεχνείου, γρήγορα μαγεύονται από τις σειρήνες της εξουσίας. Το ΝΑΤΟ είναι ακόμα εδώ, η Ελλάδα δεν εγκαταλείπει την ΕΟΚ, τα ζιβάγκο γίνονται Αρμάνι και τα κατσαριδάκια Μερσεντές. Καταλαβαίνουν γρήγορα πως πρέπει να γαντζωθούν στην εξουσία. Βλέπουν όμως ότι μόνο ένας τρόπος υπάρχει. Αρχίζει τότε η οικοδόμηση του φασισμού. Το δημόσιο κατακλύζεται από τα παιδιά των πράσινων αγωνιστών. Και όχι μόνο ο στενός δημόσιος τομέας, αλλά και όλοι οι ελεγχόμενοι από την κυβέρνηση τομείς, τράπεζες, ΔΕΚΟ, ταμεία, κρατικοδίαιτες επιχειρήσεις. Στην ύπαιθρο μοιράζεται αθρόα άφθονο ευρωπαϊκό χρήμα.

Εκατομμύρια άξεστων φασιστοειδών έχει καταλάβει το κράτος, το τρέφει και τρέφεται από αυτό. Η νέα τάξη για να επιβιώσει οργανώνει συνεχή πογkρόμ ενάντια στις υπόλοιπες τάξεις και ιδιαίτερα στους ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι υφίστανται ανείπωτες ταπεινώσεις στις καθημερινές τους συναλλαγές. Η νέα τάξη κατατρώγει σαν τέρας όλο τον παραγόμενο πλούτο και δημιουργεί ελλείμματα πάνω στα ελλείμματα. Η φιέστα των Ολυμπιακών και η μαζική είσοδος των πολυεθνικών της δίνει νέα πνοή. Οι φασίστες ξοδεύουν τα δανεικά τους μόνο στις ξένες πολυεθνικές, θαυμάζοντας την οργάνωση και το υψηλό γκλάμουρ που τους προσφέρεται απλόχερα, με μια χαιρεκακία απέναντι στους νεόπτωχους μαλάκες που δεν μπόρεσαν να προσαρμοστούν στη νέα εποχή.

Το τελευταίο φασιστικό κράτος της Ευρώπης έχει όλες τις απαιτούμενες δομές:

Ελέγχει σαδιστικά την πληροφόρηση. Μπορεί οποιοσδήποτε να κάνει κριτική σε πρόσωπα, όχι όμως στις δομές του ‘’συστήματος’’.

Διαθέτει τους πραιτοριανούς του με τη μορφή των ΜΑΤ. Οι πραιτοριανοί, ως νέα Ες Ες, δικαιούνται να μακελεύουν το πλήθος ατιμώρητα. Μπορούν να γράφουν το σύνταγμα στα παπάρια τους. Μπορούν να διαλύουν προληπτικά διαδηλώσεις, πνίγοντας τους πληβείους στα χημικά.

Αιχμή του δόρατος των φασιστών ήταν και παραμένουν οι υπάλληλοι του υπουργείου οικονομικών. Άξεστοι, τσαμπουκάδες και λαδωνιάρηδες, βρίσκονται παντού και πάντα έτοιμοι να αποτελειώσουν το άτυχο θύμα που θα βρεθεί στο δρόμο τους.

Οι πολιτικοί κρατούμενοι σαπίζουν κατά εκατοντάδες στις φυλακές, μέσα από δίκες – παρωδία, όταν δε δολοφονούνται αδιακρίτως σε σκοτεινές συμπλοκές.

Ποιά η διαφορά ενός αυταρχικού καθεστώτος από ένα φασιστικό; Το φασιστικό παραμένει μέχρι το τέλος προσκολλημένο στην εξουσία του. Μετά την τραγωδία της Κύπρου, ακόμα και οι μισητοί συνταγματάρχες είχαν την ύστατη ευαισθησία να παραδώσουν την εξουσία στη δημοκρατία.

Όχι όμως η πράσινη λαίλαπα. Ακόμα και μετά τη χειρότερη καταστροφή που υπέστη η χώρα μας και οι πολίτες της, που όμοια εξαθλίωση δεν υπέστησαν ούτε έπειτα από χαμένους πολέμους, η κυβέρνηση είναι εκεί, στη θέση της, ταμπουρωμένη πίσω από τα τείχη των ΜΑΤ, τα τάγματα εφόδου των εφοριακών και τους πληρωμένους προπαγανδιστές της. Οι τραγωδίες βαφτίζονται εθνικές επιτυχίες. Η εξαθλίωση, ανάγκη εξόδου από την κρίση. Οι εξεγερμένοι, ταραξίες. Οι απελπισμένοι, τρομοκράτες. Όποιος δεν έχει να πληρώσει τον τοκογλύφο, θα μπαίνει στη φυλακή, τώρα που τα κελιά των τοξικομανών πρόκειται να αδειάσουν.

Πότε έρχεται το τέλος ενός φασιστικού καθεστώτος; Όταν εξωγενείς παράγοντες επηρεάζουν τη βιωσιμότητά του. Η φοβερή οικονομική κρίση και η εξάρτηση του καθεστώτος από ξένα κράτη και τράπεζες είναι ο καταλύτης. Οι δανειστές είναι έτοιμοι να κόψουν τον ομφάλιο λώρο. Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να στερήσει από τους δημοσίους υπαλλήλους, όχι μόνο τους παχυλούς τους μισθούς αλλά ακόμα και τις σίγουρες θέσεις εργασίας τους. Το καθεστώς, είτε θα γκρεμιστεί έξωθεν, λόγω οικονομικής ασφυξίας, είτε θα λεηλατηθεί από τα ίδια του τα σπλάχνα.

Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο.

kakofonix

Μας κόβουν τον καφέ και το σουβλάκι!souvlaki

Γονατίζουν τον κόσμο οι «τεχνοκράτες» της κυβέρνησης, οι οποίοι δεν αναλογίζονται τις συνέπειες των γελοίων αποφάσεών τους, στο μέσο Έλληνα.
Η απόφαση των αρμοδίων για την αύξηση κατά 77% (!) του ΦΠΑ στις επιχειρήσεις εστίασης, αλλά και στα αναψυκτικά και στους χυμούς, από το 13% στο 23%, θα οδηγήσει από την 1η Σεπτεμβρίου σε σαρωτικές ανατιμήσεις, ενώ οι επιχειρήσεις, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στα κόστη, θα αναγκαστούν να προβούν και σε μειώσεις προσωπικού.
Η ποιότητα ζωής του μέσου Έλληνα, θα συνεχίσει να κατρακυλά από την 1η του επόμενου μήνα, ελέω μνημονίου…
Τι προσδοκούν οι χαρτογιακάδες; Εισπράξεις, λένε, 300 εκατομμυρίων ευρώ από την 1η Σεπτεμβρίου ως το τέλος του έτους και 700 ευρώ το 2012.


Με λίγα λόγια, μειώνονται τα εισοδήματα και αυξάνονται οι τιμές σε υπηρεσίες & είδη.
Ας είναι καλά το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και οι προβλέψεις του αλλά και όσοι το ψήφισαν…
Φυσικά, οι ανατιμήσεις θα είναι παραπάνω από αισθητές παντού: σε ταβέρνες, σε εστιατόρια, σε καφετέριες, αλλά ακόμα και στις καντίνες και στα delivery. Με λίγα λόγια, κόβουν το καφεδάκι, το ταβερνάκι αλλά και το σουβλάκι και την πίτσα, σε πολύ κόσμο…
Χαρακτηριστικά αναφέρουμε για να έχετε μια πρώτη εικόνα, ότι από την 1η Σεπτεμβρίου η ενδεικτική τιμή της τυρόπιτας θα ανέλθει από δύο ευρώ σε 2,2 ευρώ, ενώ η τιμή ενός χυμού σε συσκευασία των δύο λίτρων, θα ανέλθει από τα 3,70 ευρώ στα 4 ευρώ.
Κυβερνητικοί κύκλοι, ξεκαθάρισαν ότι η αύξηση εν αφορά στο ψωμί… Προφανώς τα παραπάνω, θεωρούνται πλέον είδη πολυτελείας, σε μια χώρα με υψηλές θερμοκρασίες όλο το χρόνο, όπου η κατανάλωση υγρών, κυρίως χυμών, θεωρείται επιβεβλημένη.
Την ίδια ώρα, κυβερνητικοί κύκλοι παίζοντας επικοινωνιακά παιχνίδια αλλά και με τον πόνο του κόσμου, αλλά και υποτιμώντας βάναυσα τη νοημοσύνη όλων, διέρρεαν ότι η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να συζητήσει ξανά το μέτρο της αύξησης του ΦΠΑ στην εστίαση, από… τον Οκτώβριο!
Φυσικά, όπως είναι φανερό, δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα υπαναχώρησης από την αύξηση του ΦΠΑ, καθώς οι προβλέψεις του Μεσοπρόθεσμου δεν δύναται να τεθούν υπό διαπραγμάτευση…

Αρχαιοελληνικούς αμφορείς “ψάρεψε” ο ΠούτινΟ Ρώσος πρωθυπουργός περιόδευσε στις ανασκαφές ολόκληρης της χερσονήσου του Ταμάν στα Στενά του Κερτς, που ενώνουν την Αζοφική με τη Μαύρη Θάλασσα. Μάλιστα βούτηξε σε βάθος 200 μέτρων, όπου ανακάλυψε, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του και δύο αρχαίους αμφορείς.

Με την ιδιότητα του προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου της Ρωσικής Γεωγραφικής Εταιρείας, που χρηματοδοτεί τις ανασκαφές στην περιοχή, ο Βλ.Πούτιν ξεναγήθηκε από τον επικεφαλής της αρχαιολογικής αποστολής της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών καθηγητή Βλαντίμιρ Κουζνετσόφ, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στην ανασκαφή του ταφικού λόφου Μπογιούρ-Γκαρά του 4ου αιώνα, η οποία ολοκληρώνεται περί τα τέλη της σεζόν. Ο ταφικός λόφος («κουργκάν») έχει ύψος 10-11 μέτρα και διάμετρο 100 και θεωρείται μοναδικό και περίπλοκης δομής μνημείο, του οποίου όμως ίσως παραμείνει άγνωστο το μεγάλο μυστικό, το ποιός, δηλαδή, σημαντικός άνδρας της Φαναγόρειας θάφτηκε εκεί.Ο κ. Κουζνετσόφ έδειξε στον Βλ.Πούτιν τους «δρόμους», δηλαδή τις στοές, που ανοίχθηκαν από τυμβωρύχους, οι οποίοι εκτιμάται ότι έδρασαν εντατικότερα από ποτέ την περίοδο του Μεσαίωνα και ήταν ως επί το πλείστον Γενουάτες, που περνούσαν στην πλευρά του Ταμάν από την αντικρυνή χερσόνησο της Κριμαίας.

“Ας τα φορτώσουμε όλα στους Γενουάτες κι ας κλείσουμε την υπόθεση” αστειεύτηκε ο Βλ.Πούτιν, ο οποίος ήταν εξαιρετικά ευδιάθετος, συμμετείχε επανειλημμένως σε εργασίες, αποδεχόμενος προσκλήσεις φοιτητών και κατά την άποψη πολλών παρατηρητών πραγματοποίησε μια ακόμη επιτυχημένη προεκλογική εμφάνιση ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Δεκεμβρίου και των προεδρικών του ερχόμενου Μαρτίου.

Μεταξύ άλλων ο Ρώσος πρωθυπουργός επισκέφθηκε την Ακρόπολη στο κεντρικότερο σημείο της Φαναγόρειας, όπου βρίσκεται το παλάτι του άρχοντα του Βασιλείου του Βοσπόρου, του Μιθριδάτη του 6ου του Ευπάτορος. Το μνημείο ανακαλύφθηκε τον Αύγουστο του 2009 από την αρχαιολογική ομάδα του Β.Κουζνετσόφ και αποτελεί μια από τις σημαντικότερες εξελίξεις στην καταγραφή της ιστορίας του κατοπινού Βασιλείου του Πόντου.

Τα όρνεα αντιμετωπίζονται με όπλαΈχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη με σειρά αναρτήσεων ότι αργά ή γρήγορα, κάποια στιγμή στο βωμό της εξόφλησης του δημοσίου χρέους, θα επιχειρηθεί να θυσιαστούν και οι ατομικές μας περιουσίες και ειδικότερα η ακίνητη περιουσία μας, γιατί τα χρήματά μας και τα εισοδήματά μας ήδη θυσιάζονται και αυτό θα συνεχιστεί με ακόμα πιο σκληρό τρόπο. Το θέμα του κινδύνου για την ακίνητη περιουσία δεν έχει γίνει αντιληπτό από πολλούς, οι οποίοι νομίζουν ότι....
το δημόσιο χρέος είναι κάτι που δεν αφορά την δική τους περιουσία, αλλά μόνο τη δημόσια περιουσία.

Όμως ήδη χθες πληροφορηθήκαμε εμβρόντητοι τη δήλωση που έκανε  ο προέδρος του γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Halle, Ούλριχ Μπλουμ στην εφημερίδα Passauer Neue Presse με τον άκρως ενδεικτικό τίτλο  «τα όρνεα δείχνουν πού υπάρχουν πτώματα».

Συγκεκριμένα ο κ. Μπλουμ, ο οποίος προφανώς εκφράζει τις μύχιες επιθυμίες των Γερμανών και της κ. Μέρκελ, δήλωσε ότι:  «Μπορούμε να αφήσουμε τα κράτη να κηρύσσουν χρεοκοπία, το ένα μετά το άλλο ή ακολουθούμε το δύσκολο δρόμο: Το δημόσιο χρέος να χρηματοδοτηθεί από τα έσοδα αποκρατικοποιήσεων, ή να ασφαλιστεί με την ιδιωτική περιουσία των πολιτών της χώρας. Αυτή θα ήταν μία επιλογή για την Ελλάδα, την Ιταλία ή ακόμα και για τις ΗΠΑ».

Δηλαδή ο κ. Μπλουμ προτείνει προς την ελληνική κυβέρνηση, να εξασφαλίσει τους τοκογλύφους με αναγκαστική (δεν νοείται διαφορετικά) υποθήκευση των ακινήτων όλων των Ελλήνων!!!

Δεν μένει τώρα πια, παρά να δούμε κάποια στιγμή τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να επικαλούνται τίποτα διλήμματα του στυλ «υποθήκευση ή πτώχευση» και άλλα τέτοια φαιδρά που ακούστηκαν στο παρελθόν και αναλαμβάνοντας  δήθεν το σχετικό πολιτικό κόστος, να ψηφίσουν κανένα έκτρωμα στη Βουλή, όπως έκαναν με το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο. Δεν θέλουμε φυσικά να πιστέψουμε ότι θα συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο. Πιστεύουμε οι βουλευτές ως Έλληνες και οι ίδιοι, να γνωρίζουν ότι την ακίνητη περιουσία του Έλληνα δεν την πειράζεις ποτέ. Καλύτερα να τον σκοτώσεις.

Σε ότι αφορά εκείνους που μας εξομοιώνουν με ψοφίμι στο οποίο ορμούν τα όρνεα, έχουμε να απαντήσουμε ότι τα όρνεα αντιμετωπίζονται με όπλα.

Ανοιχτή επιστολή του Δημήτρη Ιατρόπουλου στους «Πνευματικούς Ανθρώπους» του τόπου


Δημήτρης Ιατρόπουλος: Είσαστε Ξεφτίλες!


Γράφει ο Δημήτρης ΙατρόπουλοςΠοιος μικροαστικός σεισμός ταρακούνησε ωφελιμιστικά την κρανιακή σας κάψα, ω «πνευματικοί άνθρωποι» αυτής εδώ της πατρίδας, (αν τη θεωρείτε ακόμα πατρίδα την Ελληνίδα Γη) και το βουλώσατε;

Ποιος υπαρξιακός πανικός σας πέταξε στην άκρη των γεγονότων, την ώρα ακριβώς που Εσείς, πρώτες και πρώτοι, έπρεπε να μιλήσετε, να εκραγείτε, να ειδοποιήσετε, να οδηγήσετε;

Ποιος μίζερος λογαριασμός ατομικού μικροσυμφέροντος, άραξε μπροστά απ το χαρτί σας, το τελάρο σας, την κινηματογραφική σας μηχανή, τον υπολογιστή σας, το καμαρίνι σας, το βεστιάριό σας, τα σενάριά σας, τα θεατρικά σας έργα, τα αδημοσίευτα ή δημοσιευμένα σας ποιήματα, τα χίλια μύρια καλλιτεχνικά και πνευματοειδή σας τερτίπια, με τα οποία τόσα χρόνια ισχυρίζεστε ότι παράγετε πολιτισμό;

Που είναι η φωνή σας μωρέ; Πού είναι ο Λόγος σας, γραφτός, προφορικός, έστω κι ένας απλός Λόγος της Τιμής δεν χτύπησε την πόρτα της μαραγκιασμένης σας ψυχής, όπως θα σας έλεγε αν ζούσε ακόμα ο Σεφέρης;

Μια φούχτα άνθρωποι μείναμε μονάχοι μας, δε λέω ονόματα, τα ξέρουν όλοι πια, μια φούχτα κλαρίτες ξεμείναμε, με την κάπα μας κρεμασμένη στην αλυγαριά, να σύρουμε φωνή.

Κι εσείς, κουτσομπολεύετε στα εκδοτικά σας καφενεδάκια, στα κοσμικά σας μπαράκια, στους διαδρόμους των εφημερίδων με τα κυριακάτικα «ένθετα Τέχνης και Πολιτισμού», τα λέτε τηλεφωνικά από σπίτι σε σπίτι και χαζογελάτε..

Ότι εμείς οι πέντε-δέκα, πάει πια, «καήκαμε» στο «καινούριο» ΔουΝουΤουΕλλαδιστάν, δεν θα έχουμε προφανώς στον ήλιο μοίρα, έτσι δε λέτε;

Και σερνόσαστε ακκιζόμενοι στην θλιβερή μιζέρια σας και τολμάτε ακόμα να κυκλοφορείτε ανάμεσά μας;

Το ξέρετε πως μόλις περάσει η πρώτη μπόρα του πολιτικού γιαουρτιού, η επόμενη ομάδα που θα μαζέψει τη ροχάλα της αγανακτισμένης, προδομένης και εξαγριωμένης νεολαίας, θα είσαστε εσείς;

Η κατάντια σας θα γεμίσει με πελατεία τους ψυχίατρους, έτσι που κρυφτήκατε στα λαγούμια του σέχταρ σας..

Πώς τολμάτε και αποπειράστε ακόμα να «δημιουργείτε», αν αυτό το ρήμα είναι πλέον ικανό να φιλοξενήσει τον πανικόβλητο φιλοτομαρισμό σας;

Για ποιους «παράγετε πολιτισμό»; Ποιος να σας πλησιάσει, τι να σας κάνουμε, τι να μας πείτε, αφού το πρώτο απ όλα που έπρεπε να πείτε, ένα ΟΧΙ απέναντι στη Νέα Άλωση που επιχειρείται, δεν τολμήσατε να το ξεστομίσετε;

Είσαστε Ανάξιοι της Πατρίδας!

Αντί να βγείτε, με ομαδικές διαμαρτυρίες, με ψηφίσματα, με προσωπικές παρουσίες, με δυνατή αντιστασιακή κραυγή, να δηλώσετε παρούσες και παρόντες, εσείς κρυφτήκατε ακόμα πιο βαθιά στον υπόνομο της δειλής σας προσωπικής τραγωδίας, περιμένοντας τις «εξελίξεις»!

Περιμένοντας να κατακαθίσουν τα πράγματα και να ξαναβγείτε σαν τα σαλιγκάρια μετά απ τη βροχή, να γλείψετε τους καινούριους «άρχοντες», όποιοι και να είναι, Έλληνες προδότες, ή εισαγόμενοι «διαιτητές»,δεν σας νοιάζει, αρκεί να προσκυνήσετε ως επιτυχημένοι σφουγγοκωλάριοι, τον επόμενο «αυθέντη».

Για τίποτε επιχορηγήσεις, για κανένα «πρόγραμμα» απ’ τις Ευρώπες, για κάνα μηχανισμό ψευτοπροβολής από κάποιο δήθεν «Υπουργείο Πολιτισμού του Πολυπολιτισμικού Πολίτη», που θα στηθεί για ξεκάρφωμα, στην καινούρια «ελλαδίτσα» που μαγειρεύουν, τα τομάρια της παγκόσμιας συμμορίας.

Με ενοχλεί που τα ξέρατε όλα, που κανείς δεν σας έπιασε στον ύπνο, που είχατε τις πληροφορίες εδώ και αρκετά χρόνια, και κάνατε όλες και όλοι το κορόιδο!

Με τρομάζει ότι πέρασε ο Σικελιανός από την πόρτα της ψυχής σας, τραντάζοντας το πνευματικό σας σεράι με το «Ηχήστε σάλπιγγες» και τον κλείσατε απέξω!

Την παλιά εκείνη μαγνητοταινία με τη δήλωση του Σεφέρη και τη σιωπηλή κηδεία του, την πετάξατε στο τζάκι σας να καεί μαζί με τα παραμύθια-φούμαρα που ταΐσατε τη γενιά μου και τις επόμενες, για «πνευματική άνοιξη», για «λόγο ελληνικό», για «πολιτισμική επανάσταση και δράση».

Τους χιλιάδες άγνωστους ήρωες και τους νεκρούς ποιητές των αγώνων της ιστορίας αυτής της χώρας, τι τους κάνατε; Πήγατε και κατουρήσατε στους τάφους του Περικλή Γιαννόπουλου, του Λορέντζου Μαβίλη και του Γιώργου Σαραντάρη, με τη βρώμικη υστερία του πανικού σας, δειλές και δειλοί!

Υπάρχουν ξέρετε, δύο τρόποι που φεύγει απ’ αυτή τη ζωή ένας άνθρωπος: Ή αφήνοντας την τελευταία του πνοή, ή την τελευταία του πορδή.

Εσείς, αυτές τις ιερά δύσκολες μέρες που περνάει η πατρίδα μου, βγάλατε οριστικά εισιτήριο για να αναχωρήσετε με τον δεύτερο τρόπο.

Όσες και όσοι, δεν βγαίνετε να κατατεθείτε επώνυμα, υπεύθυνα και δημόσια, γι αυτό που συμβαίνει στον τόπο μας, είσαστε Ανάξιοι της Ελλάδας.

Είσαστε Ξεφτίλες!

OI ΚΛΟΟΥΝ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ
ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΓΥΡΤΕΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ

 
Δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουμε να ανεχόμαστε αυτούς τους αλητήριους για κυβερνήτες.

Δεν μπορούμε να στέλνουμε επιστολές στους προδότες και να τους ζητάμε να πάρουν πατριωτικά μέτρα.


Δεν είναι αξιοπρεπές να δεχόμαστε την ενημέρωση από τα θλιβερά γιουσουφάκια των καναλιών που υπηρετούν τους εχθρούς του έθνους μας! 


Να υφιστάμεθα την άθλια γκεμπελική προπαγάνδα τους και τον ασπρομαυρισμό μέχρι βιασμού των ειδήσεων! 


Δεν είναι φυσιολογικό να ανεχόμαστε μια έστω δήθεν δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, να μας ψεκάζει με όσα χημικά ασφυξιογόνα διαθέτει, να τα ρίχνει σε αθώους ανθρώπους στα πρόχειρα ιατρεία με τους τραυματίες και μετά να βγαίνει προς τα έξω και να λέει ότι η αστυνομία έκανε τη δουλειά της… 


Δεν μπορεί η Ιεραρχία της Εκκλησίας και ιδιαίτερα ο Αρχιεπίσκοπος να σιωπούν κατά την σφαγή του ποιμνίου τους και να παριστάνουν ότι δεν συμβαίνει τίποτε στη χώρα μας , ενώ είναι σαφές ότι συντελείται εσχάτη προδοσία!!! 


Δεν μπορεί να είμαστε πλειοψηφία και να συμπεριφερόμαστε σαν μειοψηφία, να έχουμε συστήσει δεκάδες μέτωπα και οργανώσεις και να μην μπορούμε να συντονιστούμε.


Δεν είναι δυνατόν δύο χρόνια τώρα να μην έχουμε εξουσιοδοτήσει πέντε ανθρώπους να βουλώνουν το στόμα των προδοτών και να απαντούν στις θρασύτατες αιτιάσεις τους για την δήθεν αναγκαστική πώληση της πατρίδας μας.

Δεν μπορεί π.χ. ο Ανδρέας ο Αθηναίος που συμβούλευε τον Κλίντον (τότε που ήταν ακόμη καθαρός και ήθελε να τα βάλει με τους τραπεζίτες) και ο οποίος προσδιόρισε ότι το πραγματικό χρέος της χώρας μας δεν ξεπερνά τα 40 δις ευρώ, να είναι σήμερα στο περιθώριο, ενώ ξέρει την οικονομία όσο λίγοι στον κόσμο.


Δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουμε να παρακολουθούμε σαν θεατές τους κυβερνήτες να παίζονται σαν μαριονέτες στα χέρια των «αγορών» εξουθενώνοντάς μας με μέτρα που θέλουν να μας μετατρέψου σε δουλοπάροικους.


Δεν μπορεί οι κλόουν της παγκόσμιας χούντας να συνεχίσουν τό τσιρκολάνικο γλέντι τους με πρόφαση τις δήθεν κρίσεις χρέους των χωρών, που επιλέγουν ανάλογα με την αξία που έχουν στην παγκόσμια οικονομία, για να τις κατακτήσουν, με πρώτη τη χώρα μας!


Είναι η ώρα να πάψει το τσίρκο να αποτελεί την πολιτική μας ζωή. 


Είναι η ώρα να αρθρωθεί απλός αλλά στιβαρός πολιτικός λόγος.


Είναι καιρός να πετάξει η δημοκρατία το σάβανό της και να αναστηθεί στον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε!ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΣΟΥΜΕ

ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ


ΚΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΝΕΟΡΑΓΙΑΔΕΣ 


ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ

ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!!!