Μέσω ΜΚΟ της τελευταίας στιγμής «δουλειά» στα «δικά μας παιδιά»!

Μέσω ΜΚΟ της τελευταίας στιγμής «δουλειά» στα «δικά μας παιδιά»!Τι κοινό έχουν το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, το ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ, μια πολιτική οργάνωση που σχετίζεται με το ΠΑΣΟΚ, αλλά και μια σειρά νεοσυσταθεισών...

Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ);

Είναι όλοι τους φορείς που έχουν υπογράψει τα περισσότερα μνημόνια συνεργασίας με δήμους, προκειμένου να αναλάβουν τη διαχείριση των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, τα οποία, όπως πρώτα είχαν αποκαλύψει τα «Επίκαιρα» (τεύχος 91ο, 14/7/11), χρησιμοποιούνται από την κυβέρνηση ως μια νέα μορφή «stage».
Η επιλεκτική, μάλιστα, σύμπραξη με οργανώσεις που κινούνται πλησίον της εξουσίας δημιουργεί, αν μη τι άλλο, ερωτηματικά για τη διαφάνεια των ακολουθούμενων διαδικασιών, οι οποίες από κάποιους… κακοπροαίρετους χαρακτηρίζονται ρουσφετολογικές.

Υπενθυμίζεται ότι τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και προβλέπουν καταβολή επιδόματος κοινωνικής εργασίας με αποδοχές που μπορεί να φτάσουν και τα 625 ευρώ μηνιαίως, με ημερομηνία λήξης τους πέντε μήνες και συνολικό προϋπολογισμό 280 εκατ. ευρώ.

Η επιτροπή έγκρισης ή απόρριψης των υποβληθέντων μνημονίων –η προθεσμία έχει λήξει από τα τέλη Ιουλίου– απαρτίζεται από στελέχη τής Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

πηγη


Σχόλια