ΤΟ «ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ» ΕΛΑΒΕ ΤΕΛΟΣ! ΠΕΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ...


Πολιτική διαβεβαίωση στους περιφερειάρχες ότι το μέτρο δέσμευσης των διαθεσίμων τους στην Τράπεζα της Ελλάδος θα είναι έκτακτο και προσωρινό έδωσε στη σημερινή συνάντηση ο Αλέξης Τσίπρας.


Σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι περιφερειάρχες μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι όταν ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση θα υπάρξει τροπολογία που θα καθιστά προαιρετικό το μέτρο.

 Ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κώστας Αγοραστός υπογράμμισε ότι μετά τις διαβεβαιώσεις ότι το μέτρο είναι έκτακτο και προσωρινό, θα αλλάξουν και οι αρνητικές αποφάσεις των περιφερειών για τα διαθέσιμα.
Ο πρωθυπουργός αναμένεται να συναντηθεί αργότερα και με αντιπροσωπεία της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας.  


http://www.airetos.gr/default.aspx?pageid=15614#sthash.avG6W9OJ.dpuf

VIDEO – Απίστευτη καταγγελία Κροκίδη Έλληνες εκλεγμένοι και υπάλληλοι στην Ε.Ε.δηλώνουν σαμποτάροντας «η κυβέρνηση είναι τρομοκράτες, βομβιστές και κομμουνιστές»

Απίστευτη καταγγελία  προέβη ο πρόεδρος της της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) Σαβας Κροκίδης σε τηλεοπτική εκπομπή για ελληνες εκπρόσωπους μας στην ΕΕ υπάλληλους και άλλους που δεν κανουν το

καθήκον τους αλλά αντίθετα σαμποτάρουν την κυβέρνηση και την χώρα.

 Υπαρχουν ελληνες που  μας εκπρόσωπούν στην ΕΕ και περιφέρονται δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση είναι μια κυβέρνηση  τρομοκρατών, Βομβιστών και κομουνιστών.
Δείτε το βίντεο από το 13:20 και μετά
 

πηγή papaioannou-

Η Μέρκελ δίνει στον Τσίπρα λίστες Ελλήνων φοροφυγάδων με καταθέσεις στην Ελβετία που ήταν στα αζήτητα

Λίστες Ελλήνων φοροφυγάδων που βρίσκονται στα χέρια των Γερμανών προτίθεται το Βερολίνο να παραδώσει στην κυβέρνηση Τσίπρα για να βοηθήσει στη μάχη της για την πάταξη της φοροδιαφυγής και την εξεύρεση περαιτέρω εσόδων. Το Βερολίνο αναμένεταιι να δώσει στις ελληνικές Aρχές CD με στοιχεία για Έλληνες φοροφυγάδες που κρύβονται πίσω από κωδικούς στις ελβετικές τράπεζες.

Όπως αποκαλύπτουν σήμερα «Τα Νέα», η Γερμανία έχει αγοράσει κλεμμένα CD με καταθέτες στην Ελβετία και από εκεί έχει «αλιεύσει» τους φοροφυγάδες της.
Μάλιστα, έχει προσφερθεί να δώσει και στην κυβέρνηση Τσίπρα τα στοιχεία των Ελλήνων φοροφυγάδων που κρύβονται
πίσω από κωδικούς στις ελβετικές τράπεζες. Η προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση δεν είχε μπει στον…κόπο να τα ζητήσει.
Η συνεργασία με την Ελβετία για τον έλεγχο των ύποπτων καταθέσεων δεν μπορεί να αποφέρει καρπούς και αυτό διαπίστωσε πρώτη η Γερμανία που ακολούθησε άλλη οδό.
Αφού απέρριψε την ελβετική πρόταση το  2010 να φορολογήσει τις γερμανικές καταθέσεις στην Ελβετία και να αποδώσει το φόρο το Βερολίνο αγόρασε κλεμμένα CD με καταθέτες στις Ελβετικές Τράπεζες.  Ιδρυσε την Αρχή αυτοκαταγγελίας για φοροδιαφυγή στην οποία προσφεύγει ο ενδιαφερόμενος πληρώνει τους οφειλόμενους φόρους και ένα πρόστιμο και αποδίδεται φορολογικά ελεύθερος.
Σε αυτά τα CD, σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή των πρασίνων Σβεν Γκίγκολν, δεν περιλαμβάνονται μόνο Γερμανοί αλλά και πολίτες άλλων χωρών.
Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή η κυβέρνηση Τσίπρα μπορεί είτε να αξιοποιήσει αυτά τα CD είτε να αγοράσει η ίδια δεδομένα φοροφυγάδων.
«Η δίωξη της φοροδιαφυγής είναι προτιμότερη από την φορολογική αμνηστία, σημειώνει ο ίδιος.....

Αυτοί οι 13 Έλληνες επιχειρηματίες,κατέχουν το 2,3% του AEΠ της χώρας. Tι θα χάσουν αν γυρίσουμε στη δραχμή;…

Kατέχουν το 2,3% του AEΠ της χώρας. Tι θα χάσουν αν γυρίσουμε στη δραχμή;…

Aπόθεμα σε μετρητά συνολικού ύψους 4,1 δισ. ευρώ έχουν στη διάθεσή τους 13 επιχειρηματίες… Πρόκειται για βασικούς μετόχους που ελέγχουν 15 εταιρίες, των οποίων… τα ρευστά διαθέσιμα που είχαν στα ταμεία τους, στο τέλος της περσινής χρονιάς, αντιστοιχούσαν στο 2,3% του ελληνικού AEΠ!!! Eίναι μάλιστα χαρακτηριστικό, ότι το «χρυσό 13άρι» των επιχειρηματιών, αύξησε τον τελευταίο χρόνο τα μετρητά που έχει «στην άκρη» κατά 17,1%, καθώς στα τέλη του 2013 τα ρευστά διαθέσιμά τους, ήταν εν συνόλω 3,5 δισ. ευρώ.
Aν μη τι άλλο, οι εισηγμένες επιχειρήσεις με γερό ταμείο, αποτελούν μια ξεχωριστή περίπτωση, τη στιγμή κατά την οποία η κρίση ρευστότητας μαστίζει τη χώρα. Παρά το….. γεγονός, ότι οι 7 στις 15 εταιρίες είχαν ζημιές στην περσινή χρήση, ενώ βαρύνονται και με σημαντικές δανειακές υποχρεώσεις, έχουν κατορθώσει να συγκεντρώσουν μια ιδιαίτερα υπολογίσημη, κεφαλαιακή, δύναμη πυρός.
Όπως προκύπτει από τις λογιστικές καταστάσεις τα ρευστά διαθέσιμα του ομίλου Eλλάκτωρ, επιχειρηματικών συμφερόντων της οικογένειας Mπόμπολα, ανέρχονται σε 679,9 εκατ. ευρώ. 
Tην ίδια στιγμή (στα τέλη της περσινής χρονιάς) στο Tαμείο της πολυεθνικής Coca-Cola που ελέγχεται από το Γιώργο Δαυΐδ και έχει μεταφέρει την έδρα της στην Eλβετία, υπήρχαν μετρητά, ύψους 636,3 εκατ. ευρώ. Άλλα 68,7 εκατ. ευρώ, είναι τα ρευστά διαθέσιμα της Frigoglass που ελέγχεται μετοχικά από την οικογένεια Δαυΐδ......

Τελευταίοι σπασμοί του παλαιού καθεστώτος.... Απροκάλυπτη στήριξη των δανειστών και των μνημονιακών πολιτικών από Γεωργιάδη (Ν.Δ.) και Λοβέρδο (ΠΑΣΟΚ) στη Βουλή Η Ν.Δ. συντάσσεται με τον Βέμπερ που απειλεί με Grexit


Τελευταίοι σπασμοί του παλαιού καθεστώτος
Την ύστατη μάχη για να «δικαιώσουν» τη μνημονιακή πολιτική που επέβαλαν την τελευταία πενταετία στην Ελλάδα και, ταυτόχρονα, να επιβιώσουν πολιτικά δίνουν ευρωπαϊκές και εγχώριες πολιτικές δυνάμεις και κύκλοι, καθώς πλησιάζει η ώρα της συμφωνίας με τους δανειστές, που θα επέτρεπε στη χώρα μας να βγει από το αδιέξοδο και να ανασυνταχθεί.
Υπουργοί Οικονομικών εμφανίστηκαν ουδόλως αρνητικοί προς την Ελλάδα στη χθεσινή σύσκεψη του Eurogroup, απρόθυμοι να διακρίνουν την πρόοδο στη διαπραγμάτευση για την οποία μιλούν οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι. 
Παράλληλα, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ στη Βουλή πολεμούν σθεναρά κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης

να συμμαζέψει την κατάσταση, να προβάλει αντίσταση στους δανειστές και να αναπτύξει πρωτοβουλίες που ξεφεύγουν από τη μνημονιακή πεπατημένη. 

Απροκάλυπτα, όπως οι κ. Γεωργιάδης και Λοβέρδος που υπηρετούν το σχέδιο επιβίωσης των αρχηγών τους, όχι μόνο υπεραμύνονται της πολιτικής Σόιμπλε, αλλά φτάνουν στο σημείο να υιοθετούν και απειλές περί Grexit. Για «πέμπτη φάλαγγα» μίλησε ο Π. Λαφαζάνης, για «εξοπλισμό των δανειστών» ο Ν. Βούτσης.

ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΠΡΟΣ ΛΟΒΕΡΔΟ:Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΚΑΝΕΝΟΣ


lafazanis-enet1
ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Την ύπαρξη «πέμπτης φάλαγγας» πολιτικών υπαλλήλων που λειτουργεί στο εσωτερικό της χώρας υπέρ των πιστωτών και αναγορεύει την οποιαδήποτε κριτική ασκείται στο Ευρωπαϊκό κατεστημένο σε επίθεση κατά της Ελλάδας, κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο Υπουργός ΠΑΠΕΝ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, με αφορμή επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδου για την ενεργειακή πολιτική, σε συνάρτηση με τις διεθνείς σχέσεις της χώρας και την «εξομάλυνση των σχέσεων με την ΕΕ».
«Η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο κανενός, ούτε μπανανία. Εφαρμόζουμε ανεξάρτητη πολιτική, που υπηρετεί το εθνικό συμφέρον» δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, απαντώντας στην ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ για το «εάν σκοπεύει να ανακαλέσει τις δηλώσεις του περί αναπόφευκτης σύγκρουσης με τη «γερμανική Ευρώπη», ή να διαφοροποιήσει τη θέση του σε σχέση με την ενεργειακή πολιτική της χώρας».
Ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένας ευρωπαϊκός κανόνας που να επιβάλει πώληση της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ, ή να προβλέπει ότι η ΡΑΕ μπορεί αυθαίρετα να επιβάλει αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, ούτε να απαγορεύει να περάσει από τη χώρα μας αγωγός που θα μεταφέρει ρώσικο αέριο.
«Μπορεί να ενοχλούνται κάποια κέντρα υπερατλαντικά, ή κάποια κέντρα στην Ευρώπη. Αλλά τι να κάνουμε; Εμείς πρέπει να υπηρετήσουμε το εθνικό μας συμφέρον, το εθνικό μας όφελος» υπογράμμισε ο Υπουργός ΠΑΠΕΝ.
Επίσης, τόνισε ότι.......

Το σκίτσο που ανέβασε ο Βαρουφάκης μετά το Eurogroup - ΦΩΤΟ


Το σκίτσο που ανέβασε ο Βαρουφάκης μετά το Eurogroup - ΦΩΤΟΜετά το επεισοδιακό Eurogroup στη Ρίγα της Λετονίας ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης έκανε retweet το παρακάτω σκίτσο, με το οποίο φαίνεται να συμφωνεί.

Στο εν λόγω σκίτσο απεικονίζεται από τη μία ένας απλός πολίτης να κρατάει πανό με το σύνθημα "Αυξήστε τον κατώτατο μισθό" και από την άλλη, ένας ισχυρός άντρας που είναι ανεβασμένος σε ένα βουνό από χαρτονομίσματα να του απάνταει: 
 "Η απληστία σου βλάπτει την οικονομία".ο Θεοδωράκης που δε θέλει ούτε ζωγραφιστό να βλέπει τον Καμμένο, με…ο Θεοδωράκης που δε θέλει ούτε ζωγραφιστό να βλέπει τον Καμμένο, με μαφιόζους δεν έχει κολλήματα.

 

FT: Ολο το παρασκήνιο της θυελλώδους συνεδρίασης στο Eurogroup - Η πρόταση για «σχέδιο Β» και η έκρηξη Βαρουφάκη


To παρασκήνιο της σύγκρουσης στη συνεδρίαση της Ευρωομάδας, αποκαλύπτουν οι Financial Times. Χωρίς να αναφέρονται στους σκληρούς χαρακτηρισμούς προσωπικά προς τον κ. Βαρουφάκη, οι FT αναφέρουν ότι υπήρξε θερμό επεισόδιο και μάλιστα μια πρόταση για «σχέδιο Β» για την Ελλάδα, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Ελληνα υπουργού Οικονομικών.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, προεξάρχοντος του Σλοβένου ΥΠΟΙΚ, τον οποίο
σιγοντάρησαν και άλλοι υπουργοί μικρών χωρών, ζήτησαν να επεξεργαστεί η ΕΕ ένα σχέδιο Β' σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα δεν προχωρήσουν γρήγορα. Οι αναφορές αυτές όξυναν τα πνεύματα και οδήγησαν σε έκρηξη τον Γιάνη Βαρουφάκη ο οποίος τους κατηγόρησε ως αντιευρωπαϊστές.
Οι μήνες της ολοένα και αυξανόμενης απογοήτευσης ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της, οδήγησε στα ύψη την ένταση στο Eurogroup, την Παρασκευή, όπου οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης κατηγόρησαν με θυμό τον Έλληνα ομόλογό τους για υπαναχωρήσεις σε σχέση με τις δεσμεύσεις του. Απέτυχαν έτσι να γεφυρώσουν τις βαθιές διαφορές που εξακολουθούν να χωρίζουν τα δύο μέρη.....

Ανθρακες ο θυσαυρός...Ο πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ χαρακτηρίζει επικοινωνιακή απάτη την διαγραφή χρεών απο την Πειραιώς

Αποτέλεσμα εικόνας για πειραιωσ


Επικοινωνιακή απάτη η διαγραφή χρεών απο την τράπεζα Πειραιώς όταν αφορά εισοδήματα εως 2400 ευρώ ετησίως. Δεν υπάρχει στην ουσία Έλληνας με τέτοια εισοδήματα πραγματικά+τεκμαρτά εκτός αν είναι άνεργος άστεγος δεν έχει μέσο μεταφοράς και ούτε φυσικά σύζυγο και τέκνα… Τελικά σε πόσους Έλληνες θα απευθύνεται αυτό το δήθεν ευεργέτημα; Απλό,φθηνό,ανέξοδο επικοινωνιακό τρίκ του τραπεζίτη κ. Σάλλα. Το ΑΚΚΕΛ επιμένει και εμμένει πως όλα τα δάνεια του Ελληνικού λαού είναι αποπληρωμένα απο της αντιλαϊκές ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών απο τις ξενοκίνητες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

Εχουν ξεφύγει οι αμερικάνοι.....Νεο βίντεο πυροβολισμού αοπλού πολίτη από αστυνομικό στις ΗΠΑ!


usaΟ αστυνομικός πυροβόλισε στην πλάτη άοπλο πολίτη, επείδη έννοιωσε απειλή από το «μαύρο αντικείμενο» που τράβηξε από την τσέπη του, που ήταν το…κινητό του!
Here’s the video from WPTV-5:


Featured image: Video screen grab/WPTV-5.

"Να πείτε σε αυτό το παιδί, ... πως έφτασε και πέθανε στην Ευρώπη του Διαφωτισμού και της Δημοκρατίας...»

Η ανάρτηση του Δημοσιογράφου (δεν είναι τυχαίο το κεφαλαίο "Δ") Μάριου Διονέλλη στο facebook, δεν επιδέχεται σχολιασμού, τα λέει όλα.

Απλά διαβάστε το κείμενο - σχόλιο:
 
"Να πείτε σε αυτό το παιδί, που στάζει ακόμα εκεί στη Ρόδο, πως έφτασε και πέθανε στην Ευρώπη του Διαφωτισμού και της Δημοκρατίας.
Να του πείτε πως το Πρώτο Θέμα γράφει ότι πρέπει να τους επαναπροωθούμε και το λιμενικό να είναι πιο αυστηρό.
Να του πείτε πως ο Πρετεντέρης απαιτεί να μην τους παρέχουμε περίθαλψη γιατί θα το μάθουν κι άλλοι και θα έρθουν ακόμα περισσότεροι.
Να του πείτε ότι με τον πνιγμό του, τουλάχιστον για ένα βράδυ, στα δελτία οι "λαθρομετανάστες" μετατράπηκαν σε "ανθρώπινη τραγωδία".

Να του πείτε πάντως πως δεν ανησυχούμε πια για αυτό, δεν πρόλαβε να "καταλάβει" τις πόλεις μας.
(Να του πείτε επίσης πως σε αυτή τη σκηνή μοιάζει πολύ με το δικό μου παιδί, όταν παίζουμε αεροπλανάκι, και ότι στ' αλήθεια απορώ πώς γέμισε με τόσα σκατά το κεφάλι μας...)"

Άλεξ. Μαν.

prismanews

ΑΝΕΛ: Θλιβερός και άθλιος ο Σαμαράς...ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΣΤΗ ΝΔ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΕΜΠΕΡ «Είναι θλιβερό ότι η Ν.Δ. του κ. Σαμαρά δεν αποδοκιμάζει τις απαράδεκτες δηλώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ή αλλιώς, Ε.Λ.Κ.) Μάνφρεντ Βέμπερ σε βάρος της Ελλάδας.
Το πραγματικά ανησυχητικό όμως είναι ότι η Ν.Δ. του κ. Σαμαρά όχι απλώς συντάσσεται με τη χορεία των πιο σκληροπυρηνικών Ευρωπαίων παραγόντων, θεσμικών ή μη, που απαιτούν την απόλυτη υποταγή της Πατρίδας μας, αλλά ότι έχει αναλάβει πλέον χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό το ρόλο του εκπροσώπου και του συνηγόρου των δανειστών.
Η ΝΔ του κ. Σαμαρά δυστυχώς υιοθετεί άκριτα και την τελευταία αξίωση των δανειστών και πιέζει το ίδιο ασφυκτικά για την ολοκληρωτική οικονομική παράδοση της Πατρίδας μας.
Είναι όντως τραγικό…».

Ο Λεωνίδας Μπόμπολας ήταν μόνο η αρχή. Ποιοι παίρνουν σειρά Κύμα συλλήψεων για τη «λίστα Λαγκάρντ»

 Βαριά ονόματα παίρνουν σειρά, αφού έχουν ήδη ειδοποιηθεί και δεν έχουν προσέλθει να πληρώσουν
 Ηχηρά ονόματα της οικονομικής ελίτ έχουν χάσει τον ύπνο τους μετά τη σύλληψη του Λεωνίδα Μπόμπολα, καθώς προχωρά η εκκαθάριση της περιβόητης Λίστας Λαγκάρντ από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τις επόμενες ημέρες κάποιοι αναμένεται να περάσουν το κατώφλι του εισαγγελέα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπάλληλοι του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου και του ΣΔΟΕ «ξεσκονίζουν» τη Λίστα Λαγκάρντ και είναι έτοιμοι να...
στείλουν «ραβασάκια» ως τελεσίγραφο στα πρόσωπα που φιγουράρουν σε αυτήν προκειμένου να ακολουθήσουν το ίδιο «δρομολόγιο» με τον επιχειρηματία που διευθύνει τις κατασκευαστικές εταιρείες του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ.
 
 Οπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές, η σύλληψη του Λ. Μπόμπολα είναι μόνο η αρχή! Ακολουθούν τώρα και άλλοι που περιλαμβάνονται στην περιβόητη λίστα, αλλά τηρούν σιγήν ιχθύος, παρότι έχουν ειδοποιηθεί να πληρώσουν τον φόρο που τους αναλογεί από τα χρήματα που έβγαλαν σε συγκεκριμένη τράπεζα στο εξωτερικό.......

Ελεεινή ακροδεξιά ΝΔ ελεεινού καιροσκόπου Σαμαρά.. Χρεοκοπία και χειροκρότημα...Χρεοκοπία και χειροκρότημα (Video)
Χειροκροτεί η Ν.Δ. την οικονομική ασφυξία που έφερε στη χώρα; Χειροκροτήματα και πανηγυρισμοί από τη... Ν.Δ. στη Βουλή, καθώς, σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό της εκπρόσωπο Κυρ. Μητσοτάκη σήμερα με διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε χρεοκοπήσει, ενώ με τη Ν.Δ. ήταν όλα μια χαρά!
Άμοιρη ευθυνών λοιπόν και καθαγιασμένη από τις εκλογές, μέσα μόλις σε 3 μήνες, ούτε κουβέντα δεν θέλει να ακούει για τα παλιά, μιας και θεωρεί ότι εύκολα ξεμπερδεύει με ένα "κριθήκαμε". Θεωρεί ότι μπορεί να μετατρέπει κάθε μέρα τη Βουλή, σε παιδική χαρά, ενώ η πολιτική που συνεχίζει να αναμασά είναι το Μνημόνιο. Μόνο που δεν τολμά να το υπερασπιστεί πια ανοιχτά... 

Κανείς δεν ξεχνά ότι ήταν έτοιμη να υπογράψει τις προγραμματισμένες μειώσεις μισθών και συντάξεων και νέες απολύσεις κατ' εντολή των δανειστών! Αυτό ζητά  και τώρα;.....

Οι ύαινες βρίζουν τον Βαρουφάκη, άρα δουλεύει σωστά για τη χώρα..«Βαρουφάκη είσαι ανεύθυνος, τζογαδόρος και ερασιτέχνης»..

«Βαρουφάκη είσαι ανεύθυνος, τζογαδόρος και ερασιτέχνης»
"Σφυροκόπησαν" τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών μέσα στο Eurogroup, σύμφωνα με το "Bloomberg"...


«Είσαι ανεύθυνος, τζογαδόρος και ερασιτέχνης», είναι μερικά απ' αυτά που ακουσε ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης από Ευρωπαίους ομολογους του στο Eurogroup,   σύμφωνα με το "Bloomberg".

  Το αμερικανικο ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρει ότι...

«ο Γιάνης Βαρουφάκης δέχθηκε σφοδρή κριτική από τους ευρωπαίους ομολόγους του εν μέσω της αυξανόμενης δυσφορίας για την άρνησή του να παρουσιάσει μέτρα που θα διορθώσουν την οικονομία της χώρας του ώστε να υπάρξει απελεύθερωση των δόσεων, σύμφωνα με τρεις πηγές που έχουν γνώση των συνομιλιών. Πηγές από την Ευρωζώνη λένε ότι οι χειριμοί Βαρουφάκη για τις συνομιλίες ήταν ανεύθυνη, τον κατηγόρησαν για χρονοτριβή, για τζογαδόρο και ερασιτέχνη». 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές του πρακτορείου το κλίμα ήταν τόσο επικριτικό από όλες τις πλευρές ώστε ο Γιάνης Βαρουφάκης να φτάσει στο σημείο να παραπονεθεί για την σε βάρος του εχθρική ατμόσφαιρα.

«Έλληνας αξιωματούχος στη Ρίγα δεν ήταν σε θέση να σχολιάσει τις συνομιλίες όταν επικοινωνήσαμε δια τηλεφώνου» καταλήγει το πρακτορείο.

Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος θέλει «τεκνό» για πρόεδρο της ΝΔ! Προτείνουμε την Έλλη Παπαγγελή!!!

Μα, θέλω να αγιάσω και ο διάβολος δεν με αφήνει…
Στην προκειμένη περίπτωση «διάβολος» είναι ο Πάνος Παναγιωτόπουλος ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΙ και αναφερόμενος στα εσωτερικά της ΝΔ και στην επόμενη μέρα στο κόμμα του είπε το εξής εκπληκτικό:
"H NΔ πρέπει να εφαρμόσει την πολιτική του beach bar. Να βρει ένα πολιτικό... τεκνό να μαζέψει ξανά τον κόσμο πίσω" . Ο πρώην υπουργός ωστόσο δεν διευκρίνισε ποιον εννοεί, αν και πρόσθεσε πως ακούγονται ονόματα... τεκνών, που δεν είναι βουλευτές.
Πολλοί χαρακτηρίζουν αινιγματική την δήλωση του πρώην υπουργού
της ΝΔ για τον οποίο σημειώνουν ότι έχει διαρρήξει τις σχέσεις του με τον Αντώνη Σαμαρά.
Εμείς θα σας αποκαλύψουμε ακριβώς το αντίθετο.
Είναι σαφές ότι ο κόκκινος Πάνος άκουσε τις χθεσινές δηλώσεις της Φωτεινής Πιπιλή η οποία χαρακτήρισε τεκνό για την ηλικία του τον Σαμαρά και θέλει να τον επαναφέρει στο προσκήνιο από την «πίσω πόρτα»!!!
Αλλά για να σοβαρευτούμε, δεν ξέρει κανείς τι εννοεί ο κ. Παναγιωτόπουλος και αν θέλει για πρόεδρο της ΝΔ την Έλλη Παπαγγελή που και ΟΝΝΕΔίτισσα είναι αλλά και κανείς δεν αμφισβητεί ότι είναι όχι απλώς τεκνό αλλά τεκνάρα…
Είναι γεγονός όμως ότι ο κ. Παναγιωτόπουλος παραδέχθηκε πως "ό,τι και να λέει η Νέα Δημοκρατία, δεν την ακούει ο κόσμος" .
Ο πρώην υπουργός αναφερόμενος στον Καραμανλή είπε ότι "έχει δημοφιλία πάνω από 50% στην κοινωνία" ..........

Απογοήτευση στα στελέχη της ΝΔ από την εμφάνιση Σαμαρά στο Mega

«Απογοήτευση», είναι η λέξη που κυριαρχεί μεταξύ των στελεχών και οπαδών της ΝΔ μετά από τη συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στο Mega.
Τα στελέχη της ΝΔ περίμεναν να δουν έναν πολιτικό αρχηγό που θα αναλάμβανε τις ευθύνες του για το αποτέλεσμα της συντριπτικής εκλογικής ήττας. 
Περίμεναν να δουν έναν πολιτικό αρχηγό που θα έλεγε «Ναι έκανα αυτά τα λάθη»
και να τα απαριθμήσει.
Ο κ. Σαμαράς παραδέχθηκε ότι το μόνο λάθος που έκανε ήταν αυτό του ΕΝΦΙΑ και κατά τα λοιπά το λάθος το έκανε ο ελληνικός λαός με την επιλογή που έκανε στις εκλογές.
Αλλά αυτή η τακτική αποτελεί τραγικό λάθος για έναν πολιτικό. Πράγματι ο λαός δεν κάνει πάντα τις καλύτερες επιλογές. Κάνει λάθη και παρασύρεται. Αλλά ποιος επιτρέπει να παρασυρθεί; Μήπως ο λαός παρασύρθηκε από τα δικά του μεγάλα λάθη ή από την αδυναμία και ανικανότητα των στελεχών που είχε και έχει δίπλα του να πείσουν τον λαό για την ορθότητα ορισμένων επιλογών του;......

Βαρουφάκης: Η κυβέρνηση δεν μπλοφάρει, θα απαντήσει σθεναρά «ΟΧΙ»!


Λακωνικός και απόλυτος στις δηλώσεις του, ο Γιάνης Βαρουφάκης υποστηρίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση υπερασπίζεται σθεναρά τα συμφέροντα της χώρας και τη δημοκρατική παράδοση της Ευρώπης, γι” αυτό και επιμένει στο «ΌΧΙ».
varoufakhsΗ Ελλάδα δεν μπολοφάρει, θα πούμε «ΟΧΙ» αν μας ζητήσουν περισσότερη λιτότητα οι Ευρωπαίοι εταίροι, επισημαίνεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί της Παρασκευής το υπουργείο Οικονομικών, σε συνέχεια της συνέντευξης του Γιάνη Βαρουφάκη στο γαλλικό περιοδικό Philosophie.
«Από την αρχή των διαπραγματεύσεων η κυβέρνηση διατρανώνει πως δεν πρόκειται να αποδεχθεί περισσότερη λιτότητα» αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση και ξεκαθαρίζεται πως

«αν οι εταίροι και οι θεσμοί επιμείνουν σε περισσότερη λιτότητα σε μια χώρα που ήδη έχει υποστεί τεράστιες απώλειες από την μεγαλύτερη λιτότητα στην οικονομική ιστορία, τότε η κυβέρνηση θα απαντήσει σθεναρά ΟΧΙ».
Στην συνέντευξή του στο Politico, ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε αναφέρει πως «δεν μπορούμε να μπλοφάρουμε πια. Όταν λέω ότι θα καταλήξουμε να φύγουμε από το ευρώ αν θα πρέπει να αποδεχτούμε περισσότερη λιτότητα που δεν είναι βιώσιμη, αυτό δεν είναι μπλόφα».
Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών:......

Αλήτης... Αόμματος...


'' Έγώ δεν είδα παιδάκι να πεθαίνει, επειδή...
δεν έχει να πάρει κουλούρι..''

Λίγος..
Πολύ λίγος..
Τιποτένιος!..

mandatoforos.blogspot.gr

Τίτλοι τέλους για τα FM στη Νορβηγία...


Τίτλοι τέλους για τα FM στη Νορβηγία Η Νορβηγία αποφάσισε να γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα «απενεργοποιήσει» το ραδιοφωνικό σήμα FM, με την κυβέρνηση της χώρας να ανακοινώνει ότι οι ραδιοφωνικοί πομποί FM θα σταματήσουν να εκπέμπουν σήμα στις...

11 Ιανουαρίου του 2017.

Με τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό των ψηφιακών υπηρεσιών ραδιοφώνου και τον αυξανόμενο αριθμό των ανθρώπων που επιλέγουν να ακούσουν ραδιόφωνο μέσω του διαδικτύου, φαντάζει αρκετά πιθανό το ενδεχόμενο να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Νορβηγίας κι άλλες χώρες, σχολιάζει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail.

To Ηνωμένο Βασίλειο είχε προγραμματιστεί να απενεργοποιήσει τη δική του υπηρεσία στα FM το 2018, αλλά τα σχέδια αναβλήθηκαν μετά από αντιρρήσεις της ιδιωτικής ραδιοφωνίας.....

Μήνυμα Νικολούδη προς μεγαλο-οφειλέτες και καταθέτες στο εξωτερικό...


Όλοι –χωρίς καμία εξαίρεση- θα πληρώνουν τους φόρους που τους αναλογούν...
 
Νικολούδης: Όλοι –χωρίς καμία εξαίρεση- θα πληρώνουν τους φόρους που τους αναλογούν - Media Μήνυμα ότι η κυβέρνηση έχει θέσει ως προτεραιότητα την είσπραξη των φόρων από μεγάλο-οφειλέτες και καταθέτες στο εξωτερικό, έστειλε ο υπουργός Επικρατείας Παναγιώτης Νικολούδης.

Oπως...
τονίζει σε ανακοίνωσή του, «oπως έχουμε κατ’ επανάληψη τονίσει όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι απέναντι στο νόμο. Ακόμη, όλοι έχουν υποχρέωση να συμμετέχουν στα βάρη (πληρωμή φόρων) ανάλογα με τις οικονομικές τους δυνατότητες».

«Η κυβέρνηση» προσθέτει, «συστηματικά και μεθοδευμένα, προβαίνει στις απαραίτητες νομοθετικές παρεμβάσεις, την ανάπτυξη διεθνών συνεργασιών και τη σύναψη διεθνών συμφωνιών, που θα της δώσουν τη δυνατότητα να εισπράττει τους νόμιμους φόρους από όλους, όσους οφείλουν, χωρίς καμία εξαίρεση, άσχετα με το ποιος είναι ο οφειλέτης και με το πού έχει διοχετεύσει τα χρήματά του. 
Τα αποτελέσματα των ενεργειών αυτών της κυβέρνησης, θα φανούν και μάλιστα σύντομα και με τρόπο απόλυτα πειστικό» καταλήγει ο υπουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το protothema.gr, μετά τη χθεσινή προσαγωγή του επιχειρηματία Λεωνίδα Μπόμπολα, θα ακολουθήσουν και άλλες συλλήψεις επωνύμων, επιχειρηματιών και άλλων για εκτεταμένη φοροδιαφυγή καθώς, κατά τις ίδιες πηγές, υπάρχουν παλαιότερα στοιχεία τα οποία έχουν επεξεργαστεί οι ελληνικές αρχές.


Να μην αποτελούν τεκμήριο τα παιδιά...


Η αναπληρωτής Υπουργός Νάντια Βαλαβάνη μέσω εγγράφου της που διαβιβάστηκε στη βουλή το οποίο αναφέρεται στα παιδιά να μην αποτελούν τεκμήριο και αντίθετα να... ενισχυθούν οι οικογένειες τους. Βασικό ζήτημα έθεσε η αναπληρωτής Υπουργός Νάντια Βαλαβάνη μέσω εγγράφου της που διαβιβάστηκε στη βουλή, Το έγγραφο αυτό αναφέρεται  στα παιδιά τα οποία  να μην αποτελούν τεκμήριο και αντίθετα να ενισχυθούν οι οικογένειες τους.
Εξάλλου, όπως σημειώνει η κ. Βαλαβάνη, τα ακριβή φορολογικά μέτρα θα αποφασιστούν στο πλαίσιο του νομοσχεδίου φορολογίας εισοδήματος για το οικονομικό έτος 2015.
Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Χαρίσιος Κάτανας, με την οποία ζητούσε μέτρα για τη στήριξη των πολυτέκνων οικογενειών και των οικογενειών με τρία παιδιά.

Τα περι διαγραφής χρεών από την Τράπεζα Πειραιώς, απευθύνεται σε πολίτες που ζούν οχι μόνο στο υποτιθέμενο »όριο της φτώχιας», αλλά σε »παγκάκια, πλατείες και χαρτόκουτες και τρώνε σε συσσίτια.


Πριν λίγο αναρτήσαμε την είδηση με κάθε επιφύλαξη εδώ Τρ. Πειραιώς: Διαγραφή οφειλών έως 20.000 ευρώ, «πάγωμα» στεγαστικών

Τρ. Πειραιώς: Διαγραφή οφειλών έως 20.000 ευρώ, «πάγωμα» στεγαστικώνΕπειδή με τη πρώτη ματιά και χωρίς να διαβάσεις τα…..ψιλά γράμματα συνήθως βγάζεις λάθος συμπεράσματα,

να επισημάνω οτι το συγκεκριμένο »ευεργέτημα» απευθύνεται σε πολίτες που ζούν οχι μόνο στο υποτιθέμενο »όριο της φτώχιας», αλλά σε »παγκάκια, πλατείες και χαρτόκουτες και τρώνε σε συσσίτια.
Συγκεκριμένα αφορά μόνον οσους υπαχθούν στο νόμο 4320/2015 για την ανθρωπιστική κρίση και ενδεικτικά παραθέτω τις προυποθέσεις που πρέπει να υπάρχουν για να ενταχθει κάποιος που είναι για.

Μεμονωμένο άτομο: 2400 ευρώ......

Ναόμι Κλάιν: «Η Ελλάδα έσωσε το ΔΝΤ από χρεοκοπία»


The Shock Doctrine

«Η Ελλάδα θυσιάστηκε για να σωθεί η Ευρωζώνη. Και για να γίνει, σας εκπαιδεύουν να αισθάνεστε ένοχοι γι΄ αυτό που είστε. Έχουν ήδη διαγνώσει ότι είστε άρρωστοι».


Στο βιβλίο «Το δόγμα του σοκ» της Ναόμι Κλάιν υπάρχει μια λεπτομερέστατη καταγραφή της δράσης του ΔΝΤ σε διάφορες χώρες την τελευταία 30ετία, όπου αποτυπώνονται οι δραματικές επιπτώσεις της παρέμβασής του, κυρίως στη Λατινική Αμερική (Αργεντινή, Βολιβία), αλλά επίσης στη Ρωσία.

«Παρακολουθώ από πολύ κοντά την ελληνική κρίση και φυσικά την παρέμβαση της τρόικας του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας» λέει στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήμα» η κυρία Κλάιν......

Αυτή είναι χλιδή! Δείτε που μένει ο Βενιζέλος που ζητάει απο εσένα θυσίες ! (φωτορεπορτάζ)
βενιζελος
spiti-beni1β1

β3

Τράπεζα Πειραιώς: Διαγραφή του 100% των οφειλών έως 20.000 ευρώ..


Απόφαση ορόσημο για τη στήριξη των χαμηλών εισοδημάτων από την Τράπεζα Πειραιώς. Ανάσα για χιλιάδες οφειλέτες, που πήραν καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτεςΑνάσα σε χιλιάδες οφειλέτες που διαθέτουν πλέον πολύ χαμηλό εισόδημα εξαιτίας της κρίσης χορηγεί η Τράπεζα Πειραιώς, ανακοινώντας μια απόφαση - σταθμό για τη στήριξη των πελατών της.
Η διοίκηση της Τράπεζας αποφάσισε να προχωρήσει άμεσα σε πρόγραμμα διαγραφής ή προνομιακής ρύθμισης των οφειλών των οικονομικά αδύναμων πελατών της, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Συγκεκριμένα:......

ΚΟΥΒΕΛΗΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ.....ΚΑΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ ΡΕ ΦΩΤΗ... ΕΙΠΕ ΠΟΤΕ ΑΛΗΘΕΙΑ???????????....


ΒΙΝΤΕΟ...
«Δεν είναι αληθές, δεν είναι ακριβές», είπε ο  Φώτης Κουβέλης, σχολιάζοντας την «αποκάλυψη» του Αντώνη Σαμαρά -ότι είχε προτείνει στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ να είναι υποψήφιος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο...

Κουβέλης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ανέφερε, πως, τα σενάρια για να είναι υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας τα διάβασε στις 30 Αυγούστου στην εφημερίδα «Καθημερινή».

«Εγώ δεν είχα καμία επαφή» είπε και θύμισε πως τον Οκτώβριο το συνέδριο της ΔΗΜΑΡ αποφάσισε να μην στηρίξει κανένα υποψήφιο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Ήταν πολιτική απόφαση προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για τις εκλογές» είπε ο κ. Κουβέλης και πρόσθεσε:
 «Σας βεβαιώνω, δεν σηκώθηκε ποτέ κανένα τηλέφωνο,αλλά και εάν γινόταν δεν θα δεχόμουν».

Ο κ. Κουβέλης επέμεινε πως ούτε ο κ. Σαμαράς, ούτε και ο κ. Βενιζέλος τον προσέγγισαν για το συγκεκριμένο ζήτημα, ενώ όσον αφορά στον.....

Ρωσία: "Οι χώρες που θα δεχθούν στο έδαφός τους το σύστημα AEGIS να είναι έτοιμες να δεχθούν το πρώτο πλήγμα"

 Σε μια δήλωση που δείχνει την σοβαρότητα της κατάστασης προέβει ο Αρχηγός του Ρωσικού Στρατού και πλέον δείχνει τον δρόμο που θα ακολουθήσει η ρωσική πολιτική στις επεκτατικές βλέψεις του ΝΑΤΟ.
 Ο στρατηγός Βαλέρι Γκερασίμοβ αναφέρθηκε χαρακτηριστικά για την αντιβαλλιστική ασπίδα που στήνουν οι ΗΠΑ στην Αν.Ευρώπη:
 «Χώρες που δεν κατέχουν πυρηνικά όπλα και έχουν εγκαταστήσει το αντιβαλλιστικό σύστημα του ΝΑΤΟ θα αποτελούν πλέον τους υπ αριθμόν ένα στόχους του ρωσικού στρατού».
  Η απειλή είναι για τις...
Πολωνία και Ρουμανία τις οποίες κατονόμασε οι οποίες θα είναι μέρος του συστήματος Aegis Ashore που περιλαμβάνει το ραντάρ SPY-1 το σύστημα AEGIS και του εκτοξευτές Mk-41 με τους πυραύλους SM-3σε βάσεις εδάφους.
  «Οι χώρες αυτές μαζί με τις ΗΠΑ με την εγκατάσταση αυτών των συστημάτων αλλάζουν τα δεδομένα του παγκόσμιου συστήματος ασφαλείας με στόχο την παγκόσμια κυριαρχία» είπε ο στρατηγός.

Ελληνες ερευνητές αποκάλυψαν μηχανισμό που ρυθμίζει τη γήρανση.

Πρόσφατη έρευνα στο Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του ΙΤΕ, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται στο Nature, ένα από τα πιο έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά, ρίχνει για πρώτη φορά φως σε ένα σημαντικό μηχανισμό ελέγχου της γήρανσης.

Οι ερευνητές του ΙΜΒΒ Κωνσταντίνος Παληκαράς και Δρ. Ειρήνη Λιονάκη, με επικεφαλής τον Καθ. Νεκτάριο Ταβερναράκη, αποκάλυψαν ένα κομβικό μονοπάτι μοριακής σηματοδότησης που
συντονίζει τη δημιουργία και, ταυτόχρονα, την καταστροφή των μιτοχονδρίων στα κύτταρα, κατά τη γήρανση, καθορίζοντας τη διάρκεια ζωής.

Τα μιτοχόνδρια είναι οργανίδια τα οποία αποτελούν «εργοστάσια παραγωγής ενέργειας» του κυττάρου και είναι απολύτως απαραίτητα για πολλές, βασικές κυτταρικές λειτουργίες. Αλλαγές στον αριθμό, τη μορφολογία και την εύρυθμη λειτουργία των μιτοχονδρίων επηρεάζουν τόσο την ομοιόσταση του κυττάρου όσο και τον μεταβολισμό, την υγεία και το προσδόκιμο ζωής ολόκληρου του οργανισμού. 
 
Κάθε ανθρώπινο κύτταρο περιέχει.....

Τρελοκομείο η ΝΔ..

Ο ένας φωνάζει, ο άλλος βγάζει selfie…

 

Απίστευτα πράγματα στη ΝΔ που θυμίζουν
Δρομοκαΐτειο. 

Ενώ γινόταν ο κακός χαμός κατά τη συζήτηση επί της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τα διαθέσιμα των φορέων, ο...
Κυριάκος Μητσοτάκης έβγαζε selfies και απαθανάτιζε στιγμές από την ένταση.

Και μάλιστα την ώρα που ο Άδωνις αποκαλούσε «τρομοκράτη» τον Διαμαντόπουλο.

Δίπλα τους, η Άννα Μισέλ κοιτάζει μάλλον βαριεστημένα.

Επιδεικτικό «χαστούκι» Πούτιν στην Τουρκία


 kremlin-putin-sozde-soykirim-torenleri-icin-e-7214951_o2Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Έντονη δυσαρέσκεια στην Άγκυρα προκαλεί η στάση του Ρώσου πρόεδρου να περιφρονήσει κυριολεκτικά την τουρκική πρόσκληση να παραστεί στις 24 Απριλίου στις μεγάλες εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει η Τουρκία για την νίκη της το 1915, στον πόλεμο κατά την απόβασης των Αγγλογάλλων στην χερσόνησο της Καλλίπολης.
Οι εορταστικές αυτές εκδηλώσεις διοργανώθηκαν από τους Τούρκους την ίδια μέρα της επετείου της αρμενικής γενοκτονίας, σε αντιπερισπασμό στις εκδηλώσεις που γίνονται την ίδια μέρα στην πρωτεύουσα της Αρμενίας, το Ερεβάν, για την εκατοστή επέτειο της αρμένικης γενοκτονίας. 

Ο Ρώσος πρόεδρος όχι μόνο απέρριψε την τουρκική πρόκληση αλλά, όπως ανακοινώθηκε από το Κρεμλίνο, θα παραστεί να τιμήσει τα θύματα της αρμενικής γενοκτονίας στις εκδηλώσεις του Ερεβάν.
Όπως ήταν επόμενο αυτή η στάση του Ρώσου πρόεδρου προκαλεί την οργή της Τουρκίας και είναι ενδεικτικό πως ο τουρκικός τύπος την χαρακτηρίζει σαν μεγάλη περιφρόνηση του Ρώσου προέδρου προς τους Τούρκους.

Ο Ρώσος πρόεδρος θα είναι ανάμεσα στους ξένους ηγέτες που θα παραβρεθεί στις εκδηλώσεις της γενοκτονίας στην αρμενική πρωτεύουσα μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο, Φρνσουά Ολάντ, με τον οποία μάλιστα όπως ανακοινώθηκε θα έχει ιδιαίτερες συνομιλίες για τις σχέσεις Ρωσίας Ευρωπαϊκής Ένεσης. 

Αντίθετα στην εκδήλωση αντιπερισπασμό των Τούρκων όπως έγινε γνωστό, θα στείλει συμβολικά μόλις......

Γενναία κίνηση αλτρουισμού... του Σταύρου Μπομπολάκη προς το αφεντικό του...

(Αγαπητέ Jo Di, ο αλτρουισμός του Σταύρου για τον Μπόμπολα πρέπει να μας εμπνεύσει όλους. 
 Είναι αυτό που έγραψε ο Τάσος Λειβαδίτης: 
 «Kι όταν δεν πεθαίνει ο ένας για τον άλλον, είμαστε κιόλας νεκροί».

pitsirikos.net

Ντρέπομαι...


Περνάνε τα λεπτά, οι ώρες, οι μέρες ... και τα χρόνια.
Μπαίνοντας στην ανεργία νόμιζα πως θα ήταν ένα πέρασμα, ένα διάλειμμα για ξεκούραση και μετά από λίγο μια νέα δουλειά θα έρθει. Ενάμιση χρόνο μετά, κι ακόμη δεν έχει βρεθεί κάτι.
Καθημερινό άγχος για όλα. Να πληρώσω νοίκι και λογαριασμούς πρώτα, μην τυχόν και μείνω χωρίς σπίτι και χωρίς ρεύμα, και μετά να τρως μακαρόνια - και κρέας αν τύχει. Δεν περίμενα ποτέ πως θα έρθει η μέρα που θα τρώω για 4 ημέρες ζάχαρη με ψωμί, αφού δεν υπήρχε τίποτα άλλο στα ντουλάπια.
Αργά και σταθερά, μέρα με την μέρα, απομονώνομαι από όλους.. Δεν μπορώ να ακολουθήσω πια φίλους και γνωστούς και δεν θέλω να γίνομαι βάρος.
Ντρέπομαι που στα 32 μου χρόνια έχω ανάγκη ακόμη τα 100€ της μάνας και τα 100€ της γιαγιάς μου... Ντρέπομαι. Ακόμη κι αν δεν έχω φαγητό για εμένα, ντρέπομαι να ζητήσω κάτι παραπάνω.Δεν θέλω να γίνομαι βάρος και προσπαθώ κάθε μέρα, προσπαθώ και αποτέλεσμα κανένα. 
Απογοητεύομαι και χάνω την δύναμη μου... δεν μου μένει πια ελπίδα.. και είναι σαν να μην έχω ανάσα...
Άραγε θα τελειώσει ποτέ αυτός ο εφιάλτης ή έτσι θα είναι η πραγματικότητα από δω και πέρα; Ζωή χωρίς ελπίδα... ζωή χωρίς όνειρα... ζωή χωρίς αξιοπρέπεια... αυτή είναι η ζωή στην Ελλάδα της κρίσης.


Χαμένη Γενιά , 32 χρ. , Θεσσαλονίκη

το βρήκαμε στην ideopigi

ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟ ΝΕΟΤΑΞΙΤΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ! ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΚΑΜΕΡΟΝ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ!

ΚΑΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Σε παλαιότερη ανάρτησή μας όπου αποκαλύπταμε την "προσωπικότητα"τουνεοταξίτη Φιλανδού πρωθυπουργού είχαμε "προβλέψει" πως ως "σιωνιστής και ομοφιλόφιλος και ακροδεξιός νεοφιλελέφθερος, τα έχει όλα! Είναι ο τέλειος ευρωπαίος ηγέτης! Θα επανεκλεγεί σίγουρα!"
Ευτυχώς πέσαμε έξω!

Απεδείχθη πώς ακόμη και οι Φινλανδοί δεν είναι τόσο μεγάλα κορόιδα ώστε να τον ξαναψηφίσουν! Η ψήφος τους τιμώρησε τα κόμματα της συμπολίτευσης έπειτα από χρόνια οικονομικής κρίσης! 

Ο κεντρώος Γιούχα Σιπίλα, 53 ετών, θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός και ο οποίος θα διαπραγματευθεί τον σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης συμμαχίας, ξεκινώντας από το "Κόμμα των Φινλανδών", το οποίο διάκειται εχθρικά έναντι της "ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της χώρας".

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΚΑΜΕΡΟΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ

Φαίνεται ότι κάτι αλλάζει στην Ευρώπη... 

Η αρχή της πτώσης των δωσίλογων νεοταξιτών έγινε στην Ελλάδα, συνεχίζεται στην συντηρητική Φινλανδία και επίκειται η πτώση και του Κάμερον στην Αγγλία στις εκλογές του Μαΐου, με εργατικούς και Φάρατζ να φτάνουν συνολικά σχεδόν το 50% των ψήφων.

Η Ευρώπη αν και εξακολουθεί να είναι....

ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟ ΗΜΑΣΤΑΝ;ΕΝΑ ΠΕΙΡΑΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΕΤΣΙ;

jason-furman
«Το Grexit είναι ένα πείραμα που δεν θέλουμε να κάνουμε»,δήλωσε ο πρόεδρος του Σώματος Οικονομικών Συμβούλων του Ομπάμα.
O σύμβουλος Φούρμαν, σημείωσε επίσης ότι οι διαβεβαιώσεις Ευρωπαίων ότι οι επιπτώσεις της εξόδου της Ελλάδας απο το ευρώ μπορούν να περιοριστούν, δεν έχουν πείσει την Ουάσινγκτον, η οποία απεύχεται ένα τέτοιο σενάριο. Αντιθέτως, θεωρεί ότι το συμφέρον της Ελλάδας, των πιστωτών άλλα και όλου του κόσμου θα είναι να δοθεί η δυνατότητα στη

χώρα για ανάπτυξη, προκειμένου να μπορεί να αποπληρώσει και τους δανειστές της.
» Δεν το θεωρώ ένα πείραμα που θέλουμε να κάνουμε. Αν η Ελλάδα και οι θεσμοί δεν βρουν μια διέξοδο, αυτό δεν θα ήταν μόνο τρομερό για την Ελλάδα. Θα ήταν πραγματικά ένας κίνδυνος που η παγκόσμια οικονομία δεν θέλει να διατρέξει.»
Τα παραπάνω αποτελούν ένα μήνυμα προς την ΕΚΤ αλλά και το επιτελείο του γερμανικού υπουργείου οικονομικών. Γιατί όμως οι πάλαι ποτέ κουμανταδόροι των λαών τώρα στέλνουν απλώς μηνύματα προς τη Γερμανία, ενώ η τελευταία έχει την άνεση να του αγνοεί; μα επειδή της χρωστάνε.....

Τo Bloomberg «πυροβολεί» το ΔΝΤ: Έπρεπε το 2010 να αναδιαρθρώσουν το χρέος και όχι να ξαναδανείσουν.


«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έπρεπε το 2010 να αφήσει την Ελλάδα να χρεοκοπήσει έναντι ιδιωτών. 
Αντ’ αυτού, επέλεξε να ξαναδανείσει την χώρα για να πληρωθεί στο ακέραιο και όχι μόνο αυτό, αλλά αντί να αναγνωρίσει το λάθος του επιμένει στην ίδια πολιτική λιτότητας και απαίτησης να αποπληρωθεί».
Την παραπάνω εκτίμηση κάνει το
διεθνές οικονομικό δίκτυο Bloomberg.


«Τα οικονομικά δεινά που περνά η ελληνική κυβέρνηση, οδηγούν στο να εξετάσουμε το αδιανόητο: Χρεοκοπία σε δάνειο του ΔΝΤ. Αντί να απαιτήσει την πληρωμή του και πολιτικές περαιτέρω λιτότητας, το ΔΝΤ θα έπρεπε να αναγνωρίσει τις ευθύνες του για την κατάσταση της χώρας και να περικόψει μεγάλο μέρος του χρέους» επισημαίνει το άρθρο του Bloomberg.

Πηγή:  paraskhnio.gr

Σόιμπλε: Η προηγούμενη κυβέρνηση τα πήγαινε μια χαρά.....Τους πηδάγαμε οτι ώρα θέλαμε..μέ τούτους εδώ μπλέξαμε,ούτε τα προκατακτικά δεν μας αφήνουν να κάνουμε..

Ερωτηματικά αφήνει η τοποθέτηση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο αμερικανικό δίκτυο Bloolmberg πως όποια και αν είναι η εξέλιξη της ελληνικής κρίσης και μετά το τέλος της παράτασης συμφωνίας την 30ή Ιουνίου, η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ.

«Μέχρι τις εκλογές η Ελλάδα βρισκόταν στο σωστό μονοπάτι για την ανάκαμψη, γεγονός που
εξέπληξε πολλούς. Θα έπρεπε να είχαν συνεχίσει στον ίδιο δρόμο» δήλωσε, πιο συγκεκριμένα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν υπάρχει καταληκτική ημερομηνία στη διαπραγμάτευση με την Ελλάδα απάντησε ότι το πρόγραμμα έχει επεκταθεί δύο φορές κι ότι η τρέχουσα επέκταση λήγει στις 30 Ιουνίου. «Έχουν χρόνο ώς τότε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σόιμπλε και πρόσθεσε πως η λύση πρέπει να βρεθεί ώς τις 30 Ιουνίου, αν η Ελλάδα θέλει να αξιοποιήσει τα χρήματα που της διατίθενται από αυτό το πρόγραμμα.

Σε ερώτηση εάν το Βερολίνο εξετάζει το ενδεχόμενο της ελληνικής χρεοκοπίας εντός ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Zeit, ο κ. Σόιμπε απάντησε πως δεν έχουμε τέτοια θέματα. «Δεν υπάρχει κανένα λόγος για εικασίες. Η Ελλάδα παραμένει στο ευρώ ό,τι και να γίνει» πρόσθεσε.

Οκ. Σόιμπλε είπε ακόμη: «Αν η Ελλάδα θέλει βοήθεια, εμείς θα της την παρέχουμε, όπως κάνουμε ώς τώρα, αλλά μόνο μέσα στο πλαίσιο όσων έχουν συμφωνηθεί. Γι’ αυτό στο τέλος όλα εξαρτώνται από την Ελλάδα».

Ο κ. Σόιμπλε επισήμανε ακόμη πως το μεγάλο πρόβλημα στην Ευρώπη -όπως και στην Ελλάδα- δεν είναι η δημοσιονομική πειθαρχία, αλλά η ανταγωνιστικότητα και πρόσθεσε πως υπάρχει η εντύπωση ότι τα προβλήματα μπορούν να λυθούν μόνο βραχυπρόθεσμα.

Πηγή:  7imeres.gr

Μια υπενθύμιση τι ελέγχει ο Λ.Μπόμπολας...


Ελεύθερος αφέθηκε τελικά ο Λεωνίδας Μπόμπολας ο οποίος κατέβαλε ποσό 1,8 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να μην ασκηθεί εναντίον του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.


1674702

Το ποσό αυτό αφορά τον καταλογισμό που έγινε για το ποσό που εντοπίστηκε μέσω της λίστας Λαγκάρντ σε τραπεζικό του λογαριασμό στην HSBC Γενεύης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς του προανακριτικού τμήματος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Τουλουπάκη, Γιώργος Καλούδης και Χρήστος Τζούρας επισήμαναν στον επιχειρηματία, ο οποίος συνελήφθη το πρωί στο πλαίσιο του αυτοφώρου, τη σοβαρότητα των αδικημάτων που θα αντιμετωπίσει σε περίπτωση που αρνηθεί να πληρώσει και ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη.

Τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκε μια μικρή προθεσμία στον επιχειρηματία και ήδη το ποσό βρίσκεται στα δημόσια ταμεία. Ο επιχειρηματίας αφέθηκε ελεύθερος και θα συνεχιστεί η προανάκριση.
.....

Η ΕΣΗΕΑ κρέμασε στα μανταλάκια το "Πρώτο Θέμα"...


 


Ανταποκρινόμενη στην κατακραυγή που προκάλεσε η προσπάθεια του Πρώτου Θέματος να στοχοποιήσει τους μάρτυρες κατηγορίας της Χρυσής Αυγής, η ΕΣΗΕΑ απάντησε με μια ευφυή ανακοίνωση
Η ...
δημοσιοποίηση των μαρτύρων κατηγορίας της δίκης της «Χρυσής Αυγής» δεν συνιστά «δημοσιογραφική επιτυχία»

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει απερίφραστα τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των μαρτύρων κατηγορίας που πρόκειται να καταθέσουν προσεχώς στη δίκη της «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ» με αφορμή την ανάρτησή τους εν προκειμένω από την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ».
Η δημοσιοποίηση των ονομάτων των μαρτύρων -στην πλειοψηφία τους ανυπεράσπιστοι πολίτες και μετανάστες- αν και είναι σύννομη, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα καθιστώντας τους στόχους των ταγμάτων εφόδου της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης όπως άλλωστε δυστυχώς αποδείχθηκε από την πρώτη ημέρα της δίκης......

Η σύλληψη του Λεωνίδα Μπόμπολα, τα 4 εκατομμύρια... ... και η λίστα Λαγκάρντ...

Η σύλληψη του Λεωνίδα Μπόμπολα, τα 4 εκατομμύρια και η    λίστα Λαγκάρντ
Συνελήφθη ύστερα από παραγγελία της Εισαγγελίας ο Λεωνίδας Μπόμπολας, αδελφός του Φώτη Μπόμπολα, για τη λίστα Λαγκάρντ.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες...
τα αδικήματα τα οποία αποδίδονται σε βάρος του γνωστού επιχειρηματία, επικεφαλής της κατασκευαστικής εταιρείας «Άκτωρ» είναι αυτά της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) και για τα οποία διώκεται σε βαθμό κακουργήματος.

Το ένταλμα εκδόθηκε χθες Τρίτη κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, καθώς ο επιχειρηματίας έπρεπε να καταθέσει στο Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) το ποσό των 4 εκατ. ευρώ για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, το οποίο αρνήθηκε να πληρώσει.

Ο ίδιος παρουσιάστηκε αυτοβούλως σήμερα στη ΓΑΔΑ, ενώ αυτή την ώρα οδηγείται ενώπιον της Εισαγγελίας...
 
page4
 

Θα μας κάνουν ντα!... Θα μας πετάξουν έξω από το € λέει κάποιος Ευρωπαίος στην TV, λόγω κακής συμπεριφοράς. Θα μας κάνουν ντα γιατί ήμασταν άτακτα παιδάκια. Κάναμε σκανταλιά, ζούσαμε...
πάνω από τις δυνάμεις μας πριν τη κρίση.


Γιατί 700€ βασικός μισθός ήταν πολύ, για κόστος ζωής 1500€.

Μου πήραν τη πιπίλα Πιτσιρίκο. Με έβαλαν στην απομόνωση με το ένα πόδι όρθιο.

Νιώθω τύψεις που αντιμίλησα στους συνετούς Ευρωπαίους γονείς μου.
Έξω από το νηπιαγωγείο έχει έναν άστεγο Σύριο, παραπεταμένο, με το μωρό του που κι αυτό ήταν άτακτο. Όλο έκλαιγε το βλαμμένο στη βάρκα, αντί να σκάσει.
Ο Ευρωπαίος γονέας που έχει πάρε-δώσε με εταιρίες όπλων, με κατηγορεί ως ρατσιστή που θέλω να μοιραστεί το βάρος των προσφύγων ισόποσα σε όλη την Ευρώπη.

Και μου πετάει στη μούρη κάτι χαρτιά με λέξεις να ζωγραφίσω, για να μάθω γράμματα. Το ένα λέει Δουβλίνο ΙΙ και το άλλο Δουβλίνο ΙΙΙ.

Ο Ευρωπαίος γονέας μου είναι αντιρατσιστής, φυσικά. Και πολύ ιδεαλιστής. Είναι κατά της παιδικής εργασίας και της δουλείας. Μπαίνει στο νηπιαγωγείο, βγάζει το Made in Bangladesh πανάκριβο σακάκι του και πασχίζει να μας μάθει σεβασμό στους θεσμούς.

Όμως, εμείς είμαστε άτακτα κι όλο κλαίμε τα σκασμένα.

Γκρινιάζουμε γιατί, ενώ μας......

Το τέλος της μυωπίας με σταγόνες


Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα της εφαρμογής μίας πρωτοποριακής μεθόδου που πραγματοποιείται και στη χώρα μας, καθώς μπορούν να διορθωθούν μικροί βαθμοί μυωπίας, υπερμετρωπίας ή/και αστιγματισμού, ακόμα και ανώμαλου αστιγματισμού χωρίς την ανάγκη παραδοσιακής επέμβασης με laser!

Η παρέμβαση αυτή πραγματοποιείται με ενστάλαξη σταγόνων (ριβοφλαβίνη: βιταμίνη Β2) για ένα δεκάλεπτο και μετά έκθεση σε αυτό το ειδικό φως για περίπου πέντε ακόμα λεπτά. Δεν έχει μετεγχειρητική ταλαιπωρία, καθώς δεν προκαλεί πόνο, έτσι ώστε να μην υπάρχει σημαντικός χρόνος ανάρρωσης.
Η πρωτοποριακή μέθοδος διασύνδεσης κολλαγόνου (collagen cross-linking) εφαρμόσθηκε σε ασθενείς στις 28-29 Ιανουαρίου, 2014 στην Αθήνα από τον καθηγητή Οφθαλμολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης Αναστάσιο Κανελλόπουλο.
Η τεχνολογία που έφερε στην επικαιρότητα την επαναστατική αυτή καινούρια διαθλαστική επέμβαση, εξηγεί ο καθηγητής, είναι η χρήση τοπογραφικά-κατευθυνόμενης και διαφορικής ισχύος διασύνδεσης σαν μία αμιγώς διαθλαστική επέμβαση!
«Πρόκειται», σημειώνει ο Δρ. Κανελλόπουλος, «για μία εξελιγμένη συσκευή διασύνδεσης κολλαγόνου, η οποία έχει αφενός τη δυνατότητα να παρακολουθεί τις.....