Τo Bloomberg «πυροβολεί» το ΔΝΤ: Έπρεπε το 2010 να αναδιαρθρώσουν το χρέος και όχι να ξαναδανείσουν.


«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έπρεπε το 2010 να αφήσει την Ελλάδα να χρεοκοπήσει έναντι ιδιωτών. 
Αντ’ αυτού, επέλεξε να ξαναδανείσει την χώρα για να πληρωθεί στο ακέραιο και όχι μόνο αυτό, αλλά αντί να αναγνωρίσει το λάθος του επιμένει στην ίδια πολιτική λιτότητας και απαίτησης να αποπληρωθεί».
Την παραπάνω εκτίμηση κάνει το
διεθνές οικονομικό δίκτυο Bloomberg.


«Τα οικονομικά δεινά που περνά η ελληνική κυβέρνηση, οδηγούν στο να εξετάσουμε το αδιανόητο: Χρεοκοπία σε δάνειο του ΔΝΤ. Αντί να απαιτήσει την πληρωμή του και πολιτικές περαιτέρω λιτότητας, το ΔΝΤ θα έπρεπε να αναγνωρίσει τις ευθύνες του για την κατάσταση της χώρας και να περικόψει μεγάλο μέρος του χρέους» επισημαίνει το άρθρο του Bloomberg.

Πηγή:  paraskhnio.gr

2 σχόλια:

 1. ΤΙ ΘΑ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΤΟ 2010 ΑΝ ΧΡΕΟΚΟΠΟΥΣΑΜΕ???
  ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ
  ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΙΣΤΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

  Αφιερώνεται σ όλους αυτούς που έχουν την αφέλεια να πιστεύουν την εγκληματική ανευθυνότητα του ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ κλπ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΏΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ" που τόσο επιπόλαια ζητούν κήρυξη χρεοκοπίας.
  - Το Δημόσιο δε θα πληρώνει μισθούς και συντάξεις, όπως και κάθε άλλη υποχρέωσή του (χρεοστάσιο).
  - Θα κλείσουν περίπου οι μισές επιχειρήσεις.
  Υπολογίζεται ότι η ανεργία θα ξεπεράσει, στην πρώτη φάση, το 60%!
  - Δεν θα υπάρχουν καύσιμα, φάρμακα, ανταλλακτικά, πρώτες ύλες, καθώς δε θα μπορούν να γίνουν εισαγωγές. Θα αναβιώσει η μαύρη αγορά. Υπολογίζουν ότι για ένα κουτί ασπιρίνες θα χρειαζόμαστε ένα ημερομίσθιο!
  - Θα κλείσουν ή θα υπολειτουργούν, στην πρώτη φάση, νοσοκομεία και σχολεία, δημόσια μεταφορικά μέσα.
  - Θα δεσμευτούν οι τραπεζικές καταθέσεις των πολιτών και θα αποδίδονται
  σταδιακά π.χ. 1000 Ε ανά εβδομάδα.
  -Θα καθοριστεί νέα ισοτιμία ευρώ- δραχμής π.χ 1Ε= 700δρχ. ή, κατ άλλους ακόμα και 1Ε=1.200 ή και 1.500δρχ.
  - Θα είμαστε ουσιαστικά χωρίς εθνική ασφάλεια, αφού τα καύσιμα και τα ανταλλακτικά θα πληρώνονται πανάκριβα. ΧΑΟΣ ΑΠΕΡΑΝΤΟ, ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΠΕΙΝΑ, ΦΟΒΟΣ.
  Όλοι, ακόμα και υπουργοί, διαφωνούν με τα λάθη και τις παραλείψεις της κυβέρνησης, διαχειρίζεται πρωτόγνωρο φαινόμενο, με εσωτερικά κυρίως αλλά και εξωτερικά αίτια.
  Ας προσέξουμε.
  Μη παρασυρόμαστε από προβοκάτορες ή αφελείς.
  Οι μόνοι ωφελημένοι από μία χρεοκοπία θα είναι αυτοί που θα εισάγουν κεφάλαια και με την νέα ισοτιμία θα μας αγοράσουν με το ένα τρίτο ή και λιγότερο των σημερινών τιμών!
  Αν γυρίσουμε στη δραχμή που ακούω να προπαγανδίζουν κάποιοι, καθώς θέλουν να λέγονται μεγάλοι οικονομολόγοι, το αποτέλεσμα θα είναι: πανάκριβα βιομηχανικά προϊόντα ( ηλεκτρονικά ηλεκτρικά βιομηχανικά, στρατιωτικοί εξοπλισμοί για την άμυνα μας, εξοπλισμοί για τα νοσοκομεία μας φάρμακα, καύσιμα, ότι είδους ανταλλακτικό για τις συγκοινωνίες , λιπάσματα για την γεωργία μας και πολλά άλλα .
  Δάνεια για επιχειρήσεις και στεγαστικά, δεν θα δίνονται εύκολα, γιατί θα είναι όπως πριν την ΟΝΕ που έπρεπε να είχες το μισό σε καταθέσεις, και με επιτόκιο πάνω από 20%!!!...
  Τα προϊόντα μας όπως θα γίνουν πάμφθηνα, θα έχει ως αποτέλεσμα, να δουλεύουμε μεν, θα κάνουμε εξαγωγές, μως όπως θα γίνουν φτηνά, δεν θα μπορούμε να εισάγουμε τα ξένα προϊόντα που θα έχουμε ανάγκη για την επανεκκίνηση της οικονομίας μας!!!
  Με λίγα λόγια…
  Aν δεν καταστραφούμε μόνοι μας, προβλέπω να γυρίσουμε στην δεκαετία του πενήντα, κι αν τυχόν γίνει αναρχία, θα πάθουμε ότι στην κατοχή, με ρημαγμένα σουπερ μάρκετ, και ότι άλλα καταστήματα βρει ο όχλος, κάνοντας πλιάτσικο για να τα ρημάξει!!!
  Και αυτά τα γράφω όχι για να σας τρομάξω , αλλά επειδή η φύση του ανθρώπου έρπει προς το κακό!!!
  Γι αυτό και η θεωρία του Μαρξ , ακυρώθηκε από μόνη της!!!...
  Δεν είμαστε αγγελικά πλασμένοι, για να πρυτανέψει η λογική, και μες τον πανικό που θα ξεσπάσει, όπως θα γίνουμε όχλος θα φαγωθούμε μόνοι μας , αν πρωτύτερα δεν μας φάνε οι αλβανοί, και οι κάθε καρυδιάς καρύδι , που έχει μπει λαθραία στη χώρα μας!
  Σας Τρόμαξα… έ;;;‼!...
  Και όμως μπορεί εύκολα να γίνουν όλα αυτά…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Και μετά από όλα αυτά που μας αράδιασες , ξύπνησες και ζητάς καφέ. Όρσε μεγάλε γαμπρέ κουφέτα.

   Διαγραφή