Θα μας κάνουν ντα!...



 Θα μας πετάξουν έξω από το € λέει κάποιος Ευρωπαίος στην TV, λόγω κακής συμπεριφοράς. Θα μας κάνουν ντα γιατί ήμασταν άτακτα παιδάκια. Κάναμε σκανταλιά, ζούσαμε...
πάνω από τις δυνάμεις μας πριν τη κρίση.


Γιατί 700€ βασικός μισθός ήταν πολύ, για κόστος ζωής 1500€.

Μου πήραν τη πιπίλα Πιτσιρίκο. Με έβαλαν στην απομόνωση με το ένα πόδι όρθιο.

Νιώθω τύψεις που αντιμίλησα στους συνετούς Ευρωπαίους γονείς μου.
Έξω από το νηπιαγωγείο έχει έναν άστεγο Σύριο, παραπεταμένο, με το μωρό του που κι αυτό ήταν άτακτο. Όλο έκλαιγε το βλαμμένο στη βάρκα, αντί να σκάσει.
Ο Ευρωπαίος γονέας που έχει πάρε-δώσε με εταιρίες όπλων, με κατηγορεί ως ρατσιστή που θέλω να μοιραστεί το βάρος των προσφύγων ισόποσα σε όλη την Ευρώπη.

Και μου πετάει στη μούρη κάτι χαρτιά με λέξεις να ζωγραφίσω, για να μάθω γράμματα. Το ένα λέει Δουβλίνο ΙΙ και το άλλο Δουβλίνο ΙΙΙ.

Ο Ευρωπαίος γονέας μου είναι αντιρατσιστής, φυσικά. Και πολύ ιδεαλιστής. Είναι κατά της παιδικής εργασίας και της δουλείας. Μπαίνει στο νηπιαγωγείο, βγάζει το Made in Bangladesh πανάκριβο σακάκι του και πασχίζει να μας μάθει σεβασμό στους θεσμούς.

Όμως, εμείς είμαστε άτακτα κι όλο κλαίμε τα σκασμένα.

Γκρινιάζουμε γιατί, ενώ μας......

ταΐζει με το μπιμπερό, 1 στα 3 μωρά πεινάει. Και 2 στα 3, ίσα που χορταίνουν, με τη σκόνη γάλα που τους αναλογεί. Κι αντί να πούμε ευχαριστώ, αντιμιλάμε κι από πάνω! Είμαστε αχάριστα και κακομαθημένα.

Στο βενζινάδικο απέναντι δουλεύει ένας Πακιστανός. Μένει σε ένα σπίτι με άλλους 15 άντρες και μυρίζει λίγο περίεργα. Ομοιόμορφο πλήθος λαθρομεταναστών: Μόνο άντρες.

Ο Ευρωπαίος γονέας μου δεν τον βλέπει. Έχει κακή περιφερειακή όραση. Εξάλλου αυτός δεν ήταν ο σκοπός των Δουβλίνων; Κανονισμοί για όσους γουστάρουν να εθελοτυφλούν.

Τις λιγοστές φορές που πιάνει τον Πακιστανό με την άκρη του ματιού του, αναρωτιέται γιατί τον αγριοκοιτάει.

Και φυσικά, τον ενοχλεί η λέξη λαθρομετανάστης, προτιμάει το sans papiers, είναι πιο πολιτισμένο.

Εξάλλου, πάντα του άρεσε να παίζει με τις λέξεις. Και με τους αριθμούς. Και με τους ανθρώπους. Το παιχνίδι είναι βασική προϋπόθεση ενός καλού νηπιαγωγού.

Γυρνώντας σπίτι, ο Ευρωπαίος γονέας μου θα χαλαρώσει στην πισίνα του. Θα παίξει λίγο πόκερ online, με ενέχυρο τις φρουτόκρεμές μας. Τουλάχιστον αυτός ξέρει. Δε ζει πάνω από τις δυνάμεις του.

Και αξίζει αυτή την πολυτέλεια γιατί είναι ηθικός και καλός. Όχι σαν κάτι γουρούνια και κάτι βρωμιάρηδες μαυριδερούς...
 

pitsirikos.net

Σχόλια

  1. BBC: Ταπεινωτική η επιστολή «παρακαλώ-στείλτε-χρήματα-γρήγορα» για τον Έλληνα πρωθυπουργό

    «Για τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, πρέπει να ήταν προσωπικά ταπεινωτικό να στείλει αυτήν την “παρακαλώ-στείλτε-χρήματα-σύντομα” επιστολή του προς την Ανγκελα Μέρκελ», αναφέρει σε σημερινό του δημοσίευμα ο αρθρογράφος του BBC Ρόμπερτ Πέστον.
    «Παραπονιέται πως δεν υπάρχει σημάδι πως οι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης εργάζονται πάνω σε ένα σχέδιο οικονομικής διάσωσης, που θα σημάνει μια νέα αρχή και τους κατηγορεί πως προσπαθούν να κρατήσουν τη χώρα του σε ένα πρόγραμμα που η κυβέρνησή του έχει απορρίψει και που, εκείνος πίστευε πως το ίδιο έχουν κάνει και οι εταίροι του», αναφέρει ο Πέστον.
    Ωστόσο, αυτό που καταδεικνύεται, σύμφωνα με τον βρετανό δημοσιογράφο, είναι ότι η συμφωνία που επετεύχθη τον Φεβρουάριο αντί να γεφυρώσει το χάσμα, το διεύρυνε και σημειώνει ότι πρόκειται για ένα «συναισθηματικό και ιδεολογικό χάσμα». «Και οι δύο πλευρές θέλουν ο άλλος να παραδεχθεί ότι είχε λάθος στο παρελθόν, όμως κανείς δεν δείχνει τη διάθεση να το κάνει αυτό», λέει χαρακτηριστικά.
    Μάλιστα, σύμφωνα με τον Πέστον, η σαφής διακήρυξη της αμοιβαίας παρεξήγησης ήταν αυτό που ανέφερε στο blog του ο έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, όπου αναφέρεται στην αδυναμία των πακέτων βοήθειας να σώσουν την Ελλάδα, καθώς αυτά επιβλήθηκαν όχι για να σώσουν τη χώρα, αλλά τις τράπεζες και τους επενδυτές.
    «Αλλά εάν ήταν με κάποιο τρόπο σοφό και διπλωματικό το να πεις στους Γερμανούς πως είναι λάθος και εγωιστές, στην παρούσα συγκυρία, είναι αμφισβητήσιμο» λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει πως «δεν υπάρχει κανένα σημάδι πως οι δύο πλευρές έχουν συγχωρέσει η μία την άλλη και προχωρούν».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλέξη Τσίπρα δεν μας χρωστάει κανείς τίποτα,

    εκτός βεβαίως από τις πολεμικές αποζημιώσεις της Γερμανίας!
    Εμείς οι Έλληνες, όμως, χρωστάμε στον εαυτό μας να ενηλικιωθούμε κοινωνικά, πολιτικά και ηθικά.
    Εμείς οι Έλληνες ευθυνόμαστε πρωτίστως για τα χάλια μας, κι αυτό δεν το αναφέρεις πουθενά , όπως δεν το είχες αναφέρει και στις δημαγωγικές προεκλογικές ομιλίες σου.
    Άλλωστε, υπάρχουν επιταγές του μνημονίου, Αλέξη Τσίπρα, εκείνες που αφορούν σε διαρθρωτικές αλλαγές και στο νοικοκύρεμα του κράτους, που δεν εφαρμόστηκαν, και που θα έπρεπε να τις είχαμε κάνει μόνοι μας εδώ και δεκαετίες!
    Το μνημόνιο δεν είναι μόνο βάρβαρα μέτρα μονομερούς λιτότητας, που ομολογουμένως είναι άδικα και αδιέξοδα, και τα οποία έχω καταγγείλει επανειλημμένως κι εγώ από τούτο το ιστολόγιο.

    Το μνημόνιο είναι πολύ περισσότερα. Για να πετύχεις λοιπόν μια minimum ανάσχεση των μέτρων λιτότητας, πρέπει να επικεντρωθείς στην επανίδρυση του κράτους εκ θεμελίων μέσω διαρθρωτικών αλλαγών. Και να θυμάσαι, ομελέτα δεν γίνεται χωρίς να σπάσεις αυγά.

    "Αριστερέ" Αλέξη Τσίπρα, είναι ώρα να καταλάβεις ότι η αριστερή αμπελοφιλοσοφία είναι επιταγή χωρίς αντίκρισμα! Η στήριξη των εργαζομένων περνάει μέσα από την ευνομία και τη στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας κι επομένως του κεφαλαίου.
    Επικεντρώσου λοιπόν στο εφικτό και το δέον γενέσθαι εντός των τειχών και άσε το μεγαλοϊδεατισμό για... τον Πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, GAP, τη δόξα του οποίου δεν φαντάζομαι να ζήλεψες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου