Πρωθυπουργός μακέτο!..

     Είναι μακέτο τούτο το έργο; Ρωτούσε ο πανάθλιος και μικρόψυχος εκείνος Κιτρινιάρης,
     ..ο ανθέλληναςπολιτικός που όχι μόνον έβαλε τον θεμέλιο λίθο της Εθνικής καταστροφής(εκεί που προηγουμένωςείχε σκάψει τα θεμέλια ο ιδρυτής και μεγάλος Τυχοδιώκτης),
     ..αλλά και έριξε τα μπετά, έφτιαξε χωρίσματα και σοβάδες, πλακάκια,  πατώματα, τα πάντα,
     ..κι άφησε κάτι λίγα βαψίματα και τελειώματα για τους επόμενους, να ολοκληρώσουν το Μέγαρο της Προδοσίας!

     Είναι μακέτο τούτο το έργο;  Φώναζε με τα λίγα ελληνικά του, που τον ανάγκαζαν να κάνει δεκαπέντε σαρδάμ σε κάθε φράση (στα γερμανικά τα πήγαινε καλύτερα)!
     Και όχι!  Δεν ήταν μακέτο εκείνο το έργο.
     Ήταν όμως ένα έργο υπερτιμημένο, υπερκοστολογημένο, και υπερμιζομένο, που καλύτερα θα ήταν να είχε μείνει ''μακέτο'' παρά να γίνει μαζί με τ' άλλα, μαζί με τις Ολυμπιάδες και τις Πολιτιστικές Πρωτεύουσες,
     ..που μας έσυραν τελικά στον γκρεμό της λοβιτούρας, της ''δημιουργικής λογιστικής'', και του εφηρμοσμένου ''Εκσυγχρονισμού''!

     Όμοια υπερτιμημένος και υπερκοστολογημένος είναι και ο σημερινός ''πρωθυπουργός'' (είπαμε: λέμε και καμία, να περνάει η ώρα!). Μένει να φανεί στο μέλλον αν είναι και υπερμιζομένος. Αν, καιτί μεγαλύτερη μίζα θα μπορούσε να πάρει ο ελάχιστος, απ' το να γίνει πρωθυπουργός;

     Με την διαφορά όμως ότι τούτος είναι πρωθυπουργός-μακέτο.
     Εμείς τον βλέπουμε για πρωθυπουργό!
     Έξω, δανειστές, τοκογλύφοι και ''εταίροι'' τον βλέπουν ως μακέτα. Χάρτινη.  Που όποτε θέλουντην αλλάζουν, έτσι, ή αλλοιώς, κατά τα κέφια και τα συμφέροντά τους,
     ..και που όποτε θέλουν την τσαλακώνουν και την πετάνε: '' Άμε πάγαινε ρε από δώ, που θες να γίνει και αληθινός πρωθυπουργός, να παίρνεις μόνος σου αποφάσεις!''

     Είναι μακέτο λοιπόν τούτος ο πρωθυπουργός;
     Μακέτο είναι, και το ξέρει κι ο ίδιος!  Άλλο τί λέει!
     Κι αυτό θα φανεί γι άλλη μιά φορά μέχρι την Κυριακή, που κατ' εντολή της τρόϊκας και του Eurogroup θα σπεύσει να τα βρεί με τους υπαλληλάκους που του έχουνε στείλει, να κάνει πως διαπραγματεύεται!

     Μας κυβερνάει μιά χάρτινη μακέτα!
     Ας την ''κάψουμε''!..

http://mandatoforos.blogspot.gr/

Σκουριές : Εικοσι τρεις κλήσεις για λήψη DNA με στόχο το συσχετισμό υποθέσεων

2014_DNA_small
Eικοσι τρία (23) άτομα, κάτοικοι Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης, καλούνται «στο όνομα του νόμου» να προσέλθουν σήμερα 10/3 και αύριο 11/3 στις αντίστοιχες Αστυνομικές Διευθύνσεις προκειμένου να παραδώσουν δείγμα του γενετικού τους υλικού. Αυτή τη φορά, η κλήση συνοδεύεται από ΔΙΑΤΑΞΗ της Ανακρίτριας Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής, σύμφωνα με την οποία η Ανακρίτρια«επιλήφθηκε προκειμένου να εξετάσει την αναγκαιότητα διενέργειας ανάλυσης DNA κατά το άρθρο 200Α ΚΠΔ» και μετά από θετική γνωμοδότηση της Αντιεισαγγελέως Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.
Υπενθυμίζουμε ότι από το Φεβρουάριο 2013 μέχρι σήμερα έχει ληφθεί DNA από πολλές δεκάδες πολίτες που δεν χαρακτηρίζονταν καν «ύποπτοι» για τέλεση αξιόποινων πράξεων, χωρίς την τήρηση καμίας τυπικής διαδικασίας, χωρίς τη συναίνεσή τους και σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και δια της βίας. Οι παράνομες πρακτικές των Αστυνομικών Αρχών οδήγησαν σε παρέμβαση της Διεθνούς Αμνηστίας και σε πλήθος καταγγελιών από δικηγόρους για«Συνταγματική εκτροπή», για «νομικό Γκουαντάναμο» και για «πογκρόμ διώξεων» εναντίον των κατοίκων που αντιτίθενται στην «επένδυση» της Ελληνικός Χρυσός. Δεν φάνηκε να ίδρωσε κανενός το αυτί με τις καταγγελίες, ωστόσο σήμερα έχουμε μια αλλαγή τακτικής αφού ζητείται Εισαγγελική εντολή για τη λήψη του γενετικού υλικού.
Με την οκτασέλιδη ΔΙΑΤΑΞΗ με αριθμό 20/2014 της Ανακρίτριας,διατάσσεται η λήψη βιολογικού υλικού από....

Εδώ υπάρχει ένα σχέδιο μεγάλο κι εσύ μιλάς για κάτι πράγματα μικρά.

Κατρούγκαλος. Ο λαός πρέπει να φτιάξει μόνος του νέο Σύνταγμα.

Έρευνα- σοκ: ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ - Τρώμε νοθευμένα, ακατάλληλα, μολυσμένα προϊόντα!

Θερίζει ο καρκίνος. Οι καρδιοπάθειες. Η παχυσαρκία. ο διαβήτης. Η υπέρταση. Και όμως: είμαστε ό,τι τρώμε. Και μία συγκλονιστική έρευνα αποδεικνύει ότι διατρεφόμαστε με ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ για την υγεία τρόφιμα. Διαβάστε ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ. Αφορά τη ζωή σας, τη ζωή των παιδιών σας.

Η γνώση είναι δύναμη και τα αποτελέσματα της πολυετούς δράσης του ΠΑΚΟΕ (Πανελληνίου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών) δίνει σε όλους στοιχεία που σοκάρουν μεν, είναι όμως πολύτιμα σε όσους θέλουν να προστατευτούν από τις τροφές που ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ.

Αναφέρει, χαρακτηριστικά, το ΠΑΚΟΕ: 

ΤΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕ ΤΟ ΠΑΚΟΕ ΣΤΗ ΔΙΕΤΙΑ 2012 – 2013

Τριάντα τέσσερα χρόνια συνεχείς αγώνες και προσπάθειες, τριάντα τέσσερα χρόνια ερευνών και μελετών από το ΠΑΚΟΕ, με αδιάψευστα στοιχεία για τις νοθείες, τη ρύπανση – μόλυνση και την επικινδυνότητα των τροφίμων και του τρόπου ζωής μας.

Το Τμήμα του Καταναλωτή του ΠΑΚΟΕ έχει λάβει πολλές καταγγελίες μέσα στη διετία 2012- 2013. Έχει αξιολογήσει το περιεχόμενο τους και έχει πραγματοποιήσει δειγματοληψίες, χημικές και μικροβιολογικές αναλύσεις και έρευνες για ακατάλληλα τρόφιμα που κυκλοφορούν στην αγορά. Έχει προβεί μάλιστα και στις απαραίτητες νομικές ενέργειες προκειμένου να υπερασπιστεί την προστασία της δημόσιας υγείας.

Συγκεκριμένα:.....

Πώς το μαλαισιανό αεροσκάφος, ο Πιστόριους κι ο Ερντογάν προσπαθούν να σώσουν το ελληνικό πολιτικό σύστημα

Εδώ και μία εβδομάδα, ξαφνικά η Ελλάδα και οι Έλληνες πολίτες ανακάλυψαν τα νέα τους προβλήματα.

Όχι, δεν είναι ούτε η οικονομική τους εξαθλίωση ή η γενικότερη παρακμή της χώρας, ούτε η τουρκική απειλή που γιγαντώνεται καθημερινά, ούτε φυσικά ότι έφτασε η Αγκυρα να θεωρεί την ... Μύκονο διεθνή χωρικά ύδατα: Τα νέα φλέγοντα ζητήματα όπως κατάγράφονται από το σύνολο των συστημικών ΜΜΕ ηλεκτρονικών και διαδικτυακών (τα έντυπα ΜΜΕ, απλά δεν υπάρχουν) είναι τα εξής:

- Το αεροσκάφος των μαλαισιανών αερογραμμών (όπου το μόνο βέβαιο είναι ότι έχει ... πέσει)

- Το έγκλημα πάθους και η δίκη του ... Όσκαρ Πιστόριους

- Οι διαδηλώσεις στην Τουρκία για τον θάνατο του 15χρονου που νοσηλευόταν μήνες τραυματισμένος.

- Και ολίγη από την "ποταμιά" του Σταύρου Θεοδωράκη!

Πρώτη είδηση και καλύπτουσα το 50% των δελτίων ειδήσεων το μαλαισιανό αεροσκάφος με τους 270 επιβάτες με σενάρια που ξεκινούν από εξωγήινους και φτάνουν σε εκδοχές τύπου "Lost" και "πειράματα" σε ένα παράλληλο σύμπαν.

Ακόμα και το ότι στην Ουκρανία βρισκόμαστε ενώπιον της μεγαλύτερης (πιθανώς) ένοπλης κρίσης στην Ευρώπη από το 1945, παίζει δεύτερη ή τριτο-τέταρτη είδηση.

Σε μια χώρα με 28% ανεργία και τους ανθρώπους να πηδάνε στο κενό επειδή δεν έχουν να φάνε, όπως συνέβη χθες στην Κρήτη με την γυναίκα που άφησε τα τελευταία της 600 ευρώ στον σύζυγό της για να πληρώσει το ΤΕΒΕ και αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει.

Για τα συστημικά ΜΜΕ, σχεδόν δεν υπάρχει άλλη είδηση. Υπάρχει μόνο το μαλαισιανό αεροσκάφος.

Στο τηλεοπτικό δελτίο του "Αντέννα" πριν δύο ημέρες η κυβέρνηση της Μαλαισίας πραγματικά "κανονιοβολήθηκε" για την "εγκληματική καθυστέρησή της να βρει το αεροσκάφος".

Μέχρι κι έναν ημίτρελο σ΄ένα πεζοδρόμιο....

ΜΕ ΕΝΤΟΛΉ ΣΑΜΑΡΆ ΣΕ ΙΔΙΏΤΕΣ ΚΑΛΛΙΜΆΡΜΑΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟΆ ΤΟΥ ΑΤΤΆΛΟΥ .

930263_h0270710.limghandler
.
«Ναι», κατά πλειοψηφία, είπε το ΚΑΣ στην παραχώρηση του Παναθηναϊκού Σταδίου αλλά και της Στοάς του Αττάλου σε ιδιωτικές εταιρείες για την διοργάνωση εκδηλώσεων.
Στη συνεδρίαση, ωστόσο, επικράτησε έντονος προβληματισμός για το εάν είναι ηθικά σωστό να στρώνονται τραπεζοκαθίσματα εντός των μνημείων.
Τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου κλήθηκαν να γνωμοδοτήσουν ως προς την παραχώρηση χρήσης του Παναθηναϊκού Σταδίου και της Στοάς του Αττάλου, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στο πλαίσιο δράσεων ξένης επενδυτικής εταιρίας.
Επιπλέον, η Στοά του Αττάλου ζητήθηκε και από παγκόσμια οργάνωση επιχειρηματιών για την πραγματοποίηση εκδήλωσης στο πλαίσιο του συνεδρίου της.
Σημειώνεται ότι οι εκδηλώσεις της ιδιωτικής εταιρίας – προβολή στο Καλλιμάρμαρο και χορευτικό δρώμενο στη Στοά του Αττάλου – έχουν πολιτιστικό χαρακτήρα, υψηλού επιπέδου, όπως ειπώθηκε στο συμβούλιο, με επίκεντρο το ολυμπιακό ιδεώδες στην πρώτη και την κλασική μουσική στο δεύτερο. Ωστόσο, και οι δύο εκδηλώσεις πλαισιώνονται με δείπνο.
Ο προβληματισμός αφορούσε πολλά επίπεδα: Αναστηλωμένα έργα, όπως τα δύο αυτά μνημεία, μπορούν να δέχονται ευκολότερα εκδηλώσεις που ξεφεύγουν από τον καθαρά αρχαιολογικό ή και αθλητικό χαρακτήρα τους από ό,τι μνημεία που διατηρούν την αυθεντικότητά τους;
«Ο τόπος και ο αρχικός προορισμός είναι στοιχεία που διατηρούν την αξία τους, ανεξάρτητα αν ένα μνημείο είναι αυθεντικό ή όχι. Ότι σε εποχή παρακμής, μια άκρη του Παναθηναϊκού Σταδίου έγινε αρένα, αυτό δεν κάνει ελαστικότερη τη συνείδησή μας» ήταν η άποψη του καθηγητή Μανόλη Κορρέ, ο οποίος ήταν θετικός στη διοργάνωση των εκδηλώσεων, αλλά όχι και του δείπνου εντός των μνημείων.....

ΗΠΑ: Θα αντιδράσουμε αν διεξαχθεί το δημοψήφισμα την Κυριακή......Προφανώς με την όπισθεν;;;;;

Η αποτυχία της Ρωσίας να κάνει τα απαραίτητα βήματα για την αποκλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία είναι «λυπηρή» και οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να αντιδράσουν σύντομα μετά τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος που έχει προγραμματιστεί για μεθαύριο Κυριακή με το ερώτημα εάν η ουκρανική
Κριμαία θα προσαρτηθεί στη Ρωσία, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος απόψε.

«Δεν έχουμε προφανώς φθάσει σε μια κατάσταση όπου η Ρωσία έχει επιλέξει να αποκλιμακώσει (την ένταση), όπου η Ρωσία έχει επιλέξει την οδό της επίλυσης της κατάστασης με ειρηνικό τρόπο και μέσω της διπλωματίας. Αυτό είναι λυπηρό. Θα πρέπει να δούμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση στις επόμενες ημέρες» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ κατά τη διάρκεια μιας ενημέρωσης των δημοσιογράφων.
«Είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε αν το δημοψήφισμα διεξαχθεί την Κυριακή» τόνισε ο Κάρνεϊ. Όταν ρωτήθηκε πόσο σύντομα θα ακολουθήσει η αντίδραση αυτή, ο εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας είπε: «Νομίζω, για να μην το διυλίζω και τόσο, σύντομα».

newsbomb.gr

Για «αρπαγή» αμερικανικού UAV μιλούν οι Ρώσοι - Πετούσε πάνω απο την Κριμαία (UPD)Ένα UAV της αμερικανικής Αεροπορίας MQ-5B αναχαιτίστηκε από τις ρωσικές δυνάμεις πάνω από την Κριμαία όπως ανακοινώθηκε πριν λίγο.
«Το drone πετούσε σε ύψος 4000 μέτρων (12.000 πόδια) και ήταν σχεδόν αόρατο από το έδαφος. Έγινε δυνατό να διακοπεί η ζεύξη δεδομένων καθοδήγησης (link) με το κέντρο ελέγχου του με την εφαρμογή πολύπλοκων ραδιο-ηλεκτρονικών μεσών» ανακοίνωσε η εταιρεία Rostec.
Όπως αναφέρει η ρωσική εταιρεία και επιβεβαιώνει και η "Φωνή της Ρωσίας" το drone έπεσε άθικτο στα χέρια «των δυνάμεων αυτοάμυνας» χωρίς να διευκρινίζει ποιών ακριβώς αλλά μάλλον εννοεί των δυνάμεων της Κριμαίας.
«Κρίνοντας από τον αριθμό σειράς του MQ-5B το σύστημα ανήκε στην 66η αμερικανική Μοίρα αναγνώρισης η οποία έχει την έδρα της στην Βαυαρία», αναφέρει η Rostec σε ανακοίνωσή της.
Η εταιρεία ανέφερε πως είναι αυτή που είχε κατασκευάσει τον εξοπλισμό που χρησιμοποιήθηκε για την ηλεκτρονική αναχαίτιση του drone δεν διευκρινίζει όμως ποιος τον χειριζόταν. 
«Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος πετούσε σε υψόμετρο περίπου 4.000 μέτρων και ουσιαστικά δεν ήταν ορατό από το έδαφος. Στάθηκε δυνατόν να διακόψουμε την επαφή του με τους Αμερικανούς χειριστές του χάρη σε ένα σύστημα με αυτοκινούμενους παρεμβολείς ραντάρ Avtobaza», διευκρίνισε ο Rostec.
Αρχικά η εταιρεία πάντως είχε αναρτήσει στην ιστοσελίδα της την είδηση μαζί με μια φωτογραφία του αμερικανικού drone....

Απίστευτο: Η «κυβέρνηση» δύο εβδομάδων της Ουκρανίας παρέδωσε όλο το χρυσό της χώρας στις ΗΠΑ!Τα αποθέματα του ουκρανικού μεταφέρθηκαν βιαστικά σε μια μυστική επιχείρηση και αεροπορικώς στις ΗΠΑ.
Αυτό αναφέρουν δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, αποδιδόμενα σε αξιωματούχους της ουκρανικής μεταβατικής κυβέρνησης.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται η μεταφορά του ουκρανικού χρυσού έγινε από το αεροδρόμιο του Borispol στο Κίεβο στις ΗΠΑ. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 40 τόνους χρυσού αν και σύμφωνα με το World Gold Council τα ουκρανικά αποθέματα ανέρχονται σε 36 τόνους.
Η μεταφορά του ουκρανικού χρυσού έγινε στις 11 Μαρτίου μετά τη συσκευασία σε 40 κιβώτια τα οποία φορτώθηκαν σε αεροσκάφος (άγνωστης προέλευσης)  στο αεροδρόμιο του Κιέβου και αμέσως μετά αυτό απογειώθηκε αμέσως.
Όπως αναφέρεται από αξιόπιστη πηγή εντός της ουκρανικής κυβέρνησης, η απόφαση για τη μεταφορά του ουκρανικού χρυσού διατάχθηκε από τον Ουκρανό μεταβατικό πρωθυπουργό Arseny Yatsenyuk.
Όπως ανέφερε η ίδια πηγή η μεταφορά του χρυσού στις ΗΠΑ έγινε...

Οι καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ διασύρουν τηλεοπτικά τον Φαήλο Κρανιδιώτη (ΒΙΝΤΕΟ)

 “«Όποιον βλέπετε να βγαίνει έξω τον βαράτε για να μπαίνει σπίτι. Είναι η τακτική σας αυτή. Όποιον σηκώνει κεφάλι να τον βάζετε κάτω. Δεν θα το δείτε από τις καθαρίστριες αυτό το πράγμα. Δεν θα μας λυγίσετε», τόνισε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος των καθαριστριών στον Φαήλο Κρανιδιώτη”
Δεν είδε να πέφτει ξύλο σήμερα το πρωί το στέλεχος της ΝΔ, Φαήλος Κρανιδιώτης, έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, γεγονός που προκέλεσε την έντονη αντίδραση της εκπροσώπου των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών, Ευαγγελίας Αλεξάκη.

Πιο συγκεκριμένα, ο Φαήλος Κρανιδιώτης, υποστήριξε ότι «Δεν βλέπω να πέφτει ξύλο. Βλέπω κάποιους να σπρώχνουν και κάποιους να απωθούν για να περάσουν μέσα», για να τον διακόψει ο παρουσιαστής της εκπομπής και να πει...

«Λουλούδια τους δίνουν;». Τον λόγο πήρε η Ευαγγελία Αλεξάκη, η οποία τόνισε ότι «Να έρθει ο κ. Κρανιδιώτης να δει τα χέρια και τις πλάτες μας που είναι μαύρες και να τα αφήσει αυτά. Δεν λέμε ψέματα».

«Δεν είπα ότι λέτε ψέματα. Λέω αυτό που βλέπω», είπε ο Φαήλος Κρανιδιώτης, για να προσθέσει «Ξέρετε καμιά υπηρεσία στον κόσμο που να αφήνει τους διαδηλωτές να μπουν μέσα η αστυνομία;». Η Ευαγγελία Αλεξάκη διέκοψε εκ νέου τον Φαήλο Κρανιδιώτη λέγοντας ότι «Όποιον βλέπετε να βγαίνει έξω τον βαράτε για να μπαίνει σπίτι. Είναι η τακτική σας αυτή. Όποιον σηκώνει κεφάλι να τον βάζετε κάτω. Δεν θα το δείτε από τις καθαρίστριες αυτό το πράγμα. Δεν θα μας λυγίσετε».

Ο Φαήλος Κρανιδιώτης, συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος, υπογράμμισε ότι....

Κάνουν ότι γουστάρουν,νέα κομπίνα για να μας ΒΟΥΤΗΞΟΥΝ πάλι χρήματα...Αναδρομικό «κτηματόσημο» για 2.000.000 ιδιοκτήτες.


Aναδρομικά κτηματόσημα θα κληθούν να πληρώσουν πάνω από 2.000.000 ιδιοκτήτες ακινήτων σε όλη την Ελλάδα μέσα στους επόμενους μήνες...

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα ηγεσία του Κτηματολογίου ετοιμάζει τις διαδικασίες προκειμένου να αντλήσει συνολικά 95 εκατομμύρια από τους πολίτες.

Η διαδικασία πρέπει να ξεκινήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα καθώς η εξασφάλιση αυτών των χρημάτων...
που θα χρηματοδοτήσουν μέρος του ελλείμματος του έργου, αποτελεί προϋπόθεση ώστε να ενταχθεί το έργο ή μέρος του έργου στα χρηματοδοτικά προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ το οποίο αναμένεται να κλείσει μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού.

Τα αναδρομικά κτηματόσημα ύψους 35 ευρώ ανά δικαίωμα ιδιοκτησίας (πράγμα που σημαίνει ότι κατά μέσο όρο σε κάθε νοικοκυριό θα αντιστοιχούν παραπάνω απο ένα κτηματόσημο) θα κληθούν να πληρώσουν όλοι εκείνοι που κτηματογραφήθηκαν δεκαπέντε χρόνια πριν, στα πρώτα πιλοτικά προγράμματα του Κτηματολογίου που αναπτύχθηκαν σε 340 προ-Καποδιστριακούς Δήμους και Κοινότητες σε όλη τη χώρα.

Μεταξύ αυτών βρίσκονται οι ιδιοκτήτες που κατέχουν δικαιώματα σε περιοχές όπως το Μαρούσι, το Χαλάνδρι. η Νέα Σμύρνη, η Νίκαια και η Καλαμαριά.

Όλοι αυτοί, μπήκαν στο Κτηματολόγιο στα τέλη...

Οι μισοί ΕΛΛΗΝΕΣ άνεργοι. Στο 27,5% το δ’ τρίμηνο...

Νέο άλμα καταγράφηκε στην ανεργία το τέταρτο τρίμηνο του 2013. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή, η ανεργία την εξεταζόμενη περίοδο αυξήθηκε στο 27,5%, έναντι 27,0% του προηγούμενου τριμήνου και 26,0% του αντίστοιχου τριμήνου 2012.
Ο αριθμός των απασχολούμενων ανήλθε σε 3.589.657 άτομα και των ανέργων σε 1.363.137. Η απασχόληση μειώθηκε κατά 1,3% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 2,5% σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του2012. Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 1,3% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 5,2% σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2012.
Το ποσοστό ανεργίας των γυναικών (31,7%) είναι σημαντικά υψηλότερο από των ανδρών (24,4%). Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στους νέους ηλικίας 15-24 ετών (57%), το οποίο στις νέες γυναίκες φθάνει στο 62,5%
Από το σύνολο των ανέργων που αναζητούν μισθωτή απασχόληση, το 28,7% αναζητά αποκλειστικά πλήρη απασχόληση, ενώ το 66,5% αναζητά πλήρη αλλά στην ανάγκη είναι διατεθειμένο να εργαστεί και με μερική απασχόληση. Τέλος, το 1,4% αναζητά μερική απασχόληση ή δεν ενδιαφέρεται αν θα βρει μερική ή πλήρη απασχόληση....

Η είδηση δεν επαιξε πουθενά! Δικογραφία για Βγενοπουλο! Ο Προβοπουλος πότε;

20140314-062034.jpg
Με εντολή της εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Ράικου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου, σχετικά με τη λειτουργία της MIG και της τράπεζας του ομίλου Marfin-Λαϊκή.
Αυτό που θα διερευνήσουν οι εισαγγελείς είναι οι καταγγελίες ότι η Marfin-Λαϊκή συμφερόντων Ανδρέα Βγενόπουλου χορηγούσε δάνεια χωρίς
εγγυήσεις σε επιχειρηματίες με τους οποίους διατηρούσε σχέση και αυτοί στη συνέχεια αγόραζαν μετοχές του ομίλου MIG με εγγύηση τις ίδιες μετοχές που είχαν βάλει ως ενέχυρο.
Όταν οι μετοχές έπεσαν, η Τράπεζα δεν ζήτησε από τους επιχειρηματίες που πήραν το δάνειο με ενέχυρο να πληρώσουν τη διαφορά. Χαρακτηριστικά είναι η περίπτωση του επιχειρηματία Ζολώτα. Ο τελευταίος φέρεται να έλαβε 700 εκατ. ευρώ ως δάνειο, με τα 550 από αυτά να μην έχουν καμία εγγύηση.

Η εισαγγελία διαφθοράς πέρα από το θέμα των δανείων ερευνά και αυτού του τρόπου την δανειοδότηση χρησιμοποιήθηκε για να εμφανίσει η MIG μια εικόνα πλασματικής ευρωστίας, παγιδεύοντας και χειραγωγώντας με τον τρόπο αυτό τους επενδυτές, ώστε να συμμετάσχουν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Δικαστικό χαστούκι στον Άδωνη...

Με προσωρινή διαταγή που εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας δικαιώνει 250 «διαθέσιμους» γιατρούς του ΕΟΠΠΥΥ που προσέφυγαν κατά του νέου νόμου, ορίζοντας ότι...
θα πρέπει να απασχοληθούν στο νέο φορέα, το ΠΕΔΥ, έχοντας παράλληλα ανοιχτά και τα ιδιωτικά τους ιατρεία .
Το πρώτο δικαστικό πλήγμα στην αδιαλλαξία του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη καταφέρνει με απόφασή του το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας. Συγκεκριμένα, με προσωρινή διαταγή που εξέδωσε δικαιώνει 250 «διαθέσιμους» γιατρούς του ΕΟΠΠΥΥ που προσέφυγαν κατά του νέου νόμου, ορίζοντας ότι θα πρέπει να απασχοληθούν στο νέο φορέα, το ΠΕΔΥ, έχοντας παράλληλα ανοιχτά και τα ιδιωτικά τους ιατρεία. Η προσωρινή διαταγή ισχύει μέχρι τις 8 Απριλίου οπότε και έχει οριστεί η τακτική δικάσιμος και οι γιατροί θα ζητήσουν να διατηρηθεί μέχρι να εκδοθεί η οριστική απόφαση, που υπολογίζεται τον προσεχή Ιούνιο ή Ιούλιο.

Όπως τονίζει μιλώντας στην aftodioikisi.gr, o δικηγόρος των γιατρών Δημήτρης Βασιλείου «αν και στις προσωρινές διαταγές δεν υπάρχει σκεπτικό, το δικαστήριο έκανε, στην ουσία, δεκτό το αίτημα των γιατρών που προσέφυγαν καθώς καλούνται να επιλέξουν μεταξύ του ιδιωτικού τους ιατρείου και μιας μελλοντικής υπόσχεσής ότι σε οκτώ μήνες είναι πιθανόν ν ενταχθούν ως πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο ΕΣΥ. Με αυτά τα δεδομένα κανένας επαγγελματίας δεν μπορεί να κάνει σοβαρή επιλογή. Με βάση το Συντάγμα κάθε επαγγελματίας όπως και ο γιατρός δικαιούτε να κάνει επιλογή Δεν μπορεί να επιλέξει μεταξύ του θα δούμε αν θα σε πάρω στο ΕΣΥ και κλείσε το ιατρείο σου», προσθέτει ο κ. Βασιλείου.

Αναρωτιέται επίσης....

Διευθυντής CIA για πιθανή ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία: "Σε 3 ώρες οι ρωσικές Στρατιές φτάνουν στο Κίεβο"!

Aφοπλιστικά ειλικρινής ο διευθυντής της CIA John O. Brennan απαντώντας στο ερώτημα στο Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων του Κογκρέσου "Αν όντως ο ρωσικός Στρατός μπορεί μέσα σε τρεις ώρες να προελάσει μέχρι το Κίεβο και αν υπάρχουν πληροφορίες για κάτι τέτοιο" απάντησε ως εξής: "Υποθέτω ότι μόνο ο Πούτιν το γνωρίζει αν θα επιτεθεί. Αν, ναι, τότε υπάρχει αυτή η δυνατότητα".

Τις δηλώσεις του διευθυντή της CIA αποκαλύπτει η αμερικανική εφημερίδα Washington Times.

Ο επικεφαλής της CIA δήλωσε ακόμα ότι "Ο ρωσικός στρατός διαθέτει την απόλυτη δυνατότητα να προελάσει στην ανατολική Ουκρανία. Είμαστε σε ένα πολύ λεπτό και οριακό σημείο" και υπερασπίστηκε την εκτίμηση των αναλυτών της υπηρεσίας για την κατάσταση στην Ουκρανία.

Ο ίδιος εμφανίστηκε πρόθυμος να αντιμετωπίσει ερωτήσεις των Αμερικανών γερουσιαστών, σχετικά με το γιατί οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ, απέτυχαν να προβλέψουν την πρόσφατη επέμβαση της Ρωσίας στη χερσόνησο της Κριμαίας. 

"Πολλοί από εσάς, θέλατε η CIA να προβλέψει το μέλλον, όπως την απόσχιση της Κριμαίας και την ενσωμάτωση της στην Ρωσία, καθώς και το ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα προχωρήσουν σε εισβολή στην ανατολική Ουκρανία" παρατήτρησε ο J.Brennan στο ακροατήριο στο Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων στην Ουάσιγκτον....

Σημαντική ανακάλυψη, 5 νέοι βασιλικοί τάφοι βρέθηκαν στη Βεργίνα

Πέντε νέοι βασιλικοί τάφοι βρέθηκαν στην Βεργίνα στη βασιλική νεκρόπολη των Αιγών με πλούσια διακόσμηση και σημαντικά κτερίσματα, που υπολογίζονται χρονικά γύρω στο 454-413 π.Χ. 

Η ταφική συστάδα των Τημενιδών αποκαλύπτεται κομμάτι κομμάτι και τα νέα ευρήματα παρουσιάζονται...
σήμερα το απόγευμα από τη διευθύντρια της ΙΖ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Αγγελική Κοτταρίδη, κατά την πρώτη μέρα των εργασιών της 27ης Συνάντησης για το Αρχαιολογικό Έργο στη Μακεδονία και τη Θράκη, που γίνεται στη Θεσσαλονίκη.

Από τους πέντε τάφους, τρεις κιβωτιόσχημους και δύο μακεδονικούς, ξεχωρίζει ένας από την πρώτη ομάδα, που έχει μια μεγάλη υπόγεια αίθουσα με λευκούς τοίχους, διακοσμημένους με μια ζωγραφιστή γιρλάντα, με βλαστάρια, λουλούδια και φύλλα κισσού - το παλαιότερο και γι' αυτό ιδιαίτερα σημαντικό δείγμα τοιχογραφίας που ξέρουμε για τη Μακεδονία. Επίσης φέρει ένα κτιστό λίθινο θρανίο που περιτρέχει τους τοίχους και ξύλινη κλίνη διακοσμημένη με ελεφαντόδοντο και κεχριμπάρια από την οποία σώθηκαν αρκετά ίχνη.


Κεραμική

Σύμφωνα με την κ. Κοτταρίδη, η άφθονη κεραμική, κυρίως οι κομψές λευκές λήκυθοι -χαρακτηριστικά ελαιοδοχεία των νεκρικών τελετών-, χρονολογούν το σύνολο στο 420/410 π.Χ., ενώ ένα σιδερένιο ξίφος που ξέφυγε από τους τυμβωρύχους μαρτυρά ότι ο τάφος ανήκει σε,,,,

Η κομισιόν απαιτεί: Φέρτε πίσω τις επιδοτήσεις 20 ετών! Βόμβα σε 3.500 μικρομεσαίες επιχειρήσεις ακριτικών περιοχών

Το τελειωτικό χτύπημα για 3.500 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται κυρίως σε ακριτικούς νομούς της χώρας, αποτελεί η απαίτηση του Δημοσίου να επιστραφούν αναδρομικά στο κράτος ενισχύσεις συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ, οι οποίες δόθηκαν… κανονικά και με το νόμο τα προηγούμενα χρόνια.

Η ελληνική κυβέρνηση υιοθέτησε αβίαστα και υλοποιεί απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία ορίζει ότι θα πρέπει να ανακτηθούν ως μη σύννομες, οι ενισχύσεις που δόθηκαν την τελευταία εικοσαετία (από το 1994!!!)...
σε χιλιάδες επιχειρήσεις της περιφέρειας, με τη μορφή της επιδότησης επιτοκίου ή της μετατροπής ληξιπρόθεσμων δανείων σε νέα δάνεια.

Σε μια περίοδο που η πλειονότητα των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων στενάζει και βρίσκονται στα πρόθυρα της διάλυσης λόγω της μνημονιακής λαίλαπας και της παντελούς έλλειψης ρευστότητας, το υπουργείο Οικονομικών εκτελεί αδιαμαρτύρητα, εντολές της Κομισιόν, ενώ «νίπτει τας χείρας του » για τις τεράστιες ευθύνες που έχει στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε, ερήμην των ενδιαφερομένων.

Όλα ξεκίνησαν από τον αναδρομικό έλεγχο που ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη συμβατότητα ορισμένων νομοθετικών διατάξεων της ελληνικής έννομης τάξης με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο για τον ανταγωνισμό και τις κρατικές ενισχύσεις.

Η Κομισιόν έκρινε ότι.....

Χάθηκε κόμμα από τα Ραντάρ

Η Καθαρίστρια που ξεφτίλισε Μπουμπούκους, Στουρνάρες κι όλο το κυβερνητικό συρφετό..


Ευαγγελία Αλεξάκη, ετών 57, καθαρίστρια ΥΠ.ΟΙΚ.

«….Δεν ντράπηκα ποτέ στη ζωή μου για τη σκούπα και το σφουγγαρόπανο που κράτησα για να μεγαλώσω τα παιδιά μου,
και δεν θα επιτρέψω για το χατίρι κανενός Σαμαρά να γίνουν οι γιοι μου δούλοι στα ντόπια και ξένα σκλαβοπάζαρα» …

Η Ρωσία "κλείδωσε" τον ουκρανικό εναέριο χώρο για την "Αεροφλότ"Πριν λίγο η κρατική ρωσική αεροπορική εταιρεία "Aeroflot" ανακοίνωσε ότι διακόπτει τις πτήσεις διά μέσου του ουκρανικού ενάεριου χώρου και αυτό μόνο ως αρνητική εξέλιξη σε ότι αφορά τον αποκλιμάκωση της κατάστασης μπορεί να εκληφθεί.
Η κίνηση σημαίνει ότι ο ουκρανικός εναέριος χώρες εφεξής θεωρείται "πολεμική ζώνη" και κατ'αυτόν τον τρόπο διακόπτονται για λόγους ασφαλείας οι πτήσεις των αεροσκαφών της εταιρείας.
Άρα οι Ρώσοι εκτιμούν ότι στις επόμενες ώρες ή ημέρες μπορεί να υπάρξει "θερμή" κατάσταση στον ουκρανικό εναέριο χώρο και αυτό μπορεί να μην αφορά μόνο την περιοχή της Κριμαίας, αλλά και άλλες περιοχές της Ανατολικής Ουκρανίας.
Σε οποιαδήποτε περίπτωση μετά το δημοψίφισμα της Κυριακής στην Κριμαία θα γίνει σαφές αν η Μόσχα θα σταματήσει στην Κριμαία ή θα δώσει χείρα βοηθείας στους εγκλωβισμένους ρωσόφωνους πληθυσμούς της Ουκρανίας ή ακόμα και αν θα ενωθεί με την Υπερδνειστερία, όπου εδρεύει η 14ης Στρατιά Φρουρών
Την ίδια στιγμή ....