Τα μνημόνια θα καταδικαστούν ποινικά στα δικαστήρια της Ευρώπης (video)


Ένα καταγγελτικό γερμανικό video με υποτίτλους κυκλοφορεί και ουσιαστικά ανοίγει το κεφάλαιο με θέμα την ποινική διάσταση των μνημονίων, δημιουργώντας το ερώτημα αν υπάρχει το αδίκημα της “παράβασης καθήκοντος” αλλά και άλλων αδικημάτων.

Ας δούμε τα δεδομένα που χρήζουν διερεύνησης: Η κάθε δόση που δίνεται σε χώρα του μνημονίου είναι τμήμα ενός μηχανισμού που αποκαλείται ανακεφαλαιοποίηση και άφορα τις ιδιωτικές εταιρείες (τράπεζες). 
 Για την λήψη αυτής πληρώνουν αθώοι πολίτες με σειρές μέτρων σύμφωνα με τις οδηγίες της τρόικας. Για αυτήν την δόση συνεργούν στην λήψη των αποφασεων φορείς εξουσίας και εκατοντάδες ή χιλιάδες άλλοι υποστηρίζουν.

Αδίκημα πρωτο:............

ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΦΟΡΑ ΣΕ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ...«Πρώτη μου φορά σε μπουρδέλο» ήταν τα λόγια που έγραψε σε ένα φύλλο χαρτί ο μαθητής της παρακάτω φωτογραφίας κατά την πρώτη επίσκεψή του στη Βουλή, μια εικόνα την οποία ανήρτησε στο Διαδίκτυο, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.
Η απόφαση του μαθητή να μοιραστεί τις εντυπώσεις του από την επίσκεψη του σχολείου του στο ελληνικό Κοινοβούλιο τον έβαλε όμως σε μπελάδες αφού οι καθηγητές του δεν... εκτίμησαν ιδιαίτερα το σχόλιό του και αποφάσισαν να τον τιμωρήσουν με πενθήμερη αποβολή.
Τώρα ο μαθητής, δημοσιοποίησε εκ νέου την επίμαχη φωτογραφία στα social media, ζητώντας από την διαδικτυακή κοινότητα να..........

Τσίπρας: Η κυβέρνηση χαρίζει τη Βιομηχανία ζάχαρης


SINANTISI TOU ALEXI TSIPRA ME EKPROSOPOUS TIS ELLINIKIS ETAIREIAS ZAXARIS /PHASMA/G.NIKOLAIDHS


Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και οι βουλευτές Λίτσα Αμμανατίδου, Δημήτρης Στρατούλης και Κώστας Μπάρκας πραγματοποίησαν συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Βιομηχανιών Ζαχάρεως Ελλάδας (Ο.Ε.Β.Ζ.Ε.).

Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν τον Πρόεδρο και τους βουλευτές σχετικά με τις εξελίξεις στην διαδικασία πώλησης της Ε.Β.Ζ., επισημαίνοντας ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που διαθέτουν, η γαλλική Cristal Union ανακοινώθηκε επίσημα από τον εκκαθαριστή της ΑΤΕ, ως προτιμητέος αγοραστής με την προσφορά της για την εξαγορά των εργοστασίων να εκτιμάται στα 40 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που θεωρείται εξευτελιστικό σε σχέση με την πραγματική αξία του ομίλου. Οι εργαζόμενοι τόνισαν ακόμη, ότι οι όροι του διαγωνισμού πώλησης δεν φαίνεται να διασφαλίζουν ούτε τους ίδιους ούτε όμως και την συνέχιση της παραγωγικής δραστηριότητας των εργοστασίων.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας δήλωσε...............

ΣΥΡΙΖΑ: «Το σίριαλ κυβέρνησης-τρόικας καταλήγει πάντα σε νέα, εξοντωτικά μέτρα»

Επιθετική ανακοίνωση κατά της «μνημονιακής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση» εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αναρωτιέται «μέχρι πότε η χώρα θα συνεχίζει μια πορεία στο ίδιο τούνελ της καταστροφής».

Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:


«Τη στιγμή που έχει πλήρως αναδειχτεί το αδιέξοδο της στρατηγικής της υποταγής απέναντι στην τρόικα, η κυβέρνηση παραμένει όμηρη των μνημονιακών της δεσμεύσεων, ανήμπορη και άβουλη να διεκδικήσει το παραμικρό. Παγιδευμένη σε μια εγκληματική πολιτική λιτότητας, ανεργίας και διάλυσης του κοινωνικού κράτους, κάθε μέρα γίνεται πιο αδύναμη να διαχειριστεί την κατάρρευση και την αποτυχία του μνημονιακού προγράμματος σε όλα τα επίπεδα.

Το χρέος δεν μειώνεται, τα νοικοκυριά συνεχώς φτωχαίνουν, η οικονομία καταρρέει. Ακόμα και οι επικοινωνιακές νότες αισιοδοξίας περί ανάπτυξης και επενδύσεων έδειξαν πολύ γρήγορα τα όριά τους. Τώρα το μόνο που υπάρχει στον ορίζοντα είναι περισσότερες απολύσεις, νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, ξεπούλημα των δημόσιων αγαθών, ισοπέδωση της οικονομίας και της κοινωνίας.

Μέχρι πότε, όμως, θα συνεχίζει η χώρα μια πορεία στο ίδιο τούνελ της καταστροφής;...................

Οι ΗΠΑ ψάχνουν αν η Ντόιτσε Μπανκ έκρυψε ζημιές δισ.


Σάλο σε όλη την Ευρώπη έχει προκαλέσει το χθεσινό πρώτο θέμα των «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» του Λονδίνου. Αποκαλύπτει ότι ο μεγαλύτερος τραπεζικός κολοσσός της Ευρώπης, η Ντόιτσε Μπανκ, ερευνάται εκ νέου για εσκεμμένη και μεθοδική παραποίηση των λογιστικών της βιβλίων επί χρόνια πριν και μετά την έναρξη της παρούσας χρηματοπιστωτικής κρίσης. 
Με τη μέθοδο της χάλκευσης των πραγματικών κερδών και ζημιών της, η Ντόιτσε Μπανκ κατηγορείται ότι έκρυψε κολοσσιαίες ζημιές ύψους 12 δισεκατομμυρίων από ένα και μόνο γιγαντιαίο παράγωγο ύψους… 130 δισεκατομμυρίων δολαρίων! Αυτό που ανησυχεί τους Γερμανούς είναι ότι μεταξύ άλλων που ερευνούν τις καταγγελίες εναντίον της Ντόιτσε Μπανκ είναι και ηαμερικανική SEC – η αρχή που επιβλέπει και τα χρηματιστήρια των ΗΠΑ.
Πρόκειται για αρχή που δεν ελέγχεται ούτε μπορεί να ελεγχθεί από το Βερολίνο – ειδικά σε μια φάση σαν τη σημερινή, όπου η Ουάσιγκτον ενδέχεται να θέλει να καταφέρει πλήγματα εναντίον του γερμανικού τραπεζικού συστήματος. 
Σαν να μην έφτανε αυτό, τρεις πρώην υπάλληλοι της Ντόιτσε Μπανκ έχουν προσέλθει, οικειοθελώς υποτίθεται, στη SEC και «κάρφωσαν» στους Αμερικανούς συγκεκριμένα στοιχεία για τις λογιστικές απάτες που ισχυρίζονται ότι έκανε η Ντόιτσε Μπανκ, η οποία έγραψε μεν τα κέρδη, αλλά «ξεχνούσε» να εγγράψει κάποιες σοβαρές ζημιές. 
Με το κόλπο αυτό όμως, εφόσον φυσικά αποδειχθεί ο «εξωραϊσμός» των λογιστικών στοιχείων, η Ντόιτσε Μπανκ γλίτωσε την επίσημη διάσωσή της από τη γερμανική κυβέρνηση, αποφεύγοντας έτσι την υπαγωγή της υπό κρατικό έλεγχο, ο οποίος είναι άγνωστο τι άλλο μπορεί να αποκάλυπτε.
Υπό το κράτος πανικού για το πώς θα χειριστούν οι Αμερικανοί την υπόθεση, η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας, η Μπούντεσμπανκ, έπαψε να σφυρίζει αδιάφορα και άνοιξε εσπευσμένα και δική της έρευνα για την Ντόιτσε Μπανκ.
 Στέλνει δε κατεπειγόντως την ερχόμενη εβδομάδα Γερμανούς αρμόδιους αξιωματούχους στη Νέα Υόρκη για να συνεργαστούν με τη SEC και κατ’ ουσίαν να προσπαθήσουν να μάθουν τι ακριβώς γνωρίζουν οι Αμερικανοί και να καταλήξουν σε συμπεράσματα για το αν η υπόθεση μπορεί να συγκαλυφθεί ή αν θα φορτώσουν την Ντόιτσε Μπανκ με πρόστιμα, συμβιβαστικά ή μη, ίσως και δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Δεν υπάρχει από πολιτική σκοπιά η παραμικρή αμφιβολία ότι η γερμανική κυβέρνηση θα κάνει οτιδήποτε περνάει από το χέρι της προκειμένου να καλύψει την Ντόιτσε Μπανκ. Η τράπεζα αυτή άλλωστε είναι σχεδόν ισοδύναμη με το γερμανικό…

Αδειαζουν τον Μανιτάκη με την ανοχη της ΔΗΜΑΡ


αδειασμα
 Αυτό που γράφει ο Παπαδημούλης είναι η μια ανάλυση γιατί η άλλη βλέπει το  Παραγοντιλίκι.  Την πολιτική του ΔΗΜΑΡ ώστε  να αποχωρεί στα δύσκολα και να παραμένει  κυβερνητικός εταίρος…

«Βόμβα» Ρεν: Ετοιμάζουμε οδηγία για κούρεμα καταθέσεων...Ο Επίτροπος Οικονομίας αποκάλυψε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει νόμο για κούρεμα μεγάλων καταθέσεων σε περίπτωση κατάρρευσης των τραπεζών! Διευκρίνισε όμως, μιλώντας στο φιλανδικό κανάλι YLE, πως οι καταθέσεις που θα κουρευτούν θα είναι πάνω από 100.000 ευρώ και ότι η Κύπρος ήταν ξεχωριστή περίπτωση.
«Η Κύπρος ήταν μια ειδική περίπτωση, αλλά η επερχόμενη οδηγία υποθέτει ότι επενδυτές και καταθέτες θα αναλάβουν κάποιες υποχρεώσεις σε περίπτωση αναδιάρθρωσης ή εξυγίανσης μιας τράπεζας», δήλωσε ο Ρεν.
«Αλλά υπάρχει μια πολύ σαφής ιεραρχία, πρώτα οι μέτοχοι και στη συνέχεια ίσως οι μη ασφαλισμένες επενδύσεις και καταθέσεις. Ωστόσο, το όριο των 100.000 ευρώ είναι ιερό, οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ είναι πάντα ασφαλείς», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επεξεργάζεται οδηγία για την ασφάλεια των τραπεζών, η οποία θα ενσωματώνει το ζήτημα της ευθύνης των επενδυτών, στη νομοθεσία των κρατών-μελών.
Ο Όλι ρεν δήλωσε ακόμη ότι................

Στην Πορτογαλία έκαναν το καθήκον τους - Αντισυνταγματικό κρίθηκε το μνημόνιο!


To πόσο αναγκη έχουμε στην Ελλάδα ένα συνταγματικό δικαστήριο φάνηκε μετά την απόφαση συντριβή, στην Πορτογαλία όπου το μνημόνιο κρίθηκε επί της ουσίας αντισυνταγματικό.
Σε κατάσταση “σοκ” βρίσκεται η κυβέρνηση της Πορτογαλίας έπειτα από την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της χώρας που έκρινε αντισυνταγματικά ορισμένα μέτρα που προβλέπονταν στον προϋπολογισμό του 2013.  Ο προϋπολογισμός λιτότητας που είχε συμφωνηθεί με τους δανειστές της χώρας βρίσκεται πλέον στον αέρα και η κυβέρνηση έχει συγκαλέσει έκτακτο υπουργικό συμβούλιο το Σάββατο 6 Απριλίου.
Το Συνταγματικό Δικαστήριο έκρινε αντισυνταγματική την κατάργηση του 14ου μισθού καθώς και μία έκτακτη εισφορά που θα χρησιμοποιούνταν για τους ανέργους και τους ασθενείς. Η απόφαση έχει αναδρομική ισχύ και έτσι η κυβέρνηση του Πέδρο Πάσος Κοέλιο πρέπει να βρει νέα μέτρα για να καταφέρει να εξοικονομήσει περίπου 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ που υπολόγιζε από τα συγκεκριμένα μέτρα.
Αντιμέτωπη με της νέες εξελίξεις η κυβέρνηση έχει συγκαλέσει έκτακτο υπουργικό συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί στις 16.00 ώρα Ελλάδος με σκοπό να εκτιμήσουν τις εναλλακτικές που υπάρχουν έπειτα από την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Πορτογαλίας καθώς ο πορτογαλικός Τύπος αναφέρει πως η απόρριψη των εν λόγω μέτρων θα αναγκάσει την κυβέρνηση να επιβάλει επιπλέον μέτρα λιτότητας.
Αν το πορτογαλικό μνημόνιο είχε τέτοια κατάληξη το ελληνικό τι..................

Η Β.Κορέα προειδοποιεί τις πρεσβείες ότι δε μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλειά τους μετά τις 10 Απριλίου!


north-korea1Η Βόρεια Κορέα ζήτησε σήμερα από τις ξένες πρεσβείες στην Πιόνγκ Γιάνγκ να ετοιμάσουν σχέδια απομάκρυνσης του προσωπικού τους, προειδοποιώντας τες ότι δε θα μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλειά τους μετά τις 10 Απριλίου.
Το βρετανικό Φορέιν Όφις δήλωσε ότι η βρετανική πρεσβεία έλαβε την προειδοποίηση την Παρασκευή το πρωί, αλλά δε σκοπεύει να απομακρύνει το προσωπικό της. Μία εκπρόσωπος τύπου δήλωσε: “Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας είναι υπεύθυνη σύμφωνα με τη συνθήκη της Βιέννης να προστατεύσει τις διπλωματικές αποστολές, ενώ πιστεύουμε το ότι προχώρησαν σ’ αυτό το βήμα δεν είναι τίποτε περισσότερο από τη συνεχιζόμενη ρητορική τους σχετικά με το ότι οι ΗΠΑ αποτελούν απειλή γι’ αυτούς. Θα εξετάσουμε τα επόμενα βήματα μας, τα οποία θα συμπεριλαμβάνουν τουλάχιστον κάποια ταξιδιωτική οδηγία”.

Θα εκτελέσουμε πρώτα τα εγγόνια σας, στη συνέχεια τα παιδιά σας και εσάς τελευταίους για να πονέσετε όσο και εμείς.Αγανακτισμένοι Κύπριοι.......

**H σύζυγος και τα παιδιά του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου εγκατέλειψαν το νησί για να προστατέψουν την ζωή τους!** Κι αυτό γιατί στην εφημερίδα "Πολίτης" στάλθηκε επιστολή προκήρυξη η οποία απευθύνεται «Προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και Διοικητή Κεντρικής Τράπεζας» και φέρει ημερομηνία 20 Μαρτίου 2013.

Σε αυτή διατυπώνονται σαφέστατες απειλές που αγγίζουν όχι μόνο τον Πρόεδρο και τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, αλλά και μέλη των οικογενειών τους. 
Η επιστολή μεταξύ άλλων αναφέρει: «Σας προειδοποιούμε και δεν μπλοφάρουμε. Θα αρχίσουμε από τα εγγόνια σας, θα πάμε στα παιδιά σας και θα αφήσουμε εσάς τελευταίους για να πονέσετε όσο και εμείς».
Από την αρχή έως το τέλος υπάρχουν απειλές και προειδοποιήσεις.«Μη μας αγνοήσετε, μη μας υποτιμήσετε. Μη δοκιμάσετε να μας δοκιμάσετε. Τότε θα αρχίσει το δικό μας γλέντι. Πουλημένα παλιοτόμαρα. Σταματήστε αμέσως το κούρεμα των καταθέσεων. Γνωρίζουμε τι ακόμα μας περιμένει από εσάς εθνοπροδότες. Δεν ανήκουμε σε κανένα κόμμα και σε καμιά οργάνωση. Ορκισμένοι να πεθάνετε».

Πληρωμένοι εκτελεστές
Οι άγνωστοι με την απειλητική επιστολή που απέστειλαν στην εφημερίδα «Πολίτης», θέλουν να δείξουν ότι είναι προετοιμασμένοι για εγκληματικές ενέργειες και μάλιστα ότι έχουν πληρώσει ανθρώπους για να τις διαπράξουν. 
Σε άλλο σημείο της επιστολής αναφέρεται:«Μαζί μας είναι και επαγγελματίες στο είδος τους, πληρωμένοι ακριβά που δεν καταλαβαίνουν τίποτε αλλά ούτε και έχουν Θεό, παρά μόνο το χρήμα». 

Οι άγνωστοι είναι προφανές ότι θέλουν να δημιουργήσουν ευρύτερη ανησυχία καθώς υποστηρίζουν ότι η «ομάδα» τους «θα δρα από άκρη σε άκρη σε ολόκληρη τη Κϋπρο και θα τιμωρεί όσους μας κατάντησαν έτσι. 
Δεν έχουμε όρια και αυτό λάβετε το πολύ σοβαρά».
Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πολίτης», οι άγνωστοι επιστολογράφοι υποστηρίζουν ότι έχουν τον τρόπο και την δύναμη να ξέρουν κάθε στιγμή που είναι κάθε μέλος της οικογένειας του Νίκου Αναστασιάδη και του Πανίκου Δημητριάδη».
Σταματήστε το κούρεμα
Οι άγνωστοι που συνέταξαν την επιστολή αρχικώς κάνουν σαφή την απαξίωση τους προς τον Πρόεδρο και την Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, αναφέροντας: «Δεν σας προσφωνούμε διότι όχι μόνο δεν έχετε τίτλο, ούτε και την αξιοπρέπεια για κάτι τέτοιο. Μας καταστρέψατε βάσει σχεδίου πολύ καλά προετοιμασμένου και συνεχίζετε να μας καταστρέφετε αδιαφορώντας για το τι θα γίνει σε εμάς τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας. 
Σας προειδοποιούμε ότι μας κάμνετε θα τον πάθετε σε πάρα πολύ μεγαλύτερο βαθμό. Γιατί δεν θα έχουμε να χάσουμε τίποτε από τούδε και στο εξής. (...) Αν δεν σταματήσετε τώρα αμέσως κάθε κούρεμα στις καταθέσεις του κόσμου θα πληρώσετε πάρα πολύ μεγάλο τίμημα».
Το πλήρες κείμενο της απειλητικής επιστολής.....................

«Έξυπνο» σύστημα καταγραφής κινητών στη φαρέτρα της ΕΛ.ΑΣ. -Ειδικό σύστημα «απορρόφησης» πληροφοριών μέσα από κινητά τηλέφωνα και φορητές μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών χρησιμοποιεί
με κάθε μυστικότητα τους τελευταίους μήνες η ΕΛ.ΑΣ. και άλλες διωκτικές υπηρεσίες.

Το σύστημα αυτό -κατασκευασμένο από κονσόρτσιουμ με πυρήνα ισραηλινές εταιρείες, έχει τη δυνατότητα άμεσης σύνδεσης με κινητά τηλέφωνα από τα οποία υφαρπάζει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα τα μηνύματα, τις κλήσεις, τις φωτογραφίες και όλα τα δεδομένα που έχει ο κάτοχός του.

Μάλιστα το σύστημα έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει και να καταγράφει τα στοιχεία που είχε διαγράψει ο χρήστης του κινητού.

Και όλα αυτά χωρίς οι διωκτικές υπηρεσίες να έχουν κατασχέσει το κινητό τηλέφωνο ή το στικάκι και δίχως να εφαρμόσουν την κανονική διαδικασία ελέγχου του στο Τμήμα Ελέγχου Ψηφιακών Πειστηρίων των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων.

Το φορητό σύστημα (μεγέθους περίπου 15x15 εκατοστών) καταγραφής στοιχείων από κινητά τηλέφωνα έχει κόστος περίπου 15.000 ευρώ και σύμφωνα με πληροφορίες το προμηθεύθηκαν οι διωκτικές Αρχές από τα απόρρητα κονδύλια των αρμοδίων υπουργείων

Αξίζει να σημειωθεί ότι.................

Αποδεικνύουμε με στοιχεία, το προσχεδιασμένο έγκλημα και την μεθόδευση του ξεπουλήματος της Ελλάδας


ΔΙΟΓΚΩΣΑΝ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΔΟΛΙΩΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΕ ΕΝΥΠΟΘΗΚΟ ΜΕ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ.ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΥΓΙΟΥΣ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ.ΕΚΡΥΨΑΝ ΛΙΣΤΕΣ, ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ, ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΓΙΑΤΙ; ΔΙΑΒΑΣΤΕ:
"Η Ελλάδα έχει δημόσια γη, ως ποσοστό του ΑΕΠ, πολύ παραπάνω από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρωζώνης. Αυτό το αγνοήσαμε, δηλαδή προτιμήσαμε να κόβουμε μισθούς και συντάξεις
παρά να αξιοποιούμε δημόσια γη. Δεν το κάναμε, λοιπόν, καθόλου ή το κάναμε πολύ λίγο...."
Αυτά που διαβάσατε πιο πάνω είναι απόσπασμα δηλώσεων του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, κατά τη διάρκεια της χθεσινής παρουσίασης του βιβλίου του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη «Ο Ψυχρός Εμφύλιος»....
Να σας θυμίσουμε....
τι είχαμε αποκαλύψει ένα χρόνο πριν ΕΔΩ
  
Προφανώς βλέποντας το πιο πάνω βίντεο...

TO ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ~ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

Business Insider: «Αν δεν φύγουν από την Ε.Ε. οι χώρες του νότου θα χυθεί αίμα που θα λερώσει όλο τον κόσμο»


Business Insider: «Αν δεν φύγουν από την Ε.Ε. οι χώρες του νότου θα χυθεί αίμα που θα λερώσει όλο τον κόσμο»

«Βλέποντας τις αποδόσεις των ισπανικών και ιταλικών ομολόγων να σημειώνουν πτώση τις τελευταίες ημέρες, είναι αδύνατον να μη διερωτηθεί κανείς τι είναι αυτό που δεν μπορούν να καταλάβουν και να επιλύσουν οι αγορές», αναφέρει δημοσίευμα του Raul Ilargi Meijer, το οποίο αναδημοσιεύτηκε από τον οικονομικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Business Insider.

Και προσθέτει: «Το ιταλικό σύννεφο θα σκεπάζει για πολλούς μήνες ακόμη την Ευρώπη, η Κύπρος βυθίζεται στα σκάνδαλα, ο φίλος του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ και Υπουργός Προϋπολογισμού Ζερόμ Καϊζάκ αποδείχτηκε κοινός απατεώνας, ενώ ακόμη και στην Ισπανία η πριγκίπισσα Κριστίνα φέρεται να εμπλέκεται σε οικονομικό σκάνδαλο, όπως επίσης ζήτημα χρόνου είναι να ξεσπάσει σε όλο της το εύρος και η υπόθεση του ...
Πρωθυπουργού Ραχόι».

Οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν ακόμη μία φορά τους διεφθαρμένους Έλληνες, Ιταλούς, Κύπριους, Ιρλανδούς, Πορτογάλους και Ισπανούς, ως εάν οι Ευρωπαίοι ηγέτες να εθελοτυφλούν και να μη βλέπουν πως και αυτή η νέα απόπειρα διάσωσης της Ε.Ε. είναι καταδικασμένη να αποτύχει, καθώς και πως δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την εθελούσια διάλυση, τονίζει εμφατικά το δημοσίευμα.

«Τι συμβαίνει στην Ιταλία πέντε εβδομάδες μετά τις εκλογές; 

Απολύτως τίποτα. Καμία εξέλιξη», επισημαίνει ο αρθρογράφος, υποστηρίζοντας πως οι Ιταλοί αποδείχτηκαν ανίκανοι να σχηματίσουν κυβέρνηση, ενώ οι εξελίξεις δείχνουν ότι τα πράγματα θα οδηγηθούν πίσω στην πρότερη κατάσταση που έφερε την Ιταλία σε αυτό το σημείο.

Όσον αφορά την Κύπρο:.............

Σαρκοφάγος κινέζας βασίλισσας με ελληνικά σύμβολα!!!!!!!!!!


Ανήκει σε μία βασίλισσα της Δυναστείας των Τανγκ που έζησε τον 9ο μ.Χ. αιώνα στην πόλη Τσαγκάν της Κίνας και φέρει πάνω της χαραγμένα αρχαία Ελληνικά σύμβολα... (στη φωτογραφία των του Ding Haitao, Xinhua, βλέπετε ένα μέρος της σαρκοφάγου)!
Τα αρχαιοελληνικά σύμβολα!
Τα σύμβολα της σαρκοφάγου είναι φανερά επηρεασμένα από την αρχαία Ελληνική μυθολογία, γεγονός που παραξενεύει τους μελετητές αφού συνήθως οι σαρκοφάγοι στην Κίνα διακοσμούνταν με θέματα από την Βουδιστική παράδοση. Σύμφωνα με τον αρχαιολόγο Γκε Τσενγκιόνγκ (Ge Chengyong), πάνω στην σαρκοφάγο διακρίνονται οι φιγούρες τεσσάρων αρχαίων Ελλήνων..πολεμιστών, ζώα που προσφέρονται ως θυσία σε θεούς και αίγες που παραπέμουν σε αρχαία Ελληνική τραγωδία! 
“Και η ζωή της βασίλισσας μοιάζει βγαλμένη από Ελληνική τραγωδία, αφού έχασε πολλά από τα παιδιά της από δολοπλοκίες και συνομωσίες μέσα στο παλάτι της”, παρατηρεί.

Το εξωτερικό Αρχαία Ελλάδα, το εσωτερικό Κίνα!
Το περίεργο είναι πως το εσωτερικό της σαρκοφάγου , είναι στολισμένο από εικόνες της κινεζικής παράδοσης, με αναφορές στον Ταοϊσμό, τον Βουδισμό και τον Κομφούκιανισμό, και δεν έχει καμία σχέση με το εξωτερικό της που θυμίζει Αρχαία Ελλάδα! 
Ο Ταοϊσμός επισημοποιήθηκε στην Κίνα κατά τη διάρκεια της δυναστείας των Τανγκ, ανταγωνιζόμενος τον Κομφουκιανισμό και τον Βουδισμό, που ασκούσαν εξίσου σημαντικές κοινωνικές, θρησκευτικές και...............

-21% η Eurobank -11% η Εθνική!


oi-germanoi-evalan-sto-mati-tin-ethniki-trapeza-300
Βουτιά 2,33% στο ελληνικό χρηματιστήριο με τις τραπεζικές μετοχές να κάνουν ελεύθερη πτώση.
Η τρόικα διαπραγματεύεται με την κυβέρνηση τη συγχώνευση Εθνικής Τράπεζας – Eurobank. Η Eurobank υποχωρεί κατά 21% με τζίρο μόλις 252.000 ευρώ και η ΕΤΕ στο -11% με τζίρο 3,5 εκατ. ευρώ.
Νωρίτερα, η Κομισιόν τόνισε ότι η τρόικα δεν έχει θέσει κάποιο βέτο για τη συγχώνευση, ωστόσο θεωρείται σίγουρο ότι έχει βάλει όρους για να προχωρήσει η συνένωση των τραπεζών.


Δ. Καζάκης: “Οι τράπεζες είναι ανύπαρκτες. Αποσύρετε τις καταθέσεις σας”.


“Κάποιοι έχουν την αυταπάτη οτι ακόμη έχουν καταθέσεις στις τράπεζες.

 Πρόκειται για φενάκη. Οι τράπεζες είναι ανύπαρκτες. 
Αποσύρετε τις καταθέσεις σας”, υπογράμμισε στο Radio1d.gr ο οικονομολόγος – αναλυτής Δημητρης Καζάκης σε μία εφόλης της ύλης συνέντευξη στο Δημήτρη Ουζουνίδη και τη Μίνα Αφεντούλη. 

Ο Δ. Καζάκης σημείωσε οτι οι εγχώριες τράπεζες είναι ουσιαστικά ανύπαρκτες. 

Σύμφωνα με έκθεση του ΔΝΤ τον περασμένο Οκτώβριο, η κεφαλαιακή επάρκεια των εγχώριων τραπεζών έχει πέσει στο 1,5% όταν το επίπεδο συναγερμού ...είναι κοντά στο 8 % – 9% υπογράμμισε χαρακτηριστικά. Σημείωσε οτι οι καταθέσεις των πολιτών δεν είναι ασφαλείς και ειδικά τώρα που κι η Ευρωπαϊκή Ένωση απέδειξε οτι δεν μπορεί να τις εγγυηθεί.
Κάλεσε τους πολίτες να σώσουν τα χρήματα τους αποσύροντας τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες.
Υποστήριξε οτι η κατάρρευση του ευρώ απαιτεί αίμα από τους καταθέτες, αφού εξανεμίστηκαν οι καταθέσεις εξαιτίας της πολιτικής λιτότητας που εφαρμόστηκε.

Οι τράπεζες που, μέχρι στιγμής, έχουν λάβει από το ελληνικό δημόσιο περισσότερα από 360 δις ευρώ, διαθέτουν εικονικό χρέος καθώς το μοναδικό κεφάλαιο που διαθέτουν είναι οι καταθέσεις. Βέβαια, τα χρήματα που έχει καταθέσει κανείς σε τράπεζες έχουν φύγει στο εξωτερικό μέσω εταιριών ειδικού σκοπού και τα κέρδη τους επίσης, σημείωσε ο κ. Καζάκης.
Οι εγχώριες τράπεζες δεν ανήκουν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. 

Μεγάλος αριθμός δανείων που έχουν εγγυήσεις, έχει τιτλοποιηθεί και μάλιστα από την εποχή διακυβέρνησης Σημίτη και την εποχή που τσάρος της οικονομίας ήταν ο Γιώργος Αλογοσκούφης.
Οι μέτοχοι των εγχώριων τραπεζών έχουν ιδρύσει εταιρίες διαχειρισης κεφαλαίων με λογαριασμούς εταιριών off shore κι έπειτα οι διοικήσεις των τραπεζών προχώρησαν σε σύναψη συμβάσεων μαζί τους και από κει τιτλοποίησαν τα δάνεια, ανέφερε ο κ Καζάκης.

Επιβεβαίωσε οτι...............

Τα «συνεταιράκια» απαλλάσσουν τους τραπεζίτες από τις ευθύνες τους για τα δάνεια προς δημόσιο και κόμματα!


samaras-venizelos-23
Μία τροπολογία που εντάχθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων «Διαμόρφωση φιλικού αναπτυξιακού περιβάλλοντος για τις στρατηγικές και ιδιωτικές επενδύσεις και άλλες διατάξεις» αναφέρει τα εξής: “Δεν συνιστά απιστία, κατά την έννοια των άρθρων 256 και 390 του Ποινικού Κώδικα, για τον Πρόεδρο, τα μέλη του ΔΣ και τα στελέχη των τραπεζών, η σύναψη δανείων πάσης φύσεως με νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, του ευρύτερου δημόσιου τομέα, όπως αυτός οριοθετείται κατά νόμο καθώς και η εν γένει παροχή πιστώσεων σε αυτά, εφόσον πληρούνται οι ακόλουθες προϋποθέσεις: α) υφίστανται αποφάσεις των θεσμοθετημένων εγκριτικών επιτροπών ή οργάνων κάθε τράπεζας και β) τηρήθηκαν κατά τη χορήγησή τους οι σχετικές κανονιστικές πράξεις της Τράπεζας της Ελλάδος (ΠΔΤΕ). “

MEGAΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ


 Του Νίκου Μπογιόπουλου -  "Unfollow"

 Οι μεν εκφωνητές του Mega ισχυρίζονται ότι το κανάλι είναι "τσεκουράτο προς πάσα κατεύθυνση" και πάντα "αποκλειστικά με δημοσιογραφικά κριτήρια". Ο δε Ψυχάρης, δηλαδή ο εκπρόσωπος του ΔΟΛ, εκ των μεγαλοϊδιοκτητών του Mega  λέει ότι"κριτήριο" αποτελούν τα συμφέροντα και οι απόψεις των ιδιοκτητών του τύπου.
Εσεις ποιον πιστεύετε;

Δεν υπάρχουν όμως εφημερίδες που να εκδίδονται για να εκφράζουν απόψεις διαφορετικές από εκείνες του ιδιοκτήτη τους ή να υπηρετούν αλλότρια συμφέροντα». Η θέση αυτή διατυπώθηκε νέτα-σκέτα στο Βήμα της Κυριακής (8/1/2012). Από τότε έχει περάσει κάτι περισσότερο από ένας χρόνος. Φέρει δε την υπογραφή του εκδότη της εφημερίδας Σταύρου Ψυχάρη. Στη συγκεκριμένη τοποθέτηση του κ. Ψυχάρη θα επανέλθουμε παρακάτω.

Φέτος, τους πρώτους μήνες του 2013, ο τηλεοπτικός σταθμός Μega επιδόθηκε σε μια αγχωτική επιχείρηση αυτοεξύψωσής του σε πρότυπο δημοσιογραφίας. Πρωταγωνιστές αυτής της ωραίας αυτοαναφορικότητας ήταν οι συντελεστές του δελτίου ειδήσεων του καναλιού.
 Οι οποίοι μάλιστα προσπάθησαν, μάλλον κατά λάθος, αφού τέτοια παρελκυστικά πράγματα δεν τα συνηθίζουν... να πιάσουν το θέμα από πολύ βαθιά: Από το πώς ασκείται η δημοσιογραφία, σε ποιους δίνει λόγο η δημοσιογραφία, αν έχει υποβολείς η δημοσιογραφία κ.ο.κ. Κι όλα αυτά για να αποδείξουν, τελικά, ότι αυτό που κάνουν είναι δημοσιογραφία.

Βέβαια, ουδείς είπε ποτέ ότι το δελτίο του Μega (και των «Μega» γενικώς) δεν κάνει δημοσιογραφία. Κάνει και παρακάνει. Όμως το να αποδεικνύεις -που δεν χρειάζεται και να υποδύεσαι τον Γουότσον για να το αποδείξεις- ότι κάνεις δημοσιογραφία, δεν απαντά από μόνο του στο «τι είδους» δημοσιογραφία κάνεις.

Οι συντελεστές του Mega δεν χρειάζεται φυσικά να παραιτηθούν από το δικαίωμά τους να προασπίζονται το είδος της δημοσιογραφίας που κάνουν. Αλίμονο, όμως, όπως μας είχε προειδοποιήσει ο Μαρξ, αν είχαμε για τους άλλους την άποψη που έχουν οι ίδιοι για τον εαυτό τους...

Ως εκ τούτου:..................

ΕΝΑ ΕΦΙΑΛΤΙΚΑ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΒΛΑΣΗ ΓΩΓΟΥΣΗ...


ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ BLOG ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «TAXALIA» Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΟ ΑΝΑΡΤΗΣΩ... ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΟΜΩΣ, ΣΥΜΦΩΝΩ! (ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ)


ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΕΝ ΟΨΕΙ !! ΚΑΖΑΝΙ ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ η ΕΛΛΑΔΑ

του Βλάση Γωγούση
« Καλείσθε όπως εντός 3ημέρου από σήμερον εγκαταλείψετε την κατοικία σας…κλπ.»
-Βάλτε μια υπογραφή εδώ-σας παρακαλώ - , λέει ευγενέστατα ο δικαστικός επιμελητής.
Τα μάτι του παραλήπτη, ξάγρυπνο και θολωμένο όλο το βράδυ, αλληθωρίζει, το χέρι του τραβάει από την κωλοτσέπη το περίστροφο και χωρίς λαλιά,
« Φύγεεεεεε, ουρλιάζει, έξω από το σπίτι μου , τσακίσου» και πυροβολεί ταυτόχρονα στο πόδι τον ( αναίτιο) λειτουργό ! .
Εκείνος, έντρομος κι` αιμορραγώντας , σέρνεται σαν παλαβός για να γλυτώσει !
Όχι δεν είναι σίριαλ τρόμου, είναι μια θλιβερή πραγματικότητα που....

Oριζόντια μείωση στις συντάξεις των €220 για να κλείσει η τρύπα στον ΟΑΕΕ ζητά η τρόικα!


Οριζόντια μείωση στις συντάξεις των €220 για να κλείσει η τρύπα στον ΟΑΕΕ ζητά η τρόικα! ΠΟια άλλα δύο σενάρια συζητούνταιΠρόταση για οριζόντια μείωση στις βασικές συντάξεις των 220 ευρώ φέρεται να έχει καταθέσει η τρόικα ώστε να κλείσει η «τρύπα» των 600 εκατ. ευρώ (150 εκατ. ευρώ το 2013 και 450 εκατ. ευρώ το 2014) που υπάρχει στον ΟΑΕΕ και η οποία προέκυψε από την ακύρωση του μέτρου της επιβολής εισφοράς επί του τζίρου των επιχειρήσεων!

Η σοκαριστική πραγματικά πρόταση σε περίπτωση που περάσει θα φέρει μειώσεις ύψους 40 έως και 50 ευρώ στις ήδη πενιχρές συντάξεις που χορηγεί το ταμείο σε όσους συνταξιούχους προέρχονται και συνταξιοδοτούνται από το πρώην ΤΕΒΕ.
Η πρόταση στηρίζεται στο γεγονός ότι οι συνταξιούχοι του ΤΕΒΕ είναι οι μόνοι που παίρνουν αυτή την προνοιακή σύνταξη, καθώς παρόμοιο καθεστώς δεν εφαρμόζεται ούτε για τους ασφαλισμένους του ΤΑΕ ούτε του ΤΣΑ.

Πρόκειται για μία διάταξη που θεσπίστηκε για μια κατηγορία συνταξιούχων και όχι για το σύνολο όσων είναι σήμερα στον ΟΑΕΕ. Επίσης, η βασική αυτή σύνταξη δεν είναι ανταποδοτική, δηλαδή καταβάλλεται χωρίς να έχουν πληρωθεί εισφορές για το ποσό των 220 ευρώ, και προστίθεται στο ποσό της σύνταξης που αναλογεί στις εισφορές που έχουν πληρώσει οι ασφαλισμένοι του ΤΕΒΕ.
Από την πλευρά της η κυβέρνηση σημειώνει ότι δεν μπορούν να υπάρξουν νέες μειώσεις, ωστόσο είχε προϋπολογιστεί ως έσοδο του Οργανισμού για το 2013 και για το 2014 την εισφορά στο τζίρο των επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, αυτό είναι ένα.................

Δηλητήριο στη φλέβα - Εντοπίστηκαν βαρέα μέταλλα στα νερά της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής. Θάνατος για την ανάπτυξη του Μπόμπολα


Μεγάλες ποσότητες βαρέων μετάλλων, όπως αρσενικό, μόλυβδος και ψευδάργυρος, εντοπίστηκαν στα νερά της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής τα οποία γειτνιάζουν με το εργοστάσιο της Εντοράντο Γκόλντ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών.
Βάσει μετρήσεων που έγιναν στα νερά που εκβάλλουν στον Στρυμονικό σε κοντινή απόσταση από...
ιχθυοκαλλιέργειες και μυδοκαλλιέργειες, εντοπίστηκε αρσενικό 49.000 φορές πάνω από τις προβλεπόμενες τιμές, μαγγάνιο 2.660 φορές περισσότερο, μόλυβδος 169 φορές περισσότερο ενώ πολύ παραπάνω από το φυσιολογικό όριο κινείται και ο ψευδάργυρος.

«Σας φέρνουμε αποδείξεις για το πώς εννοεί την περιβαλλοντική προστασία η Ελντοράντο», σημειώνει...στην εφημερίδα η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Ιγγλέζη, που σχολίασε ότι «αν και η εταιρία διατείνεται ότι κάνει την μεγαλύτερη περιβαλλοντική αποκατάσταση στην Ευρώπη, το μόνο "πράσινο" που έχει κάνει μέχρι σήμερα είναι να βάψει πράσινο το εργοστάσιό της».

Την περασμένη Δευτέρα, η βουλευτής και ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αριστοτέλη, Κώστας Ευθυμίου, προχώρησαν σε καταγγελία των παραπάνω μετρήσεων στην Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, κοινοποιώντας παράλληλα την καταγγελία στον δήμαρχο Βόλβλης, Δημήτρη Γαλαμάτη.
Στην καταγγελία εξηγούν πως προέβησαν σε δειγματοληψία και πως στην συνέχεια παρέδωσαν το δείγμα προς ανάλυση σε διαπιστευμένο εργαστήριο. 
Τονίζουν, μάλιστα, ότι στο ένα από τα δυο ρεύματα των Καλυβιών Βαρβάρας, τα οποία γειτνιάζουν με τις εγκαταστάσεις της Ελντοράντο Γκόλντ, υπήρχαν τοποθετημένοι σωλήνες εκροής που απέβαλλαν υγρά μερικών κυβικών μέτρων την ώρα.
Οι δυο καταγγέλοντες ζητούν από τις αρμόδιες αρχές να διενεργήσουν άμεση.................

Σταματήστε τα cyborgs!


Το ξέρω ότι μερικές φορές ακούγομαι παραπάνω… τεχνολάγνος από όσο πραγματικά είμαι όμως μερικές φορές δεν μπορώ να μην ακουστώ έτσι, ειδικά όταν έρχομαι αντιμέτωπος με τις αντιδράσεις ορισμένων ανθρώπων που πραγματικά δεν μπορώ να κατανοήσω. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι μια κίνηση που βρήκα στο Ίντερνετ και που υποστηρίζει ότι μάχεται για το δικαίωμα της ανθρωπότητας να ζήσει ελεύθερη με το να εναντιώνεται στα γυαλιά της Google –για όσους δεν τα έχουν ακόμα ακουστά πρόκειται για ένα ζευγάρι γυαλιών-υπολογιστών που φοριούνται που η εταιρεία πίσω από τη μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης του Δικτύου υπόσχεται να αρχίσει να διαθέτει εντός του προσεχούς εξαμήνου.
Η κίνηση που θεωρεί ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι το αποκορύφωμα του εκφυλισμού της ανθρώπινης υπόστασης λέγεται «Stop The Cyborgs» και υποστηρίζει ότι τα γυαλιά της Google είναι ένα βήμα πιο κοντά στον πλήρη έλεγχο τόσο αυτών που θα τα φορούν όσο και αυτών που θα βρίσκονται στο περιβάλλον τους από τον «Μεγάλο Αδελφό» ο οποίος εν προκειμένω προσωποποιείται από τις μεγάλες εταιρείες της Σίλικον Βάλεϊ. Και ναι, αν ακούγεται σαν μια ακόμα θεωρία συνομωσίας, πιθανότατα είναι –και μάλιστα δεν είναι καν πρωτότυπη καθώς δεν πρόκειται παρά για μια ακόμα παραλλαγή μιας φιλολογίας που βρίσκεται διάχυτη στο Ίντερνετ.
Στα χρόνια που είμαι online, έχω ακούσει δεκάδες αντίστοιχες παραλλαγές οι οποίες επαληθεύονται τόσο πλημμελώς που δεν αξίζει κανείς να τις αναφέρει: μερικές φορές ένα σάιτ ξέρει τι διαφημίσεις να σου σερβίρει και μερικές φορές μπορεί να σου έρθει ένα παραπάνω ανεπιθύμητο email που εμφανώς προέρχεται από κάποιον που έχει διαβάσει κάποια στοιχεία σου από κάποιο σάιτ που επισκέφθηκες· και για να είμαι δίκαιος, έχω διαβάσει αρκετές ιστορίες που αυτά τα στοιχεία έχουν συνδυαστεί ακόμα πιο αποτελεσματικά από πλευράς μάρκετινγκ. Από αυτό το σημείο όμως, μέχρι το σημείο να μιλάμε για κίνδυνο απώλειας της ανθρώπινης φύσης μας, το κενό είναι πολύ μεγάλο για να μπορεί να το καλύψει ένας εχέφρων νους –το «Future Shock» του Άλβιν Τόφλερ εξηγεί πολύ καλά ποιοι είναι οι λόγοι που οδηγούν κάποιους να θέλουν να το καλύψουν.

Ανεξάρτητοι Έλληνες προπηλακίζουν την Τρόϊκα

Γ. Χατζημαρκάκης: Δε μπορώ να ξαναβάλω υποψηφιότητα σε μια χώρα που θεωρεί τον Έλληνα τεμπέλη και τον Κύπριο γκάγκστερ!


xatzimarkakis_482_355«Για ηθικούς λόγους, δεν μπορώ, η ψυχή μου, το πνεύμα μου δεν μου το επιτρέπει, γι’ αυτό επέλεξα να μην ξαναβάλω υποψηφιότητα στη Γερμανία», δηλώνει στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ- ΜΠΕ ο Γιώργος Χατζημαρκάκης, ο μαχητικός, ελληνικής καταγωγής, ευρωβουλευτής της Γερμανίας, τον οποίο συναντήσαμε σήμερα στην Αθήνα, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του ΔΣ της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠΑΔΕΕ), του οργανισμού που εκπροσωπεί, παγκοσμίως, βουλευτές ελληνικής καταγωγής.
«Είναι πολύ δύσκολο να περάσει κανείς μηνύματα που δεν μπαίνουν στα στερεότυπα, τα οποία επηρεάζουν τον πολιτικό χώρο της Γερμανίας, τα οποία θέλουν τον Έλληνα τεμπέλη και τον Κύπριο γκάνγκστερ, που πρέπει να τιμωρηθεί», είπε.
«Εγώ επέλεξα, για ηθικούς λόγους, να μην ξαναβάλω υποψηφιότητα στη Γερμανία. Γιατί δεν μπορώ. Είναι δύσκολο να συνεργάζεσαι με ανθρώπους οι οποίοι άρχισαν μιαν εκστρατεία κατά της Ελλάδας, η οποία πονάει πάρα πολύ, ειδικά στο δικό μου κόμμα, των Φιλελευθέρων, στη Γερμανία, καθώς έχουν βγει ιδέες, όπως το “πουλήστε τα νησιά σας και την Ακρόπολη”, οι οποίες ήταν τόσος ακραίες, που δεν άντεξα να πάω στα συνέδρια του κόμματος. Άρα ακόμη κι αν θα ήταν εφικτό δεν θα ήθελα», τόνισε.
«Ανέκαθεν με ενδιέφερε η Ελλάδα, ως εκλεγμένο...................

ΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΞΑΜΒΛΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΡΟΔΟΤΗΣ, ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΕΙΣΤΕ ΔΕΚΑ ΦΟΡΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!Αλ. Χαλβατζής: Αγγίζουν το ένα τρίτο του κόμματος οι διαφωνούντες


Του Χρήστου Σίμου – Αυγή

Σφοδρή επίθεση σε όλη την Αριστερά εξαπέλυσε η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, επιχειρώντας μ’ αυτόν τον τρόπο να απαντήσει στις αιτιάσεις των διαφωνούντων εντός του κόμματος, οι οποίοι, στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου που διεξήχθη μέσα από τον “Ριζοσπάστη”, υποστηρίζουν πως το κόμμα ακολουθεί λανθασμένη τακτική συμμαχιών.


Σε μια τοποθέτηση που θα μπορούσε να συμπυκνωθεί στη φράση “μια φορά οπορτουνιστής, για πάντα οπορτουνιστής”, η Αλ. Παπαρήγα, στην ομιλία της στη συνδιάσκεψη της κομματικής οργάνωσης Αττικής η οποία δημοσιεύτηκε στον χθεσινό Ριζοσπάστη, επεσήμανε πως είναι αδύνατες οι συμμαχίες με κομματικούς φορείς που έχουν προκύψει ύστερα από αποχωρήσεις από το ΚΚΕ. Στον δρόμο προς το 19ο Συνέδριο, αίσθηση προκάλεσε το κείμενο που δημοσίευσε χθες στο προσωπικό του μπλογκ, το πρώην μέλος του ΚΚΕ, Αλέκος Χαλβατζής ο οποίος είχε αποχωρήσει από το κόμμα τον Σεπτέμβριο του 2010, στο οποίο υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων πως, στην παρούσα φάση, το ποσοστό των διαφωνούντων του ΚΚΕ προσεγγίζει το 35% των μελών του κόμματος.

Ασκώντας κριτική σε όσους υποστηρίζουν ότι το ΚΚΕ ακολουθεί λάθος τακτική στο επίπεδο των συμμαχιών η Αλ. Παπαρήγα τόνισε:..................

Έχεις φιλήσει βάτραχο;Δεν ξέρω γιατί, αλλά είναι κάποιοι άνθρωποι, οι οποίοι μόνο που τους βλέπεις σου προκαλούν μιά απέραντη αηδία.
Κάτι σαν να έχεις φιλήσει βάτραχο, Στο στόμα. Κι ακόμα χειρότερα, γιατί ξέρεις ότι δεν πρόκειται να μεταμορφωθεί σε πρίγκηπα!
Αυτήν ακριβώς την αηδία προκαλεί πιά σε πολλούς, σε πάρα πολλούς, στους περισσότερους, ο πρόεδρος της ΡΗΜΑΔ.
Ίσως γιατί στο λαϊκό υποσυνείδητο έχει περάσει η αντίληψη, ειδικά μετά τον πόλεμο, την κατοχή και τον εμφύλιο, ότι ένας αριστερός προτιμάει να περάσει τα μύρια, να πάει ακόμα και φυλακή παρά να προδώσει την ιδεολογία του, ή την ιδεοληψία του, όπως θέλετε πείτε το.
Βέβαια αυτή η αντίληψη δεν είναι παρά ένας λαϊκός μύθος, μία κουταμάρα, εφ' όσον ο καθένας από μας ξέρει έναν τουλάχιστον αριστερό, που ''αντί πινακίου φακής'' ( λέμε τώρα..) να έχει ξεπουλήσει όχι την ιδεολογία του, αλλά την μάνα του την ίδια!
Θα περίμενε όμως κανείς ότι... ένας ηγέτης (το σύντομο ανέκδοτο της ημέρας) της αριστεράς (αϊ στο καλό, λιώσαμε στο γέλιο σήμερα!), θα κρατούσε κάποια προσχήματα, θα έδειχνε κάποια παραπάνω συνέπεια.
Αλλά πού! Τούτος ο συγκεκριμένος ''βάτραχος'' είναι ο αηδιαστικότερος απ' όλους. Αυτός και μόνον για μιά υποψία εξουσίας, για ένα ''πουκάμισο αδειανό'' ο σιχαμένος, ξεπουλάει και την παραμικρή ελπίδα των πολιτών ότι μπορεί να βρεθεί έστω κι ένας πολιτικός που θα μπορούσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, στο ύψος του αίματος που κυλάει στις φλέβες του.

Πώς όμως; Έχετε δεί εσείς, σκουλήκια, ασπόνδυλα, να έχουνε αίμα; Κάτι αηδιαστικά υγρά υπάρχουν μέσα τους.
Έτσι κι αυτός ο σιχαμερότερος των σιχαμένων, το μόνο κόκκινο που ξέρει είναι οι ''γραμμές'' που όλο βάζει, για να τις σβήσει μετά από λίγες ώρες, αφού τις έχουν ''πηδήξει'' πρώτα ο ίδιος, οι συγκυβερνήτες, και όλη η τρόϊκα αντάμα!
Γι αυτό λοιπόν άμα τον δείτε μπορείτε να τον φτύσετε, αλλά μην τον φιλήσετε: δεν θα γίνει ποτέ πρίγκηπας!

Το πολύ-πολύ να γίνετε εσείς βάτραχοι..

Από Ουδέν Σχόλιον, μοντάζ Γρέκι

Αν δεν αλλάξει το ΚΚΕ θα είναι άχρηστο...Και το ζόμπι διώξτε και το ζόμπι...............

Όταν δεν συμαχείς με κανέναν σε κανένα σημείο της πιο κρίσιμης μάχης της πρόσφατης ελληνικής Ιστορίας τότε είσαι άπλα ένα άχρηστο κόμμα. Και το χειρότερο σπαταλάς τις δυνάμεις του αγώνα.

Την έννοια “άχρηστο κόμμα” την πλήρωσε το ΚΚΕ μια φορά αλλά μάλλον δεν πήραν το μήνυμα. Η έννοια “άχρηστο κόμμα” δεν έχει μέσα του ούτε μαρξισμό ούτε βαθιά ιδεολογία ή πλούσιο πολιτικό αναλυτικό λεξιλόγιο. Είναι όμως το εισιτήριο για την ιστορία

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΤΟΝ ΑΝΑΝΙΣΤΗ ΠΡΙΝ “ΚΛΕΙΣΕΙ” ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ.


20130331-121311.jpg


Ο Νταβούτογλου έστειλε επιστολή στον Κέρι και ζητά “κλείσιμο” του Κυπριακού τώρα…
Αποκάλυψη από τον Μιχάλη Ιγνατίου
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου απέστειλε επιστολή στον Αμερικανό ομόλογό του, Τζον Κέρι με αποκλειστικό θέμα την κατάσταση στην Κύπρο. 

Η εκπρόσωπος του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ επιβεβαίωσε ότι η επιστολή του κ. Νταβούτογλου έφτασε στο γραφείο του Κέρι και το περιεχόμενο της θα συζητηθεί κατά την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού στην Κωνσταντινούπολη, την Κυριακή.
Η τουρκική πλευρά προσπαθεί να εκμεταλλευθεί την κάκιστη οικονομική κατάσταση στην Κύπρο και την Ελλάδα, για να προωθήσει στην Ουάσιγκτον, το Λονδίνο και την έδρα των Ηνωμένων Εθνών μία ατζέντα που περιλαμβάνει άμεσο “κλείσιμο” του Κυπριακού στη βάση του φιλοτουρκικού σχεδίου Ανάν.
Σ’ όλες τις επαφές τους, οι Τούρκοι υπογραμμίζουν το γεγονός ότι ο σημερινός πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ήταν φανατικός υποστηρικτής του ρατσιστικού σχεδίου που παρέδιδε την Κύπρο υπό τον έλεγχο της Αγκυρας.
Η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα επίσημα για το θέμα, αλλά.............

Oι γερμανοτσολιάδες βάφτισαν το κρέας ψάρι...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η Deutche Bank έκρυβε τρύπα 12 δις δολαρίων! Ποιά ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ λαμόγια βοήθησαν να την “γεμίσει”;

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟΥΣ FINANCIAL TIMES.

“Τρύπα” 12 δις δολαρίων έκρυβαν τα λαμόγια της Deutche Bank.Είναι πριν από 2,5 χρόνια απαντά η τράπεζα! Την περίοδο “φουσκώματος” των Ελληνικών ομολόγων δηλαδή! Ακολούθησε το “ξεφόρτωμα” σε Ελλάδα – Κύπρο!
deutche bank financial timesΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ – ΚΥΠΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΟΜΟΛΟΓΩΝ που κατείχαν οι Γερμανοί.
Να ανοίξουν τώρα όλες οι συμφωνίες της Γερμανικής τράπεζας με το Ελληνικό δημόσιο.
Λίγες ημέρες μόλις μετά την αποκάλυψη ότι η Deutche Bank έδινε μίζες υπό μορφήν bonus σε όσους την βοηθούσαν να “ξεφορτώσει” Ελληνικά ομόλογα που είχε στην κατοχή της, έρχονται οι Financial Times να αποκαλύψουν ένα σκάνδαλο μεγατόνων που θα πρέπει να προκαλέσει την παρέμβαση των αρχών σε Ελλάδα και Κύπρο.
Όπως έχουμε αποκαλύψει στο παρελθόν, η “πρωτοβουλία” αγοράς Ελληνικών ομολόγων ενώ όλοι γνώριζαν για το επερχόμενο “κούρεμα” δημιούργησε μια τεράστια μαύρη τρύπα σε ασφαλιστικά ταμεία, ΝΠΔΔ και άλλους δημόσιους οργανισμούς. “Τρύπα” που απλά βοήθησε τους Γερμανούς να καλύψουν την δικη τους, εις βάρος του Ελληνικού δημοσίου, του Ελληνικού λαού που είδε τις ασφαλιστικές του εισφορές να καταλήγουν σε χέρια κερδοσκόπων που όλο αυτό το διάστημα κερδοσκοπούσαν λόγω των υψηλών επιτοκίων των ΕΟ και στο τέλος τα ξεφόρτωσαν ανώδυνα, με το “αζημίωτο” σε όσους τους βοήθησαν.
Μπορεί η Γερμανική δικαιοσύνη (ναι, αυτή που προστατεύει τον Χριστοφοράκο) να παρενέβει, αυτό όμως δεν έχει καμμία σημασία γιατί η Ελλάδα έχει υποστεί μία κολοσσιαία ζημιά που θα κληροδοτήσει στις επόμενες γενιές.
Εκεί που κρύβεται όλο το ζουμί είναι τα δύο πολύ σημαντικά στοιχεία του δημοσιεύματος:.................

Δόθηκε έγκριση στο στρατό της Β. Κορέας για επίθεση κατά των ΗΠΑ


Ο στρατός της Βόρειας Κορέας ανακοίνωσε ότι πήρε την τελική έγκριση για στρατιωτική επίθεση κατά των ΗΠΑ, που πιθανότατα θα περιλαμβάνει τη χρήση πυρηνικών όπλων προηγμένης τεχνολογίας.
Σε ανακοίνωση που είδε το φως της δημοσιότητας μέσα από το ειδησεογραφικό πρακτορείο KNCA, το γενικό επιτελείο του Λαϊκού Στρατού της Κορέας είπε ότι ενημερώνει επίσημα την Ουάσινγκτον πως οι αμερικανικές απειλές θα συνθλιβούν μεπροηγμένης τεχνολογίας, μικρότερα, ελαφρύτερα, και διαφοροποιημένα πυρηνικά μέσα.
“Οι χωρίς έλεος επιχειρήσεις των επαναστατικών στρατιωτικών μας δυνάμεων έχουν επιτέλους εξεταστεί και επικυρωθεί”, αναφέρει η ανακοίνωση.
Η Ουάσινγκτον θα αναπτύξει αντιπυραυλική άμυνα THAAD στο νησί Γκουάμ
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αναπτύξουν “τις επόμενες εβδομάδες” μια συστοιχία πυραύλων THAAD (αντιπυραυλική άμυνα) στο νησί του Γκουάμ, όπου έχουν μια σημαντική στρατιωτική βάση για την αντιμετώπιση των απειλών της Βόρειας Κορέας, ανακοίνωσε σήμερα το Πεντάγωνο, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ...................

ΡΕΝΤΙΚΟΛΟ-ΒΙΚΙΛΕΞΙΚΟ
ρεντίκολο ουδέτερο
  1. αυτός που έχει γελοιοποιηθεί, έχει ρεζιλευτεί

[]Εκφράσεις