Οι ευρωπαϊκές τράπεζες καταρρέουν! Θα κλείσουν;

 Όπως αποδεικνύεται στο διάγραμμα, η βουτιά των τραπεζικών μετοχών αυτή τη στιγμή, είναι σχεδόν διπλάσια από την μεγάλη πτώση που συνέβη όταν κατέρρευσε η Lehman Brothers, η οποία αποτέλεσε την απαρχή-στη Μεγάλη οικονομική κατάρρευση του 2008. Οι δύο τελευταίες ημέρες η κατάρρευση που παρακολουθούμε να πραγματοποιείται ήταν δύο φορές χειρότερη από εκείνη. 
  Όπως όλοι οι αναγνώστες θα θυμούνται, μετά την κατάρρευση της Lehman, πολλές τράπεζες και χρηματιστηριακές εταιρίες κλονίστηκαν, και ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Hank Paulson, προειδοποίησε το Κογκρέσο ότι αν δεν διεσώθου οι τράπεζες, «θα...
υπάρχουν στρατιώτες στους δρόμους" σε λίγες ημέρες. (Δεν είναι καθόλου τυχαίο που η Μέρκελ τις τελευταίες ημέρες μιλάει για Ευρωπαϊκό Στρατό) 
 Οι ΗΠΑ είχαν τους πόρους κατά το χρόνο για τη διάσωση των τραπεζών τους, δεν είναι γνωστό όμως εάν η Ευρώπη έχει τους ίδιους μηχανισμούς. Επιπλέον, αν μια παρόμοια κατάσταση συμβεί τώρα στις ΗΠΑ, ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης, η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν θα έχει πλέον τους πόρους για να διασώσει τις τράπεζες τις. 
 Η Ευρωπαϊκή Ένωση και όλα τα κράτη μέλη της δεν μπορούν να έχουν τους πόρους που θα χρειαστούν για την επερχόμενη καταστροφή.  
 Δεν είναι γνωστό αυτή τη στιγμή αν οι τράπεζες θα είναι σε θέση να συνεχίσουν να λειτουργούν ή εάν οι καταθέτες θα είναι σε θέση να συνεχίσουν να σηκώνουν τα χρήματά τους.  Οι Τράπεζες μπορεί από σήμερα (Τρίτη) να αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα αφού η χρηματιστηριακή δεν θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες τους σε ρευστό και σύντομα να χρειαστεί να σταματήσουν την λειτουργία τους!

Νάιτζελ Φάρατζ απευθυνόμενος στο φασιστικό Ευρω..κυνοβούλιο..Κανείς από εσάς "τους κοπρίτες" δεν έχει κάνει στην ζωή του μια κάποια δουλειά.Αποτέλεσμα εικόνας για ΦΑΡΑΤΖ

ε τον τρόπο αυτό πλέον δώσαμε αχτίδα ελπίδας στους δημοκράτες και σε όλη την υπόλοιπη ΕΕ. 

Η Βρετανία δεν θα είναι το μοναδικό κρατος που θα εγκαταλείψει την ΕΕ."

 

Με άλλο αέρα, πιο προκλητικό ακόμα μετά την απόφαση των συμπατριωτών του για Brexit, ένας από τους βασικότερους εκπρόσωπούς του, ο ευρωβουλευτής, Νάιτζελ Φάρατζ, εμφανίστηκε στο ευρωκοινοβούλιο προσβλητικός προς τους κοπροευρωβουλευτές κάτι που προκάλεσε την αντίδραση των κόπρων αλλά και την άγρια κόντρα του με τον Πρόεδρο του ευρωμπουρδέλου, Μάρτιν Σούλτς!

«Αμφισβητείστε εσείς, αμφισβητείται το νόμισμά σας!», είπε ξεκινώντας την ομιλία του. Και συνέχισε:
«Κοιτάξτε! Δείτε λιγάκι την Μέσογειο. Η πολιτική που επιβλήθηκε για να επικρατήσει η φτώχεια στην Ελλάδα, εκεί τα πήγατε πολύ καλά. Αλλά αμφισβητείστε».

Ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο τους τόνους ο Φάρατζ είπε: 

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχετε είναι ότι εσείς με απάτες με ψέμματα ποτέ δεν είπατε την αλήθεια στους Βρετανούς και στους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης και τους επιβάλλατε την πολιτικη ένωση. 

Και όταν οι πολίτες του 2005 στην Ολλανδία και στην Γαλλια καταψήφισαν αυτή την πολιτική ένωση, όταν απέρριψαν το Σύνταγμα εσείς τους αγνοήσατε και τι κάνατε; 
Φέρατε από την πίσω πόρτα στην ΕΕ την συνθήκη της Λισαβόνας».

Αναφερόμενος στο Brexit είπε:

 «Ήταν σεισμικό το αποτέλεσμα. Δεν ήταν μόνο για την Βρετανία αλλά και για όλο τον κόσμο.
 Ο απλός άνθρωπος απέρριψε τις πολυεθνικές και τις συγχωνεύσεις τραπεζών τις μεγάλες πολιτικές και είπε αυτός ο απλός άνθρωπος: 

"θέλουμε πίσω την πατρίδα μας θέλουμε πίσω τα δικά μας σύνορα". Και με τον τρόπο αυτό πλέον δώσαμε αχτίδα ελπίδας στους δημοκράτες και σε όλη την υπόλοιπη ΕΕ. 
Η Βρετανία δεν θα είναι το μοναδικό κρατος που θα εγκαταλείψει την ΕΕ».

Σε άλλο σημείο ο Φάρατζ  ειρωνεύομενος  τους κόπρους του ευρω..κυνοβουλίου είπε: 

«Εναπόκειται στην ΕΕ να ενεργοποιήσει το άρθρο 50. Συμφωνώ με τον κ. Γιούνκερ ότι πρέπει να γίνουν πράξεις. 
Κανείς από εσάς δεν έχει κάνει στην ζωή του μια κάποια δουλειά. Δεν έχετε δουλέψει ποτέ για κάτι σωστά. 

Είτε έχετε εργαστεί στις επιχειρήσεις είτε στο εμπόριο είτε έχετε δημιουργήσει μια θέση απασχόλησης ποτέ δεν έχετε λειτουργήσει σωστά».

Αυτό προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις από τους κοπρίτες που άρχισαν να διαμαρτύρονται για τις προσβολές του και για τον λόγο αυτό του απάντησε ο Πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

«Κύριε Φάρατζ, αγαπητοί συνάδελφοι, με κάθε σεβασμό για την αναστάτωσή σας, συμπεριφέρεστε σήμερα, όπως το κόμμα του κυρίου Φάρατζ. Συνάδελφοι, μην μιμείστε τον κ. Φάρατζ και το κόμμα του.
 Είπατε ότι άνθρωποι σε αυτή την αίθουσα δεν έχουν κάνει καμια κανονική δουλειά αλλά μην κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια».
Τότε απάντησε ο Νάιτζελ Φάρατζ λέγοντας: 

«Έχετε δίκιο κύριε Σουλτς. 
Εσείς υπερασπιζόσασταν το κατεστημένο και είστε το κατεστημένο», είπε και καταλήγοντας την αναφορά του στις σχέσεις ΕΕ - Βρετανίας μετά το Brexit είπε: 

«Αν απορρίπτατε οποιαδήποτε ιδέα εμπορικών συναλλαγών θα ήταν σα να φτύνατε το πρόσωπο σας».
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΦΑΡΑΤΖ