Πως να κάνετε το νερό σας “Ζωντανό Νερό”
Άρθρο του δρος Joseph Mercola

Πώς αλλοιώνεται το νερό;

Το νερό είναι απαραίτητο για τη ζωή και ο περισσότερος κόσμος υποθέτει ότι είναι καθαρό από τη στιγμή που δεν το προμηθεύεται από κάποια μολυσμένη πηγή. Με ποιό τρόπο όμως μπορεί να αλλοιωθεί το νερό;
Αν έχετε στο σπίτι σας σύστημα φιλτραρίσματος νερού, ίσως να μην σας περνά από το μυαλό ότι το νερό μπορεί να μολυνθεί μετά από κάποιο χρονικό διάστημα διότι η δεξαμενή συγκράτησης χρειάζεται καθάρισμα.
Αν δεν καθαρίζετε τακτικά τη δεξαμενή συγκράτησης του φίλτρου αντίστροφης όσμωσης, είναι πιθανό αυτό να οδηγήσει σε μικροβιακή ανάπτυξη και φυσικα όταν ανοίγετε τη βρύση το νερό δεν θα είναι καθαρό.
Ο δρ Kellogg Schwab, διευθυντής του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, σημειώνει σε ένα πρόσφατο άρθρο του στο αμερικανικό περιοδικό «Time» ότι παράγοντες όπως η θερμοκρασία περιβάλλοντος και η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία ή / και τα χείλη σας μπορεί να εισάγουν μικροοργανισμούς σε ένα ποτήρι νερό ή ένα μπουκάλι σε περίπτωση που παραμείνουν έξω για παρατεταμένη χρονική περίοδο. Αυτοί οι μικροοργανισμοί είναι πιθανό στη συνέχεια να αναπτυχθούν με τις κατάλληλες συνθήκες.
Η επαναχρησιμοποίηση πλαστικών μπουκαλιών νερού έχει επίσης κινδύνους, όπως αναφέρθηκε σε άρθρο του περιοδικού «Huffington Post». Με λίγα λόγια, το νερό μπορεί να αλλοιωθεί αν δεν το αποθηκεύετε σωστά, επαναχρησιμοποιείτε βρώμικα μπουκάλια ή δεν καθαρίζετε τακτικά το σύστημα φιλτραρίσματος.

Γιατί δεν πρέπει να επαναχρησιμοποιείτε πλαστικά μπουκάλια νερού....