Κούρδοι "πετάνε" Τούρκους στρατιώτες από τα φυλάκια & πυρπολούν τεθωρακισμένα στα σύνορα με Συρία

ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΟ ISIS ΜΕ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΜΟΛΟΤΩΦ ΚΑΤΑ ΑΡΜΑΤΩΝ ΜΑΧΗΣ!!!

BINTEO




Οι Κούρδοι πετάνε τους Τούρκους στρατιώτες κάτω από τα φυλάκια στην πόλη Νίσιβη, πυρπολούν τεθωρακισμένα οχήματα του τουρκικού Στρατού και διαλύουν τα συρματοπλέγματα στα σύνορα με σκοπό να επιτρέψουν στους εγκλωβισμένους άμαχους Κούρδους της Συρίας να εγκαταλείψουν τις περιοχές όπου πλήττονται από τους τζιχαντιστές.  




Τα επεισόδια τόσο στις συνοριακές πόλεις όσο και ενδότερα της Τουρκίας λαμβάνουν εκρηκτικές διαστάσεις και το κλίμα θα οξύνεται ακόμη περισσότερο όσο πλησιάζει προς τη λήξη του το τελεσίγραφο του Αμπντουλάχ Οτσαλάν στην Άγκυρα να στηρίξει τους Κούρδους στο Κομπάνι προκειμένου να μην πέσει η πόλη στους τζιχαντιστές.



Όπως προκύπτει από βίντεο και φωτογραφίες χιλιάδες Κούρδοι συγκεντρώθηκαν στη συνοριακή πόλη Νίσιβη, κατέλαβαν τα φυλάκια των Τούρκων και έδιωξαν άρον άρον τους στρατιώτες ανοίγοντας τα σύνορα με τη Συρίας. Είναι σκηνές που εκτυλίσσονται για πρώτη φορά και όλα δείχνουν πώς προετοιμάζεται ένα ανεξάρτητο κουρδικό κράτος....



Τη στιγμή λοιπόν που ο Ρ.Τ. Ερντογάν κλείνει το μάτι στους τζιχαντιστές, ενισχύοντας τους με όπλα και πυρομαχικά προκειμένου να πέσει στα χέρια τους η κομβική για τους Κούρδους πόλη Κομπάνι και οι ΗΠΑ βομβαρδίζουν όποτε το θυμούνται και χωρίς αποτέλεσμα τους ισλαμιστές, οι Κούρδοι παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους.



Αφενός στην πόλη Κομπάνι δεν το βάζουν κάτω και λένε πώς θα πεθάνει και ο τελευταίος Κούρδος ανατινάζοντας και μερικές δεκάδες τζιχαντιστές και αφετέρου σε συμπαράσταση οι Κούρδοι της Τουρκίας απειλούν την κυβέρνηση Ερντογάν, το βασικό σύμμαχο της ISIS πώς αν πέσει το Κομπάνι τότε θα «γίνει πόλεμος στην Τουρκία που θα φτάσει μέχρι την Κωνσταντινούπολη».



Ήδη, στο πλευρό των Κούρδων και ενάντια στον Ερντογάν τάχθηκαν χιλιάδες Αλεβίτες, στην Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα και σε άλλες πόλεις καταγγέλλοντας το βρώμικο παιχνίδι υπέρ των τζιχαντιστών.



Ο Ντογάν Ντεμίρ, επικεφαλής των Αλεβιτών της Τουρκίας δήλωσε ότι «διαδηλώνουμε την αντίθεσή μας στα εγκλήματα του Ισλαμικού Κράτους. Είμαστε υπέρ της συνύπαρξης των Σουνιτών και των Αλεβιτών».  



Οι Τούρκοι Αλεβίτες έχουν παραδοσιακά καλές σχέσεις τόσο με τους Κούρδους όσο και τους σιίτες του Ιράν. Οι φανατικοί μουσουλμάνοι τους θεωρούν αλλόθρησκους όπως και αρκετοί Οθωμανοί Αυτοκράτορες που είχαν πολλές φορές προσπαθήσει να τους εξαφανίσουν.



Από το 2002 που ανέβηκε στην εξουσία ο Ταγίπ Ερντογάν και οι ακραίοι υποστηρικτές του, οι Αλεβίτες έχουν υποστεί αρκετές διώξεις και πρόσφατα στις Προεδρικές εκλογές είχαν δηλώσει επίσημα ότι δεν θα ψηφίσουν Ερντογάν.



Οι Αλεβίτες είναι 20 εκατομμύρια στην Τουρκία και η διαδήλωση κατά του ισλαμικού Κράτους και υπέρ των Κούρδων είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός και παράγοντας εξελίξεων που μάλλον δεν μπορεί να επηρεασθεί από την προσχηματική παραχώρηση βάσεων στις ΗΠΑ για να χτυπηθούν οι τζιχαντιστές.



Το πόσο έχουν πλήξει οι Αμερικανοί τους τζιχαντιστές τον τελευταίο ένα μήνα φαίνεται άλλωστε και από τα πενιχρά αποτελέσματα. Αντιθέτως ο ISIS είναι αυτός που χρησιμοποιεί αμερικανικά όπλα στην επιχείρηση κατάληψης του Κομπάνι.


Σχόλια