Φεύγει η αλυσίδα Makro από την Ελλάδα - Πουλά τα καταστήματα της στα super market Σκλαβενίτη


 Φεύγει η αλυσίδα Makro από την Ελλάδα - Πουλά τα καταστήματα της στα super market Σκλαβενίτη

Η Makro σήμερα διαθέτει στη χώρα μας 12 σημεία πώλησης
Έντονες ανακατατάξεις προμηνύονται στο λιανεμπόριο τροφίμων, καθώς οι συζητήσεις για εξαγορές, συγχωνεύσεις και συνέργιες κορυφώνονται.
Αυτή τη φορά στο επίκεντρο βρίσκεται η Makro, που δραστηριοποιείται στη χονδρική και είναι μέλος του γερμανικού Ομίλου Metro και η οποία φέρεται να βρίσκεται ένα βήμα πριν την αποχώρησή της από την ελληνική αγορά.
Η εταιρεία που παρουσιάζει ζημιογόνα αποτελέσματα, διαπραγματεύεται την πώληση του δικτύου της με τη Σκλαβενίτης, η οποία έχει αποφασίσει να εισέλθει και στην αγορά χονδρικής.
Η Makro σήμερα διαθέτει στη χώρα μας 12 σημεία πώλησης και, παρά τις σημαντικού ύψους πωλήσεις που ξεπερνούν σε ετήσια βάση τα 300 εκατ. ευρώ, δεν πετυχαίνει θετικό αποτέλεσμα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει συσσωρευμένες ζημίες που ξεπερνούν τα 22 εκατ. ευρώ, όμως εντούτοις έχει μηδενικό δανεισμό.
Η επικείμενη εξαγορά της Makro από τη Σκλαβενίτης έρχεται αμέσως μετά.....
την εξαγορά της αλυσίδας Χαλκιαδάκης στην Κρήτη από τον όμιλο Βερόπουλου.
Το 2013 ο τζίρος της «Σκλαβενίτης» διαμορφώθηκε σε 1,19 δισ. ευρώ έναντι 1,23 δισ. ευρώ το 2012 και τα κέρδη της μετά από φόρους ανήλθαν σε 9,6 εκατ. ευρώ έναντι 10,24 εκατ. ευρώ το 2012.
Το σύνολο των υποχρεώσεών της ανήλθε σε 599,42 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 35,28 εκατ. ευρώ ήταν βραχυπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις.

 http://bankingnews.gr

Σχόλια