ΤΟ ΚΟΜΠΑΝΙ ΕΓΙΝΕ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ;

daesh_ras_ain_tues

Πορφύρης Δ Σταφυλά Π

Oι κούρδοι μαχητές φαίνεται ότι ξαναπήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων στην συροκουρδική πόλη Kobané( στα αραβικά Aïn al-Arab,στη μεθόριο με την Τουρκία.ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΚΛΗΡΕΣ ΦΩΤΟ...


Σύμφωνα με την λιβανέζικη al-Hadath News επικαλούμενη πηγή κούρδων οι μαχητές των Δυνάμεων Προστασίας των Κούρδων (YPG) κατόρθωσαν τις τελευταίες ημέρες να αναχαιτίσουν την προέλαση των τακφιριστών του Ισλαμικού Κράτους (EI-Daesh) και τους υποχρέωσαν να αποσυρθούν από κάποιες συνοικίες της πόλης αλλά και χωριά που είχε καταλάβει. Ενώ στο δια΄στημα που μεσολάβησε οι ισλαμιστές είχαν καταλάβει το μισό της πόλης τώρα δεν κατέχουν παρά το ένα τρίτο αυτής διαβεβαιώνουν αυτόπτες μάρτυρες στην αραβόφωνη ar-Ray al-Yaoum.

oι κούρδοι σκότωσαν μετξύ αλλων και τον εμίρη Hisem Bin Ebdallah που είχε αποκεφαλίσει τουλάχιστον 4 άτομα
oι κούρδοι σκότωσαν μετξύ αλλων και τον εμίρη Hisem Bin Ebdallah που είχε αποκεφαλίσει τουλάχιστον 4 άτομα

Κάποιες πηγές διαβεβαίωναν χθές το βράδυ ότι η Daesh εκκένωσε την πόλη και ότι σε αυτήν δεν παραμένουν παρά οι τελευταίοι της άνδρες.Photo de JuNaid HaiDer NasRallah.

Οι κούρδοι κατάφεραν να εξασφαλίσουν και το χωριό Amudu στα 5 km δυτικά από το Kobané.Η ΜΚΟ με έδρα το Λονδίνο αναφέρει ότι οι 100 αεροπορικές επιδρομές της συμμαχίας μετά το τέλος Σεπετεμβρίου και η σθεναρή αντίσταση των κούρδων είχε αυτά τα θεαματικά αποτελέσματα.1620470_725830447496996_2781773144317918871_n

Υπάρχει συντονισμός δράσης κούρδων και αμερικανών συνεχίζει η ΜΚΟ που πρόσκειται στην λεγόμενη συριακή αντιπολίτευση.Οι κούρδοι τους δίνουν το στίγμα των θέσεων των ισλαμιστών.

Στην δυτική επαρχία της Aïn al-Arab κοντά στην πόλη και πλησίον των τουρκικών συνόρων στο χωριό Ras al-Aïn η Daesh υπέστη σημαντικές απώλειες από τους κούρδους. Έχασε δεκάδες άνδρες. Στις τελευταίες επιχειρήσεις σκοτώθηκαν και ηγετικά αλλά και πολύ επικίνδυνα στελέχη της ισλαμιστικής οργάνωσης.(al manar 17/10/14)

O Shaheen Danbar κούρδος μαχητής διηγείται τη φρίκη του πολέμου:

« Πήραν τα πτώματα 5 δικών μας.Έκοψαν τα κεφάλια και τα έδεσαν στο πίσω μέρος των αυτοκινήτων και τα έσερναν για διαπόμπευση. Είπαν ότι αυτοί ήταν άπιστοι. » Ο ίδιος θεωρεί ότι οι αμερικανικές επιδρομές εξισορρόπησαν κάπως την κάτάσταση.(radio-canada17/10/14)

dimpenews

Σχόλια