Έχουν ξεφύγει εντελώς. Πρόστιμα-φωτιά για εκπρόθεσμο ΦΠΑ...."Φιλότιμες" προσπάθειες απο την κυβέρνηση των δοσιλόγων στην προσπάθεια της να κλείσει τα λίγα εναπομείναντα καταστήματα....

......και να παραδώσει ολη την αγορά στο πολυεθνικό κεφάλαιο!!!

Πρόστιμο ύψους 1.000 καλούνται να πληρώσουν όσοι επιτηδευματίες με βιβλία β'κατηγορίας υποβάλλουν εκπρόθεσμα την περιοδική δήλωση ΦΠΑ ενώ το ποσό ανεβαίνει στις 2.500 ευρώ για τις επιχειρήσεις με βιβλία γ'κατηγορίας. Αυτά προβλέπονται στο νέο Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών που τέθηκε σε εφαρμογή από την αρχή του έτους.

Εκτός από τα τσουχτερά πρόστιμα που ενεργοποιούνται από τον Φεβρουάριο για...
εκπρόθεσμες δηλώσεις από επιχειρήσεις και επαγγελματίες, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει αλλαγές στις ημερομηνίες υποβολής των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ καθώς και την κατάργηση της υποχρέωσης καταβολής 10 ευρώ με τη υποβολή της δήλωσης.

Μεταξύ των σκέψεων είναι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής της δήλωσης ΦΠΑ να οριστεί για τις 26 κάθε μήνα αντί για τις 20 που προβλέπεται σήμερα. Διευκρινίζεται πάντως ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν αλλαγές στις δύο δόσεις καταβολής του ΦΠΑ.

Πηγή:  enet.gr

Κάτι δεν κολλάει με το “Τζόκερ”…
Βρεθηκε ο πιο τυχερος ανθρωπος της Ελλαδας μην πουμε του πλανητη.
 Στην χθεσινη κληρωση του Τζοκερ βρεθηκε ενας υπερτυχερος που κερδισε 1.000.000ευρω συν 3.000.000ευρω απο την προωθητικη ενεργεια του ΟΠΑΠ (χριστουγενιατικο μπονους). 
Ο υπερτυχερος επαιξε ενα δελτιο με 26 στηλες τυποποιημενου συστηματος. 
Τυποποιημενο συστημα με 26 στηλες δεν υπαρχει αραεπαιξε το Νο15 που ειναι 22 στηλες και 4 μονοστηλα στο υπολοιπο δελτιο συν εναν τυχαιο αριθμο προτο. 

Εχουμε και λεμε:οι πιθανοτητες για να κερδισεις το Τζοκερ ειναι 1 προς 24.435.180 ανα στηλη. Η πιθανοτητα να βγαλεις 5+1 με το Νο15 τυποποιημενο συστημα ειναι 1 στις 2. 

Για να κερδισεις και το μπονους 3.000.000ευρω επρεπε ο τελευταιος αριθμος απο το προτο που επαιξες να συμπιπτει με τον τελευταιο αριθμο του προτο που κληρωθηκε δηλαδη 1 στις 10(πιθανοτητες).
 Επισης το δελτιο που παιχτηκε ΔΕΝ ηταν τυχαιοι αριθμοι. 
Τωρα οποιος ειναι μαθηματικος ας κανει τους υπολογισμους για να βρει τον συνδυασμο να βρει ποσες πιθανοτητες υπαρχουν για να συμβει κατι τετοιο (1 προς 100.000.000 λεω εγω στην τυχη). 

Δυο ειναι οι περιπτωσεις που μπορει να συμβει κατι τετοιο:1) ο Θεος (αν και δεν μαρεσει να τον μπλεκω σε τετοια) χρωστουσε πολλα σε αυτον τον ανθρωπο. 2)Δεν γ@μιομαστε λεω εγω.
Αναγνώστης

Δικηγόροι καταθέτουν μήνυση κατά του ΤΑΙΠΕΔ για το σκάνδαλο με τα 28 ακίνητα

20140118-125341.jpg
Του Βασίλη Τζήμτσου
Στη Δικαιοσύνη θα προσφύγουν δικηγόροι μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου από την οποία ανακύπτουν σκανδαλώδεις διαδικασίες…
στην πώληση 28 ακινήτων-«φιλέτων» του Δημοσίου από το ΤΑΙΠΕΔ σε θυγατρικές της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank.

Πρόκειται για μέλη του Δικηγορικού Συλόγου Πειραιά που έχουν ξεκινήσει αγώνα εναντίον της μεταστέγασης των δικαστηρίων της πόλης σε ένα (καπναποθήκες Κεράνης) από τα 28 ακίνητα που πωλούνται σε ιδιώτες από το Δημόσιο, με εντελώς αδιαφανείς διαδικασίες.
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του directnews.gr, θα καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, καθώς αποδεικνύεται ότι χρηματικοοικονομικοί σύμβουλοι για την εξαγορά, ήταν εταιρείες συμφερόντων των δύο τραπεζών, με
αποτέλεσμα να μην διασφαλίζεται από πουθενά ότι η παραχώρηση ήταν επωφελής για το ελληνικό κράτος.
Το γεγονός αυτό διαπίστωσε και το Ζ΄ Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου το οποίο “μπλοκάρισε” την πώληση των 28 ακινήτων του Δημοσίου στην Πανγαία ΑΕ, θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας και στη Eurobank Real Estate.
Όπως αναφέρει η σχετική απόφαση του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου, κωλύεται η υπογραφή των συμβάσεων πώλησης και επαναμίσθωσης των 28 ακινήτων, καθώς υπήρξαν οι ακόλουθες πλημμέλειες:
Κατά παράβαση των αρχών της διαφάνειας και της αμεροληψίας σε όλα τα στάδια της ελεγχόμενης διαδικασίας μετείχαν ως χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι εταιρείες θυγατρικές και απολύτως ελεγχόμενες από τους τελικούς πλειοδότες διαγωνιζόμενους (ΠΑΝΓΑΙΑ ΑΕ θυγατρική της Εθνικής και Eurobank Real Estate).
«Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει» για την πώληση των 28 ακινήτων!
Με απλά λόγια. Αυτοί που είχαν οριστεί ως σύμβουλοι για να ελέγξουν τη διαδικασία της πώλησης των 28 ακινήτων, ήταν ελεγχόμενοι από τους αγοραστές!
Με ακόμα πιο απλά λόγια: «Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει»…
Πιο αναλυτικά στην υπ’ αριθμ. Πράξη 275/2013 το Ζ Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου αναφέρει:...........

Βγαίνουν τρακτέρ στα χωριά από 22/1


Βγαίνουν τρακτέρ στα χωριά από 22/1

Η αίθουσα του ΤΟΕΒ Φαρσάλων στην οποία πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη της ΕΟΑΣΝΛ και των Αγροτικών Συλλόγων της Επαρχίας Φαρσάλων αποδείχθηκε πολύ μικρή για να χωρέσει τους δεκάδες αγρότες που συμμετείχαν. Η μαζική δυναμική συμμετοχή των αγροτών δείχνει την αγανάκτηση από τα συσσωρευμένα προβλήματα που διαρκώς οξύνονται από την αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης-Ε.Ε, που τους οδηγούν στην φτώχεια και την εξαθλίωση. Δείχνει πάνω από όλα ότι υπάρχει η αγωνιστική διάθεση ώστε να μπει φραγμός στην επίθεση που δέχεται το αγροτικό εισόδημα και να διεκδικήσουν αιτήματα που θα τους επιτρέψουν να συνεχίσουν να παράγουν και να επιβιώνουν.
Έγινε εκτενή συζήτηση για την άγρια φορολόγηση που γίνεται με το άνοιγμα λογιστικών βιβλίων, την φορολογία 13% από το πρώτο ευρώ, τα νέα χαράτσια με την φορολόγηση χωραφιών και σπιτιών, τις υπέρογκες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ με την αύξηση κατά 157% του τέλους για τις ΑΠΕ (Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας), τα λεγόμενα κόκκινα δάνεια της πρώην ΑΤΕ που οδηγούν σε πλειστηριασμούς και κατασχέσεις, το μεγάλο κόστος παραγωγής σε συνάρτηση με τις χαμηλές τιμές που μειώνουν δραματικά το αγροτικό εισόδημα κάθε χρόνο.
Ομόφωνη ήταν η εκτίμηση πως η αγωνιστική διεκδίκηση λύσεων και η ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των αγροτών είναι μονόδρομος. Οποιαδήποτε  κατάκτηση πραγματοποιήθηκε ήταν αποτέλεσμα σκληρών αγώνων και συγκρούσεων, πολυήμερων κινητοποιήσεων........

258 λίστες Λαγκάρντ και ο μοναδικός Θεοχάρης

του Κώστα Βαξεβάνη

Ο κύριος Χάρης Θεοχάρης, είναι ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών. Για κάποιον που έχει ικανοποιητική φαντασία, ο γενικός γραμματέας είναι υπεύθυνος την είσπραξη των φόρων. 

Για κάποιον που παρακολουθεί όσα συμβαίνουν, ο κύριος Θεοχάρης, εισπράττει με επιτυχία τους φόρους από ηλικιωμένους στα χωριά, από μισθωτούς και από χιλιάδες μικρομεσαίους που χρωστάνε στο Δημόσιο και δεν έχουν την τύχη να λέγονται Γιώργος Κουρής ή Πέτρος Κωστόπουλος. 

Διότι ο μικρός και ο μικρομεσαίος που δεν έχει στον ήλιο μοίρα, ξέροντας αυτό ακριβώς, πως δεν τον λένε ούτε Κουρή ούτε Κωστόπουλο και δεν έχει την πολυτέλεια των «κατά περίπτωση ρυθμίσεων» δίνει ό,τι έχει για να μην πάει φυλακή.
Πρόσφατα, ο κύριος Στουρνάρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με το νόμο 4093/12 (άρθρο 6 β) αποφάσισαν πως ο γενικός γραμματέας εσόδων, δηλαδή ο κύριος Θεοχάρης, μπορεί να εισπράττει bonus ως ποσοστό επί των εισπράξεων.

 Τον κύριο Θεοχάρη δεν τον ανάγκασε κανένας να γίνει γενικός γραμματέας. 
Δέχθηκε με ένα καλό μισθό, που δεν πλησιάζει καθόλου τη σύνταξη της μαμάς του Στουρνάρα, για να μην πούμε πως φτιάχνει έτσι και το βιογραφικό του. 
Πόσο ηθικό λοιπόν είναι να παίρνει bonus o γραμματέας του Υπουργείου για το φορολογικό σαφάρι που θα εξακοντίσει; 
Πόσο ηθικό και δίκαιο είναι να επιβραβεύεται όταν κάνει αυτό για το οποίο πληρώνεται; 
Πόσο διαφέρει αυτό από το επίδομα που έπαιρναν οι υπάλληλοι για να προσέρχονται έγκαιρα στη δουλειά τους;
 Πόσο άθλιο είναι να υπηρετείς σε κυβερνητικές θέσεις, να παίρνεις αποφάσεις που οδηγούν τους άλλους στην ανέχεια γεμίζοντας την ίδια ώρα την δικιά σου κοιλιά και τσέπη; 
Δεν πρόκειται για ιδεολογικό φιλελευθερισμό, αλλά για απλή ξεδιαντροπιά.

Αυτή είναι η μια πλευρά του αξιακού και πολιτικού τους νομίσματος. Η άλλη είναι χειρότερη.

 Την ώρα που αυτοχρηματίζονται με μίζες - φοροσαφάρι πάνω στις πλάτες των εξαθλιωμένων, δεν ακουμπούν το δικό τους σύστημα διαπλοκής και διαφθοράς. 
Η Εφημερίδα των Συντακτών, με ένα ρεπορτάζ της Κατερίνας Κατή, αποκάλυψε πως στο ΣΔΟΕ υπάρχουν 65 CDs με λίστες τύπου Λαγκάρντ.

 Όχι μόνο υπάρχουν, αλλά ήδη διαμορφώνουν ένα τεράστιο σκάνδαλο ατιμωρησίας. 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, τα CDs αυτά έφτασαν από τις Τράπεζες στο ΣΔΟΕ γύρω στον Απρίλιο του 2012. 
Περιλαμβάνουν ονόματα......

Όλα τα μπουμπούκια της Ν.Δ. στην πίστα

Παρακαλείται η εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου- τα σέβη μας στον Μεγαλειότατο God Father σας- να ζητήσει από τον Πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά να διαγράψει τον Αννίβα Παπακυριάκο, δήμαρχο Βέλου-Βόχας, υποστηριζόμενο από την ΝΔ, τον Βασίλη Νανόπουλο, υποψήφιο δήμαρχο Κορίνθου υποστηριζόμενο από την ΝΔ, τον Γιάννη Γκεζερλή, υποψήφιο δήμαρχο Κορίνθου, τον Γιώργο Γεωργούση, πρόεδρο της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Νεμέας, τον Γιάννη Βαφειάδη, υπεύθυνο Πολιτικού Σχεδιασμού και Εκπρόσωπο Τύπου της Ν. Δ. στο Νομό Κορινθίας και τον Σωκράτη Τόγια, υποψήφιο δήμαρχο Κορίνθου, επειδή κατέθεσαν άπαντες ως μάρτυρες υπεράσπισης του ναζιστή βουλευτή Κορινθίας Στάθη Μπούκουρα. 

Να διαγράψει ο Σαμαράς τον βουλευτή Τρικάλων Μιχάλη Ταμήλο, που καταδικάστηκε την Παρασκευή σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών για ατασθαλίες που είχαν γίνει όταν ήταν Δήμαρχος Τρικκαίων

Να διαγράψει τον Βουλευτή Ευρυτανίας Κώστα Κοντογιώργο, που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος για ύποπτο δάνειο ύψους 4,7 εκατ. ευρώ, το οποίο είχε συναφθεί όταν ήταν Νομάρχης Ευρυτανίας. 


Ο κ. Κοντογιώργος είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, με εγγύηση 60.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Α, να μην ξεχάσω, κυρία Μισέλ. Ο Κοντογιώργος ενέκρινε και την επιδότηση για τον ξενώνα του Λιάπη στο Μεγάλο Χωριό.

Να διαγράψει τον βουλευτή......

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΡΕΝΤΙΚΟΛΟ, ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΑΡΑ ΤΟΥ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ!

Μπήκε με τις χειροβομβίδες σε καφενείο!

«Αν έμπαινα εγώ σε ένα καφενείο θα έριχνα δύο-τρεις "χειροβομβίδες" για τον ΣΥΡΙΖΑ και θα τα έκανα μαντάρα. Έχετε επιχειρήματα, πείτε τα», ανέφερε ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς απευθυνόμενος σε βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που τον επισκέφθηκαν για να του ευχηθούν για την ονομαστική του εορτή.
Όπως μετέδωσε η Χριστίνα Κοραή στον Real Fm, ο Πρωθυπουργός εξήγησε ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν σχέσεις με μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων. 


Επίσης κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι...
συνεργάζεται με το κόμμα από τα κατεχόμενα της Βόρειας Κύπρου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτοί σκότωσαν Έλληνες. Αν έκανε το ίδιο η Νέα Δημοκρατία, τι θα γινόταν; Θα έκαναν επανάσταση».

Ο κ. Σαμαράς ζήτησε επίσης από τους βουλευτές να συνεργάζονται με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. 

«Κρατάτε ισορροπίες με το ΠΑΣΟΚ. Οι βουλευτές θέλουν στήριξη, μαζί κυβερνάμε», τόνισε.
Σύμφωνα με τον Real Fm, αναφερόμενος στην αυτοδιοικητικές εκλογές, ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι χρειάζεται να δοθεί μεγάλη μάχη, ιδιαίτερα στην Αττική ενώ πρόσθεσε ότι «δίνουμε βάση στα πρόσωπα».

Αναφορικά με το πρωτογενές πλεόνασμα, ο Αντώνης Σαμαράς υπογράμμισε ότι θα ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ και όπως είπε «θα το μοιράσουμε στους αδύναμους».

http://harryklynn.blogspot.gr/

Η Απληστία

Ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της ανθρώπινης συμπεριφοράς είναι και ηαπληστία. Η λέξη παράγεται από το στερητικό «α» και το «πληστός» που σημαίνει πλήρης – γεμάτος. Άπληστος, επομένως, είναι ο πλεονέκτης, ο ακόρεστος, ο ανεκπλήρωτος από την επιθυμία.
Διάλεξα να πω «από την επιθυμία» αντί «από τα μέσα της ζωής του», διότι πιστεύω ότι η αυτή αποτελεί την κινούσα δύναμη για την επίτευξη των αναγκών που δημιουργούν τα μέσα. «Επιθυμώ», σημαίνει «προάγω εκ του στήθους μου μια εσώτερη θερμή ανάγκη», μετά έρχεται η «βούληση» που παραπέμπει στο «θέλω και μπορώ». Επομένως, η επιθυμία έρχεται πρώτη και όχι η βούληση όπως υποστηρίζουν πολλοί φιλόσοφοι, καθόσον αυτή επιφέρει τις ανάγκες.
Η επιθυμία και η βούληση είναι δυο αρχέτυπα, «τάση» και «θέση» της ζωής, τα οποία οι πρόγονοί μας τα συμβόλιζαν με τις Δαναΐδες και το Σίσυφο. Οι πρώτες με το άπατο πιθάρι τους, ο δεύτερος με την αέναη μετακυλούσα πέτρα. Άρα, η απληστία μπορεί να ιδωθεί και ως «η διαρκής προσπάθεια της πραγμάτωσης του Σίσυφου του επιθυμητού των Δαναΐδων». Σίσυφος και Δαναΐδες, (είναι) ένα γονιδιακό ζεύγος δίζυγο, μια σχέση δυσδιάκριτη, ένα μαρτύριο της τιμωρίας των θεών προς το γένος των ανθρώπων.
Κατά τη μυθολογία, η έναρξη της απληστίας εμφανίζεται με τα παιδιά του βγαλμένου από τη θάλασσα Πρωτέα. Ο Πρωτέας, που θεωρείτο μονογενής και περιγράφεται με φύκια και ανάμεσα σε φώκιες, ανάλογα με τις επιθυμίες του γινόταν τα πάντα. Απέκτησε με κάποιες ασαφείς νύμφες και θεές, διάφορα παιδιά.
Δυο του γιοί, ο Πολύγονος και ο Τηλέγονος ήταν άπληστοι, καταλήγοντας τελικά ληστές, τους οποίους σκότωσε ο Ηρακλής. Και ο Πρωτέας το αποδέχτηκε αυτό, φθάνοντας στο σημείο να αποκαθάρει εκ του φόνου το φονιά τους. Ο μύθος αυτός δείχνει μέσα από μια βιολογική θα τη χαρακτηρίζαμε σκοπιά, την έναρξη και την αντιμετώπιση του πρώτου φαινόμενου της απληστίας.......

Ό,τι του φανεί του λωλοστεφανή..

     ''Την πρόθεσή της να κλείνει τα σχολεία κάθε χρόνο για μια εβδομάδαμετά την Καθαρή Δευτέρα, εξέφρασε η κυβέρνηση μέσω δημοσιευμάτων, έπειτα από πρόταση των ξενοδόχωνχειμερινών προορισμών. Βασικό τους επιχείρημα, η δυνατότητα των Ελλήνων να πάνε για σκι και χουχούλιασμα στα σαλέ με τζακούζι.''

     Λογικόν!
     Διότι σου λέει, μπορεί το '13 να μην ήταν και τόσο καλή χρονιά, κι ο κόσμος να μην πήγε για σκι τα Χριστούγεννα,
     ..ενώ τώρα το '14, με την ανάπτυξη, την έξοδο απ' την κρίση και όλα αυτά, όλο  και  θα περισσέψει κανά ευρώ για κανά Πήλιο, Βέρμιο, καμιά Αράχωβα, έστω για τα Τρίκαλα Κορινθίας βρε παιδί μου!

     Επίσης η κυβέρνηση ανταποκρινόμενη στο αίτημα των ιδιοκτητών καφετεριών ανά την επικράτεια, σκέπτεται να μειώσει κατά μία ώρα το πρωί και μία το μεσημέρι το διδακτικό πρόγραμμα, ώστε να διευκολύνονται οι μαθητές  να παίρνουν την φραπεδιά τους, να αυξηθεί η κίνηση στην αγορά, να ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας, και να πάνε στο διάολο κρίση και μνημόνια μιά ώρα αρχύτερα!

     Όσοι δεν λιποθυμήσετε απ' τα γέλια, μπορείτε να εξοργιστείτε ελεύθερα!
     Οι άνθρωποι είναι απολύτως παπατζήδες, τυχοδιώκτες κι επικίνδυνοι!

     Όχι μόνον προσπαθούν να μαζέψουν ψηφαλάκια απ' όπου μπορούν, έστω και εις βάρος της ήδη διαταραγμένης Παιδείας, όπου αντί για εντατικοποίηση και αναδιάρθρωση ευαγγελίζονταιτεμπελιά και αραλίκι,
      ..αλλά και ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ τον λαό, γιατί ενώ γνωρίζουν την κρίση, την ανέχεια, την απελπισία που επικρατεί στην κοινωνία..
     ..υπονοούν ότι ''λεφτά υπάρχουν'' για χειμερινές διακοπές και απολαύσεις!

     ΕΙΡΩΝΕΥΟΝΤΑΙ με τις πράξεις τους ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥΣ!
     Γελούν μέσα τους για το μακάβριο χιούμορ τους, και την αφοπλιστική (νομίζουν) ευρηματικότητάτους!

     Αλλά θάρθει κι η ώρα!
     Που κι εμείς θα γελάσουμε. 
     Που θα πάμε για σκί..
     ..κι αυτοί για ξεσκί..!

Σαμαράς ο πολιτικός απατεώνας της χρονιάς


Σαμαράς ο πολιτικός απατεώνας της χρονιάς


Άρθρο Τσίπρα στη “Le Monde”: “Ή όλοι μαζί οι ευρωπαίοι αλλάζουμε ρότα ή αποχαιρετάμε την ευρωπαϊκή ιδέα”


Άρθρο Τσίπρα στη “Le Monde”: “Υπνοβάτης της λιτότητας η Μέρκελ”


Άρθρο του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της “Le Monde” υπό τον τίτλο «Υπνοβάτης της λιτότητας», το οποίο αναφέρεται στην καγκελάριο Μέρκελ και στις προειδοποιήσεις της το 2012 για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδιζε τις εκλογές.

Ολόκληρο το άρθρο:

«Ηχούν ακόμα στ’ αυτιά μας οι απειλές της κ. Μέρκελ και των συμμάχων της για την εξώθηση της Ελλάδας εκτός Ευρωζώνης, εάν το 2012 ο ΣΥΡΙΖΑ ερχόταν στην εξουσία.

Λάθος συναγερμός τελικά ή μια ωραία μπλόφα; Δεν ξέρω τι από τα δύο να διαλέξω. Ξέρω, όμως, ότι ένα από τα βασικά συμπεράσματα από το βιβλίο που η έγκριτη εφημερίδα σας αποκάλυψε πως διαβάζει η Καγκελάριος της Γερμανίας αυτήν την περίοδο – τους «Υπνοβάτες» του Κρίστοφερ Κλαρκ – είναι πως η καθ’ έξιν χρήση της απειλής των ακραίων επιλογών ως εργαλείου πολιτικής, ενέχει τον κίνδυνο να λειτουργήσει ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία.

Άρα, ένα τυχαίο γεγονός κάπου στη νότια περιφέρεια της Ευρώπης ή η εμμονή σε λάθος εκβιασμούς, μπορεί να προκαλέσει δραματικές και απρόβλεπτες εξελίξεις σε ολόκληρη την ήπειρο......

Υπέρ των εισαγωγέων και κατά των μελισσοκόμων και των πολιτών η κυβέρνησηΕίναι θλιβερό ότι παρά το γεγονός ότι στη χώρα μας δεν επιτρέπει την καλλιέργεια «μεταλλαγμένων», η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε από τους Ευρωβουλευτές να ψηφίσουν ενάντια της σήμανσης.

Στρασβούργο, 16 Ιανουαρίου 2014  Κρίτων Αρσένης

Την απόφαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να απορρίψει τροπολογία για την υποχρεωτική σήμανση γενετικά τροποποιημένης γύρης στο μέλι, καταγγέλλει με δηλώσεις του ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Κρίτων Αρσένης, τονίζοντας ότι «ο καταναλωτής στερείται το δικαίωμα να γνωρίζει την ποιότητα του προϊόντος που επιλέγει».
Η δυσάρεστη αυτή εξέλιξη, έχει σημαντικό αντίκτυπο στο μοναδικής ποιότητας ελληνικό μέλι και τους 20.000 έλληνες μελισσοκόμους. 
Το ελληνικό μέλι εξομοιώνεται με το χαμηλής ποιότητας και βιομηχανικό άλλων χωρών.
Η ποιότητα του εξαίρετου αυτού προϊόντος συνιστά το μοναδικό συγκριτικό πλεονέκτημα των ελλήνων μελισσοκόμων, έναντι μελισσοκόμων τρίτων χωρών που καλλιεργούν γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς (ΓΤΟ) και εισάγονται αθρόα στην Ε.Ε. Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι ο καταναλωτής δε θα είναι σε θέση να γνωρίζει αν το μέλι που επιλέγει περιέχει γενετικά τροποποιημένη (ΓΤ) γύρη.

Με αφορμή την απόρριψη της τροπολογίας ο Κρίτων Αρσένης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Είναι δυστυχώς μια μέρα ντροπής για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
 Η Ολομέλεια απέρριψε την τροπολογία για υποχρεωτική σήμανση γενετικά τροποποιημένης γύρης στο μέλι. 

Οι φιλελεύθεροι, η δεξιά, οι συντηρητικοί και οι αντιευρωπαϊστές συντάχθηκαν με τα συμφέροντα των μεγάλων εταιρειών συσκευασίας και των εισαγωγέων μελιού, ενάντια στους μελισσοκόμους και τους πολίτες που ήθελαν να αναγράφεται αν το μέλι περιέχει ΓΤΟ. 

Είναι θλιβερό ότι παρά το γεγονός ότι χώρα μας δεν επιτρέπει την καλλιέργεια «μεταλλαγμένων», η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε από τους Ευρωβουλευτές να ψηφίσουν ενάντια της σήμανσης. Η γραμμή της κυβέρνησης δυστυχώς ήταν ευνοϊκή για τους εισαγωγείς μελιού και όχι – ως όφειλε – για τους έλληνες μελισσοκόμους και τους πολίτες. Χάρη στην επίμαχη τροπολογία οι έλληνες μελισσοκόμοι θα προστατεύονταν από τον ανταγωνισμό από χώρες που παράγουν «μεταλλαγμένα» και αποτελούν βασικούς εξαγωγείς μελιού στην ΕΕ, όπως η Κίνα και ο Καναδάς. Και τα ερωτήματα προκύπτουν εύλογα:

Γιατί η Κυβέρνηση στάθηκε στο πλευρό των εισαγωγέων και όχι των μελισσοκόμων;

Γιατί η ελληνική κυβέρνηση συντάχθηκε με τις μεγάλες εταιρείες και όχι με τους καταναλωτές;
Γιατί δεν θέλει να γνωρίζουν οι πολίτες αν καταναλώνουν «μεταλλαγμένα»;

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ!

ΕΚΘΕΣΗ ΚΟΛΑΦΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΑΣΤΗ ΠΟΥ ΜΕΙΟΨΗΦΙΣΕ ΣΥΝΤΑΣΣΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΠΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ – ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΧΑΟΣ.


Δυστυχώς, επιβεβαιωθήκαμε…
Δεν τον προφυλάκισαν για λόγους υγείας, με χαρτί από …ιδιωτικό θεραπευτήριο! 
Την ίδια στιγμή που ακόμα και ο Λαυρεντιάδης είχε πάει σε δημόσιο θεραπευτήριο και παρ’ όλα αυτά προφυλακίσθηκε;

Νοσηλεύθηκε την ημέρα έκδοσης του εντάλματος σύλληψης! Μόνον ηλίθιοι πιστεύουν πια σε… συμπτώσεις. ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΑΘΥ ΛΑΡΥΓΓΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ;


Συγκλονίζει η αποκάλυψη της έκθεσης του δικαστικού συμβουλίου το οποίο αποφάσισε την μη προφυλάκιση του καναλάρχη Δημήτρη Κοντομηνά, δικαιώνοντας απόλυτα αυτούς που υποστήριζαν ότι ασκούντο συντριπτικές πιέσεις στην δικαιοσύνη για να τον γλιτώσουν!
Σύμφωνα με την τοποθέτηση – καταπέλτη του δικαστή που απαίτησε την προφυλάκιση του, ο Κοντομηνάς, όπως καταγράφηκε στην απόφαση:

«Πλην όμως ένα μέλος της σύνθεσης του Συμβουλίου, ……

ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ...

Του Χάρρυ Κλύνν

Τα φασιστοσκατοκάθικα που καμώνονται τους σωτήρες μας...

Τα ελεεινά υποκείμενα που οδήγησαν τη χώρα στο οικονομικό χάος, στην αβεβαιότητα και στην εξαθλίωση και τους Έλληνες στην ανημπόρια, στην κατάθλιψη και στις αυτοκτονίες...


Τα ξεπουλημένα τομάρια του «ναι σε όλα» που στέλνουν τα νιάτα της χώρας μας στα ανθρωποπάζαρα της ξευτιλοευρώπης ...

Οι ακροδεξιοανικανομαλάκες του «προσκυνώ πολυχρονεμένε μου αφέντη...

Τα κρατικοδίαιτα αρχιτσογλάνια της διαπλοκής...

Τα αρπακτικά και οι αρχικλεφταράδες που ήπιαν το αίμα του Ελληνικού λαού πλουτίζοντας τις ελβετικές τράπεζες και τους φορολογικούς παραδείσους...

Όλο αυτό το συμπυκνωμένο σκατό και όλοι οι κατ΄ ευφημισμό Έλληνες του κώλου, κατέβασαν πλερέζες γιατί λέει ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ το γύρισε το φύλλο και θέλουν την Ελλάδα να δίνει τη μάχη της απαλλαγής της από τα νύχια των τοκογλύφων της παγκόσμιας τάξης, εντός Ευρωζώνης και με νόμισμα το ευρώ!

Λύσσαξαν τα σκυλιά της υποταγής και του δωσιλογισμού...

Έβγαλαν καντήλες οι κλεφτοβουτηχτάδες και οι κομματοπελατοσυλλέκτες...

Μόνο που δε βάλανε τα κλάματα τα ερπετά της πολιτικής. Είχανε, βλέπεις συνηθίσει την Αριστερά μια ζωή εκτός χορού εξουσίας. Πολιτική ΚΚΕ δηλαδή... Το σπίτι μας καίγεται κι εμείς διπλοτριπλοκλειδονόμαστε μέσα σ΄ αυτό και πετάμε τα κλειδιά στην αποχέτευση!.....

Μιλάει άρα υπάρχει, ο βασιλιάς των ηλιθίων


Από το Στρασβούργο όπου βρίσκεται ο πρωθυπουργός για να παρουσιάσει το πρόγραμμα της ελληνικής προεδρίας μας διαβεβαίωσε ότι η Ν.Δ. δεν θα είναι δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές. Προφανώς έχει αρχίσει να δέχεται το γεγονός ότι θα είναι τρίτος και με το ζόρι.

Για ακόμα μία φορά τόνισε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό του πρωτογενούς πλεονάσματος θα μοιραστεί για λόγους κοινωνικής συνοχής δηλαδή σε τράπεζες, καναλάρχες και μεγαλοεκδότες οι οποίοι έχουν τον τρόπο να δημιουργούν μια συνοχή στο κοινωνικό σύνολο.

Μιλώντας για τις ιδιωτικοποιήσεις, με αφορμή την κριτική που δέχεται η χώρα για τις καθυστερήσεις στο ζήτημα αυτό, ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε πως θα κάνει ό,τι μπορεί για να τα πουλήσει όλα.

Συνεχίζοντας να βρίσκεται μέσα στην καλή χαρά επανέλαβε, μπας και το πιστέψει κανένας ελαφρόμυαλος φιλελές,  ότι τα χειρότερα έχουν περάσει και ότι η χώρα βρίσκεται σε πορεία ανάκαμψης.......

Δικαιολογημένος ο πανικός!..Ο Ν. Φάραντζ ξεβράκωσε τον «πρωθυπουργό» Σαμαρά διεθνώς και δημόσια.

του Κώστα Γιαννιώτη

Ο Ν. Φάραντζ ξεβράκωσε τον «πρωθυπουργό» Σαμαρά διεθνώς και δημόσια.
Του είπε κατάμουτρα, μέσα στο ευρωκοινοβούλιο, και μπροστά σε εκατομμύρια τηλεθεατές, ότι δεν είναι τίποτε παραπάνω από ένας απλός υπάλληλος των Βρυξελών και του Βερολίνου.
Τον αποκάλεσε, έμμεσα πλην σαφώς, δωσίλογο που έχει παραδώσει τη διακυβέρνηση της χώρας στους τοκογλύφους.

Τον κατέγραψε σαν ένοχο για τη δυστυχία του ελληνικού λαού.
Τον κατηγόρησε ότι κατάργησε τη δημοκρατία στην Ελλάδα, στον τόπο που γεννήθηκε η δημοκρατία.
Του είπε κι άλλα πολλά.


Πανικόβλητος ο «πρωθυπουργός» πάλευε μέσα στη …απελπισία του να δείξει ψύχραιμος και - με ένα ηλίθιο χαμόγελο που αποκάλυπτε περίτρανα την αμηχανία και τον πανικό του – προσπάθησε, με το γνωστό ψευτοκουτσαβάκικο ύφος να ψελλίσει κάποιες ανόητες, έως ....
ηλίθιες, ειρωνείες εναντίον του Άγγλου ευρωβουλευτή.

Γνώριζε όμως πολύ καλά ότι η καρδάρα είχε ήδη τουμπάρει και ότι το γάλα ήταν ήδη χυμένο.
Το ξεβράκωμα ήταν ήδη πραγματικότητα και γυρισμό δεν έπαιρνε.

Ας αφήσουμε όμως τον «πρωθυπουργό» να βγάλει τώρα μόνος του τα κάστανα από τη φωτιά κι ας δούμε τον αντίκτυπο στην Ελλάδα και τις επιπτώσεις του γεγονότος.

Στα επιτελεία του δωσιλογισμού και των κουκουλοφόρων της δημοσιογραφίας χτύπησε συναγερμός.
Τα παπαγαλάκια και τα καλοπληρωμένα παλικάρια των συγκροτημάτων έσκισαν τα ιμάτιά τους και εξανέστησαν με το αναιδή που τόλμησε να προσβάλει τον «πρωθυπουργό» της χώρας. Τον «πρωθυπουργό» της «δημοκρατίας» τους και της «ανάπτυξης»......

Νάιτζελ Φάρατζ…Επιστρέψτε στη Δημοκρατία και τη δραχμή..(Βίντεο)

Ο Νάιτζελ Φάρατζ μίλησε στην εκπομπή “ΣΚΑΪ” του Νίκου Ευαγγελάτου για τους λόγους που επιτέθηκε στον Έλληνα "πρωθυπουργό", στο Ευρωκοινοβούλιο

- "Υποκριτής ο κ.Σαμαράς... Η Ελλάδα κυβερνάται από την Τρόικα"
- "Πρέπει να βγείτε από τον ζουρλομανδύα της Ευρωζώνης και να επιστρέψετε στη δραχμή"

Δείτε το βίντεο..

ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ !!! ΑΜΦΙΒΑΛΩ ΟΜΩΣ ΕΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΝΕΝΑΣ …

ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ !!! ΑΜΦΙΒΑΛΩ ΟΜΩΣ ΕΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΝΕΝΑΣ …
Kατάλαβες τώρα γιατί κατέστρεψαν μεγάλες υγιείς ελληνικές βιομηχανίες (ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΕΣΚΙΜΟ, ΠΕΙΡΑΪΚΗ - ΠΑΤΡΑΪΚΗ, AΙΓΑΙΟ, ΧΡΩΠΕΙ, ΠΥΡΚΑΛ) και έκαψαν σε διάστημα 2 μηνών μεγάλα ελληνικά πολυκαταστήματα (ΜΙΝΙΟΝ, ΚΑΤΡΑΝΤΖΟΣ ΣΠΟΡ, ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΣ); 
Για να βρουν άνετα χώρο, χωρίς προσπάθεια, τα δικά τους μπακάλικα που διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να μπουν στην ελληνική αγορά... Κατάλαβες τώρα γιατί σου δίνανε τζάμπα κάρτες οι τράπεζες; Για να σου πάρουν το πατρικό σου. Δεκάρα δεν δίνανε για τις δόσεις σου. Με χαρτιά τυπωμένα σου πήραν και σου παίρνουνε το σπίτι, το χωράφι, το μαγαζί. 
Κατάλαβες τώρα γιατί σε χώσανε στο χρηματιστήριο; Όταν ένας πρωθυπουργός της χώρας προέτρεπε τον απλό κόσμο να βάλει το κομπόδεμά του στο στημένο παιχνίδι του χρηματιστηρίου, δεν εννοούσε ακριβώς τις παραγωγικές επενδύσεις, αλλά τον τζόγο. Κατάλαβες τώρα ότι κάποιοι γίνανε πάμπλουτοι σε μια νύχτα ανταλλάσσοντας τον πλούτο σου, τον ιδρώτα σου, με αέρα; Κατάλαβες τώρα γιατί γουστάρουν τόσο την... "ελεύθερη αγορά;" Για να κλείσει ο μπακάλης της γειτονιάς και να στέλνεις τον κόπο σου στα μεγαλομπακάλικα της Γερμανίας. Σε βγάλανε, ψαράκι, από τη γυάλα σου και στη συνέχεια σε πέταξαν στον ωκεανό με τα σκυλόψαρα, που έχουν τους δικούς τους κανόνες... διατροφής. 
Κατάλαβες τώρα γιατί αγαπάνε τους "μη νόμιμους μετανάστες" τόσο πολύ οι εκλεγμένοι μας; Για να κάνουν με τη δυστυχία εκείνων κι εμάς δυστυχισμένους. 
Κατάλαβες τώρα, ψαράκι, πόσο αξίζει η γυάλα σου; Γιατί αυτή είναι η καλύτερη γωνιά στον κόσμο - το καλύτερο οικόπεδο - και την κοστολογούν μόλις 300 δις συμπεριλαμβανομένων και των.......

ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑΣ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟΣ!


ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑΣ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟΣ!

Η 15η ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΙΣ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΕΙΣ!!!
ΕΙΧΑΝ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ…

Του Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr

Ακόμη μία αυτοκτονία ομολογιούχου του Δημοσίου σημειώθηκε πριν από μερικές ημέρες. Πρόκειται για την 15η από τότε που η προδοτική συγκυβέρνηση Παπαδήμου έσωζε τους δανειστές και αποφάσιζε να καταληστεύσει τους Έλληνες που στήριξαν με τις αποταμιεύσεις του το ελληνικό κράτος!

Ο Σύλλογος των Ομολογιούχων Δημοσίου, με αφορμή το τραγικό συμβάν, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Δυστυχώς το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014 σημειώθηκε ακόμα μια αυτοκτονία ομολογιούχου. Σεβόμενοι τη θέληση της οικογένειάς του δεν μπορούμε να δημοσιοποιήσουμε περισσότερα στοιχεία. Έτσι, το σύνολο των καταγεγραμμένων –τουλάχιστον- αυτοκτονιών ομολογιούχων από τον σύλλογό μας έφτασε τους 15 (δεκαπέντε)».......

ΝΥΤ: "Ήρθε η ώρα της ελίτ να πληρώσει" στην Ελλάδα!

"ΔΕΝ ΓΛΥΤΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ"

Η ελίτ που παρέδωσε την χώρα στους ξένους για να την διαλύσουν ήρθε τώρα η σειρά της για να λάβει την "ανταμοιβή" της με ανελέητο δικαστικό κυνήγι, έτσι τουλάχιστον ισχυρίζονται οι Νew York Times. Βέβαια αυτό μπορέι να είναι και ένα "μήνυμα" στην ελίτ γιατί η χώρα παραδόθηκε σε γερμανικα΄"χέρια", και όχι αμερικανικά.
Για την αναντιστοιχία που υπήρχε μεταξύ των πλουσίων στρωμάτων και των κοινωνικά ασθενέστερων στρωμάτων στην Ελλάδα γράφουν οι New York Times, οι οποίοι επισημαίνουν οι «πολλές φορές έχουν γίνει επικρίσεις για την αδικία των μέτρων λιτότητας τα οποία αύξησαν την φορολογία και μηδένισαν τους λογαριασμούς και τα επιδόματα του μέσου Ελληνα, την ίδια στιγμή που οι ελίτ απέφευγαν παρόμοια βάρη χωρίς να έρχονται προ των ευθυνών τους για τον ρόλο που είχαν στη δημιουργία όλης αυτής της άσχημης κατάστασης».

Ωστόσο αυτή η κατάσταση -προς ικανοποίηση πολλών- έχει αρχίσει να αλλάζει τονίζουν σε δημοσίευμα τους οι NYT, στο οποίο σημειώνουν ότι «με θέληση, οι Ελληνες δικαστές δουλεύουν ανεξάρτητα από τους πολιτικούς -και μερικές φορές αντιμετωπίζουν την παθητική αντίσταση τους- και κυνηγούν την διαφθορά σε μια βαθιά δεξαμενή τωρινών και πρώην υψηλόβαθμων αξιωματούχων και μελών της επιχειρηματικής ελίτ, οι οποίοι κάποτε θεωρούνταν ανέγγιχτοι»........

Καμμένος: Προβόπουλε σε ρωτάω τώρα αυτά που θα σε ρωτούν αύριο στο δικαστήριο.

Σφοδρή επίθεση Καμμένου κατά Προβόπουλου για την οικονομία

Επίθεση κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργου Προβόπουλου, εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, στο πλαίσιο της συζήτησης στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής επί της… Ενδιάμεσης Έκθεσης της ΤτΕ για τη Νομισματική Πολιτική 2013.

Μετά από την ανάγνωση της έκθεσης από τον κ. Προβόπουλο, ο κ. Καμμένος του είπε πως «είστε από τους υπευθύνους μετατροπής μίας δημοσιονομικής κρίσης σε τραπεζική κρίση», και συμπλήρωσε: «Ίσως οι ερωτήσεις μου να βοηθήσουν σε ποινική διερεύνηση ευθυνών σας στο μέλλον».
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατηγόρησε τον κ. Προβόπουλο ότι αρνήθηκε να καταθέσει στη Βουλή τις εκθέσεις της BlackRock για την κατάσταση των ελληνικών τραπεζών και ότι «του είπε ψέματα» όταν δεσμεύθηκε πως θα του την δώσει.

«Είστε υπεύθυνος για την απώλεια χρημάτων από το PSI σε νοσοκομεία, πανεπιστήμια κ.λπ.», συνέχισε και ρώτησε τον κ. Προβόπουλο γιατί δεν τα μετέτρεψε σε έντοκα γραμμάτια του ελληνικού δημοσίου και επέτρεψε να μείνουν ομόλογα και να «κουρευτούν».

Επιπλέον, σημείωσε ότι ο κ. Προβόπουλος δεν έδωσε στοιχεία ούτε στη Δικαιοσύνη για τα CDS «για να βρεθεί ποιος πόνταρε στην πτώχευση χώρας», δεν έδωσε στοιχεία για όσους έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό. «Δεν μπορούσατε να ελέγξετε αν είχαν πληρώσει τους αναλογούντες φόρους στην Ελλάδα;», ρώτησε.

Αναφέρθηκε ακόμη στα δάνεια που λαμβάνουν επιχειρήσεις μέσων ενημέρωσης, λέγοντας ότι ο ΔΟΛ έλαβε 98 εκατ. ευρώ προ ημερών και ο Πήγασος 23 εκατ.......

Διευθυντής σχολείου: Παραιτούμαι - Δεν μπορώ να γίνω μέρος της διάλυσης

Παραίτηση από τη θέση του Διευθυντή του Γυμνασίου Αμμοχωρίου, Επιστολή του συναδέλφου Βαγγέλη Καπαρού 
Προς τους φίλους Διευθυντές και όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς
Παραίτηση από τη θέση του Διευθυντή του Γυμνασίου Αμμοχωρίου
Πάντα πίστευα σε μια διευθυντική θητεία με δημοκρατικότητα, που θα δίνει λόγο στα οράματα και τις πρωτοβουλίες των συναδέλφων, στις ιδιαιτερότητες και τις κλίσεις των μαθητών. Πάντα πίστευα στον Διευθυντή που θα ξεπερνά τις τυπικότητες στοχεύοντας πέρα από παγερές γραφειοκρατίες, στη δημιουργία ενεργών πολιτών. Πάντα πίστευα ότι διοίκηση σημαίνει διορατικότητα, πρωτοπορία, συμμετοχή, συναδελφικότητα. 
Όταν ανέλαβα τη θέση του Διευθυντή του Γυμνασίου Αμμοχωρίου ποτέ δεν είχα σκεφτεί ότι θα κατέληγα να γίνω ελεγκτής παρουσίας, συντάκτης προγραμμάτων με επιφύλαξη, τιμητής των συναδέλφων, αποδέκτης υποβιβασμών. 
Ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι θα μου ζητηθεί να συμπεριφέρομαι σαν ένας στυγνός γραφειοκράτης με προσκόλληση στην απόλυτη τυπικότητα, αδιάφορος για την δημιουργία κλίματος εκπαιδευτικής προσφοράς και καινοτομίας. 
Ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι θα μου ζητηθεί να βάλω απέναντί μου τον σύλλογο, τον συνάδελφο, τον ίδιο μου τον «εαυτό», για να τον κατατάξω, ώστε να τον καταστήσω εύκολη λεία όσων επιδιώκουν να έχουν διαθέσιμους «αριθμούς», διαθέσιμα «νούμερα» για καρατόμηση. 
Ποτέ δεν φαντάστηκα ότι θα επιβάλουν εξωτερικούς κριτές των αποφάσεων Διευθυντή και συλλόγου οι οποίοι θα αρνούνται να αποδεχθούν τις προτάσεις του. 
Ποτέ δεν θεώρησα ότι η επιλογή μου σε κάποια θέση, ως Διευθυντής, Σχολικός Σύμβουλος ή Διευθυντής Διεύθυνσης θα με διαφοροποιήσει από τους συναδέλφους μου...........

Η Δικαιοσύνη είναι απόλυτα συνυπεύθυνη για την κατάντια των Ελλήνων.

Όλοι γνωρίζουμε ότι αυτό που εφαρμόζεται σήμερα δεν είναι ελληνικό δίκαιο, αλλά δίκαιο δυνάμεων κατοχής.

Δυστυχώς, η ελληνική Δικαιοσύνη, αντί να επιμείνει αυστηρά στην εφαρμογή του ελληνικού δικαίου, όπως...
αυτό πηγάζει από το Σύνταγμα των Ελλήνων, τελικά εφαρμόζει το κατοχικό δίκαιο των δανειστών. Το ακριβώς αντίθετο έπραξε το Συνταγματικό Δικαστήριο της Πορτογαλίας αρκετές φορές και πολλά άλλα Συνταγματικά Δικαστήρια άλλων χωρών όπου μπήκε το ΔΝΤ, τα οποία προστάτεψαν τους αντίστοιχους λαούς , εφαρμόζοντας το εθνικό τους δίκαιο και όχι αυτό που επέβαλε το ΔΝΤ και το οποίο ερχόταν σε αντίθεση με τα αντίστοιχα Συντάγματα.

Καλώς έκρινε για τον εαυτό της η ελληνική Δικαιοσύνη, ότι παραβιάστηκε το Σύνταγμα όταν μειώθηκαν οι μισθοί και καταργήθηκε το αφορολόγητο των δικαστών, επαναφέροντάς τα. Καλώς θυμήθηκε ότι είναι μία από τις τρεις εξουσίες. 
Όμως άφησε το λαό έρμαιο στα χέρια της εκτελεστικής εξουσίας που ελέγχεται από τους δανειστές. 
Συνιστούν λοιπόν εξίσου παραβίαση του Συντάγματος τα διάφορα χαράτσια που αίρουν τη συνταγματική φύση του φόρου, η κατάργηση του αφορολογήτου στα μικρά εισοδήματα, η κατάργηση της ιδιοκτησίας των Ελλήνων μέσω της (στην πραγματικότητα) δήμευσης εξ αιτίας και πάλι αντισυνταγματικών φόρων, η κατάργηση της ΕΡΤ, η κατάργηση της ισότητας μεταξύ των φορολογουμένων, η θέσπιση παράλογων τεκμηρίων, η επιβολή εξοντωτικών προστίμων, η κατάργηση του εργατικού δικαίου και η εξαθλίωση των εργαζομένων και ένα σωρό άλλες συνταγματικές παραβιάσεις, που εξαθλιώνουν το λαό και οδηγούν πολλούς στην αυτοκτονία.

Είναι λοιπόν απόλυτα συνυπεύθυνη γιατί δεν εφάρμοσε......

Πώς βαφτίζουν «πλεόνασμα» το έλλειμμα.

Στα 950 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζει το υπουργείο Οικονομικών ότι θα διαμορφωθεί το πρωτογενές πλεόνασμα της γενικής κυβέρνησης το 2013, σημειώνοντας υπέρβαση από τον αναθεωρημένο στόχο των 812 εκατ. που προβλέπει ο προϋπολογισμός.

Σύμφωνα όμως με το ρεπορτάζ της «Ε», στο εμφανισθέν πλεόνασμα περιλαμβάνονται...
2 δισ. από τη μεταφορά των αποδόσεων ελληνικών ομολόγων από τις κεντρικές τράπεζες του Ευρωσυστήματος, που στην πραγματικότητα πρέπει να αφαιρεθεί.

Τα στοιχεία για το ακριβές ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος αναμένεται να οριστικοποιηθούν το επόμενο διάστημα και να επικυρωθούν από την Eurostat τον Απρίλιο, αλλά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας προέβλεψε ήδη ότι θα διαμορφωθεί σε επίπεδα άνω των 800 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με τους όρους του μνημονίου, η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να διανείμει το 70% της υπέρβασης του πρωτογενούς πλεονάσματος και εκτιμά ότι μπορεί να διαθέσει περίπου 700 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των οικονομικά αδυνάτων.

Το θέμα αναμένεται να αποτελέσει αντικείμενο των διαπραγματεύσεων μεταξύ της κυβέρνησης κα της τρόικας κατά την επικείμενη άφιξή τους στην Αθήνα για τη νέα αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.

Πηγή:  enet.gr

Χουντής προς Σαμαρά: "Θυσιάστηκε ο ελληνικός λαός για να σωθούν οι τράπεζες".

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην οποία παρουσιάστηκαν, από τον Έλληνα Πρωθυπουργό, οι προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Κύριε Πρωθυπουργέ,
Σας καλωσορίζω στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Άκουσα με προσοχή...
την ομιλία σας. Γνωρίζετε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα οι Προεδρίες των χωρών της ΕΕ έχουν περισσότερο τελετουργικό χαρακτήρα, παρά έναν ουσιαστικό χαρακτήρα. Και αυτό φάνηκε με μοιραίο τρόπο, το 2010, όπου αναδείχτηκε το τεράστιο πρόβλημα που κάλυπτε για πολλά χρόνια η Ευρωπαϊκή Ένωση και βγήκε στην επιφάνεια με την κρίση στην Ελλάδα, προκαλώντας μια καταιγίδα εξελίξεων, όχι μόνο στη χώρα μας και στις ευρωπαϊκές οικονομίες, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Και τότε, κ. Πρωθυπουργέ, καμία Προεδρία, καμία Κομισιόν, καμία ΕΚΤ, δεν ήταν έτοιμες να αντιμετωπίσουν αυτήν την κατάσταση. Και τότε, όπως και τώρα, κ. Πρωθυπουργέ, δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την κρίση των τραπεζών, την κρίση χρέους των κρατών μελών, την ύφεση και την ανεργία. Αντίθετα εφαρμόζουν πολιτικές σε βάρος των εργαζομένων, εφαρμόζουν εξτρεμιστικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Προχτές το βράδυ, κ. Πρωθυπουργέ, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο κ. Ρέν, δήλωσε ότι:.......

Σήκωσαν πανό διαμαρτυρίας στην τελετή για την ελληνική προεδρία (Video)

Περίπου 100 άτομα συμμετείχαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την πρώτη δημόσια εκδήλωση της ελληνικής προεδρίας στις Βρυξέλλες, καταγγέλλοντας βάρβαρες πολιτικές λιτότητας της ελληνικής κυβέρνησης και της ΕΕ.

Σύμφωνα με την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στην Ελλάδα που αντιστέκεται, την ώρα που απηύθηνε ο πρέσβης Κ. Χαλαστάνης χαιρετισμό, πριν από το προγραμματισμένο κονσέρτο, ακτιβιστές τον διέκοψαν, σήκωσαν πανό που έγραφε στα γαλλικά: «Σαμαράς Εγκληματίας- ΕΕ συνένοχη-Τρόικα ξεκουμπίσου! Αλληλεγγύη με την Ελλάδα» και φώναξαν συνθήματα που ζητούσαν την άμεση παραίτηση της κυβέρνησης........

Αυτές είναι οι 21 επιβαρύνσεις στο νέο φορολογικό

forologiaΤις 21 επιβαρύνσεις στη φορολογία αναδεικνύει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, σύμφωνα με τα όσα περιέχει το νέο φορολογικό.

Για τα εισοδήματα του 2013, τη φορολογία και τα πρόστιμα του 2014, ισχύουν τα εξής:

1. Καταργείται το αφορολόγητο όριο μισθωτών και συνταξιούχων και θεσπίζεται νέα κλίμακα φορολόγησης με συντελεστή από 22% έως 42%. Στο φόρο που προκύπτει γίνεται έκπτωση φόρου ύψους 2.100 ευρώ για όσους έχουν εισόδημα έως 21.000 ευρώ, η οποία θα μειώνεται κατά 100 ευρώ για κάθε αύξηση κατά 1.000 ευρώ εισοδήματος, μέχρι να μηδενιστεί στα 42.000 ευρώ. 

Η νέα κλίμακα διαμορφώνεται με συντελεστές 22% για εισοδήματα έως 25.000 ευρώ, 32% για τα επόμενα 17.000 ευρώ και 42% για εισοδήματα άνω των 42.000 ευρώ. Πρακτικά όσοι έχουν εισόδημα που υπερβαίνει τα 42.000 ευρώ χάνουν εντελώς το αφορολόγητο, αλλά για όσους έχουν εισόδημα έως 21.000 ευρώ το αφορολόγητο πρακτικά διευρύνεται από τα 5.000 ευρώ στα 9.545 ευρώ. Από τις παραπάνω τροποποιήσεις «χαμένοι» είναι, ακόμα κι αν συνυπολογιστεί το νέο επίδομα τέκνων, οι μισθωτοί και συνταξιούχοι χωρίς παιδιά με εισόδημα πάνω από 25.000 ευρώ, οι μισθωτοί και συνταξιούχοι με 1 παιδί και εισόδημα πάνω από 23.000 ευρώ και οι αντίστοιχοι με 2 παιδιά και εισόδημα πάνω από 22.000 ευρώ.

2. Καταργείται το αφορολόγητο όριο για τους πρώην “ελεύθερους επαγγελματίες” και θεσπίζεται συντελεστής 26% από το πρώτο ευρώ για εισόδημα έως 50.000 ευρώ και 33% για εισόδημα υψηλότερο των 50.000 ευρώ. 

Η συγκεκριμένη διάταξη βρίσκει πεδίο εφαρμογής και για τις προσωπικές επιχειρήσεις (ομόρρυθμές – ετερόρρυθμες) που τηρούν απλογραφικά βιβλία, με τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις να έχουν, ωστόσο, τη δυνατότητα να εκπίπτουν το σύνολο των επαγγελματικών τους δαπανών και των ασφαλιστικών τους εισφορών.

3. Θεσπίζεται αυτοτελής φορολόγηση για το εισόδημα από ενοίκια, με αποτέλεσμα οι φορολογούμενοι να χάνουν το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ που ίσχυε. Για ετήσιο εισόδημα έως 12.000 ευρώ ο φορολογικός συντελεστής ορίστηκε στο 11% και για υψηλότερο εισόδημα στο 33%. Με την αλλαγή αυτή επιβαρύνονται όσοι φορολογούμενοι έχουν χαμηλό εισόδημα από μισθώματα ακινήτων, ενώ αντίθετα ελαφρύνονται όσοι έχουν εισόδημα άνω των 50.000 ευρώ, με τον συντελεστή φορολόγησής να μειώνεται από το 45% στο 33%.

4. Αυξάνεται ο συντελεστής φορολόγησης των καθαρών κερδών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που διαθέτουν.....