«Οι καραμέλες μου....»

Σκοπεύω να μην πάει χαμένη καμιά
από τις καραμέλες που μου απομένουν...
Δεν έχω πια χρόνο για να ανέχομαι παράλογους ανθρώπους που παρά τη χρονολογική τους ηλικία, δεν έχουν μεγαλώσει. Δεν έχω πια χρόνο για να λογομαχώ με μετριότητες. 
.


«Μέτρησα τα χρόνια μου και συνειδητοποίησα, ότι μου υπολείπεται λιγότερος χρόνος ζωής απ' ότι έχω ζήσει έως τώρα... 
Αισθάνομαι όπως αυτό το παιδάκι που κέρδισε μια σακούλα καραμέλες: τις πρώτες τις καταβρόχθισε με λαιμαργία αλλά όταν παρατήρησε ότι του απέμεναν λίγες, άρχισε να τις γεύεται με βαθιά απόλαυση.
Δεν έχω πια χρόνο για ατέρμονες συγκεντρώσεις όπου συζητούνται, καταστατικά, νόρμες, διαδικασίες και εσωτερικοί κανονισμοί, γνωρίζοντας ότι δε θα καταλήξει κανείς πουθενά.
Δεν έχω πια χρόνο για να ανέχομαι παράλογους ανθρώπους που παρά τη χρονολογική τους ηλικία, δεν έχουν μεγαλώσει. Δεν έχω πια χρόνο για να λογομαχώ με μετριότητες.
Δε θέλω να βρίσκομαι σε συγκεντρώσεις όπου παρελαύνουν παραφουσκωμένοι εγωισμοί. Δεν ανέχομαι τους χειριστικούς και τους καιροσκόπους.
Με ενοχλεί η ζήλια και όσοι προσπαθούν να υποτιμήσουν τους ικανότερους για να οικειοποιηθούν τη θέση τους, το ταλέντο τους και τα επιτεύγματα τους. Μισώ, να είμαι μάρτυρας των ελαττωμάτων που γεννά η μάχη για ένα μεγαλοπρεπές αξίωμα.
Οι άνθρωποι δεν συζητούν πια για το περιεχόμενο... μετά βίας για την επικεφαλίδα.
Ο χρόνος μου είναι λίγος για να συζητώ για τους τίτλους, τις επικεφαλίδες.
Θέλω την ουσία, η ψυχή μου βιάζεται......

Δεύτερες σκέψεις των δανειστών και σιωπηρή επαναφορά του Grexit.

Ένα νέο «κούρεμα» της τάξεως του 60-65% του χρέους της χρειάζεται η Ελλάδα για να σταθεί στα πόδια της και να αναπνεύσει, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Citibank.
«Ωστόσο αυτό δεν είναι δυνατό λόγω της γερμανικής άρνησης και η χώρα θα...
κερδίσει πάλι χρόνο μάλλον με ένα νέο δάνειο για να αποφύγει το Grexit, που βρίσκεται πάντα στην ατζέντα της ΕΕ και του ΔΝΤ» τονίζεται.

Σε ανάλυση του, ο γνωστός επενδυτικός όμιλος, τονίζει ότι το σχέδιο που προωθούν οι Γερμανοί είναι ένα νέο δάνειο 10-12 δις. ευρώ, χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ που θεωρεί το ελληνικό χρέος μη βιώσιμο.

Στη συνέχεια, η ανάλυση επισημαίνει πως για να μειωθεί το χρέος στο στόχο του 120% έως το 2020, θα πρέπει αναγκαστικά να γίνει «κούρεμα», ενώ ως εναλλακτική λύση προτείνει την μείωση των επιτοκίων και της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής, κάτι όμως που δεν θα έχει άμεσα αποτελέσματα στο προφίλ του χρέους.

Η ανάλυση της Citigroup κλείνει υποστηρίζοντας πως η Ευρωζώνη θα προσπαθήσει να κερδίσει χρόνο με προσωρινές λύσεις, προκειμένου να αποφευχθεί μια νέα πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα, κάτι το οποίο μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες και να επιφέρει ακόμη και έξοδο από το ευρώ.

Πηγή:  epikaira.gr

ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ.- ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΠΑΝΤΟΥ — ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ Η ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ

20130907-144213.jpg

— Στο σφυρί ετοιμάζεται να βγάλει η κυβέρνηση ακόμα και τα ακίνητα που ανήκουν στα Ασφαλιστικά Ταμεία, στις Περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας…
— Οπως προβλέπεται από το μνημόνιο που συνυπέγραψαν κυβέρνηση και τρόικα, όλα τα ακίνητα που, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, είναι ιδιοκτησίας του δημοσίου ή Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, πρέπει στο επόμενο διάστημα να ενσωματωθούν στο χαρτοφυλάκιο του 
λεγόμενου Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) και από εκεί να πάρουν το δρόμο της πώλησης προς κάθε ενδιαφερόμενο.
— Η παραπέρα κλιμάκωση της λεηλασίας των περιουσιακών στοιχείων, που με τις αποταμιεύσεις των εργαζομένων απέκτησαν τα ασφαλιστικά ταμεία, γίνεται στο πλαίσιο της διεύρυνσης του κύκλου των ιδιωτικοποιήσεων. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται το κείμενο του επικαιροποιημένου μνημονίου, μέχρι το τέλος του χρόνου θα πρέπει να καταρτιστούν πίνακες «για την προετοιμασία της υπόλοιπης (που δεν βρίσκεται στα πλάνα αποκρατικοποιήσεων) ακίνητης περιουσίας (…) για την τιτλοποίηση ή την άμεση αποκρατικοποίηση».
— Στο στόχαστρο της κυβέρνησης και της τρόικας, πέρα από τα ακίνητα που ήδη έχουν περιέλθει στο ΤΑΙΠΕΔ και για τα οποία έχει ξεκινήσει η διαδικασία των πωλήσεων, μπαίνουν αυτή τη φορά:
Τα δεκάδες χιλιάδες ακίνητα που έχει στο χαρτοφυλάκιό της η Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου.
«Ολα τα υπόλοιπα» ακίνητα, όπως για παράδειγμα αυτά που ανήκουν στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας ή στο υπουργείο Γεωργίας.....

Έκκληση για γάλα σε βρέφος τεσσάρων μηνών

Μητροπολιτικό Ιατρείο Ελληνικού
Έκκληση για βρέφος 4 μηνών που έχει αλλεργία στο αγελαδινό γάλα και έχει άμεση ανάγκη από το συγκεκριμένο βρεφικό γάλα, απευθύνει το Μητροπολιτικό Ιατρείο Ελληνικού. 
Παρακαλείται όποιος μπορεί να βοηθήσει και να διαθέσει το συγκεκριμένο γάλα, που κοστίζει περίπου 22 ευρώ το κουτί των 450γρ,  να έρθει σε επαφή με το Μητροπολιτικό Ιατρείο Ελληνικού, στο τηλέφωνο 210 9631950
.

Καθώς η μητέρα του βρέφους είναι ανασφάλιστη και άνεργη, και μεγαλώνει μόνη το παιδί της, η έκκληση γίνεται κατεπείγουσα. 
       
Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού λειτουργεί, με την βοήθεια και στήριξη του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, από τον Δεκέμβριο του 2011 και μέχρι σήμερα έχει δεχτεί πάνω από 13000 ιατρικές επισκέψεις μέσα σε 21 μήνες. Λειτουργεί εξ ολοκλήρου με την βοήθεια που προσφέρει ο κόσμος και οι 200 εθελοντές του προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς. Το ΜΚΙ δεν δέχεται σε καμία περίπτωση χρηματικές δωρεές, παρά μόνο σε είδος και υπηρεσίες, τις οποίες με την σειρά του τις προσφέρει στους ασθενείς που έχουν ανάγκη.
Οι πολίτες που ζητάνε την βοήθεια του ιατρείου προέρχονται από τις πλέον ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και είναι ανασφάλιστοι ή/και άποροι ή/και άνεργοι.

Διαλύεται η Τράπεζα διατήρησης της ελληνικής βιοποικιλότητας με νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.Τα αγροτικά ιδρύματα που υπάγονται στο Εθνικό Ιδρυμα Αγροτικής Έρευνας (ΕΘΙΑΓΕ) βάσει του «σχεδίου» του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συγχωνεύονται-διαλύονται και 30 χρόνια κόπων τινάζονται στον αέρα, όπως τονίζουν η ΒΙΟΖΩ και το ΗΛΕΣΙΟΝ.

Αποστολή της Τράπεζας Γενετικού Υλικού (Τ.Γ.Υ.) ήταν η προστασία και διάσωση των φυτών της ελληνικής βιοποικιλότητας. Από το 1981 έως σήμερα συγκέντρωσε και διατηρεί 14.500 πολύτιμους σπόρους άγριων και καλλιεργούμενων συγγενών φυτών.

Στην Ελλάδα, ως τράπεζες γενετικού υλικού φυτών λειτουργούν συλλογές σπόρων σε κάθε Γεωπονική Πανεπιστημιακή Σχολή, καθώς κι οι τράπεζες σπόρων του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων, του Ινστιτούτου «Αρχιπέλαγος», του Δικτύου για τη Βιοποικιλότητα και την Οικολογία στη Γεωργία «Αιγίλοπας» και της ΜΚΟ «Πελίτι».

Η πρώτη και μεγαλύτερη στην Ελλάδα τράπεζα είναι αυτή του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής Έρευνας (ΕΘΙΑΓΕ), στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, στα ταμεία της οποίας είναι «κατατεθειμένα» 14.500 διαφορετικά είδη σπόρων.

Οι τράπεζες γενετικού υλικού έχουν στόχο τη διατήρηση και προστασία καλλιεργούμενων ή άγριων φυτών μακριά από το φυσικό τους περιβάλλον. Οι σπόροι που φυλάσσονται στις ειδικές συνθήκες των τραπεζών αυτών μπορούν να παραμείνουν ζωντανοί και για περισσότερα από 100 χρόνια σε ορισμένες περιπτώσεις. Λίγα γραμμάρια σπόρων μπορούν να δώσουν χιλιάδες φυτά, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την έρευνα, κυρίως όμως για την αποκατάσταση, ή εμπλουτισμό των πληθυσμών τους στη φύση ύστερα από κάποια καταστροφή, πυρκαγιές, κατολισθήσεις, πλημμύρες κ.τ.λ.

Η σπουδαιότητα αυτού του είδους των τραπεζών, διαπιστώθηκε όταν αποτεφρώθηκε μεγάλο τμήμα του φοινικοδάσους Πρέβελη στην Κρήτη, για την αναγέννηση του οποίου σχεδιάζεται «ανάληψη» σπόρων από το ταμείο της τράπεζας του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων.........

Ρεπορτάζ σοκ της Μαρίας Καρχιλάκη για τις κτηνωδίες των ανταρτών στη Συρία


Το ραντεβού μέσω Skype με το Δημήτρη Μόγνιε που ειδικεύεται στην ιατρική εν καιρώ πολέμου ήταν για μετά τις 7 το βράδυ. Τις ώρες, δηλαδή, που κρατάει για κείνον. Εκτός απροόπτου, βεβαίως. Διότι στη Συρία που χειρουργεί κι εκπαιδεύει γιατρούς πάνω από ένα χρόνο τώρα, το απρόοπτο είναι ο κανόνας.
Στην περίπτωσή μας, ευτυχώς, ίσχυσε η εξαίρεση. Μικροπροβλήματα ήχου και εικόνας μόνο, που ελάχιστα επηρέασαν την επικοινωνία μας. Έτσι, για 50 ολόκληρα λεπτά είχα την ευκαιρία να μιλήσω μ' έναν παλιό, καλό φίλο από τους πολέμους, να "δω" με τα μάτια του και ν' ακούσω τις πάντα εύστοχες επισημάνσεις του.

Υπάρχει μεγάλος πανικός αυτή την ώρα. Όλοι φοβούνται το χτύπημα των Αμερικανών. Λένε πως θα γίνει κόλαση ολόκληρη η περιοχή. Είναι κρίσιμο το επόμενο 48ωρο. Σήμερα μοιράσαμε και μάσκες. Στον κόσμο, στους πολεμιστές, σε όλους. Εφοδιάσαμε και το πρόχειρο νοσοκομείο μας με Ατροπίνη, Υδροκορτιζόνη, Πραλιδοξίμη, αντίδοτα, δηλαδή, σε περίπτωση που υπάρξει μαζικό χτύπημα με χημικά. Από κάθε είδος έχουμε 20.000 φιαλίδια.
Αυτή τη στιγμή ο Δημήτρης Μόγνιε βρίσκεται στη νότια Συρία κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία. 
Σ΄ένα μικρό χωριό της επαρχίας Ντεράα, πολύ κοντά στην πόλη Μπόσρα αλ Χαρίρ που ελέγχεται από τους αντάρτες. Ασκεί την....

Η παρέα του Καψή στη ΔοΤή ΥΕΝΕΔ έγλειφε πατόκορφα τον Σαμαρά...Ενα ακόμη δείγμα κομματικής και απόλυτα εξαρτημένης δημοσιογραφίας από την κυβερνητική εξουσία.
Από τη Δoυ Του, η κάλυψη του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη θύμιζε οχι εποχες "κακης ΕΡΤ", αλλά ΥΕΝΕΔ.
Η... 
παρέα του Καψή αποδύθηκε σ' ενα εμετικό γλύψιμο του πρωθυπουργού. Αλλά και για τη γενικότερη δημοσιογραφική τους επάρκεια τι να λέμε! Μόνο η ατάκα της κύριας Μιχελιδάκη ("Μια Μάριον να μην είναι στην ΕΡΤ!",που λεγε και ο Μίμης Ανδρουλάκης), για τον Βενιζέλο που τον προήγαγε σε αρχηγό της "αξιωματικής αντιπολίτευσης", φτάνει...

Ο Σαμαράς χαιρετά... το κενό! (ΒΙΝΤΕΟ)...
Πρωθυπουργικές αμηχανίες...
Αφού τριγύρω δεν υπάρχει κανένας άλλος πλην φωτορεπόρτερ, καμεραμάν και «επισήμων», ένας φωτογράφος ζητά από τον Αντ. Σαμαρά έναν...
χαιρετισμό για να «γράψει» ο φακός. Τι να κάνει κι ο πρωθυπουργός, ανταποκρίνεται αμήχανα και αποχωρεί από τα εγκαίνια της ΔΕΘ, μετά την ομιλία-παραμύθι, άρον-άρον... Πάνος Καμμένος: είναι ξεκάθαρο πλέον ότι ο πρωθυπουργός χρειάζεται ψυχιατρική υποστήριξη..

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΣΑΜΑΡΑ

«Τα ψέματα του κ. Σαμαρά τα έχει αντιληφθεί όλος ο ελληνικός λαός, με τις σημερινές του δηλώσεις, μπροστά στην πραγματικότητα της ελληνικής οικογένειας,
είναι ξεκάθαρο πλέον ότι ο πρωθυπουργός χρειάζεται ψυχιατρική υποστήριξη».

Bloomberg: Η Ελλάδα πουλά ακίνητα στο διαδίκτυο για να αποφύγει την χρεοκοπία

Bloomberg: Η Ελλάδα πουλά ακίνητα στο διαδίκτυο για να αποφύγει την χρεοκοπίαΣε διαδικτυακές δημοπρασίες τύπου e-Bay καταφεύγουν οι ελληνικές αρχές προκειμένου να «ξεφορτωθούν» αναξιοποίητα ακίνητα και να γεμίσουν τον κρατικό κορβανά, αναφέρει σε άρθρο του το Bloomberg, επισημαίνοντας ότι τα έσοδα από τις πωλήσεις ακινήτων υστερούν κατά πολύ σε σχέση με τους στόχους που έχουν συμφωνηθεί με τους διεθνείς δανειστές.
Η Ελλάδα προσπαθεί να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις που προκαλούν οι φτωχές επιδόσεις της στις πωλήσεις ακινήτων, μια από τις βασικές υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα στα πλαίσια του πακέτου διάσωσης, ύψους 240 δισ. ευρώ, αναφέρεται στο δημοσίευμα.
«Χωλαίνοντας, εξαιτίας της γραφειοκρατίας, της απουσίας ζήτησης, της πολιτικής αντίστασης και των συχνών καθυστερήσεων, οι πωλήσεις των κρατικών περιουσιακών στοιχείων δεν έχουν αποφέρει τα έσοδα που ζητούν οι δανειστές…Με περισσότερες από 70.000 ιδιοκτησίες που ποικίλουν από πολυτελή θέρετρα στις ακτές της Αττικής μέχρι εγκαταλελειμμένα συνεργεία αυτοκινήτων, τα ακίνητα αντιπροσωπεύουν το ήμισυ των 50 δισ. ευρώ που η κυβέρνηση είχε αρχικά δεσμευτεί να συγκεντρώσει από τις πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων» σημειώνει το Bloomberg στο άρθρο που υπογράφει η Μαρία Πετράκη.
«Για περίπου 1000 μικρά κτήρια, γραφεία και κατοικίες που ανήκουν στο κράτος, οι διαδικτυακές δημοπρασίες έχουν επιλεγεί ως ο καλύτερος τρόπος για να φύγουν από τις ελληνικές λίστες, γρήγορα και με διαφάνεια» λέει ο δρ. Ανδρέας Ταπραντζής, μέλος του διοικητικού συμβουλίου και εντεταλμένος σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου).
Το κατεστραμμένο τμήμα της οροφής του κτηρίου στην οδό Σμολένσκυ 4, στο Φάληρο (φωτογραφία: Kostas Tsironis/Bloomberg.  Το κατεστραμμένο.....

Μη πεθάνεις τώρα ρε!!Τι σου ζητάνε ρε;; 
Να μείνεις ζωντανός!!

Τώρα ξεδιπλώνεται το success σήριαλ με τους κινέζους,
τους εταίρους, τους επενδυτές, τα πλεονάσματα !!
Τώρα νοικοκυρευόμαστε με κλείσιμο σχολείων,
νοσοκομείων, δημόσιων επιχειρήσεων !!
Τώρα ξεσκαρτάρουμε το δημόσιο !!
Τώρα αφήνουμε απλήρωτους 1.000.000 "τυχερούς",
που δουλεύουν -ακόμα- στον ιδιωτικό !!

Τι σου ζητάνε ρε;;
Να μείνεις ζωντανός !!
Να τρέφεσαι με φτηνότερα ληγμένα στα super
ή και τζάμπα από τους σκουπιδοτενεκέδες!!
Να φαρμακώνεσαι με γεννόσημα !!
Να πληρώνεις 25άρικα να μπεις σε νοσοκομείο !!

Τι σου ζητάνε ρε;;
Να πάψεις νάσαι μίζερος!! Γκρινιάρης!!
Να στηρίξεις την εθνική κυβέρνηση στον τιτάνιο
αγώνα που δίνει!!
Να πληρώνεις τους φόρους και τα χαράτσια σου!!
Κι αν δεν έχεις, να πουλήσεις το σπίτι σου.
Κι αν δεν μπορείς, να στο κατασχέσει η τράπεζα. Η εφορία!!

Μη πεθάνεις τώρα!!
Κρατήσου μέχρι την άνοιξη.
Τότε θα πλακώσει η ανάπτυξη!!
Και οι εκλογές!!
Μείνε ζωντανός...
Να βολεύονται οι τραπεζίτες, οι τοκογλύφοι,
η κυβερνητική Συμμορία!!
Τότε...άνοιξη κι αφού τους ξαναψηφίσεις
δικαιούσαι μερίδιο του πλεονάσματος!!
Τρία γραμμάρια γιαούρτι παραπάνω
κι εφτά σπόρους σουσάμι...
.......................................

Είσαι ζωντανός ρε!! Ακόμα!!
Δώσε τη δική σου απάντηση στους ξενόδουλους
"κυβερνήτες". Στα άπληστα Αφεντικά.

Βγες στο Δρόμο. Πάλεψε. Αγωνίσου.
Γκρέμισε τους.
ΤΩΡΑ. 
Αύριο θάναι αργά. Θάχεις πεθάνει...

Just Whose War Is This?

Just Whose War Is This?


By Patrick J. Buchanan
Wednesday, John Kerry told the Senate not to worry about the cost of an American war on Syria.
The Saudis and Gulf Arabs, cash-fat on the $110-a-barrel oil they sell U.S. consumers, will pick up the tab for the Tomahawk missiles.
Has it come to this — U.S. soldiers, sailors, Marines and airmen as the mercenaries of sheiks, sultans and emirs, Hessians of the New World Order, hired out to do the big-time killing for Saudi and Sunni royals?
Yesterday, too, came a stunning report in the Washington Post.
The Conference of Presidents of Major American Jewish Organizations has joined the Israeli lobby AIPAC in an all-out public campaign for a U.S. war on Syria
Marvin Hier of the Simon Wiesenthal Center and Abe Foxman of the Anti-Defamation League have invoked the Holocaust, with Hier charging the U.S. and Britain failed to rescue the Jews in 1942.........

ΣΥΡΙΑ: ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ ΑΠΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΑΝ. ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΗΤΕΡΑ ΜΕ ΕΝΑ ΒΡΕΦΟΣ!

alalam2Οι τρομοκράτες που συνδέονται με την Αλ Κάιντα στη Συρία (και τους οποίους στηρίζει ο κάτοχος βραβείου «Νόμπελ Ειρήνης» Ομπάμα
αποκεφάλισαν και τους 24 Σύριους επιβάτες που ταξίδευαν από Tartus προς Ras al – Ain στα βορειοανατολικά της Συρίας, μεταξύ των οποίων μια μητέρα και ένα βρέφος 40ημερών!
Οι ένοπλοι από την τρομοκρατική οργάνωση ‘Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε’ σταμάτησαν το λεωφορείο στο δρόμο Talkalakh και τους σκότωσαν όλους πριν βάλουν φωτιά στο λεωφορείο.
Σύμφωνα με αναφορές μέσων ενημέρωσης, η επίθεση πραγματοποιήθηκε επειδή οι επιβάτες, οι οποίοι ήταν από τρία διαφορετικά χωριά στο Ras al – Ain, υποστήριζαν Κουρδικές αντι-τρομοκρατικές ομάδες, οι οποίες σχηματίστηκαν πρόσφατα για να υπερασπιστούν τον κουρδικό πληθυσμό από τους τρομοκράτες .Μεταξύ των νεκρών, αναγνωρίστηκε και το πτώμα μιας μητέραςκαι του 40 ημερών βρέφους της από τους συγγενείς......

Ρώσοι προς βρετανούς: Ο μόνος που ασχολείται μαζί σας είναι ο …Αμπράμοβιτς!Μπορεί όλοι να περίμεναν ότι τα πνεύματα θα ήταν οξυμένα στην G20 λόγω της πιθανής στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία, ωστόσο κανείς δε φανταζόταν ότι τα πράγματα θα έφταναν σε αυτό το σημείο.
«Και τι είναι η Βρετανία; Ένα μικρό νησί που κανείς δεν του δίνει σημασία εκτός από τους ολιγάρχες που έχουν αγοράσει την Τσέλσι», φέρεται να είπε ο εκπρόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν στο περιθώριο της G20 στην Αγία Πετρούπολη, όταν τα λαμπερά φώτα έσβησαν!
Το καρφί του εκπροσώπου αφορούσε στον Ρώσο μεγιστάνα Αμπράμοβιτς ο οποίος είναι ο ιδιοκτήτης της βρετανικής ομάδας Τσέλσι.
Το σχόλιο έκανε έξαλλο τον βρετανό πρωθυπουργό, που αποχώρησε από τις εργασίες εμφανώς ταραγμένος, όπως μεταδίδουν τα αγγλικά μέσα ενημέρωσης.
Και η Ρωσία δε σταμάτησε εκεί… Ο ίδιος ο Πούτιν αποκάλεσε τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών «ψεύτη» που παραπλάνησε το Κογκρέσο για να πάρει το πράσινο φως για επέμβαση στη Συρία όταν άκουσε τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας να λέει ότι η Ρωσία «κωλυσιεργεί επίτηδες» στο θέμα της Συρίας.
Ο οργισμένος Κάμερον απάντησε νωρίτερα, ότι «η Βρετανία μπορεί να είναι ένα μικρό νησί, αλλά έσωσε την Ευρώπη από τον φασισμό, κατάργησε τη δουλεία και ‘εφηύρε ότι ήταν να εφευρεθεί’»........

Φεύγουν από την Ελλάδα μεγάλες εταιρείες φωτοβολταϊκών! Επιστολή αγωνίας στον πρωθυπουργό!

Πολυεθνικές εταιρείες φωτοβολταϊκών σκέφτονται να εγκαταλείψουν την Ελλάδα λέει σε υπόμνημα στον Αντώνη Σαμαρά ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών

- Εκατοντάδες θέσεις εργασίας χάνονται στον κλάδο
- Ο κλάδος των φωτοβολταϊκών δοκιμάζεται από ένα μπαράζ αρνητικών ρυθμίσεων 
Το ένα τρίτο των θέσεων εργασίας στον κλάδο των φωτοβολταϊκών χάθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2013 και αν συνεχιστεί έτσι η κατάσταση, θα χαθούν άλλες τόσες θέσεις εργασίας ως το τέλος του έτους. Αυτό επισημαίνει σε υπόμνημά του προς τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών, ζητώντας ζητά αλλαγή της κυβερνητικής πολιτικής για τον κλάδο. 

Όπως αναφέρεται, μάλιστα, μόνο το 2013 επενδύθηκαν 1,5 δισ. ευρώ σε φωτοβολταϊκά στη χώρα μας. Συνολικά, την τελευταία πενταετία, εν μέσω μίας πρωτοφανούς κρίσης, επενδύθηκαν στα φωτοβολταϊκά 4,5 δισ. ευρώ.
Η μελέτη, κατασκευή, αλλά και η παραγωγή ή προμήθεια του εξοπλισμού που είναι απαραίτητος για τις επενδύσεις αυτές, έγινε σε μεγάλο ποσοστό από τις εταιρείες-μέλη του Συνδέσμου.

Συνολικά, δημιουργήθηκαν...

Απίστευτο σκάνδαλο: Ρισκάρουν την Ελληνική ΑΟΖ από Καστελλόριζο προς Κύπρο!

Ελληνική ΑΟΖ: Η εθνικά κρίσιμη ανάγκη καθορισμού της
Πρόκειται για ένα σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων με θύμα την Εθνική μας κυριαρχία! Σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης η Στρογγύλη, ένα μικρό νησί δίπλα στο Καστελλόριζο κηρύχτηκε απο τη κυβέρνηση αρχαιολογικός χώρος.

Αυτό σημαίνει ότι η νήσος Στρογγύλη με απόφαση της Ελληνικής κυβέρνησης έπαυσε να έχει οικονομική ζωή και να θεωρείται κατοικήσιμη.
Υπο τις προυποθέσεις αυτές και σύμφωνα με το Νόμο της Θάλασσας η νήσος Στρογγύλη δεν δικαιούται να έχει Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ). Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η Ελληνική ΑΟΖ μειώνεται κατά το ποσοστό που αναλογεί στη συνεισφορά στην Ελληνική ΑΟΖ από αυτό το νησί από τη περιοχή του Καστελλόριζου πρός τη Κύπρο.
Σας επισυνάπτω την απόφαση για τη μετατροπή της χρήσης της νήσου Στρογγύλης σε αρχαιολογικό χώρο, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα το Έθνος προχτές! Κρατείστε τη για να τη θυμάστε.....

Κάντε λουκέτα, όχι πόλεμο

Η τρόικα απέρριψε το σχέδιο της κυβέρνησης για την εξυγίανση των τριών αμυντικών βιομηχανιών -ΕΛΒΟ, ΛΑΡΚΟ και ΕΑΣ- και ζητά να κλείσουν άμεσα και να απολυθούν όλοι οι εργαζόμενοι χωρίς αποζημιώσεις. Η τρόικα απαιτεί όποιος εργαζόμενος ζητήσει αποζημίωση να σταλεί στη Σιβηρία.Αίσθηση προκάλεσε πως η τρόικα απέρριψε το κυβερνητικό σχέδιο μέσω email, αφού το σωστό θα ήταν να το βάλει στο Facebook για να δούμε πόσα like θα κάνει.
Στο email, η Τρόικα αναφέρει πως η Ελλάδα δεν χρειάζεται αμυντική βιομηχανία, γιατί οι Έλληνες είναι χέστηδες και δεν πρόκειται να πολεμήσουν ποτέ για τίποτα.
Όπως σημειώνει η Τρόικα, οι Έλληνες είναι με κατεβασμένα τα παντελόνια τρία χρόνια τώρα...
και δεν αντιδρούν, οπότε τι να την κάνουν την αμυντική βιομηχανία;

Μάλιστα, η Τρόικα αναφέρει πως, μετά το λουκέτο στην ελληνική αμυντική βιομηχανία, θα πρέπει να μπει λουκέτο και στον Ελληνικό Στρατό που δεν έχει καμία χρησιμότητα.

Η Τρόικα δεν έχει και άδικο, αφού, αν οι Έλληνες είναι σε αφασία και παρακολουθούν απαθείς τον καθημερινό τους εξευτελισμό, δεν είναι δύσκολο να αντιληφθείς πως ο στρατός της χώρας πρέπει να είναι εντελώς για τα μπάζα.
Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για το λουκέτο στην αμυντική βιομηχανία της χώρας, αφού η Παναγιά είναι στο πλευρό μας και θα αποκρούσει τους εχθρούς της Ελλάδας με ζίου ζίτσου.

του «Pitsirikos»

Πρετεντέρης: Η στραταρχική αυθάδεια των δημίων…Το έχουμε υπογραμμίσει πολλές φορές: «Χρειάζεται προστυχιά και ηλιθιότητα ασυνήθιστη για να είσαι Πρετεντέρης». Ο Πρετεντέτης, αυτός ο επιτήδειος γραφειοκράτης της δημοσιογραφίας, είναι ένα τέτοιο ιδεολογικό φερέφωνο, που διαλαλεί ανενδοίαστα ότι το μόνο που ξέρει καλά να κάνει είναι να υπηρετεί την κάστα των άπληστων νεόπλουτων του «εκσυγχρονισμού», το δωσιλογισμό του καθεστώτος και τις «αξίες» του αυτοκρατορικού λόγου.

Η «επιτηδειότητα» του Πρετεντέρη συνίσταται στο να καθυβρίζει, με υστερική αυθάδεια, αλλά και επαρμένη ηλιθιότητα, τον ελληνικό λαό και κάθε ενοχλητική προς το καθεστώς φωνή. 

Το προσφιλές λεξιλόγιο αυτού του αλαλάζοντος κυμβάλου όταν στρέφεται εναντίον του ελληνικού λαού είναι: «βαρεμένοι», «ανόητοι», «καραγκιόζηδες», «κατακάθια» και άλλα τέτοια «ευγενή» κοσμητικά επίθετα. 

Αυτό το φερέφωνο ηδονίζεται και με το κανιβαλικό του λεκτικό εναντίον των σφαγιασθέντων θυμάτων…
 

Αλλά και με τον οίστρο της βλακείας του. Γιατί είναι κομπασμός βλακείας να βρίζεις το 80-95% ενός λαού: Τέτοια ήταν τα ποσοστά του ελληνικού λαού που είχαν αντιταχθεί στους ΝΑΤΟϊκούς βομβαρδισμούς της Σερβίας (1999) και στα κόλπα του Νίμιτς (το 2008)… 

Να μην ξεχάσουμε ότι αυτό το «όνειδος» της καθεστωτικής δημοσιογραφίας αποκάλεσε και «κατακάθια» τα ιστολόγια… 

Για τον Πρετεντέρη και τους ομοίους του....

3,5 εκατ. πολίτες υποψήφιοι ..για φυλακή!!! ΒΙΝΤΕΟ


Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος είναι ένας δικηγόρος που ανήκει στον συντηρητικό πολιτικό χώρο και μόνο για αντιπολιτευτική διάθεση δεν μπορεί να τον κατηγορήσει κανείς.
Τα όσα ακούμε, λοιπόν, να μας λέει στο βίντεο που παραθέτουμε δεν απέχουν καθόλου απ’ την πραγματικότητα. 

Μια πραγματικότητα, που έχει διαμορφώσει η βάρβαρα αντιλαϊκή πολιτική της άθλιας συγκυβέρνησης που φέρνει τρεισήμισι εκατομμύρια πολίτες υποψήφιους για φυλακή. (Ναι καλά διαβάσατε. Το ξαναγράφουμε 3.500.000!!!). 
Και είναι υποψήφιοι για φυλακή, γιατί το υπουργείο Οικονομικών έχει βάλει σε εφαρμογή ένα νόμο σύμφωνα με τον οποίο όποιος πολίτης χρωστάει στο δημόσιο πάνω από 5.000 ευρώ διαπράττει ποινικό αδίκημα, το οποίο είναι αυτόφωρο που σημαίνει ότι για 18 μήνες μπορεί ανά πάσα στιγμή να συλληφθεί και να οδηγηθεί στην φυλακή.

Για έναν δολοφόνο σε 48ωρες σταματάει το αυτόφωρο, είπε ο δικηγόρος για να προσθέσει ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στον πλανήτη που με νόμο του Παπακωνσταντίνου τον οποίο διατηρεί και ο Στουρνάρας οποιοσδήποτε χρωστάει στο δημόσιο πάνω από 5.000 μπορεί να συλληφθεί σε διάρκεια 18 μηνών.

«Η διάταξη αυτή είναι απόλυτα ενεργεί και καθημερινά βγαίνουν δελτία τύπου που λένε πόσοι συνελήφθησαν για χρέη στο δημόσιο», τόνισε ο Μ. Δημητρακόπουλος.
 Υπάρχουν καθημερινές περιπτώσεις ανέργων και πολιτών που δεν έχουν να πληρώσουν και οδηγούνται στα αστυνομικά τμήματα και από κει στα δικαστήρια κατέληξε     ΒΙΝΤΕΟ....

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΨΕΥΤΑΡΑΚΟΙ!Η τρόικα είναι κακή. Το ξέρουμε. Απόδειξη ότι στέλνει «email» για να απαιτήσει το κλείσιμο των ΕΑΣ - ΕΛΒΟ - ΛΑΡΚΟ. Αλλά η κυβέρνηση είναι καλή. Απόδειξη: Πρώτον, ότι δεν ήξερε τίποτα για το φόνο, δεύτερον ότι δεν συμφωνεί με το φόνο...
Αυτό είναι το παραμύθι.
Ας πάμε τώρα στην αλήθεια:
Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει έγκλημα στο πλαίσιο της ακολουθούμενης πολιτικής που δεν είναι προσχεδιασμένο, προκαθορισμένο, προμελετημένο και προσυμφωνημένο.
Η αλήθεια είναι ότι το προσχεδιασμένο έγκλημα έχει την τζίφρα και του ΠΑΣΟΚ (της κυρίας Φώφης Γεννηματά) που υπέγραψε το πρώτο Μνημόνιο, και όλα τα Μνημόνια, έχει την τζίφρα και της ΝΔ (του κ. Σαμαρά) που υπέγραψε τα επόμενα Μνημόνια και που συμφώνησε αναδρομικά με το πρώτο. Ολοι, άλλωστε, θυμόμαστε τον κ. Σαμαρά να αναφωνεί ενώπιον της Μέρκελ εκείνο το περίφημο «ουδείς αναμάρτητος», κάνοντας την αυτοκριτική του που δεν ψήφισε το πρώτο Μνημόνιο.
Η αλήθεια είναι ότι έχουν προδιαγράψει τη διάλυση των πάντων. Των «Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων», συμπεριλαμβανομένων.
Συγκεκριμένα:
Ηδη από τις 22 Νοέμβρη 2010, στο λεγόμενο «Επικαιροποιημένο Μνημόνιο» (σελίδες 39, 57, 58) έχουν συμπεριλάβει τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα σε ένα μακρύ κατάλογο «λουκέτων». Το «λουκέτο» αφορά σε εκείνες τις κρατικές επιχειρήσεις, για τις οποίες στο κείμενο της «δεύτερης επικαιροποίησης» του Μνημονίου, αναφέρονται τα εξής:.........

Ψεύτη αποκάλεσε τον Τζον Κέρι ο Βλαντίμιρ Πούτιν...


Δεν μάσησε τα λόγια του ο ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στην αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ σχετικά με την κατάσταση στη Συρία και αποκάλεσε...
ψεύτη τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι.

Μιλώντας στο ρωσικό Συμβούλιο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ο Πούτιν θυμήθηκε ότι είχε δει τον Κέρι σε συζήτηση στο Κογκρέσο να αρνείται ότι η Αλ Κάιντα δρα στη Συρία και γνώριζε, σύμφωνα με τον ρώσο Πρόεδρο τους δεσμούς της Αλ Κάιντα με την ομάδα Τζαμπχάτ Αλ Νούσρα που αποτελεί «κορμό» των αντικαθεστωτικών, που μάχονται τον στρατό του Μπασάρ Αλ Ασαντ.

«Αυτό ήταν δυσάρεστο και απρόσμενο για μένα» δήλωσε ο Πούτιν.

«Μιλάμε σε αυτούς (τους Αμερικανούς) και θεωρούμε ότι είναι αξιοπρεπείς και φερέγγυοι, όμως αυτός ψεύδεται και ξέρει ότι λέει ψέματα. 

Αυτό είναι θλιβερό», τόνισε ο ρώσος Πρόεδρος για να επαναλάβει,....

ΓΣΕΕ: Στο 31,5% η ανεργία το 2014..success story

Ως μία "τραγική" ακτινογραφία μπορεί να θεωρηθεί η ετήσια έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ που παρουσιάστηκε σήμερα, ενώ ο Γραμματέας της Συνομοσπονδίας Νίκος Κιουτσούκης πρότεινε απεργία διαρκείας.
 
Σύμφωνα με αυτήν η απώλεια που υπέστησαν οι μισθωτοί την τελευταία τριετία από μειώσεις των...
αποδοχών τους και από τις φορολογικές επιβαρύνσεις υπολογίζεται σε 37 δισεκατομμύρια ευρώ, συμβάλλοντας στη μείωση της εγχώριας ζήτησης κατά 31,3%. Η αγοραστική δύναμη των αποδοχών τους την ίδια περίοδο 2010-2013 μειώθηκε κατά 37,2%, επιστρέφοντας στα επίπεδα του έτους 2000.
 
Σύμφωνα με το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, η Ετήσια Έκθεση του οποίου για την Ελληνική Οικονομία και την Απασχόληση 2013 παρουσιάστηκε στη Θεσσαλονίκη από τον επιστημονικό Διευθυντή του Ινστιτούτου της Συνομοσπονδίας καθ. Σάββα Ρομπόλη, οι ασκούμενες πολιτικές κατά την περίοδο 2010-2013 οδήγησαν την ελληνική οικονομία και το βιοτικό επίπεδο της πλειοψηφίας των πολιτών στο μακρινό παρελθόν.
 
Ειδικότερα, η ανεργία επέστρεψε στα επίπεδα του 1961 ενώ οι εκτιμήσεις του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ για το τέλος του 2013 και για το 2014 είναι δυσοίωνες. Συγκεκριμένα εκτιμάται ότι η ανεργία θα αυξηθεί και έως το τέλος του 2013 θα αγγίξει το 29% με 30% ενώ τον επόμενο χρόνο θα φτάσει στο ποσοστό του 31,5%.
 
Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της Έκθεσης.......

Παπαδημούλης:«Έχουν συμφωνήσει τρόικα-κυβέρνηση»...


Επικοινωνιακά κόλπα επιρρίπτει στην κυβέρνηση ο Δημήτρης Παπαδημούλης, σχολιάζοντας τα περί διαφωνίας του Μαξίμου με την τρόικα για το λουκέτο στην αμυντική βιομηχανία. 
Μέσω Twitter ο...
Δημήτρης Παπαδημούλης απέρριψε τα περί διαφωνίας της κυβέρνησης με την τρόικα, εκτιμώντας ότι υπάρχει συμφωνία για το ζήτημα περί αναδιάρθρωσης της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας.

Τα καραγκιοζιλίκια με το «email»: Το δωσίλογο ΚΙΤΣ


Τα ανδρείκελα δεν έχουν ραχοκοκαλιά, αλλά διαθέτουν μεγάλη κουτοπονηριά…


Κάθε δωσίλογος χάνει κάθε αίσθηση όχι μόνο του δωσιλογισμού του, αλλά και της λογικής. Αυτό που τον απασχολεί δεν είναι η ουσία της εγκληματικής του πράξης, αλλά η συσκευασία της. Τα πώς θα επενδυθεί και θα πλασαριστεί: το θεατρικό σκηνικό…
Γι αυτό τα κυβερνητικά ανδρείκελα δίνουν τόσο κακόγουστες παραστάσεις: Η «τέχνη» με βάση το ψεύδος και το δωσιλογισμό είναι ΚΙΤΣ ελεεινής μορφής.

            Μια τέτοια παράσταση δωσίλογου ΚΙΤΣ παίχτηκε και με το «email»: Τα ανδρείκελα θέλουν να παρακάμψουν την ουσία (ότι είναι γλοιωδέστατα και πωρωμένα ανδρείκελα) και να εμφανιστούν σαν «πολιτικοί άνδρες»  που «διαπραγματεύονται» και ενεργούν με το πιστόλι στον κρόταφο, το πιστόλι της τρόικας...
   Βεβαίως το να λειτουργείς σαν....

Έκαψαν τα ειδοποιητήρια του ΟΑΕΕ...Στο κάψιμο των ειδοποιητηρίων του ΟΑΕΕ, με τα οποία ο Οργανισμός τους καλεί να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, με την προειδοποίηση αναγκαστικής είσπραξης, προχώρησαν, σε...
ένδειξη διαμαρτυρίας για δεύτερη μέρα, επαγγελματίες, έμποροι και βιοτέχνες μαζί με ιδιοκτήτες ταξί, έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΕ, στην Εγνατία.
Δείτε το βίντεο:........

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ «ΡΟΛΟΙ» (Η ΑΛΛΩΣ ΠΩΣ: «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ»!)

Του Ν. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*
Προχτές, έγινε παγκοσμίως γνωστό ότι η αμερικανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών «Verizon» εξαγοράζει το 45% των μετοχών που κατέχει στον όμιλό της η βρετανική «Vodafone» έναντι του ευτελούς ποσού των...130 δισ. δολαρίων!
Για να καταλάβουμε το μέγεθος του τιμήματος αρκεί να σκεφτούμε ότι τοΑΕΠ ολόκληρης της Ελλάδας κινείται στα 144 δισ. δολάρια.
Πέραν του πακτωλού, το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι η «Verizon» θα καταβάλει το ποσό αυτό, αφού πρώτα το μεγαλύτερο μέρος του θα το λάβει ως δάνειο από τις τράπεζες «JP Morgan», «Bank of America», «Barclays» και «Morgan Stanley».
Στο σημείο αυτό παρακαλούμε την προσοχή σας:
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα στις αρχές του 2011, μέχρι εκείνη τη στιγμή (έκθεση του «Congressional Oversight Panel») και από τη στιγμή που ξέσπασε η κρίση στις ΗΠΑ, οι ενισχύσεις σε μετρητά και σε εγγυήσεις που είχαν λάβει από το αμερικανικό δημόσιο οι τρεις από τις παραπάνω τράπεζες ανέρχονταν:
Για την «Bank of America» στα 336,1 δισ. δολάρια,
για την «Morgan Stanley» στα 135 δισ. δολάρια και
για την «JP Morgan» στα 129,6 δισ. δολάρια.
Συνολικά (και μέχρι εκείνη τη στιγμή) το ποσό που είχε παρασχεθεί από το δημόσιο ταμείο των ΗΠΑ για την ενίσχυση 19 αμερικανικών τραπεζών ανήρχετο στα 1,455 τρισεκατομμύρια δολάρια!
Με άλλα λόγια και αν θα ήθελε κανείς να το περιγράψει σε «φάσεις», τα πράγματα εξελίσσονται ως εξής:
Φάση πρώτη: Τα μονοπώλια τύπου «Verizon», «Vodafone» κ.λπ., οι τράπεζες τύπου «JP Morgan», «Bank of America» κ.λπ., προκάλεσαν την κρίση.
Φάση δεύτερη: Με την εκδήλωση της κρίσης, τα ιμπεριαλιστικά κράτη, για να διασώσουν το σύστημά τους ισοπέδωσαν τα λαϊκά εισοδήματα, τα λαϊκά δικαιώματα και τις λαϊκές κατακτήσεις, και ό,τι άρπαξαν και συνεχίζουν να αρπάζουν, ρίχνοντας την κοινωνία στον Μεσαίωνα, το πρόσφεραν προς τις τράπεζες (που προκάλεσαν την κρίση).
Φάση τρίτη: Οι τράπεζες, με τη σειρά τους, τους ωκεανούς χρήματος που τους παρασχέθηκαν - δηλαδή τα κλεμμένα από τους λαούς - τα προσφέρουν τώρα στα μονοπώλια, για να κάνουν τις αγορές τους, τις πωλήσεις τους, τις εξαγορές τους, τις συναλλαγές τους και γενικώς τις κερδοφόρες μπίζνες τους.
Είδατε τι ωραία που δουλεύει το σύστημα της «ελεύθερης αγοράς»;...

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΛΑΪΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

alt
ΤΟΥ ΑΡΗ ΜΕΣΟΥΝΤΑ
Στο τραγικό σημείο που έχει περιέλθει η χώρα και οελληνικός λαός κάτω από την μπότα της τρόικας και των μνημονίων, δεν υπάρχουν περιθώρια να ανακοπεί ο γενικός κατήφορος όσο παραμένει στην εξουσία η κυβέρνηση Σαμαρά και γενικώς μνημονιακές κυβερνήσεις.
Όπως περιορισμένα περιθώρια υπάρχουν γιαεπιμέρους αναχαιτίσεις στον καταιγισμόαντιλαϊκών μέτρων, όσο η κυβέρνηση αυτή κατευθύνει μαζί με την τρόικα την πορεία της χώρας.
Το αίτημα της εκδίωξης από προοδευτική σκοπιά της κυβέρνησης και με στόχο μια κυβέρνηση της Αριστεράς, έχει γίνει πλέον αίτημα επιβίωσης της χώρας και προϋπόθεση εθνικής και λαϊκής ανόρθωσης.
Η ανατροπή της κυβέρνησης Σαμαρά για μια νέα προοδευτική πορεία της χώρας δεν μπορεί να γίνει με μια «επανάσταση» από τα πάνω, που συχνά σε ώρες κρίσης επιχειρεί το κατεστημένο για να ανανεωθεί η αγιάτρευτα φθαρμένη εξουσία και η αδιέξοδη πορεία.
Η προοδευτική ανατροπή της κυβέρνησης για γνήσιες και ελεύθερες εκλογές, χωρίς την κηδεμονία τωνδιαπλεκόμενων ΜΜΕ και τη δαμόκλειο σπάθη ψεύτικων διλλημάτων, προϋποθέτει μια γνήσια εξέγερση από τα κάτω. Απαιτεί ένα μεγάλο εργατικό λαϊκό κίνημα.
Προϋποθέτει μεγάλους και σκληρούς ενωτικούς εργατικούς λαϊκούς αγώνες που να απηχούν και να εκφράζουν τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία...........

Εισαι διορισμένος από τον Σαμαρά, δεν σε παίρνει (ΒΙΝΤΕΟ)...Άγρια κόντρα, Μπαλάφα-Καψή
(ολοι οι διάλογοι).
Βαρουφάκης: Κάποιοι επιλέγουν να μπερδεύονται(βλ. Π. Καψής)..
Ο κακός χαμός. Ολα ξεκίνησαν όταν ο Παντελής Καψής ρωτήθηκε για το εμπάργκο της αντιπολίτευσης, να...
μην εμφανίζεται στη ΔΤ.
Αμέσως, λοιπόν, στο πρωινό του ΑΝΤ-1 οι τόνοι ανέβηκαν και ακολουθησαν μερικοί επίμαχοι διάλογοι, μεταξύ Μπαλάφα-Καψη:
Μπαλάφας: Δεν είστε τιμητής κ. Καψή. Δεν σας παίρνει αυτό το πράγμα.
Καψής: Γιατί δεν μπορώ; Γιατί κ. Μπαλάφα;
Μπαλάφας: Δεν σας παίρνει… Διορισμένος από το Σαμαρά
Καψής: Δεν κατάλαβα, τι είμαι; Παράνομος υφυπουργός; Δεν κατάλαβα…
Μπαλάφας: Δεν σας παίρνει…
Καψής: Κάνετε λάθος, εσάς δεν σας παίρνει…
Μπαλάφας: Ούτε εκλεγμένος είστε, ούτε τίποτα…

Καψής: Εσάς δεν σας παίρνει να κάνετε τέτοιες παρατηρήσεις. Δεν κατάλαβα, δεν μιλάτε με πολίτες εσείς; Είναι αντιδημοκρατική συμπεριφορά. Δεν υπάρχουν εγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης από το πολιτικό γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ

Μπαλάφας: Αυτό είπαμε;
Καψής: Βεβαίως.
Μπαλάφας: Εμείς εκτιμήσαμε με το όποιο κόστος να μη συμμετέχουμε σε αυτό το πράγμα.

Ενταση επικράτησε και νωρίτερα, οταν ο Καψής θέλησε να αμφισβητήσει τις προβλέψεις του Βαρουφάκη.......