ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΛΑΪΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

alt
ΤΟΥ ΑΡΗ ΜΕΣΟΥΝΤΑ
Στο τραγικό σημείο που έχει περιέλθει η χώρα και οελληνικός λαός κάτω από την μπότα της τρόικας και των μνημονίων, δεν υπάρχουν περιθώρια να ανακοπεί ο γενικός κατήφορος όσο παραμένει στην εξουσία η κυβέρνηση Σαμαρά και γενικώς μνημονιακές κυβερνήσεις.
Όπως περιορισμένα περιθώρια υπάρχουν γιαεπιμέρους αναχαιτίσεις στον καταιγισμόαντιλαϊκών μέτρων, όσο η κυβέρνηση αυτή κατευθύνει μαζί με την τρόικα την πορεία της χώρας.
Το αίτημα της εκδίωξης από προοδευτική σκοπιά της κυβέρνησης και με στόχο μια κυβέρνηση της Αριστεράς, έχει γίνει πλέον αίτημα επιβίωσης της χώρας και προϋπόθεση εθνικής και λαϊκής ανόρθωσης.
Η ανατροπή της κυβέρνησης Σαμαρά για μια νέα προοδευτική πορεία της χώρας δεν μπορεί να γίνει με μια «επανάσταση» από τα πάνω, που συχνά σε ώρες κρίσης επιχειρεί το κατεστημένο για να ανανεωθεί η αγιάτρευτα φθαρμένη εξουσία και η αδιέξοδη πορεία.
Η προοδευτική ανατροπή της κυβέρνησης για γνήσιες και ελεύθερες εκλογές, χωρίς την κηδεμονία τωνδιαπλεκόμενων ΜΜΕ και τη δαμόκλειο σπάθη ψεύτικων διλλημάτων, προϋποθέτει μια γνήσια εξέγερση από τα κάτω. Απαιτεί ένα μεγάλο εργατικό λαϊκό κίνημα.
Προϋποθέτει μεγάλους και σκληρούς ενωτικούς εργατικούς λαϊκούς αγώνες που να απηχούν και να εκφράζουν τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία...........

Οι δυνάμεις της Αριστεράς από κοινού και πρώτα απ’ όλα ο ΣΥΡΙΖΑ, ως η μεγαλύτερη δύναμη τηςαντιπολίτευσης, καλούνται να θέσουν στα σοβαρά, στην πράξη και όχι στα λόγια, ως άμεσο και θεμελιώδη στόχο την ανάπτυξη αυτών των ενωτικών εργατικών-λαϊκών αγώνων για την προοδευτική ανατροπή.
Προς αυτήν την κατεύθυνση όλες οι δυνάμεις της Αριστεράς και πρώτα απ’ όλα ο ΣΥΡΙΖΑ, θα μπορούσαν να συμβάλλουν καθοριστικά με τη δημιουργία και συγκρότηση ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ - ΛΑΪΚΟΥ ΑΓΩΝΑ για την προοδευτική ανατροπή. Επιτροπών Εργατικού - Λαϊκού Αγώνα  παντού, στιςγειτονιές, στις υπηρεσίες, τα εργοστάσια, στα σχολεία, τα Πανεπιστήμια.
Αυτές οι Επιτροπές Εργατικού - Λαϊκού Αγώνα, μια ιδέα που κατέθεσε η "Αριστερή Πλατφόρμα" του ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι   ανοικτές σε όλους τους πολίτες που θέλουν να βοηθήσουν σε μια αναγεννητική επαναθεμελίωση της χώρας, θα συνιστούν κύτταρα ελευθερίας , δημοκρατίας, αυτενέργειας και συμμετοχής και κυρίως κύτταρα αγώνα και δράσης πάνω σε όλα τα επείγοντα προβλήματα του χώρου τους με κεντρικό στόχο την απομάκρυνση της κυβέρνησης .
Αυτές οι  Επιτροπές Εργατικού - Λαϊκού Αγώνα  στους χώρους εργασίας στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα θα απευθύνονται και θα συσπειρώνουν ισότιμα σε ανατρεπτική προοδευτική κατεύθυνση όλους τους εργαζόμενους που θέλουν μια αντιμνημονιακή, δημοκρατική προοδευτική πορεία της χώρας,ανεξάρτητα από προηγούμενες πολιτικές εντάξεις και τοποθετήσεις.
Οι ίδιες αυτές Επιτροπές Λαϊκού Αγώνα στους Δήμους και στις γειτονιές όλης της Ελλάδας, θα απευθύνονται και θα αγκαλιάζουν εργαζόμενους, συνταξιούχους, νέους, γυναίκες, άνεργους, επαγγελματοβιοτέχνες, αγρότες, εμπόρους και γενικά πολίτες, χωρίς διάκριση, που νοιώθουν την ανάγκη να ενεργοποιηθούν για μια προοδευτική διέξοδο από την κρίση και την προοδευτική παραγωγική ανασυγκρότηση και ανόρθωση της χώρας.
Αυτές οι  Επιτροπές Λαϊκού Αγώνα μπορούν να καταστούν τα θεμέλια για την ανάπτυξη τοπικών δράσεων και κυρίως μεγάλων συντονισμένωνπαρατεταμένωνεπίμονων και αποτελεσματικώνενωτικών εργατικών λαϊκών αγώνων σε ευρύτερη και πανελλαδική κλίμακα για την προοδευτική ανατροπή στη χώρα, για εκλογές που θα φέρουν τη νίκη στην Αριστερά και για τη στήριξη ενός νέου μετεκλογικού προοδευτικού δρόμου  της χώρας.
Ένα μεγάλο και επείγον στοίχημα βρίσκεται μπροστά στην Αριστερά.
Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα…
ΑΡΗΣ ΜΕΣΟΥΝΤΑΣ

Σχόλια