Εγκαταλείπουν μαζικά το ΣΥΡΙΖΑ στελέχη του απο όλη την επικράτεια και προσχωρούν στη λαική ενότητα


Οι αποχωρήσεις είναι σχεδόν καθημερινές από τον ΣΥΡΙΖΑ  μετά την επισημοποίηση της διάσπασης και εντάσσονται μαζικά στην Λαϊκή Ενότητα , τα δε κείμενα, με τα οποία γνωστοποιούν οι αποχωρήσαντες την επιλογή τους, είναι «καταπέλτης» για την ηγεσία του κόμματος που υποστήριζαν.
A' Αθήνας: Δέκα μέλη εκτός
«Η παραίτηση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, καθώς και η επιλογή των πρόωρων εκλογών, ερήμην του κόμματος και ενάντια στις αποφάσεις του, έσπασαν το όριο της πολιτικής μας αντοχής» αναφέρουν δέκα μέλη της ΝΕ Α' Αθήνας.
Και προσθέτουν: «Μετά από σειρά παραβιάσεων του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την επιλογή να υιοθετήσει η κυβέρνηση ένα νέο σκληρό μνημόνιο, μετά την ωμή παραβίαση της απόφασης της ΚΕ για έκτακτο συνέδριο του κόμματος, που εισηγήθηκε ο ίδιος ο Πρόεδρος, στην ουσία ο ΣΥΡΙΖΑ καταργήθηκε με ευθύνη του Προέδρου και της ηγετικής ομάδας του Μαξίμου».
Πρόκειται για τα μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας: Αντωνίου Βαγγέλης, Δεμέστιχας Γρηγόρης, Κατσάμπης Κώστας, Κούρκουλας Θανάσης, Λυκουριάς Θάνος, Νικολιδάκη Φλώρα, Παπαδόπουλος Θοδωρής, Παπαλουκάς Κώστας, Σεργίδου Κατερίνα, Χουβαρδάς Μπάμπης.
Γιάννενα: 19 απώλειες
Οι αποχωρήσαντες στα Γιάννενα αναφέρουν, μεταξύ άλλων:.....

Έμεινε μόνος του ο ξευτίλας...Διαλύεται εις των εξ ων συνετέθη ο ΣΥΡΙΖΑ: Εφυγαν ακόμα 52 κορυφαία μέλη - Ανάμεσα τους και ο ευρωνουλευτής Ν.Χουντής!


Άλλο ένα κύμα μαζικής αποχώρησης στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σημειώθηκε την Τετάρτη με 53 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής να υποβάλουν την παραίτησή τους. Ανάμεσα τους ξεχωρίζει ο ευρωοβουλευτής Νίκος Χουντής ενώ την επιστολή υπογράφουν σημαίνοντα στελέχη της Λαϊκής Ενότητας όπως ο Κώστας Ήσυχος, ο Στάθης Λεουτσάκος, η Δέσποινα Χαραλαμπίδου κ.α.
Στην επιστολή τους κάνουν λόγο για εξελίξεις που θα γραφτούν με μελάνα γράμματα στην ιστορία της Αριστεράς και κατηγορούν την κυβέρνηση ότι προχώρησε στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών χωρίς διαβούλευση στην ΚΕ του κόμματος.
Η επιστολή που υπογράφουν έχει ως εξής:........

ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ. ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΛΑΠΑΒΙΤΣΑ

Η καθοριστική σύγκρουση στις εκλογές θα γίνει ανάμεσα στην ευρύτατη μνημονιακή συμπολίτευση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ/ΝΔ/Ποτάμι/ΠΑΣΟΚ και στη μόνη πραγματική αντιπολίτευση, τη Λαϊκή Ενότητα
Δύο παράγοντες θα κυριαρχήσουν: πρώτον, η αξιοπιστία και, δεύτερον, το πρόγραμμα κοινωνικής και οικονομικής ανάταξης της χώρας.
Η συμπολίτευση αντιμετωπίζει βαθύτατο πρόβλημα αξιοπιστίας γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε παντελώς αναξιόπιστος. 
Δεν υπάρχει παγκόσμιο προηγούμενο ένα κόμμα της Αριστεράς όχι απλώς να μην εφαρμόζει το πρόγραμμά του, αλλά να υιοθετεί πλήρως το πρόγραμμα του αντιπάλου!

 Η αξιοπιστία της ΝΔ έχει τραυματιστεί βαρύτατα από τις δεκαετίες διακυβέρνησης και από την πλήρη ανακολουθία του πρώην αρχηγού της, κ. Σαμαρά, στο θέμα των μνημονίων. 
Το Ποτάμι είναι ένα πολιτικό σύμφυρμα χωρίς αρχή, μέση και τέλος.
 Όσο για το ΠΑΣΟΚ, εκεί πλέον έχουμε το ναδίρ της αξιοπιστίας, πρώην πρωθυπουργών, υπουργών, στελεχών και διαπλεκομένων.
Πρόγραμμα φυσικά έχουν τα πέντε κόμματα της συμπολίτευσης: είναι το νέο μνημόνιο που σχεδίασαν και επέβαλαν οι δανειστές
Δεν υπάρχει απολύτως καμία διαφορά ανάμεσα τους στο θέμα αυτό. Απλώς διαγκωνίζονται για το ποιος θα κάνει τις περιβόητες «μεταρρυθμίσεις», ποιος θα μετριάσει τις επιπτώσεις για τους εργαζόμενους και ποιος θα βγάλει «ισοδύναμα» από το καπέλο του ταχυδακτυλουργού.

Το πρόβλημα είναι ότι το μνημονιακό πρόγραμμα οδηγεί σε πλήρες αδιέξοδο, πράγμα που γνωρίζει ο ελληνικός λαός από την εμπειρία των δύο προηγουμένων μνημονίων. 
Η λιτότητα, οι ιδιωτικοποιήσεις, ηαπορρύθμιση των αγορών και η αγριότητα στην αγορά εργασίας μπορεί να βολεύουν τους τραπεζίτες, αλλά δεν δημιουργούν τις συνθήκες ταχύρρυθμης ανάπτυξης που χρειάζεται η χώρα. 


Με το νέο μνημόνιο η Ελλάδα θα γίνει τελειωτικά μια φτωχή, άνιση, παρηκμασμένη χώρα στις παρυφές της Ευρώπης, όπου η νεολαία θα μεταναστεύει και οι συνταξιούχοι θα παλεύουν να επιβιώσουν. 
Οι μόνοι κερδισμένοι θα είναι μια μικρή δράκα πλουσίων και πολλαπλώς διαπλεκομένων που θα θριαμβεύσουν στο μνημονιακό καθεστώς........
Η Λαϊκή Ενότητα πάσχει από τα αναπόφευκτα οργανωτικά προβλήματα μιας παράταξης που στήθηκε σε χρόνο μηδέν και πρέπει αμέσως να συμμετάσχει σε εκλογές. Στα καίρια ζητήματα της αξιοπιστίας και του προγράμματος όμως, έχει τεράστια πλεονεκτήματα απέναντι στη μνημονιακή συμπολίτευση.
Η Λαϊκή Ενότητα έθεσε τις βάσεις της αξιοπιστίας της όταν είχε το θάρρος να πει Όχι στο νέο μνημόνιο, μένοντας πιστή στο Όχι που είπε ο ελληνικός λαός στο δημοψήφισμα. Οι υπουργοί της παραιτήθηκαν και οι βουλευτές της αγνόησαν τον κίνδυνο της μη επανεκλογής τους.  
Η Λαϊκή Ενότητα είναι ο συνεπής εκπρόσωπος της αντιμνημονιακής παράταξης στη χώρα μας. Θα προστατεύσει την αξιοπιστία της ως κόρην οφθαλμού: αυτά που υπόσχεται, αυτά θα κάνει.
Η Λαϊκή Ενότητα έχει επίσης το μόνο εφικτό και υλοποιήσιμο πρόγραμμα για τη χώρα σε αντίθεση με το πρόγραμμα των μνημονίων. Πολύ συνοπτικά, το πρόγραμμα στοχεύει μακροπρόθεσμα στην ανάταξη της ελληνικής οικονομίας, με περιορισμό του τομέα των υπηρεσιών και παράλληλη τόνωση της αγροτικής παραγωγής και της μεταποίησης.

 Αυτός είναι ο δρόμος για ταχύρρυθμη ανάπτυξη που θα είναι υπέρ του κόσμου της εργασίας και κατά του κεφαλαίου. 
Βραχυπρόθεσμα το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους, άρση της λιτότητας, δημόσια ιδιοκτησία και διαχείριση του τραπεζικού συστήματος, δημόσιες επενδύσεις, στήριξη των ιδιωτικών επενδύσεων, καθώς και αναδιανομή του εισοδήματος και του πλούτου με απλοποίηση του φορολογικού συστήματος.

Το πρόγραμμα της Λαϊκής Ενότητας θα φέρει βαθύτατες μεταρρυθμίσεις στην οικονομία και την κοινωνία, αρχής γενομένης από το άρρωστο και εκμεταλλευτικό τραπεζικό σύστημα. 

Η Ελλάδα χρειάζεται ολοκληρωτική αναδόμηση των τραπεζών σε δημόσια βάση για να στηριχτεί η ανάπτυξη και παράλληλα «σεισάχθεια» στα χρέη των εταιρειών και των νοικοκυριών. 
Χρειάζεται επίσης ολοκληρωτική αλλαγή σε κεντρικούς τομείς εθνικής σημασίας, όπως η ενέργεια και οι μεταφορές. 
Χρειάζεται, τέλος, δομικές αλλαγές στον κρατικό μηχανισμό για να δοθεί χτύπημα στη διαπλοκή και να υπάρξει μια νέα σχέση ανάμεσα στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα που θα προωθεί  την ανάπτυξη. Η πραγματική μεταρρυθμιστική δύναμη στην Ελλάδα είναι η Λαϊκή Ενότητα, έχοντας στόχο την ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη.
Το ερώτημα που πολύ φυσιολογικά προκύπτει είναι: ..............

Καθαρή εντολή..Βρέ άι σιχτίρ πουλημένε...

Εγκριθηκε η πρόσληψη 2.440 ατόμων στον τομέα της Υγείας. Πως κατανέμονται οι θέσεις

nosileytria

Στο παρα πέντε των εκλογων υπογράφηκε η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) με την οποία εγκρίνεται η εκκίνηση των διαδικασιών πλήρωσης 2.440 κενών οργανικών θέσεων, διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων σε φορείς του υπουργείου Υγείας. Η δαπάνη των προσλήψεων θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του υπουργείου  για το έτος 2016.
Πιο συγκεκριμένα, οι 2.440 κενές οργανικές θέσεις κατανέμονται ως εξής:
  • 1.110 θέσεις Νοσηλευτικού Προσωπικού
  • 600 θέσεις ειδικευμένων γιατρών κλάδου ΕΣΥ
  • 550 θέσεις διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων
  • 100 θέσεις πληρωμάτων ασθενοφόρου για το ΕΚΑΒ
  • 80 θέσεις για τους οργανισμούς αντιμετώπισης των εξαρτήσεων.
Στις προαναφερόμενες θέσεις περιλαμβάνονται:
– 20 θέσεις, διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων για τη στελέχωση προγραμμάτων για τις εξαρτήσεις για το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (ΨΝΑ) και την αποκεντρωμένη οργανική μονάδα «Ψυχιατρικό Θεσσαλονίκης» του Γενικού Νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου»,
– 25 θέσεις διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων στον ΟΚΑΝΑ με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και
– 35 θέσεις, διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων, στο ΚΕΘΕΑ, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό «με την απόφαση αυτή υλοποιείται η δέσμευση της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας για τη σταδιακή κάλυψη των άμεσων αναγκών του ΕΣΥ με μόνιμο προσωπικό, διασφαλίζοντας την επιβίωση των υποστελεχωμένων τμημάτων/κλινικών και την αναβάθμιση της δημόσιας περίθαλψης.»

Κλίμα διάλυσης στο ΣΥΡΙΖΑ του έμειναν μόνο οι πασοκτζίδες...Τραγική η εικόνα σε μυστικές δημοσκοπήσεις, χάνει την πρώτη θέση απο τη ΝΔ...

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ όπου, όπως φαίνεται, επικρατεί κλίμα διάλυσης.
Μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του γραμματέα του κόμματος, κ. Τάσου Κορωνάκη, θα ακολουθήσουν δύο ακόμα ηχηρές αποχωρήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου και ο σύζυγός της, αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, δεν θα είναι ούτε υποψήφιοι υπό το βάρος του νέου μνημονίου και του μεταναστευτικού.

ΠΟΣΟ ΧΡΕΟΣ ΑΞΙΖΕΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΣΟΥ;

Tου ΣΤΑΘΗ*  
«Είμαστε η κάθε λέξη του Συντάγματος» είχε πει μια- δυο φορές ο κ.Τσίπρας, και πολλοί, ανάμεσά τους και η αφεντιά μου, είχαμε συγκινηθεί. Όμως στο Σύνταγμα δεν καταγράφεται η λέξη υποτέλεια. Ούτε η λέξη μνημόνιο. Αντιθέτως στο Σύνταγμα καταγράφεται, αναγράφεται και υπογράφεται η υποχρέωση κάθε κυβέρνησης να προασπίζεται και να υπερασπίζεται το δικαίωμα του λαού σε αξιοπρεπή ζωή. Με σύνταξη 390 ευρω και μηνιάτικο 400 ευρω, αξιοπρεπής ζωή δεν υπάρχει. Ούτε καν ζωή – διότι οι αυτοκτονίες συνεχίζονται. Και «στις λέξεις του Συντάγματος που είμαστε» η λέξη αυτοκτονία επίσης δεν περιέχεται, αγαπητέ μου Αλέξη. Ούτε η λέξη μεγαλοστομία, ούτε η λέξη δημαγωγία.
Επίσης στο Σύνταγμα προβλέπεται η προκήρυξη εκλογών εκτάκτως, μόνον σε περίπτωση που προκύψει θέμα μείζονος εθνικής ανάγκης. Ποιό τέτοιο θέμα προέκυψε; Το μνημόνιο; Μα αυτό υπερψηφίσθηκε από το μέρος του ΣΥΡΙΖΑ που προσεχώρησε στην υποτελή πολιτική, όπως επίσης κι απ' όλες εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που ασκούσαν αυτήν την υποτελή πολτική δεκαετίες τώρα. Αν το μνημόνιο συνιστά «ανωτέρα βία», εσύ αγαπητέ μου Αλέξη την επέβαλες. Τί θέλεις τώρα; να την επιβάλλεις καλύτερα; να την επιβάλλεις με άλλους συμμάχους; ελπίζοντας σε τί; να κάνεις το μηνιάτικο των 400 ευρω, 420 σε δέκα χρόνια;
Στο Σύνταγμα υπάρχει, για εμάς που είμαστε οι λέξεις του, και μια άλλη λέξη, φοβερή ως ρομφαία αγγέλου, τρομερή όπως η ανάσα της Νεμέσεως ότι: επαφίεται η τήρησή του στο φιλότιμο των Ελλήνων. Όχι στην ισχύ του Σοϊμπλε, αλλά στο φιλότιμο των Ελλήνων. Το οποίον εξέφρασες μόνον και μόνον και για να τους πεις στο τέλος ότι «δεν μπορούσες να κάνεις αλλιώς». Και τώρα με σημαία την ήττα διεκδικείς τη νίκη!
Δυστυχώς ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν καταλαβαίνει ότι.............

Στην Ελλαδα λένε πως είσαι ότι δηλώσεις, ο Τσίπρας λοιπόν δηλώνει αριστερός και αντιμνημονιακός... Το άλλο με τον τοτό το ξέρεις;;;.syriza pasok

Στη σημερινή εισήγησή του στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι η εκλογική μάχη του Σεπτεμβρίου δεν πρέπει να μετατραπεί σε έναν εμφύλιο της Αριστεράς.
Θέλω να διαβεβαιώσω τον Αλέξη Τσίπρα πως δεν πρόκειται να υπάρξει εμφύλιος της Αριστεράς στις εκλογές.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αριστερά.
Μετά το Μνημόνιο Τσίπρα -και την απάτη του δημοψηφίσματος-, όποιος αισθανόταν αριστερός στον ΣΥΡΙΖΑ, έφυγε ή ετοιμάζεται να φύγει.
Στον ΣΥΡΙΖΑ έμεινε ο Αλέξης Τσίπρας και οι πασόκοι.
Οπότε, στις εκλογές του Σεπτεμβρίου θα έχουμε έναν εμφύλιο του ΠΑΣΟΚ.
Καλά να περάσετε στον εμφύλιο του ΠΑΣΟΚ.
Θα μας προσφέρετε πολύ γέλιο.

Ένας ένας οι παλιοί σύντροφοι εγκταλείπουν τον πουλημένο νεοταξίτη Τσίπρα.....Ηρώ Διώτη: Δεν θα είμαι υποψήφια στις εκλογές..«Η συμφωνία αυτή δεν μπορεί να εφαρμοστεί, δεν είναι οικονομικά βιώσιμη και εντείνει την ύφεση και την κοινωνική ανισότητα....

Δήλωση για μη κάθοδο της στις επικείμενες εκλογές εξέδωσε η βουλευτίνα Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, Ηρώ Διώτη. Όπως σημειώνει στη δήλωση της η κ. Διώτη «Από την 25ηΓενάρη, οπότε και τη διακυβέρνηση της χώρας ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση προχώρησε επί έξι μήνες σε μια σκληρή διαπραγμάτευση με τις κυρίαρχες ελίτ στην Ε.Ε. Το αποτέλεσμα αυτής της διαπραγμάτευσης, αναντίρρητα προϊόν εκβιασμού εξαιτίας και της αδιαλλαξίας των εταίρων, αλλά και της μη προετοιμασίας από την ελληνική πλευρά ενός εναλλακτικού σχεδίου στην περίπτωση μη συμφωνίας, ήταν η υπογραφή του τρίτου Μνημονίου».
«Η συμφωνία αυτή δεν μπορεί να εφαρμοστεί, δεν είναι οικονομικά βιώσιμη και εντείνει την ύφεση και την κοινωνική ανισότητα. Η δέσμευση από τις τελευταίες αποφάσεις των καθοδηγητικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ για τη διεξαγωγή ενός έκτακτου συνεδρίου, που δε θα ήταν συνέδριο «εσωτερικού ξεκαθαρίσματος», θα έδινε τη δυνατότητα εκπόνησης σήμερα ενός εναλλακτικού σχεδίου απεμπλοκής -στο άμεσο μέλλον- από τα μνημόνια, ενός ριζοσπαστικού προγράμματος διακυβέρνησης στις νέες συνθήκες αλλά και θα απαντούσε στα μεγάλα ερωτήματα που έθεσε η συγκυρία, δεν τηρήθηκε» σημειώνει.
«Το διάγγελμα του Πρωθυπουργού και η προκήρυξη των εκλογών καθόρισε και το περιεχόμενο της πολιτικής με την οποία θα διεκδικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ την ψήφο του ελληνικού λαού, δηλαδή τη διαχείριση και την πιστή εφαρμογή της συμφωνίας.
Σε ό,τι με αφορά, δεν πιστεύω και δεν μπορώ να υπηρετήσω αυτό το σχέδιο. Η κάθοδός μου στις εκλογικές αναμετρήσεις των τελευταίων 8 χρόνων –από το 2007 μέχρι και τις εκλογές της 25ης Γενάρη 2015- προέτασσε διαφορετικές διεκδικήσεις για τον κόσμο της εργασίας, τα πληττόμενα από τις πολιτικές λιτότητας στρώματα, τους νέους ανθρώπους» τονίζει στη δήλωση της η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ.
«Υπό αυτή την έννοια, δε θα συμμετέχω στις λίστες των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ. Παραμένω πολιτικά και κοινωνικά ενεργή, γιατί οι αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη δε σταματούν. Εκεί, όλοι και όλες, θα συναντιόμαστε» καταλήγει στη δήλωση της η Ηρώ Διώτη.

Συνελήφθη ολόκληρος ... λόχος Γερμανών με βόμβες, μαχαίρια, κράνη κλπ. που αιματοκύλισαν τις Σκουριές

Για άλλη μια φορά Γερμανοί "τουρίστες" πρωταγωνιστούν σε αματτηρά επεισόδια στην χώρα: Μετά την Αθήνα και τα εκτεταμένα επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος, οι Γεμανοί πρωταγωνίστησαν σε επεισόδια στις Σκουριές Χαλκιδικής. Και όχι μόνο αυτοί. Βούλγαροι, Πολωνοί κλπ  βρίσκονται μεταξύ των συλληφθέντων.
Στην κατοχή τους βρέθηκε ολόκληρο οπλοστάσιο, κάτι που δείχνει ότι είχαν οργάνωση και προετοιμασία:
Περισσότερες από 40 βόμβες μολότοφ, ενώ με τη χρήση σφεντόνων και αυτοσχέδιων-σωλήνων, εκτόξευσαν μεγάλο αριθμό μεταλλικών αντικείμενων (μπουλόνια-παξιμάδια), πέτρες και φωτοβολίδες παντός τύπου....

Πέρασε όλα τα μέτρα κατά του λαού, αλλά ξέχασε τους… εφοπλιστές ο Τσίπρας

Πέρασε όλα τα μέτρα κατά του λαού, αλλά ξέχασε τους... εφοπλιστές ο ΤσίπραςΕίναι ποτέ δυνατόν ένας πρωθυπουργός, ο οποίος υφάρπαξε την ψήφο των Ελλήνων πολιτών τάζοντας σκίσιμο των μνημονίων, να περιμένει ότι θα λάβει αυτοδυναμία στις επερχόμενες εκλογές, έχοντας ο ίδιος υπογράψει το τρίτο και χειρότερο μνημόνιο;
Είναι ποτέ δυνατόν ο πολιτικός που μέχρι πριν από οκτώ μήνες δεν είχε κανείς οτιδήποτε κακό να του προσάψει πλην της απειρίας, που όμως δεν είναι κακό, να θεωρεί ότι η μνήμη των Ελλήνων… ασθενεί και να πιστεύει ότι έχουμε ξεχάσει πως μας είχε υποσχεθεί ότι θα διαλύσει τη διαπλοκή, τη διαφθορά των νταβατζήδων, των μεγαλοεργολάβων και των διαπλεκόμενων επιχειρηματιών – πολιτικών – τραπεζιτών;
Είναι, αλήθεια, πιθανό να μην απαντήσει ο ελληνικός λαός στην κοροϊδία που βίωσε εδώ και οκτώ μήνες, διαπιστώνοντας στο…

Με οδηγίες του Βερολίνου καθόρισε τις εκλογές και τις ημερομηνίες διεξαγωγής τους ο απατεώνας Α.Τσίπρας!


Ήρθα να σας υποβάλλω την παραίτηση της κυβέρνησης». Με τη φράση αυτή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο κ. Αλέξης Τσίπρας δρομολόγησε και τυπικά στις 9 μ.μ., στις 20 Αυγούστου, τις διαδικασίες που θα οδηγήσουν τη χώρα στην πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, μετά τον ολιγοήμερο κύκλο διαβουλεύσεων και συζητήσεων, οι οποίες διαμόρφωσαν κλίμα πολιτικής ρευστότητας και αβεβαιότητας αλλά αλγεινή εντύπωση προκαλεί για ακόμα μια φορά η δύναμη που έχουν Βερολίνο και Βρυξέλλες στη διαμόρφωση της εσωτερικής πολιτκής ζωής.
Όμως αν και τις εκλογές δρομολόγησαν οι εξελίξεις της ψηφοφορίας του νέου μνημονίου όταν την 11η Ιουλίου όταν κατά την ψηφοφορία για την εξουσιοδότηση της ελληνικής ομάδας διαπραγμάτευσης για τη δανειακή σύμβαση με το ESM σημειώθηκαν τα πρώτα ρήγματα στην κοινοβουλευτική συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ με τα  «παρών» των Κωνσταντοπούλου, Λαφαζάνης, Στρατούλης, Λαπαβίτσας, Λεουτσάκος, Κυρίτση, Σταθάς και Σκούμας. Απόντες είναι οι Βαρουφάκης, Αυλωνίτου, Κοδέλας, Σωτηρίου , Χατζηλάμπρου, Μακρή και Κυριακάκη. Τα δύο αυτά γεγονότα σε συνδυασμό οδήγησαν στις εξελίξεις των τελευταίων 24ώρων.
Ο Τσίπρας έχοντας ήδη πληγεί πολιτικά από τις καθημερινές δηλώσεις στελεχών της Αριστερής Πλατφόρμας αντιλαμβάνεται ότι πλέον το υπάρχον κυβερνητικό σχήμα διανύει τις τελευταίες ημέρες ζωής του. Οι πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι τότε ουσιαστικά τίθεται για πρώτη φορά τους στενούς του συνεργάτες - Δραγασάκη, Φλαμπουράκη και Παππά - το ζήτημα της προσφυγής στης κάλπες.
Ο αρχικός σχεδιασμός του Αλέξη Τσίπρα ήταν οι εκλογές να γίνουν τον Οκτώβριο, ή το αργότερο την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου....

Συμπλοκές και μαχαιρώματα μεταξύ λαθρομεταναστών στο λιμάνι της Μυτιλήνης (Βίντεο)

Ντάισελμπλουμ: "Πιστεύω ότι πρόθεση του Πρωθυπουργού Τσίπρα για εκλογές είναι να αποκτήσει μια πιο δεξιά Kυβέρνηση"


"Με την διεξαγωγή εκλογών ο Αλέξης Τσίπρας δεν παραβιάζει την συμφωνία του με τους εταίρους...άλλωστε εμείς του είπαμε για εκλογές να φύγουν αυτοί που φέρνουν εμπόδια στη συμφωνία για το τρίτο Μνημόνιο"

Θέση για τις επερχόμενες εκλογές στην Ελλάδα πήρε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος δήλωσε πως η ανακοίνωση των εκλογών δεν αποτελεί από μόνη της παραβίαση της συμφωνίας.

Ο πρόεδρος του Eurogroup, προσερχόμενος σε συνεδρίαση του ολλανδικού υπουργικού συμβουλίου, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα τηρήσει την συμφωνία λέγοντας, 

"Ελπίζω ότι οι εκλογές θα γίνουν το ταχύτερο δυνατόν, ώστε να χαθεί ο λιγότερος δυνατός χρόνος. Είμαι πεπεισμένος ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τη συμφωνία μετά τις εκλογές".
Ο Ντάισελμπλουμ ζήτησε οι εκλογές να διεξαχθούν το ταχύτερο δυνατό για να αποφευχθούν καθυστερήσεις στην εφαρμογή του τρίτου προγράμματος στήριξης της χώρας.
"Ελπίζω ότι θα γίνουν το ταχύτερο δυνατόν ώστε να χαθεί ο λιγότερος δυνατός χρόνος", τόνισε και συνέχισε, "Πιστεύω ότι η πρόθεση του πρωθυπουργού Τσίπρα είναι να αποκτήσει μια πιο σταθερή κυβέρνηση".
"Μια πολύ μεγάλη πλειοψηφία υποστήριξε το πακέτο των μέτρων στο ελληνικό κοινοβούλιο και αναμένουμε ότι αυτή η υποστήριξη θα είναι ίσως ακόμη πιο ισχυρή μετά τις εκλογές", σημείωσε εξάλλου ο Ολλανδός πολιτικός.