Ντάισελμπλουμ: "Πιστεύω ότι πρόθεση του Πρωθυπουργού Τσίπρα για εκλογές είναι να αποκτήσει μια πιο δεξιά Kυβέρνηση"


"Με την διεξαγωγή εκλογών ο Αλέξης Τσίπρας δεν παραβιάζει την συμφωνία του με τους εταίρους...άλλωστε εμείς του είπαμε για εκλογές να φύγουν αυτοί που φέρνουν εμπόδια στη συμφωνία για το τρίτο Μνημόνιο"

Θέση για τις επερχόμενες εκλογές στην Ελλάδα πήρε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος δήλωσε πως η ανακοίνωση των εκλογών δεν αποτελεί από μόνη της παραβίαση της συμφωνίας.

Ο πρόεδρος του Eurogroup, προσερχόμενος σε συνεδρίαση του ολλανδικού υπουργικού συμβουλίου, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα τηρήσει την συμφωνία λέγοντας, 

"Ελπίζω ότι οι εκλογές θα γίνουν το ταχύτερο δυνατόν, ώστε να χαθεί ο λιγότερος δυνατός χρόνος. Είμαι πεπεισμένος ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τη συμφωνία μετά τις εκλογές".
Ο Ντάισελμπλουμ ζήτησε οι εκλογές να διεξαχθούν το ταχύτερο δυνατό για να αποφευχθούν καθυστερήσεις στην εφαρμογή του τρίτου προγράμματος στήριξης της χώρας.
"Ελπίζω ότι θα γίνουν το ταχύτερο δυνατόν ώστε να χαθεί ο λιγότερος δυνατός χρόνος", τόνισε και συνέχισε, "Πιστεύω ότι η πρόθεση του πρωθυπουργού Τσίπρα είναι να αποκτήσει μια πιο σταθερή κυβέρνηση".
"Μια πολύ μεγάλη πλειοψηφία υποστήριξε το πακέτο των μέτρων στο ελληνικό κοινοβούλιο και αναμένουμε ότι αυτή η υποστήριξη θα είναι ίσως ακόμη πιο ισχυρή μετά τις εκλογές", σημείωσε εξάλλου ο Ολλανδός πολιτικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου