Με οδηγίες του Βερολίνου καθόρισε τις εκλογές και τις ημερομηνίες διεξαγωγής τους ο απατεώνας Α.Τσίπρας!


Ήρθα να σας υποβάλλω την παραίτηση της κυβέρνησης». Με τη φράση αυτή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο κ. Αλέξης Τσίπρας δρομολόγησε και τυπικά στις 9 μ.μ., στις 20 Αυγούστου, τις διαδικασίες που θα οδηγήσουν τη χώρα στην πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, μετά τον ολιγοήμερο κύκλο διαβουλεύσεων και συζητήσεων, οι οποίες διαμόρφωσαν κλίμα πολιτικής ρευστότητας και αβεβαιότητας αλλά αλγεινή εντύπωση προκαλεί για ακόμα μια φορά η δύναμη που έχουν Βερολίνο και Βρυξέλλες στη διαμόρφωση της εσωτερικής πολιτκής ζωής.
Όμως αν και τις εκλογές δρομολόγησαν οι εξελίξεις της ψηφοφορίας του νέου μνημονίου όταν την 11η Ιουλίου όταν κατά την ψηφοφορία για την εξουσιοδότηση της ελληνικής ομάδας διαπραγμάτευσης για τη δανειακή σύμβαση με το ESM σημειώθηκαν τα πρώτα ρήγματα στην κοινοβουλευτική συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ με τα  «παρών» των Κωνσταντοπούλου, Λαφαζάνης, Στρατούλης, Λαπαβίτσας, Λεουτσάκος, Κυρίτση, Σταθάς και Σκούμας. Απόντες είναι οι Βαρουφάκης, Αυλωνίτου, Κοδέλας, Σωτηρίου , Χατζηλάμπρου, Μακρή και Κυριακάκη. Τα δύο αυτά γεγονότα σε συνδυασμό οδήγησαν στις εξελίξεις των τελευταίων 24ώρων.
Ο Τσίπρας έχοντας ήδη πληγεί πολιτικά από τις καθημερινές δηλώσεις στελεχών της Αριστερής Πλατφόρμας αντιλαμβάνεται ότι πλέον το υπάρχον κυβερνητικό σχήμα διανύει τις τελευταίες ημέρες ζωής του. Οι πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι τότε ουσιαστικά τίθεται για πρώτη φορά τους στενούς του συνεργάτες - Δραγασάκη, Φλαμπουράκη και Παππά - το ζήτημα της προσφυγής στης κάλπες.
Ο αρχικός σχεδιασμός του Αλέξη Τσίπρα ήταν οι εκλογές να γίνουν τον Οκτώβριο, ή το αργότερο την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου....

Οι δανειστές και κυρίως το Βερολίνο όμως ήταν κατηγορηματικοί: «Το δίμηνο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου ξεχάστε τις εκλογές. Τότε θα είναι η πρώτη αξιολόγηση και θα ληφθεί η απόφαση για τη συμμετοχή ή όχι του ΔΝΤ στο νέο μνημόνιο.
Αν θέλετε εκλογές, που εμείς δεν συμφωνούμε αφού προτιμάμε να φτιαχτεί μια κυβέρνηση συνεργασίας όλων των κομμάτων που ψήφισαν τα προαπαιτούμενα και το μνημόνιο, μπορείτε να τις κάνετε είτε τον Σεπτέμβριο είτε τον Δεκέμβριο».
Σύμφωνα δημοσιεύματα, η Άνγκελα Μέρκελ και οι άλλοι συντηρητικοί ηγέτες προτιμούσαν «οι εκλογές να γίνουν τον Δεκέμβριο ώστε να έχει ψηφιστεί και ο νέος προϋπολογισμός, στον οποίο θα περιλαμβάνεται το σύνολο των μέτρων που θα έχουν συμφωνηθεί». Αντιθέτως, οι σοσιαλιστές Φρανσουά Ολάντ, Ματέο Ρέντσι και ο Αυστριακός Βέρνερ Φάιμαν προέτρεψαν τον κ. Τσίπρα να τις κάνει τον Σεπτέμβριο«προικειμένου να καθαρίσει το τοπίο και να λήξει η πολιτική αβεβαιότητα που ακυρώνει την οικονομική σταθεροποίηση που επετεύχθη με τη συμφωνία».
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο δεύτερος και ίσως πιο σημαντικός λόγος για την ψυχοσύνθεση του πρωθυπουργού ήταν, όπως λέει στενός του συνεργάτης, ότι «δεν μπορούσε να υποστεί τη βάσανο της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης. Δεν θα άντεχε για τρεις μήνες να του επιτίθενται, να τον καταγγέλλουν και να τον βρίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για προδοσία κια εγκατάλειψη των οραμάτων της Αριστεράς.
Στο ίδιο μήκος κύμματος και η κομισιόν που γνώριζε την πρόθεση του πρωθυπουργού πολύ πριν από τη δημοσιοποίηση της και οι αρμόδιες υπηρεσίες είχαν αρχίσει να εργάζονται. Με τα διαδικαστικά να έχουν μπει στην άκρη, στις Βρυξέλλες και στα υπόλοιπα κέντρα αρχίζουν να ακούγονται φωνές που απηχούν τη θεωρία του λεγόμενου δόγματος της ταχύτητας. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα η θεωρία έχει τα εξής στοιχεία:
Ο Αλέξης Τσίπρας μετά την περιπέτεια του Ιουλίου γνωρίζει και κατανοεί απόλυτα τη δυναμική των επιλογών που έχει η χώρα για να μείνει στην ευρωζώνη και σκοπεύει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία του πακέτου ώστε να δημιουργήσει νέους όρους για την ελληνική οικονομία.
Δεύτερο η σχετικά μικρή δυναμική των κομμάτων που είναι ανοιχτά υπέρ της εξόδου από το κοινό νόμισμα και την ΕΕ όπως θεωρούν στις Βρυξέλλες, αλλά και η μικρή δυναμική της σχετικής τάσης στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος. Επιπλέον στις Βρυξέλλες έχουν ενημερωθεί για τη διαδικασία κατάρτισης ψηφοφοριών με λίστα.
Τέλος συνεκτιμούν το γεγονός ότι μια νέα κυβέρνηση θα μπορούσε να έχει σχηματιστεί τάχιστα με βάση τα σημερινά ευρήματα των δημοσκοπήσεων και την αποδοχή του πρωθυπουργού.
Αυτά είναι τα στοιχεία που οδήγησαν την Ζ.Κωνσταντοπούλου να δηλώσει χθες παρουσία και του αρχηγού του νέου πολιτικού φορέα πλέον Λαική Ενότητα,Π.Λαφαζάνη ότι: «Είναι από τις οχληρές παραμέτρους της διαδικασίας ανάθεσης διερευνητικών εντολών, ότι αυτή η διαδικασία ξεκίνησε από μια κυβέρνηση που επέλεξε να παραιτηθεί στα μουλωχτά, μη ενημερώνοντας τη Βουλή και τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας να παρασιωπά την εκκίνηση αυτής της διαδιασίας από από τη Βουλή» είπε η κ. Κωνσταντοπούλου στον διάλογο που είχε με τον κ. Λαφαζάνη.
«Για όλη τη διαδικασία είχαν πλήρη ενημέρωση οι εκβιαστές δανειστές, αλλά στερήθηκε ενημέρωσης η Βουλή», τόνισε. 

Σχόλια

  1. ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΔΙΨΟΥΝ ΓΙΑ ΑΙΜΑ

    Τσίπρας: «Τέρμα τα μνημόνια και η τρόικα την επομένη των εκλογών!»
    «Την επόμενη μέρα των εκλογών δεν θα υπάρχουν Μνημόνια και Τρόικα» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη διακαναλική του συνέντευξη στο Ζάππειο Μέγαρο και πρόσθεσε ότι ακόμα και με αυτοδυναμία του κόμματός του θα επιδιώξει συνεργασίες.
    Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε «καθαρή και ισχυρή εντολή, για να έχουμε τα χέρια μας λυμένα την επόμενη μέρα» και υπογράμμισε ότι ο ελληνικός λαός είναι μπροστά σε ένα κρίσιμο, ιστορικό ραντεβού και καλείται να αποφασίσει «αν θα συνεχιστεί η τραγωδία που έζησε τα τελευταία χρόνια, ο δρόμος των θυσιών δίχως αντίκρισμα ή αν θα υπάρξει διέξοδος, ελπίδα, πραγματική διαπραγμάτευση, επιστροφή στην ανάπτυξη, αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης».
    Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην επόμενη ημέρα, αμέσως μετά τις εκλογές, λέγοντας πως δεν θα υπάρχουν μνημόνια και τρόικα.
    «Ο λαός αποκτά αξιοπρέπεια» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

    Σήμερα, αφού όλα απεδείχθησαν μύθοι και κακοήθειες, και προκειμένου να μη αρχίσει ο λαός να διαπιστώνει την ΑΠΑΤΗ, οδηγούν την κοινωνία οι αποτυχημένοι της ζωής και της οικογένειας, σε μετεμφυλιακή ρήξη και αιματοχυσία.
    Ζητούν αφορμή, καταβάλουν προσπάθειες να καλυφτούν πίσω από αθώο αίμα.
    Αυτή ήταν μια ζωή η ‘’τακτική’’ τους και το πρόγραμμά τους. ΤΑ ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ μιας άτιμης και προγραμματισμένης επίθεσης στη ζωή, στην νεολαία, στην δημοκρατία, στην Ελλάδα.
    Γεννημένοι μέσα στο μίσος και στον ρεβανσισμό κινδυνεύουν να οδηγήσουν την Ελλάδα σε νέο εμφύλιο, για να ‘’ακουστούν’’ , για να δηλώσουν παρόντες.
    Παίζουν με την Ελλάδα, με την τύχη των παιδιών μας, οι κόκκινοι διάβολοι της αθεϊας και της κατάρας.
    Τσίπρα και όλοι εσείς η γενιά των ηττημένων απογόνων. Η Ελλάδα δεν γίνεται ούτε Αλβανία, ούτε Ρουμανία.
    Όλοι σήμερα αγωνιζόμαστε για μια καλλίτερη τύχη , για ένα καλλίτερο αύριο.
    Αλέξη Τσίπρα, ήδη η ιστορία ‘’σκιτσάρει’’ την αποτυχημένη σου προσωπικότητα, τον επικίνδυνο τυχοδιωκτισμό σου την μηδενιστική σου ταυτότητα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου