Κύπριος.. μπούκαρε με εκσκαφέα σε τράπεζα

Η Κύπρος στο δρόμο της καταστροφής

Και η σωτηρία συνεχίζεται ακάθεκτη

Πετάει ΕΞΩ, όλες τις ξένες Τράπεζες ο Πούτιν!!! Μόνο θυγατρικές υπό πλήρη ρωσικό έλεγχο…


putin201212O πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, υπέγραψε σήμερα, νομοσχέδιο που ψήφισε η Δούμα και ενέκρινε το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο, σύμφωνα με το οποίο δεν επιτρέπεται σε ξένες τράπεζες να ανοίγουν υποκαταστήματα στη Ρωσία, ανακοινώθηκε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης.
Στο εξής, οι ξένες τράπεζες μπορούν να ασκούν δραστηριότητά  στη Ρωσία μόνο μέσω θυγατρικών εταιρειών τους, οι οποίες υπόκεινται στη ρωσική δικαιοδοσία.
Όπως αναφέρεται σε επεξηγηματικό σημείωμα του νομοσχεδίου, τα υποκαταστήματα ξένων τραπεζών λειτουργούν διαφορετικά από τις θυγατρικές των ξένων τραπεζών, και δεν υπόκεινται σε πλήρη έλεγχο από τις ρυθμιστικές αρχές. Δεν είναι υποχρεωμένα να τηρούν αποθεματικά, ή να ενημερώνουν την τράπεζα της Ρωσίας μέσω λογιστικών συστημάτων, ούτε να αποδίδουν μηνιαίες αναφορές στην Τράπεζα της Ρωσίας.
Οι υπερασπιστές του νομοσχεδίου υποστηρίζουν ότι..........

Δημιουργία βροχής από την Nasa! (Βίντεο)


Η παρεμβολή της Nasa στα κλιματολογικά φαινόμενα είναι πλέον ένα γεγονός το οποίο παρουσιάζεται στην πασίγνωστη εκπομπή του BBC, Top Gear. Ο Κλάρκσον αναφωνεί εκστασιασμένος: "Η ΝΑΣΑ παριστάνει τον Θεό"! Δυστυχώς αυτή η τεχνολογία, παρ'όλο που παρουσιάζεται στο παγκόσμιο κοινό ίσως για πρώτη φορά τόσο ευθέως, είναι γνωστή στην Παγκόσμια Ελίτ εδώ και δεκαετίες.

Μόνο που μέχρι και σήμερα, οι περισσότεροι που φωνάζουν εναγωνίως για τροποποίηση και οπλοποίηση του καιρού, για σύστημα HAARP, για χημικούς αεροψεκασμούς και άλλα παρόμοια, παραμένουν οι αστείοι, οι γραφικοί και οι φαντασμένοι.

Πιστεύετε ακόμη πως το παγκόσμιο σύστημα που εξουσιάζει τον πλανήτη θα τον σεβαστεί; Πιστεύετε πως η ΝΑΣΑ (όπως και οποιοδήποτε άλλο πλοκάμι του Συστήματος αυτού), θα σεβαστεί τον άνθρωπο;

Η Ευρωπαϊκή Ένωση απέρριψε την γαλλο-βρετανική πρόταση για προμήθεια όπλων στους αντάρτες της ΣυρίαςΜάρτιος 15, 2013.

Η σύνοδος της ευρωπαϊκής ένωσης απέρριψε τη γαλλο-βρετανική  παρότρυνση για άρση του εμπάργκο όπλων της ΕΕ  και την αποδοχή του εφοδιασμού με όπλα των ανταρτών της Συρίας, εκφράζοντας φόβους ότι αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει μία κούρσα εξοπλισμών και να επιδεινώσει την περιφερειακή αστάθεια.

Η Γαλλία και η Βρετανία υποστήριζαν την πρόταση για παρέκκλιση  του εμπάργκο στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες και σύμφωνα με τους διπλωμάτες της ΕΕ, το θέμα θα επανεξετάσουν  οι υπουργοί Εξωτερικών του μπλοκ σε ημερήσια διάταξη  την επόμενη εβδομάδα.

«Κανείς πραγματικά δεν ενδιαφέρεται (για την άρση του εμπάργκο), είπε ένας διπλωμάτης της ΕΕ «και δεν υπάρχει προοπτική να αλλάξει κάτι άμεσα».

 Οι κυβερνήσεις των χωρών της ΕΕ, θέλουν να στηρίξουν τους αντάρτες που διεξάγουν έναν διετή αγώνα εναντίον του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ –Άσαντ. 

Πολλοί, όμως, έχουν εκφράσει φόβους ότι η παροχή άδειας για την προμήθεια όπλων στους αντάρτες θα μπορούσε να οδηγήσει σε παράδοση όπλων σε λάθος χέρια- κυρίως σε ισλαμιστές που βρίσκονται στις τάξεις  των ανταρτών,  και αυτό θα εντείνει,  σε υποστηρικτές του Άσαντ,  να παραδώσουν προς αυτόν  και την κυβέρνησή του, περισσότερα οπλικά συστήματα.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Herman van Rompuy, δήλωσε  ότι..............

Η ΑΘΗΝΑ ΤΟΥ 2013...6 Μέρες

«Το πρόγραμμα της τρόικας θα εκραγεί σαν βόμβα στα χέρια της»


“ Η τρόικα είναι απολύτως αδιάφορη για την ελληνική κοινωνία ”
Στην πρωινή εκπομπή του ΑNT1 μίλησε ο Γιάννης Βαρουφάκης. «Έχουμε θέσει εαυτόν ως έθνος υπό διεθνή λογιστικό έλεγχο, ακόμα και για τομείς της καθημερινότητας μας, άλλωστε η ίδια η τρόικα γνωρίζει ότι δεν υπάρχει κανένα μέτρο που να κάνει βιώσιμο το πρόγραμμα της δημοσιονομικής προσαρμογής», δήλωσε ο Γ. Βαρουφάκης. 
Ο καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας διευκρίνισε πως η τρόικα είναι απολύτως αδιάφορη για την ελληνική κοινωνία και ότι το πρόγραμμα προσαρμογής «δεν έχει καμία λογική, κανέναν ειρμό και θα εκραγεί σαν αυτοσχέδια βόμβα στα χέρια της τρόικας».
Ο Γ. Βαρουφάκης τόνισε πως «απλά η τρόικα δεν μπορεί να το ομολογήσει αυτό πριν τις γερμανικές εκλογές τον Σεπτέμβριο. Άλλωστε επί της ουσίας τους ενδιαφέρει η Ιταλία και η Ισπανία, η Ελλάδα είναι απλώς το μέσον»... Όσον αφορά στη στάση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο καθηγητής υπογράμμισε πως ότι ο τότε πρόεδρος του Eurogroup, μαζί με τον τότε υπουργό Οικονομικών της Ιταλίας Τρεμόντι, τον Οκτώβριο του 2010, σε άρθρο τους στους Financial Times, πρότειναν ευρωομόλογα. «Του τα' ψαλλε η Μέρκελ του Γιούνκερ και υποχώρησε», είπε ο. κ. Βαρουφάκης. 
Δείτε το video............

Για χρυσαυγίτικο παραλήρημα με στόχο μαθητές

Τα κτίρια του Λάκη Γαβαλά «περνούν» στην Περιφέρεια Αττικής


Τα κτίρια του Λάκη Γαβαλά «περνούν» στην Περιφέρεια Αττικής
Οι δημευμένες από το Δημόσιο τεράστιες εγκαταστάσεις στην Κάντζα του φυλακισμένου μόδιστρου Λάκη Γαβαλά, να περάσουν στην ιδιοκτησία της Περιφέρειας Αττικής.
Η επωνυμία Λάκης Γαβαλάς ΑΕ, σύμφωνα με Τα Νέα, θα δώσει τη θέση της στην Περιφέρεια Αττικής. Το μόνο που χρειάζεται είναι να δώσει η κυβέρνηση το πράσινο φως ώστε οι δημευμένες από το Δημόσιο τεράστιες εγκαταστάσεις στην Κάντζα του φυλακισμένου μόδιστρου Λάκη Γαβαλά, να περάσουν στην ιδιοκτησία της Περιφέρειας Αττικής.
Σε 38 κτίρια διασπαρμένα στο Λεκανοπέδιο στεγάζονται σήμερα οι υπηρεσίες της Περιφέρειας, για τα οποία καταβάλλει σημαντικά μισθώματα: 10 εκατ. ευρώ ετησίως. Την ίδια ώρα παραμένουν αναξιοποίητα κτίσματα εμβαδού άνω των 20.000 τετραγωνικών μέτρων σε οικόπεδο 31.000 τ.μ. που είχε αγοράσει ο Λάκης Γαβαλάς.
Την καινοτόμο πρόταση εξαγοράς των εγκαταστάσεων αυτών υπέβαλε προ ημερών ο πρόεδρος της Ενωσης Περιφερειών και περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Πρόκειται για μια πρόταση η οποία, στο πνεύμα των ημερών, θα χαρακτηριζόταν… «καζάν καζάν».
Διότι, όπως περιγράφεται, κερδίζουν όλοι:...........

Διεθνείς Ημέρες Σπόρων στην Ελλάδα 2013


Ανταπόκριση
kardia_2013
Διεθνείς Ημέρες Σπόρων στην Ελλάδα
Είμαστε όλοι σημαντικοί και σπουδαίοι, ανεξάρτητα από την οικονομική και κοινωνική μας κατάσταση
Καθημερινά ψηφίζουμε με το πιρούνι μας τι γεωργία και τι κόσμος θα υπάρξει αύριο. Ας πάρει ο καθ’ ένας μας την ευθύνη που του αντιστοιχεί.
Πελίτι
Με ιδιαίτερη χαρά σας καλούμε να συμμετάσχετε στις Διεθνείς Ημέρες Σπόρων που θα λάβουν χώρα στη γη του Πελίτι στο Μεσοχώρι Παρανεστίου, από τις 11 έως τις 13 Μαΐου 2013. Μέρα ανταλλαγής σπόρων είναι μόνον η 11η Μαΐου 2013. Ελάτε να μοιραστούμε τις εμπειρίες σας και τις πρακτικές που έχετε αναπτύξει στον κήπο, τη γειτονιά, την πόλη ή τη χώρα σας σε σχέση με τις ντόπιες ποικιλίες και, γενικότερα, με την καλλιέργεια τροφής. Ελάτε να συμμετάσχετε στη μεγάλη ανταλλαγή, κατά την οποία μπορούμε να προσφέρουμε ο ένας στον άλλον τους σπόρους των προγόνων μας. Τώρα που η οικονομική κρίση είναι στην πόρτα μας, τώρα που χάνουμε βασικές ελευθερίες κερδισμένες με δύσκολους αγώνες, είναι η ώρα για συσπείρωση. Σε περιόδους σοβαρών οικονομικών κρίσεων είναι ακόμα πιο σημαντική η ελεύθερη πρόσβαση σε σπόρους.
Οργάνωση: Πελίτι www.peliti.gr
Με την υποστήριξη:
-της Πανευρωπαϊκής Εκστρατείας για τους Σπόρους η οποία οργάνωσε τη Διεθνή Ανταλλαγή Σπόρων στις Βρυξέλες τον Απρίλιο 2011 www.seed-sovereignty.org
- του κινήματος Ναβντένια από την Ινδία, το οποίο θα εκπροσωπήσει η διεθνής ακτιβίστρια Βαντάνα Σίβα,www.navdanya.org
- του Παγκόσμιου Κινήματος Navdanya www.navdanyainternational.it
- του Παγκόσμιου Κινήματος για την ελευθερία των σπόρων http://seedfreedom.in
-του Δήμου Παρανεστίου www.paranesti.gr, καθώς και
-του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Παρανεστίου www.kpeparanestiou.gr
Σάββατο 11 Μαΐου, πρώτη ημέρα................

Ο Economist προβλέπει πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά!


greek troika
Μαύρες είναι οι προβλέψεις της Intelligence Unit του Economist για την ελληνική οικονομία αλλά και την κυβέρνηση της χώρας, οι οποίες δημοσιοποιούνται μετά τα προβλήματα στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Προβλέπει μάλιστα ότι η ελληνική κυβέρνηση θα καταρρεύσει έως το δεύτερο μισό του επόμενου έτους.

Συγκεκριμένα, αναφέρονται οι διαφωνίες για την απόλυση δημοσίων υπαλλήλων που μπλοκάρουν την εκταμίευση της επόμενης δόσης, οι δυσκολίες της κυβέρνησης να μειώσει τον δημόσιο τομέα κατά 150.000 ως το 2015, αλλά και το μεγάλο ποσοστό ανεργίας.

Η Intelligence Unit του Economist ισχυρίζεται ότι η καθυστέρηση στις συνομιλίες με την τρόικα θα επιφέρει προβλήματα ρευστότητας, αφού η επόμενη δόση δεν αναμένεται πλέον να εγκριθεί πριν από τα τέλη Απριλίου. Τίθεται σε κίνδυνο ακόμα και η εκταμίευση της δόσης β’ τριμήνου. Οι εντάσεις αυτές μεταξύ τρόικας και κυβέρνησης αναμένεται να αυξήσουν και τις αντίστοιχες στο εσωτερικό της τελευταίας.

Ενόψει όλων αυτών, η Intelligence Unit του Economist εκτιμά ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός της Ελλάδας θα καταρρεύσει μέχρι το β’ μισό του 2014, θα προκληθούν εκλογές που θα περιπλέξουν πιθανόν περαιτέρω τις σχέσεις Ελλάδας-τρόικας.

Ομοίως δυσοίωνες είναι και οι προβλέψεις του Economist για την οικονομία της Ελλάδας. Μετά την ύφεση................

Θερίζει η παιδική πείνα

Θάνατος στο ευρώ! Ας γράψουμε ως λαός άλλη μια φορά την Ιστορία


Θάνατος στο ευρώ! Ας γράψουμε ως λαός άλλη μια φορά την Ιστορία
Τώρα! άμεσα να διαλύσουμε το ευρώ. 
Να σπάσουμε τα δεσμά της σκλαβιάς.
Να τυπώσουμε εθνικό νόμισμα.
Να εξολοθρεύσουμε την συμμορία του ευρώ και τους τραπεζίτες της ξένης κατοχής.
Να απελευθερώσουμε όλους τους λαούς της Ευρώπης από το δημοσιονομικό Νταχάου του 4ου Ράιχ.
Να μείνουμε στην Ιστορία για μία ακόμη φορά ως ο Λαός που δεν λύγισε μπροστά στην γερμανική κτηνωδία.

Να διαδώσουμε σε όλη την Ευρώπη την πολεμική ιαχή του Ελληνισμού: «Θάνατος στο ευρώ και στους λακέδες του 4ου Ράιχ», στεφανώνοντας τον εθνικοαπελευθερωτικό μας αγώνα με την δόξα του Εθνικού μας Νομίσματος.

Οι δωσίλογοι προσπαθούν να εξαπατήσουν τον Ελληνικό Λάο λέγοντάς του ότι το συμφέρον των.. τραπεζιτών είναι συμφέρον όλης της κοινωνίας. «Αν δεν επανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες δεν θα έχεις καταθέσεις, δεν θα μπορούν να μειώσουν τις δόσεις του δανείου σου». Τέτοια ψεύδη εκστομίζουν καθημερινώς τα ευρωγιουσουφάκια. Δηλαδή να μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις του Λαού για να επανακεφαλαιοποιηθεί η ληστοσυμμορία του ευρώ.

Το κράτος έχει ιδεολογικό στίγμα. Δεν είναι ουδέτερο. Φροντίζει τους τραπεζίτες εις βάρος της Πατρίδος. Αδιαφορεί τελείως για την γενοκτονία που υφίστανται οι Έλληνες πολίτες.

Ζούμε σε μία κλεπτοκρατία. Έχουμε καθήκον να την ανατρέψουμε, με κάθε μέσον. Η τραπεζοσυμμορία εργολάβων, μμε, πολιτικών, συνδικαλιστών, επιχειρηματιών, έχει εξαπολύσει προπαγάνδα τρομοκρατήσεως της κοινωνίας για να αποδείξει ότι είναι προς το συμφέρον του Λαού να μετατραπεί σε δούλο. Πρέπει να τους συντρίψουμε, με κάθε μέσον, ειρηνικό ή μή-ειρηνικό.

«Όσο πιό φτωχαίνουμε τόσο θα πλουτίσουμε, τόσο θα αναπτυχθούμε», μας λένε οι ελληνόφωνοι γκαουλάιτερς.

Προσπαθούν να υποσκάψουν το ηθικό του Ελληνικού Λαού.
Να τον πείσουν ότι τάχα μόνος του δεν μπορεί να τα καταφέρει.
Ότι τάχα πρέπει να έχει αφέντες και ξένους επιτρόπους για να σταθεί στα πόδια του.
Ότι τάχα είναι διεφθαρμένος και ανίκανος να διαφεντεύει το μέλλον της χώρας, και αυτό το προνόμιο πρέπει να το παραχωρήσει στους ξένους.
Ότι τάχα ως λαός είμαστε ανίκανοι και τελειωμένοι χωρίς τους ξένους επικυρίαρχους.

Καθημερινώς οι ευρωλιγούρηδες λένε ότι θέλουν να αποκαταστήσουν την αξιοπιστία της Ελλάδος στις αγορές. Ουδείς εξ αυτών ενδιαφέρεται να αποκαταστήσει την αξιοπιστία του με τον Ελληνικό Λαό.

Η συμμορία του ευρώ μολύνει την ψυχή του Λαού με το επιχείρημα της πατερναλιστικής αποικιοκρατίας. Ισχυρίζονται ότι μία αποικία ωφελείται από την ξένη κατοχή.
Αυτό μας λέει ο Σαμαράς και το μαύρο μέτωπο. Ότι η Ελλάδα ωφελείται όντας υπό ξένη κατοχή. Και ότι αν προσπαθήσει να απελευθερωθεί, θα πάθει καταστροφή. Δεν θα έχει να πληρώσει μισθούς, δεν θα κάνουν γάλα οι αγελάδες. Δεν θα μας δίνουν πετρέλαιο οι ξένοι. Ενώ ως δούλοι του 4ου Ράιχ, και γάλα θα έχουμε, και μισθούς, και πετρέλαιο.

Η παλλαϊκή εξέγερση είναι μονόδρομος. Ο εμφύλιος είναι μπροστά μας. Όσοι στηρίζουν το μαύρο μέτωπο θέλουν την Ελλάδα προτεκτοράτο του 4ου Ράιχ. Συνεπώς δεν θα υπάρξει κανένα έλεος απέναντί τους. Μόνοι τους το διάλεξαν. Θα το υποστούν.

Δεν θα αφήσουμε να χαθεί ο Ελληνισμός επειδή οι ευρωλιγούρηδες σιτίζονται από το ΔΝΤ και τα κονδύλια της Τρόικας.

Θάνατος στο ευρώ.
Θάνατος στο 4ο Ράιχ.
Θάνατος στους ευρωλιγούρηδες.
Θάνατος στους αποικιοκράτες.
Θάνατος στους δωσίλογους.

Ιφικράτης Αμυράς

πηγη

Χιουμοριστική εκπομπή κι *@ρχίδι@*- Μούγκα για τις Σκουριές ο γελωτοποιός Κανάκης - Προτιμά να "σατιρίζει" το νεκρό Τσάβες!
Ο Αντώνης Κανάκης και η παρέα του...ΔΕΝ τα παίρνουν εύκολα τα "γράμματα"...Η χτεσινή εκπομπή Ράδιο Αρβύλα ήταν η πρώτη μετά τα γεγονότα της περασμένης εβδομάδας στις Σκουριές. Έχουν περάσει τόσοι μήνες και οι λαλίστατοι -κατά τα άλλα- "Ράδιοαρβύλες", ΔΕΝ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΚΑΝ ΘΕΣΗ για το γεγονός που ασχολείται ΟΛΟΚΛΗΡΗ η Χαλικιδική (και όχι μόνο...).Χτες βράδυ λοιπόν και αφού είχε προηγηθεί ολόκληρη την ημέρα ένα σχετικό διαδικτυακό κράξιμο για την εκπομπή που ΔΕΝ έχει σχολιάσει το παραμικρό τόσο καιρό για το θέμα, ο..."δυναμικός" Αντώνης που έχει άποψη για ΌΛΑ (και ας είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ άσχετος με πολλά από αυτά)...................

ΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ…Σαν συντελεστές του blog, δεν έχουμε καμία ψευδαίσθηση ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες, μπορεί να βελτιωθεί αισθητά μέσω εκλογών.
Αυτό είναι κάτι που το λέει και η ιστορική πείρα και η λογική και το…πρόσφατο πάρελθόν. Οι πολιτικές ακραίας λιτότητας απαιτούν δύσκολο, οργανωμένο, αποφασιστικό και πολύπλευρο αγώνα για να ανατραπούν, προτού ισοπεδώσουν τα πάντα στο πέρασμα τους. Ωραία μέχρι εδώ.

Η μόνιμη εναλλαγή 2 κομμάτων στην εξουσία απο το 1974 μέχρι σήμερα έδειξε περίτρανα ότι αυτό που άλλαζε ήταν η βιτρίνα και μόνο αυτή. 

Η ουσία παρέμενε ίδια. Τα τελευταία χρόνια αυτό το γεγονός έγινε ακόμα πιο φανερό. Π.χ. η κυβέρνηση του Σημίτη ήταν ακριβώς ίδια με αυτή του Κωστάκη, που, όλως τυχαίως, ήταν ίδια με αυτή του Γιωργάκη. Στην εποχή μας, είναι φανερό ότι η πολιτική που εφαρμόζεται στην χώρα εκπορεύεται από το ΔΝΤ και την τρόικα. Τα πλάνα δεν γίνονται στην Αθήνα, αλλά στις Βρυξέλλες, το Βερολίνο και την Αμερική. Το κουμάντο δεν είναι η ντόπια τρόικα, αλλά η ξένη τρόικα. Η ξένη τρόικα αποφασίζει και ελάχιστα την ενδιαφέρει αν η βιτρίνα είναι ο σοσιαλισμός του κώλου, το κέντρο, οι πιο αριστεροί ή οι κάπως πιο δεξιοί.

Η αφορμή για το κείμενο δεν είναι τα αυτονόητα συμπεράσματα που προαναφέρουμε, αλλά η σημερινή βιτρίνα της ελληνικής πολιτικής σκηνής: Μία εντελώς ακροδεξιά βιτρίνα, που φλερτάρει επικίνδυνα με το ναζισμό. Και με το ναζισμό δεν κάνει να παίζεις γιατί μπορεί να βρεθείς προ εκπλήξεως χωρίς να το καταλάβεις.

 Η σημερινή ακροδεξιά κυβέρνηση, στην προσπάθεια της να πείσει ότι το μνημόνιο είναι μονόδρομος εφαρμόζει το δόγμα της μηδενικής ανοχής και αυξάνει την κρατική τρομοκρατία, ιδιαίτερα στα πιο αδύναμα στρώματα της κοινωνίας και στον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο. Γιατί;

Γιατί πρωθυπουργός είναι ο Σαμαράς. Γιατί τα πρωτοπαλίκαρα του είναι ο Βορίδης και ο Γεωργιάδης. Γιατί σύμβολος του είναι ο Κρανιδιώτης. Γιατί ο πρόσφατα διορισμένος διευθυντής της ΝΔ είναι............

ΕΜΕΙΣ ΞΈΡΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΞΈΡΟΥΝ ΤΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ..


Η επίθεση της κυβέρνησης στα δικαιώματα και τις ανάγκες μας συνεχίζεται. Αφού πρώτα ανάγκασαν την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας να ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας, αφού πέταξαν ένα μεγάλο τμήμα της νεολαίας στην ανεργία, στην συνέχεια προσπαθούν να διαλύσουν την δημόσια εκπαίδευση…
Από την αρχή της χρονιάς προχώρησαν σε κλείσιμο εκατοντάδων σχολείων, ενώ τα περισσότερα που λειτουργούν αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα με πολλές ελλείψεις σε καθηγητές, βιβλία, εξοπλισμό. Τώρα με το Σχέδιο- Αθηνά τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ μπαίνουν στο στόχαστρο.
Για την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας αυτή η μάχη είναι πολύ σημαντική. Προσπαθούν συνολικά να μετατρέψουν τα στοιχειώδη, βασικά δικαιώματα μας για σπουδές, υγεία, ζωή με αξιοπρέπεια σε προνόμια για λίγους και εκλεκτούς. Είναι ανελέητοι! Είδαμε τα αδέρφια μας από το ΤΕΙ Λάρισας να πεθαίνουν από το κρύο και τα στελέχη της κυβέρνησης μιλούν για «άγνοια και αφέλεια». Στους καιρούς του μνημονίου και της τρόικας, η μάχη για επιβίωση λοιδορείται από τους σοφούς των καναλιών με τους μισθούς των δεκάδων χιλιάδων ευρώ.
Τι λένε: Θέλουν να πείσουν την κοινωνία ότι με το σχέδιο-Αθηνά θα «νοικοκυρευτεί» η Τριτοβάθμια εκπαίδευση, τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ θα «εκσυγχρονιστούν», οι φοιτητές και οι σπουδαστές θα «διευκολυνθούν» για να συνεχίσουν τις σπουδές τους.
Τι κάνουν: Στην πραγματικότητα με το σχέδιο-Αθηνά πετιούνται στο δρόμο χιλιάδες συνάδελφοί μας που δεν μπορούν υπό τέτοιες συνθήκες να συνεχίσουν τις σπουδές τους. Η όποια εργασιακή μας προοπτική εξοντώνεται, αφού τα δικαιώματα των πτυχίων στην εργασία εκμηδενίζονται και μας δηλώνουν ότι θα μείνουμε άνεργοι.
Τμήματα συγχωνεύονται ή κλείνουν με αποτέλεσμα οι χιλιάδες νέοι και νέες που πετιούνται έξω από τις σχολές και αυτοί που δεν θα μπορέσουν να εισαχθούν σε κάποια σχολή να αναζητήσουν αναγκαστικά την τύχη τους στα Ιδιωτικά Κολέγια και Κέντρα μεταλυκειακής εκπαίδευσης που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια. Όσοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν τα δίδακτρα θα μπουν στην αγορά εργασίας σαν σύγχρονοι σκλάβοι. Οι εγκαταστάσεις των σχολών που κλείνουν θα πουληθούν σαν «φιλέτα» σε ιδιώτες.
Την ίδια ώρα θέλουν να φιμώσουν κάθε φωνή αμφισβήτησης μέσα στις σχολές με τις νέες χουντικές διοικήσεις των μεγαλοκαθηγητών και των ιδιωτικών συμφερόντων (μεγαλοεπιχειρηματίες κλπ, όπως η Nestle στη Γεωπονική).
Παράλληλα το σχέδιο-Αθηνά θα λειτουργήσει σαν μοχλός πίεσης για όλα τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. 
Ο κίνδυνος του κλεισίματος -ειδικά για τις σχολές που δεν θα θεωρηθούν «αποδοτικές»- θα έχει ως αποτέλεσμα την αναμόρφωση των προγραμμάτων σπουδών με βάση τις ανάγκες της αγοράς, την διάσπαση των πτυχίων σε δυο κύκλους με παράλληλη εισαγωγή διδάκτρων.
Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του Ευριπίδη Στυλιανίδη υπουργού Εσωτερικών -και πρώην υπουργού Παιδείας κατά την διάρκεια της εξέγερσης τον Δεκέμβρη 2008- που πρότεινε να μετοχοποιηθεί η αξία των δημόσιων Πανεπιστημίων και να πουληθεί το 49% σε ιδιώτες!
Τι φοβούνται:.................

Η Ουγγαρία καταστρέφει όλα τα χωράφια καλαμποκιού της Monsanto!!!

Η Ουγγαρία έλαβε μια τολμηρή στάση έναντι του βιοτεχνολογικού γίγαντα Monsanto και της γενετικής τροποποίηση με την καταστροφή 1000 στρεμμάτων καλαμποκιού που βρέθηκαν να έχουν καλλιεργηθεί με γενετικά τροποποιημένους σπόρους, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υφυπουργό του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης της Ουγγαρία Lajos Μπόγκναρ. Σε αντίθεση με πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ουγγαρία είναι μια χώρα όπου απαγορεύονται οι γενετικά τροποποιημένοι σπόροι. Σε μια παρόμοια στάση απέναντι στα γενετικώς τροποποιημένα συστατικά, το Περού έχει περάσει επίσης μία 10ετη απαγόρευση για τα γενετικώς τροποποιημένα τρόφιμα.
Σχεδόν 1000 στρέμματα καλαμποκιού που βρέθηκαν να έχουν έδαφος με γενετικά τροποποιημένους σπόρους έχουν καταστραφεί σε όλη την Ουγγαρία, δήλωσε ο αναπληρωτής υφυπουργός του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Lajos Μπόγκναρ . Το καλαμπόκι έχει φυτευθεί, πρόσθεσε ο Lajos Μπόγκναρ, αλλά η γύρη δεν έχει εξαπλωθεί , .
Σε αντίθεση με πολλά κράτη μέλη της ΕΕ, οι γενετικώς τροποποιημένοι σπόροι απαγορεύονται στην Ουγγαρία. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν, παρά το γεγονός ότι οι έμποροι είναι υποχρεωμένοι να βεβαιώνουν ότι τα προϊόντα τους είναι χωρίς ΓΤΣ, είπε ο Μπόγκναρ.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας, οι ελεγκτές έχουν βρει τα προϊόντα της Pioneer Monsanto μεταξύ των σπόρων που έχουν φυτευτεί.
Η ελεύθερη κυκλοφορία των εμπορευμάτων εντός της ΕΕ, σημαίνει ότι οι αρχές δεν θα ερευνήσουν το πώς οι σπόροι έφτασαν στην Ουγγαρία, αλλά θα ελέγξουν που τα εμπορεύματα μπορούν να βρεθούν, είπε ο Μπόγκναρ .

Το Περιφερειακό δημόσιο ραδιόφωνο ανέφερε ότι......