Η ΑΘΗΝΑ ΤΟΥ 2013...



6 Μέρες

Σχόλια

  1. Τι θα συνέβαινε αν η Ελλάδα έκανε μονομερή διαγραφή χρέους το 2010;
    Απάντηση: Με πρωτογενές έλλειμμα (δηλαδή εκτός τόκων) 24 δισ. ευρώ, θα έπρεπε να βρει αμέσως αυτά τα 24 δισ. ευρώ που της έλειπαν για να καλύψει τα έξοδά της και να πληρώσει μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές υπηρεσίες. Υπήρχε κάποιος να της τα δώσει, όταν έχει κηρύξει στάση πληρωμών; Φυσικά, απολύτως κανείς. Ποιος ιδιώτης θα δάνειζε σε μία χώρα που είχε μόλις ανακοινώσει ότι δεν θα πληρώσει όσα χρωστάει; Καμία χώρα δεν θα δάνειζε σε κάποιον που είχε κάνει μονομερή στάση πληρωμών.

    Τα προβλήματα όμως δεν σταματούν εδώ. Από τους μεγαλύτερους κατόχους ομολόγων ήταν (και είναι) οι ελληνικές τράπεζες. Με ένα μονομερές «κούρεμα» από τη μία μέρα στην άλλη θα έμεναν χωρίς επαρκή κεφάλαια και θα έπρεπε να σταματήσουν να λειτουργούν. Ποιος θα τις ανακεφαλαιοδοτούσε; Και τι θα συνέβαινε ακριβώς στην ελληνική οικονομία αν οι ελληνικές τράπεζες κατέρρεαν;

    «Ναι», λένε πολλοί. «Τότε όμως η Ελλάδα μπορούσε να απειλήσει τους εταίρους της με χρεοκοπία που θα τους δημιουργούσε προβλήματα -ειδικά στις ξένες τράπεζες. Και μπροστά στις απώλειες που θα είχαν οι ξένες τράπεζες, η Ευρώπη θα ενέδιδε και θα μπορούσε να κουρευτεί και το χρέος μας». Πόσο αφελής ή επικίνδυνα καιροσκοπική είναι αυτή η προσέγγιση... Η πραγματικότητα είναι ότι μέχρι τον Μάρτιο του 2010 η Ε.Ε. δεν ήθελε καν να συνδράμει την Ελλάδα με χρήματα, πόσο μάλλον να μπει σε μία αδιανόητη τότε διαδικασία αναδιάρθρωσης χρέους σε χώρα της Ευρωζώνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και η Κύπρος κύριε; Γιατί και η Κύπρος;
    =============================
    Ένας μύθος έχει κυριαρχήσει και διατρέχει την χώρα.
    Ένας μύθος που επειδή βολεύει πολλούς έχει γίνει πιστευτός από μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας.
    Ένας μύθος που έχει οδηγήσει σε αδυναμία εφαρμογής των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, σε παράλυση του κρατικού μηχανισμού, σε επικίνδυνη κοινωνική αναταραχή, σε βαθειά πολιτική κρίση.
    Ένας μύθος που παρά λίγο στις εκλογές πριν από λίγες μέρες να ρίξει την χώρα στα βράχια, στην έξοδο από το ευρώ, στην επιστροφή της πάρα πολλές δεκαετίες πίσω.
    Ο μύθος ότι η χώρα μπορούσε να συνεχίσει χωρίς κάποιου είδους μνημόνιο, χωρίς βοήθεια και δάνεια από την Ε.Ε και το Δ.Ν.Τ., χωρίς οδυνηρές μεταρρυθμίσεις του οικονομικού, παραγωγικού και κοινωνικού μοντέλο της, με διατήρηση αλώβητου του επιπέδου ζωής των κατοίκων της.
    Τα ιδεολογήματα που προβάλλονται πολλά.
    Ήταν πολιτική επιλογή πουλημένων και νεοφιλελεύθερων ηγεσιών το μνημόνιο.
    Υπήρχε δυνατότητα βοήθειας και φτηνού δανεισμού από άλλες χώρες, κυρίως Ρωσία και Κίνα.

    Υπήρχε δυνατότητα εκμετάλλευσης των πλούσιων φυσικών μας πόρων με επέκταση της ΑΟΖ και έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

    Καμένος και Χρυσή Αυγή, Σύριζα και Σπίθα, Μαρκεζίνης και αγανακτισμένοι συναγωνίζονταν στην αναπαραγωγή και διάδοση αυτών των εύπεπτων ιδεολογημάτων που χάϊδευαν τα αυτιά αυτών που δεν τους βόλευε να κοιτάξουν την πραγματικότητα κατάματα.

    Και ήρθε η Κύπρος να διαλύσει το μύθο στα εξ ων συνετέθη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το Πρόγραμμα Παπανδρέου τότε και οι ..εξορκιστές του σήμερα.

    Γράφει ο Ν Βράχος 16.3.13

    Πόσο αλήθεια έχουμε μετανιώσει όλοι σήμερα, για την άθλια και απαίσια συμπεριφορά μας στην Ελλάδα, στο Πασόκ και στο Γιώργο Παπανδρέου. Πόσο βιαστήκαμε να καταδικάσουμε, ανθρώπους και πολιτικές , τις οποίες σχεδόν δεν είχαμε αντιληφθεί. Πόσο αργά είναι πια να γυρίσουμε την οικονομία μας και τις συνθήκες ζωής μας , δυόμισι χρόνια πίσω. Τότε που η Ελλάδα αγωνιζόταν για την ύπαρξή της και την εθνική της αξιοπρέπεια, και έλεγε ένα δεύτερο ΟΧΙ στις γερμανογαλλικές απαιτήσεις και ευτελισμούς, ένα όχι την κοινωνική απαλλοτρίωση και γενοκτονία του λαού μας. Τότε που ένας, ΜΟΝΟΣ του, μάχονταν μέσα κι έξω κι όλοι του τραβούσαν το..χαλί!
    Τότε που ζητούσαμε χρήματα για να μη πτωχεύσουμε. Τότε που έπρεπε σε δύο μήνες να βρούμε 30 Δις Ευρώ και κανείς δεν μας έδινε. Τότε που οι βρικόλακες της Ευρώπης «έμπαιναν» στην Ελλάδα από τις κερκόπορτες των αθλίων, μα και ..αιώνιων εφιαλτών της πατρίδας μας.
    Τώρα ξέρουμε όλοι την αλήθεια, ανεξάρτητα αν το αποδεχόμαστε δημόσια ή κατ΄ιδίαν. Ξέρουμε ότι το Πασοκ, επιβαρύνεται και με την δική του διαχρονική αδράνεια στην πρόληψη και με την δική του συμμετοχή για τη θέση που βρεθήκαμε. Όμως στο Πασοκ του Γ. Παπανδρέου, θα ήταν άδικο και ανέντιμο να του «φορτώσουμε» το βάρος της παρ΄ολίγον συμφοράς, όταν ξέρουμε τι παρέλαβε και τι έκανε και πόσο αγωνίστηκε , παρά τις παγίδες της διαφθοράς μέσα και έξω από την Ελλάδα.
    Και δυστυχώς, υπάρχουν ..έλληνες(;) που προχωρούν ακόμη..περαπέρα σε κατηγορίες και πρόστυχα υπονοούμενα.
    Γνωρίζει πολύ καλά ο Έλληνας πλέον, ότι το πρόγραμμα εθνικής αποφλοίωσης [[Μέργκελ -Σαμαρά-Βενιζέλου ]] , που ψηφίστηκε , δεν έχει καμία σχέση με το πρόγραμμα Παπανδρέου.
    Δεν έχει καμιά σχέση με την προσπάθεια και τον τρόπο σύλληψη της φοροδιαφυγής, της Ευνομίας, της Ισοτιμίας, της Ισονομίας, της κοινωνικής προστασίας, της Εθνικής Φωνής και παρουσίας, η νέα απόπειρα ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ που ψηφίστηκε από τη βουλή, αποτελεί αντίγραφο των εντολών που πήραν από τη Μέργκελ .
    Αυτών των εντολών που Γιώργος Παπανδρέου ΑΡΝΗΘΗΚΕ να αποδεχθεί και να εφαρμόσει για την Ελλάδα και τους Έλληνες.
    Σήμερα ο λαός μας πληρώνει τη δίχρονη επίθεση των υστερόβουλων ελλήνων(;)πολιτικάντηδων, εις βάρος της Ελλάδας, της οικονομίας, της εθνικής μας υπόστασης με βασική επιδίωξη, την επίτευξη της εντολής που είχαν πάρει για απομάκρυνση του Γ. Παπανδρέου από την εξουσία. Ο δημοκρατικός μας λαός, αντιλαμβάνεται τη πραγματική επιδείνωση και κατάσταση της χώρας και, όπως και στις εκλογές τιμωρεί τους επίορκους συκοφάντες και αρνείται να υπακούσει στα κελεύσματά τους .
    Σήμερα όλοι οι Έλληνες πληρώνουμε την υστερόβουλη και εγκληματική, για την Ελλάδα προσπάθεια, του Σαμαρά να γίνει..πρωθυπουργός ο ανίκανος και ατάλαντος πολιτικάντης.
    Σήμερα όλοι πληρώνουμε το..τίμημα της προσπάθειας του Βενιζέλου να γίνει αρχηγός του Πασοκ, με κάθε τρόπο και με κάθε κόστος. Και τα αποτελέσματα είναι ορατά…
    Σήμερα πληρώνουμε την συμμετοχή όλων στη γραμμή του Σύριζα, που προέτρεπε: ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ !!!
    Σήμερα όλοι οι Έλληνες πληρώνουμε την εγκληματική ανάμιξη και χρηματοδοτική ενίσχυση του Σόρος στα φασιστικά έγχρωμα άκρα σε ΜΜΕ και σε μεγάλο μέρος του διαδικτύου, για να οδηγήσουν την Ελλάδα στην πτώχευση και στη δραχμή.
    Σήμερα οι Έλληνες πληρώνουν το τίμημα της υποταγής των νεοεφιαλτών στις εντολές της Μέργκελ και του Σαρκοζί .
    Σήμερα είναι μία μοναδική ευκαιρία να συγκρίνουμε πολιτικές συμπεριφορές , όσων αγαπούν την Ελλάδα και θυσιάζονται
    και όσους αγαπούν την εξουσία και ΜΑΣ ΘΥΣΙΑΖΟΥΝ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. σαν τον καρκινωματα πασοκ και νδ. ενα θεραπευεις δεκα μετασταστασεις σου βγαινουν.απ τα βαθη της καρδιας μου ο θεος να σας "ανταμοιψει"εσας τα εγγονια σας και τα δισεγγονα σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου