ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΤΟΝ ΑΝΑΝΙΣΤΗ ΠΡΙΝ “ΚΛΕΙΣΕΙ” ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ.


20130331-121311.jpg


Ο Νταβούτογλου έστειλε επιστολή στον Κέρι και ζητά “κλείσιμο” του Κυπριακού τώρα…
Αποκάλυψη από τον Μιχάλη Ιγνατίου
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου απέστειλε επιστολή στον Αμερικανό ομόλογό του, Τζον Κέρι με αποκλειστικό θέμα την κατάσταση στην Κύπρο. 

Η εκπρόσωπος του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ επιβεβαίωσε ότι η επιστολή του κ. Νταβούτογλου έφτασε στο γραφείο του Κέρι και το περιεχόμενο της θα συζητηθεί κατά την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού στην Κωνσταντινούπολη, την Κυριακή.
Η τουρκική πλευρά προσπαθεί να εκμεταλλευθεί την κάκιστη οικονομική κατάσταση στην Κύπρο και την Ελλάδα, για να προωθήσει στην Ουάσιγκτον, το Λονδίνο και την έδρα των Ηνωμένων Εθνών μία ατζέντα που περιλαμβάνει άμεσο “κλείσιμο” του Κυπριακού στη βάση του φιλοτουρκικού σχεδίου Ανάν.
Σ’ όλες τις επαφές τους, οι Τούρκοι υπογραμμίζουν το γεγονός ότι ο σημερινός πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ήταν φανατικός υποστηρικτής του ρατσιστικού σχεδίου που παρέδιδε την Κύπρο υπό τον έλεγχο της Αγκυρας.
Η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα επίσημα για το θέμα, αλλά............. υπάρχουν διπλωμάτες και αξιωματούχοι στους κόλπους της που βλέπουν με θετικό μάτι τη διευθέτηση του Κυπριακού το συντομότερο δυνατόν.


Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ Φίλιπ Κρίστοφερ, μετά τη χθεσινή σύσκεψη για την Κύπρο, που πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή στη Νέα Υόρκη, δήλωσε τα εξής:
“Δεν ξέρω αν το γνωρίζετε, όμως ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και η (αμερικανική) κυβέρνηση πιέζουν έντονα για να αρχίσουν τώρα οι συνομιλίες για την επίλυση του κυπριακού. Προφανώς και δεν είναι τώρα η καλύτερη στιγμή για την Κύπρο να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις”, υπογράμμισε ο κ. Κρίστοφερ.

Σχόλια

  1. «Τιμή μου να με στοχοποιούν ακροδεξιοί και ναζί»

    Στην αντεπίθεση περνά ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, μετά την πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων -με την στήριξη της Χρυσής Αυγής- να στηθεί κάλπη και για τον ίδιο, με αντικείμενο το αν θα παραπεμφθεί σε Προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ .

    Στην ανακοίνωσή του, ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρει χαρακτηριστικά πως είναι τιμή του να τον στοχοποιούν ακροδεξιοί, νεοναζί και καθ' έξιν συκοφάντες, ενώ συμπληρώνει: «Αποτελούν απλά τον τελευταίο -και τον πιο θλιβερό- κρίκο της ενορχηστρωμένης στοχοποίησής μου, που ξεκίνησε εδώ και τρία χρόνια».

    Ταυτόχρονα, τονίζει ότι θα συνεχίσει να στέκεται απέναντι στη δημαγωγία και δεν θα πάψει να αγωνίζεται «για τη Δημοκρατία και τις μεγάλες αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις, που έχει ανάγκη ο τόπος».

    Η πλήρης δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου έχει ως εξής:

    «Είναι τιμή μου να με στοχοποιούν με την υπογραφή τους ακροδεξιοί, νεοναζί και καθ' έξιν και επάγγελμα συκοφάντες.

    Αποτελούν απλά τον τελευταίο -και τον πιο θλιβερό- κρίκο της ενορχηστρωμένης στοχοποίησής μου που ξεκίνησε εδώ και τρία χρόνια.

    Ό,τι και να κάνουν, εγώ είμαι εδώ.

    Θα στέκομαι πάντα απέναντι στη δημαγωγία, την πατριδοκαπηλία, το λαϊκισμό και τη βία, που διαιρούν τον Ελληνικό λαό.

    Και δεν θα πάψω ποτέ να αγωνίζομαι για τις αρχές και τις αξίες μου, για τη Δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.

    Για τις μεγάλες αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος.

    Για ένα πολιτικό σύστημα που θα δίνει καθημερινά μάχη με τις πελατειακές αντιλήψεις, θα μάχεται απέναντι στα οργανωμένα μικρά και μεγάλα συμφέροντα, θα συγκρούεται με τα πάσης φύσεως κατεστημένα.

    Για μία Ελλάδα απαλλαγμένη από μικροκομματικές πολιτικές συμπεριφορές και σκοπιμότητες, που όχι μόνο αδικούν την εικόνα μας, τις προοπτικές μας και την αναπτυξιακή μας πορεία, αλλά καθηλώνουν την Ελλάδα σε εξάρτηση από τρίτους».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεταξύ των100 Μεγαλύτερων Στοχαστών Παγκοσμίως
    • Αξίζει να σημειωθεί ότι !!!
    Στους 100 κορυφαίους στοχαστές του Κόσμου ο Γ. Παπανδρέου
    Μπορεί στην Ελλάδα να αμφισβητήθηκε και να μην εκτιμήθηκε η προσφορά του, στο εξωτερικό ωστόσο ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, χαίρει μεγάλης εκτίμησης.
    Έτσι, καθώς ο κ. Παπανδρέου προετοιμάζεται για την ομιλία του στο World Affairs Council -και πιο συγκεκριμένα στο παράρτημα του Όρεγκον-, δρέπει τις δάφνες της αναγνώρισής του ως ένας από τους 100 μεγαλύτερους στοχαστές σε όλο τον κόσμο.
    Στο επίσημο πρόγραμμα του World Affairs Council, στο παράρτημα του Συμβουλίου στο Όρεγκον, ο κύκλος των διαλέξεων περιλαμβάνει στο πρόγραμμά του τόσο την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος, ως πρώτος ομιλητής, θα αναφερθεί στην “Οικονομική κρίση και τη μοίρα της Ευρώπης», όσο και τον πνευματικό ηγέτη του Θιβέτ, Δαλάι Λάμα, ο οποίος θα κλείσει τον κύκλο διαλέξεων.

    Χαρακτηριστικά, το World Affairs Council προλογίζει τη διάλεξη Παπανδρέου ως εξής.

    « Ο Κ. Γιώργος Παπανδρέου (Πρωθυπουργός της Ελλάδας, 2009-2011)

    Θέμα: «Οικονομική κρίση και η μοίρα της Ευρώπης» – Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου

    Σύμφωνα με το περιοδικό Foreign Policy, ο Γ. Παπανδρέου βρίσκεται στη λίστα των 100 Μεγαλύτερων Στοχαστών Παγκοσμίως… μας δίνει μία εικόνα για την κατάσταση, αλλά και το μέλλον της ευρωζώνης».

    Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα, επίσης, έγινε γνωστό ότι ο πρώην πρωθυπουργός συμφώνησε να συμμετάσχει ως ένας από τους κεντρικούς ομιλητές σε ένα συνέδριο για hedge funds στο Λας Βέγκας τον ερχόμενο Μάιο, που θα είναι η «αφρόκρεμα» της Wall Street.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε αντίστοιχη θέση είχε βρεθεί πριν 4 χρόνια ο Γιώργος Παπανδρέου.
    =================================
    Κάποιοι θεωρούν ότι θα έπρεπε να ρωτήσει το λαό μέσω δημοψηφίσματος για την ένταξη της Ελλάδας στο μνημόνιο. Κάποιοι θεωρούν ότι θα έπρεπε να προχωρήσει σε νέες εκλογές με το διακύβευμα του μνημονίου. Κάποιοι θεωρούν πως έπρεπε να είχε προχωρήσει σε ψήφιση του μνημονίου από 180 βουλευτές και να καταστήσει συμμέτοχη την Αξιωματική Αντιπολίτευση στην προσπάθεια (λες και δεν ήταν υποχρέωσή της η σωτηρία της χώρας).

    Κάθε πράξη από τις τρεις, δεν εξυπηρετούσε εθνικά συμφέροντα αλλά ατομικά και κομματικά. Να απεμπλέξει τον εαυτό του από τη χρεοκοπία της χώρας και να μη φορτώσει στο κόμμα του της πολιτικές λιτότητας.

    Ο Παπανδρέου είχε υποχρέωση να σώσει τη χώρα. Να δημιουργήσει ένα μηχανισμό στήριξης, να διαπραγματευτεί τους όρους παρά τη μικρή διαπραγματευτική αξία της Ελλάδας εκείνο τον καιρό, να διασφαλίσει τη ρευστότητα, τις πληρωμές μισθών και συντάξεων, το μέλλον της χώρας.

    Ο Παπανδρέου πήρε τη σωστή απόφαση και κράτησε την Ελλάδα όρθια.

    Το ατομικό και το κομματικό κόστος δεν είχαν θέση στη σκέψη του.
    Δυστυχώς, το ίδιο δεν ισχύει για τον Αναστασιάδη.
    Άφησε την Κύπρο στο δρόμο, με τις τράπεζες κλειστές μέχρι νεωτέρας, δίχως plan B, και εκλιπαρεί τον κάθε Πούτιν για ελεημοσύνη.

    Το σχέδιο διάσωσης της τρόικας είναι απαράδεκτο.
    Το σχέδιο διάσωσης της τρόικας είναι το μοναδικό σχέδιο διάσωσης. Ένας ηγέτης κράτους οφείλει να κρατήσει τη χώρα του όρθια, πέρα από ψευτοεγωισμούς, θυμό και εκδίκηση.

    Το δίλημμα είναι take it or take it.
    Ο Χριστόφιας έφυγε• όπως και ο Καραμανλής.
    Και οι δύο ως πατριώτες.
    Κάποιος προδότης πρέπει να απομείνει και να πάρει την οδυνηρή απόφαση που θα σώσει τη χώρα.


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου