Δ. Καζάκης: “Οι τράπεζες είναι ανύπαρκτες. Αποσύρετε τις καταθέσεις σας”.


“Κάποιοι έχουν την αυταπάτη οτι ακόμη έχουν καταθέσεις στις τράπεζες.

 Πρόκειται για φενάκη. Οι τράπεζες είναι ανύπαρκτες. 
Αποσύρετε τις καταθέσεις σας”, υπογράμμισε στο Radio1d.gr ο οικονομολόγος – αναλυτής Δημητρης Καζάκης σε μία εφόλης της ύλης συνέντευξη στο Δημήτρη Ουζουνίδη και τη Μίνα Αφεντούλη. 

Ο Δ. Καζάκης σημείωσε οτι οι εγχώριες τράπεζες είναι ουσιαστικά ανύπαρκτες. 

Σύμφωνα με έκθεση του ΔΝΤ τον περασμένο Οκτώβριο, η κεφαλαιακή επάρκεια των εγχώριων τραπεζών έχει πέσει στο 1,5% όταν το επίπεδο συναγερμού ...είναι κοντά στο 8 % – 9% υπογράμμισε χαρακτηριστικά. Σημείωσε οτι οι καταθέσεις των πολιτών δεν είναι ασφαλείς και ειδικά τώρα που κι η Ευρωπαϊκή Ένωση απέδειξε οτι δεν μπορεί να τις εγγυηθεί.
Κάλεσε τους πολίτες να σώσουν τα χρήματα τους αποσύροντας τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες.
Υποστήριξε οτι η κατάρρευση του ευρώ απαιτεί αίμα από τους καταθέτες, αφού εξανεμίστηκαν οι καταθέσεις εξαιτίας της πολιτικής λιτότητας που εφαρμόστηκε.

Οι τράπεζες που, μέχρι στιγμής, έχουν λάβει από το ελληνικό δημόσιο περισσότερα από 360 δις ευρώ, διαθέτουν εικονικό χρέος καθώς το μοναδικό κεφάλαιο που διαθέτουν είναι οι καταθέσεις. Βέβαια, τα χρήματα που έχει καταθέσει κανείς σε τράπεζες έχουν φύγει στο εξωτερικό μέσω εταιριών ειδικού σκοπού και τα κέρδη τους επίσης, σημείωσε ο κ. Καζάκης.
Οι εγχώριες τράπεζες δεν ανήκουν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. 

Μεγάλος αριθμός δανείων που έχουν εγγυήσεις, έχει τιτλοποιηθεί και μάλιστα από την εποχή διακυβέρνησης Σημίτη και την εποχή που τσάρος της οικονομίας ήταν ο Γιώργος Αλογοσκούφης.
Οι μέτοχοι των εγχώριων τραπεζών έχουν ιδρύσει εταιρίες διαχειρισης κεφαλαίων με λογαριασμούς εταιριών off shore κι έπειτα οι διοικήσεις των τραπεζών προχώρησαν σε σύναψη συμβάσεων μαζί τους και από κει τιτλοποίησαν τα δάνεια, ανέφερε ο κ Καζάκης.

Επιβεβαίωσε οτι...............
ήδη έχουν αρχίσει κατασχέσεις ακινήτων από τέτοιες εταιρίες ειδικού σκοπού, οι οποίες μάλιστα υποκεινται στο δίκαιο της χώρας στην οποία βρίσκεται η εταιρία κι όχι στο ελληνικό δίκαιο. Άρα οι Έλληνες δανειολήπτες δεν καλύπτονται από ευνοϊκές ρυθμίσεις που προστατεύουν την πρώτη τους κατοικία.
Το τραπεζικό σύστημα έχει χρεωκοπήσει γιατί οι μέτοχοι τους έχουν βγάλει τις καταθέσεις και τα κέρδη τους σε αυτές τις εταιρίες ειδικού σκοπού και παρόλα αυτά το κρατάμε ζωντανό με δημόσια κεφάλαια για να μην αποκαλυφθεί η χρεωκοπία του συστήματος και της απάτης, υπογραμμίζει ο κ Καζάκης.
Τα δάνεια αυτή τη στιγμή έχουν εξαφανιστεί. Βέβαια, ο δανεισμός δεν είναι λύση αλλά η απόλυτη καταστροφή. 

Αυτό που χρειάζεται ο νοικοκύρης, ο επιχειρηματίας, ο μικρομεσαίος είναι πραγματικό εισόδημα, τζίρος. Το βούλιαγμα της οικονομίας, έχει ξεκινήσει, είπε, θρηνούμε πλέον θύματα, συνεχώς άνθρωποι καταλήγουν σε εξαθλίωση.
Σύμφωνα με τον κ Καζάκη βρισκόμαστε ενώπιον νέου οικονομικού συστήματος στη βάση ενός παραδοσιακού συστήματος: υπάρχει αναβίωση της φεουδαρχίας. 

Όλοι έχουμε μετραπεί σε δουλοπαροικοι και στην κορυφή είναι όλοι αυτοί επιχειρηματίες, τραπεζίτες, και οι κάτοχοι της εξουσίας που έχουν θησαυρίσει κερδοσκοπώντας. 
Αυτοί οι κάτοχοι του χρήματος δεν ενδιαφέρει η αναπτυξη της απασχόλησης και της παραγωγής.
 Όσο πιο μεγάλη είναι η καταστροφή τόσο περισσότερες είναι οι ευκαιρίες κερδοσκοπίας που τους προσφέρονται.
Η κρίση της Ελλάδας οφείλεται στην κρίση των τραπεζών
Η κρίση και στην Ελλάδα ξεκίνησε από τις τράπεζες. 

Αναγκαζόμασταν να δανειζόμαστε μόνο από τις διεθνείς αγορες με αποτέλεσμα να γιγαντώνεται το δημόσιο χρέος κι ειδικά εντός της ζώνης του ευρώ. 
Χαρακτηριστικά ανέφερε οτι το συνολικό δημόσιο χρέος μέσα σε 50 χρόνια μέχρι τις 31/12/2001 άγγιζε τα 145 δις ευρώ όταν από το 2002 μέχρι το τέλος του 2009, το συνολικό δημόσιο χρέος εκτοξεύθηκε στα 154δις ευρώ. 
Στα 7 χρόνια της ΟΝΕ το ελληνικο δημόσιο χρέος διογκώθηκε όσο είχε διογκωθεί στα 50 χρόνια της μεταπολεμικής Ελλάδας!
Η διόγκωση του ελληνικού χρέους είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων όπως η κακοδιαχείρηση αλλά και η ανάπτυξη του πελατειακού συστήματος εντός του Ευρώ.

Μάθαμε από τη δεκαετία του ’80 να ζούμε με δανεικά και να εισπάττουμε τις κοινοτικές επιδοτήσεις χωρίς να προτιμούμε να εξασφαλίζουμε πραγματικό εισόδημα. Καλλιεργήθηκε παρασιτικές συνειδήσεις πάνω στις οποίες οικοδομήθηκε το καθεστώς.

Ο Δημήτρης Καζάκης κάλεσε τον ελληνικό λαό να πάρει την κατάσταση στα χέρια του όπως έκαναν οι Κύπριοι. 
Σημείωσε οτι οι Έλληνες πρέπει να συνειδητοποιήσουν οτι έχουν χάσει τη χώρα τους. Όλα όσα έχουν χάσει, μισθούς, εργασιακά δικαιώματα, παροχής κτλ ανακτώνται αν είσαι αφεντικό της χώρας σου, υπογραμμίζει .
Είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε. Έχουμε τεράστια πλεονεκτήματα σε σχέση με τους Κύπριους, κατέληξε ο Δ. Καζάκης.
Προκρίνει ως μοναδική λύση για την ανάκαμψη της Ελλάδας να αρνηθεί το δημόσιο χρέος της προκειμένου να σταματησει ο εκβιασμός εις βάρος του ελληνικού λαού.
Έπειτα, να κρατικοποιηθούν οι τράπεζες αφού το κράτος της αφήσει πρώτα να χρεωκοπήσουν. Στη συνέχεια να χαριστούν και τα ιδιωτικά δάνεια ώστα να καταφέρει να ανασάνει η αγορά και να μπορέσει να σταθεί και πάλι στα πόδια της, κατέληξε ο κ Καζάκης.

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr
thesecretrealtruth
diadrastiko.blogspot.com

Σχόλια

  1. Πολύ καλά τα λέει,έχει απόλυτο δίκαιο,το θέμα είναι τι κάνουμε από εδώ και πέρα,πώς θα απαλλαχτούμε από όλους αυτούς που συνεχίζουν τη κατεδάφιση της πατρίδας και της ζωής μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου