ΣΥΡΙΖΑ: «Το σίριαλ κυβέρνησης-τρόικας καταλήγει πάντα σε νέα, εξοντωτικά μέτρα»

Επιθετική ανακοίνωση κατά της «μνημονιακής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση» εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αναρωτιέται «μέχρι πότε η χώρα θα συνεχίζει μια πορεία στο ίδιο τούνελ της καταστροφής».

Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:


«Τη στιγμή που έχει πλήρως αναδειχτεί το αδιέξοδο της στρατηγικής της υποταγής απέναντι στην τρόικα, η κυβέρνηση παραμένει όμηρη των μνημονιακών της δεσμεύσεων, ανήμπορη και άβουλη να διεκδικήσει το παραμικρό. Παγιδευμένη σε μια εγκληματική πολιτική λιτότητας, ανεργίας και διάλυσης του κοινωνικού κράτους, κάθε μέρα γίνεται πιο αδύναμη να διαχειριστεί την κατάρρευση και την αποτυχία του μνημονιακού προγράμματος σε όλα τα επίπεδα.

Το χρέος δεν μειώνεται, τα νοικοκυριά συνεχώς φτωχαίνουν, η οικονομία καταρρέει. Ακόμα και οι επικοινωνιακές νότες αισιοδοξίας περί ανάπτυξης και επενδύσεων έδειξαν πολύ γρήγορα τα όριά τους. Τώρα το μόνο που υπάρχει στον ορίζοντα είναι περισσότερες απολύσεις, νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, ξεπούλημα των δημόσιων αγαθών, ισοπέδωση της οικονομίας και της κοινωνίας.

Μέχρι πότε, όμως, θα συνεχίζει η χώρα μια πορεία στο ίδιο τούνελ της καταστροφής;................... Μέχρι πότε ο ελληνικός λαός θα παρακολουθεί το σίριαλ των συζητήσεων της κυβέρνησης με την τρόικα που καταλήγει πάντα σε νέα, πιο εξοντωτικά μέτρα; Μέχρι πότε η κυβέρνηση θα επαναλαμβάνει τους ίδιους εκβιασμούς περί μνημονιακού μονόδρομου;

Είναι η στιγμή των ρήξεων και της ανατροπής. Πλέον, η επιβίωση της κοινωνίας καθιστά ανυπέρβλητη ανάγκη τη χάραξη μιας νέας στρατηγικής έξω από τα μνημόνια της εξαθλίωσης, από μια κυβέρνηση λαϊκής ενότητας και κοινωνικής σωτηρίας που θα στηρίξει ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα αναδιανομής του πλούτου, στήριξης της εργασίας και του κοινωνικού κράτους, δημόσιου ελέγχου του τραπεζικού συστήματος, ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης».

Πηγή: iefimerida.gr

Σχόλια

  1. ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ομιλίας Γ. Παπανδρέου στη Βουλή 10.6.11
    (…) Κύριε Τσίπρα, κ. Σκαναδαλίδη, κ. Καμμένε, κ. Βενιζέλο
    Πρόκειται για απόσπασμα μιας προ διετίας ομιλίας του Γιώργου στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών (στις 10 Ιουνίου 2011 συγκεκριμένα). Αν...

    το μεταφέρω εδώ, είναι γιατί απευθύνεται στο αριστερό αγόρι Αλέξη, που τότε εκπροσωπούσε ένα 4% και έλεγε ό,τι να 'ναι - όχι πως σήμερα που εκπροσωπεί το 27% λέει κάτι διαφορετικό - και είναι πολύ προφητικό. Λέει λοιπόν ο Γιώργος:
    «... Ποιος δημοκρατικά εκλεγμένος πρωθυπουργός οποιασδήποτε χώρας θα ήθελε να βγαίνει με τον δίσκο για να μαζεύει λεφτά από άλλες χώρες; Και να τα ακούει κι από πάνω, να ακούει τα σχολιανά του;
    Κανένας δεν το θέλει, και σίγουρα ούτε εγώ. Αλλά, αγαπητέ κύριε Τσίπρα, εγώ δεν το κάνω για την πάρτη μου, το κάνω για την Ελλάδα, το κάνω για τον συνταξιούχο, το κάνω για τον εργαζόμενο, το κάνω για τη μικρομεσαία επιχείρηση, το κάνω για τον καταθέτη, το κάνω για τη νέα γενιά.
    Σήμερα πονάμε όλοι και θα πονάμε αυτά τα χρόνια που έχουμε μπροστά μας, τα δύο-τρία δύσκολα χρόνια. Αλλά θα ήταν πολύ πιο δύσκολα αν δεν έτρεχα και αν δεν τρέχαμε να πάρουμε αυτά τα χρήματα.
    Θέλω να μου πείτε, αγαπητοί συνάδελφοι, με ειλικρίνεια κάποια στιγμή, γιατί το έθεσα και στους αρχηγούς των κομμάτων: Θέλετε ή όχι τα χρήματα αυτά;
    Πέστε μου, πέστε το, κύριε Τσίπρα, τα θέλετε ή όχι; Πολύ καθαρά, όχι μισόλογα, θέλετε να τα διεκδικήσω αυτά τα λεφτά ή όχι;
    Αν μου πείτε, "άντε φτύσε τους" - τα λέω πολύ πολύ λαϊκά -, αλλά όλοι να το πούνε, όλοι μας να το πούμε εδώ, στη Βουλή, να το κάνω. (...) Αλλά αυτή είναι υπεύθυνη στάση; Θα ήταν πολύ εύκολο να πω αυτό και να κάνω τον ήρωα και να αισθανθώ προς στιγμήν εθνική ανάταση.
    Ξέρετε ποια θα ήταν η επόμενη μέρα όμως; Ποια εθνική ανάταση θα αισθανόμασταν την επόμενη μέρα, που θα φεύγαμε από το ευρώ; Που δεν θα είχαμε να πληρώσουμε; Ξέρετε ότι το έλλειμμά μας σήμερα - όχι χθες, σήμερα - είναι όσο ολόκληρη η μισθοδοσία όλων των δημοσίων υπαλλήλων...».
    Α, ρε Γιώργο, πόσο αξίζεις ...
    Όμως η ώρα της δικαίωσης και της επιστροφής έρχεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου