Η είδηση δεν επαιξε πουθενά! Δικογραφία για Βγενοπουλο! Ο Προβοπουλος πότε;

20140314-062034.jpg
Με εντολή της εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Ράικου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου, σχετικά με τη λειτουργία της MIG και της τράπεζας του ομίλου Marfin-Λαϊκή.
Αυτό που θα διερευνήσουν οι εισαγγελείς είναι οι καταγγελίες ότι η Marfin-Λαϊκή συμφερόντων Ανδρέα Βγενόπουλου χορηγούσε δάνεια χωρίς
εγγυήσεις σε επιχειρηματίες με τους οποίους διατηρούσε σχέση και αυτοί στη συνέχεια αγόραζαν μετοχές του ομίλου MIG με εγγύηση τις ίδιες μετοχές που είχαν βάλει ως ενέχυρο.
Όταν οι μετοχές έπεσαν, η Τράπεζα δεν ζήτησε από τους επιχειρηματίες που πήραν το δάνειο με ενέχυρο να πληρώσουν τη διαφορά. Χαρακτηριστικά είναι η περίπτωση του επιχειρηματία Ζολώτα. Ο τελευταίος φέρεται να έλαβε 700 εκατ. ευρώ ως δάνειο, με τα 550 από αυτά να μην έχουν καμία εγγύηση.

Η εισαγγελία διαφθοράς πέρα από το θέμα των δανείων ερευνά και αυτού του τρόπου την δανειοδότηση χρησιμοποιήθηκε για να εμφανίσει η MIG μια εικόνα πλασματικής ευρωστίας, παγιδεύοντας και χειραγωγώντας με τον τρόπο αυτό τους επενδυτές, ώστε να συμμετάσχουν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Σχόλια