Ελεύθερος αφέθηκε τελικά ο Λεωνίδας Μπόμπολας ο οποίος κατέβαλε ποσό 1,8 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να μην ασκηθεί εναντίον του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.


1674702

Το ποσό αυτό αφορά τον καταλογισμό που έγινε για το ποσό που εντοπίστηκε μέσω της λίστας Λαγκάρντ σε τραπεζικό του λογαριασμό στην HSBC Γενεύης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς του προανακριτικού τμήματος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Τουλουπάκη, Γιώργος Καλούδης και Χρήστος Τζούρας επισήμαναν στον επιχειρηματία, ο οποίος συνελήφθη το πρωί στο πλαίσιο του αυτοφώρου, τη σοβαρότητα των αδικημάτων που θα αντιμετωπίσει σε περίπτωση που αρνηθεί να πληρώσει και ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη.

Τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκε μια μικρή προθεσμία στον επιχειρηματία και ήδη το ποσό βρίσκεται στα δημόσια ταμεία. Ο επιχειρηματίας αφέθηκε ελεύθερος και θα συνεχιστεί η προανάκριση.
.....

 ΤΙ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΜΕ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Το όνομά του βρισκόταν στη Λίστα Λαγκάρντ και η υπόθεση αφορά 2 εκατομμύρια ευρώ που δεν διευθέτησε.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα αδικήματα τα οποία αποδίδονται σε βάρος του γνωστού επιχειρηματίαείναι αυτά της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος).
Υπενθυμίζουμε ότι ο Λεωνίδας Μπόμπολας είναι πρόεδρος της κατασκευαστικής «αυτοκρατορίας» ΕΛΛΑΚΤΩΡ.
Η ΕΛ.ΑΣ για τη σύλληψη
Συνελήφθη σήμερα το πρωί από τη διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας στο πλαίσιο Εισαγγελικής έρευνας 52χρονος ημεδαπός επιχειρηματίας για φορολογικές παραβάσεις. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών.

Σχόλια