Σόιμπλε: Η προηγούμενη κυβέρνηση τα πήγαινε μια χαρά.....Τους πηδάγαμε οτι ώρα θέλαμε..μέ τούτους εδώ μπλέξαμε,ούτε τα προκατακτικά δεν μας αφήνουν να κάνουμε..

Ερωτηματικά αφήνει η τοποθέτηση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο αμερικανικό δίκτυο Bloolmberg πως όποια και αν είναι η εξέλιξη της ελληνικής κρίσης και μετά το τέλος της παράτασης συμφωνίας την 30ή Ιουνίου, η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ.

«Μέχρι τις εκλογές η Ελλάδα βρισκόταν στο σωστό μονοπάτι για την ανάκαμψη, γεγονός που
εξέπληξε πολλούς. Θα έπρεπε να είχαν συνεχίσει στον ίδιο δρόμο» δήλωσε, πιο συγκεκριμένα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν υπάρχει καταληκτική ημερομηνία στη διαπραγμάτευση με την Ελλάδα απάντησε ότι το πρόγραμμα έχει επεκταθεί δύο φορές κι ότι η τρέχουσα επέκταση λήγει στις 30 Ιουνίου. «Έχουν χρόνο ώς τότε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σόιμπλε και πρόσθεσε πως η λύση πρέπει να βρεθεί ώς τις 30 Ιουνίου, αν η Ελλάδα θέλει να αξιοποιήσει τα χρήματα που της διατίθενται από αυτό το πρόγραμμα.

Σε ερώτηση εάν το Βερολίνο εξετάζει το ενδεχόμενο της ελληνικής χρεοκοπίας εντός ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Zeit, ο κ. Σόιμπε απάντησε πως δεν έχουμε τέτοια θέματα. «Δεν υπάρχει κανένα λόγος για εικασίες. Η Ελλάδα παραμένει στο ευρώ ό,τι και να γίνει» πρόσθεσε.

Οκ. Σόιμπλε είπε ακόμη: «Αν η Ελλάδα θέλει βοήθεια, εμείς θα της την παρέχουμε, όπως κάνουμε ώς τώρα, αλλά μόνο μέσα στο πλαίσιο όσων έχουν συμφωνηθεί. Γι’ αυτό στο τέλος όλα εξαρτώνται από την Ελλάδα».

Ο κ. Σόιμπλε επισήμανε ακόμη πως το μεγάλο πρόβλημα στην Ευρώπη -όπως και στην Ελλάδα- δεν είναι η δημοσιονομική πειθαρχία, αλλά η ανταγωνιστικότητα και πρόσθεσε πως υπάρχει η εντύπωση ότι τα προβλήματα μπορούν να λυθούν μόνο βραχυπρόθεσμα.

Πηγή:  7imeres.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου