Σύγκρουση Παπανδρέου – ΠΑΣΠ στη συνδιάσκεψη

Βαθαίνει το χάσμα μεταξύ του Γ. Παπανδρέου και την νεολαίας του κόμματος. Σήμερα κατά τη διάρκεια της Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ, ομάδα νεολαιών της ΠΑΣΠ αποδοκίμασε την ομιλία Παπανδρέου με αφορμή το νέο Νόμο Πλαίσιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Δ
Οι «Πασπίτες» φώναζαν ρυθμικά συνθήματα όπως «ΠΑΣΠ ιδέα πεθαίνει τελευταία», «Κάτω τα χέρια από το άσυλο», και «Οι νέοι παλεύουν σοσιαλιστικά για μια Παιδεία δημόσια και δωρεάν», ήταν τα συνθήματα που φώναξαν τα μέλη της νεολαίας ΠΑΣΟΚ.
«Δεν είναι καθόλου σοσιαλιστικό, συντρόφισσες και σύντροφοι, ορισμένοι να παριστάνουν τους κατ' επάγγελμα φοιτητοπατέρες μέχρι τα 30 τους, αποκομίζοντας οφέλη για τους εαυτούς τους και λειτουργώντας παρασιτικά εις βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας των φοιτητών, που διψούν να αποκτήσουν εφόδια για να γίνουν ελεύθεροι και δημιουργικοί πολίτες», απάντησε ο Γ. Παπανδρέου ο οποίος σταμάτησε για λίγα δευτερόλεπτα την ομιλία του για να ακούσει ακριβώς τα συνθήματα της ΠΑΣΠ.
«Όσο και αν αντιδρούν αυτές οι κατά βάση βαθιά αντιδραστικές δυνάμεις, εμείς δεν θα κάνουμε πίσω. Ας μην ματαιοπονούν λοιπόν. Θέλουμε δίπλα μας την ΠΑΣΠ για να αλλάξει η παράταξη. Να πάμε μπροστά», τόνισε ο πρωθυπουργός ανοίγοντας ακόμα ένα μέτωπο αντιπαράθεσης, αυτή τη φορά με τα «σπλάχνα» του Κινήματος.

Σχόλια