Πιστωτικό γεγονός = Χρεοκοπία + νέα μέτρα (βίντεο)


Ζήτω πτωχεύσαμε! Αυτό πανηγυρίζουν σήμερα τα μέλη της συμμορίας των κηφήνων της Βουλής μαζί με τα αφεντικά τους, τους ξεδιάντροπους τοκογλύφους. Το κόλπο τους πέτυχε. Τα λεφτά των ταμείων χάθηκαν και επίσημα.
Τα λεφτά μας, τα έκαναν ομόλογα υποχρεωτικά, και τώρα τα κουρεύουν. Το υστέρημα των εργαζομένων ληστεύτηκε. Μένει τώρα, να κοροϊδέψουν και άλλο, να κερδίσουν χρόνο.
Μια διεθνής χρηματοπιστωτική Αρχή αποφάσισε αργά σήμερα, ότι η ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων, που κρατούν ιδιώτες ομολογιούχοι, αποτελεί ένα «πιστωτικό γεγονός» δηλαδή χρεοκοπία.
Η απόφαση, την οποία έλαβε η «Διεθνής Ένωση για την Ανταλλαγή Νομίμων υποχρεώσεων και Παραγώγων», η «International Swaps and Derivatives Association (ISDA)», πυροδοτεί την ενεργοποίηση των «ασφαλίστρων κινδύνου», των CDS.
Τι θα πει αυτό; Αυτό σημαίνει ότι όσοι ποντάρισαν στην χρεοκοπία της χώρας κερδίζουν διπλά. Αλλά δεν με ενδιαφέρει τι λένε οι ξένοι. Με νοιάζει που τα ταμεία θα μπουν αναγκαστικά στο κούρεμα, ενώ είναι τα μόνα, που δε παίρνουν τα λεφτά τους. 
Επιπλέον, όπως είπαν σε προηγούμενο άρθρο, έρχεται καταιγίδα μέτρων ύψους 12 δισεκατομμυρίων ευρώ. Δηλαδή θα πληρώσουν και άλλα οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι. Θα μειωθούν και άλλο οι μισθοί, συντάξεις, θα μπουν βαρύτεροι φόροι.
Είναι εγκληματίες. Σκέφτονται μόνο πως θα γλυτώσουν από την παρέλαση. Δεν θα τους σώσουν ούτε τα ΜΑΤ, ούτε τα χρυσά αυγά. Ότι και να κάνουν, τελειώσανε. 
Κάνουν σχέδια να μας σταματήσουν. Δεν μπορούν. Αν μαζευτούμε πάρα πολλοί, δε θα κάνουν τίποτα. Δεν μπορούν να βρίσκονται παντού τα σκυλιά τους, το ξέρουν καλά.
Σε σένα μιλάω, που σου έκοψαν το μισθό. Σε σένα, που....
διστάζεις. Σε σένα απευθύνομαι συνταξιούχε, άνεργε. Θα το δεχθείς; Θα τους αφήσεις να χαίρονται, επειδή σε εξαπάτησαν, σε κλέψανε, σε εκ -βίασαν;  Να ξέρεις κάτι, για αυτά τα τσιμπούρια. Όσο αφήνεις αυτά τα ζουλάπια, τόσο σου ρουφούν το αίμα.
Λέμε, δεν θέλουμε να ευλογήσουμε τα γένια μας. Ε λοιπόν, ας τα ευλογήσουμε. Τόσα χρόνια η Αριστερά, σας τα έλεγε. Προειδοποιούσαμε για την ΕΟΚ, ΕΕ . Όχι, δεν χαιρόμαστε για όσα έγιναν, αλλά βγήκαμε αληθινοί.
Σας λέγαμε, ότι ο καπιταλισμός θα σας ξεκάνει. Μας λέγανε τα φερέφωνα τους, «πράκτορες της Σοβιετικής Ένωσης». Θυμάστε; Σας είχαμε πει, ότι εκεί που υπάρχει φυσικός πλούτος και δεν το έχουν οι λαοί αλλά οι πολυεθνικές, υπάρχει η χειρότερη φτώχια. Εσείς ακούγατε τα αστικά κόμματα, που υπόσχονταν τη μεγάλη ζωή, το ρουσφέτι…
Τουλάχιστο, ακούστε μας τώρα. Είναι στο δικό μας χέρι, του λαού, να βάλει τέλος στην κλεψιά και το μαρτύριο.
Αν επαναστατήσουμε, θα τσακιστούν να πάνε από κει που ήρθαν. Στον αγύριστο. Θέληση χρειάζεται. Ελάτε να παλέψουμε για να ζήσουμε. Θυμάστε τα ντοκιμαντέρ με τους Εβραίους στους φούρνους των ναζί; Πήγαιναν ήσυχα, να πεθάνουν, να γίνουν σαπούνια. Αυτό σας περιμένει μ αυτούς. Μπορείτε όμως να αποφασίσετε να αγωνιστείτε. Να βγάλετε τις παρωπίδες της προπαγάνδας και να δείτε.
Δείτε πως ζείτε. Πόσα σας άφησαν. Πόσα θα σας αφήσουν στο τέλος. Τίποτα. Το επόμενο βήμα, αν δεν πέσουν, ξέρετε ποιο θα είναι; Δέσμευση των καταθέσεων στις Τράπεζες. Ναι, το έκαναν ήδη. Θα λένε χρωστάγατε, τα παίρνουμε. Από πού; Κάτι θα βρουν. Πάντα βρίσκουν νέα χαράτσια.
Μπορούμε να τους διώξουμε. Αν γίνει γενική ανυπακοή. Σταματάμε να τους πληρώνουμε. Ξεχυθείτε στους δρόμους, όπως τώρα και πιο έντονα. Σας περιμένουμε. Είμαστε εσείς. Είμαστε άνεργοι με πτυχία, συνταξιούχοι με εγγόνια, μισθωτοί με παιδιά, μικρομεσαίοι που παλεύουμε να μην πτωχεύσουμε, άστεγοι, μαθητές, φοιτητές. Έχουμε δύναμη όλοι μαζί. Να το καταλάβουν ότι είναι ανεπιθύμητοι.
Θριαμβολογούν για να μας μπερδέψουν. Μπορεί να υποσχεθούν κιόλας, ψέματα ως συνήθως. Αυτή τη φορά δε θα τη γλυτώσουν. Πρέπει να τιμωρηθούν. Έχουμε υποχρέωση και δικαίωμα συνάμα, να τους βάλουμε φυλακή, ή όποια άλλη τιμωρία επιλέξουμε.
Τολμήστε να ζήσετε με αξιοπρέπεια. Θάρρος, αυτό μόνο μπορεί να μας σώσει από τους θρασύδειλους.

Σχόλια