Καρατζαφέρης: Να πυροβολεί αστυνομικός όταν απειλείται


Αλλαγή της νομοθεσίας ώστε να επιτρέπεται στους αστυνομικούς η χρήση όπλου, ακόμα και χωρίς να έχουν δεχθεί πρώτοι επίθεση, ζήτησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης στη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή επίκαιρης ερώτησης προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για θέματα ασφάλειας.

Ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά ότι "Δεν μπορούμε να είμαστε και πεινασμένοι και τρομαγμένοι", ενώ ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό να ληφθούν μέτρα για τη μείωση της εγκληματικότητας. "Ή θα αποφασίσουμε να λάβουμε μέτρα προστασίας της κοινωνίας ή όλες αυτές οι ψευτοπροοδευτικές υστερίες θα στερούν ζωές από τον ελληνικό λαό", δήλωσε.

Ο υπουργός από την πλευρά του απάντησε "Θα αποκαταστήσουμε την κοινωνική ειρήνη και την ασφάλεια στους δημόσιους χώρους", ενώ δεσμεύτηκε την πάταξη της εγκληματικότητας.

Επικαλούμενος μάλιστα στοιχεία για την αύξηση των ληστειών, ο κ. Καρατζαφέρης ζήτησε συγκεκριμένα την άμεση αλλαγή της νομοθεσίας για την οπλοχρησία.

"Πρέπει να ληφθούν μέτρα, να αλλάξει η νομοθεσία. Όταν ληστής μπαίνει στο σπίτι σου ή μπαίνει στην επιχείρησή σου μπορείς και τον πυροβολείς. Ξεκάθαρα. Εκείνη τη στιγμή που μπαίνει μέσα ο ληστής δεν θα κάνεις διάκριση όπλων", είπε.

Σε στρατόπεδα οι μετανάστες

Για το θέμα της μετανάστευσης, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ζήτησε ενημέρωση για το θέμα της κατασκευής του φράχτη στον Έβρο, απεμπλοκή της Ελλάδας από το "Δουβλίνο 2", ενώ πρότεινε οι παράνομοι μετανάστες να μεταφερθούν σε στρατόπεδα, σημειώνοντας: "Όταν θα έρθουμε στα πράγματα θα διώξουμε όλους τους λαθρομετανάστες".

"Ο στρατός εγκαταλείπει στρατόπεδα. Βάλτε τους μέσα. Και θα τρώει όποιος παράγει για την Ελλάδα. Ένα πιάτο φαγητό για την Ελλάδα. Να ξέρει αυτός που έρχεται από το Αφγανιστάν ότι αν έρθει εδώ θα μπει σε στρατόπεδο, δεν θα κυκλοφορεί ελεύθερος να εγκληματεί. Και θα τρώει εάν παράγει", είπε χαρακτηριστικά ο Γ.Καρατζαφέρης.

Προσέθεσε δε ότι από τους παράνομους μετανάστες βγαίνουν ετησίως από τη χώρα 12 δισ. ευρώ. "Ό,τι και να κάνει ο Έλληνας, όποια θυσία και να κάνει, το έλλειμμα δημιουργείται από τα 12 δισ. που βγάζουν στη χώρα τους".

"Δεν θα πληρώνουμε ισοβίως το έγκλημα του Σαμαρά να ανοίξει τα σύνορα το 1991. Αυτό το έγκλημα δεν μπορεί να συνεχιστεί", κατέληξε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ.

Σχόλια