Στη Ρωσία ο επικεφαλής του αιγυπτιακού στρατού Αλ Σίσι

al-sisi


Σημαντική είδηση που αναμένεται να φέρει εξελίξεις στην περιοχή.
Ο στρατάρχης Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, ο επικεφαλής του αιγυπτιακού στρατού και νέος ισχυρός άνδρας της Αιγύπτου αφότου οι ένοπλες δυνάμεις ανέτρεψαν τον εκλεγμένο ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι, αναχώρησε σήμερα για τη Ρωσία όπου πρόκειται να συζητήσει σχετικά με την διμερή συνεργασία, όπως ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας.
Ο υπουργός Άμυνας —και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης η οποία ασκεί την εξουσία μετά την ανατροπή του Μόρσι την 3η Ιουλίου— δεν κρύβει πλέον την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές αργότερα φέτος, τις οποίες θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα κερδίσει, καθώς έχει γίνει αντικείμενο προσωπολατρίας στην Αίγυπτο. Συνοδεύεται σε αυτή την επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα από τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Νάμπιλ Φάχμι.
Ο στρατάρχης Σίσι και ο Φάχμι «θα συζητήσουν για τις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες και την διμερή συνεργασία» με τους ομολόγους τους Σεργκέι Λαβρόφ και Σεργκέι Σόιγκου, τους υπουργούς Εξωτερικών και Αμύνης της Ρωσίας αντίστοιχα, όπως ανέφερε ο συνταγματάρχης Άχμεντ Άλι, εκπρόσωπος των αιγυπτιακών ένοπλων δυνάμεων, σε μια ανακοίνωση του επιτελείου.

Σχόλια