B. Mπούτας : Κόλαση η επόμενη διετία για τους μικρούς αγρότες

οι κ.κ. Γ. Κουκούτσης, Β. Μπούτας και Κ. Τζέλας, απο το συντονιστικό του μπλόκου της Νίκαιας, στη συνέντευξη τύπου





Kάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Πέμπτης στο μπλόκο των αγροτών της Νίκαιας απηύθυνε ο Βαγγέλης Μπούτας και τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής των μπλόκων, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου.

Ο κ. Μπούτας, όπως και άλλοι εκπρόσωποι μπλόκων θα βρίσκονται την ίδια ώρα στην Αθήνα για συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα, υπογράμμισε ότι είναι αναγκαία η πλατιά λαϊκή και κοινωνική συμμαχία για την αποτροπής των κυβερνητικών πολιτικών, ενώ εμφανίστηκε ικανοποιημένος από το συλλαλητήριο της περασμένης Κυριακής.

Σ εότι αφορά στα αγροτικα ζητήματα υποστήριξε ότι η επόμενη διετία θα είναι κόλασή για τους μικρούς αγρότες, αφού με τις πολιτικές και τα μέτρα που υλοποιηθούν θα είναι δύσκολη η παραμονή των αγροτών στο χωράφι.

Υποστήριξε ότι και στις τάξεις των αγροτών υπάρχουν διαφορετικά συμφέρονταν και επιδιώξεις αναλόγως της κατηγορίας που βρίσκεται ο καθένας.

Ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά ότι ο αγώνας των αγροτών έχει πολιτικά χαρακτηριστικά και τόνισε ότι οι όποιες αποφάσεις για τη συνέχιση την κλιμάκωση ή την αναστολή των κινητοποιήσεων λαμβάνονται από τους ίδιους τους αγρότες των μπλόκων.

Επίσης κάλεσε φορείς, συλλογικότητες, οργανώσεις και κόμματα να στηρίξουν τον αγώνα, τονίζοντας ότι,,,,, όλοι είναι καλοδεχούμενοι, εξαιρώντας ωστόσο τους «ναζιστές και τους εγκληματίες», όπως είπε χαρακτηριστικά. «Αν επικρατήσουν αυτοί δεν θα υπάρχουν οι αγροτικοί σύλλογοι» διευκρίνισε.

Σε ότι αφορά στην αυριανή συνάντηση ο κ. Μπούτας τόνισε ότι θα υπάρξει διαπραγμάτευση, από την οποία αναμένει να προκύψει κάτι θετικό. Την ίδια ώρα, άφησε αιχμές για τη στάση δημάρχων και φορέων της περιοχής, για το γεγονός ότι δεν εμφανίστηκαν στα μπλόκα, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως η διενέργεια εκλογών το επόμενο διάστημα ίσως διαδραμάτισε κάποιο ρόλο.
Α.Ψ via larissanet.gr

Σχόλια