Στα 100 ευρώ το ελάχιστο «χαράτσι» για τους ελεύθερους επαγγελματίες υπέρ του ασφαλιστικού, θα εισπράττεται μέσω αποδείξεων

 Αποτέλεσμα εικόνας για παρε τα αρχιδια μου

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό το ποσό αυτό θα καταβάλλεται ακόμα και αν μια επιχείρηση εμφανίζει μηδενικά κέρδη, λόγω ζημιών!

Ελάχιστη οικονομική εισφορά σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες που θα κυμαίνεται γύρω στα 100 ευρώ μηνιαίως και θα εισπράττεται μέσω των αποδείξεων
προανήγγειλε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης για να σταθεί στα πόδια του ο ΟΑΕΕ, που βρίσκεται κυριολεκτικά στο χείλος της χρεοκοπίας με έλλειμμα 530 εκατ. Ευρώ για το 2015.

«Η εισφορά για ένα διάστημα θα είναι υποχρεωτική και είναι μια από τις σκέψεις για την εξεύρεση πόρων για τα ασφαλιστικά ταμεία», είπε χαρακτηριστικά.

 Ωστόσο, δεν θα είναι η μόνη που θα κληθούν να πληρώνουν οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ, καθώς από τα όσα είπε ο.....
κ. Πετρόπουλος, οι αντασφαλιστικές εισφορές θα συνδυαστούν πλέον με τα οικονομικά αποτελέσματα που εμφανίζουν στις φορολογικές τους δηλώσεις.

Αυτό που είπε στην ουσία δεν είναι τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από όσα προβλέπει το τρίτο Μνημόνιο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», οι εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες θα υπολογίζονται με κλιμακούμενα ποσοστά ανάλογα με το εισόδημα.

Ο κ. Πετρόπουλος, μιλώντας στο mega χθες ανέφερε και την εκδοχή γοα υπολογισμό των εισφορών ανάλογα με τον τζίρο.

Το σχέδιο σύμφωνα με την εφημερίδα προβλέπει την καθιέρωση μιας μίνιμουμ εισφοράς, που σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δεν θα υπερβαίνει τα 100 ευρώ το μήνα, και από εκεί και πάνω ο κάθε ασφαλισμένος θα πληρώνει την εισφορά που αντιστοιχεί στον τζίρο που πραγματοποιεί ή στα κέρδη που δηλώνει.

Σε κάθε περίπτωση τα 100 ευρώ της ελάχιστης εισφοράς, θα είναι το ελάχιστο ποσό καταβολής, ακόμα και αν εμφανίζει μηδενικά κέρδη, λόγω ζημιών!

Από εκεί και πέρα, η καταβολή της υλοποίησης εισφοράς θα τον διασφαλίζει με ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ θα είναι το βασικό κομμάτι πάνω στο οποίο θα στηριχθεί ο υπολογισμός της σύνταξης. Με τον τρόπο αυτό άλλοι θα πληρώνουν περισσότερα και άλλοι λιγότερα.

http://www.protothema.gr/

Σχόλια