Ελλάς – Γαλλία – Ξεπούλημα

 Tsipras Hollande

 Στην Αθήνα βρίσκεται ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ως πλασιέ γαλλικών εταιριών, ενώ θα δει τι μπορεί να αγοράσουν φτηνά οι γαλλικές εταιρίες από το ξεπούλημα της Ελλάδας.

Τον Φρανσουά Ολάντ υποδέχτηκε ο Αλέξης Τσίπρας, γιατί ο πρωθυπουργός Αλέκος Φλαμπουράρης είχε ραντεβού με έναν Έλληνα ολιγάρχη και δεν μπορούσε να πάει στο αεροδρόμιο.
Ο Αλέξης Τσίπρας έπεσε στην αγκαλιά του Φρανσουά Ολάντ, οπότε καταλαβαίνουμε πως ο Ολάντ έχει υποσχεθεί πολιτικό άσυλο στην Γαλλία στον Τσίπρα, ενώ μπορεί να στείλει κι αεροπλάνο για να τον πάρει, ώστε να μην στριμώχνεται ο Αλέξης στο ελικόπτερο με τον Φίλη και τους άλλους αριστερούς του κώλου.
Η υποδοχή του Φρανσουά Ολάντ από την κυβέρνηση της Πρώτη και Δεύτερη φορά Αριστερά ήταν πολύ δουλοπρεπής, με αποτέλεσμα να μη μας λείψουν καθόλου οι ανάλογες υποδοχές επί Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ.

Ο Πάνος Καμμένος προσπάθησε να δώσει έναν τόνο εθνικής περηφάνιας, βάζοντας το.......
άγημα στο Σύνταγμα να γκαρίζει τον εθνικό μας ύμνο, αλλά το θέαμα ήταν τόσο γελοίο, που σκεφτόσουν πως ευτυχώς που δεν έχει τίποτα απογόνους ο Διονύσιος Σολωμός, γιατί θα απαγόρευαν να χρησιμοποιεί η χώρα τον Ύμνο εις την Ελευθερία, και θα είχαμε για εθνικό ύμνο κάνα τσιφτετέλι.
Πάντως, είναι εντελώς απαράδεκτο να συναντιούνται πρόεδροι και πρωθυπουργοί, ως πλασιέ εταιριών και ολιγαρχών, και να ακούγονται οι εθνικοί ύμνοι.
Ο Φρανσουά Ολάντ δήλωσε πως αυτή είναι μια καλή εποχή για την Γαλλία να κάνει ψώνια στην Ελλάδα, αφού η κυβέρνηση στην Ελλάδα είναι αριστερή και είναι γνωστό πως οι αριστεροί είναι τσίπηδες και πουλάνε πολύ φτηνά.
Και ο Αλέξης Τσίπρας έκανε κάτι δηλώσεις αλλά δεν έχει καμία σημασία πια τι λέει ο Αλέξης Τσίπρας, αφού δεν τον πιστεύει κανείς.
Το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας πήγε τον Φρανσουά Ολάντ στο Γκάζι να ακούσει γαλλική μουσική -γιατί του είχε λείψει του Ολάντ-, οπότε, όταν πάει ο Τσίπρας στο Παρίσι, ο Ολάντ θα τον πάει στα μπουζούκια και θα σπάει πιάτα στα πόδια του.
Στην παρέα των δυο πολιτικών νάνων ήταν και ο Λάκης Λαζόπουλος, γεγονός που προκάλεσε διάφορα κακοπροαίρετα σχόλια, αλλά θα πρέπει να είμαστε πιο ανοιχτόμυαλοι, αφού μπορεί ο κ. Λαζόπουλος να έχει τίποτα εκατομμύρια στην Γαλλία και να αισθάνεται Λαρισοπαριζιάνος.
Εν τω μεταξύ, η ΕΡΤ παρουσίασε την επίσκεψη Ολάντ ως εθνοσωτήριο γεγονός και ακούστηκαν διάφορες μεγαλόστομες ανοησίες, όπως το «Ελλάς-Γαλλία-Συμμαχία», ενώ η γαλλική κρατική τηλεόραση -που έχει κανονικούς δημοσιογράφους και όχι κρατικοδίαιτους κάφρους- παρουσίασε, όπως βλέπετε και στην φωτογραφία, την επίσκεψη Ολάντ στην Αθήνα με τον τίτλο «Η Γαλλία κάνει τις αγορές της».
Οπωσδήποτε, είναι πολύ ελπιδοφόρο να παρακολουθούμε το ξεπούλημα της χώρας μας σε ζωντανή μετάδοση από την τηλεόραση, με τον Τσίπρα και τον Καμμένο να καμαρώνουν σαν γύφτικα σκεπάρνια πάνω στα κόκκινα χαλιά.
Vive la France!
πηγη

Σχόλια