Αποπομπή της Σαββαΐδου αποφάσισε η κυβέρνηση.


Απόφαση για αποπομπή της Κατερίνας Σαββαΐδου απο τη θέση της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, με βάση το νόμο περί πλημμελήματος, πήρε το
υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Πηγές του Μαξίμου χθες σχολιάζοντας την επιμονή της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων να μην παραιτηθεί, έλεγαν χαρακτηριστικά ότι ο χρόνος τρέχει εναντίον της.
Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος της κ.Σαββαΐδου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος, καθώς λίγες ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές, με απόφασή της, φέρεται να δόθηκε μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο στους τηλεοπτικούς σταθμούς από αυτήν που …



προέβλεπε ο νόμος, προκειμένου να αποδώσουν στο Δημόσιο το 20% που εισπράττουν για λογαριασμό του επί της αξίας των διαφημίσεων.
Έχει επίσης κληθεί από τους εισαγγελείς Γ. Δραγάτση και Αγγ. Τριανταφύλλου να δώσει εξηγήσεις για επανεξέταση προστίμου 78 εκ ευρώ σε εταιρεία.
Την παραίτηση της κ.Σαββαΐδου από τη γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων είχε ζητήσει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κατόπιν εντολής του κ.Τσίπρα. Η κ.Σαββαΐδου όμως κατέστησε σαφές ότι δεν προτίθετο να παραιτηθεί.
Η κ.Σαββαΐδου είχε διαδεχθεί στη γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων το σημερινό βουλευτή του Ποταμιού Χάρη Θεοχάρη τον Ιούνιο του 2014 με απόφαση του τότε υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη. Είναι Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και Senior Manager στην εταιρία «PwC-Ελλάς», επικεφαλής μιας ομάδας περίπου 100 δικηγόρων και φοροτεχνικών συμβούλων, με εξειδίκευση στο δημοσονομικό και φορολογικό δίκαιο.

Σχόλια