Ενοπλες Δυνάμεις υπό κατάρρευση! - Αρχηγός ΓΕΣ: "Δεν έχουμε ούτε καν στολές για τους νεοσύλλεκτους ούτε

ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ - ΨΕΜΑΤΑ ΕΛΕΓΑΝ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΓΙΑ "ΥΨΗΛΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ" ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ
του Γιάννη Πετρίδη
Ούτε λεφτά για στολές των νεοσύλλεκτων έχουν πλέον οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις αποκάλυψε ο Αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγις Βασίλειος Τελλίδης σε ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Χαρακτηριστικά τόνισε ότι "Δεν μπορούμε να δεχθούμε ούτε καν τους νέους που θέλουν να διακόψουν την αναβολη τους και να καταταγούν αλλλά είναι αδύνατον να τους δεχθούμε. Δεν έχουμε ούτε φαγητό, ούτε στολές να τους δώσουμε".

Και σημείωσε ότι..... από τα 2.000 αιτήματα διακοπής αναβολής στράτευσης τελικά ικανοποιήθηκε μόνο το 10% ήτοι 200 άτομα γιατί δεν μπορούσαν να υποστηρίξουν την κατάταξη των υπολοίπων!

Αυτά σημείωσε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος Βασίλης Τελλίδης, ο οποίος, αναφερόμενος στις μεγάλες δυσκολίες που περνά αυτή την περίοδο ο Στρατός Ξηράς, είπε χαρακτηριστικά ότι "O Κλάδος οφείλει τη μαχητική ικανότητά που εξακολουθεί να έχει στα μέλη και στελέχη του που έχουν σηκώσει τα μανίκια και καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες".

Και κανείς φυσικά δεν συγκινείται, αλλά και να συγκινηθεί τι θα κάνει; Αφού η Μέρκελ και ο Σόιμπλε δεν εγκρίνουν κονδύλια για στολές αι φαγητό των Ενόπλων Δυνάμεων και τα λεφτά είναι δικά τους.

Ποιος θα τους αναγκάσει να τα δώσουν εκεί που δεν θέλουν να δώσουν; Τυχαίο ότι πρότειναν "κοινές περιπολίες" με τους Τούρκους στο Αιγαίο οι Γερμανοί;

 O Α/ΓΕΣ αντιστράτηγος Β.Τελλίδης

Τι θα γίνει για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα; Θα αυξηθεί η θητεία κια θα κρατάνε οι ίδιοι φαντάροι τις στολές και δεν θα χρειάζεται να τις αλλάξουν.

Φυσικά έτσι ή αλλιώς πρέπει να αυξηθεί η θητεία, κανονικά μέχρι τους 15 μήνες πρέπει να αυξηθεί κατ'ελάχιστον.

Το έγκλημα διά χειρός Γ.Παπαντωνίου και Ε.Μεϊμαράκη της μείωσης της ιητείας για προεκλογικούς λόγους έχει πλήξει καίρια ειδικά την μαχητική ικανόττα του Στρατού Ξηράς,του οποίου αυτή την στιγμή ζήτημα είναι αν εκτός από τις επίλεκτες και ειδικές δυνάμεις, είναι αξιόμαχες ακόμα μερικές μονάδες πυροβολικού και φυσικά πάντα το Οπλο των Τεθωρακισμένων.

Να μην μιλήσουμε για την ετοιμότητα σε συστήματα των ειδικών δυνάμεων και αμφίβιων καταδρομέων, για τα αποτελέσματα της περίφημης "Δύναμης Δέλτα" και πάει λέγοντας...

Για να μην μιλήσουμε επίσης για ανταλλακτικά.

Στις μονάδες εκστρατείας "παίζει" και μονοψήφιο νούμερο στις διαθεσιμότητες οχημάτων...

Ο Α/ΓΕΣ τ'όνσε επίσης ότι "Μεγάλος αριθμός αποστράτων ακόμα και χαμηλών βαθμών ια παράδειγμα, σε βαθμό λοχαγού κ.ο.κ., που είχαν παραιτηθεί, ζητούν πλέον να ξαναγυρίσουν στο Στρατό, αλλά δεν υπάρχουν κονδύλια για να απορροφηθούν"!

Ο αρχηγός ΓΕΣ μίλησε πάλι για "αναδιοργάνωση του Ελληνικού Στρατού" (ή έκτη ή η έδομη τα τελειταία δεκαπέντε χρόνια) απλώς και μόνο για να δικαιολογήσε την σύμπτυξη των στρατιωτικών μονάδων που δεν εχουν στολές, δεν έχουν φαγητό και όπως γνωρίζει άριστα το pronews.gr τα πυρομαχικά εκπαίδευσης των μονάδων είναι ελάχιστα έως μηδενικά!

Αποκάλυψε ότι γίνονται σκέψεις να θεσπιστεί η εθελοντική κατάταξη των γυναικών, προφανώς απλά και μόνο για να έχου κάπου να τρώνε οι άπορες κοπέλες. Και αν τα καταφέρουν τα τρώνε αφού δεν υπάρχει φαγητό αρκετό.

Επίσης ο αντιστράτηγος Τελλίδης τάχθηκε ανοιχτά κατά της εμπλοκής του Στρατού στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού κύματος (όπως ήδη έχει αποκαλύψει το pronews.gr), αλλά υποστήριξε ότι ακόμα και για το ανθρωπιστικό έργο που προσφέρει ο Στρατός θα πρέπει να ενισχύεται με τα σχετικά κονδύλια, διότι το ΓΕΣ δεν διαθέτειτα οικονομικά μέσα για να ανταποκριθεί σε κάτι τέτοιο.

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού είπε χαρακτηριστικά ότι μόνο για τη σίτιση των προσφύγων και μεταναστών που αποβιβάστηκαν στο Φαρμακονήσι και μόνο για το πρώτο εξάμηνο του 2015 δαπανήθηκαν 120.000 ευρώ από το ΓΕΣ.

Το ερώτημα μετά από τα παραπάνω είναι "Τι είδους ασφάλεια υπάρχει στην χώρα κατά των απειλών σε βάρος της ακεραιότητάς της" και πόσος χρόνος μας μένει μέχρι "απέναντι¨θελήσουν να βρουν το εύκολο θύμα για να λύσουν τα εσωτερικά τους προβλήματα...

Κατά τα λοιπά... "Βοήθα Παναγιά"!


http://www.defencenet.gr/

Σχόλια