Ο Τσίπρας σε ρόλο κομπάρσου.....Ο Φ.Ολάντ σε ρόλο ΥΠΟΙΚ της Ελλάδας: "Πρέπει να ξαναδούμε τα όρια για κατάσχεση της πρώτης κατοικίας"!

ΑΦΟΥ "ΒΟΥΛΙΑΞΕ" ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΑΝΕΛΑΒΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ! - ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΑ ΘΑ ΠΕΣΕΙ Η ΧΩΡΑ;

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Ο Φ.Ολάντ εμφανίστηκε στις δηλώσεις του στο Μέγαρο Μαξίμου σε ρόλο Ελληνα υπουργού Οικονομικών και προχώρησε σε δηλώσεις επί παντός επιστητού, αλλά επέμεινε στο όριο πάνω από το οποίο θα επιτρέπεται η κατάσχεση της πρώτης κατοικίας.

Είναι μια τουλάχιστον άστοχη δήλωση που δείχνει ότι ένα ζήτημα που αποφασίζεται από την ελληνική κυβέρνηση θα επιχειρηθεί να καθοριστεί από τον αρχηγό ενός ξένου κράτους.

Δηλαδή ο Φ.Ολάντ θεωρεί την Ελλάδα κάτα σαν γαλλική αποικία, και τους Έλληνες, υποψήφιους για την... Λεγεώνα των Ξένων (τουλάχιστον εκεί θα έχον στολές να δώσουν στους νεοσύλλεκτους;)!
 
 Δυστυχώς λίγο μετά την δήλωση του πρωθυπουργού Α.Τσίπρα ότι "Δεν υπογράψαμε σύμφωνο παράδοσης της κυριαρχίας της χώρας" ο Φ.Ολάντ όχι μόνο τον διαψεύδει αλλά καταδεικνύει ότι η κυριαρχία της χώρας έχει παραδοθεί ανεπιστρεπτί, αφού ένας ξένος ηγέτης πλέον ασχολείται ακόμα και με τις ρυθμίσεις των ξένων δανείων

Μάλιστα ο Φ.Ολάντ συνέδεσε την δέσμευση της ελάφρυνσης του χρέους με το ζήτημα των κατασχέσεων πρώτων κατοικιών. Δηλαδή ο Γάλλος πρόεδρος έδωσε μια...

αξάν (χροιά γαλλιστί) εκβιασμού.

"Φυσικά η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Δεν το αμφισβητεί ούτε εκείνη. Αυτό που ζητά και το κατανοώ είναι να υπάρξει ευελιξία. Και αυτό που ανησυχεί τους Έλληνες είναι τα κόκκινα δάνεια, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, η νέα απειλή για τις ελληνικές οικογένειες. Πρέπει να ξαναδούμε ποιο είναι το όριο κάτω από το οποίο δεν μπορεί να γίνει κατάσχεση. Έγινε μια συζήτηση, θα συνεχιστεί με τους υπουργούς, ίσως χρειαστεί Eurogroup ή Σύνοδος Κορυφής. Το θέμα του χρέους θα συζητηθεί μόνο αν τηρηθούν οι δεσμεύσεις "

Προφανώς ο Γάλλος πρόεδρος δεν αρκείται στο ότι "βούλιαξε" την Γαλλία και θέλει να επκτείνει τις επιτυχίες του και στην χώρα μας.

Ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρθηκε και στο συριακό ζήτημα, απαιτώντας και αυτός να φύγει ο νόμιμος πρόεδρος της χώρας Μ.Άσαντ από την εξουσία! Το πρόβλημα των ισλαμιστών είναι προφανώς γι'αυτόν αδιάφορο.

"Και στη Συρία πρέπει να βρεθεί πολιτική λύση. Αυτό σημαίνει ότι το καθεστώς του Άσαντ προκαλεί το πρόβλημα. Χρειάζεται διάλογος αλλά με σαφείς θέσεις. Δεν μπορεί να πλήττει τον πληθυσμό, πρέπει να καταπολεμηθεί το ISIS και χρειάζεται διαδικασία που θα στηρίζεται στη συνεισφορά όλων των χωρών της περιοχής. Ο Άσαντ δεν μπορεί να μείνει στην εξουσία στη Συρία."


http://www.defencenet.gr/

Σχόλια