Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΕΙΝΑΙ !! Κατρούγκαλος στο Newpost: Δεν έχουμε προβλέψει τι θα γίνει με τους συνταξιούχους που έχουν δάνεια

Το θέμα των μειώσεων των συντάξεων και των δανείων των συνταξιούχων ανοίγει τοNewpost.
Κατρούγκαλος στο Newpost: Δεν έχουμε προβλέψει τι θα γίνει με τους συνταξιούχους που έχουν δάνειαΟ Τάκης Χατζής απευθύνθηκε προς τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο και τον ρώτησε σχετικά με τις μειώσεις των συντάξεων και τα δάνεια των συνταξιούχων  και το αν υπάρχει πρόβλεψη για αναπροσαρμογή των δόσεων.
Ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε πως πρόκειται για μια πολύ σοβαρή ερώτηση καθώς αυτή ηπαράμετρος δεν έχει ληφθεί υπόψη ούτε έχει εξεταστεί και προβλεφθεί.
Όπως τόνισε μάλιστα, θα επικοινωνήσει με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, προκειμένου να δουν τα περιθώρια παρέμβασης που ………


υπάρχουν στο συγκεκριμένο θέμα.
Αξίζει να σημειωθεί πως τα δάνεια που δίνονταν στο παρελθόν, και που κυρίως ταστεγαστικά ήταν 30ετούς διάρκειας, ήταν άμεσα συνδεδεμένα με τη μισθοδοσία και το εισόδημα των δανειοληπτών.
Οι δόσεις των δανείων διαμορφώνονταν με βάση τα εισοδήματα των δανειοληπτών, πολλοί από τους οποίους σήμερα βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα των μειώσεων τωνσυντάξεων.
Επιπλέον οι μειώσεις των συντάξεων όσων έχουν δάνεια, μπορεί να δημιουργήσει μια νέα γενιά κόκκινων δανείων με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις τράπεζες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

''Διπλωματία, δικαστήρια ή πόλεμος'' O Τσαβούσογλου απειλεί για τα νησιά του Αιγαίου..Αισιχτίρ ρε κολότουρκε ούνε, παλιομπινέ...

«O φασισμός θεραπεύεται με το διάβασμα. Και ο ρατσισμός, με το ταξίδι». Μιγκέλ ντε Ουναμούνο,1864 - 1936

Οι Καταλανοί «εξορίζουν» την ισπανική αστυνομία και πολιτοφυλακή – Τι ζητάνε από την ΕΕ

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Καταλανός πρόεδρος της Ζενεραλιτάτ (της περιφερειακής κυβέρνησης) ζήτησε να αποχωρήσουν άμεσα από την Καταλονία η Ισπανική Αστυνομία και η Κρατική Πολιτοφυλακή, υπηρεσίες που λαμβάνουν εντολές κατευθείαν από τη Μαδρίτη.

Μετά τις χθεσινές σκηνές βίας που σόκαραν τον πλανήτη, και έδειχναν τους αστυνομικούς να εξαπολύουν σφοδρές επιθέσεις ενάντια σε ειρηνικούς διαδηλωτές και ψηφοφόρους, ο Καταλανός πρόεδρος υπογράμμισε ότι η αποχώρηση των δυνάμεων της ισπανικής αστυνομίας είναι επιβεβλημένη. «Απαιτούμε την αποχώρηση της κρατικής αστυνομίας που παραμένει ανεπτυγμένη σε μια περιφέρεια (την Καταλονία) η οποία πάντα ενεργούσε ειρηνικά», τόνισε ο Πουτζδεμόν.

Ο Καταλανός πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης ότι η περιφερειακή κυβέρνηση θα συστήσει μια επιτροπή που θα διερευνήσει τη «χθεσινή καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και ότι θα ληφθούν οι απαιτούμενες νομικές ενέργειες ώστε να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι.

Επίσης κάλεσε τα…