ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΕΙΝΑΙ !! Κατρούγκαλος στο Newpost: Δεν έχουμε προβλέψει τι θα γίνει με τους συνταξιούχους που έχουν δάνεια

Το θέμα των μειώσεων των συντάξεων και των δανείων των συνταξιούχων ανοίγει τοNewpost.
Κατρούγκαλος στο Newpost: Δεν έχουμε προβλέψει τι θα γίνει με τους συνταξιούχους που έχουν δάνειαΟ Τάκης Χατζής απευθύνθηκε προς τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο και τον ρώτησε σχετικά με τις μειώσεις των συντάξεων και τα δάνεια των συνταξιούχων  και το αν υπάρχει πρόβλεψη για αναπροσαρμογή των δόσεων.
Ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε πως πρόκειται για μια πολύ σοβαρή ερώτηση καθώς αυτή ηπαράμετρος δεν έχει ληφθεί υπόψη ούτε έχει εξεταστεί και προβλεφθεί.
Όπως τόνισε μάλιστα, θα επικοινωνήσει με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, προκειμένου να δουν τα περιθώρια παρέμβασης που ………


υπάρχουν στο συγκεκριμένο θέμα.
Αξίζει να σημειωθεί πως τα δάνεια που δίνονταν στο παρελθόν, και που κυρίως ταστεγαστικά ήταν 30ετούς διάρκειας, ήταν άμεσα συνδεδεμένα με τη μισθοδοσία και το εισόδημα των δανειοληπτών.
Οι δόσεις των δανείων διαμορφώνονταν με βάση τα εισοδήματα των δανειοληπτών, πολλοί από τους οποίους σήμερα βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα των μειώσεων τωνσυντάξεων.
Επιπλέον οι μειώσεις των συντάξεων όσων έχουν δάνεια, μπορεί να δημιουργήσει μια νέα γενιά κόκκινων δανείων με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις τράπεζες.

Σχόλια