Έτοιμη να σκάσει η «βόμβα» του ιδιωτικού χρέους! Μόνη λύση η επιστροφή της χωρας σε εθνικό νόμισμα,για να συνεχίσουμε να υπάρχουμε σαν λαός..


Άτυπη στάση πληρωμών και από το κράτος και από τους πολίτες – Τα Ταμεία είναι άδεια και στην κυβέρνηση παίζουν με τους αριθμούς. 
Η οικονομική κατάσταση της χώρας είναι κάτι παραπάνω από άθλια. Τα ταμεία του κράτους είναι άδεια, η ανεργία έχει πιάσει «κόκκινο», οι πολίτες δεν έχουν να πληρώσουν τους φόρους, η τρόικα δεν δίνει τη δόση των 2,5 δισ. και στο Μαξίμου ακόμα ψάχνουν να βρουν ισοδύναμα.
Κοινώς, πάμε ολοταχώς για τον «βούρκο» όπως τον είχε «ονειρευτεί», πριν από λίγους μήνες, ο αρχιτέκτονας του χάους, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Παράλληλα, με τρόπο αριστοτεχνικό και…

μαφιόζικο οι δανειστές μετατρέπουν το διακρατικό χρέος σε ιδιωτικό, φορτώνοντάς το στις πλάτες του ελληνικού λαού.
Εξαντλήθηκε η ικανότητα των πολιτών και των επιχειρήσεων να πληρώνουν συνεχείς φόρους, με αποτέλεσμα σήμερα το ιδιωτικό χρέος στην Ελλάδα να προσεγγίζει τα 100 δισ. ευρώ, που είναι πάνω από το 50% του φετινού ΑΕΠ που θα εμφανίσει η Ελλάδα και αναμένεται να ανέλθει στα 179 δισ. ευρώ.
Μόνο το φετινό εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου δημιουργήθηκαν νέα....
ληξιπρόθεσμα χρέη προς τις ΔΥΟ συνολικού ύψους 8,392 δισ. ευρώ, εκ των οποίων το 1,5 δισ. ευρώ δημιουργήθηκε το δίμηνο Αυγούστου – Σεπτεμβρίου, δηλαδή την περίοδο που επεβλήθηκαν οι κεφαλαιακοί έλεγχοι (capital controls) και προκάλεσαν «έμφραγμα» σε πολίτες και επιχειρήσεις.
Με απλά λόγια, όχι μόνο εξαφανίστηκε το «λίπος» όσων είχαν αποταμιεύσεις στα συνεχή χρόνια της ύφεσης, αλλά πλέον δεν μπορούν να αποπληρώσουν και τις υποχρεώσεις τους.
Το χειρότερο είναι ότι μειώνεται καθημερινά ο αριθμός των πολιτών που μπορούν να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους και βρίσκονται σε ένα διαρκές κυνήγι ημερομηνιών για να προλάβουν τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις τους.
Ακόμη κι οι 100 δόσεις, που σε βάθος χρόνου είναι για 8,3 χρόνια, κανείς εργαζόμενος δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι θα είναι συνεπής, αφού η ανασφάλεια κυριαρχεί στον εργασιακό χώρο με αρκετά μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων να είναι στα πρόθυρα κατάρρευσης.
Έτσι στο συνολικό δημόσιο χρέος της χώρας, που υπερβαίνει τα 320 δισ. ευρώ, έχει προστεθεί και η δημοσιονομική «βόμβα» του ιδιωτικού χρέους των 100 δισ. ευρώ.
Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε οι αριθμοί είναι αμείλικτοι, τα χρονικά περιθώρια έχουν εξαντληθεί και η κυβέρνηση αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες της, παραμένοντας εγκλωβισμένη στη… δήθεν διαπραγμάτευση που έκανε με τους δανειστές.
πηγή

Σχόλια