Δύο νεκροί από την πλημμύρα σε Μενίδι και Πετρούπολη

Δυστυχώς έγινε αυτό που όλοι απεύχονταν. Το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την Αττική άφησε πίσω του εκτός από καταστροφές και δύο νεκρούς.
Ένας άντρας ηλικίας 40 ετών ανασύρθηκε νεκρός από το αυτοκίνητό του, σε πλημμυρισμένο δρόμο στο Μενίδι. ......
Η 70χρονη μητέρα του, που ήταν μαζί του στο αυτοκίνητο, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε άσχημη κατάσταση. Το περιστατικό συνέβη στην συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Μαυροπηγής στο Μενίδι, ενώ όπως αναφέρει η πυροσβεστική ο δρόμος ήταν πλημμυρισμένος. Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, ο άντρας παρελήφθη χωρίς τις αισθήσεις του και όταν διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Αγία Όλγα, ήδη νεκρός. Η μητέρα του, ηλικίας 70 ετών, διακομίσθη και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Γεννηματάς.
Νωρίτερα στην Πετρούπολη, μια γυναίκα 70 ετών, παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά που πλημμύρισαν δρόμο έξω από σχολείο. Στη συνέχεια, την άτυχη γυναίκα χτύπησε διερχόμενο αυτοκίνητο και την τραυμάτισε σοβαρά. Η ηλικιωμένη μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό, όπου και κατέληξε λίγες ώρες αργότερα. 





Ώρες αγωνίας για πυροσβέστη
Πανικός και κινητοποίηση πριν από λίγο πάλι στο Μενίδι όπου ένας πυροσβέστης αγνοούνταν για αρκετή ώρα! Ο πυροσβέστης είχε κληθεί να βοηθήσει πολίτες την ώρα της έντονης κακοκαιρίας. Οι συνάδελφοί του περνώντας στιγμές αγωνίας δεν μπορούσαν να τον εντοπίσουν γιατί ο ασύρματός του είχε μπλοκάρει και ο πυροσβέστης είχε εγκλωβιστεί στην λάσπη! Πάλευε επί μια ώρα να ξεφύγει αλλά ήταν αδύνατο. Τελικά, τον εντόπισαν και τον απεγκλώβισαν και μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο. Ο πυροσβέστης είναι καλά στην υγεία του και ήδη πήρε εξιτήριο και βρίσκεται στο σπίτι του.




Πλημμύρισε ο Κηφισός και Νέα Χαλκηδόνα
Την ίδια στιγμή σοβαρά προβλήματα εντοπίζονται και στις περιοχές των Αγίων Αναργύρων και της Νέας Χαλκιδόνας. Το ρέμα που βρίσκεται παράλληλα με την εθνική όδο έχει υποστεί υποχωρήσει από τους χειμάρρους  ενώ έχει διακοπή η ηλεκτροδότηση και έχουν πλημμυρίσει σπίτια. 
Μεγάλα προβλήματα στη κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική οδό. Στο ύψος της Νέας Χαλκηδόνας η στάθμη του Κηφισού ποταμού έφτασε στο ύψος του δρόμου με αποτέλεσμα να γεμίσει νερά το οδόστρωμα και η κυκλοφορία σχεδόν να διακοπεί.









Σπίτι έπεσε στο Καματερό - Ποτάμι η Λεωφόρος Αθηνών 
Το πόσο ανοχύρωτη είναι η χώρα μας απέναντι στα έντονα καιρικά φαινόμενα φάνηκε σήμερα που από το πρωί βρέχει καταρρακτωδώς. Τα προβλήματα πολλά σε όλη την χώρα, με την Αττική να είναι στο μάτι του κυκλώνα στην κυριολεξία και να καταγράφονται ακόμα και ανεμοστρόβιλοι!
Στο Καματερό, κατέρρευσε ακατοίκητο τριωροφο σπίτι, που βρισκόταν δίπλα στο ρέμα της περιοχής. Το κτήριο, πάνω στο ρέμα της εσχατιάς είχε εκκενωθεί πέρυσι λόγω επικινδυνότητας από την Περιφέρεια. Τώρα λόγο του μεγέθους του κτηρίου μηχανήματα της Περιφέρειας δίνουν μάχη να απομακρυνθούν τα μπάζα ώστε να μην πλημμυρίσει η γύρω περιοχή.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ


Παράλληλα, έως αυτή την ώρα, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί 500 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, κοπές δένδρων και παροχές βοήθειας, σε εγκλωβισμένους οδηγούς. Οι περισσότεροι απεγκλωβισμοί οδηγών ΙΧ έχουν γίνει κυρίως στην περιοχή των Λιοσίων και στο Μενίδι. Τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Ελευσίνα, η Πυροσβεστική απεγκλώβισε δύο επιβάτες από ΙΧ αυτοκίνητο, που είχε ακινητοποιηθεί, λόγω της νεροποντής.
Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο που μας έστειλε αναγνώστης μας!
Μεγάλες ήταν η καταστροφές στο Μενίδι



Αναστατωμένοι οι κάτοικοι του Αμαρουσίου, όπου έπεσαν πολλά δέντρα με τον ανεμοστρόβιλο, προκαλώντας πολλές καταστροφές στους δρόμους και σε πολλά αυτοκίνητα.

 Σύλλογος Πολυδρόσου Αμαρουσίου
 Σύλλογος Πολυδρόσου Αμαρουσίου  Σύλλογος Πολυδρόσου Αμαρουσίου
  Σύλλογος Πολυδρόσου Αμαρουσίου


Σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο δημιουργήθηκαν προβλήματα στους δρόμους ενώ σε ορισμένα σημεία, όπως στο Μαρούσι υπήρξε ακόμη και ανεμοστρόβιλος τον οποίο μάλιστα τον “έπιασε” ο φωτογραφικός φακός.
Πηγή φωτογραφιας - Facebook


Δεν ήταν μονάχα ο ανεμοστρόβιλος στο Μαρούσι, η καταιγίδα συνοδευόταν από ισχυρούς ανέμους που έριξαν πολλά δέντρα κυρίως στα βόρεια προάστια Δεν ήταν μονάχα ο ανεμοστρόβιλος στο Μαρούσι, η καταιγίδα συνοδευόταν από ισχυρούς ανέμους που έριξαν πολλά δέντρα κυρίως στα βόρεια προάστια

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις οδούς Δεκελείας και Αριστοτέλους το νερό ανέβηκε επικίνδυνα. Ήταν δεκάδες οι οδηγοί που εγκλωβίστηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους και χρειάστηκε η επέμβαση ανδρών της αστυνομίας και της πυροσβεστικής για να απεγκλωβιστούν. Ανάλογο περιστατικό υπήρξε και λίγο μετά τις 10:00 στην οδό Μητροπόλεως στο Μενίδι. Για ακόμη μια φορά υπήρξαν προβλήματα στην οδό Χαμοστέρνας, ενώ προβλήματα υπήρξαν και στη Φορμίωνος. Τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Ελευσίνα, η Πυροσβεστική απεγκλώβισε δύο επιβάτες από ΙΧ αυτοκίνητο, που είχε ακινητοποιηθεί, λόγω της νεροποντής.
Χαρακτηριστική η εικόνα από το Χαλάνδρι, κοντά στο “Υγεία” όπου έπεσαν δένδρα και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής

Σχόλια