Λουράντος: Απεργία διαρκείας – Επ΄ αόριστον κλειστά τα φαρμακεία

Λουράντος: Απεργία διαρκείας - Επ΄ αόριστον κλειστά τα φαρμακείαΓια απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας, με χρονικό ορίζοντα τη δικαίωσή τους, αποφασίζουν το Σάββατο 24 Οκτωβρίου, οι φαρμακοποιοί στη Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, με τον πρόεδρο του ΠΦΣ, Κωνσταντίνο Λουράντο, να δηλώνει: «Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. Έτσι κι αλλιώς είμαστε χαμένοι».

Ο κ. Λουράντος δήλωσε στο Πρακτορείο 104,9 FM: «Λέμε κυλιόμενες απεργίες γιατί δεν επιτρέπεται, αλλά ουσιαστικά είμαστε επ’ αόριστον. Προκειμένου να μας τα πάρουν και να κάνουν αυτά που θέλουν για να δημιουργηθούν οι αλυσίδες κλπ., τα κλείνουμε μόνοι μας».
Οι ανάγκες των πολιτών θα καλύπτονται από τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία, τα οποία θα....


λειτουργούν κανονικά, διευκρίνισε ο πρόεδρο του ΠΦΣ.
«Θέλουν να υπάρχει μια απελευθέρωση, να μπορεί ο καθένας να ανοίγει φαρμακείο, παίρνοντας έναν φαρμακοποιό ως υπάλληλο, κατά τα συμφέροντά του. Αυτό το καθεστώς δεν υπάρχει στην Ευρώπη» τόνισε και προέβλεψε ότι σε περίπτωση που αλλάξει το καθεστώς λειτουργίας, οι μεγάλες εταιρείες φαρμάκων θα ανοίξουν αλυσίδες φαρμακείων και θα πουλούν τα δικά τους φάρμακα.
«Δεν ποινικοποιούμε το κέρδος, αλλά από την άλλη μεριά το φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό, δεν είναι εμπόρευμα» σημείωσε ο κ. Λουράντος και εκτίμησε ότι σε περίπτωση αλλαγής στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, θα πληγούν καίρια και οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες, οι οποίες -όπως λέει- πωλούν και με πίστωση, ενώ το ελληνικό φάρμακο είναι από τα καλύτερα στην Ευρώπη.

Σχόλια