Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Ας αμυνθούμε, επιτιθέμενοι σε αυτό που τους πονά.


Ας αφήσουμε ό,τι διαφημίζεται, ως λύση κι όποιον προβάλλεται, ως "σωτήρας". Ας αφήσουμε, έστω και προσωρινά, ό,τι μας διαιρεί κι ας εγκαταλείψουμε την πληθώα των ψεύτικων διλημμάτων, όπως "ευρώ ή δραχμή", "αριστερά η δεξιά", "χρεοκοπία ή μνημόνιο"  κλπ. 

Υπάρχει ο απλός ελληνικός τρόπος, που, διαχρονικά, διέσωσε το Ελληνικό Έθνος. Είτε
Εκκλησία του Δήμου είτε Εκκλησία του Χριστού,  ο δικός μας τρόπος ήταν πάντα Εκκλησία. 

Ας επαναφέρουμε τις πανάρχαιες ανθρώπινες σχέσεις κοινωνίας και ευχαριστίας αλλήλων, ανασυστήν0ντας τον δήμο, την κοινότητα και την εκκλησία -όλα εκείνα που ξεχάσαμε, εξ αιτίας της εισβολής του βαρβαρικού ατομικισμού και των "ευρωπαϊκών ιδεολογιών". Δεν ανήκουμε και δεν ανήκαμε, ποτέ, πνευματικά στη Δύση. Απλώς, κάποιοι μας εκπαίδευσαν και μας προετοίμασαν να γίνουμε αποικία της, από την εποχή που ήρθαν στην Ελλάδα οι Βαυαροί.  

Ας αμυνθούμε, επιτιθέμενοι σε αυτό που τους πονά. 

Η Αγορά Είμαστε Εμείς - Η Αγορά Είμαστε Όλοι. Είμαστε αυτοί που...... παράγουμε και αγοράζουμε - Είμαστε αυτοί, που ξέρουμε να βοηθάμε κι εκείνους, που δεν μπορούν ούτε να παράγουν, ούτε να αγοράσουν. Ας αφήσουμε μόνα τους τα ολιγοπώλια και τα καρτέλ, που θέλουν μόνο αυτοί να παράγουν κι εμείς να καταναλώνουμε τα σκουπίδια τους. Οι παραγωγικοί τομείς της οικονομίας μας, από το 50% του ΑΕΠ, το 1980, βρίσκονται, σήμερα, στο 12-13%. Ας συντρίψουμε τις ολιγοπωλιακές εταιρείες τους, δημιουργώντας τις δικές μας φιλικές εταιρείες, τους δικούς μας συνεταιρισμούς, τους βασισμένους σε μια μόνο υπόσχεση: Να βοηθά ο ένας τον άλλον. Ας μη δίνουμε δεκάρα, πίσω σ' αυτούς, που μετέτρεψαν το χρήμα στο πιο ακριβό και σπάνιο εμπόρευμα. Ας μη τους το δίνουμε, εθελοντικά, την ώρα που μας το αφαιρούν, αναγκαστικά, με φορολογίες, capital controls και πλαστικά λογιστικά "νομίσματα".  Ας δώσουμε τη μάχη, για την κατάργηση της μονοπωλιακής ιδιοκτησίας του χρήματος, από τους τραπεζίτες, ξεκινώντας από την αγορά. 

Η αγορά είμαστε εμείς - είμαστε εμείς που μπορούμε να αγοράζουμε ό,τι ο διπλανός μας παράγει. Έχουμε επάρκεια και μία απλή απόφαση αρκεί, για να ρίξει τιμές και να αυξήσει την παραγωγή. Ας σταθούμε μακριά από τα γερμανικά καταστήματα και τα ξενόφερτα προϊόντα. Είναι κάτι σαν οικειοθελής παράδοση και αυτοκτονία. Αν ενώσουμε την αγοραστική μας δύναμη, είμαστε η μεγαλύτερη οικονομική, αλλά και πολιτική, δύναμη στην Ελλάδα και μπορούμε να γίνουμε μεγάλη οικονομική και πολιτική δύναμη, διεθνώς. Οι αποφασισμένοι να στηρίξουν την ελληνική παραγωγή είναι αυτοί, που θα συντρίψουν τις μονοπωλιακές τιμές και θα αυξήσουν την εγχώρια παραγωγή. Αυτό λέγεται "Παραγωγική Ανασυγκρότηση" και αποτελεί την αφετηρία για την Πολιτική - Δημοκρατική Ανασυγκρότηση και την Εθνική Απελευθέρωση. Ενωμένοι μπορούμε να συντρίψουμε τα πάντα και ν' αφήσουμε τους  αποικιοκράτες και τις αποικιακές κυβερνήσεις, δίχως το δικό μας χρήμα, όσο κι αν προσπαθούν να φορολογήσουν, ακόμα, και τον φτωχό. Στη Δημοκρατία, που οραματιζόμαστε και θέλουμε, το χρήμα είναι δημόσιο, δημοκρατικά, διαχειριζόμενο εργαλείο. "Είναι ο αντιπρόσωπος της ανάγκης μας, κατόπιν κοινής συμφωνίας", όπως έλεγε ο Αριστοτέλης. Η αγορά ξένων προϊόντων, όταν υπάρχουν αντίστοιχα και καλύτερα ελληνικά, σε τούτες τις ώρες, ισοδυναμεί με εθνική προδοσία, όταν δεν είναι αποτέλεσμα άγνοιας και λανθασμένης παιδείας.  

Να δημιουργηθούν Κοινωνικοί, Παραγωγικοί και Προμηθευτικοί Συνεταιρισμοί, κάτω από την ίδια ομπρέλα, και παντού, σε κάθε γειτονιά, πόλη και γωνιά αυτής της χώρας.  Δεν έχουμε τίποτα να μοιράσουμε - έχουμε να μοιραστούμε. Όμιλος Αγορών και Όμιλος Παραγωγών, ένα και το αυτό, βασισμένοι στην αδιάρρηκτη σχέση, που κουβαλούν μαζί τους, η αγάπη, η φιλία και η αλληλεγγύη. Νοιάζομαι για τον διπλανό μου, όπως για τον εαυτό μου και, τότε, τα συνθήματα, που ξέχασαν οι συγκυβερνώντες βουλευτές και αγνοούν οι υπόλοιποι,  θα τα κάνουμε πράξη: Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη - κανένας μόνος του -κανένας φτωχός και χωρίς δουλειά.

Θέλει δουλειά πολύ, για να γυρίσει ο ήλιος, όπως λένε και οι ποιητές, αλλά οι άνεργοι είναι, επίσης, πολλοί. Ας γίνει η αδυναμία και η δυσκολία των "αδυνάτων", η απαρχή της δύναμης μας. Ας γίνει ελπίδα, η απελπισία, 

ΜΠΟΡΟΥΜΕ, αρκεί να σμίξουμε, με τρόπο έξυπνο, ειλικρινή και απόλυτο. 

Αυτό είναι το Πρώτο βήμα, για να ακολουθήσουν τα επόμενα, πάντα, αποτελεσματικά και νικηφόρα. 

Δεν χρειαζόμαστε μεσάζοντες, ούτε στην οικονομία, ούτε στην πολιτική, ούτε στις μεταξύ μας σχέσεις. Ούτε η Δημοκρατία, ούτε η Αγορά χρειάζονται μεσάζοντες. 

Θέλουμε όσα μας ανήκουν - όσα μας αξίζουν και θα πάρουμε πίσω όσα μας έκλεψαν. Πολιτικοί και οικονομικοί απατεώνες, σας λέμε ότι ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ- ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΤΕ και πρέπει να πληρώσετε. 

ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΡΑΤΤΟΥΜΕ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ, ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ, ΣΤΗ ΖΩΗ - ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ. 

Ας τους δείξουμε τη βαθύτατη περιφρόνηση μας κι ας θυμηθούμε ότι στην Αγορά γεννήθηκε η Δημοκρατία, ο Χρυσούς Αιώνας και ο Πολιτισμός, που λάμπει, ακόμα, αν και παραχάραξε και εξόντωσε η πάντα ολιγαρχική, βαρβαρική και άπληστη υλιστική Δύση. Στην Αγορά, εκεί που οι Έλληνες, πάντα, αγόραζαν και, παράλληλα, αγόρευαν, θα επιτεθούμε στις "αγορές" και θα νικήσουμε, γιατί Εμείς είμαστε η Δύναμη.  

Απλό είναι κι ας θέλει δουλειά πολύ. Έτσι κι αλλιώς το λένε και οι ποιητές, το τι θέλει "για να γυρίσει ο ήλιος" εκεί, που πάντα  έλαμπε. 

Ας δείξουμε, ξανά, ποιες είναι οι Μεγάλες Αξίες της Ανθρωπότητας και πού γεννήθηκαν.  Ας δείξουμε στον Εχθρό, σε τούτο τον ολοκληρωτικό πόλεμο που ξεκίνησε, ποια είναι η Μεγάλη μας Δύναμη. 

Σε τούτο τον πόλεμο, που μας κήρυξαν, με πρόθεση την εξαφάνιση μας, ας απαντήσουμε, ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ. 

Οι εγχώριοι συνεργάτες και υπηρέτες των Τραπεζιτών δεν θα βρουν συνεργάσιμους. 

Όσοι πιστοί προσέλθετε. Κι όσι δεν θέλουν να προσέλθουν, σ' αυτό που πρέπει και μπορεί να γίνει η Ελλάδα, ας το ξανασκεφτούν.  

Ας ξεκινήσουμε, γιατί σε λίγο δεν θα κυκλοφορεί δεκάρα στην αγορά, όπως είναι και το σχέδιο, που έχουν εκπονήσει, για την οριστική εξαθλίωση και υποταγή μας.   

Για την επικοινωνία μαζί μας: 

ithacanet.gr@gmail.com 
Πηγή:  ithacanet.gr

Σχόλια