Υπάρχει Σατανάς πιστέψτε με...

 Σάστισαν οι δικαστές και οι ένορκοι με τον ψυχρό κυνισμό του 23χρονου σατανιστή της Γλυφάδας, που πολτοποίησε με μια πέτρα το κεφάλι μιας 40χρονης άστεγης το Πάσχα του 2014. 
Ο Αλέξανδρος Παπαγεωργίου ισχυρίστηκε ότι δεν είναι τρελός, αλλά... προφήτης του άρχοντα του σκότους, ο οποίος τον καθοδηγούσε, με αποτέλεσμα η καταδίκη του σε ισόβια κάθειρξη να είναι ομόφωνη!
 Σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά τη φρικτή δολοφονία της Ειρήνης Τσάβαρη που κατέληξε να...


γίνει σπονδή στον Σατανά, ο νεαρός δολοφόνος έδειχνε να μη χωράει στο θολωμένο μυαλό του το κακό που προξένησε. Απέφυγε να ζητήσει συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος και δήλωσε ότι πήρε εντολή από τον Εωσφόρο (!) να κάνει ανθρωποθυσία, η οποία (όπως υποστήριξε) έγινε για... καλό σκοπό! «Με πλησίασαν τα πνεύματα και μου είπαν: "Πρέπει να σκοτώσεις για μας"! Μου είπαν ότι αν θέλω να με αφήσουν ήσυχο και να κάνω κάτι παραπάνω, θα πρέπει να συμπορευτώ μαζί τους» ανέφερε ο 23χρονος όταν ρωτήθηκε από την πρόεδρο του δικαστηρίου πώς έφτασε να σκοτώσει με πρωτοφανή αγριότητα την άτυχη 40χρονη.
 «Δεν είμαι τρελός! Πιστεύω αυτά που είπα. Οπως υπάρχει Θεός, υπάρχει και Σατανάς!» ήταν μία από τις φράσεις που είπε ο 23χρονος κάνοντας όλους να παγώσουν και να τον κοιτάζουν απορημένοι. Στη συνέχεια άρχισε να εξιστορεί πώς ξεκίνησαν να τον «παρενοχλούν» τα πνεύματα: «Ακουγα φωνές, κραυγές... Λες και το σπίτι ήταν στοιχειωμένο. Ηθελα να με αφήσουν ήσυχο και για να ηρεμήσω έπαιρνα ναρκωτικά»! Οταν η πρόεδρος τον ρώτησε γιατί επέλεξε να σκοτώσει μια άστεγη την οποία είδε τυχαία να κοιμάται στο παγκάκι, ο Αλέξανδρος Παπαγεωργίου απάντησε χωρίς δισταγμό: «Ηταν το μόνο εύκολο που θα μπορούσα να κάνω εκείνη τη στιγμή για να απαλλαγώ από τις φωνές. Πίστευα ότι δεν θα την αναζητούσε κανείς και δεν θα προκαλούσα τόσο μεγάλο κακό. Πίστευα ότι δεν θα πονούσε κάποιος...»

Τα πνεύματα

 Σοκ προκάλεσε και ο ισχυρισμός του 23χρονου ότι τα πνεύματα τον... επισκέπτονταν ακόμη και μέσα στη φυλακή: «Είχα αποκαλύψεις ότι είμαι προφήτης του Αντίχριστου!» υποστήριξε και πρόσθεσε ότι βαθιά μέσα του γνώριζε ότι ήταν ο «εκλεκτός»!
 Ο κατηγορούμενος ρωτήθηκε γιατί στις συνομιλίες που είχε στο facebook με έναν τέκτονα (τον άνθρωπο που τον παγίδευσε και ειδοποίησε την Αστυνομία) δεν ρωτούσε πώς θα μπορούσε να απαλλαγεί από τα πνεύματα (όπως διατεινόταν ότι ήταν η επιθυμία του), αλλά προσπαθούσε να μάθει πώς θα ερχόταν σε επαφή με τους ανώτερους στην ιεραρχία προκειμένου να γίνει «αρχιερέας του Σατανά». Ο ίδιος δεν αρνήθηκε ότι ήθελε να μυηθεί στον σατανισμό και μάλιστα πίστευε ότι η ζωή του θα βελτιωνόταν αν γινόταν «αρχιερέας του άρχοντα του σκότους»! Πρόσθεσε ακόμη ότι ο σκοπός της πράξης του ήταν... καλός, προκαλώντας την αντίδραση της εισαγγελέως της έδρας, η οποία τον ρώτησε: «Και τότε γιατί δεν σκοτώνατε τη μητέρα σας;» «Και πού ξέρετε αν δεν το είχα σκεφτεί;» ήταν η κυνική απάντηση του 23χρονου, που πάγωσε το δικαστήριο.

Το παγκάκι όπου δολοφονήθηκε η άστεγη

 Στο τέλος της απολογίας του ο σατανιστής της Γλυφάδας είπε ότι προσδοκά στην αθώωσή του και κατέληξε με πρωτοφανή ψυχραιμία: «Εκανα ό,τι με πρόσταξε ο άρχοντας. Πιστεύω στον Σατανά! Υπάρχει, όπως υπάρχει Θεός»! Η αυλαία της πολύκροτης δίκης έπεσε με την καταδίκη του 23χρονου σε ισόβια και σε επιπλέον πέντε μήνες φυλάκιση για προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών.

«Οι φωνές δυνάμωναν! Ζητούσαν κι άλλα»

 Θα συνέχιζε τα αποτρόπαια εγκλήματα -και μάλιστα ήταν αποφασισμένος να θυσιάσει ακόμα και βρέφη ή νεαρές παρθένες στον βωμό του Εωσφόρου- ο 23χρονος «σατανιστής», όπως ομολόγησε ο ίδιος κατά τη διάρκεια της απολογίας του, προκαλώντας σοκ σε όλους όσοι βρίσκονταν στο δικαστήριο!
 «Αφού σκότωσα την άστεγη, οι φωνές δυνάμωναν και ζητούσαν κι άλλα. Ηθελαν να σκοτώσω μωρά και παρθένες!» αποκάλυψε στην απολογία του ο νεαρός, που είχε βάλει στόχο της ζωής του να υπηρετεί τις δυνάμεις του σκότους. Το ότι ο 23χρονος ήταν αποφασισμένος να κάνει τα πάντα για να επιτύχει τον σκοπό του, που ήταν να γίνει αρχιερέας του Σατανά, επιβεβαίωσε με την κατάθεσή του και ο στρατιωτικός με τον οποίο επικοινωνούσε στο facebook:
«Hταν αποφασισμένος να πατήσει επί πτωμάτων για να μυηθεί στον σατανισμό. "Δώσε μου ένα καθαρό όπλο και σου τρώω όποιον θες..." μου είπε κάποια στιγμή!» κατέθεσε ο μάρτυρας, ενώ πρόσθεσε ότι αποφάσισε να μιλήσει στις Αρχές για τον 23χρονο Αλέξανδρο όταν εκείνος υπερηφανεύτηκε για τη δολοφονία που διέπραξε.
 Λίγο μετά τη σύλληψή του ο «σατανιστής της Γλυφάδας», ο οποίος πίστευε ότι τον καθοδηγούσε ο Εωσφόρος, είχε ομολογήσει στους αστυνομικούς ότι σκόπευε να διαπράξει και δεύτερη τελετουργική δολοφονία, αλλά δεν πρόλαβε. Χθες ομολόγησε πρώτη φορά ότι οι φωνές μέσα στο κεφάλι του τον είχαν προστάξει να σκοτώσει μικρά παιδιά και νεαρά κορίτσια.

Ψυχίατρος: «Πρόκειται περί σχιζοφρενούς»

 Σε ξεχωριστή πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού, όπου κρατούνται οι οροθετικοί και τα άτομα με ηπατίτιδα, αναμένεται να οδηγηθεί ο 23χρονος Αλέξανδρος Παπαγεωργίου, ο οποίος είναι φορέας του AIDS και πάσχει από ηπατίτιδα C. Το δικαστήριο δεν δέχτηκε ότι είχε μειωμένο καταλογισμό όταν έκανε το έγκλημα, πράγμα που θα του εξασφάλιζε σύντομα την ελευθερία του.
 Ετσι απέρριψε το αντίστοιχο αίτημα της υπεράσπισης, παρά τη γνωμάτευση των ψυχιάτρων που εξέτασαν τον κατηγορούμενο. Ενας από αυτούς κατέθεσε στο δικαστήριο ότι ο νεαρός πάσχει από παρανοειδούς τύπου σχιζοφρένεια και διακατεχόταν από παραληρηματικές ιδέες. Η πρόεδρος και η εισαγγελέας υπέβαλαν σε καταιγιστικές ερωτήσεις τον ψυχίατρο Ιωάννη Παπαδάτο, ο οποίος εξέτασε τον 23χρονο, ρίχνοντας μεγάλο βάρος στην απόπειρα του κατηγορουμένου να συγκαλύψει το έγκλημα που διέπραξε.
 «Το γεγονός ότι είχε αρπάξει την πέτρα και ετοιμαζόταν να χτυπήσει τη γυναίκα αλλά σταματούσε κάθε φορά που έβλεπε περαστικό συνάδει με άνθρωπο που δεν μπορούσε να αντιληφθεί το άδικο της πράξης του; Τι μπορεί να σημαίνει επίσης ότι πέταξε τη ματωμένη πέτρα σε κάδο απορριμμάτων, παρακολουθούσε την εξέλιξη των ερευνών και σχεδίαζε το έγκλημα έναν μήνα;», ρώτησε η πρόεδρος.

Παραλήρημα

 «Ήθελε να υλοποιήσει έναν σκοπό και πρόσεχε να μην τον εμποδίσει κανείς. Ηταν απόρροια του παραληρήματος» απάντησε ο κ. Παπαδάτος, ο οποίος χαρακτήρισε «άνευ λογικής» το έγκλημα, το οποίο διαπράττεται συνήθως από παρανοϊκούς.
 «Οι άνθρωποι αυτοί μπορεί στην καθημερινή ζωή, στον μπακάλη, να είναι λογικοί και στα θρησκευτικά τρελοί» είπε στη συνέχεια.
«Τι γνώμη έχετε για τους τζιχαντιστές; Είναι παρανοϊκοί;» ρώτησε η εισαγγελέας.
 «Ο φανατικός με τη θρησκεία είναι κοντά με τον παρανοϊκό. Πιστεύετε ότι όλοι αυτοί οι ηγέτες που περιφέρονται στα δάση είναι στα καλά τους;» ήταν η απάντηση του ψυχιάτρου.
«Ηταν άδικη η απόφαση του δικαστηρίου, δεδομένης και της ψυχιατρικής
πραγματογνωμοσύνης, γι' αυτό θα κάνουμε έφεση...» δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης Φαήλος Κρανιδιώτης, ενώ ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Γιάννης Κοτσίρης τόνισε: «Ηταν μια λεπτομερής και εξαντλητική διαδικασία, που εξέτασε όλα τα επιμέρους νομικά και πραγματικά ζητήματα και βάσει αυτής της διαδικασίας βγήκε μια απόφαση η οποία είναι σεβαστή, δεν θα φέρει όμως πίσω τη θανούσα».

Σχόλια