Επικίνδυνη για την ατομική και την Δημόσια Υγεία η χρήση της μάσκας.Επιστημονική θεση!!!

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΟΛΑΦΟΣ του  Ιάκωβου Τίγκα  Επόπτη Δημόσιας Υγείας
Όταν ήμουν εκπαιδευόμενος, μας είχαν πάει με την Σχολή μου στο Νοσοκομείο Σωτηρία, που τότε νοσηλεύονταν κυρίως φυματικοί, προκειμένου να διδαχθούμε τα μέτρα προφύλαξης από την φυματίωση.
Ήρθαμε σε σχετική «επαφή» και συνομιλήσαμε με ενεργούς φυματικούς, ακόμη & στο στάδιο της μετάδοσης. Κανείς δεν φορούσε μάσκα, ούτε εμείς, ούτε οι ασθενείς, ούτε οι ιατροί και οι νοσηλευτές, καθώς δεν ενδείκνυται.

Ξεκινώντας από αυτήν την παραδοχή, αλλά & από την παραδοχή των φωστήρων του Υπουργείου Υγείας, οι οποίοι πριν λίγες μέρες οι ίδιοι έλεγαν ότι η χρήση μάσκας μπορεί να είναι επικίνδυνη, οφείλουμε να πούμε δυό λόγια ακόμη, για το συνεχές παραλήρημα στο οποίο έχουν πέσει.

Το αναπνευστικό σύστημα των ανθρώπων, ζώων & πουλιών, αλλά και των φυτών, είναι φτιαγμένο για να λειτουργεί σε απ΄ευθείας επαφή με την ατμόσφαιρα, από την οποία προσλαμβάνει το απαιτούμενο οξυγόνο για την ζωή.
Μάσκες φοράνε το προσωπικό των χειρουργείων, οι καρναβαλιστές και οι κακοποιοί.
Το προσωπικό των χειρουργείων φοράει μάσκα για να προστατέψει τον αποστειρωμένο χώρο και τον ασθενή, ο οποίος επίσης έχει υποστεί την απαιτούμενη διαδικασία προφύλαξης του χώρου, αυτήν που βλέπει πριν τον ναρκώσουν & αυτήν που δεν βλέπει όταν τον ναρκώσουν, ανάλογα με την περίπτωση & το είδος του χειρουργείου.
Αυτοί όταν βγαίνουν έξω, από τον αποστειρωμένο χώρο, αφαιρούν την μάσκα, γνωρίζουν πως να την πιάσουν και πως να την χειριστούν, και βεβαίως είναι μιας χρήσεως.
Η χρήση μάσκας από τον οποιονδήποτε είναι επικίνδυνη για τους εξής λόγους.

1. Η ίδια η μάσκα γίνεται πηγή μόλυνσης από εισπνεόμενους από έξω, σχετικά ακίνδυνους μικροοργανισμούς, οι οποίοι συναντούνται στην μάσκα με εκπνεόμενους από τον άνθρωπο σαπρόφυτους μικροοργανισμούς της χλωρίδας της ρινοφαρυγγικής κοιλότητας, που είναι απαραίτητη για την υγιεινή λειτουργία του στόματος & του ρινοφάρυγγα.Η συσσώρευση μικροοργανισμών καθιστά την μάσκα πηγή μόλυνσης που θα μπορούσε να προκαλέσει απρόβλεπτες μολύνσεις του αναπνευστικού, καθώς εξασθενείται ο μηχανισμός των φυσικών φίλτρων του ρινοφάρυγγα.

Είναι δηλαδή σαν να βάζει κάποιος ένα χέρι στον γύψο προληπτικά για να μην σπάσει, προκαλώντας ατροφία των μυών και κάνοντας το οστό περισσότερο ευάλωτο στο σπάσιμο.
2. Εμποδίζεται ο καλός αερισμός της φυσιολογικής χλωρίδας του στόματος & του ρινοφάρυγγα, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει απρόβλεπτες παθογόνες καταστάσεις
3. Εμποδίζεται και πάλι, η ανοσία του πληθυσμού, και η ανάπτυξη όσο το δυνατόν περισσότερων υγειών μικροβιοφόρων, ή ελαφρά νοσούντων.
4. Εμοδίζεται η επαρκής ανταλλαγή αερίων τόσο του εισπνεόμενου οξυγόνου, όσο και του εκπνεόμενου διοξειδίου του άνθρακα, περιορίζοντας την ζωτική χωρητικότητα των πνευμόνων, κάτι που μακροχρόνια θα μπορούσε να οδηγήσει σε χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, η γνωστή πάθηση των καπνιστών.
5. Η συνεχής χρήση της χωρίς λόγο, θα μπορούσε να δημιουργήσει κρίση άσθματος ψυχογενούς αιτιολογίας πανικού, αλλά και οργανικής, ειδικά σε άτομα με κάποια προδιάθεση.
6. Τέλος το όλο αφήγημα, αποτελεί προσβολή και γελοιοποίηση του ανθρωπίνου προσώπου, με «απαγόρευση» χειραψίας, της αίσθησης της αφής, της εγκαρδιότητας, της τρυφερότητας, και της διοχέτευσης ενέργειας από άνθρωπο σε άνθρωπο, που είναι γνωστό σε όλους ότι μεταφέρεται με τα χέρια, & αποτελεί βασικό στοιχείο κοινωνικότητας των ανθρώπων, την οποία αντικατάστησαν με γελοίες αγκωνιές.
Δεν θα έπρεπε να συζητάμε για όλα αυτά τα φρικιαστικά, που θυμίζουν το σύνδρομο του Μάϊκλ Τζάκσον, ούτε θα έπρεπε να έχει γίνει τίποτε από όσα έγιναν, τα οποία πολύ σύντομα θα έχουν ολέθριες συνέπειες στους ανθρώπους.
Η Ιατρική κοινότητα έχει τεράστιες ευθύνες, πλην λίγων μετρημένων στα δάχτυλα του ενός χεριού, που ΔΕΝ μίλησαν και ΔΕΝ κατήγγειλαν το φιάσκο, αλλά συνεργάστηκαν.
Οι δημοσιογράφοι επίσης, αυτοί που θέλουν να λέγονται υγιείς, έχουν ευθύνες, αφού έχουν την δύναμη να αποκαλύψουν την αλήθεια, καλώντας σε δημόσια αντιπαράθεση επιστήμονες με διιστάμενες απόψεις όπως λένε και δεν το έκαναν.
Η οργή που έχει συσσωρευτεί, ειδικά με την ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ εικόνα μικρών παιδιών με καπελάκια και κορδέλες από καπέλο σε καπέλο για να τηρούνται αποστάσεις, είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΗ και θα ξεσπάσει. Ντροπή και ουαί σε όσους συνεργάζονται αμέσως ή εμμέσως, με αυτήν την αθλιότητα..

Σχόλια