Αλ.Τσίπρας: «Ποτέ δεν πίστευα πως θα με βράβευε ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας»..Βραβεύτηκε απο τους εχθρούς μας και καμαρώνει, βλάκας,προδότης η και τα δύο;;

Αλ.Τσίπρας: «Ποτέ δεν πίστευα πως θα με βράβευε ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας»

Συγχαρητήρια στους πρωθυπουργούς της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, και της «Βόρειας Μακεδονίας», Ζόραν Ζάεφ, έδωσε ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ, στη διάρκεια της ομιλίας του στην τελετή απονομής του Βραβείου Ewald von Kleist στους κ.κ. Τσίπρα και Ζάεφ.
«Επέδειξαν θάρρος για να λύσουν με καλό τρόπο και στην Ελλάδα και στη Βόρεια Μακεδονία ένα σημαντικό πρόβλημα και σας συγχαίρω γι αυτή την επιτυχία», είπε ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας.

Παράλληλα παρατήρησε πως υπάρχουν νέες καταστάσεις και νέες ιδέες, είναι η εποχή της συνεργασίας, να ακούει κανείς και όχι να έχει δίκιο, να ακούμε περισσότερο, αντί να λέμε στον άλλον τι να κάνει.
Τσίπρας: Χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

«Ποτέ δεν πίστευα και ιδίως στις δύσκολες εποχές του 2015 ότι 4 χρόνια μετά θα βρισκόμουν εδώ και θα παραλάμβανα αυτό το Βραβείο από
τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας.
 Ποτέ μην λες ποτέ»,ήταν τα πρωτα λόγια του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αμέσως μετά την απονομή στον ίδιο και τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ του Βραβείου Ewald von Kleist στο Μόναχο.

«Σήμερα γιορτάζουμε την ελπίδα όχι ως μια αφηρημένη έννοια, αλλά την ελπίδα ως μια συγκεκριμένη προοπτική, που βασίζεται σε πραγματικές λύσεις και συμβιβασμούς, μια ελπίδα που βασίζεται στο κοινό ευρωπαϊκό μας όραμα, βασίζεται στη φιλία και στις σχέσεις καλής γειτονίας», είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Σημείωσε ακόμα πως οι νέοι της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας θα χτίσουν από κοινού ένα καλύτερο μέλλον.
ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΜΕ ΠΟΙΟΝ;;
«Το πιο σημαντικό Βραβείο για εμάς είναι ότι βάζουμε τα θεμέλια για την πραγματική φιλία και τη συνεργασία μεταξύ των λαών μας. 
Και πιστεύω ότι και οι δυο το πιστεύουμε αυτό ακράδαντα. Αυτό το Βραβείο δεν ανήκει σε μας αλλά ανήκει στους λαούς μας και στο μέλλον των λαών μας», επισήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ.

«Είμαστε εδώ απόψε με τον Αλέξη για να σας μιλήσουμε για τα Βαλκάνια του μέλλοντος» είπε ο Ζόραν Ζάεφ, στην ομιλία του μετά την απονομή του βραβείου Ewald von Kleist στον ίδιο και τον Αλέξη Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, επικέντρωσε σε τρεις λέξεις κλειδιά: Ελπίδα, διάλογος και συνεργασία. «Είναι καιρός επιλογής: μπροστά ή πίσω» συμπλήρωσε.

Το βραβείο απονέμεται από τη διοργάνωση από το 2009 σε «ιθύνουσες προσωπικότητες της πολιτικής για την ασφάλεια με μια εξέχουσα συνεισφορά για τη διεθνή συνεννόηση και την επίλυση διαφορών».

Η απονομή έγινε σε επίσημο δείπνο στην «Κατοικία του Μονάχου», που αποτελεί την έδρα της βαυαρικής κυβέρνησης, παρουσία των περίπου 500 προσκεκλημένων στη Διάσκεψη.

Μεταξύ εκείνων που έχουν τιμηθεί στο παρελθόν περιλαμβάνονται ο Xένρι Κίσινγκερ, ο Χαβιέ Σολάνα, ο Χέλμουτ Σμιτ, ο Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν, ο ΟΑΣΕ, ο πρώην Γερμανός πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιοάχιμ Γκάουκ.

XkVg54Q5A-lV2_yD9zkavUCN5J14V2UhgbG-rk4QK0mK5b_kc7NRRl-ew95weMK4-2YD2zQNDOUu65AvdtH&postId=3444407653922467509&type=POST

Σχόλια