Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΟΝΟΣ, ΜΑΖΕΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΙΣΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΛΑΟΥ.... ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ??

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε την Κυριακή, στην «οικογενειακή» φωτογραφία της μίνι Συνόδου για τα Βαλκάνια και τους πρόσφυγες, απόμακρος. Εδειχνε απομονωμένος από τους άλλους ηγέτες, με τα χέρια στις τσέπες και....


η στάση του αυτή σχολιάστηκε.

Ηταν μια από τις ασυνήθιστες πόζες του πρωθυπουργού για «οικογενειακή» φωτογραφία στις Βρυξέλλες, αφού συνήθως εμφανίζεται χαμογελαστός, παρέα με τους ομολόγους του.




Αυτή τη φορά η εικόνα του Αλέξη Τσίπρα ήταν εντελώς διαφορετική και σχολιάστηκε στα social media. Κάποιοι σχολίασαν ότι η Ελλάδα βρέθηκε στο περιθώριο των συζητήσεων, άλλοι αναφέρθηκαν στην εμφάνιση του πρωθυπουργού, που έδειχνε έντονα προβληματισμένος και κουρασμένος.....


Τι έγινε στη Σύνοδο για τα Βαλκάνια
Ηταν μία από τις κρισιμότερες μίνι Συνόδους Κορυφής στις Βρυξέλλες, που συγκάλεσε η Κομισιόν και στην οποία συμμετείχαν 10 χώρες. Οι ηγέτες της Σερβίας και των Σκοπίων, παρότι δεν είναι μέλη της ΕΕ, εκλήθησαν στη Σύνοδο Κορυφής, στην οποία πήραν μέρος επίσης η Γερμανία, η Αυστρία, η Βουλγαρία, η Κροατία, η Ελλάδα, η Ουγγαρία, η Ρουμανία και η Σλοβενία.

Αγωνία για τα Βαλκάνια και τους πρόσφυγες
Το θέμα συζήτησης ήταν «ο δρόμος των Βαλκανίων», τον οποίο παίρνουν οι πρόσφυγες προκειμένου να φτάσουν κυρίως στη Γερμανία. Εδώ αρχίζει το χάος. Στον Νότο, η Ελλάδα, βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα νέο κύμα αφίξεων από την Τουρκία, με 8.000 να φθάνουν καθημερινά. Στον Βορρά, η Σλοβενία δηλώνει ότι έχει «ξεπεραστεί» από τα γεγονότα, αφού οι πρόσφυγες έρχονται εκεί επειδή τα σύνορα με την Ουγγαρία είναι κλειστά.

Εως σήμερα, οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες μοιράζονται μόνο διαφωνίες γύρω από το ποιος πρέπει να φυλάσσει τα σύνορα, αντί να αντιμετωπίσουν από κοινού μια κατάσταση που ξεπερνάει την ευρωπαϊκή ήπειρο, ειδικά εν όψει του χειμώνα και των βομβραδισμών της Ρωσίας στη Συρία που θα μεγαλώσουν το προσφυγικό κύμα.



Η Ελλάδα δέχτηκε τη λύση της Μέρκελ
Η Ελλάδα, παρά τις αρχικές αντιρρήσεις της, αναγκάστηκε να δεχθεί την απόφαση που επέβαλε η Ανγκελα Μέρκελ και θα δημιουργήσει επιπλέον κέντρα υποδοχής για 50.000 πρόσφυγες. Αρχικά, η πρόταση των Ευρωπαίων ήταν η δημιουργία μιας «πόλης» 50.000 προσφύγων στο εσωτερικό της Ελλάδας.

«Οχι» σε κωμόπολη προσφύγων στην Ελλάδα
Ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε πως τελικά, αντί για τη δημιουργία μιας «κωμόπολης» 50.000 προσφύγων, έγινε αποδεκτή η ελληνική πρόταση για την προώθηση μιας διαδικασίας επιδότησης του ενοικίου 20.000 προσφύγων για το διάστημα που θα παραμείνουν στην Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η πρόταση αυτή αποτελεί μια ουσιαστική συμβολή στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, ενώ ταυτόχρονα, όπως σημείωσε, θα έχει ως αποτέλεσμα την ένταξη των προσφύγων στον κοινωνικό ιστό της χώρας.

Το πηγαδάκι με τη Μέρκελ
Στις παρακάτω φωτογραφίες φαίνεται ότι το προσφυγικό και η θέση της Ελλάδας συζητήθηκαν σε ένα εύγλωττο πηγαδάκι ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και την Ανγκελα Μέρκελ.








Σχόλια